- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
Köszi mindenkinek
75Hz-es a monitorjuk a gyerekeknek, szóval azt kellene stabilan hoznia.
Jó lenne egy külön kártya (pl 9060XT) és egy teljes értékű ZEN 3, de ez a leg opcionálisisabb és gazdaságosabb megoldás egyben.
Elszálltak az árak sajna.. -
Emunem
őstag
hali, curseforge mennyire ajánlott most 2026-ban? a gyerek akar valami modokat is az optifine mellé. Annyi, hogy másik Microsoft fiók ezen a gépen céges infókat is tartalmaz. Ha valaki jártas a témában, és tanácsokat adna, hogy miért ok, és hogy van, vagy miért nem ok, alternatíval (Prims?), azt megköszönnénk. Nem ismerem ki magam benne, ai is mondott sok dolgot, (legföbbképpen reddittes posztokat vesz figyelembe) de még mindig nem vagyok 100% biztos, hogy én akarom-e.
Elöre is thnx mindenkinek. -
heavygrip
senior tag
Halihó.
Valaki tolja a játékot dedikált VGA nélkül? Gondolok itt egy apu -s rendszerre, konkrétan a Ryzen 5 5500GT-5600GT processzorokra vagy esetleg régebbi Vega 7-es APU-val.
Hogy fut ezekkel?
Előre is köszi.
Lehet veszek egyet a gyerekek gépébe, jelenleg 3500X/RX580-al van felvértezve a gép (csak man sógornak vissza kéne adni a kártyát, kölcsönbe van),a GPU malmozik, a proci meg 2-3 óra után kezdi érezni az egyre csak növekvő mobok/objektumok jelenlétét
-
Gyerek kitalálta ,hogy minecaftozni akar felraktam raspberry pi re . A csatlakozás működik ,de az egyik barátja aki feljött nem működik a fa kivágás vagy mi a f@sz
,de a föld túrás az megy akármit is jelentsen ...Oka szerintetek?
Nem vágom ezt a témát én tippelek server és kliens verzió más lehet?
Fiam az xbox GP ultimate be elérhető java verzióval nyomja.
Ez nemtom hogy segít e:
1 Update :
Téves riasztás állítólag már megjavult.... érdekes...
-
Ha esetleg valakit érdekel, vintagestory.hu magyar szerver újraindult új pályával. Meg a szokásos must have modokkal. Limestone kezdőhely. Mindkettő szerver lore és homo sapiens is ugyan azon seed-el, értelem szerűen a lore-ben a quest, trader, ruins engedélyezve.
Ha valakinek kell akkor a survivoron játszom, catail és clay kezdőtől nem messze van.

-
User05
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia! Végül úgy döntöttem, hogy DDR4 lesz a cél, 1151v2 vagy am4 alapon. Nézegettem i5 8400-at is, egész jó elvileg MC-ra. Nem sokkal drágább mint a DDR3 build, így egyértelmű lett. Erősebb, de takarékos is marad.
-
-
User05
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi! 1070ti lesz mellette (ez már megvolt előtte is)
Vacilláltam a Ryzen 3 3100-Ryzen 5 3600 mellett is, de kizárólag minecraftra lenne használva.. érdemes lehet ryzen felé hajlani? Őszintén szólva fix 120 fps jó lenne (120hz) valami könnyű shaderrel.. Vagy ha az nem legalább egy rendes textúracsomaggal optifine mellett. Kérdés a 4770 eléri -e. -
válasz
User05
üzenetére
Feljebb götgetsz írtam hogy 60 fps megvan 4gen i7 integráltal saját local szerveren (i7 4980hq, 16gb rammal). Szóval az elég hozzá, ha viszont shaderrel szeretnéd szebb grafikával nem az alappal akkor kell rá aldozni videókátyára attól fűggően mennyire legyen szép. Rx570-580 legolcsóbban már visz shadereket is. Integrálton csak az alap játék megy jól default grafon.
4770-en is menni fog az alap játék, de a látótávot azért ne húzd maxra. -
User05
aktív tag
Sziasztok. Van itt olyan (esetleg hozzáértő) aki tudja, hogy a Minecrafthoz milyen processzor kell? Elvileg hoznak nekem egy I7-4770 -es PC-t. (Vagy I7-3770, nem tudom pontosan)
Ugye volt annak egy alap gépigénye, viszont annyi újdonság jött bele, hogy nem vagyok biztos abban, hogy akár shaderrel élvezhető legyen. (GPU van hozzá, ami elég jó, tehát kizárólag a processzorról szeretnék infót) Sok videót átnéztem, de borzasztóan változó eredmények vannak.
( Egyik videóban 100%-on pörög shader nélkül és szaggat a chunk betöltésekor) Fontos, hogy a Java verzió érdekelne, bedrock-ot nem szereti a kis család. -
icemad
nagyúr
Dehogy van...
A Deluxe Collection a Minecraft mellett a következő extra tartalmakat is tartalmazza: 1600 Minecoin; öt pálya (Skyblock One Block, Hacker Tools, Pets Collection, Parkour Spiral és Original Bed Wars); három skin csomag (Kém Mobok, Cuki Anime Tinik és Cuki Mob Skinek); egy textúra csomag (Clarity); öt Karakterkészítő tárgy; és három emote. *Költsd el a Minecoinokat epikus kalandvilágokra, skinekre és más, a Minecraft Piactér alkotói által készített fantáziadús tartalmakra.
Coint kell venni, hogy abból vegyél dlc-t vagy bármi mást. De azokból naponta jön ki új, szóval sosem lesz meg mind.
Ha meg multizni is akar a gyerek, akkor xboxon az fizetős. Nem tudom mennyi, nem Magyarországon élek.
Szóval idő kérdése és kell majd az a PC. Pár év és kellenek majd a modok is hozzá. Szerencsére egy régi gyengébb gép is elég, ami futtatni tudja a Win11-et. -
gyuszos
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek.Hat és fél éves kisfiam folyamatosan Minecraft lázban ég.
Ez megy az oviban, ezt nézni (nézné) állandóan a yt-on...
Nekem fogalmam sincs mi ez, ráadásul ha nézem vele pár percig egy gondolatot sem értek belőle. 50 elmúltam, soha nem játszottam, de nem is ez a lényeg.Series S konzol van itthon.
Mondjátok meg kérlek, mit vegyek meg a store-ból hogy egy darabig jövőállók legyünk, ne fussunk bele abba, hogy pár hónap múlva kiderül, ez sem jó, az sem elég stb....
A konzol úgy gondolom maradna, tehát PC-t nem vennék egyenlőre, de fogalmam sincs melyik csomagot kell megvenni rá.
Mobil vagy egyéb hordozható cucc nem játszik, az nálunk egyenlőre várat magára.Hogy induljunk, mi legyen?
Nagyon köszönök minden segítséget.
-
PeL
addikt
Eneba-n már 10€ körül beszerezhető a Java & Bedrock Edition. Windows Store-ban aktiválható kód.
-
icemad
nagyúr
válasz
Aurig@
üzenetére
Céges AI ezt dobta ki:
Ez egy elég gyakori hiba a Microsoft Store-os Minecraft Launcherrel (Bedrock/Java kiadásnál), főleg friss Windows-frissítések után, mint a 25H2. A "minecraft indítójának frissítése sikertelen" üzenet általában a Gaming Services komponenssel vagy a Store cache-sel kapcsolatos – a launcher nem tudja letölteni a frissítést a Microsoft szervereiről.
Próbáld ki ezeket a lépéseket sorrendben, **adminisztrátorként futtatva mindent**, ahol lehet. Minden lépés után indítsd újra a gépet, és próbáld meg a launchert.
### 1. **Gaming Services javítása (leggyakoribb megoldás)**
Ez a launcher függőségét javítja, ami gyakran okozza a frissítési hibát Windows 11-en.
- Töltsd le a **Gaming Services Repair Tool**-t innen:
https://support.xbox.com/en-US/help/games-apps/troubleshooting/gaming-services-repair-tool- Futtasd **adminisztrátorként**, kattints "Repair"-re.
- Ha kész, indítsd újra a gépet.### 2. **Microsoft Store cache törlése**
- Nyomd meg **Win + R**, írd be: `wsreset.exe`, majd Enter.
- Várj, amíg a fekete ablak eltűnik (néha 1-2 perc), aztán a Store újraindul.
- Nyisd meg a Store-t, keresd meg a Minecraft Launchert, és próbáld "Frissítés" vagy "Indítás".### 3. **Minecraft Launcher javítása/resetelése a Store-ban**
- Menj a **Beállítások > Alkalmazások > Telepített alkalmazások**.
- Keresd meg a **Minecraft Launcher**-t.
- Kattints a három pontra > **Speciális beállítások** > **Javítás** (első), ha nem megy, akkor **Visszaállítás** (reset).
- Ha ez sem segít: **Eltávolítás**, aztán reinstall a Store-ból (a fiókodhoz kötött, nem veszik el a játékot). -
Aurig@
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Fiamnak a héten sorra jöttek a felugró ablakok, hogy frissítsen legalább Windows 10 22H2-re vagy újabbra, mert e nélkül nem fog működni a Minecraft.
Ma volt egy kis időm és feltettem a gépre a 25H2 Windows 11-et.
Minden működik frankón kivéve a Minecraft.
Hivatalosan a Microsoft Store-ban megvett kiadással játszik, tehát semmi mókolás. Mégsem indul neki.
A Minecraft Launcher telepítése után, mikor belép a fiókba és indítaná, egy ablak dobódik fel, amiben azt írja, hogy
Ez mitől lehet? Mit tudnék tenni, hogy működésre bírjam? Esetleg valami beállítási probléma lenne?
Köszönöm
-
dcsabesz
tag
Sziasztok,
segítségetek szeretném kérni, mivel a fiam karácsonyra Minecraft Bedrock & Java játékot kért, viszont a hab a tortán, hogy mindezt lemezen szeretné megkapni. Tudtok ajánlani, hogy hol lehet lemezen beszerezni ezt a játékot?
Köszönöm
Csaba -
Alusky
senior tag
válasz
mAtech
üzenetére
Shader meg a mindenféle dinamikus vackok nagyon megeszik a gépet. Egy 512-es textúrapakk alig növeli a gépigényt vanillához képest és a legtöbb javulást azok adják kinézetben. Kis gépeken érdemes csak textúrapakkot használni. Erősebb gépekre mehet minden real life cucc.
Csak szar velük modoltozni, mert azok a textúrák maradnak az alap 16x16-on.
-
mAtech
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Remek!
Nekem az egyik i5 4.gen IGP-vel volt olyan shaderes mod ami tudott kb 10 fps-t. Már nem emlékszem mit telepítettünk fel fiammal. Töröltem is lefelé. Ryzen5-5600, GTX1080-al már szépen ment.

-
Próbának felraktam a legfrissebbet mindenféle optimalizáció nélkül. 4gen I7-esre IGP-vel, bőven 60fps-en fut persze ez nem max hanem a totál default, nem nyúltam semmi beállításhoz. Win11, 16GB ram. Legfrissebb java (25-ös).

Szóval szerintem optifine-al menne ennél gyengébb gépen is ha IGP-vel kell játszani, talán az elsőgen IGP-je is jó ilyenre.
-
Alusky
senior tag
válasz
mAtech
üzenetére
Ennél rosszabb konfigokon játszottuk a modolt pakkokat régen és a mai vanilla azt a teljesítményt nem lépte át szóval simán megy. Régi Core 2 Duo és HD4870 stb. szintű kártyákon is bőven megy, de ma már egy Sandy, Ivy brindge is őskövület, ezeknek már az IGP-n is fut nem kell VGA sem.
Sok ilyen konfig már be se kapcsol.
-
válasz
mAtech
üzenetére
Szomorú lennék ha nem így lenne. Még régen...10+ éve
P4-en Mx440-el is lehetett játszani optifine-al bár akkor még nyilván ennyi minden nem volt benne. De nem követem a fejlesztéseket. Optifine nélkül játszhatatlan volt. Lehet kipróbálom egy 4gen gépen IGP-vel, kellene mennie. -
Alusky
senior tag
-
gg72
veterán
Sziasztok! Egy HP Prodesk 600 g3 i5-6600T minipc-n futna gond nélkül a Minecraft?
-
icemad
nagyúr
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Szia. Megkérdeztem az AI-t, amit a cégnél használunk. Ezt dobta ki:
Mi a probléma oka?
A Minecraft Bedrock Edition (Windows-os verzió) ray tracing (RTX) funkciója nem csak NVIDIA-exkluzív, hanem működik AMD RX 6000 sorozattal és felette is (mint a 7900 XT), de ehhez kötelező egy RTX-kompatibilis resource pack (textúra csomag) telepíteni. Nélküle a kapcsoló szürke marad, mert a játék nem érzékel kompatibilis tartalmat.
A régi kártyánál (RTX) valószínűleg automatikusan letöltődött egy ilyen pack a Marketplace-ről, de AMD-nél ez néha manuális.
Driver csere és reinstall jó lépés volt, de ez önmagában nem elég – a pack hiánya a fő gond.
Figyelem: AMD-n a teljesítmény gyengébb lehet az NVIDIA-hoz képest (pl. több FPS-esés), de működik.
Hogyan javítsd ki?
Kövesd ezeket a lépéseket sorrendben. Ha laptopja van, ellenőrizd, hogy a dedikált GPU-t használja (nem az integráltat).
Frissítsd a drivert újra (AMD-specifikusan):
Töltsd le a legújabb AMD Adrenalin drivert a hivatalos oldalon: AMD Drivers.
Telepítéskor válaszd a "Factory Reset" opciót, hogy tiszta legyen.
AMD-n nincs "RTX optimalizálás" mint NVIDIA-nál, de nyisd meg az Adrenalin szoftvert, keresd meg a Minecraftot a játék listában, és állítsd be manuálisan: Graphics > Advanced > Radeon Chill ki, Anti-Lag be, Radeon Boost ki.
Telepíts RTX-kompatibilis resource pack-et:
Ez a kulcs! Nélküle szürke marad.
Opció 1: Ingyenes NVIDIA RTX pack (működik AMD-n is): Töltsd le innen: NVIDIA RTX Resource Pack. Nyisd meg a .mcpack fájlt – automatikusan települ a Minecraftba.
Opció 2: Marketplace-ből: Indítsd el a Minecraftot, menj a Marketplace-be, keresd "RTX" vagy "Ray Tracing" világokat (pl. "Vanilla RTX" vagy "Kelly's RTX" – ingyenesek is vannak). Töltsd le egyet, és aktiváld a világban.
Opció 3: Harmadik féltől (ajánlott AMD-hez): Próbáld a "BetterRTX" modot vagy shader-t, ami AMD-optimalizált. Töltsd le pl. innen: MCPE Central Shaders. Importáld a Minecraftba (Settings > Global Resources > My Packs > Import).
Aktiváld a pack-et és a ray tracinget:
Indítsd el a Minecraft Bedrockot (győződj meg róla, hogy Windows 10/11-en vagy, nem Java Edition!).
Hozz létre egy új világot, vagy nyiss meg egyet.
Világbeállításoknál: Edit World > Resource Packs > aktiváld az RTX pack-et (pl. dupla kattintás rá).
Játékban: Menj Settings > Video. Görgess le alulra: keresd a "Graphics Mode" menüt (nem toggle, hanem legördülő lista: Simple, Fancy, Ray Traced). Válaszd a "Ray Traced"-et. Ha még szürke, lépj be a világba, ahol a pack aktív, és próbáld újra.
Ha nem látod: Zárd be a játékot, keresd meg a options.txt fájlt itt: %localappdata%\Packages\Microsoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbwe\LocalState\games\com.mojang\minecraftpe\, nyisd meg szerkesztővel, keresd a "gfx_mode" sort, és írd át 3-ra (Ray Traced mód). Mentsd, indítsd újra.
További ellenőrzések, ha még mindig nem megy:
GPU használat: AMD Adrenalinben (vagy Task Manager > Performance) nézd meg futás közben, hogy a 7900 XT-t használja-e (ne az integrált grafikát). Ha igen, állítsd be: Adrenalin > Gaming > Games > Add Minecraft > Graphics Profile > High.
Windows beállítások: Settings > System > Display > Graphics Settings > Add Minecraft > Options > High Performance.
Frissítések: Győződj meg róla, hogy Minecraft a legújabb verzió (1.21+), Windows frissítve (DXR 1.1 támogatás kell).
Tesztelj másik pack-kel: Ha egy pack nem működik, próbálj másikat – pl. YouTube tutorialok mutatnak AMD-specifikusat: keresd "Minecraft RTX AMD 7900 XT fix".
Ha ezek után sem megy?
Próbálja meg törölni a Minecraftot teljesen (beleértve a %appdata% mappát), és reinstall.
Nézze meg a Minecraft fórumot vagy Reddit-et (r/minecraftRTX vagy r/Minecraft) hasonló thread-ekkel – sokan oldották meg pack importtal.
Teljesítménytip: AMD-n állítsd alacsonyabbra a render distance-t (8-12 chunk), mert RT alatt gyengébb az FPS. -
Dragbajnok
tag
Sziasztok!
VGA csere volt a gépemben. Egy 9070xt váltott egy 7900xt-t. Régen a 7900tx-vel működtek ez RTX-es pályák a windows-os Minecraftban.Most az új kártyával a grafikai beállításokban az RTX kapcsoló szürke. Nem lehet bekapcsolni. Driver csere megvolt a kártya cserével és a játékot is újra telepítettem. Esetleg találkoztatok már hasonló gonddal? -
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Androidra megvásárolni annyi, hogy kiválasztam a Minecraft: Dream It, Build It-et és kifizetem a 3290 Ft-ot?
Szóval nincs többfajta és árazású csomag és nincs előfizetéses konstrukció sem?Köszi előre is!
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Eddig Xbox360-on ment otthon a minecraft, ha minden jól megy karácsonyra lecseréljük egy PS5-re. Nagyon nem vagy otthon a témában, látom, hogy több kiadás/változat elérhető a játékból, van közötte különbség? Van valami ajánlott kiadás amit keressek?
Köszi! -
kisi
aktív tag
válasz
kopee1980
üzenetére
Szia!
A java verziós minecraft általában az appdata/roaming/.minecraft/ mappában tárolja a világokat, hacsak más útvonalat nem adtál meg neki.
Ezt kell megkeresned, és lementened.
Amennyiben curseforge alól indítottad a játékot, az egyik világra kattintva, a három kis pötty menüben ott az open folder, ahol megtalálod az adott világ mentését.Az új laptopon figyelj a java verzióra, és a megfelő minecraft verzióra, hogy kompatibilis legyen a világod.
Mielőtt törölnéd a régit, mentsd el, hogy meglegyen.
Bedrockban nem vagyok otthon sajnos, de elvileg a játék menüjében, a világ szerkesztésénél van export gomb...
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
kopee1980
tag
Sziasztok!
Új laptopot vásároltunk és szeretném a gyerek minecraftját átvinni az új gépre. Tudnátok segíteni, hogy mi ennek a módja?
Köszönettel:
-
ddmmxx
csendes tag
Hello mindenki! Valaki segitsen kerme mert Kisfiam megbolondul lassan
nem tudom mi tortent a jatekkal (bedrock) de hiaba inditom el a launcherbol ugy mint eddig fekete kepernyo par masodperc es kidob vissza a windowsba... -
Alusky
senior tag
Minecraft idetalálós komment a megzavarodott "Itt szóltam hozzá" fül miatt.
-
-
kisi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy blokk magas perem körbe, és abba rakd a chimney-t.
Lehetne szebben is, pld vésővel kifaragva szépen, de ez csak ideiglenes ház.
Így normálisan számolja a benti helyiséget, és a füst is kimegy. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Spoilrate-t visszaraktam 100%-osra mert hónapban számol mindent és nem napokban. Ugyan így a termény növekedés is hónapban van. Azaz pl a korábbi 9 napos az most 30 napos lett.
Na meg a kéményt hogy tudom megoldani hogy szobának számítson ahol sütök/főzök? Kéményt csak szolid blokkra enged rakni. Fullad az emberem a konyhába.
Így mindíg kézzel ki kell nyitnom a tetőablakot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó használt Huawei P30 Lite 4/128GB / 12 hónap jótállás
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én csak a PC-s dolgokat ismerem.

Így mindíg kézzel ki kell nyitnom a tetőablakot.