Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hikvision
senior tag
Hi.Ma vettem a hom*sitában 1350huf-ért egy 2szólamú kürt "egységcsomagot". Furcsa volt, h két kürt csak 1350huf de nem tüntek olyan rossznak, és megvettem. Ráálltam aknára, levettem a gyári kürtöt, és a két új kürtnek csináltam C-sínből nagyon frankó kis tartókonzolt, felraktam a két kürtöt vizszintesen, úgy hogy a tölcsérük a gyári nyílás felé nézzen, Nagyon Frankón a helyére pattant minden, Levágtam a gyári csatit, és ráforrasztottam párhuzamosan az új kürtöket. ugye a dobozán az volt irva, h durván 8.5 ampert vesznek fel, és 10amperra kell biztositani őket. Na most ugye Elkezdtem gondolkozni, hogy ugye a gyári csak 1db és mivel relé kapcsolja nembiztos, h birja a két kürtöt. aztán gondolkoztam, hogyha 10amperra van biztositva gyárilag, csak elbírja a 2db-ot, 8.5amperen. Tehát bekötöttem,aztán jött a próba. A kürtnek megvan a kétszólamú hangja amilyet szerettem volna, de kb csak fél hangerővel szólnak. Ugye gondolkoztam, h miért lehet, és nemigazán jöttem rá a dologra. Ha a relé behúz akkor az ugye átad, és a gyári 1-es vezeték se lehet a szűk keresztmetszet mivel amikor megvettem 0.5-ös vezetékkel próbáltam ki egy elég hosszú szakaszon és szépen szólt. Tehát az a kérdésem, hogy mitől lehet, hogy nem szólnak rendes hangerővel az új kürtök? Jah, és C-s Corsáról van szó.
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. Ha valaki tudna ajánlani egy jó Diagnosztikai Szakembert akkor azt nagyon megköszönném, ugyanis tech2-vel belekéne nézni a Kishölgy lelkébe,hogy miért is eszik 1.4-es létére 10-11L-t ha 2300-2500rpm-nél mindig elváltom és figyelek a fogyasztásra. Voltam vele idáig 1-2 nagyobb opelszervizben ahol rádugta a koma a műszert és vígan mondta,hogy nincs hibakód,és kérne szépen 8ezret a "diagnosztikáért". Tehát olyan embert keresnék akinek van tech2-je és nemcsak a hibakódhoz ért, hanem tudja, hogy mit jelent a többi kismillió adat amiből esetleg lehetne következtetni a magas fogyasztásra.
Jah,egy 2003-as 1.4-es Corsáról lenne szó

-
Hikvision
senior tag
Hi. Sikerült leszednem a hátsó hangszórókról a csatit, de nemtudom, hogy melyik a pozitiv és a negativ. Az egyik oldalon: Barna-Zöld+Zöld a másik oldalon: Barna-Fehér+Sárgásfehér. Melyik-Melyik? Előre is köszi.
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. C-s Corsába szeretnék tenni hátulra a gyárinál 1fokkal komolyabb hangtechnikát
Most két lehetőség állt elő. Alapfelállás a gyári Car2005 fejegység. Hátulra veszek egy mnc-sub boxot,és ahhoz egy egyutas erősítőt. Ennek csak ez lenne a hátulütője, hogy mivel a két gyári hátsó ki lenne kötve a magas és a közép alapból kiesik. Az erősítőnek valahonnan tápot kéne adnom a csomagtérből, ami nekem még nem 1értelmü dolog hogy honnan. A másik lehetőség, hogy a kalaptartóba rakok 2db kétutas nagyobb átmérőlyű hangszórót, csak ugye akkor szétkéne vágni a kalaptartót és nemtudom, hogy a gyári hangszórók hány ohm-osak, viszont igy nemkéne erősítő, mert ahogy méregettem kényelmesen max 2db 16cm-es fér el benne. Valakinek javaslata? -
Hikvision
senior tag
Szép napot. valaki megtudná mondani, hogy olajcserénél hány liter motorolaj megy bele egy 1.4-es C-s Corsába? Előre is köszi.
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. Valaki megtudná mondani,hogy a C-s Corsa váltója miért kapcsolható viszonylag nehezebben az átlagosnál? gondolok itt az 1-es 2-es re. Tehát ha be akarom mondjuk rakni 1esbe akkor középtájon akad egy picit és aztán megy be a helyére. Lehetséges,h megkéne nézni a váltóolajat?
-
Hikvision
senior tag
HI. Wan walakinek tapasztalata a Tescoban kapható Sárga színű előkevert -35fokig "jó" hűtőfolyadékról? Nem tesz kárt az alu hűtőben?
-
Hikvision
senior tag
Hi.Walaki megtudná mondani,h menyi az előírt abroncsnyomás egy C-s Njoy Corsánál?
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. ma nekiálltam egy kicsit szerelni a Corsát,mert ugye nem szól benne a kürt. leellenőriztem az összes biztosítékot,de hibátlanok voltak.Aztán megnéztem alul a kürtöt,és ki volt lazulva a tartócsavarja, tehát ki tudja, hogy mióta mozog menet közben össze vissza. Azt gondoltam,h biztos kontaktos a csati ami rámegy vagy eltört a vezeték.szépen kimostam kontakt sprével az egészet, szemmel láthatóan a vezeték nemsérült. összedugtam és nem működött. próbáltam rámérni a csatira,h ad e le feszkót, de annyira kicsi az érintkezőnek a helye h nem fért be rendesen a müszernek a tapogatója,meg már sötétedett is. A kürthöz amit ki tudtam tapogatni egy hurok kábel megy mert a hurok megvan "herélve" és a közepén van a csati, ami megy a kürtbe, a két vége meg megy vissza a motorfelé. Én még arra is gondoltam,h esetleg ugye a kormánynál szarakodik a szalagkábel,aminek ugye elvan törve az airbag része és netán ezis azon kummunikált a motortérrel és azért nemjó. Viszont a kormányom a rádiónak a gombjai működnek. Nem lehet h van a kürtnek egy reléje ami még szétmehetett? vagy egyáltalán mi lehet a hiba?

-
Hikvision
senior tag
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. Tegnap Előjött egy újabb gond a már említett Corsa C Njoy-al. Tegnap reggel a műszerfalon indítás után továbbra is világított az airbag-nek a kis buborékos lámpája. Délután elugrottam vele a helyi opel szervizbe, ahol ránéztek és megmondták h walszeg eltört az airbag vezeték a kormánynál és 38.000 magyar forintért nagyon szivesen kicserélik. Hát mondom ilyen nincs. Nem igaz,h ennyit kell fizetni egy ilyen kis szutyok hibáért. Tehát a kérdésem az, hogy találkozott e már valaki a fent emlitett hibajelenséggel,és hogy orvosolható-e a probléma házilag vagy speciális opelos szaktudást igényel
Egy kis forrasztgatás nem áll messze tőlem, mivel elektroműszerész vagyok csak az autóelektronikával idáig nemnagyon foglalkoztam 
-
Hikvision
senior tag
Szép Reggelt. a napokban édesanyának a 2003 Opel Corsa C Enjoy autójában minden előjel nélkül elment a kűrt. Tehát hiába nyomogatom a kormányon akármelyik gombot meg se szólal. Na mondom akkor megnézem neki a biztosítékokat hátha csak az ment ki. Kinyitom a motorháztetőt leveszem a biztositék fedelet és ott van vagy 50db biztositék semmi leírással,h melyik mi. a Fedélen meg csak a számozások vannak. Az autó könyve természetesen nincs meg,ezért lövésem se volt, h egyáltalán hol kéne elindulni. Aztán kiszedegetem majdnem az összeset,de egyikbe se volt elszakadva a szál. Na mondom akkor biztos a kürtnél a csati jött szét, nagynehezen megtaláltam a kürtöt
aztán látom h az a csavar ami fogja csagyorlatilag 1.5 menet és kiesik. Ergo kitudja,h mióta himbálózik ott magába szerencsétlen. Viszont a csatija látszólag rendbe van és hiába mozgatom a vezetéket akkorse szólal meg. A Válaszokat előre is köszi 
-
Hikvision
senior tag
Szép estét. Ma reggel amikor indulni akartam,azt vettem észre, hogy nem lehet látni a műszerfalon a pillanatnyi és az össz kilóméter állást.Mivel Lcd-s ezért talán csak a szalagkábel szakadt/mozdult el a benne,de elég macerás lebontani ezért az egész műszerfalat. Találkozott már valaki ezzzel a problémával? Jah egy 98-as B1-es Vectráról van szó.
-
Hikvision
senior tag
Szép Estét.Nemrég Vettem egy Opel Vectra B Combi-t. 2.0 16V Automata. Az lenne a Kérdésem a Tisztelt egybegyűltektől,h vajon miért lehet,h Amikor hidegen beindítom az autót akkor erős csattogás jön elö a motorból,mintha valmelyik kipufogó csonk kifújna vagy valami szelep gondja lenne,de ez egy 5perc járatás után elmúlik.Nagyon Idegesítő és egyben Aggasztó,Majdnem olyan mintha valami Kopott Diesel lenne
A Másik meg, hogy szerintem egy kicsit nehézkes tekerni a kormányt,és a szervo olajtartája felől furcsa ciripelés halattszik,és ha leveszem az olajsapkát akkor felerősödik.Nem Folyamatos olyan 2-3 Másodpercenként jön elő. Az olaj-szint Tuti. Minden Segítséget nagyon megköszönnék 
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most két lehetőség állt elő. Alapfelállás a gyári Car2005 fejegység. Hátulra veszek egy mnc-sub boxot,és ahhoz egy egyutas erősítőt. Ennek csak ez lenne a hátulütője, hogy mivel a két gyári hátsó ki lenne kötve a magas és a közép alapból kiesik. Az erősítőnek valahonnan tápot kéne adnom a csomagtérből, ami nekem még nem 1értelmü dolog hogy honnan. A másik lehetőség, hogy a kalaptartóba rakok 2db kétutas nagyobb átmérőlyű hangszórót, csak ugye akkor szétkéne vágni a kalaptartót és nemtudom, hogy a gyári hangszórók hány ohm-osak, viszont igy nemkéne erősítő, mert ahogy méregettem kényelmesen max 2db 16cm-es fér el benne. Valakinek javaslata?

Egy kis forrasztgatás nem áll messze tőlem, mivel elektroműszerész vagyok csak az autóelektronikával idáig nemnagyon foglalkoztam
A Másik meg, hogy szerintem egy kicsit nehézkes tekerni a kormányt,és a szervo olajtartája felől furcsa ciripelés halattszik,és ha leveszem az olajsapkát akkor felerősödik.Nem Folyamatos olyan 2-3 Másodpercenként jön elő. Az olaj-szint Tuti. Minden Segítséget nagyon megköszönnék