- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pisztillus #62599 üzenetére
Elképesztő ez az értelem nélküli szigorítás. 300 mg efedrin van 200 ml-ben, azzal drogként nem sokat lehet kezdeni (kiszedni meg pláne nem érdemes).
De ugyan ez van pl. a kálium-permanganáttal, vagy a 96%-os alkohollal. Valaki kitalálta Odafent, hogy hú, ebből kábítószert fognak csinálni, ezért vénykötelessé tették. Azóta pl. suliban nem lehet egy értelmes, látványos reakciót bemutatni, mert nincs hozzá (amúgy nagyjából filléres) alapanyag.
azt már csak halkan jegyzem meg, hogy sokkal veszélyesebb anyagokhoz meg háztartási boltból simán hozzá lehet jutni, nomeg aki tényleg kábítószert akar csinálni, az úgyis megtalálja a módját.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
ngabor2 #62598 üzenetére
Sziasztok!
Ez az alap, a Mixt. pector. a bővített kiadás, amely egy ideje az efedrintartalma miatt receptes lett.
Sokan kedvelik, mert nem drága, de hatékony önmagában ugyanúgy, mint antibiotikum mellé adva.Crytec210: a köptető hatás az állandó, azaz egészséges emberen is kifejti. Bajt nem okoz, amikor a doki azt mondja, hogy ez kell, akkor általában a teljes dózis (150g) beszedésére gondol.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pisztillus #62595 üzenetére
Más néven ez a mixtura pectoralis? Vagy az már a bővített kiadás? Esetleg az efedrintartalom miatt kiutálták az íróasztal mögül?
Nekem ez segített kb. 4-5 éve, mikor utoljára szükségem volt rá. Azt tudom, hogy pár100 forint volt összesen.
-
válasz
Nincs most a kezemben betegtajekoztato hozza, de ezeknek van valami hatasuk, ha csak ugy fogyasztja az ember? Mert legutobb is egy fel uvegnyi maradt tel vegen, de ha van valami ertelmes hatasa, akkor elfogyasztom, ha maskor maradna..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Köszönöm
Egyéni rangot mikor kapod már meg?
-
Pisztillus
senior tag
válasz
BlacKSouL #62593 üzenetére
Nincs különbség, ugyanaz az Elix. thymi comp. mind a kettő. Csak két különböző galenusi labor (olyan üzem, ami a patikában is készíthető készítményeket kisüzemi - azaz a patikai léptéknél nagyobb - mennyiségben készíti) gyártja, de ugyanazokból az alapanyagokból. A készítési előirat (Gyógyszerkönyv) adott, attól eltérni nem lehet.
A harmadik ilyen cég a ParmaProdukt, amelynek a termékeivel találkozni lehet.Szerk.: Majd ha egyszer Jómunkásember leszek - akkor esetleg kérhetek. Na de az sem holnap lesz...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #62592 üzenetére
Az nem szemrehányás volt, hanem üdvözlés. Mert múltkori visszatérésed nekem valami miatt kimaradt.
De akkor megragadom szarva közt a tőgyit: a Naturland féle kakukkfüves köptető, és a .. hát meg kellett keresnem .. Hungaro-Gal féle készítmény között van érdemi különbség?
Én évek óta a köptető célból a naturlandost vettem, de pár hete valaki a másikat dicsérte, hogy az erősebb, hatékonyabb. Azonban mivel a "kékzöldből" már bekaptam 2 flakonnal, az anyám által vásárolt "pirosat" már fel se bontottam. És már nem is volt rá szükség, a szokásos megtette dolgát. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #62590 üzenetére
Jóestétkívánok
-
Pisztillus
senior tag
Valószínű, hogy belefutottál valamilyen nem támogatott gyógyszerbe. Az ilyeneket minden patika annyiért adja, amennyiért akarja (ill. amennyiért megveszik). A különbség oka sok minden lehet, pl. ki melyik részét alkalmazza a "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint" közmondásnak, vagy ahol olcsóbb volt, ott valamilyen akció van rajta (gyártói - amit át is ad a patika; esetleg beszerzői - Szimpatika vagy Gyöngy patika: ezek akciós árait kötelező betartani), és még sorolhatnám.
Az a tény, hogy a rendelő melletti patika volt az olcsóbb, az felelős gondolkodást sejtet, a patikus tisztában van vele, hogy a vásárlók megtartásához nem elég önmagában a jó(nak tűnő) hely, ennél azért több kell. -
Mister_X
nagyúr
válasz
parandroid #62587 üzenetére
Részvétem. Mármint nem az asszony miatt
Én is mehettem volna kollégiumba, csak sajnos alsó hangon száz munkaórát le kellene tolnom egy retardált órarend mellett. Nem baj, le van fixálva a november, ott majd megszedem magam.
Beszélhetünk, kíváncsi vagyok rá. Én lehetőségeim elsősorban újságírás, PR, HR, marketing, meg minden egyéb, ahova úgy 3 nyelv kell és/vagy valaki(k) helyett kell beszélnem (szóvivő?) - én mondjuk valami nemzetközi multinál akarok elhelyezkedni, ami erősen Távol-Kelet orientált (leányvállalat).
-
parandroid
félisten
válasz
Mister_X #62578 üzenetére
Nekem tanítói diplomám van, ismerem a klasszikus női pályákat, akarsz róla beszélni? Mondjuk a kollégium fun volt ezzel az ivararánnyal, meg is nősültem a 4 év alatt - bár szeretném néha azt hinni, hogy nem azért, mert alig volt választék, hanem egy komolyabb piacon is lett volna esélyem, de ez legyen az asszony baja így 15 év után.
p
-
ToBeY
nagyúr
Az milyen már,hogy egy gyógyszer az egyik patikában 2300 pénz 300-rel odébb lévőben pedig 1800 pénz csont ugyan az a kiszerelés meg minden.
Pedig az utóbb az orvosi rendelő mellett van, talán ennek kéne drágábbnak lennie. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Mister_X #62580 üzenetére
- Szevasz kisfiam, hazaértél az egyetemről?
- Aha.
- Jól vagy?
- Jól.
- Mi újság van veled?
- Semmi.
- Tanulsz sok érdekességet?
- Aha.
- Ismerkedsz már a többiekkel?
- Aha.
- És jól érzed ott magad?
- Jól.
- Kérsz valamit enni?
- Aha.
- Tényleg, milyen szakra is jársz?
- Kommunikáció. -
Mister_X
nagyúr
válasz
parandroid #62564 üzenetére
Az én egyetememen 80-20 lehet az arány a lányok javára, amikor (egy másik szak) nyílt napján voltam tavaly, nyolcvan férőhelyes teremben velem együtt öt fiú volt. De nem, nem nőknek való szakon vagyok, ez is az oktatásp... koncepció hibája
-
gaborbol
őstag
Koszi mindenkinek!
O tanar, az o teruleten latom ertelmet, de ebben a konkret esetben szerintem is tok felesleges lenne, hiaba mondtam neki, nem lehetett meggyozni tegnap. Abba maradtunk, hogy kikerek par velemenyt, csak hogy lassunk kicsit kivurol is.
Persze az van a hatterben, hogy szeretne, ha osszejonne a melo, en is szeretnem, de nem vagyok biztos benne, hogy jo lennek a posztra. -
Viszlát
addikt
válasz
tiv83us #62554 üzenetére
Az ember mindig jobbat var... Kerdeznem, hogy megis mit is inditott volna el egy szimpla ironikus reakcio a kollektiv sertett moderatori onerzeten kivul, de oszinten szolva mar a gondolatatol is hanyok egy ujabb demagog okfejtesnek, ugyhogy inkabb ennyiben hagyom a dolgot.
-
válasz
EQMontoya #62570 üzenetére
Ne politizáljunk, arra ott van a megfelelő totyik.
UI: Igaz most kissé elszabadúltak az indulatok ezekkel a szép új adókkal (net, szappan, cafetéria ...), és meg is van a véleményem róla (állami cégnél vagyok egyébként, ehh), de a mai politika ami itthon folyik az vérlázító, a másnak a letojása nagy ívben, nem a közösség érdeke, hanem a nekem legyen jó elv megy.
tiv83us: Ajvé, ÉKE
-
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #62563 üzenetére
Én sem javaslom, de azért azt tegyük hozzá, hogy amerikai vállalati környezet teljesen más világ.. Magyarországon én is furcsának találnám ezt az udvariaskodást, mert nem gondolnám őszintének a túloldalról, de ott szerintem elfogadottabb ez mindkét oldalról, más mentalitás.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #62564 üzenetére
Itt mindig minden a hangzatos célokkal ellenkező irányba mutat..
cumbájspíl 2018-ra szélessáv mindenkinek; 120 milliárd koncesszió beszedve a 4G-ért a szolgáltatóktól, majd következő héten bevezetik az internetadót.
Mert európa legversenyképesebb izéjét építjük.
-
parandroid
félisten
Olvasnivaló a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban munkahelyen unatkozóknak: [link]. Félve, de leírom, hogy a jelenlegi oktatáspol.... izé, kerülendő szó, szóval oktatáskoncepcióbeli változások a cikk megállapításaival éppen ellentétes irányba mutatnak.
Szerk.: Ja, a cím és a bevezető szar, lehet skippelni, a lényeg utána következik.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
tiv83us #62554 üzenetére
Nocsak.
Tehát akkor mink most ottan tartsunk, hogy már olyan hozzászólást is töröltök, ami lehetséges, hogy politikai hangvételű válaszokat szülne?
A 84"-os tévén Parcit le tudjátok még halkítani? Kikapcsolni nyilván évek óta nem lehet.Tessékmondani, Helsinki az nyugat?
-
gaborbol
őstag
Jelentkeztem egy ceghez, IT rendszermernok/vezeto, mult het vegen felhivtak egy 1 oras telefonos interju erejeig. Nem volt kirobbanoan jo - annyira rossz sem volt, igy utolag ugy erzem, hogy persze, hogy csinalhattam volna sokkal jobban, kicsit izgultam is, 5 eve nem volt ilyenben reszem...
Az uriember aki interjuztatott, tok szenvtelen hangon olvasta fel a kerdeseket, semmi fele erzelemre nem lehetett kovetkeztetni a hangjabol, tippre egy otveses regi vagasu vezeto volt. Azt mondta, hogy jopar ember van a listajan amibol 4-re kell redukalnia a lehetseges jelentkezok szamat, ha benne vagyok a kovetkezo telefonos interju korebe akkor majd a HR-es hiv es egyeztet idopontot.
Megkoszontem, hogy szakitott ram idot, es hogy lehetoseget kaptam,udvariasan elkoszontem.Felesegem itt buzeral, hogy kuldjek neki "Thank you note"-ot. Mondom igazat adok neki, biztos van ahol segit, de ebben a konkret helyzetben tok felesleges kuldozgetni barmit is, nem is tudom a teljes nevet csak a keresztneven mutatkozott be, hivnom kene a HR-t ott erdeklodni az email cime felole, regi vagasu ficko, lehet meg szarul is jonnek ki belole, hogy be akarom magam nyalni a pozicioba. Konkret tudas fog donteni, felesleges kuldozgetni barmit is.... De nem es nem es nem, mi van ha ezen mulik,hogy benne leszek-e a kovetkezo korben vagy sem stb, stb.
Velemenyt irhatnatok: felesleges kuldeni, nem felesleges.
-
Qru
MODERÁTOR
Nyomatékosan felhívom a figyelmetek hogy tilos a poltiziálás a poltika topikon kívül. Aki ezt a jövőben megszegi súlyos következményekre számíthat, mert már sokadszorra figyelmeztetlek benneteket.
-
Integra
titán
válasz
Mister_X #62540 üzenetére
most csak annyit tettél, hogy magabiztosan kijelentetted, hogy csak a csürhe meg a rongálás - ezzel nehéz vitatkozni, igazából nem is kell, felesleges, legyen így. nem mellesleg kb egy tucat rongáló és több tízezer teljesen békés ember között vontál párhuzamot.
de, túl jó dolgod van, mert nem voltál ott, azok között, akik helyetted és érted is kimentek végre, csak a monitor mögül írod a frankót (ahogy a legtöbben).
nem hibáztatlak ezért, fiatal vagy még, megértelek. -
Mister_X
nagyúr
-
Mister_X
nagyúr
válasz
fokukac #62533 üzenetére
1514 - Dózsa-féle parasztfelkelés
1703 - Rákóczi-szabadságharc
1848 - forradalom és szabadságharc
1956 - forradalom
201. - utalás arra, hogy most is lehet valamennyi, bár az internetadós vandálkodásból kiindulva az ultráktól lesz hangos a sajtó. Engem mondjuk berendeltek dolgozni, és bejött, megéheztek két Himnusz elszavalása után az emberek. Értelmetlen lett volna kimennem így utólag, nesze neked tüntetés (ez nem volt az, ez a vicc kategória, rajtunk röhög a fél világ), legalább kerestem pénzt is. -
EQMontoya
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #62513 üzenetére
Akkor tessek legkozelebb odairni, hogy gyorsasagi motoros. Nem tudom mennyi az arany szazalekosan a tobbi kozt( szerintem a leirasoddal ellentetben nem 95%) , de eleg szomoru, hogy 'egy'-nehany hulye miatt mindenkrie ra van huzva a vizes lepedo.
Es amugy en NEM gyorsasagi motorosokrol beszeltem. Hanem altalanossagban motorosokrol.
-
Undoroid
őstag
Ezt Én is megerősíteni tudom! Nem minden motoros felelőtlen. Vannak motoros ismerőseim mindkét nem részéről és Ők nem szoktak "agárkodni". Viszont van rossz tapasztalatom is. Az utcánk -lakóövezet- elég szűk és 30-as tábla is van...ennek ellenére rendszeresen 150-200 körüli sebességgel szokott itt elhúzni egy agyament! Túl van már több összetört motoron és több kórházi kezelésen is, mert többször volt része balesetben...legutóbb, amikor láttam, akkor tenyérnyi sebekkel volt tele az arca, kezei és a lábai...
Amióta egy közlekedési Rendőr költözött a szomszédságba, azóta egy kicsit visszavett...messziről lehet hallani, ha jön....majd nagyon lelassít és miután elhagyta a "veszélyzónát" újra rákapcsol...és szerinte ez így helyes.
Pont az ilyen esetek miatt vannak ezek az általánosítások...
Viszont ez a jelenség (sajnos) megvan szinte minden más közlekedési eszköznél is:
- gyalogos (átkelésnél nem néz szét; ott akar átmenni, ahol tilos)
- bringás (tegnap sem jött erre semmi, ma sem fog- alapon nem néz szét; kijelölt menetiránnyal szemben közlekedik, kivilágítatlan, stb...)
- elektromos bringás (ön- és közveszélyes viselkedés; legalapvetőbb közlekedési szabályok be nem tartása)
- motoros
- autós (csak Én létezem szindróma; agresszív vezetési mód)
- buszos (lesodorja a bringást; menet közben !!! újságot olvas * vagy SmS-t küld, stb...)Sajnos ezek miatt vannak az általánosítások.
* Ez utóbbi itt, egy menetrend szerint közlekedő helyközi buszon játszódott le és készült róla több, rövid videó felvétel is egy utas által. A kereskedelmi TV-k is bemutatták a felvételt, mert óriási botrány volt belőle.
-
Ez a V. M. valami idióta lehet, számitástechnikai analfabéta. Gb.onként 150 ft.? Ez szerintem életébe nem töltött le semmit, max 10 Kb-os dokumentumokat szórogat emailben. Megvan a magához való esze.
-
ToBeY
nagyúr
Vettem egy OeTTinger barna sört a madarasteszkóban olcsóé,kíváncsi leszek milyen lesz.
-
gaborbol
őstag
Jottem haza melobol, van egy vasuti atjaro piros villogo lampakkal meg sorompoval. Elkezd villogni a lampa, 4 savos ut mindenki megall. Elottem van egy merga, o is megall egy pillanatra aztan, elkezd szep lassan begurulni az atjaroba es megall a sinen.
Sorompo csilingel majd racsukodik a kocsi csomagtartojanak a legvegere es a no csak all ott. Vagy 5 auto rafekszik a dudara, mintha lelassult volna az ido, a no elkezd korulnezni, aztan csiga lasusaggal felfogja, hogy a dudalas neki szol, rak egy rukit majd baszott lassan elkezd kitolatni az atjarobol.
A sorompo picit megemelkedik, koveti az auto vonalat eler a teto kozepere aztan a no megall. Tulkol a vonat, autok dudalnak. Baszott lassan elindul megint, sorompo araszol a kocsi felett, eler a motorhazteto feleig a no megint megall es nem mozdul.
Jon a vonat, nyomja kurtot meg a feket, szerencsere elfer nem kapja el a kocsi orrat, a no meg felemeli a kezet, hogy bocsika. Latom az arcat es teljesen zavarodottnak tunik, mint aki azt sem tudja hol van, majd felreall az atjaru utan.
Igazabol az lep meg az egeszbe, hogy en sem csinaltam semmit, csak ultem a kocsiba es bamultam.
Mindig is csodalkoztam, hogyha valami hasonlo tortenik, miert nem segit valaki, miert csak bamul mindenki ahelyett, hogy csinalna valamit, ezek szerint en sem vagyok kulonb ilyen helyzetben.
-
Integra
titán
válasz
parandroid #62513 üzenetére
írtam ide elég sokat, de inkább kitöröltem, annyira szemellenzős, motoros gyűlölő kocka autós vagy, hogy inkább hagyjuk.. ostobaság netovábbja komolyan...
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #62514 üzenetére
Mind Porecben, mind Novigradban (meg a környéken is) a horvát mellett olasz feliratok vannak kint, ha jól emlékszem így kb. egy hónap távlatából. (Amúgy nem csoda, mert legalábbis kétnyelvűek voltak az isztriai lakosok évszázadokon át, de amúgy szeptemberben is rengeteg olasz turista volt.)
-
parandroid
félisten
Az őrült gyalogos (vagy az őrült kerékpáros) és az őrült motoros között nagyságrendek vannak a károkozási potenciált tekintve. Az őrült autós más kérdés, de az autósok 95%-a legfeljebb balfasz, de nem öngyilkos, motorosoknál ez az arány fordított, és a súly/teljesítmény arányuk amúgy is jóval nagyobb.
Olyan sztorit legalábbis még nem sokat hallottam, hogy valaki kanyarodni próbált, és egy hátulról 160-nal belerohanó gyalogos kettétépte az autót. Motorosokkal ellenben előfordul az ilyesmi. Autókkal megintcsak, de ha az úton előforduló autók és motorok számát viszonyítjuk, valahogy a motorosokkal még arányszámot nem tekintve is sokkal gyakrabban, hát még ha az arányokat is belekalkkulálod.
Utálhatod az általánosításokat, amennyire csak tetszik, a számok makacs dolgok.
Szerk.: Azt persze még hozzátehetném, hogy a motorosok a rossz hírüket elsősorban az őrült gyorsasági motorosoknak köszönhetik (akárhogy is hívják ezeket szakzsargonban), és nem a szakállas-kendős krúzolgató harley-s öreguraknak, csak nehogy jöjjön valaki, aki kikérje magának az általánosítást, mert ő ismer borzasztóan megfontolt gyorsasági motorosokat, akik még sosem lépték túl a megengedett sebességet, és ha idős nénikét látnak a zebránál, akkor leszállnak, és átkísérik.
p
-
Viszlát
addikt
Altalanositani sosem szerencses, ez nem is kerdeses. En viszont abszolut megertem peterkeT hozzaallasat is, sot, kovetendo peldanak tartom, magam is ha meglatok egyet, onvedelembol atvaltok extra defenziv modba. Ebben persze van altalanositas, de jellegebol (es celjabol) fakadoan ezen fennakadni nagyjabol olyan mintha nepi bolcsessegeket kezdenenk izekre szedni es bizonygatni, hogy nem mindig lesz szeles a masnap, ha voros az eg alja.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #62510 üzenetére
Itt is van neha par vadbarom, aki azon elvezkedik, hogy lampatol lampaig egykereken, vagy csutkara kitolva. Viszont tobb normalist is ismerek, aki nem orultkodik, aki rendszeresen kijar ringekre, palyakra, ahol gyakorolhat es emellett nem orultkodik. Nehezen is tudna, igaz nem is akarna, nem raketa van a sejhaja alatt, szimplan csak egy turagep.
Integraval ilyen szempontbol nagyon egyetertek.
Tenyleg nem csipazom ezt a fajta altalanositast. A van olyan, meg a minden kozt eleg nagy kulonbseg van. Vannak orult motorosok. Vannak orult gyalogosok, kerekparosok, kalapos oregurak, kis nyikhaj kolkok. Vannak. De nem minden gyalogos, kerekparos, motoros orult. En csak ennyit mondok.
Nemetorszagban -ahogy en lattam eddig - peldaul eleg kulturaltan toljak.
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #62506 üzenetére
A literi keresztezodesnel balra fordulo, ot fos, strandolni tarto fiatal tarsasagnak nem volt ilyen szerencseje, amikor egy ilyen vadbarom 200 folotti sebesseggel belevagodott a kis Feliciaba, negyen meghaltak a helyszinen, az otodik par nap mulva a korhazban. A motoros erettsegi ajandekkent kapta a motort az apjatol, akit elotte mar ketszer toldoztak ossze. Es hany ilyen sztori van... Biztos vannak kivetelek, de annyira elvetve, hogy egyaltalan nem csoda ha az emberek nagy reszenek a motorosokrol nem a kiemelkedo IQ jut eszukbe.
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #62495 üzenetére
Ott volt a vegen: ironia... Ennel tobbet mar mit irjak?
Irhatnam, hogy iszonyat altalanosito cakkompakk egy kalap ala venni minden motorost. A harleysto la robogon at a 29er-esig.
Es annak ellenere, hogy nem motorozom, nem gondolom azt, hogy az osszes motoros szervdonor.
-
BlacKSouL
addikt
Egyszer egy Toyota Corolla ment hazafelé, egy 4 sávos úton a kanyarodósávban megállt, előre nézett, hogy jön-e valaki szemből. Nem jött senki. 90-es szakasz, tehát különösen figyelnek az autósok általában a kanyarodásra. Ha jön valami bármilyen messze, inkább mindenki kivár. Nem jött senki, Toyota gázt adott, balra nézett a cél út irányába, eltekerte a kormányt, kinyomta a kuplungot, húzta volna a kettest, egyszercsak visítás, majd egy robbanás, és a Toyotás pár másodpercig nem tudta hol van. Füst és benzinszag volt, üvegszilánkok szerteszét, és csend. A Toyotás körbenézett, és azt látta, hogy az autó hátulja nagyon nem úgy van mint 10 másodperccel azelőtt. Kiszállt az autóból, és azt látta, hogy millió apró alkatrész, törmelék hever szerteszét, és valami van az autó hátuljában. Mivel sokk hatása alatt volt, azt hitte két motort lát, ám mikor jobban megnézte, akkor döbbent rá, hogy ez valamikor egy volt. A motor darabjai felé indulva kereste a sofőrt, aki a 10 méterre lévő árok partján egy villanyoszlopnak repülve feküdt.
A történet innentől számára homályos. A mentők a szétszakadt motorosdzsekiben egy nyaktól combig gumiszerűen pépesre tört valakit találtak, akit 6 embernek kellett a hullazsákba emelni, mert a saját csontszilánkjai lekvárosra zúzták a többi részeit.A tanulság azonban, hogy ha van annyi pénzed, hogy a harmadik 200 lóerő feletti motorodat veszed meg, mert az előző kettőt hasonlóképpen szilánkjaira törted, és egy 4 majd, egy 8 hónapos kórházi ápolás után is felépülsz, akkor az előző nap az udvarban lerakott 0 km-es motorodat lehetőleg ne a közúton teszteld, mert ha 240-el mész, akkor esetleg hirtelen felbukkan előtted egy gyerek, egy öreg bácsi, egy másik motoros, egy Toyota Corolla, vagy egy 8 tengelyes 50 méteres 70 tonnás hidraulikus építődaru.
Nem egy embert hallottam, akik ismerték, hogy hú de szegény. Nem. Évekkel az eset után sem tudom sajnálni, és soha nem is fogom az ilyet. Megérdemli. A halált. Igen, a sajátját. Nem érdekel az adrenalinhajhászás, nem érdekel a szabadságvágya, nem érdekel a kurvasok pénze amiből megteheti, egy dolog érdekel, hogy az ilyen hozzáállással, mentalitással, felelőtlen potenciális gyilkos alkattal, mielőbb tegye magát oda, ahová az első 2 alkalommal nem sikerült neki. De ne engem találjon el 240-el, mert ha túlélem, a sírjában sem fog nyugodni.
Évekkel korábban, a városközpontban, az egyik legforgalmasabb kereszteződésben, még a lámpásított korszak előtt volt egy hasonló eset, egy hasonló hülyegyerek vagánykodott, kereszteződésben 50 helyett 140-el volt kedve menni. Egy Toyota hiace meg épp balra kanyarodott, mert szemből látszólag nem jött semmi. Nos hát a bukósisak a Hiace felső vízszintes merevítőjén az ajtó fölött pontosan 3 felé tört, és a darabjait 120 méterre találták meg. Azóta is próbálják bizonyítani, hogy a kisbusz sofőrje volt a hibás. Az illetőnek az volt a 3. motorja, és a 3. nagy balesete. Törött medencével, és bezúzott mellkassal valahogy elvegetál. Viszont apróra tört koponyacsonttal, meg 7 db törött csigolyával kevés az esély a túlélésre. A gyalogos jelzőlámpára nagyítva látszik a koszorú. Ha 140 helyett 70-el jön, akkor ugyan megb.ssza a rendőr, de nincs most ott koszorú. Gyanítom akkor máshol lenne.
[ Módosította: radi8tor ]
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #62503 üzenetére
"pontosan tudod, érzed, hogy ki a határozott motoros és ki nem az, mindegy, hogy autóban ülsz vagy motoron"
Nem. Én, aki Simsonnál erősebb motoron soha nem ültem, és azon sem túl sokat, ünnepélyesen bevallom, hogy képtelen vagyok megítélni, hogy melyik motoros mennyire határozott, tapasztalt, vagy éppen megfontolt. Különösen, amikor csak egy kis pont a távolban, amiről azt sem tudom eldönteni, hogy 60-nal jön, vagy 160-nal. Úgyhogy ha látok egyet, felkészülök a legrosszabbra.
Az, hogy sok a hülye autós, az megint nem kérdés, ahogy az sem, hogy nekem is vannak rossz napjaim, amikor ebbe a halmazba tartozom, de éppen a személyes érintettség okán sokkal kiszámíthatóbb ez a kategória, és sokkal jobban tudom kezelni - a másik esetben ehhez jön még a hihetetlen mobilitás, és az extrém súly/méret/teljesítmény arány, ami a motorok sajátja.
p
-
Integra
titán
válasz
parandroid #62502 üzenetére
ezzel aktív motorosként is csak egyetérteni tudok.
sajnos.
viszont tudnék mesélni arról az irtó sok marháról is aki autóba mer ülni, akik nem ismerik a tompított fényt, ellenben sms-t írnak meg telefonálnak folyamatosan kacskaringózva, a kormányt rángatva és még sorolhatnám... mind autósok és motorosok között rengeteg a barom, ez van.
a motorosok ellensége alapvetően nem az autós, mert a motorosnak autós hülyeségét is magának kell minden alkalommal megoldania.. hanem önmaga. a felkészületlenség. nagyon kevés motoros képzi magát folyamatosan, jár rendszeresen versenypályára és hajlandó komolyan áldozni technikára, felszerelésre, minőségre és biztonságra. a kockázatvállalás pedig ennek megfelelően mindenkinél máshol van és relatív. amire te azt mondod, hogy életveszélyes, arra lehet, hogy én azt mondom, hogy fordítva ülve a motoron egy kézzel megcsinálom, annyira alap.
továbbá aki megemelkedett adrenalin szinttel motorozik, annál súlyos gondok vannak, az életveszélyes, nincsen tudás mögötte. azért nő meg az adrenalin szintje, mert olyan helyzetbe hozza magát, amihez nincsen gyakorlati tudása, nem tudja kezelni a helyzetet, besokall és ennek komoly kövektezménye lehet.
pontosan tudod, érzed, hogy ki a határozott motoros és ki nem az, mindegy, hogy autóban ülsz vagy motoron. -
parandroid
félisten
válasz
Mister_X #62500 üzenetére
Kimaradt egy "csak". A többrésztvevős motorosbalesetek * 90%-a annak következménye hogy a forgalomban részt vevő többi szereplőnek fogalma sincs, hogy a motoros pontosan mit fog csinálni, mert nagy részük ** totálisan kiszámíthatatlan, eleve sokkal inkább kockázatvállaló, alapvetően megemelkedett adrenalinszinttel közlekedik, és mindig a legrosszabbra kell felészülnöd, amikor megjelennek. Én is ezt teszem, ha motorost látok, átmegyek totálisan defenzívbe, üsse el őket, akinek két anyja van.
* Az egyrésztvevős motorosbalesetek 100%-a meg a sebesség helytelen megválasztásából adódik, szerintem erről sem igen van értelme vitát nyitni.
** Természetesen találkoztam már ritka kivétellel, amelyik normálisan közlekedett, de ritka, mint az a bizonyos madár, amit a topikban is de rég láttunk már.p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged