- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
ma dilemma szintkérdés:
ma bebaxxunk? -
nike_
addikt
válasz
FehérHolló #33290 üzenetére
Nem szégyelled magad?
Amúgy boldog szülinapot!
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló #33290 üzenetére
akkor heppi.
-
FehérHolló
veterán
Na, egy egységet öregedtem.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #33288 üzenetére
Egyrészt nem lesz jó (zaj), másrészt évekre odaszoknak és oda is fognak üríteni, ami igencsak kellemetlen. (Évek óta rendszeresen vissza akarnak az én erkélyemre is járni, el is szoktam őket kergetni, általában nem jutnak el a fészek befejezéséhez sem, nemhogy a tojásrakáshoz.)
-
mostanában 1-2 galam mindig itt huhog az erkélyünkön, aminek annyira kora reggel nem örülünk. most vettük észre, hogy az egyik beszállt az erkélyre kirakott mikrós dobozba. amikor kinyitottuk az ajtót akkor kirepült, a dobozba bekukkantva pedig egy csinos kis fészket találtunk egy tojáskával
nem tudom jó lesz-e nkünk zaj szempontjából, ha meghagyjuk azt a tojást, de nincs szívem csinálni vele semmit se, remélem lesz belőle kis galamb
-
bnss
veterán
válasz
concret_hp #33286 üzenetére
Nem is terveztünk bevinni semmit, köszi az infót!
-
bnss
veterán
válasz
concret_hp #33283 üzenetére
Ez jó hír, nekem ma estére van jegyem. Holnap ilyenkor remélem én is ilyen pozitív véleményt vethetek a fórum hasábjaira.
-
concret_hp
addikt
lgt koncert kb. 10x olyan jó volt mint omega. ennyit számít 10 év vagy
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #33275 üzenetére
Ejha ! Jol hangzik. Elgondoljodunk rajta. Mikor jossz amugy? Csak mert esetleg ha valamelyik jomadarnak ( bandus, kukac, vagy akiben te is megbizol) Magyarorszagon kene valami ,akkor az megoldhato, special deliveryvel/signed deliveryvel tuti megkapjuk ( macbookot mar hozott a posta igy) . En meg marcius 7-12 kozt ugyis Magyarorszagon vagyok.
Meg gondolkodom , kell-e valami. -
válasz
bobsys #33278 üzenetére
Eu-n belulrol nincs vam vagy afa, es ha jol sejtem ahova mesz, az eu hely. Ha megtenned szolnal, ha kiderult?
bar nem tudom,hogy 1 het alatt megerkezne-e az usa cimedre a nexus 4.. bar ha tuti h josz,akkor vegulis elore is megrendelheto. na atgondolom ezt, a segitseget elore is koszonom!
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #33276 üzenetére
En elkuldom neked onnan postan csak nemtudom hogy van-e vam meg ilyesmik onnan Magyarorszagra.
Menni nemtudom mikor megyek. Lehet 1 het mulva, de lhet csak marcius vegen. Max egy hettel elotte fogom megtudni a pontos datumot(#33277) neduddki: nincs 4 liter tej csak 1 gallon
-
bobsys
veterán
Tildyyyyyyyyy. Merre vagy? Nagyon ugy nez ki megyek egy hetre UK-be, valahova Glasgow/Prestwick kornyekere. Ha kell az USAkoktol valami megveszem es elfuvarozom, aztan ott postara tudom adni.
-
nektek a megrendelés után, ha választottatok ilyesmit, akkor mennyi időbe telt amíg megérkezett a szép kártyátok?
-
VoDaFoNe
aktív tag
juuu!
sütöttem egy málnás és egy feketeszedres piskótatekercset!
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33264 üzenetére
Értem.
Mindenesetre ha sértőbb lettem volna, mint szándékoztam (alapjáraton nem akartam az lenni, de a stílusomból fakad gyakran), elnézésedet kérem. Örülök egyébként, hogy kulturáltan sikerült lefolytatnunk a vitánkat.
-
Igen, az. Ha nem elhivatottságból csinálnám, szerintem már régen külföldön dolgoznék. Úgy kapcsolódik össze hogy nem felvágásból írom, hanem eleve próbálok segíteni, csak a rinyálást nem bírom, ha maguknak okozzák. Ez olyan mint mikor befekszik a beteg és elsírja az egész életét, persze szívesen hallgatom, ha van idő, de mindenkinek megvan a maga keresztje. Nekem az E52 elég lett volna, csak öregedett már, az akksi se úgy bírta mint fiatal korában, ezért cseréltem, de ettől nekem jó pár évig nem kell jobb.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33262 üzenetére
Nem azon kattantam ki hogy olyan "drágán" vett "x" dolgot, hanem hogy utána sír hogy nem tud alapvető dolgokat megvenni.
Olvasd vissza az első 1-2 hozzászólásod: azokból ugyanis nyomokban sem ez olvasható ki. Innen a félreértés.
Bár elhinni nem kell, nem is felvágásból írtam (ha esetleg félreértenéd), mert máskor sem írok ilyesmit, most csak megemlítettem. Még jó hogy nem azt írom hogy nap mint nap életeket mentek meg, mert akkor felhoz mennél, pedig igazságalapja bőven van.
Ha jól értem, akkor az említett életmentés a foglalkozásod, amiért fizetést kapsz, tehát nem önkéntes szuperhősként dolgozol. Ha ezt elhivatásból csinálod, akkor csak tisztelni tudlak érte, de ez külön téma: még mindig nem látom ezért az összefüggést, amiért kapcsolatba hozható lenne az alaphelyzettel. Őszintén örülnék, ha rávilágítanál erre nekem: hogyan kapcsolódik az, hogy egyszer adtál kölcsön egy osztálytársadnak/átkíséred a nénit az úttesten/mentősként-kórházi alkalmazottként (elnézést, nem tudom a pontos foglalkozásodat) dolgozol, ahhoz, hogy kiakadsz azon, hogy az ismerősöd 100k-s telefont vesz készpénzre, amit nem is használ ki (valamint neked nem kellene a telefonja, mert a te Nokia N8-ad mindenre megfelel, amire te használod - ezt is fontosnak tartottad leszögezni az elején), majd utána alapvető megélhetési gondokra panaszkodik neked (ami téged így együtt nyilvánvalóan irritál, máskülönben nem egy nyilvános fórumban írtad volna le az egészet)?
Elnézést, ha szarkasztikusnak tűnök - most épp nem állt szándékomban, de mivel nyilvánvalóan félreértettelek, tényleg kíváncsi vagyok az összefüggésre, illetve arra, hogy mit akartál valójában mondani. A fenti az, ahogy nekem tűnik, így javíts ki nyugodtan.
-
Még mindig nem érted. Nem azon kattantam ki hogy olyan "drágán" vett "x" dolgot, hanem hogy utána sír hogy nem tud alapvető dolgokat megvenni. Ha lenne rá, úgy hogy mindent bátran meg tud venni, nem felvágni szeretne vele akkor tegye. De 1. felesleges olyan drága és okos készülék számára. 2. nem hiszem hogy érdemes vele felvágni. A harmadik bekezdésben felsorolt részek közül te is tudod hogy az első csak feltételezés, utóbbi kettő valós esemény. Bár elhinni nem kell, nem is felvágásból írtam (ha esetleg félreértenéd), mert máskor sem írok ilyesmit, most csak megemlítettem. Még jó hogy nem azt írom hogy nap mint nap életeket mentek meg, mert akkor felhoz mennél, pedig igazságalapja bőven van. Visszatérve az előzőhöz, annyiban igazad van hogy az az ő magánügye, nekem nem sok közöm van hozzá. Viszont onnantól engem is érint, hogy ezen sír hogy angol nyelvű a menü... 100k-s telefon, szar, nincs pénz cigire és kávéra. A saját véleményem pedig szerintem (ahogy általában) tükröződött a hsz.-eimből, ami fennakadtál/fennakadtatok. Viszont akkor nem tudhatom le annyival hogy: ..bazdmeg, drágán vettél "y" dolgot, dögölj éhen, ha nincs pénzed stb.
-
Joker88
őstag
tegnap este,Bakony lábánál...
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #33255 üzenetére
egyből esett is 2,7%-ot a tündérmese dzsídípí...!
ha ezt tudom...Fehérholló:
-
FehérHolló
veterán
-
neduddki
nagyúr
-
ClayMore
aktív tag
Reggelt!
szivat ebay. kérnék segítséget.
nem engedi a bid-et mondván h nem lehet UK kívülre shippingelni az eladó beállításai szerint.
megbeszéltem vele és hajlandó ide is postázni x-ért.azonban gondolom ip címből vagy nem tom, de ebay tudja h én innen akarom megvenni és nem engedi a bid-et.
hogy tudom ezt megkerülni?
