- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Most tényleg mögé kéne látni valamit, hogy valakik ezzel a lépéssel ki akartak tolni valakikkel? Én nem hiszem. Ha mégis így volt, azon max nevetni tudok.
Másik, hogy van, aki azért írkált ide, mert nagyobb hsz szorzója volt, így meg már nem éri majd meg? Tényleg érdekel embereket, hogy mi van a nevük alatt?szerk amúgymeg,
lokál: Táncos-zenés éjszakai mulató- vagy szórakozóhely.
Nekem tetszik. -
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #62563 üzenetére
Én sem javaslom, de azért azt tegyük hozzá, hogy amerikai vállalati környezet teljesen más világ.. Magyarországon én is furcsának találnám ezt az udvariaskodást, mert nem gondolnám őszintének a túloldalról, de ott szerintem elfogadottabb ez mindkét oldalról, más mentalitás.
-
Lortech
addikt
Ezek az emberek vendégmunkások - folytatta a kormányfő -, akik a becslések szerint évi kétmilliárd eurót küldenek haza. Ezeket az embereket nem kitoloncoltatni kell, hanem ki kell mellettük állni - mondta, hozzátéve, hogy ezek az emberek bármikor hazajöhetnek, "szívesen látjuk őket".
-
Lortech
addikt
válasz
Integra #62236 üzenetére
Majdnem ugyanígy jártam, de az Újbuda centerben nagy nehezen találtam végül. Nem a sima Kronenbourg mellett volt, hanem a prémium sörök / búzák között kissé eldugva. Finom, tényleg veszettül csúszik, mintha üdítőital volna. 33cl 349, egész jutányos. A Weihenstephaner búzát nem cserélem le rá
, de tényező lesz mostantól a sörfogyasztásomban. Nyári kánikulában nagyon is el tudom képzelni.
-
Lortech
addikt
válasz
proci985 #62121 üzenetére
Mivel a kedvenceim a stoutok, ezért ismerek párat, és nem a marketing miatt iszom a guinnesst. Számomra ideális, jóivású, nem erős, nem édes, nem túl markáns, meg tudok inni belőle 4-5-öt úgy, hogy az utolsó is jól essen és a másnap se okozzon gondot. A kellemes krémességét (amit a korsó aljáig megtart) másik sörben nem találtam meg eddig. Nem írtam, hogy bármennyire különleges volna a Guinness, nem is azt keresem, amikor ezt iszom.
Pl. tegnap 2 Belhaven Black után már nem kívántam még egyet, hiába jobb sörnek tartom, mint a Guinnesst, utóbbiból viszont még simán lecsúszott egy a végén, és jól is esett. -
Lortech
addikt
Ja, kollégák már be is sötétítettek, nehogy fény érje őket !
-
Lortech
addikt
válasz
Mister_X #61720 üzenetére
Nem kell túlaggódni, én nem vinném célzottan beülős helyre, Duna parton vagy valami szép nyugodt helyen elvinném sétálni egy kicsit, ott ér elég inger, lehet beszélgetni, aztán beülhettek valahová, ami szimpi, vagy éjjelnappaliból felhajtasz egy üveg drága vörösbort és benyakaljátok egy padon, aztán
dugtok egyet vmi parkbanhazakíséred. Vagy bármi.. -
Lortech
addikt
Off. Olvasva téged eszembe jutott WN31RD fórumtag, volt-moderátor. Kár, hogy évek óta nem látom hozzászólni. Én a hozzá hasonló emberek miatt ragadtam itt, akik tudtak újat mondani, egy témát más megvilágításba helyezni, alakították a szemléletmódomat, a vitakészségemet, szélesítették a látóköröm, stb.. Ellensúlyozták a sok ostobaságot, amit szakmai topikokban olvasni, kár, hogy sokan kikoptak e tagok közül, míg a nagyszájú, felszínes tudásúakból mindig akad elég, és végtelen türelemmel trollkodnak n+1-szer ugyanabban a témában.
-
Lortech
addikt
Nem hinni kell, hanem inni.
Azért ez a cikk is egy nagy bullshit. A címet nem látom igazoltnak a tartalom alapján. Nem kell túldimenzionálni a kérdést, de azért minden bor más. Van, aki fogékonyabb az ízekre, illatokra, ezekkel kapcsolatos asszociációkra - alapból, vagy mert sokat kóstolt már, van aki meg csak megissza. Na bumm.
ui: Az ermitage egy alsó, talán alsó-közép kategóriás bor, kicsit túlárazva, de nem rossz egyáltalán, nem azért mondom, csak az áráért két hasonlót, vagy 1 sokkal jobbat lehet venni.
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #60419 üzenetére
Ne is mondd baszki.. Én ma az infoparkból a Hauszmann fehérvári sarkára úgy mentem, hogy először behajtottam a budafokiról a prielle kornéliára, ahol zsákutca lett, nem lehet átjutni a szerémi útra. Oké, visszafordultam budafokira, elmentem a tesco felé, hengermalom le, át szerémi útra, hogy majd a Hauszmannra ráfordulok. Fel van túrva, balra nem lehet fordulni a trófeánál, oké, elmegyek jobbra a Hauszmannra, hogy aztán megfordulva szemből át tudjak menni a kereszteződésen tovább a Hauszmannra.. más is így gondolkodik, mert állt a sor, majdnem a budafoki útig. A lámpát ismerem, kb. 4 autó fér át.. no akkor már kezdett tódulni a vér az agyamba, toltam egy kövér gázt és elmentem megint a budafokira, tesco felé, a barázda utcáig, ott lementem a fehérvárira (közben egy két konténeres kamionnal azért sikerült szembetalálkozni, aki villogózott és elállta az utat a barázda végén.. Fehérvári úton dugó természetesen a hengermalom előtt.. meg közben is egyéb lehetetlen helyeken dugó dugó hátán. Kész öröm közlekedni a környéken.
A reggelemet meg megalapozta, hogy negyed óráig köröztem az inforparknál, hogy le tudjak parkolni, még fizetős parkolóhelyet se találtam, mert az is tele volt. A mélygarázsok meg üresen állnak, azt mondják.. -
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #60393 üzenetére
legfeljebb 50 nappal a biztosítási évforduló előtt meg kell küldjék:
[link] -
Lortech
addikt
válasz
Viszlát #59817 üzenetére
Semmilyen megfontolásból, vagy épp jófejségből, vagy ha visszatérő vendég vagyok valahol, akkor a legközelebbi jó szolgáltatás reményében. Étterem, bár, kocsma, felszolgálással vagy önkiszolgálással, ételfutár, egyéb futár, fodrász, taxi, benzinkút, ezek a leggyakoribbak. Természetesen ha komolyabb bajom van a szolgáltatással, akkor nemhogy nem adok, de szóvá is teszem a problémát, de ha nem volt különösebb probléma, akkor szoktam. Vagy ha nem voltam megelégedve az étellel, de a kiszolgálással igen, akkor is adok. Étteremben egyébként nem szeretem az extra figyelmet, legyen profi, közvetlen, de arra egyáltalán nincs szükségem, hogy elszórakoztasson - enni megyek oda; azt se szeretem, ha 5 percenként a "minden rendben" kérdéssel zaklatnak - ha bajom van, jelzem. Profi pincér leveszi, hogy a vendég milyen típus és ennek megfelelően áll a vendéghez.
-
-
Lortech
addikt
Kicsit más szemszögből nézve akkor az nem annyira fair, hogy a vendégek egy része (a borravalót adó) egészíti ki a fizetéseteket a munkaadó helyett, a suttyóknak meg így olcsóbb a "kaja".
Átlaghoz képest én rengeteg borravalót adok minden téren, még sok olyan helyen is, ahol kiszolgálás vagy extra teljesítmény nincs, de miért kéne az embereknek fogalma legyen arról, hogy a pincér minimálbért keres vagy egyáltalán miért érdekelné ez ? A munkaadón és munkavállalón kívül senkinek semmi köze hozzá.
-
Lortech
addikt
Mi a fene van? Dübörög a gazdaság? Ma 5 fejvadász hívott, pedig 3-4 hónapja nem update-eltem a CV-met.
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #59443 üzenetére
NNG-hez pályáztatott volna fejvadász, de mondta, hogy a cég nem megy x összeg felé adott pozíciónál, x kevesebb volt, mint amit kerestem éppen. A követelmények viszonylag magasak voltak a pozíció leírásban. De mégis belementem, meglátjuk címszóval.. Aztán elémrakta az előzetes tesztet, és kb. ez volt az első három kérdés, hogy írja le a public kulcsszó jelentését, aztán a static jelentését, aztán a protected jelentését aztán a... Röhögtem egyet és visszaadtam a tesztet.
Senior Java fejlesztő pozíció..
Epamnál már első körösön leszűrtem, hogy az interjúztató sokallja a kért összeget és alkudoznának, mondtam is későbbi megkeresésnél, hogy köszönöm szépen..
Így nehéz.. -
Lortech
addikt
válasz
bandus #58708 üzenetére
Vigyázz, ha hozzászoksz az autózáshoz, nehéz utána letenni. Én pár év után már olyan "esetlennek" érzem magam, ha gyalog kell menni (nem a mozgás miatt), mert nagyon jó az a szabadság és kényelem, amivel jár. Most épp 1,2 km-re járok dolgozni ügyfélhez és autóval jövök.
Persze ez már hülyeség kategória. Még a dugókat, parkolási nehézséget, költséget figyelembe véve is megéri nekem , pl. kevesebb stressz ér, kevesebb idiótával találkozom.
-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló #57770 üzenetére
Sörnél már csak bort iszom többet. Vagy inkább többször. A saját boromat.
-
Lortech
addikt
válasz
szőröscica #57762 üzenetére
A Mythos nem olyan rossz pedig.
Beugrott ma hazafelé, hogy említettétek, a lidlben van valami sör akció, bementem és sehol semmi.. furcsáltam kissé a dolgot, csak a szokásos gagyi legalja kínálatot találtam. Most jöttem rá b+, hogy Aldiban voltam.
Nem baj, még jó hogy mindig van itthon pár Budweiser.
Amúgy megnézve a szórólapot, nem nagy szám a kínálat / ár, talán a krusovicéból betárazok meg a guinessből. A Guinness 550, ami nem rossz ár, de nem is olcsó, sajna reális. -
Lortech
addikt
Következő melóhelyemen ügyfél szeretnék lenni ..
-
Lortech
addikt
válasz
bobsys #57160 üzenetére
Nagy poén hallgatni honfitársaink kínlódását külföldön, repülőn (nem Bp-xy viszonylat), boltban, étteremben, munkában, nyaraláson, miközben nem tudják hogy van körülöttük magyarul értő, aki érti az elmorzsolt bazmeget.
Annyi ilyen sztorit átéltem.
Egyébként általában elég könnyű felismerni az angolul beszélő magyarokat. Hiába angolul beszélnek, valahogy olyan tisztának hangzik, ahogyan beszélnek. És most nem a horror akcentusos makogásról beszélek, hanem a jól beszélők beszédjét is.(#57056) concret_hp: húzzál bele, én is hétfőn kezdek új helyen. Izomláz miatt vélhetőleg robotzsaruba' fogom nyomni.
emvy: köszi a tippeket, valóban túlhajthattam magam. Elkezdett szúrni a térdem 20km-nél, aztán 30-nál kiment a bokám jellemzően a tök sík dombtetőn, miközben a panorámában gyönyörködtem. Ugyanazon a lábon. Aztán lelassultam, mert bedurrant a másik - még jó - lábam, mivel azt terheltem jobban, erre le is hűltek az izmaim, izületeim, így már 40-nél minden bajom volt, aztán a további lassú kínlódást rövidre zárandó belefutottam a végébe kb. 7 kilométert a 10-ből, még az enyhe emelkedőkön is, és valahogy tök jól esett az előző kínlódáshoz képest, volt energiám, csökkent a fájdalom, és még úgy éreztem a célban, akár még szívesen mennék pár kilométerrel, de aztán puff, amint megálltam, leültem, teljesen elkészültem.
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #57158 üzenetére
Nem tudom pontosan, hány éves vagy, de emlékeim szerint a feleannyi idős lánykák már egy jó mallorcáztatásra jók lehetnek.
Amúgy engem kissé zavar ez, már nekem is elvétve jónapotoznak tizenévesek a házban meg mindenfelé. Pénztárban előttem a ~velem egykorú komát lehellózzák, nekem meg a jónapotkívánok. Néha meg visszaköszönök (*: ha hölgy az illető) egy határozott kezét csókolomot, akkor meg:
.
-
Lortech
addikt
Ironmanek! Komolyabb fizikai igénybevétel (teljesítménytúra) után normális lehet, hogy enyhén belázasodtam (38,5)? Tapasztaltatok ilyet?
Megfázás tüneteit eddig nem produkálom, előtte sem, és nem is éreztem közben, hogy probléma lenne, célban rögtön törölköző, váltóruha...
Aztán húsz perc múlva már alig tudtam kiszállni a kocsiból és vacogtam.. éreztem, hogy a fáradságon túl valami nem oké és lám.. -
Lortech
addikt
Lehet, hogy nem bíznak magukban, hogy folyamatosan lesz munkájuk, bevételük, vagy a szociális hálóban, abban hogy lesz nyugdíjuk, hogy életük alkonyában ki fognak tudni fizetni egy albérletet.
Nincs megtakarításuk, amiből öngondoskodhatnának később, vagy ha van, félnek a gazdaságtól, elszálló inflációtól, forint árfolyamtól és inkább ingatlanba fektetnek stb. -
Lortech
addikt
válasz
fokukac #55706 üzenetére
Én meg teljesítménytúrára igyekezve állhattam a dugóban, amit a futóverseny okozott. Le volt zárva a budai alsó rakpart + a Bem rakpart (ezt a a rádiók nem említették), Margit híd, Árpád fejedelem útja is részben, ki lehet találni milyen triviális volt átjutni Budán délről északra.
-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló #55645 üzenetére
Áh nem, de ránéztem a naptárra és pont jól jött volna ki. Hegesztettem egyet mintákból, de végül elnapoltam a beadást.
-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló #55642 üzenetére
Melegváltás.
Még bent a főnököm, az irodista lányok viszont péntek este 6 után.. óh.. már rég nem. -
Lortech
addikt
Ja ja ez megvolt, ugyanarra a 1992. évi XXII. tv. 89–92. § rendelkezésre hivatkozik mint a másik, azt nem tudom ez, hogy ez hatályos-e, mert a fizetős oldalak riogatnak, hogy a régi minták nem jók, mert változott az MT, ez részben gondolom bsht, hogy vedd meg, másrészt viszont látom, hogy tényleg változott, és pont a felmondási idő más paragrafus alatt van és változott is a korábbihoz képest.
Pl. munkavállalói felmondás esetén 3 év munkaviszony után sem hosszabb a felmondási idő 30 napnál (csak munkáltatói felmondás esetén), míg korábban mindkét esetben +5 nap volt. -
Lortech
addikt
Nincs itt valakinek egy aktuális munkavállalói rendes felmondólevél mintája véletlenül? Találtam fizetőset, azt elvből kihagynám, meg elavultnak látszót (profession.hu), nem akarok lyukra futni valami formai követelmény miatt.
-
Lortech
addikt
Minden ilyen, megbízhatatlan (mind az
) oldalnál más jelszót érdemes használni. Így ha feltörik a szerverüket, vagy dolgozók nézegetik az adatokat, akkor nem kerül veszélybe egyéb hozzáférésed.
Önmagában az, hogy kiküldik mailben a jelszót, különösebben nem érdekes, mert ha valaki hozzáfér a leveleidhez, vagy lehallgatja a forgalmadat, az már régen rossz ettől függetlenül is. -
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #55534 üzenetére
[link]
Lásd kommentek.
Akár lehetne maga a történet valós, sőt lehet hogy van is hasonló eset a valóságban (mint ahogy "minden 2." hajléktalan vallja magáról hogy sokdiplomás), számomra az íromány stílusa árulja el egyértelműen, hogy nem valós a sztori, mert nem a tényekre szorítkozik, hanem hatni próbál. -
Lortech
addikt
Én is borozgatok, bontottam egy palackkal a sajátomból. Van még hova fejlődni, de azért nem rossz. Közben nézem a Werckmeister harmóniákat.
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #54412 üzenetére
Heh, én is most voltam portyázni. Számomra meglepő módon elég sok kisebb bolt nyitva van, pékségek közül is néhány.
Igazi mocsok idő van, így autóval indultam neki, és addig mentem mindenfelé a környéken, míg találtam egy egész jó kínálatú boltot a villányi úton, ami előtt közvetlenül meg tudtam állni.Feltankoltam kenyérből rágcsákból, sörből.
-
Lortech
addikt
válasz
parandroid #53448 üzenetére
Volt olyan háziorvosom itthon, akinél az assisztens ott helyben le tudta venni a vért, sajnos nem ez az általános eddigi mintám alapján.
-
Lortech
addikt
"Kamu
a havi 150 ezres ingyenpénz" című indexes trollkodás.. Szegény ügyintézők.Integra: az nem újdonság.
De sajnos nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valaki komolyan beállít egy bankba ezzel. -
Lortech
addikt
válasz
Winner_hun #52518 üzenetére
Igen szaporák vagytok akkor.
Örök dilemma, hogyha szakad a forint mint most, jó lenne váltani, de nem merek, mert mi van, ha durván elszáll az árfolyam. Ha meg visszaáll 300 alá, akkor azért nem.
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #51749 üzenetére
A vonalkód általában az item numbert tartalmazza (pl valamelyik EAN formátum)+ ilyen méricskélős esetben a mennyiséget, a pos szoftverében vannak az item numberhez tartozó tulajdonságok, mint pl. ár, mértékegység. Napon belüli árváltoztatás (pl. emergency price change) ritka a retailereknél, mivel a kasszák nem feltétlenül online-ak, saját adatbázisuk tartalmazza a működéshez szükséges infókat, ezeket jellemzően éjszakai batchek állítják be egy adott napra, majd különféle módszerekkel eljuttatják a poshoz.
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #51548 üzenetére
Én is bedobtam pár "Papap O'Harát" a Bölcsőben - köszi Bandusnak a tippért -, tényleg nagyon jó a hambijuk, árában is van. Ettünk egy sima marhát és egy bárányt, mindkettő olyan volt, amilyennek lennie kell. Talán a marhát kicsit túlfűszerezték. A házi ropijuk is jó, bár pici adagot adnak. A sör kedvencem lesz, szuper fekete porter, krémes (kb. dobozos guinness), testes, mégis jóivású, könnyed. Be is nyakaltunk rendesen.
De a legjobb a kutyu volt ( angol agár talán) az egész helyben. Percekig mozdulatlanul állva, fél méterről meredten néz, felváltva rád és a kajára, de mégis valahogy diszkréten, végtelen türelemmel, nem tolakodva teszi ezt. -
Lortech
addikt
válasz
Winner_hun #51549 üzenetére
Futtasd egy régebbi verzió javaws-ével a jnlp-t.
-
Lortech
addikt
válasz
szőröscica #50692 üzenetére
Én meg a szilvás buktát.
(#50696) concret_hp: passz, nem ismerem azt a teszkós a típust, de önmagában a 650W nem kevés, ha tényleg tudja, és nem 1 mp-ig.
-
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #50650 üzenetére
650 az nem számt kevésnek, nekem 700-as van (auchanos) és nem is nagyon volt erősebb, masszívabb gép (szerk: nyilván nem a professzionális kategóriában). A jeget is viszi rendesen, persze kérdés, hogy meddig. A tartály masszív üveg, jól tisztítható. Az erőátvitele ennek ilyen egyszerű műanyag lamellás, nem tűnik örökéletűnek, erre vásárláskor nem figyeltem oda, mindenesetre működik jól.
-
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
Miért? Egész jól működnek ezek a wmplayeren kívül.
Sokkal többet is tud, de csak a kérdés szempontjából érdekeseket említettem.
Kedvencem, hogy yatse beszinkronizálja a pi-re kötött háttértáron lévő médiatárat a telefonra, borítókkal, és a telóról lehet indítani filmet, zenét a tévén / hangrendszeren. HDMI-CEC-en keresztül akár be is kapcsolja a tévét a pi, a raspbmc menüjét a samsung tévém távirányítójával is lehet irányítani, meg persze majdnem mindenhonnan mindent le tudok játszani másik eszközön vagy másik eszközről lejátszatni a helyi eszközön mobil, pc, és a pi (-így tv) között - persze problémák mindig akadnak. Imádom, hogy két klikkel feliratot letölt a sorozathoz az xbmc (akár mobilról streamelt tartalomhoz is), zenék dalszövege is két kattintás.
Azóta annyira megtetszett, hogy a notikra is raktam xbmc-t, hogy tudjam távirányítani a lejátszást mobilról, ha csak ágyból nézünk valamit. -
Lortech
addikt
Nálam egy raspberry pi van, ami xbmc-t futtat, androidról yatse-val szoktam streamelni rá (DLNA), windows phoneról pedig nokia play to-val. PC-n (windows) a windows media playert használtam (play to feature), de ez ezer sebből vérzik és alig konfigurálható (pl. néha újra kell indítani a WMPNetworkSvc-t, vagy le kell lőni pár hálózati eszközt, hogy a szolgáltatás listenerjét megfelelő hálózati interface-en indítsa, amit visszafelé el is ér az xbmc). Aztán még a kinsky nevű dlna controllert használom. FLAC támogatást egyiknél sem próbáltam.
-
Lortech
addikt
Mai napirajz se kutya: [link]
Volt szerencsém az egyik "tananyaghoz", amit felnőtt, leginkább az általános iskolát sem befejező, többségében roma embereknek kell leadnia az egyik közeli hozzátartozómnak. Mindkét fél számára teljesen megalázó és értelmetlen az egész. -
Lortech
addikt
A mi utcánkban bilincset osztogattak ma. Máskor nem, csak ilyenkor szombati munkanapokon.. Suttyó banda.
Sajna biztos választ nem tudok, az illetékes közterület ügyfélszolgálatán lehet esetleg érdeklődni (ilyenkor már nem dolgoznak szvsz), bár én pont a józsefvárosi közterület felügyelettől kaptam bilincset anno itt a 11 kerben egy szombati munkanapon. -
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló #48372 üzenetére
Ez egy olyan marginális kérdés, aminek a napi munkában túl sok jelentősége nincs. De ha mégis, ezt egyszer megtanulja 2 perc alatt a delikvens és kész, utána alkalmazza. Viszont szemléletet, komplex gondolkodásmódot nem fog senki szerezni 2 perc alatt.
Egy matematikusnak lehet, hogy nem jut eszébe egy ilyen nyelvfüggő módszer, de lehet, hogy sokkal jobb megoldó algoritmust tud találni egy adott problémára, amivel többet nyer. Lehet, hogy az illető sokkal komplexebb problémákat képes helyesen megoldani és végtére is nem az számít - szerintem legalábbis -, hogy ilyen faék dolgokat tankönyvi módon tudjon megcsinálni, hanem hogy jó agya, szemlélete, szakmai igényessége legyen és jól meg tudja csinálni a munkát, amit elé raknak.
Lehet mindenféle szivatást kitalálni bármelyik nyelvre, ami keveseknek jutna eszébe, és lehet azon örömködni, hogy épp olyan embert találtak, csak ez nem sokat mond el arról, hogy az illető képes-e az adott pozíciót jól betölteni. Én nem látom értelmét ACM programozói versenyt csinálni egy interjúból. Persze van olyan pályázó, aki mindenben penge, csak ritka mint a fehér holló.
Én egy általános szakmai beszélgetés után - ha úgy ítélem meg, jó helyen jár az illető -, konkrét éles feladványt adok gépnél, IDE-vel, akár google-val megtámogatva. A megoldásból megpróbálom leszűrni a kialakult szemléletét, a hozzáállását, logikai képességét, gyorsaságát. Aztán ha van értelme, átbeszéljük a megoldást, ebből sokat meg lehet tudni. -
Lortech
addikt
Engem hasonló mértékben a windows update tud feldühíteni:
-automatikus újraindítás ( amikor időt számol vissza 15 percről). Elmegyek ebédelni és ki van gyakva a futó környezetem, mentetlen jegyzetek stb.
-újraindítás megerősítésre, max 4 óránkénti kérdéssel, popup message dialoggal, amire simán rányomhatsz véletlenül is, ha épp gépelsz valamit. Lassú gépeken néha még be tudtam ütni egy shutdown -u-t mielőtt késő lett volna.
-frissítések telepítése vagy konfigurálása kikapcsoláskor, újraindításkor: Minneapolisban majdnem lekéstem emiatt a gépem, mert át kellett költöztetni egy workstationt péntek délután egy másik asztalra reptérre indulás előtt, ahhoz meg naivan megpróbáltam kikapcsolni a gépet.. Erre elkezdte rakni az sp1-et. -
Lortech
addikt
válasz
bandus #48332 üzenetére
Fura, az Újbuda Tesco elég ótvar még Tescón belül is, ide járok esténként heti 1-2 alkalommal. Igazi leszarom hozzáállás érezhető az alkalmazottak felől, egymással hülyéskednek, káromkodnak, és nem egy igénytelen van köztük, de ezt nem részletezném. Sokszor futottam bele olyan extra árucikkek hiányába, mint pl. krumpli, paradicsom, vagy paprika, de ha venni akarok egy karalábét, vagy petrezselyem zöldet, akkor meg se próbálkozom vele. Pedig ez egy 0-24-es tesco hiper, nem expressz. Itt tapasztaltam a lehető legpofátlanabb, vevőt félrevezető feliratokat, akciókat és árazást is... Pl. rögtön a bejáratnál 15 méternyi akciós termék hirdetve, zöme teljesen normál áron, akkor az akciós termékek elhelyezése, mikor hasonló termékből nem mindegyik akciós, de hogy hogynem, az akciós nincs vagy nem ott van, ahol az árcímkéje van elhelyezve, aztán az, amikor az alacsonyabb árú, nehezen beazonosítható termék árcímkéje alatt a drágább termék van, ami nem oda tartozik, ára nincs kitéve a környéken, és van, mikor csak szimplán nem annyiba kerül mint ami ki van írva. Sosem nézegettem blokkot, de egy ideje a tesconál igen, pedig nem vagyok az az árérzékeny vásárló, de a szándékos átveréstől felforr az agyvizem. Általában van egy-két csövi banda is a bejárat környékén, kutyával, estére már jó állapoban tántorognak a bevásárló kocsikért.
Tescós fekete Olívabogyó nekem is bevált, főzésre szintén a Tescos sötétüveges extraszűz olívaolajat használom, mert van olyan jó, mint sok más fajta másfélszer annyiért.
Ehhez képest a Savoya parki Auchan árukínálata össze sem hasonlítható az előbbiével, nyilván azért is, mert 4-szer akkora; és érezhetően olcsóbb, ugyanazt a minőséget vásárolva. Van elég kassza is, soha nem kell 10 méteres sorba állni. Ott csak az idegesít, hogy méregetni kell a zöldséget, gyümölcsöt, mint ahogy az Allee Intersparban... ott a zöldség/gyümölcs részlegen (és persze a kasszáknál) van állandó tömegnyomor, alig lehet férni a sorok között, aztán állhatsz sorban az árazó mérlegnél. -
Lortech
addikt
válasz
Pttypang #48295 üzenetére
Fura, az ember, aki nem tudja, hogy határozunk meg egy változót c#-ban, vajon miért képzeli, hogy ő majd választhat, mit szeretne az irodájába az adott cégnél?
Létezik olyan, aki főiskolán programtervező szakra kerüléskor sem tudta ezt, azóta mégis az Ev0$oftnál dolgozik, ugyebár arról van szó. A volt évfolyamomról páran dolgoznak ott azóta is.
Csocsó, xbox, húha.. Lehet irigykedni, de ezt a melót nem szokták folyamatosan 8 órán át csinálni, mert könnyen megzakkan tőle az ember. -
Lortech
addikt
válasz
bandus #48236 üzenetére
Ha Dél-Buda = Újbuda ~= Kosztolányi (itt élek és a Montevideo utcában dolgozom) és 86-os busz, akkor kb. tényleg annyi, bár ha beáll a Döbrentei térnél a Clark ádám előtt a sor pl. 9 óra körül, akkor nem fél óra. És a 2. megállónál nem tudják megoldani, hogy menetrend szerint induljon a busz. Ha át kell szállni 19/41-re, majd onnan még másra (86, 260), akkor még rosszabb a helyzet. Arról nem beszélve, hogy pl. 16 és 19 óra között alig lehet felférni Kolosyn a 86-ra. Legutóbb is szerdán a zuhogó esti esőben kb. tízen maradtunk le róla 19h körül.
Ugyanez autóval 14-18 perc nagy átlagban az alsó rakparton. Jelenleg begipszelt karral nem vezethetek, ezért újra buszozni voltam kénytelen néhányszor, leülni nem tudtam munkahelyről hazafelé egyszer sem.. Eszem ágában sincs visszatérni a tömegközlekedéshez, ha leveszik a gipszet.
De autóval is hasonlóan agyrém.. Vagy a Margit híd fog meg, vagy a Széll Kálmán tér.. De még mindig szívesebben ülök fél órát egyedül az autómban kényelemben, tisztaságban, a kedvenc zenéimet hallgatva. -
Lortech
addikt
Lejárt az időlimit..
Ma reggeli index főcikk:
[link]
Na hova mentem ma délelőtt? Persze, hogy a János kórház traumatológiájára. Tényleg elég érdekes, hogy az intézmény legtetején van a traumatológia. Míg felbaktattam, találkoztam legalább három begipszelt lábú idős emberrel, akik gyökkettővel botorkáltak le a nyálkás lejtős utakon. Nem tudom, mi van itt télen.. Az igazán meglepő az volt számomra, hogy az omladozó falak között ilyen kevés dolgozóval egyáltalán működik valahogyan az ellátás, ekkora ellátási területre. Ma voltam harmadszor, elsőre tényleg nagyon szervezetlennek tűnik az egész, de mégha káoszosan is, működik. Le a kalappal sokuk előtt, hogy emberségesek tudnak maradni ebben a darálóban.
Ma rengetegen voltak, fél óráig csak a betegfelvételnél álltam sorban. Kaptam szép zöld műanyag gipszet jópénzért, ezt nem támogatja a TB. -
Lortech
addikt
válasz
fokukac #47125 üzenetére
Végülis, szopás akad itt is elég.
Mondhatni megvolt mára is a munkahelyi szex, most értem haza.
Általában nem szeretem a sima kávét, főleg az utóízét a számban, másokon is taszít, ha megérzem, aminél csak a kávé + cigi szag kombó rosszabb. Az energiaital most a kisebbik rossz volt. -
-
Lortech
addikt
14 órája görbítem a biteket és még csak 3 energiaitalnál járok. Egész jól állok.
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #46502 üzenetére
"richest people in the world by income."
-mondja.. De ha átszámolod a nettó forint jövedelmet EUR-ba és megadod Németországot Magyarország helyett, akkor megugrik a százalék. Akkor most a világon, vagy az adott országban vagy az x %-ban, vagy még számol valami ország specifikus tényezővel? Furcsálltam kissé a jóval < 1% -ot, a rádióból már tudom, hogy Magyarország jobban teljesít, de hogy ennyire... -
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló #46420 üzenetére
Nálam is az írek a nyerők, konkrétan a fehér Bushmills a kedvenc olcsó alap whiskeym, és black bush, ha kicsit jobb kell. Ennél drágábbakat szigorúan csak per diemből.
-
Lortech
addikt
válasz
zolynet #46338 üzenetére
Az az egész környék parkolási zóna, azt hiszem, a Csörsz utca, Németvölgyi út és Alkotás által határolt terület nagyjából teljesen. Nem tudom, mire gondolsz pontosan, de egyik tábla se módosít azon, hogy parkolási zónában álltál meg. 8-18 között fizetős.
Gombamód szaporodnak amúgy a fizetős övezetek. A 3. kerület is felzárkózik januártól a csodás 2,11,12 mellé, már lefestették a helyeket a Kolosy környékén. -
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #44886 üzenetére
Használhatod a last known good config opciót is bootnál, valószínűleg menni fog úgy és próbálgatásra gyorsabb.
Egyik kollégámnál ugyanez volt, Dell E5530-on SSD kombóval az egyik windows update (passz, hogy melyik) után rendre elkékhalálozott boot elején, nem tudta felcsatolni a rendszerlemezt. Ezt egy intel storage driver frissítés oldotta meg.
Pontosan mi a tünet nálad indulásnál (bsod ? hibakód?) ? -
Lortech
addikt
Aúú, Cipruson kellemesebb idő volt.
571 hozzászólás, érdemes visszaolvasni? -
Lortech
addikt
10-kor a kollégák tokaji borpárlattal, aszúval és szamorodnival fogadnak melóban, és már a második körnél jártak, mikor beszálltam. Szerda van jeligére. Priceless.
#43176: mikor a nagy piros O betűsnél/nek dolgoztam - aki mellesleg az SSO bajnoka -, legalább 6 különböző belső accountom volt gyakorlatilag minden egyes rendszerhez külön.. De még azoknál a rendszereknél is, ahol az SSO-s accountommal lehetett belépni, ott is össze-vissza ki-be jelentkeztetett egyik rendszerből a másikba belépésnél.
-
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #42906 üzenetére
Az a baj, hogy itt még azért nem váltok, mert jó eséllyel menni fog feljebb néhány hetes távlatban, feljebb meg azért nem váltok, mert félek, hogy beszakad és elértéktelenedik a forintom. Mindig ez van. Egyébként annyiszor tapasztaltam már EUR/HUF kapcsán, hogy az elemzői várakozások ellenkezője történik, mikor megírják, hogy na most vegyél EUR-t a nyaraláshoz, mert 350-ig meg se áll, na akkor két nap múlva 10 forinttal olcsóbb lesz.
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #42902 üzenetére
Igazad van, a maximumár még fontosabb, hogy szűrje a hiénákat. Engem nem érintett, mert soha nem ültem be utcán várakozó taxiba, mindig telefonon rendelek, de teljesen jogos, hogy ne húzzák le a Keletinél a külföldieket a taxis hiénák. Kár, hogy csalás ezután is lesz, talán még több lesz a feketéző ilyen árak mellett.
bandus: valóban nem jól írtam, de ez nem az a "várakozási" díj, amiről te írsz!
A rendelet szerinti definíció:
idővel arányos egységdíj: a szolgáltatás közben a taxaméter által az eltelt idővel
arányosan felszámítható díj (mértékegysége: forint/perc).A fizetendő viteldíjat a taxaméter az alapdíjból, a távolsággal arányos díjból és az idővel
arányos díjból – a határsebesség figyelembevétele mellett – képezi. A határsebesség az a
sebességérték, amelynél nagyobb sebességgel haladó személytaxi taxamétere a távolsággal
arányos díjnövekményt, e sebességérték alatt pedig az idővel arányos díj növekedését
rögzíti.Az idővel arányos egységdíj 15 km/óra határsebesség érték alatt alkalmazható.
Tehát a 25 perc helyett akkor szerencsés esetben csak 5-10 perc lenne. Belvárosból csúcsban menve viszont elég reális, hogy a gyorsforgalmiig az idő felénél pörög ez is.
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #42899 üzenetére
Nekem kicsit több mint 22km Ferihegy 2, és csúcson kívül 25 perc, csúcsban lehet fél óra - 1 óra is. Az 450 Ft alapdíj + 22 km * 280 Ft / km (távolsággal arányos egységdíj) + 25 perc * 70 Ft / perc (idővel arányos egységdíj) = 8360. Ettől csak több lehet.
Eddig 4290-ért vittek ugyaninnen. -
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya #42893 üzenetére
Egy minimálárat én is indokoltnak tartottam volna, az eddigi legalacsonyabb 150-170 Ft / km-es tarifák helyett mondjuk 200 körül, és hagytam volna lehetőséget arra, hogy a taxitársaságok differenciálják a különböző tarifákat, pl. céges vagy törzsutas kedvezményekkel.
Valószínűleg a szigorúbb műszaki követelmények miatt sok jelenlegi taxis ki fog esni a munkából, feltehetően a visszaeső utasszám hatása talán emiatt nem lesz annyira jelentős. De továbbra sem értem, hogy a többség (aki nem taxis) érdekét ez hogyan fogja szolgálni. Azt értem, hogy a taxisoknak, akik életben maradnak hosszú távon, azoknak jó lesz, csak mint utas, engem ez nem annyira érdekel. Attól nem tartok, hogy drasztikusan emelkedik majd a szolgáltatás színvonala, ezután is lesz tapló taxis, aki neked panaszkodik más bunkó utasokról, vagy más autósokról, dohányszagtól bűzlő kárpitú, gatya futőművű autóval, légkondit megspórolva...
Az biztos, hogy ha eddig 4500-ért is megérte valakinek kivinni engem a reptérre, akkor egyik napról a másikra nem tartok majd indokoltnak ugyanezért 8000-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest