Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mohabá 007

aktív tag

válasz haddent #40251 üzenetére

A leírás hihető,hiszen gyárilag is elvezetik a keletkező kartergázt a pill szelepházba.A szelepházfedélen van egy vékonyabb,és egy vastagabb elvezetés.A vékonyabb csövön az alapjáraron keletkezett kartergázt vezetik el,az megy hátra le a pillangószelep alá az alu öntvénybe, (azért ide,és így,mert alapjáraton a pillangószelep zárt állásban van)A vastagabb cső,a kerek fekete műanyag légbevezetőbe előlről van csatlakoztatva.A vastagabb cső a H-nál az a szétdurrant cső a kartergáz visszavezető.

Mi ellen akarunk védekezni? A felmelegedés hatására keletkezett nagyrészt koszos vízgőzt etetik a motorral.A lecsapatóval ezt lehűtöd,(desztillálod),és lehűtött,tiszta koszmentes levegő kerül az égéstérbe.Mivel környezetvédelmi szempontból nem engedhetik szabadba,ezért még az üzemanyag tartályba keletkező benzingőzt is szűrik,és visszavezetik az égéstérbe.
    Idézet: Ami fontos, hogy a szűrő nem csak "megfogja" az olajat,… és ez a megoldás is -a felsoroltak mellett- a szénhidrogén láncok krakkolásáról* töredezéséről szól, tehát a nehezen éghető, hosszú láncokat eltöredezi rövidebb, könnyebben éghető darabkákra
    Bírja e a cső a forróságot?Próbaképp egy darab csövet dobj bele forró vízbe,fözzed,majd kiderül.(mellesleg üzemi körülmények között messze nincs annyi hő,mint a forró vízben) a motortérben keringő légáram is hűti,a pára lecsapódik,tovább hűti.Amúgy meg olyan csövet teszel bele,amiben megbízol.
    Ha a tervezők a legmelegebb helyen merték elvezetni összezsúfolt kábelköteget nem tartva attól,hogy a semmitmondó kábelek szigetelése megolvad,akkor mi a gond? (B-veki)

Nem kötelező lecsapatót beépíteni,engem meggyőzött,ki nem veszem. :N Pillangószelep szép tiszta,alapjárati motor nem koszolódik [link] Nemrég szétkaptam a lyukas kipuf rendszert,megnéztem a katalizátort,az is oké… :K

nekem teccik. :P

Új hozzászólás Aktív témák