-
neduddki
nagyúr
válasz
concret_hp #33253 üzenetére
HI!
az max Balti en dagadom:- )
udv
neduddki
-
HuMarc
veterán
-
fokukac
nagyúr
-
HuMarc
veterán
válasz
neduddki #33247 üzenetére
Válság van
Te lennél az a PhD-s vegyész? Ha igen, (meg ha nem, akkor is) sajnállak.
OFF: Elindult az Angry Birds topikja, mindenki jelentkezését várom, aki játszik vele
-
neduddki
nagyúr
HI!
megvagyok lepodve jo vilag az amikor egy richternek nem kell egy phd-s vegyesz....
udv
neduddki
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33244 üzenetére
Ám legyen, félreértettelek. Azt viszont, hogy én mit/hogyan és hova írok, én döntöm el, függetlenül attól, hogy mit fogadsz el. Ha itt folytatod, akkor bizony itt kapsz választ. Ha pedig szarkazmust akarok alkalmazni, akkor fogok, akár "kérted", akár nem.
Az "és"-sel kezdődő mondatot elbírja a magyar nyelv, az ujj szó viszont még mindig rövid u-val írandó, nem hosszúval.
A "néni átsegítése az úton" és a "kisegítettem a szegény volt osztálytársamat némi pénzzel" vs "miért vett 100k-s telefont a 10k-s helyett, neki az is jó lenne" párhuzamba állítása logikailag hajmeresztően meredek és erőltetett, ahogy az egész belemagyarázós utolsó bekezdésed is, amire mondhatnám azt, hogy íme, remek példája az emlegetett "vádaskodós mentalitásnak". De legyen, rád hagyom, hiszen valóban azt terveztem, hogy a nyakadba varrom a Bilderberg-csoport összes machinációját, a JFK-gyilkosságot meg a világgazdasági válságot. (Szarkazmus-jelző megint kitéve.
)
Számomra azért furcsa, hogy fel sem merül benned a kérdés, hogy "Ha több emberben is ugyanazt a negatív benyomást keltettem, akkor lehet, hogy azzal van a baj, amit és/vagy ahogy mondtam/írtam?", de igazából ez sem az én problémám. Legyen úgy akkor, hogy beálltam a téged szidó nyájba rád mutogatni.
Hogy komolyra fordítsam a szót, nagy félreértésben vagy velem kapcsolatban: nem azt gondolom, hogy "rossz ember vagy" (sőt, szemlátomást melldöngetősen jó embernek tűnsz - elnézést a fricskáért
), hanem "a hozzáállásod más ember magánügyeihez (ebbe az, hogy a saját pénzét mire költi, milyen telefont/kütyüt vesz és miért, azt hogyan és mire használja stb. szerintem teljesen ide tartozik) kicsinyes" (ami elég messze van az utolsó bekezdésedben kifejtett khm... érdekességektől) - a kettő között elég komoly különbség van. Amíg az alapvetően viccesnek szánt bejegyzésemre nem hördültél fel (és utána nem álltál volna neki osztogatni a lekezelő megjegyzéseket), eszem ágában nem lett volna folytatni, illetve kifejteni mindezt.
peterkeT: nálunk harmadikra sem kértek eddig külön kiszállási díjat, de felteszem, hogy az első kettő díját Banduséknál is belekalkulálják a közös költségbe.
-
Rendben, Te vagy Terézanya, vagy az Év Mártírja-díjra pályázol. - Köszönöm, szarkazmust nem kértem.
És igen, befejeztem (= nem láttam semmi értelmét, hogy folytassam). - ...és-el nem kezdünk mondatot. Továbbá a menekülés nem old meg semmit, utolsó szó jogát szintén nem fogadom el, a magánvélemény meg jöhet pü-be.
Az is egy "mentalitás", a saját kommunikációdért/stílusodért nem vállalni a felelősséget... (Érdekes, hogy nem először és nem csak tőlem futsz ebbe bele itt.) - Bizony hogy vállaltam, tudom milyen vagyok, csak eléggé félre lett értve a dolog. Ha más újjal mutogat, te is csoportosulsz? Mert most ez zajlott le. Pusztán vádaskodás, semmi több. Mert ha azt Írom "A", akkor már mondatokat látnak a szavak mögé, és itt a tipikus rosszindulat bújt meg. De én lesz@rom, nekem mindegy ki hogy fogja fel, ha egy nénit átsegítek az úton, az segítségként is fel lehet fogni, vagy úgy is hogy el akartam lopni a táskáját (csak nehogy ebből is az jöjjön le hogy itt szítom a tüzet, vagy épp rejtett, mondatközi írással PH-s Ku Klux Klan gyülekezőt tervezgetek).
-
-
-
nem, ez már a második alkalom volt, amikor itt jártak, a papír szerint. a harmadik meg már fizetős. szóval először biztosan tehettek ki ilyet, amit a tulajnak kellett volna lerendezni, vagy legalább felhívni rá a figyelmünket, hogy esetleg valamikor jöhetnek.
na mindegy, keresünk majd egy időpontot, amikro valamelyikünk itthon van, az extra kiszállási díj befizetését meg hátha sikerül megúsznunk.
-
nem értem én ezeket a kéményseprőket. miből gondolják, hogy valamikor munkaidőben itthon találnak valakit, előzetes egyeztetés nélkül
a papír szerint ez már a második ilyen alkalom volt, szóval ha legközelebb jönnek, akkor egyeztetni kell már időpontot és a kiszállási díjat is kicsengetni. azért jó, hogy a főbérlő erről elfelejtett tájékoztatni
remélem azt nem gondolja, hogy mi fogjuk kifizetni helyette.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #33232 üzenetére
Rendben, Te vagy Terézanya, vagy az Év Mártírja-díjra pályázol. És igen, befejeztem (= nem láttam semmi értelmét, hogy folytassam).
Az is egy "mentalitás", a saját kommunikációdért/stílusodért nem vállalni a felelősséget... (Érdekes, hogy nem először és nem csak tőlem futsz ebbe bele itt.)
-
...emberbaráti szempontokhoz hosszá szólva: Pár napja találkoztam egy régi osztálytársammal. Nagyjából 2-3 évente összefutunk. Eléggé el volt keseredve, mondta hogy anyagilag nagyon-nagy csőd van. Esetleg tudok-e neki adni egy kis pénzt? Természetesen adtam egy kisebb bevásárlásnyira valót. Tudom hogy sohasem fogja megadni, de lehet hogy ezzel nagyon sokat segítettem neki. De hát ki hogy látja... belém lehet rúgni a stílusom miatt, de ha én megjegyzem hogy lehetne másképp is, nem kell a reklámoknak bedőlni, akkor máris én támadok és más pénzügyeivel foglalkozom. Azt még hozzáfűzöm hogy nekem ingyen se kéne amit ő vett, a féltékenység vagy irigység szikrája sincs bennem. A másik "tipikus magyar mentalitás" pedig a vádolás és vádaskodás, jelen esetben megbélyegzés. Köszönöm szépen, ennyit akartam. Aki pedig a végére odaírja hogy: ...befejeztem... az el is küldheti privibe, nem kell posztolni hogy övé legyen az utolsó szó, és ne ejtsek még szót tipikus mentalitásokról.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #33227 üzenetére
...rákérdezhetek, Vágó úr?
Mi az? -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #33217 üzenetére
Kikoltozni nem fogsz tudni, de turista vizummal johetsz honapokra. Van olyan, hogy investor visa, azt hiszem ha veszel egy ingatlant fel millio dollarert akkor megkapod es akkor addig maradsz ameddig akarsz (kapsz egy zoldkartyat).
De ezen az uton valo letelepedesben sajnos nem vagyok jartas -
neduddki
nagyúr
HI!
itt jart kedvenc docensem es tobbek kozott lemekelte, hogy tavajj osszel taljesn ra volt kattanva floridai ingaltanra foleg az egyikre jart vissza majd egy honapig... szoval ~60nm, medencevel 6Mhuf /jujjjjj/ elllenben a rezsi 200-250usd/ho utolso sor a parton , tehet kozvetlenkilatassa az atlantira attol 200-300m-re, falut ellenben nem tom
es hogy mi tarotta vissza: aszongya 2 ismerosenk is van lakasa floridaban mindketto leglabb 10eve megvan az egyik 2x volt kinnt a masik 1x:- (udv
neduddki
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
FehérHolló #33210 üzenetére
nekrofil....
-
VoDaFoNe
aktív tag
hulla vagyok.
-
persze vannak vegletek... mellettem az arc a vilon epp viszi haza a teszkos, legolcsobb villanykonvektort, ezerevesnek tuno, elnyutt, gagyi ruhazatban, de azert a galaxy s2t nyomkodja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest