Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #61399 üzenetére
olyan felületes dolgok alapján ítélsz... :-)
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #61369 üzenetére
Ha nem is erdekel, akkor miert rohognel egyaltalan rajta? Kerdesem koltoi.
-
BlacKSouL
addikt
Nem kerestem vissza, biztos volt már, de némelyiken elmosolyodtam [link]
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #61390 üzenetére
ez mondjuk tényleg kabaré..
remélem hamar megoldódik.. -
szőröscica
addikt
válasz
Integra #61351 üzenetére
Az ELMŰ viszonylag egyszerűen megoldódott, bár aranyos, hogy semmilyen elérhetőségemet nem tudtak pontosan felvinni a rendszerbe, elírták a telefonszámom és az emailem is.
A vízműveknél az a gond, hogy az én vízórám száma az ő számítógépes rendszerük szerint a szomszédom (új építésű sorház) nevén van. Viszont az ő nyomtatott szerződésén a helyes vízóraszám szerepel. Ezért nem tudtam a kivitelező nevéről átíratni a sajátomra, mivel a kivitelező nevén maradt egyetlen óra valójában a szomszédomé.
Bejelentettem a hibát telefonon, miután itthon újra ellenőriztem a vízóraszámokat. Ki is jött egy faszi, megállapította, hogy tényleg hiba van a rendszerben, felvett egy jegyzőkönyvet. Eltelt 3 hét, jött számla szomszédomnak, természetesen az én lakásomhoz tartozó vízóra mérőállásával. Bement reklamálni, ott megnézték a rendszerben a logot, látszik, hogy tettem hibabejelentést, látszik, hogy volt kint jegyzőkönyvezni emberke, mégsem történt semmi. Azóta megint eltelt 3 hét és még mindig nincs semmi.
Egyszer bemegyek az ügyfélszolgálatra, ha este nyolcig lesznek, de akkor addig nem fogok kijönni, míg a helyes óraszámmal a nevemre nem íratom a szolgáltatást.
A szemétszállítás meg nonszensz, ha nem alakulunk társasházzá (3 lakás), akkor 3 előfizetést kell kötni, ami összesen 9 kukát jelent. 15 nappal a beköltözés után köteles vagy szerződést kötni velük, de ha hónap elején mész, akkor csak a következő hónap elsejétől viszik el a szemeted, így lehet az, hogy új lakásom, fasza munkahelyem, autóm van, és mint a cigányok, autópálya parkolókban lévő kukákba dobom a szemetem.
-
Integra
titán
tessék a bookmarksba elmenteni, életet menthet
mod:
detto, ezért van nekem is elmentve -
fokukac
nagyúr
Ha már generációk.
Bizniszmen kollegám épp' nyakkendőt tanul kötni, a youtube-on.
26 éves, és 3 éve dolgozik itt, tehát volt már rajta nyakkendő.Mindenesetre jó kedvet keltett az irodában
-
condy
senior tag
válasz
parandroid #61383 üzenetére
Értem.
-
condy
senior tag
válasz
parandroid #61381 üzenetére
Igen, igen! Teljesen egyetértek, viszont az alábbit nem értem: "csak az erkölcs nevében történt agymosás tud még annál is fontosabb lenni." Ez mit takar?
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #61360 üzenetére
Igen, így van, mi is életképtelen roncsok lettünk a sok tévénézéstől, meg az akciófilmektől, mert azokat néztük ahelyett, hogy a jó levegőn játszottunk volna. Előtte szüleink meg a beatzenétől, meg a szalagos magnótól korcsosultak el. Nem is beszélve az olvasásról, a büdös kölkök, mint amilyen én is voltam, éjszakákon keresztül olvastak alvás helyett, másnap meg fáradtan mentek iskolába, persze, hogy nem lett belőlük semmi - mondjuk a helyesírásnak, meg az egyszer ember stilisztikai érzékének jót tesz a dolog. Még régebben meg ott volt a rádió, amivel elütötték a fiatalok az időt értelmes dolgok helyett, meg a motorozás, sőt, basztak engem már le azért is, mert csak fel-alá biciklizgetünk, ahelyett, hogy normális dolgot csinálnánk. Amikor meg leültünk a számítógép elé, ami a mi időnkben kb akkora csoda volt, mint 2-3 éve egy tablet a mi gyerekeinknek, akkor meg ki lettünk zavarva biciklizni, hogy megint azt hallgathassuk, hogy miért nem focizunk inkább, amikor meg fociztunk, akkor meg egész nap csak a bőrt rúgtuk. Ne legyünk álszentek, volt idő, amikor a színház, meg az irodalmi körök voltak minden fertő forrásai, ezen is túl kell lenni.
Nincs a modern technikával semmi gond, helyén kell tudni kezelni, és meg kell tanulni együtt élni vele, és minél több hasznot húzni - a gyereknek nem kész magatartásformákat kell tanítani, hanem azt kell megtanulnia, hogyan tud alkalmazkodni, fejlődni, és hogy hogyan találhatja meg (ki), hogy mit mire tud használni. Emellett persze az én felelősségem szülőként, hogy valami erkölcsi alapokat is beleverjek, meg kötelességtudatot, meg ilyesmiket, de ez már egyrészt egyéni preferencia, mert én ilyennek szeretném nevelni, és pont, másrészt meg úgyis példamutatással mész a legtöbbre ilyen téren.
Nyilván rengeteg probléma merül fel, de nehogy azt hidd, hogy az működne manapság, ahogy mi felnőttünk, vagy hogy az bármivel jobb volt. Másrészt meg azért vagyunk ott a gyerek mellett, hogy segítsünk megoldani a problémáit, és (szerintünk) jó irányba terelgessük.
Ha a tableteknél tartunk, a gyerekeim főleg youtube-ozásra, filmek, sorozatok nézésére használják (mivel tévét nem nézünk, ezért gyakorlatilag tévénézés helyett). Bármikor, bármit megtalálnak az interneten, amit keresnek. Abszolut nem zavarja őket, hogy milyen világnyelven van az információ, szinte bármiből ki tudják hámozni a lényeget, amit hallanak, persze ebben benne van, hogy mostanra gyakorlatilag már kétnyelvűek, de még a kisebbiknek sem okoz gondot egy angol, vagy francia, esetleg spanyol szöveg, simán elmondja, hogy miről volt szó, ha hagyod neki megismerni a kontextust, pedig sosem tanulta. Teljesen másképp működik az agyuk, mint a miénk, és totálisan más információkat ítélnek hasznosnak, vagy haszontalannak. A német oktatásban pedig éppen azt tartom zseniálisnak, hogy mintákat tanítanak nekik, és nem adatokat - szemben a lexikális tudást előtérbe helyező magyar oktatással, amit csak az erkölcs nevében történt agymosás tud még annál is fontosabb lenni.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #61377 üzenetére
Veled értek egyet, vannak tök értelmes cikkjeik, amiben látszik, hogy odarakták a pénz, a munkát és az időt, hogy ilyen minőségben és ilyen mélységben sikerüljön belemászni a témába. Ugyanez egyébként igaz a hvgre és a 444re is, bármelyik háromhoz tudunk rendelni olyan oknyomozást, aminek utána országos visszhangja lett.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #61376 üzenetére
pedig van az indexen is jó cikk. mindenhol van. nem lehet alapvetően azt mondani egy portálra hogy jó vagy rossz, keresni és szelektálni kell tudni. indexen is rengeteg bulvár szemét van, ugyanakkor néha egész elképesztő módon kitudják borítani a jó tényfeltáró, oknyomozó cikkeikkel a bilit.
-
concret_hp
addikt
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #61368 üzenetére
pedig ilyet mond, de ami még fontosabb, így cselekszik és a nap végén csak egy számít, hogy ki és mit cselekszik. minden más hablababla.
csak megkell nézni az oktatási rendszert, az egészségügyet etc, mindenhol van kiváltságosoknak hely, ahol teljesen másképpen működik a rendszer, ellentétesen, mint az átlagembereknek. és a belépőkártyád oda a rengeteg pénz, különben nem jutsz be. x összegű euro alatt nincsen esélyed kikerülni a rabszolgasorsból.. annyi pénze meg az emberek töredékének van talán. fizeted a kamatot, az átlagellátásért robotolsz, ostoba oktatási rendszerbe, butaképzőbe küldöd a gyerekeid és amúgy is otthon butítod a gyereked már iskola előtt, ha képernyő elé ülteted, mikor pont, hogy a szabadban kéne legyen egész nap, alkotás, kreativitás helyett, mert nem tudsz mást, robotolsz egész nap szaros pár százezerért, hogy a számláid befizesd és nem marad időd, sem erőd, sem türelmed a gyerekre. kivan ez a rendszer találva.
ha ezt a cikket a zsindexen olvasod ami a nyt és a többi oldalra van linkelve, meg sem fordulna ez a fejedben, teljesen másképpen állnál hozzá. mert ezek szerint a new york times vagy éppen az afp is összeesküvés oldal -
Mister_X
nagyúr
válasz
fokukac #61371 üzenetére
A mai nap az egyetlen, amikor szívesen jövök egyetemre, mert a sok kommszakos brainfuck helyett szabadon választott kínai nyelv és "have fun japan" óra van - persze nem is én lennék, ha elnéztem volna az órarendet, már bent vagyok másfél órája, a kínai viszont tízkor kezdődik
Még szerencse, hogy ma elhoztam az iPadem és így el tudom magam foglalni, de nehezen fogom megbocsájtani magamnak, hogy hatkor már fel kellett kellnem és reggelit csinálnom.
-
Integra
titán
válasz
fokukac #61371 üzenetére
óóóóóóó, a munka hőse már a gyárban is végigjárta a reggeli körét, még előtte tankolni is megálltam, és igazi zacsis tolle kakaós tejet és túrós táskákat is vettem, úgyhogy most habzsidőzsi van, aztán 1-kor tépek vissza pestre, megállok még egy autót megnézni fehérváron egy barátnőmnek (vw polo, brrrr) és hétvége, csajozás, mozi, pihenés, roséfröccs
-
fokukac
nagyúr
nincs kedvem. felkelni...
-
Mister_X
nagyúr
válasz
parandroid #61369 üzenetére
Talán itt volt még megemlítve, hogy a phableteket a fiatal lánykák is előszeretettel használják. Két munkatársam, egyikük 160, másik 170cm magas, előbbinek Galaxy S5, utóbbinak Note 3 van. Itt az egyetemen is láttam már hasonlót, volt osztályomban is volt egy alacsonyabb lánynak valami tepsisamsungja. Tényleg kifejezetten vicces, ahogy használják, elengedhetetlen a 4.5+"-on a facebook zero
-
parandroid
félisten
Lásd #61347. Soha nem érdekelt, hogy más mit vesz, én nem veszem meg, és kész, felőlem mindenki hadd szaladgáljon ilyennel, de ugye kiröhöghetem, ha ilyet látok hazsnálatban? Legfeljebb szájonvágnak vele, ha nagyon átmegyek szemtelenbe, de azt meg lemeccseljük majd az illetővel.
p
-
Mister_X
nagyúr
(véletlenül privátban is válaszoltam, bocs
)
"Az autizmus nem az oka az iPadezésnek" - hát ebbe nem tudok belekötni, egy pillatatig se feltételeztem, hogy azért iPadezik az öcsém, mert autista (most tekintsünk el attöl, hogy az iPadem nem adom oda neki).
Amennyit látott az orvos, hogy nem beszél, nem lehet lekötni a figyelmét. Magyarán hiperaktív. Ezt én annak tudom be, hogy anyám cseszik rendesen nevelni őt, az orvos erre mondott valamit (autisztikus zavar). Értelmileg nem fogyatékos. A tények persze adottak: nem beszél (és nem is nagyon akar megtanulni), hiperaktív, magatartásbeli problémái is vannak (ami az előző okra visszavezethető). Kezelhető? Igen. Innenstől én meg leszarom, hogy ez genetikai vagy kiváltotta valami, mert az eredmény ugyan az.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Integra #61360 üzenetére
Ja igen, ráadás: autisztikus zavara van (na vajon miért). Intelligens, érti amit mondnunk meg ő is kommunikál a maga módján, csak ugye lusta beszélni és a figyelmét se lehet lekötni
@emvy: a fejet falba verős smiley direkt került oda. Fiatalabbik öcsémnél már én ügyelek arra, hogy ilyesmi ne legyen. Játszok vele, tanítom járni, beszélni, meg ilyenek. Japánul beszélek hozzá, anyám meg ki van akadva, hogy a magyart kellene előbb megtanulnia, mi lesz, ha nem érti, amit a gyerek mondd. Én erre csak annyit válaszoltam, hogy ha ez megesik, akkor az azt jelenti, hogy én többet foglalkozok vele egyetem + meló mellett, mint ő gyesen...
-
Integra
titán
válasz
Mister_X #61357 üzenetére
Ahogy te is látod, ebben sajnos semmi ügyes nincsen, egy sima folyamatot tanult meg, mint ne szopd az ujjad, ne túrd az orrod, ha lehúzod a wc-t, a kaki eltűnik.. Az emberek szeretik becsapni magukat és végső esetben önigazolásokat gyártani, de a kölök legalább kussol és nem a szülőt idegesíti.
Csak éppen nagy valószínűség szerint analfabéta lesz, kreativitás és probléma megoldó készség, a kézügyesseg, helyzet felismerés etc az ablakban, a fizikai fejlődésről, a finom motorikus mozgásokról, mozgás koordinációról nem is beszélve.. Ezek nélkül pedig nem lehet igazán érvényesülni a világban, főleg most. Életképtelen embereket nevel a mai társadalom. És ez tudatos az elit részéről. -
Mister_X
nagyúr
válasz
Integra #61351 üzenetére
Van egy három éves öcsém. Én mostanság azzal vagyok elfoglalva, hogy egyetemre, dolgozni járjak, meg ilyen apróságok. A minap láttam, hogy az öcsém benyomja a nappaliban a gépet, bejelentkezik (rákattint az ikonra, nincs jelszó), elindítja a Chrome-ot, megnyitja az Imdavideo-t és elkezdi nézni a meséit. Az én állam meg a földön volt, anyám meg csak el volt ragadtatva magától, hogy milyen ügyes
-
bobsys
veterán
válasz
szőröscica #61350 üzenetére
Ezeket a szivatasokat soha nem ertettem. Mielott bekoltoztunk az alberletbe felhivtam az aramosokat, hogy dec 18tol kell a szolgaltatas, most, hogy koltozunk ki megint felhivtam oket, hogy szept 30. legyen az utolso nap, igy ha addig nem keri valaki akkor oktober 1. nem lesz aram a lakasban. Ha meg nem fizettem volna siman kikapcsoljak es nem vegzaljak a tulajt. A ki- es bekapcsolgatasokhoz pedig nem is kell senki aki otthon legyen. Azt se tudom, hogy hol van a villanyora
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #61339 üzenetére
Azert, mert esetleg neked nem tetszik, nem feltetlen a telefon hibaja
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #61352 üzenetére
Azt én leszarom, nem figyeltem, de az igazság benne van. Az elit pontosan tudja mit és hogy, igazi tanítás helyett pedig, hazug, álszent, bort iszik, vizet prédikál.
Amúgy az összeesküvés dolgokra is teszek magasról -
válasz
concret_hp #61352 üzenetére
Az.
-
Integra
titán
jobs sem engedte..
Sok női ismerősömnek mondom, ne engedje..
Nem értik meg, a könnyebb utat választjákJoam:
Mi volt a gond a vízműveknél?
Nekem anno minden ment átírásnál mint a karikacsapás
Elmunél is -
szőröscica
addikt
válasz
Integra #61349 üzenetére
A Telekomról ne is beszéljünk. Augusztus elején rendeltem meg a szolgáltatást, Távszámlát kértem hozzá. Hibaüzenetes emailt kaptam később, hogy a távszámlás regisztráció nem sikerült. Az online ügyfélszolgálat hónapok óta nem működik, papír alapú számlát nem kaptam.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor tiltják le a szolgáltatást nemfizetés miatt.
A vízművek sem jobb, azt le sem írom, negyed órába telne. Vettem egy lakást januárban, azóta nem tudtam a nevemre íratni, és nem rajtam múlik.
A szemétszállításról inkább nem mondok semmit. Szánalmas, hogy milyen szinten rugalmatlan, bürokratikus berendezkedésűek a közműszolgáltatók. Ha mi a cégnél így kezelnénk az ügyfeleket, rég csődbe mentünk volna.
-
Integra
titán
Hülye ez a Vodafone is.. Jön email, hogy számlát kiállították, fizessem be. 2 perccel később elutaltam a pénzt. SMS azonnal jön, hogy a pénz megerkezett és lekönyvelik. 3 nappal később küldik az SMS-t, hogy fizessem be a számlát.. Igazán szinkronba hozhatnák a két dolgot...
-
bobsys
veterán
válasz
Nekem ezekrol a 6" telefonokrol mindig az jut eszembe, hogy mikor kijott az ipad tele volt ilyenekkel a net
-
fokukac
nagyúr
válasz
TEpsimobil
Az első Nexus, aki sütni tud..! -
BlacKSouL
addikt
válasz
mantrázd csendben: fogyasztói, fogyasztói, fogyasztói...
megapixelek, gigahertzek, collok, stb... -
válasz
nekem volt 6"-os telefonom és nagyon szerettem
ahova befért a nexus, oda azt is be tudtam passzírozni
-
Integra
titán
-
parandroid
félisten
-
Integra
titán
-
Integra
titán
picit drágábbnak tűnik, mint amennyiért én szoktam venni a whiskyket, pont ezt az arrant vettem legutoljára a culinarisban és ott csak 11.300 volt emlékeim szerint.
ezt a knockandot is imádom, ez is drágább mint amennyiért venni szoktuk, asszem 17-18e körül hoztam az utolsót belőle..
plusz ezekre még jön a szállítási költség is mind. maradok a bevált forrásaimnál.
arra viszont jó az oldal, hogy összegyűjt sok whiskyt egy helyen, és egész jól leírja milyenek, könnyen áttekinthető adott márka szortimentje. -
tbs
addikt
Bocsánat, de nem tudja vki, hogy a google speech api-hoz hogy tudok devel kulcsot szerezni..? Innenonnan cuccokkal működök - ezt tisztáznám mielőbb...
-
tildy
nagyúr
Na, ugy nez ki az uj iphonet nem nadragzsebben hordasra talaltak ki.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #61322 üzenetére
Hat, vihetsz epp iphone 6t is, eladni otthon jol.
Amugy varhato volt, hogy az opo igy jar elobb utobb, adjuk el az 5s-el egyetemben.
@: a tejcsokinak rossz ize van. Az nem csoki. Az igazi csoki ( nekem legalabbis biztosan) 80%-os kakaotartalomnal kezdodik.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #61322 üzenetére
Angol font..?
-
concret_hp
addikt
elektronikai kütyük esetleg? valami magas ársűrűségű dologra gondoltam
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #61311 üzenetére
moto g-t bandusnak, vagy mi
Csokit nem mondanam, csak tejcsokiban jok, azt mondjak, azt meg en ki nem allhatom.
-
fokukac
nagyúr
válasz
csak csokit.
azok jók náluk.Vagy esetleg valami lengyel immigráns csajt, azok csinosak szoktak lenni.
-
7
addikt
válasz
A koronaekszereket.
-
Integra
titán
válasz
japán autoalkatrészek <3
-
válasz
Sós mogyoróvajat
-
concret_hp
addikt
britektől van valami amit megéri hazahozni ha megy ki az ember?
-
EQMontoya
veterán
Ma épp Linkin Park szólt az autóban hazafelé. Egész mókás volt a time is a valuable thing szövegrésznél befejezni az alsó rakparton ötvennel bénázó autóstárs megelőzését. Van humora az életnek, röhögtem is rajta.
-
bobsys
veterán
850 oldalnyi angol project dokumentacio forditasa magyarra $1200 egy csoppet alularazottnak tunik
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #61303 üzenetére
Nagymamám testvére van otthonban, az anyagi részleteket nem ismerem, de itt nálunk pl. vannak mondjuk 4-es szobák, ahol 4 idős hölgy lakik, viszonylag jól el tudják magukat látni, meg pl. figyelnek egymásra, de a mi rokonunk aki még sétálgat, meg tévét néz, meg olvasgat, meg szomszédolgat, egy teljesen magatehetetlen nénivel van kettesben, aki 0-24-ben csak fekszik. Őt is pelenkázzák, meg ellátják, gondozzák.
Nem egyszerű a benti gondozók helyzete, és meg is teszik amit megkövetel a hivatás, de néha azt érzem, hogy szívesebben csinálnának mást, és nem mindig van türelmük az öregekhez.
-
válasz
Viszlát #61302 üzenetére
hát nem tudom, azért ilyen szinten megbízni valakiben, hogy odaköltöztetni két idős ember mellé. nem hinném, hogy nagymamám ebbe valaha is belemenne, de felvetem azért otthon. ma derült csak ki, hogy valószínűleg ez lesz a megoldás, szóval részletesen nem tudtam utána járni a témának még. meg úgy általában már mindent itt kérdezek meg elsőnek, annyian vagytok itt, akik remekül tájékozottak sok témában
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #61299 üzenetére
Ha még nincs teljesen egyedül, akkor én is megpróbálnám a házhozjárós szocápolót, illetve esetleg bentlakásos is szóba jöhetne. Nem tudom mennyire néztél utána, de ha felügyeletre is szorul és egyedül költözik be, akkor is alsó hangon 150k/hó-ról beszélünk. Vannak olyan otthonok is amúgy ahova házaspárok is beköltözhetnek, nyilván az drágább...
(#61300) tbs +1
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honda topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest