Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doggy dog
senior tag
válasz
HoaryFox #68662 üzenetére
Nagyon rendes vagy,de én Szegedi vagyok.Amúgy Z16XEP
Nagyon nem örülnék neki,ha valami kis x@r rágcsáló a vezetékeken koptatná a fogát!
Láng-tól kértem árakat trafóra.
Delphi (remélem jól írom) 20,4e Ft
Tesla (vagy mi) 43e Ft
Ezek már a kedvezményes árak.Szerintetek jó lesz a Delphi? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
adorjant #68639 üzenetére
"... Miért koszolódik? A szívóág le van zárva,szóval az EGR-hez nem ér el a kipufogógáz..."
Itt van egy metszeti rajz az elektromos EGR működéséről.
Ezen látható,hogy a visszavezetett kipuf gáz a kúpos szelephez van vezetve,ami nyitja,zárja a kipuf gáz útját az ECU akarata szerint.A Te EGR szeleped ilyen:
alatta eredeti pakolás,alatta az általad beépített lefalazó pakolás.Remélem így már érthetőbb,amit már korábban is írtam:
"...A Te lefalazásod azért nem oké,mert ugyanúgy koszolódik az EGR,csak a gázt nem engedi tovább.Ha meg ugyanúgy tud koszolódni,nincs értelme lefalazni…""..miért nem jó,ha a szelep az eredeti helyén üresen mozogni,kipufogógáz nélkül?."
A Te esetedben nem megoldható,mert az EGR talpa nem sík felület,mivel ott a perem a kúpos szelepnél.(fehér nyíl) Gyógymód a tömör lefalazó,és a perem miatt a kifordítás.
-
adorjant
őstag
válasz
Luck Dragon #68663 üzenetére
Z18XE pl volt B Vectrában és H Astrában is,a többi motort nem ismerem annyira,szóval lehetséges,hogy jó.
-
bim
veterán
válasz
Luck Dragon #68667 üzenetére
Létezhet az hogy a 95-es astra 11. karaktere "5" akkor Belga gyártmány? Remélem jól olvastam ki.
-
-
bim
veterán
F astránál kideríthető hol gyártották? Alvázszám valamelyik betűje vagy nem tudom...
-
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon #68663 üzenetére
Nem tudom, hogy a Z és az A (esetleg X-Z-A?) motorkód között mennyi a különbség, de teljesen elképzelhető.
-
-
HoaryFox
őstag
válasz
Doggy dog #68651 üzenetére
Nem tudom, merre laksz, de nekem van egy jó trafósorom, én Dunaújvárosi vagyok, ha gondolod, megnézhetjük azzal is, nekem már úgyis felesleges.
Amúgy nekem pontosan ezt a hibakódot dobta, amikor a kedves kis nyest megrágcsálta a motorvezérlő kábelét, de remélem nálad csak a trafósor lesz a ludas.
-
crabi
tag
Én sem tudtam eddig! Külföldön dolgozok, szeptemberben mentem haza, és megállított a rend őre, közúti ellenőrzés céljából (hajnali egykor) és közölte velem hogy van egy kis probléma, 1 órája nem érvényes a jogsítványom, mert lejárt az egészségügyim, (a fene nézte a hátoldalát, hogy ott van még egy dátum) úgyhogy aznap mehettem csináltatni mindent, ahogy hazaértem! De még jó hogy megállítottak, mert még mindig a lejárt jogsimmal rohangálnék!
-
_q
addikt
Eléggé megtévesztő ez a rendszer így, sokan nincsenek tisztában vele, ahogy én se voltam. Senki nem mondta eddig, hogy 2 dátum van, de tegyük fel ha mondják is, aki először kézhez kapja a jogosítványát pont ez az amit nem fog tudni, mert vagy nem vezet csomó ideig és elfelejti vagy csak mert nem nézi a hátulját a kártyának.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
amargo #68656 üzenetére
Én is nézegettem ilyeneket, nem rossz választás, vettem is volna ha nem maradok le 1-2 "tuti" vételről (végül Insigniában találtam megfelelőt, eddig nem bántam meg). Igazából alaposan utána kell járni a kocsi előéletének, mert 10ből 9-nél vissza van tekerve az óra (tapasztalat), persze ez más típusokra is igaz. Kérd el az alvázszámát amit kinéztél, menj be egy Opel márkakereskedésbe, és a szerviz felvevő részlegen kérd le az adatait (hivatalosan nem adhatják ki, de ha megmondod nem akarod elvinni az adatokat, csak nézzenek már rá, mert most akarod megvenni, akkor általában megmutatják. Ha adott helyen nem megy, menni kell máshová), ha volt már márkakereskedésben bárhol, akkor látod mit cseréltek rajta milyen kilométerállásnál, és ebből már lehet következtetni. Ha itt minden stimmel akkor egy állapotfelmérésre mehet szintén Opelbe, elég olcsón csinálják (5 ezer), ha itt sincs vele nagy gond akkor lehet megvenni.
Amúgy mennyi rászánt keret átírás és egyéb költségek nélkül?
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Jelenleg egy 03' as G astram van. Erről váltanék egy J astrara, ha érdemes. Ebből az 1.4 turbóst mondják. Mire kell figyelni, mennyire érdemes? 2010-2011 kornyekiket nézek.
Köszi előre is a segítséget!
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68650 üzenetére
Nem mértem meg pontosan, csak arasszal, mert meleg volt a motor és nem tudtam kiakasztani a rögzítőjét anélkül, hogy szétégessem a kezem. Nagyjából másfél arasz, tehát olyan 30cm lehet a kábele. Mentem vele 25km-t, konkrétan jobban megy, erősebb, szebben jár, mint bármikor az elmúlt közel két évben.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Nem opeles a téma, hanem jogosítvánnyal kapcsolatos. Elvileg szeptemberben járna le a jogosítványom, a rajta szereplő dátum szerint. Azonban kaptam egy levelet ügyfélkapun keresztül, hogy márciusban már lejár.
Erre valakinek van ötlete, hogy lehetséges ez?Meg van közben a válasz. Ezt nem tudtam eddig
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/tobbszorosen_lejarhat_a_jogsink
Ez, hogy 2 lejárati dátum van azért is nagyon jó, mert 1 éven belül 2x is csináltathatok új kártyát? Mivel az orvosi dátuma most még nem fog változni.
-
Anno a G-él, olyan volt mikor a gyertya miatt nem ment volna az egyik henger, dadogás, többlet fogyasztás.
-
Doggy dog
senior tag
Senkinek nincs tapasztalata ezzel a hibakóddal?
Aki már cserélt trafót mik voltak az előjelek,hibakód? -
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68648 üzenetére
750mm eléggé overkill, szerintem 400-500mm környéke kell, de majd megmérem pontosan. Ez a Denso tényleg jónak tűnik, nem tudom, hogy a hosszabb kábel mennyire lenne problémás.
Ilyen opel gyáriszám kereső progit honnan lehet amúgy szerezni? Baromira megkönnyítené az alkatrészbeszerzést.
Én is tőlük vettem az olajat+szűrőket még novemberben, igaz kicserélve nem lettek még, mert van még 1000km-em a 10k-ig, de most 4db gyertyát is rendelek majd, igaz még nem cserés, de annyira olcsók, hogy inkább kicserélem azokat is, mert nem tudom milyen került bele.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diegho #68646 üzenetére
A Denso-t jónak értékeli,(5 csillag) és az ára is baráti.Azt kutakodd még ki,hogy a vezeték hossza mindnek azonos e,ill nézd meg,neked milyen hosszú kell.
Én a héten rendeltem tőlük olajat,szűrőt,olajleeresztő csavart,tömítést.24 óra múlva,már házhoz szállítva megkaptam a cuccot. -
diegho
nagyúr
Rákeresve Kovács Autónál a gyári számomra ezek jók nekem: [link]
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68644 üzenetére
A helyzet az, hogy a unix webshop-ban, amit látok egyik sem az, amit a szervizben a gyári szám átváltása után kidob. Ezért lenne jó tudni, hogy a mik a paraméterei az említett unix számúnak. Unix-ot azért nézem, mert onnan egy bizonyos összegig ingyen kapnám. Delphi-t nem néztem, mert a szervizes ismerős azt mondja, hogy tavaly rengeteg Delphi-t küldtek vissza garanciába és mivel rengeteg autót javítanak hiszek neki.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diegho #68641 üzenetére
Milyen méretet nem tudsz megmérni?Egyedül a vezeték hossza nem egyforma,azt meg metudod mérni,neked milyen hosszúságú kell.
Unix-nál van NGK,vezeték hossz:290mm, 48000Ft, vagy 515mm hosszú,4744Ft.(marhadrága)Cromax már jóval olcsóbb.
Most volt éppen arról szó, (#68605),hogy a Denso se egy rossz márka,azt meg már 12000FT-ért is lehet venni.[link] Delphi meg még olcsóbb A Te döntésed,mit veszel. -
-
Doggy dog
senior tag
Valami nem okés még mindig!
Indításkor megint kicsit beremegtette az autót.Pont,mint gyertyacsere előtt.Szervízlámpa felvillant kb 3-5mp-re utána kialudt.
Leállítás után nincs hibakód.Vásárlás után megint ugyanúgy beremegtetve indult.Szervízlámpa újra felvillant,majd kialudt.Miután hazaértem megint ránéztem és nincs hibakód. Check engine nem világít.
Mi a franc ez? -
diegho
nagyúr
Van valakinek unix hozzáférése? A 257192-es cikkszámú NGK lambdaszondáról kellene nekem minden infó. Elvileg ez kellene nekem, azt mondta ismerősöm, hogy ezt vegyem meg, de nézzem meg előtte, hogy a méretek stimmelnek-e, viszont én nem tudom megnézni, ha kiválasztom az autót unixnál, akkor ezt be sem adja, viszont az Opel-es gyári szám átváltásra pedig ezt dobja be. A Gyári cikkszáma 855375, cromax-ban találni hozzá többet is. Delphi van legolcsóbban 15606-ért. Vegyem ezt? Ismerősöm NGK-t mondana az 28324.
-
adorjant
őstag
válasz
mohabá 007 #68638 üzenetére
Kövezz meg,de még mindig nem értem,miért nem jó,ha a szelep az eredeti helyén üresen mozogni,kipufogógáz nélkül?
Nekem egyébként a második kivitel van az autómban. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
adorjant #68637 üzenetére
Valszeg azért,mert így biztos nem ér bele a zárókúp a lezáró lemezbe,max síkba van vele.Ha a talp síkjától beljebb zár a zárókúp,akkor jó a Te megoldásod is.
De vannak olyan EGR-ek is,amik nem síkba zárnak,kintebb van a talp síkjától a zárókúp.Itt csak a kifordítás segít.
Kifordított állapotban egyiknek se lesz szorulása. -
adorjant
őstag
válasz
mohabá 007 #68633 üzenetére
Miért koszolódik? A szívóág le van zárva,szóval az EGR-hez nem ér el a kipufogógáz.
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68635 üzenetére
Majd 3 körül tudok kimenni szórakozni vele, bár szerintem első körben megyek egy tesztkört, hogy melegen mit mutat a gépezet, ha minden rendben van, akkor hagyom a fenébe a MAP-ot. Lambda csere után kell valamit szórkozni az autóval, vagy kicsavarom, becsavarom, törlöm a hibakódot és kész? Törölni lehet a hibákat olvasó nélkül?
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68633 üzenetére
Oké kicserélem a falazást. Lambda jövő héten jön majd, addig 300km menne bele max. 350. A csatlakozót szigszalaggal betekerem és fixen rögzítem. A fogyasztás nem érdekel. Map szenzor csere is beleférhet, ingyen kapom a lambda mellé ajándékba, ha akarom, ha nem, akkor kapok mást.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diegho #68631 üzenetére
Nekem is behalt a lambda 150 körül.A MAP-ot egyenlőre ne cseréld,csak nézd meg, nincs e elkoszolódva.Az ECU a lambdára panaszkodik,és nem is úgy viselkedik,mint nekem.Mehetsz vele,csak a fogyi lesz több.Az EGR lefalazásod így nem jó.Az EGR-t azért falazzák le,hogy ne koszolódjon,így működőképes marad,azt csinálja,amit az ECU mond neki.Azt már nem érzékeli,hogy a visszavezetett gáz megy e vagy nem.Ahhoz,hogy az EGR tiszta maradjon,ki kell forditani a helyéről,így szabadon mozog,mivel nem tud koszolódni,nehezebben tud elromlani,az EGR helyét pl: egy sima alu lemezzel lefedni.Egy csavar is elég az EGR rögzítésnek.
A Te lefalazásod azért nem oké,mert ugyanúgy koszolódik az EGR,csak a gázt nem engedi tovább.Ha meg ugyanúgy tud koszolódni,nincs értelme lefalazni.
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68630 üzenetére
Köszi. Délután megnézem azt is. Igazából a lambda lassan cserés lenne amúgy is. 160k-t írnak rá, 150 van benne. Map szenzor nem nagy tétel úgy látom. Így lambda és egr nélkül mennyire használható? 2-300km beleférhet?
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68625 üzenetére
Fojtószelep ház novemberben volt pucolva. Szerintem az nem probléma. A map szenzor hol van?
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark #68622 üzenetére
Megfelelő hosszúságú drót végére 1-2 pötty pillanatragasztó,kütyüre rányom,vársz míg a ragasztó megköt,majd kiemel,végül a kütyüről a ragasztópötty lefarag.Hátha..
-
válasz
Luck Dragon #68624 üzenetére
Saab 9-3, ami műszaki alapjait tekintve egy Vectra C; Z19DTR motorral, ami pedig egy biturbós Z19DTH.
Ehhez keresek üzemanyagszűrőt, fémházasat.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diegho #68617 üzenetére
Lementem megnézni,nálam mi a helyzet.A lambda nekem jó.Csati szét,hibajelző világít,alapjárat,és gázadásra ugyanúgy viselkedik,mint amikor a csati össze van dugva.Semmi különbség nincs a gép viselkedésében.Mondjuk nekem az alapjárati motor,és a fojtószelepház is patyolat tiszta.
-
-
_q
addikt
Sziasztok!
Ma reggel azt vettem észre a vezető oldali visszapillantón, hogy ki van fordítva menetirénynak megegyező irányba. Sérülés nincs rajta, szerintem valaki nekiment testtel vagy csomaggal. Visszapattintottam a helyére, viszont nem jó az elektromos állítás és ebből kiindulva attól tartok a fűtés se. Arra gondolok, hogy elszakadt volna benne a vezeték? Kb 3 cm-re volt "eltekerve" rossz irányba. Van ötlet mi történhetett? Talán csak a csatlakozó csúszott szét? Bonyolult szétszedni a visszapillantót?
-
Markizmark
addikt
Hogy lehet kiszedni B Zafirából a diag csati mögötti lyukon beesett ELM327 kütyüt?
Sebész vagy miféle csipesszel nem jött ki, ott bent van valahol a középkonzol alatt...
-
Srácok!
Van ajánlott utángyártott üzemanyagszűrő márka 1.9 CDTI-hez? (Az enyém nem a patronos, hanem a fémházas, ha ez számít.)
Köszönöm!
Szerk: a patronos alatt a cserélhető papírszűrőt értem, de nekem nem az kell, hanem a fémházas.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #68615 üzenetére
Aksi nem tudom mennyire kultiválja ezt a sok állást.
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #68612 üzenetére
Ezt mondta cimborám is. Rögtön rápróbálok. Köszi a segítséget!
-
AMD Power
titán
Végre vége a szmogos bulinak. 6 nap után újra beindul a gép. Remélem minden rendben lesz.
-
mohabá 007
aktív tag
-
diegho
nagyúr
válasz
adorjant #68607 üzenetére
Nekem is így van falazva az EGR. Ahogy nézem a kódjaimmal nem jutottam előrébb. a 40-es ABS jeladó, a másik meg a szokásos túl szegény keverék. Rögtön megnézem EGR nélkül, ha úgy is szórakozik, akkor be kell gurulnom valahová. Ez szerintem lehet gyújtósor, map szenzor, még akár lambda szonda is, sőt levegő hőmérséklet jeladó is.
Update. Szóval a 40-es Lambda szonda. Valamiért ABS-t adott ki a google. Na szóval, akkor lambda szonda cserém lesz.
-
beg
veterán
válasz
adorjant #68607 üzenetére
Én 3 éve választottam a full teli lemezes, félrefordítós módszert egy ebay-es olcsó egr-el. Azóta teszi a dolgát. Ha nem akkora a lyuk, hogy rendesen tudjon dolgozni, akkor szorulhat/kophat. A félrefordításnál meg akkor öltögeti a nyelvecskéjét a szabadban mikor jónak látja
-
adorjant
őstag
válasz
diegho #68604 üzenetére
Nekem a második EGR ment tönkre úgy,hogy le volt falazva. Az első még a gyári volt,következőnek olcsóbbat választottam (ERA),én balga,mert azt gondoltam,ha le van falazva,akkor mindegy. Nem úgy fest
Igaz nekem nem telibe van falazva,hanem így,szóval maga a szelep üresen mozog a helyén. -
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Politika
- Subaru topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- NBA és kosárlabda topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest