Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
-
Viszlát
addikt
Segítsetek!
Láttam egyszer egy videót, egy fickó látnoknak adta ki magát és közben egy csapat a háttérben mindenféle információt kutatott fel a betévedő áldozatról a neten és tőlük kapta az infókat az ál-látnok. Az online kitárulkozás veszélyeire igyekeztek felhívni a figyelmet. Sehogy sem találom youtube-on...
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #33381 üzenetére
ok,
MS Surface tudom, hogy par utcaval arreb van boltban -
troland26
őstag
-
fokukac
nagyúr
válasz
troland26 #33376 üzenetére
bájdövéj, én a hölgy helyében lehet, hogy megkérdezném, hogy Róóland, akarsz körszakállat..?
(fekete ország, villanyszerelős jelenet, explicit kontent, 18-as karika)
-
ToBeY
nagyúr
Bekaptam valami vírust aminek az egyetlen tünetet 40,5C fokos láz volt nem volt valami kellemes.
-
tildy
nagyúr
válasz
Lortech #33359 üzenetére
Sajnos errefele viszont 0. db magyar bor van a piacon, vagy ha nagy nehezen talal is az ember, akkor aranyaron merik.
Pedig valami jo kis villanyi de jo lenne.Valoszinuleg az a gond, hogy eleg nagy piac, adott evjaratbol azonos minoseget kene hozni nagy mennyisegben, az meg nehezen megy. Pedig nagyon lenne itt hely a magyar boroknak.
-
troland26
őstag
válasz
Tothgera30 #33377 üzenetére
Nem az nem én vagyok ... keversz Rocco Siffredivel
-
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #33370 üzenetére
belehet, milyen kell? UK (Manchester, Glasgow) postan tudom feladni, vagy UPS/DHL angliabol
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #33368 üzenetére
nálunk két deci
ui. igyál neszkviket, és fogd rá a nyuszira...
-
concret_hp
addikt
baze' már a fél littyós kakaó is 450ml
ettől valahogy rohadt ideges tudok lenni. -
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #33365 üzenetére
Az igen. Ha reggel láttam volna, ez a komment tökéletesen kifejezné mit érzek most:
Just saw this first thing at work. I have no idea what to do with the rest of my day.
Egyébként le a kalappal előttük, nem semmi ugrás lehetett ez a komfort zónájukból (mondják ezt így magyarul egyáltalán?)...
-
VoDaFoNe
aktív tag
megjött a gyönyörű szép telefontokom.
Jippí
-
válasz
fokukac #33342 üzenetére
Összevetve mindent, az asztali gépemben az alkarészek árának felét egy év után már elbuktam, most a CPU és RAM a legöregebbek benne, ezek 2 évesek, tehát olyan 200k körüli összeget amortizálódhatott. Bezzeg a laptopom, több mint egy éves, jó ha 50k-t buktam rajta, tehát én asztali gépet magamnak se építenék még egyet, a mostanit fejlesztem, ameddig lehet (feltéve ha szükséges), oszt' csókolom, inkább egy nagy CPU-s nagy HDD-s üzleti szériás notebook (van tervbe asztali helyett), és filmezni, konvertálni, letöltögetni jó lesz, mást úgy se csinálok rajta. Bár az asztali előnye hogy szép, rohadt halk, mai napig elég erős, és én csináltam olyanná amilyen. A használt piac meg egy nagy lótúró, normális vevőkör sincs, mert nincs anyagi fedezet se.
-
Lortech
addikt
Nekem nem tűnik úgy, hogy az olcsó EU-s vagy EU-n kívüli lőrék nagyon nyomnák a piacot. Fogyasztóként és hobbitermelőként is nagyjából versenyképeseknek látom a magyar borokat belföldön az itt megvásárolható nem magyar borok ellenében, főleg ha hozzáadjuk vagy hozzáadhatnánk azt a pluszt, hogy ezen a piacon tudatosan a hazai termelőket részesítjük részesítenénk előnyben, persze ~azonos ár/értéket tekintve. A saját tágabb környezetemben gyakorlatilag elenyésző a külföldi borok fogyasztása (pezsgőnél már más a helyzet, alsó és felső kategóriában is). Az utóbbi néhány évben felfutott néhány nagy termelő, akik képesek viszonylag alacsonyan tartani az áraikat és stabil minőséget produkálni megfelelő mennyiségben. Ehhez tudatos, hosszútávú stratégia szükséges, hogy ezen a változatos éghajlaton az évjáratok közötti különbségeket csökkenteni tudják, mind minőség, mind mennyiség tekintetében.
