- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fero02 #11136 üzenetére
A szelepek nyitvatartásának ideje csak másik vezérműtengellyel, vagy más fokolással módosítható. Ha Te egy foggal odébb teszed, attól még ugyanannyi ideig lesz nyitva, csak más időben. Ugyanez igaz az adagolásra. Ez csak időzítési kérdés, nem annyira intervallum. Szerintem.
Az EGR levakolás nálam is tervben van. Hamarosan meg is csinálom._seth_: Én csak egy 5V-os USB aljzatot tervezek, de ez is király.
-
_seth_
veterán
válasz
fero02 #11138 üzenetére
Áh... csak találtam pár méter vezetéket és eldugtam az autóban
Na meg ha legközelebb forrasztanék akkor nem kell a hosszabbító mert lesz áram az autóban is
+ Nem kell a csomagtérben elrakni a 230V-os adapter sehova mert be van építve bár nem volt egyszerű eldugni az elektronikáját.... pláne nem a sok töltőét...
-
_seth_
veterán
Built in 230V up to 300W max: [link]
Nem volt kis meló de kész, működik hibátlanul
Jó sok méter vezeték az tuti meg szívás
A telefon töltő is beépített ráadásul ott van ahol kell, ha nem kell akkor meg nem is lehet látni mert olyankor be van dugva a biztosítéktábla fedele alá, és még csak ki sem kell nyitni az a biztik ajtaját
[link]
És még csináltam mást is de azt majd videón ha teljesen készen lesz
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic #11135 üzenetére
Sztem a sűrítés az semmiben sem változik, csak az üzemanyag égéstérbe való beporlasztásának ideje módosul. Milyen keverékre gondolsz? A dízel motor csak tiszta zoxigént szív be...(nálam meg pláne, mert az EGR le van vakolva a pitlibe)
Felső holtpont az 1. hengerben, lendkeréken jelzés, adagolónál indikátor óra. Én ezt a 3-at nézem, utána pedig stroboszkóppal meglámpázom.
Mondjuk Neked hiába is mondanám, h nézd meg, mert a Tied az nem a hagyományos adagolós, meg jóval újabb konstrukció. Be tudok nyúlni a szíjtárcsa fokai között és ha ott fellazítok 2 vagy 3 csavart, akkor az egész adagoló házat tudom billenteni, így tudok még külön változtatni elég sokat a töltésen.
Benzinesnél azt hiszem ennek felel meg az elosztófedél tekergetése, már ha a régi fajta rendszerű az is.
Az ettől újabbaknál meg mindent a comp. figyel és szabályoz.
-
TasiA
senior tag
válasz
fero02 #11132 üzenetére
Te én tényleg nem tudom, konkrétan ahogy kiáltam a műhelyből, azóta jobbnak érzem. Kapott még új kuplung tárcsát+csapágyat, meg 2 tartóbakot; 1 motor, 1 váltó. Sajna a hajtásban lévő lógás nem szűnt meg, de gázelvétel, majd gázadásra berángatás az megszűnt. Remélm érthető mire gondolok. Pl gurulsz 4.-ben 50-el, leveszed a lábad, majd újra gázt adsz akkor ilyen hülyén nem rögtön húz, hanem "vö vö vőőő" kis rángtással kezd folyamatos lenni a gyorsulás. Nekem már nagyon szarok voltak a bakok és az miatt csinálta. Hintázott az egész előre, hátra.
-
fero02
nagyúr
Szíj minősége tuti nem befolyásolja. Ha befolyásolná, akkor sztem már nagyobb gond lenne.
Etanol sztem megint csak nem...
Tuti most lett jól belőve.
Jim Tonic: nekem most szándékosan van 1 fokkal elrakva + adagolón forgatva, h nagyobb legyen az előtöltés. Az elvileg gyári helyen lévő vezérléssel (azt hiszem 75-80°) sokkal nehezebben indult (télen ugye nagyon meglátszik), mint így h 1 foggal arrébb van és olyan (85-90°) az előtöltése. Pöcc röff. Mindez indikátor órával lett mérve, nem fülre beállítva.
Az alapját erőssége nálam ugye nem annyira mérvadó, a gázra való reagálásán pedig csak nagyon minimális az észrevehető különbség.
-
TasiA
senior tag
válasz
fero02 #11127 üzenetére
A csere előtt, érezhetően gyengébb volt alapjáratról 2000-2500-ig mint az eddigi C20NE-k, amiket vezettem. Azok egyenletesebben gyorsultak, nálam meg 2500-től mentérehetően jobban. Most ezek megszűntek, jóval egyenletsebben húz. Biztosan jót tett az etanol is, de konkrétan vezérlés csere óta érződik ennyire a külömbség. Pedig még szíjból is ugyan olyan márkát vettem, ami eddig is benne volt DAYKO.
Akkor lehet a sk km miatt volt és már nem úgyfeszített a feszítő, vagy nem tudom. A lényeg, hogy most tök jó
Azért néha betankolok majd 1 kis etanolt.
Gyeryákat hamarabb cseréltem, akkor marad az ETANOL. Na így még inkább rájárok a kútra, mikor már kifogyóban van, majd teszek bele fel-fele aányban, had dolgozzon.
-
fero02
nagyúr
Sztem inkább el volt rakva a vezérlésed.
csaresz002: miért ne menne?
Nem olyan sok az fokban ha elteszed +/-1 foggal a szíjat, szelepeket össze nem gyűri de ahhoz pont elég, h akkora utó vagy előgyújtása legyen, h ne úgy menjen ahogy kellene. Illetve indulásnál szokott még meglátszódni.
-
TasiA
senior tag
Háj!
Az én autómmal meg nem tudom mi van, de mostanáben mocskosul jól fogyaszt.
Itt a városban is eljárkálok 9 literből, de 1 hét alatt majd minden nap mentem hosszútávon (40km) és ráálltam a nagyrészt 105-110-re és eszik 6 litert. Ilyen 5,8-6 liter körül ugrabugrál. CSodálkozom, mert eddig ugyan így vezetve 6,5-alá nem ment sosem. Ez több nap átlaga, szal se lejtő, se állandó hátszél nem játszik, és általábban 2 személy, néha +gyerek. Utóbbi időben ugye jártam etanollal többször is, meg most kapott új gyertyákat+ új vezérlést. JA, meg kicsitnyomatékosabb lett alapjárat és 2000 között, mint eddig volt. Létezhet, hogy 1 foggal el volt baxva eddig a vezérlésem?? Vagy számít ennyit, hogy 65 ezer volt a szíjban ,vagy csak jót tett az etanol és kitakarította a rendszert (égésteret, szelepeket, injektort, lambdaszondát)?
Vélemény? -
válasz
csaresz002 #11121 üzenetére
Átloptad az ikont.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest