Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Ez is nagyon baba lesz... főleg az friss képeken lévő!
Frissebb grafikán az új Opel Astra
Opel Astra K: gyári kép helyett még csak aktualizált grafikán nézhető meg -
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen #40292 üzenetére
Jaja... pont ez.
Szerintem is nagyon jól néz ki. Főleg a belseje ami nagyon tetszik és az eleje.
-
lsebestyen
addikt
-
trassher
addikt
Voltam ma a debreceni cromax-ban. Külsőre elég sufnibolt kinézete van de ez csak a látszat. 2 darab patentre volt szükségem a tetődíszléc A oszlopi részénél. Onnan indult a dolog hogy csak díszléccel együtt kapható de végül meglett. 505 ft/db és holnapra meg is van.
-
Mikuland
tag
válasz
sziku69 #40288 üzenetére
Ezt találtam..lehet a tiéd is beleesett?
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/04/28/rendszerhiba_megszivja_aki_autot_honosit/
-
sziku69
őstag
Múlt héten még optimista voltam, hogy talán a héten átvehetjük az új családtagot
Most már egy picit izgulok, mert holnap már hétvége. Már egy két napja hitegetnek minket, hogy holnap talán mehetünk érte. De mindig tolódott, sajnos. Már kezdek parázni egy kicsit. Felhívtam az Üllői autókereskedésben az ismerősömet, hogy mostanában mennyi idő az autók honosítása, és átírása. Megnyugtatott, hogy akár lehet 4-7 nap is, mert megint valami új rendszert vezettek be. Most mindenki emiatt szív.
Elvileg holnap már mehetünk érte. Hát remélem így lesz.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #40286 üzenetére
Ez a cucc van benne:
[link]
A beállításoknál van még bluetooth is. -
[CS]Blade2
addikt
15-ös Vivaro-ban van egy alap gyári CD lejátszó, és van rajta egy USB, meg egy a műszerfal tetején. Innen lehet MP3-at lejátszatni valahogy?
Próbáltunk bele pendrive-ot (nem történt semmi), tablet-et, meg külső HDD-t, utóbbi kettőre kiírta, hogy nem támogatott.
A gombok bal oldalt: Radió, Media (itt csak a CD-t hozzá mindig fel), és Tel (telefon?). Van USB csati, de nincs semmi a menüben, amivel el lehetne indítani a lejátszást... -
Declare
őstag
válasz
haddent #40280 üzenetére
Az most mas kerdes, hogy kis hazankban milyen kulturaja van (vagyis inkabb nincs) a hulladekkezelesnek.
Itt a vilag legtermeszetesebb dolga, hogy szelektiven gyüjtik a haztartasok a szemetet (külön ingyen zsak van az alu, gumi,müanyag ilyesmi szamara, külön a papir, külön a komposzt es külön gyüjtik az olyan üveget ami nem visszavalthato, illetve külön rakja az ember azt a PET palackot ami penzbetetes). Ez azt jelenti, hogy 6 különfele csoportba teszi az ember a haztartasi hulladekot
.Otthon az emberek döntö töbsege erre nem érett meg.....azaz, nem az hogy erre, de még a müanyag elkülönitesere sem.....aztan persze a csodalkozas meg megy amikor le vagyunk balkanozva
-
haddent
addikt
Sőőőőt, azok olyanok mint a giliszta. Félbevágod újranő a fele mindkét megmaradt feléhez. Kell egy alkatrész havernak kikapod a tiedből az úgyis termel újat
Na jó lehet körülnézek én is egy OBI -ban szűrők felé. Csak kicsit félek, hogy ezzel lassítom az áramlást és nem tudom minek nem tudom miért nem annyira jó. Meg olvastam olyat is, hogy annyira megszűrte így a visszavezetett gázt hogy a pillangószelep vagy mi vagy valami hasonló, a lényeg, hogy beragadt mert semmi kenése nem maradt
Declare most 2 hete én odavittem a MOL hoz odamutatott emberünk egy kasznihoz hogy oda rakjam le azóta ott rohad szerintem megvárják amíg elpárolog és csak kátrány marad
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #40273 üzenetére
Hát ha szar gázolaj van bele tankolva, és nem cserélnek rendesen olajat akkor igen... Nálam annyira sok dzsuva rakódott le az előző tulaj beleszarása miatt, hogy szétment a turbó is, és az örvénykamrában lévő 2 pillangószelep is elhajlott. A kb 2-2,5 centi átmérőjű lyukon a kisujjam éppen hogy befért.
Kapott motormosást, és azóta mindig kap adalékot, meg kikormolom havonta a kocsit.
Tehát valóban tud szarabb lenni, de tulajtól függ mennyire foglalkozik a kocsival, így hogy rendbe raktam azóta tiszta, turbó csövet néztem tömítéscserénél és patyolat tiszta volt. 10 ezrenként meg olajat cserélek, és minden szűrőt. -
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007 #40270 üzenetére
Dizel verda kell azt nem kell ilyenekkel foglalkozni
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
mohabá 007 #40270 üzenetére
Ez mind jó de hogy kezeled a keletkezett "anyagot"?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
haddent #40251 üzenetére
A leírás hihető,hiszen gyárilag is elvezetik a keletkező kartergázt a pill szelepházba.A szelepházfedélen van egy vékonyabb,és egy vastagabb elvezetés.A vékonyabb csövön az alapjáraron keletkezett kartergázt vezetik el,az megy hátra le a pillangószelep alá az alu öntvénybe, (azért ide,és így,mert alapjáraton a pillangószelep zárt állásban van)A vastagabb cső,a kerek fekete műanyag légbevezetőbe előlről van csatlakoztatva.A vastagabb cső a H-nál az a szétdurrant cső a kartergáz visszavezető.
Mi ellen akarunk védekezni? A felmelegedés hatására keletkezett nagyrészt koszos vízgőzt etetik a motorral.A lecsapatóval ezt lehűtöd,(desztillálod),és lehűtött,tiszta koszmentes levegő kerül az égéstérbe.Mivel környezetvédelmi szempontból nem engedhetik szabadba,ezért még az üzemanyag tartályba keletkező benzingőzt is szűrik,és visszavezetik az égéstérbe.
Idézet: Ami fontos, hogy a szűrő nem csak "megfogja" az olajat,… és ez a megoldás is -a felsoroltak mellett- a szénhidrogén láncok krakkolásáról* töredezéséről szól, tehát a nehezen éghető, hosszú láncokat eltöredezi rövidebb, könnyebben éghető darabkákra
Bírja e a cső a forróságot?Próbaképp egy darab csövet dobj bele forró vízbe,fözzed,majd kiderül.(mellesleg üzemi körülmények között messze nincs annyi hő,mint a forró vízben) a motortérben keringő légáram is hűti,a pára lecsapódik,tovább hűti.Amúgy meg olyan csövet teszel bele,amiben megbízol.
Ha a tervezők a legmelegebb helyen merték elvezetni összezsúfolt kábelköteget nem tartva attól,hogy a semmitmondó kábelek szigetelése megolvad,akkor mi a gond? (B-veki)
Nem kötelező lecsapatót beépíteni,engem meggyőzött,ki nem veszem.Pillangószelep szép tiszta,alapjárati motor nem koszolódik [link] Nemrég szétkaptam a lyukas kipuf rendszert,megnéztem a katalizátort,az is oké…
-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007 #40268 üzenetére
Jaaa hogy ertem....hirtelen nem esett le, mert nekem is olajcsere volt, amikor a turbo is szet lett szedve meg az egr es akkor mondtak, hogy patyolat tiszta volt minden, ezert nekem összekapcsolodott az olajcserevel
de persze egy sima olajcserehez nem kell feltetlenül szetbontani a motort
es igy nehez megallapitani, hogy mit is csinal vagy eppen nem csinal a csodaszer
-
Declare
őstag
Hat en ugy vagyok vele, hogy nagy ritkan nem arthat. Plane hasznaltan....az elözö tulajok 30 ezrenkent vittek csere, ugye ahogy a "nagykönyvben" meg van irva. Azt se lehet tudni pontosan ki, hogy hasznalta. Egy ilyen tisztitot en belenyomtam, artani nem arthat, de rendszert en sem csinalok belöle.
Ezekben az üzemanyag adalekokban jobban hiszek.
(#40257) tboy93 Jah ereztem, hogy ez komolyabb mütet/befektetes
akkor marad minden igy
(#40265) Calogero 9 bombos, tehat delphi grundig
BC t nem adnam fel egy jobb hifiert azert. Azzal a gondolattal eljatszottam, hogy kicserelni esetleg a cd70 re a navis, bluetoothos egysegre, szines kijelzövel es navival. Na az menö lenne, de irrealis költsegei vannak
es nem is plug&play a dolog....egy 300k ba biztos belekerülne szerelessel, kabelezessel
-
haddent
addikt
Volt róla szó előzőleg, hogy ha tiszta az olaj az nem jó, aztán arról is, hogy jó az csak nincs kosz. Akkor mi az igazság? Vásárláskor megkapta az új olajat, aztán 9 ezer után tőlem a Mobil1 -et, szerintem lassan van benne egy ezres de tök szép sárgás semmi szutymó. Szerintem simán szép tiszta a moci.. de vélemények?
Calogero pedig de, ahogy mondod
Dehát ott van az 1500 Ft -os Bluetoothos BSD2 olvasó sokkal több és pontosabb adattal
-
tresh
veterán
válasz
Declare #40263 üzenetére
En motorolajhoz nem öntenek semmilyen adalekot. Max par evente leengedes elött ilyen motor mosot. Azt miutan megvettem adtam neki egyet.
+1
Szerintem ez a "motormosás" felesleges.. Ha időben cseréli akkor soha nem lesz gond. Anno én azt csináltam hogy rögtön vásárlás napja után kapta a megfelelő olajat+szűrőt majd rá 4000km után a következőt szűrővel együtt majd utána 10ezrenként kapja az olajat -
Declare
őstag
válasz
mohabá 007 #40260 üzenetére
Motorolajon nincs mit tisztan tartani
AZt le kell cserelni.
Ezek az üzemanyag adalekok a motor belsö alkatreszeit tartjak tisztan (fuvokak pl), javitjak a kenmentes kenes okozta problemakat (kisebb kopas, egyenletesebb jaras), lerakodasokat gatolja meg....a reklam szerint
+ a velemenyeket elolvasasa is meggyözö.
En motorolajhoz nem öntenek semmilyen adalekot. Max par evente leengedes elött ilyen motor mosot. Azt miutan megvettem adtam neki egyet.
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007 #40260 üzenetére
szerintem nem magát a motort mossa, hanem gátolja a lerakodást. de csak tippelem.
(#40259) tboy93
Az hogy drágább aláírom, bár ez sem feltétlen igaz ha azt vesszük hogy van 1 din-es fej is 80 sőt 300 ezerért is, ellenben a 2DIN-esben van dvd, van gps, és a nevesebb gyártóknál is van ilyen pl clarion, pioneer, jvc,kenwood. Mappaszerkezeteket könnyebb érintőképernyőn használni mint az 1din-es szenvedni. Nekem is már rég az lenne a kocsiban de gyárilag csak 1din hely van és még nem készült hozzá új középkonzol. -
válasz
Declare #40255 üzenetére
A gyari blau sajnos gyenge hangminoseg, de ma mar az uj aftermarket blau-k se tul jok. Regen meg volt egy-ket jobb szeria. Ilyen esetben meg kell probalni mashova beepiteni egy fejegyseget, pl. kesztyutartoba. Az a baj, hogy a gyari fejen valoszinuleg meg rca sincs, mokolni nem erdemes, igy az erosito ki van lőve, a nelkul meg uj hangszoronak sincs sok ertelme.
-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #40254 üzenetére
Nem tudom ez a kartelgazos sar hol csapodik le pontosan, de nekem novemberben szedtek szet a turbot, kipucolas miatt, de aztan azt mondtak, hogy patyolat volt. Egy szelep volt berohadva, amit le is dugoztak (ami az egrbe visszavezetett kipufogo gazt hüti), meg valami erzekelöt csereltek ki es ez megoldotta a hibalampa gondomat. Nem koszolodas volt, amire gyanakodott mindenki. Söt mondom, azt mondtak szokatlanul szep tiszta a rendszer, de a szerelö sem tudta megmondani, hogy az adalek mennyit tesz ehhez hozza, de ö is azt mondta, csak hasznalhat.
En ezt a cuccot pont tegnap kaptam meg, következö tankolasnal hozza teszem. Eszmeletlen, hany pozitiv ertekeles van
altalaban mindenre van par ember aki lelkesedik erte, 20-30% meg lefikazza, de itt 100 körüli pozitiv ertekeles es 5-6 lehuhogas, hogy nem er semmit, azert ez eleg durva
szoval ez meg a netes egyeb velemenyek engem meggyöztek
1x mar kapott ilyet hazauton, de most itt helyben forgolodva is kiprobalom
-
Declare
őstag
válasz
tboy93 #40240 üzenetére
Mondjuk egy H astra eseteben azert ez egy eleg bonyolultnak hangzo müvelet
Hiszen itt a fejegyseg (blaupunkt ha jol gondolom) egybe van epitve a közepkonzolban mindennel. Meg mondjuk a blaupunkt az nem is egy rossz marka ha jol gondolom. Szoval egy "elsö szettel" lehet relative sokat dobnek a hangminösegen?
-
Declare
őstag
válasz
haddent #40251 üzenetére
Ez a hömerseklet kerdes, jo kerdes . Egy hosszu nyari ut utan, nem biztos hogy en is nyugodt lennek, ha sajat magam altal barkacsolt csövek tekeregnenek a motorterben
Ha csak rövid tavokra van a kocsi hasznalva, akkor szerintem biztos segit amugy a motor tisztan tartasaban, de en nem ereznek lelkesedest, hogy ilyennel szorakozzak. Autopalyan, meg a neha hozzaöntött dizel rendszer additiv segitsegevel, szerintem kieg ami lerakodik rövid tavokon.
-
haddent
addikt
válasz
mohabá 007 #40249 üzenetére
Tudom, hogy ezerszer kitárgyalt téma, de egy velős magyarázatot kaphatnék, még mindig nem tiszta?
Először is, hogy mi ellen akarunk védekezni? Rákerestem, ezt találtam:
Kartergáz minden motoron keletkezik, egy tök új, tökéletes állapotú motoron IS. Az égéstérből valamennyi égéstermék átjut a dugattyúgyűrűk mellett, be a forgattyús térbe. Ha nem vezetik el, elkezd nőni a nyomás a forgattyús házban, és előbb-utóbb a szimmeringek mellett nyomja ki az olajat. Szabályozott kartergáz-visszavezetéssel elérhető a forgattyúsházban kívánatos -10...+10 mbar-os nyomás. Olaj azért van a kartergázban, mert az egész forgattyús tér tele van olajköddel (spriccel ki a csapágyak szélein, a forgattyústengely picit bele-belever az olajba, a dugattyút alulról olajsugárral hűtik, stb.), és ezt viszi magával a kartergáz.
Hihetőnek tűnik dehát néhány zsargonnal és számmal bármi hihetőnek tűnik. Helyes ez a leírás?..és hogy mit hogy..?
ahogy zolikaDB is kérdezte, mit az alkatrészek? Szivattyúszűrő, hozzávaló cső, 4 bilincs?
Hol találom meg a kartergáz kivezetést, és hol a vissza/bevezetést?
Ezt a csövet szét kell barmolnom, vagy elég lehúzni és összeeszkábálni a vett csővel?
A szivattyúszűrő és ahozzávaló gumicső biztosan bírni fogja a motortérben uralkodó hőmérsékletet, párát, olaj-benzinszármazékokat? (Mert tippre baromira nem mert vízre tervezték)
Ja és ha helyes az a leírás, akkor komolyan egy modern benzinmotorral el akarnak égettetni némi fullszint olajszármazékot?
Azé' nem semmi
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Black & Decker töltőt keresek
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest