Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #60993 üzenetére
Aha. For the record, nyugatról jött, végigkövettük az időjárást. Abba kötöttél bele amúgy, hogy eredetileg azt mondtam, ahhoz képest, amire számítasz, számolj még rosszabb helyzettel. Erre jöttél te a (fő)kukackoskodással, miközben még a nicknevemet sem tudod helyesen leírni.
Segítek, ha nem volt egyértelmű: Varasdot azért említettem, mert kiemeltem példának az útvonalunkról (gy. k.: ott volt a "pl." szócska). Lehet, hogy kedden is esett, amikor jöttél, de szerdán fél Horvátországban nyugis, napos, derűs idő volt aznap estig, aztán jött a tegnap még biztosan tartó, majdhogynem megszakítás nélküli esőzés. Ennek köszönhetően konkrétan a Mura (meg igazából az összes folyó, amit láttunk), elég csúnyán kilépett a medréből, meg hatalmas területeken áll a méteres belvíz. Nem tudom, lentebb mennyire fogja befolyásolni az utakat, az autópálya itt végül is elég védett volt, de pl. baleset volt az esőzés miatt rajta, ami miatt egy órára behalt a forgalom rendesen.
De legközelebb figyelmeztessen ilyesmire téged a radai rosseb, hiszen úgyis jobban akarod tudni.
-
Aki esetleg locsolni akart, az örülhet, mert szerintem nem kell már.
UI: Mondjuk rizstermesztéshez egész jó ez az idő, igaz ahhoz is kellene egy kis napsütés.
-
tildy
nagyúr
Amugy kutyahideg van Torontoban. Amit persze egyreszt elvezek, most mar, hogy van normalis puloverem
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #60992 üzenetére
hát, én is így gondolom.
Igaz, így kettővel több határátkelés lesz...
Remélem, nem néznek meccset a határőrök.@Tim92
: olyan értetlen vagy.
Ez egy délről jövő mediterrán ciklon volt, többszáz kilométer átmérővel.
Én a linkelt boszniai város ~50 kilométeres körzetében mozogtam 3 napig. Légvonalban 100-150 kilométerre Varasdtól (bár nem tudom, hogy jön ide Varasd, nekem egy északi országrész nem egyenlő egy várossal, és ha ránézel Horvátország térképére, akkor igazából egész Szlavónia északi országrésznek tekinthető; és én végigmentem az egészen pár napja, Eszék felé mentünk oda, és Zágráb fele haza.és igen, 1, közelebb voltam;
2, a bosnyák hegyekből is Horvátország fele folyik a víz, azaz az is növeli az áradást;
3, egy ekkora ciklonban nem igazán vannak különbségek 100 kilométeren belül. Egy ilyen ciklon képes szinte egy helyben kavarogni napokig, akár egy hétig is, nagyon lassan haladva, és igen, pont a Balkánon volt a központja, és onnan jött Magyarország irányába. És amikor azt mondom, hogy ott kedd éjjel kezdett esni, hogy 2 napig szinte abba se hagyja, akkor kár az ilyenbe belekötni, még ha te magad vagy az északnyugat felől érkező Bóna Márta. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60991 üzenetére
Most őszintén... nekem nem sok jót ígér ez a szakasz pl.. A neretva mellett meg csak szépen lecsorog az ember. A torkolattól felfelé megy kb 10 km-t a partig, onnan meg végig a parton, nekem mégis egyszerűbbnek tűnik, mint a linkelt szakaszon tutira hegyekben felszerpentinezni..
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #60989 üzenetére
Voltam már arra, mgvan az útvonal, a Doboj-Zenica útvonal sokkal gyorsabb volt, és még 40 km autópályát is tartalmaz
Mostarban is voltunk már.Viszont: az útvonaltervezők most azt mondják, hogy Mostar után ne opuzen felé menjünk (egyenesen le a NEretva mellett a tengerig), hanem később jöjjünk át a hegyeken, még Boszniában, egyből a dubrovniki kerületbe érkezve (ami ugye nem érintkezik a többi horvátországi területtel).
[link]
Arra van valami tapasztalatod? Jó ott az út?
Voltam 3 napja egy 1000 méter magas hegyre felvezető bosnyák úton, azt nem szeretném még egyszer...
(kb. másfél autó széles volt az út, kanyargott, mint az istennyila, és jött szembe a faszállító () teherautó... Nem volt vicces.
-
Tim82
félisten
-
fokukac
nagyúr
mert az airnb-n találtam jobb szállást, gyönyörű helyen, szép kilátással, nagy terasszal, nem napi 120 ojróért.
De nem gondoltam volna, hogy ennyire körülményes lesz.
Mindegy, most már oké.Na mindegy, holnap irány Dubrovnik
Felavatjuk a Jazz-t.
Még vívódom, hogy Bosznián át menjek, vagy körbe, de hát tájfutó voltam, utálok kerülni...
Meg Boszniában olcsóbb a benzin, nincs autópálya-díj, és a kocsi is kevesebbet eszik.
A múltkor hazafelé már sikerült egy egész gyors útvonalat találnom, szerintem arra megyünk most is. -
szőröscica
addikt
válasz
fokukac #60973 üzenetére
Bár nem mentség az autó hibájára, és nem kellene gondot okozzon egy kiégett izzó, de a xenonok általában sok ezer km-el a végleges kiégés előtt jellemző tüneteket produkálnak. Gyengül a fényerő és lilássá, rózsaszínessé válik a fényük. Aki nem vak, annak feltűnik, hogy valami nem oké.
Én télen cseréltem a gyári izzóimat, 175 ezer km után, de már jóval előtte látszódott, hogy csereérettek.
Szerintem legközelebb már a következő tulajnak kell majd foglalkoznia velük. -
fokukac
nagyúr
Basszus, szállást foglalok az airbnb-n.
Kb. fél órája csinálom. Már elkérték az összes adatom, igazolványom, fészbúk-profilom, és még nincs vége, most telefonos azonosítás megy, várok az sms-re.
Ez egy maffia, érzem.
És rosszabb, mint a kemtrél, mert már a hitelkártya-számomat is tudják -
ToBeY
nagyúr
Na második ESWL kezelés is letudva.Most egy fiatal dokit kaptam aki nagyon nem volt a helyzet magaslatán.
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #60972 üzenetére
Hi!
Találkoztam a keresztanyámmal, 2007-es IS tulaj. Azt mondja, múlt héten úgy járt, hogy elindult Nyíregyházáról, és 30 km után se kép se hang, minden elektromos rendszer elment a kocsiban, nem tudott tovább menni. Mint utólag kiderült, a xenon égő kiégett, és az csinál zárlatot... Mindenesetre ez azért vicces egy Lexustól...
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #60968 üzenetére
Ez esetben sapka, esokababat. Kifogast mindig lehet talalni, de ha valamit meg KELL csinalnod, szerintem nem erdemes. Engem otthon mindenki hulyenek nez, mert nyugodtan setalgatok a zuhogo esoben, ugyanis magasrol teszek ra, a haj es a ruha is megaszarad hamar. Extrem esetben felteszek egy kalapot/sapkat
-
Viszlát
addikt
Nincs valakinek egy kis maradek napteje? Negyedik aruhazban koptatom a labam es itt sincs, rohadjon meg az utoszezonos nyaralo...
-
BlacKSouL
addikt
Esőerdőhöz induló repülőjegyemet sivatagira cserélném..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #60919 üzenetére
Most már így, hogy szombat van, nincs meló, és lenne dolgom a városban, de kimozdulni nem lehet a krva esőtől, kissé kezd zavaró lenni .
Akik utálják a jó időt, idén örvendezhettek eleget.
-
tildy
nagyúr
A betyarjat, de hideg van a buszon....
Ritkan mondok ilyet, de poppet fazom.Vegul nem bereltunk kocsit, naponta 10-15 km-ket gyalogoltunk vagy jo 10 kilos hatizsakkal, szinte minden nap, eleg faradtak is voltunk, olcsobb is, jelen esetben biztonsagosabb is ( nekem kellett volna vegig vezetnem)
Bar ahogy a forgalmat lattam Philadelphia-ig, talan bevallalhato lett volna, de meg akkor is vissza kellett volna vinni D.C-be a kocsit, ami plusz ut.
Masreszrol viszont emlekezetes lesz az ut -
van meg itt a phn olyan, moderatori tulkapasoktol mentes topik, ahol nem torlik szo nelkul az ember hozzaszolasait minden szirszarert?
koltoi kerdes volt.
-
e=mc²
őstag
válasz
BlacKSouL #60945 üzenetére
Esztergomban ha olyan helyen laksz, ami fizetoovezet, 3k/ev a lakcimhez eso legkozelebbi ket automata korzetere. Ha nem, akkor 35k/ev az egesz varosba, meg helyi lakosnak is, aki mondjuk 2 utcaval arrebb lakik.
Ja es a cegeknek is 35k/auto/ev...A kiscsaj meg azt javasolta, hogy jelentkezzek be valakihez ideiglenes lakcimmel. Vagy nagyon szivesen kiallitanak afas szamlat, es szamoltassam el a munkahelyemmel.
Mobilparkolas pedig annyibol all, hogy elobb le kell a parkolast uzemeltetovel szerzodnod, feltoltesz elore egy egyenleget, es abbol mehet a mobilfizetes sms-ben...
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #60945 üzenetére
Itt a csaj azt mondta, hogy 20 ezer lenne a matrica. Merthogy az új tulaj majd biztos a 13. kerületbe járna vele parkolni, és ez a szabály, punktum. És mindezt fizetésért csinálja.
Ui. ha legalább időarányosan lenne a 20 ezer az év hátralévő részére, még be is fizetném. De nem.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #60948 üzenetére
Mondjuk azt halkan hozzátenném, hogy ha az sms parkolás megoldható pusztán rendszám megadásával, mindenféle matrica és jegy nélkül, és időbélyegekkel tárolva a rendszerben, akkor ez mi a faszomért nem? Ugyanaz az sql tábla kell neki, csak -1-re kitöltött "time expires" mezővel. A polgármesternek biztos van már ilyen is, csak használni kéne.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #60941 üzenetére
Itt északon nomádiában a kijelölt lakóhely környéki területre első autó ingyenes, második 4000Ft/év. Mindkét esetben adnak egy standard méretű plasztikkártyát, és regisztrálnak a rendszerben. Ha jön az ellenőr, megnézi a rendszámot, a gép kiköpi hogy oké, és megy tovább. Se matrica, se kártya nem kell.
Ha vennék egy új autót, akkor lekérdeznék a rendszerben a nevem, kidobná, hogy van kocsim, bemutatnám az adásvételit, ezzel letiltják a régit, és újautó forgalmija alapján lakcímre adnának egy elsőautós ingyenes "kártyát".Szerintem.
-
fokukac
nagyúr
és bazzeg, hihetetlen.
voltam benn a magos hivatalban, hogy adjanak az új kocsimra parkolómatricát. Azt mondták, nem afnak, csak ha lekaparom az előzőről a régit, és bemutatom.
Mondom, már eladtam az autót. Nem baj, szerezzem vissza...agyrém.
sikítok bazzeg,sikítok46799&^5$&8&??$$:/-@@@%%%%%
-
bobsys
veterán
Talaltam neked egyet Naples, FL
peterkeT: en $200 fizettem erte, kartya fuggetelen. Mindezt azert, mert cegen keresztul ment. A teljes ara meg dollarban is annyi, hogy semmilyen telefont nem vennek ennyiert. Par eve kapott a feleseg egy Samsungot meg akkoriban WP 7el ami ment is sokaig neki, de azota elkezdte amortizalni oket
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #60936 üzenetére
Most mondom, elfogyott..
Apple Store, Upper West Side
New York, NY
Unavailable for PickupApple Store, Fifth Avenue
New York, NY
Unavailable for PickupApple Store, West 14th Street
New York, NY
Unavailable for PickupApple Store, Grand Central
New York, NY
Unavailable for PickupApple Store, SoHo
New York, NY
Unavailable for PickupPeterket: egy idoben meg en is elofizuval vettem a telefonokat, de aztan Lala munkahelye kornyeken 0 terero volt. Akinek meg van terero ott, az meg mashol tragya. Nem tudom erdemes-e lekotni az embernek igy ket evre magat, foleg, hogy a korabbi 30 fontos havidij szepen felmaszott inkabb 40 korulire. Mert 30 font plusz ingyen elhozhato, az rendben volt.
-
parandroid
félisten
Affene, akkor most még két évig nem lesz olyanom. Oh, wait, az nem azért van, hanem mert bődületesen drága. Majd akkor kell, amikor a szolgáltató hozzámvágja 300 EUR alatt. Az 5s-ért is fizettem szerződéshosszabbításnál 289 EUR-t, de adtak hozzá egy ajándék tabletet (ért 100 EUR-t, eladtam 80-ért úgy ahogy volt, fóliázottan), az i4 meg elment 150-ért, szóval ez így korrekt ár, de hogy 600 EUR szerződéssel, 700-1200 meg kártyafüggetlenül, az nagyon lol. Az igazán nagy lol meg, hogy viszik, mint a cukrot. Arra leszek kíváncsi, hogy valahol mutogatták, hogy visszajön az i5 (c és s nélküli verzió), na az lesz jó vétel (kb mint most a 4s, 1 EUR a legolcsóbb szerződéssel is), bár kérdem én, hogy akkor az ugyanezzel a hardverrel szerelt műanyag 5c-vel mit kezdenek?
p
-
tildy
nagyúr
válasz
Itt 31 volt tegnap.
Ja,meg elfogyott az elorendelheto iphone 6 storeokbol.... -
BlacKSouL
addikt
-
ahaha, 1000 milliard..
tobb magyar sort tudok majd venni otthon az eurombol
-
concret_hp
addikt
a hónapban 11 óra sportolásnál tartok, augusztusban 37 jött össze és úgy érzem mostanában alig sportolok vmit, az kemény?
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #60921 üzenetére
Egy emberre villogtam rá, viszonzásként belelépegetett a fékbe előttem, de lemenni nem ment le, csak miután megelőzött három kamiont amik között fél km-es hézagok voltak.
A fuvaros időszakban nappal többnyire városi forgalomban közlekedtem (a német higgadt sofőr állítást hatmilliószor láttam megcáfolódni), autópályán éjjel jártam többnyire, így nyilván meglepetés volt. Mert egy-két idióta elkerülhetetlen, de ez már több annál, egyszerűen ugyanaz az énvagyokalegfontosabbazúton mentalitás érvényesül mindenfelé.
Belgiumban viszont akárhányszor voltam, nem úsztam meg agyvérzés közeli állapotba kerülés nélkül. 80%-uk komplett idióta az úton... De örülök, ha neked jó tapasztalataid voltak, még akkor is ha jelen esetben ez teljesen irreleváns.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Itt esik ez a kéthavi eső, de azon kívül, hogy éjszakai sötétség van, és mindenki majd elalszik, és ha hazaérek nem tudok kimozdulni se, egész jól elvagyok.
Nemtom mennyi van kint, nem sok, de itt bent az irodában fűtés nélkül 22-23 fok. Otthon 25 körül, szóval elvagyok, köszönöm kérdésed
Amúgy amit már talán írtam, hogy mivel nem kell ebben az időben saját kocsival közlekedni minden nap oda-vissza, a céges meg céges, ezért ez a része legalább nem izgat. A nyáron meg elég szar idő volt akkor is, amikor vártam hogy jó legyen, most már nem is várom. Ha nem akarok semmit csinálni, és nem nézek ki az ablakon, akkor most nem izgat. Pont annyi a meló is, hogy elveszi a figyelmem, de van értelme is, szóval most épp csak egy dolog jut eszembe ami hiányzik. Mostanában nem jött szóba. 4 betű -
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #60920 üzenetére
Szerintem a holdról jöttél, vagy péntek 13 volt.
Autópályáztam már Belgiumban, Németországban, itthonhoz képest nyugis volt. Általában egy átlagos BP-Szeged távon 3 faszt kell kivillogni a belsőből, mert bérlete van oda, ami minimum 5km egybefüggű haladásra szól. Az index az irányváltoztatást, és véletlenül sem az irányváltoztatási szándékot jelzi. Tehát ráér akkor kirakni, amikor elkezdi húzni a kormányt. És persze mindig van 1-2 kamikáze, aki mondjuk óra szerinti 160as sebességnél egyszercsak a hátsódba teleportál a horizontról, mindezt nyálkás időben, éjszaka. -
Viszlát
addikt
Tegnap sikeresen átverekedtem magam Európa nyugati felén, kivételesen nappal utazva és hát meg kell mondjam, semmi okunk szégyenkezni a közlekedési kultúrát illetően. A belgák továbbra is agresszív idióták és azt hiszik, hogy az index az egy varázspöcök, de sajnos az autobahn-ra is ki lehetne tenni a 110-es km limitet mostmár, legalábbis egy 08-20 közötti kiegészítő táblával. Egyszerűen lehetetlenség haladni, én még életemben nem satuztam ennyit ilyen rövid időn belül, merthogy az egyébként meglepően "üres", háromsávos autópályán bevágódik a belsőbe 100-zal előzni az egymást előző kamionokat. Neki ne kelljen már úgy 3-4 másodperc erejéig lelépni a gázról, de én vészfékezzek kétszer annyiról. Főleg, hogy előtte pár másodperccel még a középsőben se volt senki, nemhogy előttem a belsőben, de hát ahogy a kamion kiteszi az indexet, ezek reflexből már dupla sávváltással benn is vannak a belsőben. És ilyen volt körülbelül 10-15 között tegnap. Aztán körülbelül 40 km-t döcögtem 95-tel, mert ömlött az eső és papika nem mert a külsőbe visszamenni a kamionok közé (legalábbis az optimizmusom ezt feltételezi, aztán csak lehet, hogy igazi ősköcsög f@szkalap volt)...
Vicces, de az egyetlen aki látta, hogy jelentősen nagyobb sebességgel közeledem és visszahúzódott előlem, egy magyar volt.
-
parandroid
félisten
'csába már, 20 fok van a lakásban, kint meg 13, nap sehol, kapcsolhatom be a fűtést, ha ez így megy tovább. Bleki, te megvagy még?
p
-
válasz
parandroid #60917 üzenetére
amúgy ezeket az átlagokat nem kell komolyan venni, hatalmas a szórása. itthon pl. 2200-2400 kWh körül van a családi éves fogyasztás átlaga. mi kb. 1000 kWh-t használunk el egy évben, ami kb. 40k forint. basszus, erre nem is kértem még támogatást, akkor máris csak 13k lenne
szerk.: egyébként ez az egyik nagy baj az energetikai elképzelésekkel uniós szinten is, hogy egyik oldalról közös, transzparens, diszkriminációmentes, stb. piacot szeretnének, annak minden gazdasági előnyével együtt. másik oldalról meg ott vannak a megújulós célkitűzések aminek érdekében orrba-szájba támogatják ezen technológiákat, amivel viszont eléggé erősen torzítják az elképzelt piaci modellt.
-
válasz
parandroid #60915 üzenetére
mármint kWh ugye?
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #60914 üzenetére
Ha már matek: [link]. A számok nagyjából stimmelnek, annyiba belekötnék, hogy az átlagos éves fogyasztást 4000 kW-nak veszi, ezzel szemben a miénk a 2.000-t sem éri el. Hja, kérem, igen szereti a német a halogén izzókat, az meg zabál, mint a dög, cserébe sok kell belőle, hogy világos legyen. Vízfogyasztásban ezzel szemben a dupláját toljuk a német átlagnak a havi 7 m3-ünkkel, cserébe jóval kisebb a napi dezodorfelhasználásunk.
A dolog szépsége egyébként az, hogy itt hagyják pár évig működni a dolgokat, aztán ha nem úgy működik, ahogy szeretnék (szerették volna), akkor a levont következtetések és pár alapos tanulmány és kalkuláció alapján belenyúlnak. Nyilván vannak hibák és visszásságok, de az egész valahogy még a lobbitevékenységekkel együtt is átlátható, és főleg megfizethető.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #60907 üzenetére
Angol-német eddig nekem/nekünk is elég volt szinte mindenhol, a kis falvakban meg pont annyira tudnak külföldiül, mint a magyar falvakban
Tehát marad az activity, de easy fokozat elég abból is.
(Rovinj és Pula Porecből "még le" van)
Tim: vigasztaljon a tudat, hogy Montenegro még sokkal durvább: a szállodában a MAGYAR recepciós csaj nem volt hajlandó velünk magyarul beszélni, sőt, nem is tudtuk, hogy magyar, csak utolsó nap, mikor elköszönt "sziasztok, jó utat, vigyázzatok hazafelé" bármilyen akcentus nélkül...
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #60907 üzenetére
Lanternán vagyunk, eddig 4/3 nem tudott angolul (pékségi eladó, két boltpénztáros az üdülőtelepen belül), a negyedik, egy pincér nagyon csúnyán törte az angolt és hatszor visszakérdezett, úgyhogy inkább mutogattuk az étlapon, amit szeretnénk.
Porecben a pizzériában, illetve szintén boltpénztárban beszélni nem beszélték, de legalább értették, ha angolul beszéltünk hozzájuk. Hozzáteszem, ez kifejezetten az öböl, illetve a történelmi belváros volt.
-
parandroid
félisten
Porecben voltunk, Pula, Rovinj magasságig mentünk még föl, de teljesen jól boldogultunk az angollal - igaz, nagy szálloda volt. Szinte mindenhol megkérdezték egyébként, hogy német, vagy angol, nekem értelemszerűen az angol volt az opció. Volt egyébként, ahol magyarul is beszéltek, gondolom nem kunszt, amennnyi magyar turista jár arrafelé. Volt egy kórházi kalandunk is egy kollégával, első este, az első sör közben szedett össze egy méhcsípést, persze az egész társaságból ő volt az egyetlen, aki allergiás rá, be is dagadt rendesen, rohantunk vele a kórházba, úgyhogy azt tudom, hol van Porecben - szerencsére ott is tudtak angolul.
p
-
Tim82
félisten
válasz
BlacKSouL #60902 üzenetére
Alapvetően szép a táj és a környék, de bevallom, a helyiekkel nem nagyon beszéltünk (kb. pincérrel, meg pénztárossal eddig). Jövőre biztosan nem ide jövünk, más terveink vannak, de ez már a mostani nyaralás előtt így lett megbeszélve.
Egyébként angolul itt se tudnak (bár kézzel-lábbal rásegítve megértik), a némettel boldogulnék, ha az nem lenne berozsdásodva.
-
Integra
titán
-
fokukac
nagyúr
egy kis flém estére :-)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest