Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
Bandus:
Higgadtabban kicsit, baszod! No nem a Zasszonyra mondom, azon már egy ideje a hozzászólásaidból is sejthető volt, hogy nincs minden rendben, ez sajna ilyen.
Had adjak néhány tanácsot hideg fejjel:
-Ne vegyél ki lakást, főleg ne ennyiért. Normálisan keresel, de nem vagy milliárdos. Ki tudod fizetni, de ne erre szórd el a lóvét. Inkább vegyél ki egy nagyobb szobát, akár végzéshez közeli egyetemistákkal, mert olcsóbb, esetleg belerángatnak buliba, csajozásba illetve jelenleg nem úgy nézel ki, mint aki tudja, hogy hol szeretne lenni egy év múlva.
Nem hiszem, hogy épp az hiányzik Neked, hogy havi rohadtsokért menj haza, és nézd egyedül a négy falat.
-Ha érdekel a külföld, akkor most nézz szét. Jó, hagyj magadnak egy időt, hogy a telefonkonferenciás állásinterjúról ne kelljen kirohanni az idegesség által okozott fosás okán, de kezd el szétnézni. Egyedül vagy, van már tapasztalatod, amúgy is érdekel, visszatart még valami? Környezetváltozás most amúgy is jól jön.Külföldön élni amúgy is érdekes tapasztalat, akár rövidebb távú kiküldetéssel is érdemes próbálkozni. Mókás ez itt most Japánban is, a helyiek ugye elég fosul beszélnek angolul általánosságban, a feliratokat meg én nem értem... Meg lehet oldani mindent persze.

-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
bandus
üzenetére
minél hamarabb lépsz, minél hamarabb cselekszel, annál gyorsabban jönnek az új élmények, új ingerek amik segíteni fognak enyhíteni. mindnekinél más és más, de valami változni fog, jó irányban, csak tényleg tenni kell érte. nekem is megvolt anno ugyanez. addig volt szopó, amíg csak saját magam sajnáltatásával foglalkoztam, aztán egyik napról a másikra megértettem a dolgokat és megváltozott minden. soha többet nem tudok már olyan helyzetbe kerülni. minél korábban kapja meg az ember az ilyen pofont, annál jobb, annál jobban és felkészültebben fog a következő lehetőségnél indulni

-
7
addikt
tildyncs vikingje legjobb tudomásom szerint magyar, együtt mentek ki, és nem tűnik úgy, hogy vissza akarnak térni. Szerintem ő is erre akart célozni.

Sőt, bobsysék is nagyon jól érzik magukat az Óperencián túl.
kraftxld-nek nem tudom, hogy magyar-e a kedvese, de ő is remekül elvan Új-Zélandon.
-
Igen, termeszetesen azt akartam mondani, hogy
- ha vki magyar parral megy ki, az garancia a visszateresre
- aki nem, annal pedig torvenyszeru a kintragadas
-
tildy
nagyúr
Lehet arra akart celozni, hogy akkor eselyesebb, hogy pl. kulfoldi part talal es akkor annak is no az eselye, hogy kinn ragad. De ezt o tudja pontosan.
Teljesen valtozo amugy, ismerosi korben van ilyen is olyan is. Akinek kinn a csalad, az eddig tobbnyire kinn is maradt, persze nem tudom, 5-10 ev mulva hol lesznek.
Akinek otthon van gyerek, vagy csalad, vagy sok barat, es hianyzik is neki, az viszont tobbnyire visszamegy.Proci985: itt is van olyan, bar most lehet a csaladbol visszakoltozik valaki. Ertheto az ok: a gyerkoc otthon van, nem akar skype-szulo lenni.
-
-
proci985
MODERÁTOR
erre volt egy sztori, amikor par egyik tagja miatt visszakoltoztek Magyarorszagra (csaladi ok). aztan a kozvetlen ok megszunt, par honapon belul meg visszatert mindketto.
mondjuk 20+ev szakmai tapasztalattal rendelkezo harom nyelven folyekony orvosparrol van szo.
vegignezve ismerosoket egyebkent boven van aki egyedul jott es mar evek ota megvan. bar most az egyik epp koltozik tovabb, kozelebb a fjordokhoz
. -
hát köszi a biztatást, remélem, hogy a nehezén hamar sikerült túllenni. egyelőre nagyon nem egyszerű, és nyilván az én helyzetem a legrosszabb most a világon. de remélem majd elmúlik z azért szép lassan.
a külföld terén is nagy volt a szám, de nem bírtam volna itt hagyni őt, ahogy a szakítást sem tudtam kimondani. pedig a napnál is világosabb, hogy ez egy nem működő kapcsolat, mégsem voltam rá képes.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Hát akkor meg lássa egy háziorvos - én eddig vérvételen (hál' Istennek) csak egyszer voltam, most tavasszal, vércsoport és egyéb értékek megállapítása miatt (még jó, hogy nem Kínába pályáztam, csak Japánba).
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Nagyon ott vannak a szeren, ennek a hatasara keztem el zongorazni tanulni...hat oooo ... nem mostanaban lesz, mire igy eloadom ezt a szamot

Sokkal sokkal ismertebbnek kene lenniuk a tudasuk alapjan.bandus: Mindenbol fel lehet allni(mondom ezt szinten egy 10 evesbol kikerulve). Elore tekintesz, fejleszd magad, most senki nem szol bele semmibe, csinalsz amit akarsz, eddig nem kulfoldre vagytal?
-
tildy
nagyúr
válasz
Mika1227
üzenetére
Bizony van, bar nekem multisocketben ( amibe mindegy , hogy eu , vagy amerikai, vagy uk dugo megy bele) lenne jo. egyszer talaltam itteni gyartotol ( kinaitol lenne), valahova elmentettem, persze, hogymost nem lelem. Kinabol persze lenne.
-
tildy
nagyúr
Ehh....

-----------------------
bandus, foccer: durva. Anno nekem is egy 10 eves kapcsolatnak lett vege, total bekeszultem tole, kifordultam onmagambol. Aztan lehet ennek igy kellett tortennie, latszott mar elore is. Csaladban is van most valakinel hasonlo sztu, 10 ev es vege lett, de raadasul meg gyerkoc is van.Most, hogy keszulunk az eskuvore, elmerengtem par napja, tenyleg Esmeinnel kepzelem-e el a hatralevo eletem? Minek kellene tortenie, hogy azt mondjam nem vele? Es meg igy, vegigmentem jopar eshetosegen. Ugyanis egyszer megyek ferjhez, de akkor orokre, szoval megfontolt dontest akarok hozni
De ugy nez ki megtalaltam a szoke hercegem
Vagy inkabb vikingem. 

-
Mister_X
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Gondolom nem poénból mentél el, jövő héten csak látja egy háziorvos. Megnyugtatásképpen: nekem minden a referenciaértéken belül volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Viszlát
addikt
Hoppa, ez erosen must see: The Piano Guys Magyarorszagon. Szerintem en is hazaugrok ra, nemetbe akartam menni, de ez igy meg jobb.

-
Ooo, ez most offtopic, raadasul poen, raadasul nerd poen, de valaki epp javasolta, hogy a Tesla-szalonok kozelebe rakjanak ki olyan tablakat, hogy
() { :; }; /usr/bin/media_play 'https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ'
-
Mika1227
őstag
válasz
föccer
üzenetére
Hát igen a kibeszélés nagyon fontos szerintem is.
bandus: Volt egy 6 és fél éves kapcsolatom de az már nem volt olyan mély, hogy nagyon megütött volna de aztán egy 2 és fél éves akivel együtt is laktam azt mondta egyszer van neki valaki na az nagyon megütött brutálisan de aztán csak túljutottam rajta. Kitartást!
-
föccer
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Én 10 év után, 1 gyerek mellett kaptam hasonló felállást, fűszerezve még néhány "aprósággal". Fel lehet belőle állni, de egyedül nagyon nehéz. Lehet hülyeségnek tartod, de kérj meg egy jóbarátodat/ismerősödet, hogy kerítsen neked egy pszichológust. Rengeteget tud segíteni, hogy ki tudod magadból beszélni a dolgot.

Nekem több mint fél évembe telt túljutni a nehezén, bár még mindig nem mondom azt hogy teljesen hidegen hagy, de legalább nem befolyásol a múltam a minden napokban.
üdv, föccer
-
eh, a nőügyes topik zsenijeinek a véleményére nem vagyok kíváncsi... de itt azért megjegyzem, hogy rohadt szarul vagyok éppen
5 és fél év az azért mégiscsak sok. tudtuk mind a ketten, hogy közel a vég, de aztán mégsem én mondtam ki, és így most meglehetősen szarul érzem magam. de biztos van valami statisztika, ami alapján egy ilyen kapcsolatból is fel lehet állni... 
ma mondtam a főbérlőnknek, hogy mi a helyzet, én költözök amint csak tudok, az asszony (bah!
) pedig vagy kivenné a másik lakását, vagy maradna itt, ha kicsit mérsékli az árat. a reakciója az volt, hogy elsírta magát és, hogy mennyire sajnálja.ma meg is néztem egy kecót, a IX. kerületben, pedig nem akartam oda költözni. hááát, jó a kecó, de a tulajra mit is mondjak. a mostani főbérlőnk nagyon rendes, ez a srác, pedig vééégtelenül korrekt, nagyon pozitív volt, tőle szívesen bérelnék lakást. elmondta, hogy ő mit gondol, szerződés részleteit, stb stb. nem jutottunk odáig a beszélgetésben, de biztosan mérnök srác, rettentően precíz. már a hirdetést is angolul adta fel, azt mondta ez is egyfajta szűrő. mert aki ezt nem érti meg, ő azzal nem akar szerződéses viszonyt
szóval maxikorrekt. a kecót 90-95k-ra tartja, én megírtam neki, hogy jövő heti költözéssel 85-ért kiveszem egy évre. remélem elfogadja. 90k+rezsit már picit sokallok, de az idő meg szorít, minél hamarabb el akarok költözni.köszi, hogy végigolvastátok. remélhetőleg nem lesz kimoderálva azzal a felkiáltással, hogy ez nem egy albérlet-kereső fórum!

-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkuidőben X201 szerintem jobb (amivel valószínűleg szembemegyek a közvélekedéssel).
6 cellás LG akkuval (kb. 74%-os a kondíciója a gyárihoz képest) 3 órát tudok most kihozni belőle egy vagy két fokozattal a maximális fényerő alatt, wifis böngészéssel. (Mondom, ez nem Windows-os mérés most, Linux (CentOS 7) van rajta, lehet, hogy felül kell vizsgálnom azon eddigi tapasztalataimat, hogy Linux rosszabb szokott lenni energiatakarékosság szempontjából.) Hozzáteszem, nekem egy CCFL háttérvilágítású AFFS panel van benne, ami legalább 1-2 W-tal többet fogyaszthat az X201-ekben alapból lévő LED-es TN-paneleknél.
A billentyűzete jó, a szokásos régi Thinkpad-minőség még a szigetes mizéria előtti időkből, ráadásul teljes méretű billentyűk vannak rajta, nem nyomorítottak össze egyet sem, mint a korábbi X-eken. A noti méretre is megfelelő (16:10, 12,1", általában 1280*800-as felbontás). A TN panelek nem túl jók, amik bennük vannak, de legalább matt felületűek. A súly 1,5-1,6 kg körül mozoghat, függően attól, hogy 6 cellás vagy 9 cellás akku van benne. (Van 4 cellás akku is.)
Dokkolni lehet, a dokkolóján (X200 Ultrabase) van hely optikai meghajtónak vagy plusz vinyónak, a dokkolón van DisplayPort, ami hangot is átvisz X201 esetén (X200 esetén csak képet). A dokkolóban van még egy extra hely, hogy a laptopba tett akkun kívül még egy 6 cellás akkut is lehessen ott tölteni.
Magán a notin csak D-Sub a monitorkimenet, 3 db USB 2.0 port van, ezek szerencsére nincsenek túl közel elhelyezve egymáshoz. Van Express Card/54 mm benne, X200-nál rendesen melegedett ott a palmrest (nálam ugyanis egy USB 3.0/eSATA combo kártya mindig bent van), X201-nél maximum kézmeleg ott is.
Könnyen hozzáférsz a RAM-okhoz (két csavar tartja a noti alján a fedőajtót), 2*4 GB DDR3-at fogad mind az X200, mind az X201, 8 GB-os modulokkal már nem tudnak mit kezdeni. A WLAN-nak és WWAN-nak fenntartott két teljes méretű mini PCI-e helyen kívül van egy harmadik, félmagas mini PCI-e, oda érdemes lehet valami ilyesmit betenni, két darab micro SD-vel extra tárhelynek. MSata-t még nem támogat egyik gép sem, az a következő generációval (X220) jött be.
Az X200 és X201 kb. 95%-ban teljesen kompatibilis amúgy, ami nem, az az ujjlenyomatolvasó: az X201 más csatlakozós ujjlenyomatolvasót használ, mint az X200. Ja, meg X201 támogat touchpad-et is, az X200-nál viszont nincs touchpad. Amúgy akku, billentyűzet, kijelző, szalagkábel, webkamera stb. nyugodtan átpakolható egyikből a másikba, legfeljebb a WLAN és WWAN kártyákhoz kell whitelist-mentes BIOS.
"Röviden" ennyi.

-
concret_hp
addikt
vérvételnél kb. 40 darabból 7 kilóg picit a referencia tartományból az normális ugye?
(gondolom van vmi napi ingadozása + 1-2nek úgy sejtem tápkieggel is összefüggése lehet, pl kálium 5.4 a 3.2-5.1 referenciánál)
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nem. De Tim már leírta.
#61842 Tim82: 520-asom nekem is volt (később 480 lett belőle), még ProBiban, szintén ezt tapasztaltam. De a poén hogy a jelenlegi i7 35W-os TDP-vel alapból kevesebbet eszik mint az 480-as evett. Ha már itt tartunk X200/X201 mennyire lenne jó nekem a fenti célra?
-
bobsys
veterán
válasz
Mika1227
üzenetére
Lehet, azt kell megnezni hany wattot tud leadni az usb resze. A kepeken lathatoak 12W/usb aljzat amivel mar az ipadom is toltheto rendesen. Ha pedig ugyis felujitunk akkor lecserelek par meglevot ilyenre (meg lehet cat5 kabelt is behuzok, de ezen meg gondolgodnom kell meg latni, hogy hova megy majd a modem stb..)
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ugyanez europai valtozatban. Amit eloszor linkeltem az elvileg lead 5V es 2 A usb kimenetenkent, de sehol senki nem ir arrol, hogy mi van ha nincs bedugva semmi az usbbe

-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Egyébként ha már üzemidő és subnotebook, kicsit meglepődtem azon, hogy az elvileg többet fogyasztó Arrandale i5-520M az X201-emben ugyanazzal az akkuval, nagyobb fényerővel kicsivel többet bír a korábbi, alulfeszelt Core 2 Duo P8600-nál, amivel az X200-am volt szerelve. Pedig az i5-520M elvileg többet eszik (35 W elméleti TDP vs 25 W a P8600-nál) és alul sem lehet feszelni. Ráadásul az X200-on Win 7 futott, az X201-en meg CentOS 7 (bár itt is be tudtam lőni Thinkpad-specifikus energiagazdálkodást - tlp, tp_smapi). Persze, nem tudok konkrét méréssel szolgálni, az X200 darabokban van, az X201 kannibalizálta bizonyos részeit.
-
bobsys
veterán
-
EQMontoya
veterán
Ahogy látom egy kis 12"-es C2D-s Lati, 4-5 órás üzemidővel is kihozható SSD-vel 55-60k körül, ami nem egy nagy összeg, tekintve milyen jó gépecskék is azok.

16 gigás ssd-vle gondoltad?
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha nem kell ODD, valószínűleg tudsz a helyére akár HDD adaptert, akár plusz akkut, akár súlycsökkenttő plasztikkeretet tenni.
-
-
NoLF
veterán
Aze' remelem orultok hogy hoztam egy kis joidot

-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Gondolom, Latitude E4200-akat nézegetsz. Akkor inkább E4300, nem annyival nehezebb, mint amennyivel jobb. Az E4200-ból egy időben egészen sok zsanértörött példány volt az aprón, nem néztem utána, de szériahiba-gyanús jelenségnek tűnt. No meg E4200-nál le vagy korlátozva 5 GB RAM-ra, ha ez számít (1 GB forrasztva, egy szabad RAM foglalat, ami max. 4 GB-os modult fogad). Ja, meg nehezebben beszerezhető/cserélhető 1,8" microSATA SSD-t fogad, amiből nem 100%, hogy a gyári Dell branded SSD-k ismerik a trim-et.
-
válasz
Mister_X
üzenetére
Szia. Sajnos túl drága lenne nekem. Ahogy nézem ez alapból 100k+, annyit pedig balettre nem szánok.
#61802 Tim82: Régebben gyorsan gépeltem, most már írni gyorsabb, csak néha olvashatatlan. De 1 óra alatt 4-5 oldalt simán le kell körmölni, és akkor még a pdf.-es anyagot át sem tudom nézni/vagy épp a kiadott anyagban ki sem tudom jelölni a lényeges részt. Ahogy látom egy kis 12"-es C2D-s Lati, 4-5 órás üzemidővel is kihozható SSD-vel 55-60k körül, ami nem egy nagy összeg, tekintve milyen jó gépecskék is azok.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igazából jól jártál, mert akár bilincsbe is verhettek volna.

-
Integra
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
ennél már csak az a jobb, mikor gigadugóban állnak ott és csinálják az ellenőrzést...

-
EQMontoya
veterán
Nemzetközi errefelé a humor. Asszonták ma, hogy hétvégére ideér a thai-fun.

-
Winner_hun
félisten
Jövök haza a rakparton, előttem senki, szembeforgalom se sok, kicsit cikáztam jobbra-balra a sávomban, épp olyanom volt. Erre leint a rendőr, kérdezi rendben van-e a kormány mert látta hogy hogy megyek és ezért intett le. Mondom rendben, nincs semmi baja. Még egy szondát is fújattak, mutatja negatív. Kártyákat visszakaptam. További jó utat, viszontlátásra.
-
Integra
titán
-
Viszlát
addikt
Agardon 26.5 fok van, beszaras jo ido es meg a szel is langyos.

-
Itt 21 fok van, előbb voltam kint, finoman mondva is qva jó idő van.
-
Lortech
addikt
Ja, kollégák már be is sötétítettek, nehogy fény érje őket !

-
ToBeY
nagyúr
Még a végén bejön amit a kuruzsló állítottak, legalábbis most elég frankón süt a nap.

-
-
Integra
titán
semmiképpen sem rossz, tetszik is sok tekintetben, de ez a piszlicsáré billentyűzet... - stylus sem segít ebben számomra. pedig pöcökegér nincsen levédve, dell is használja, összekaphatná magát az ms.. csak sajnos amikor minden a vékonyításért megy, akkor a minőségi billentyűzetet máris kukázza mindenki, aztán ezek a bohóc klavik az eredmény. a lenovo is egy pöcs.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én már nagyon régóta gyorsabban/komfortosabban gépelek, mint írok kézzel. Nem tudom, Te hogy vagy ezzel.
Én ezért egy 12" használt üzleti subnotit választanék, SSD-vel és 9 cellás akkuval, de én egyértelműen konzervatív vagyok ebben és meglehetősen budget-orientált is.
Ami a strapabíróságot illeti, mindig ajánlott valamilyen second skin tok, ha el akarod kerülni a véletlen karcolásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

és mindenképpen menj el a szexmúzeomokba és áruházakba
meg fel a fujira is
Pedig kurvajól néz ki.
Kegyetlen az élet.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...bazzz...