Azzal pedig nem lehet versenyezni, amikor a termelőtől folyóbort vásárlunk. (Más kérdés, hogy ebből mennyi adózik.)
Én magam is kacérkodok a gondolattal, hogy csinálok egy borász-mérnöki másoddiplomát, már csak az érdeklődés miatt is, de egy későbbi vállalkozás indítás is lehetne belőle, ha már nincs kedvem a biteket görbíteni.
Viszont vállalkozó kedvemet szegi sok dolog. Egyrészt van egy nagyon komoly tőkeigény. Ahhoz hogy kicsiben csinálva tisztességesen meg lehessen belőle élni, ahhoz nagyon különleges minőséget kell produkálni, ezt minden évben megcsinálni nehéz, tízévek tapasztalata szükséges hozzá, nem elég tanulni róla. Az a szőlő, amely ilyen minőséget képes produkálni, nem olcsó. A másik komoly tényező a végtelen bürökrácia, ha valaki mindent szabályosan akar csinálni az utolsó apróságig - még akkor is, ha az nem logikus, vagy épp a bevétel nagy részét elveszi-, akkor rájön, hogy embert próbáló, több kapcsolódó területen komoly szakértelmet igénylő, drága játékról van szó. Ilyen adottságok mellett nem lehet kitermelni hasznot a költséget mellett, kicsiben. Persze a valóságban ez nem így történik, eltitkolják a mennyiséget, nem adóznak csak az eladások töredéke után, és egyéb trükközések sora mellett lehet megélni belőle kicsiben (néhány 10-100 hektoliter). -
Viszlát
addikt
-
tbs
addikt
válasz
Viszlát #33355 üzenetére
Joomla?!?? A lehető legbugosabb/lukasabb cms, amivel valaha találkoztam. És még megvédeni sem lehet, mert balfac módon tervezték... (WP-t meg lehet védeni pl.)
Szvsz ne foglalkozz vele, mert könnyen szkriptkiddie vacsora lesz a joomlás szájtból...
Persze backup sok mindent megold...
-
degu
senior tag
válasz
MmDorian #33354 üzenetére
Hát a saját vállalkozás nem túl sok jóval kecsegtet,mivel az olcsó,eus lőrék elárasztották az amúgy is gyengélkedő magyar piacot,másrészt ezen a területen is érvényesül a gyarmatosítók alapelve:
A jót,és a nagyon jót is vedd meg sz*ré,h*gyé,a hazai piacot fojtsd meg olcsó dömpingáruval,igy az a kevés vevő,akinek még van pénze borra,az nem a Te borodat fogja venni,hanem az övékét.
Másrészt ne felejtsd el,hogy MO-n MINDENKI ért a borcsináláshoz,akinek lőtávolban van szőlője.
/De ez csak az én véleményem.Lehet,hogy Valaki rendelkezik kedvezőbb infókkal./ -
Viszlát
addikt
Ki akartam végre próbálni ezt a Joomla akármit, másfél órája tolja fel ftp-n a cuccost és még az administrator könyvtárral se végzett. Nem túl jó előjel...
-
MmDorian
őstag
sziasztok!
van köztetek szőlész/borász ?
egyre jobban foglalkoztat ez a fajta irány. mennyire lehet elhelyezkedni ? saját vállalkozás komolyabb pénzforrás miatt nem valószínű.
-
fokukac
nagyúr
gyerekek, árulom az előző konfigomat, szaktopic-beli beárazás alapján, egyben, nagyjából szarér'-hugyér', 16 ezerért.
Eddig már hárman akarták úgy megvenni, hogy kéne, de tényleg, most, alku nélkül. Aztán valahogy sose válaszoltak.Volt további 3-4 db más típusú jelentkező, aki ilyen "mennyit engedsz a feléből?" alapon indított... de mondtam nekik, hogy annyiért nem eladó.
De ma jött valaki, aki azt mondja, hogy neki csak az alaplap kéne, úgy mennyi. mondtam neki, hogy igazából ez nem a legkedvezőbb opció, de legyen 6-7k. Erre visszaír, hogy 5k, és most jönne érte. Most? Bocsi, mást terveztem ma estére, meg 3 pizza áráért adjak el egy alaplapot?Már látom, hogy megtartom, inkább építek belőle a b. nejemnek egy gépet.
vatevör...Az mondjuk tény, hogy igazából 30 ezerből össze lehet rakni egy vadiúj sandy bridge-es celeronos konfigot, ami 60-70%-kal gyorsabb, mint ez, de akkor is. Elképesztő ez az amortizáció, ami ebben az iparágban megy. Nem is tudom, annak milyen lehet, aki mindig csúcsalkatrészből rakja össze a konfigját.
@Szisza: Ez a második ilyen emo-s tarantino-s garfield volt
-
Dylen
senior tag
Utálom a hétfőt!
Főleg ha dolgozni kell. -
bnss
veterán
Piszok jó volt a tegnapi LGT koncert, még ma is ott ülnék, ha tehetném.
-
VoDaFoNe
aktív tag
áporszarvas.
-
-
hát lehet gyenge vagyok, de nincs szívem kinyiffantani a kis tojást, olyan cukin ül rajta a galambmama a dobozban...
bár utánanézve a dolognak, ezek marha gyorsan szaporodnak, hiába csak egy tojást raknak, mire kikel az egyik fióka, már ott a következő tojás, ráadásul kb két hét a költési idő, szóval ennek mégiscsak véget kell vetni...
-
válasz
FehérHolló #33290 üzenetére
oh, efelett elsiklottam tegnap
Isten éltessen utólag is!
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #33283 üzenetére
Én lehet, hogy elmegyek a maira, mert van még jegy az eventim.hu-n, és a 2007-es SZigetes nulladik napi koncert hatalmas élmény volt. (ahogy 70 ezer ember suttogva(!) énekelte a neked írom a dal-t, mert 11 után csendrendelet van.... hát, feledhetetlen volt)
Csak azon gondolkozom, hogy megéri-e a kiemelt állójegy, vagy nem.
Mekkora volt a külön ennek lekerített szektor? Mert pl. az ACDC-n anno kb. a küzdőtér egyharmada volt a kiemelt hely, azt beszívtam volna, ha nem a kiemeltbe szól a jegyem. -
Viszlát
addikt
válasz
Ezzel kívánnék boldogot:
-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló #33310 üzenetére
Van jópár iható boruk, a superior bikavér, cab franc, sauvignon, selection merlot, a fehér cuvée, olaszrizling, szürkebarát.. A turánjuk nem az én világom, a menoire se. A rozé cuvéejük (2011-es) értelmezhetetlen, évente egy-két alkalommal végzi bor a lefolyóban, na ez ilyen volt, épp pár napja. Most épp a 2., ugyanolyan üveggel próbálkozom, hátha meglelem a benne rejlő szépségeit, eddig sikertelenül.
-
Dylen
senior tag
válasz
FehérHolló #33310 üzenetére
Akkor pedig !Boldogat!, már csak azért is, hogy kiérdemeljem azt a bort
-
FehérHolló
veterán
-
Dylen
senior tag
válasz
FehérHolló #33308 üzenetére
auuu, akkor inkább bor
-
Dylen
senior tag
válasz
FehérHolló #33306 üzenetére
gömbszörp!
az amúgy mi?
-
FehérHolló
veterán
Köszike!
Vendégeim vagytok egy virtuális sörre, borra, gömbszörpre, vagy ezek lineáris kombinációira.Stressz ellen meg leszarom tabletta.
-
VoDaFoNe
aktív tag
bekómáztam.
ledőlök aludni. amúgy csak 4 órát aludtam. hajlali öttől 9-ig.
kemény volt a party.jóéjt!
-
tbs
addikt
válasz
Remélem az idő és nem a stressz teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - Garancia 2026.10.17 - Ingyen posta
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3307, 100% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest