- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
venember83 #18595 üzenetére
Lájkolnád
? Sajnos ettől a szótól enyhe hányingerem van
, inkább csak amiatt hogy mivé lett a köztudatban
, de a véleménnyel még én is egyetértek
.
-
NoLF
veterán
8 éves jubileumomat ülhettem (volna) tegnap.
jupí!
-
zolynet
veterán
2db Demjén 65 koncertjegy érdekel vkit?
(dec 30)
-
tildy
nagyúr
Sejtem nekem is lett szanva.
Tudom, hogy meg a minimalbert sem kapjak meg nyugdijkent a szuleim, es tobbnyire naprol napra elnek. Nem ertem edesanyam, aki eron felul vallalja be mindezt, es pakolja honapokig felre ra a penzt (feleslegesen) , en meg latod nem ertekelem, de ez legyen tenyleg a sajat problemam. En mar csak ilyen rossz gyerek vagyok. -
lujó55
addikt
válasz
McKane #18589 üzenetére
Nincs egy beállító progi amit a mellékelt CD-n találsz?
Nekem a Creative cucc a gyári beállítóval lett belőve. Ad egy valamilyen szignált amit egy bizonyos elhelyezés esetén jól lehet hallani, de ha valamelyiket nem tudod a körben jól elhelyezni, akkor van egy késleltetési faktor ami még finomhangolást tesz lehetővé.
Amúgy szerintem a subwoofer akárhová elhelyezhető, mert a mély hang nem irányfüggő, gyakran a falról verődik vissza a dörömbölés, morajlás és az is tökéletes élményt eredményez. -
válasz
McKane #18589 üzenetére
Még annyit hozzáfűznék, hogy kb. középen üljél a hangszorókhoz képest
-
bnss
veterán
Néhányan felháborodtok, hogy az ünnepek alatt ennyit kell enni... Bezzeg azok a családok, ahol alig tudnak az asztalra tenni valamit, napról napra élnek, ők mit mondjanak?! Nem szólnak, hanem mindent megtesznek, hogy ne így legyen. Ha van az a baj... Lehet nem szeretni a véleményem miatt...
---
Szép estét!
-
FehérHolló
veterán
válasz
McKane #18589 üzenetére
Öööö, ezt illene leírni a hangfal szett kézikönyvében, de nem tették meg.
Általánosságban ahhoz képest, ahol ülsz (előre nézve 0°):
Center 0°
Subwoofer 0°
Jobb-bal -30° és +30° (monitortól és tőled egyenlő távolságban az ideális°, füleddel azonos magasságban)
Jobb-bal térhangszóró (surround) -100°és +100° (kicsit magasabbra, mint a füled)Értelemszerűen mindegyik feléd néz.
-
McKane
senior tag
mivel nem találtam hirtelen megfelelő topicot.. :
hogyan a legjobb elhelyezni legoptimálisabban az 5.1-es hangrendszert ?
A PC-ben lévő hangkártya : 8 csatornás Realtek alc888s .
az 5.1 pedig:
[link] -
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #18582 üzenetére
nem fogom kifejteni bőven, mindenesetre a nálam alacsonyabb tűrőképességű emberek (akiből bizony elég sok van) már biztos hogy felakasztották volna magukat/valakit azon az estén, hisz fele annyian voltunk az étteremben mint egy átlag szombaton kellettünk volna, ez viszont nem átlag szombat volt, úgyhogy el lehet nagyjából képzelni, mit éreztem...
-
lujó55
addikt
Megvolt nagymama látogatás is.
Kömlőn akkora tejköd volt, hogy élvezet volt vakon vezetni
Azt az utat már soha nem fogják újraaszfaltozni? Már évek óta az egyik legrosszabb út az országban. -
kételkedem
addikt
Fejlődni mindig érdemes, egyrészt látni kella korlátokat, de azt is, hol lehet korlátot ugrani
Ezzel egyet értek!Amúgy miért kell állandóan szidni a "gazdagokat" , meg ilye tmondani , hogy vegyék el tőlük? (most nem rád mondom).
Szerencsére senkire sem vagyok irigy és sosem kívántam más vagyonát!Kvázi bárki előtt ott a lehetőség, hogy nagyot alkosson, híres és gazdag legyen. (Igen tudom, van akinek kétszer annyit kell dolgoznia érte).
Ezzel nem teljesen értek egyet, de mindenképpen van benne valami! -
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #18576 üzenetére
Fejlődni mindig érdemes, egyrészt látni kella korlátokat, de azt is, hol lehet korlátot ugrani
Amúgy miért kell állandóan szidni a "gazdagokat" , meg ilye tmondani , hogy vegyék el tőlük? (most nem rád mondom).Kvázi bárki előtt ott a lehetőség, hogy nagyot alkosson, híres és gazdag legyen. (Igen tudom, van akinek kétszer annyit kell dolgoznia érte).
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #18546 üzenetére
-
kételkedem
addikt
2010-ben 44 millió USD volt a gázsija, plusz némi apró a hirdetésekből, egyéb cégekből és ki tudja még honnan. Nem tudom hol áll az extrém gazdagok listáján, de biztosan van miből kiflit venni!
NoLF: te egyedi eset vagy! Az emberek többsége néz tévét és karácsony éjjelén nem csak a patkány szó jut eszébe!
Ezen kívül az átlag nem beszél idegen nyelveket, nincsenek céljai, ezért nem is dolgozik azok elérésén. Ezzel szemben szívesen zsörtölődik olyan dolgokon, hogy Ronaldino (vagy ki a tököm) egy heti fizetéséből vadi új Ferrarit vett a barinője tizen valahányadik szülcsinapjára! -
ToBeY
nagyúr
válasz
Én elfogadom a jelenlegi helyzetem,mert szerencsére van hol laknom,van mit ennem és még nyaralni is eljutok néha.És ez elég kell hogy legyen,normális léptékkel számolva.
De néha jó volna,ha nem kéne döntenem,hogy vagy ezt vagy azt veszem meg,hanem mindet.
De hát az élet kegyetlen -
NoLF
veterán
látod, baromságokat nézel. ha nem néznél, nem is tudnál róla hogy létezik, nem is vágyakoznál utána.
8 éve nincs tvm, nem is érdekel, nem tudok semmit a mai világról (ez nyilván túlzás, de arról a részéről semmit sem tudok, ami nem érdekel), nem is értem az embereket. ehhez képest boldog vagyok, mert a saját céljaimon dolgozom, amibe nem tartozik bele a ferrari, a tengeri luxusyacht és a magánrepülő.
-
pohár
félisten
válasz
Messi, mint vagyonos ember? hát Gates-cel nem említeném egy lapon
-
kételkedem
addikt
Két dolgot tehetsz. Vagy elfogadod a jelenlegi életkörülményeidet, vagy nem.
Ha nem fogadod el, akkor meg kell próbálni változtatni rajta! A probléma az, hogy a világ vagyonának a 90 %-a egy néhány ezer fős embercsoport kezében van. A maradékon osztozunk vagy 7 milliárdan. Extrém gazdag csak kevés ember lehet. Nem lehet mindenkiből Roger Federer, Lionel Messi, Bill Gates, Mark Zuckerberg. (és akkor ők még a jobbak közül valók, ők nem örökölték a vagyont)
Ha folyamatosan azon szomorkodsz, hogy nem élheted át azt az érzést, mikor a bahamákon szeled a habokat a jachtoddal, kezedben martinis pohárral, miközben szorgos szüzek próbálnak a hetedik mennyországba repíteni, akkor talán sosem leszel boldog.
Ha elfogadod a korlátaidat és és a lehetőségekhez igazítod a vágyaidat, sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatsz.Félre ne érts, szeretnék sokkal jobban élni, de be kellett látnom a saját korlátaimat és ahhoz igazítani az elvárásaimat és vágyaimat!
-
persil
nagyúr
válasz
FehérHolló #18573 üzenetére
Köszönöm =)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
kételkedem #18557 üzenetére
Lehet így is nézni és lehet úgy is,hogy balszerencsés vagyok, mert nem élhetek úgy ahogy az MTV Cribs-ben a mutogatják a dolgokat
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Nem találtam sajnos jobb helyet a kérdésemnek, de azt hiszem ez megteszi, mert elvileg minden belefér...
Ha írnék egy cikket logout-ra, akkor pontosan honnan tudom, hogy az érdemes-e logout főoldalra cikknek, esetleg maradjon meg egyéni bejegyzésnek? Persze most nem a rosszul sikerült muffin receptre gondolok, hanem olyan témákra - konkrétumok nélkül - ami akár lehet(ne) közérdekű is, de egyszerűen nem tűnik egyértelműnek a válasz.
Egyáltalán mi a szankció, ha olyat posztolok ki cikknek, ami mások szerint csak egyéni bejegyzésnek menne el?Meg tudom-e mutatni egy arra hivatott személynek, aki elbírálja, hogy mehet-e cikknek főoldalra, esetleg meg tudok-e nézni valami "listát" a témákról, amik egyértelműen cikknek mehetnek?
Hogyan tudom esetleg megosztani másokkal, ha csak sima bejegyzést készítek, később át lehet-e tenni cikknek?Bocsánat, ha nagyon triviálisak a kérdéseim, de még sosem posztoltam ide semmit, szóval jó lenne tisztába tenni magam ezzel a pár dologgal.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18563 üzenetére
Ismerem magam , ha előttem van, csipegetek.
Ha nincs előttem, nem csipegetek , meg sem kívánom. Ez utóbbi bevált módszer , kinn tökéletesen működikA másik meg az, hogy direkt kértem, ne. Legalább ennyi emberség kéne legyen az emberben, hogy ezt tiszteletben tartja.
Kb olyan, mint ha kínálgatod olyannak a cigit , aki leszokóban van, vagy pl olyannak az alkoholt , aki rá tud kattani az alkoholra. Nem illik, meg nem is korrekt. Nekem a gyengém ha előttem van olyan kaja, amit szeretek . (De pl.a répa hetekig is ott lehetne, akkor sem nyúlnék hozzá ).
Nem szegeztek amúgy nekem vasvillát, de míg odakinn csak napi kétszer eszek, itt ez minimum 3, és gyere már enni, kaja van, mindenki rád vár....
-
FehérHolló
veterán
Nekem terhelési asztma miatt kellett abbahagyni a versenyszerű futást. Összeestem a cél előtt 20 méterrel, amikor megnyertem volna épp egy országost. Az utóbbi 7 év alatt sikerült annyira leküzdenem (hobbiszerű futással, túrával és kerékpárral), hogy már szinte alig jön elő valaha. Ezek után nem fogadok el olyan érvet, hogy valaki azért nem fut(hat), mert terhelési asztmája van.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #18560 üzenetére
Jó ötlet
Szerintem ez mindkettőnknek jót tenne. Szétnézek a környékünkön.
-
-
Mawyx
őstag
válasz
venember83 #18552 üzenetére
Köszi szépen
Olyan utazásszervezés, hogy van aki nem utazási irodával megy kirándulni, hanem magának szervez meg egy utat külföldre, nem egyszerű, azért sok mindent át kell látni hozzá.(#18558) tope: pont annyitól szívesen megválnék, akkor lennék 60-62
-
De felszednék vagy 10kg-ot, na de nekem nem olyan egyszerű
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #18553 üzenetére
Pedig de!
Az utóbbi időben egész véletlenül több olyan műsort is láttam, amiben bemutatták az igazi nyomort. India, Brazília, Niger egyes részein tengődő emberek pénz, otthon, élelem és ruha nélkül. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mekkora szerencsém van, hogy itt és így élek!
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #18555 üzenetére
Esmeinnek terhelési asztmája van, fullad ha fut , nekem a térdem van kikopva 170-190es pulzus futáskor.
Inkább lemegyek gyúrni (mellgép, vállgép, lábgép) vagy havat lapátolni 2 órát, minthogy fussak. -
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #18553 üzenetére
Nem az étellel van a baj, hanem azzal, hogy híznak tőle, és nem tudják megállni, hogy ne egyenek. Ha meg esznek, akkor nem mennek ki pl. futni egy félórát vagy órát mozgás és zsírégetés gyanánt.
-
FehérHolló
veterán
Nehogy már az legyen a baj, hogy van étel, csesszétek meg.
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #18546 üzenetére
Ilyenre nem fogtam, és benne van az akaratgyengeség is, hogy ha ott van az ember előtt , akkor vesz. IGen, ezt odakinn meg tudom spórolni azzal, hogy nem csinálok ennyi kaját , vagy olyat készítek, ami megfelel.
De az valahogy nem döfi, hogy odakinn sosem szedtem fel 5-6 kilót , még két év alatt sem, itt meg 10 nap alatt sikerült?!?!
A hólapátolást elvégeztem, a faluba bicajjal mentem, konditerem nincs. Egyéb opció? (Tudom kifogás
)
És mint Lujóéknál is, itt is sértődéshez vezet, ha azt mondjuk nem, ne , ne hozzon. Azt vazze lerakja az ágyra, ahol gépezünk, a gép mellé. -
Mawyx
őstag
Nálunk is volt rengeteg süti, anyuék cukorbetegek, főleg anyu, mert az ő cukrát nem birják lehúzni, mégis 2pofára tolta befelé a sütiket ahogy szokta, rosszul is lett, ahogy szokott, ha szólunk neki, akkor megsértődik, nem tudunk vele mit csinálni. Én nem ettem belőle, egyszerűen nem szeretem őket, elvétve megkívánok valamit, akkor veszek egy szeletet.
Viszont azt már megtanulták, hogy ha csak levest kérek, akkor csak levest kapok és olyankor mivel ők azért ennének valamit, akkor a második a mindegy kategória, nem amit Mawyx szeret. -
zolynet
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Úgy látom mindenki hízik mostanában.Én ledobtam egy 5-6kg pedig nem is akartam...Csak egészségesen akartam étekzeni, aminek ez lett a mellékhatása.
-
lujó55
addikt
Az a baj, hogy ha nem eszel, megy a vérigsértődés.
Mi otthon csak annyi kaját készítünk, ami tutira elfogy. De a kedves mama elővette a 300 literes fazekat, csinált nekem kocsonyát, hogy a kedvemben járjon.
KÉT ÉVE NEM ESZEK DISZNÓHÚST!!! Most megy a duzzogás, hogy én már nem szeretem őt. -
tildy
nagyúr
Két karácsonyunk volt kinn, ott mégsem volt ez.
Mawyx: zöldségköret felesleges , ki nem állhatom ( ha répa van benne, akkor meg főleg). Kinn tuti lazacot készítettem volna, mert nem drága, és finom, de itthon?!
Max annyit tudtam elérni (apu miatt), hogy a sütik teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készüljenek.
Nem fogom megérteni, hogy miért kell sütit nyomatni, ha már tömni akarnak , mint egy libát, akkor legalább gyümölccsel tennék.
F34R: Ott mi magunk döntjük el, nem a szülők. És nem ezzel van kimutatva a szeretet. Kinn is vannak egészségtelen kaják hidd el, csak mi döntünk.
Amúgy én sem igazán eszem disznóhúst, két éve nem vettem egyáltalán , max feldolgozva (bacon, vagy füstölt kolbász) eszem meg, erre hugom: de hát régebben megettem. Igen, de most meg nem, mert büdös.
-
tildy
nagyúr
válasz
lujó55 #18538 üzenetére
Ezek a nők. így mutatják ki szeretetüket!
Aztán meg megy az okoskodás, hogy de nem muszáj ám enni belőle. Nem , basszus, de ha az ember orra alá van tolva, óhatatlanul vesz ....
+5 kiló , mielőtt jöttünk haza mérekeztem, 90 alatt voltam, tegnap a mérleg fölötte mutatott, infarktus közeli állapot, sosem voltam még ennyi. Szégyen. Nagyon sürgősen fogyókúra. ÉS SOHA TÖBBET MAGYAR ZABAKARÁCSONY!
(De ha anyumnak nem mondtam el már 20szor régebben is, hogy NEM, NE csináljon , nem kérünk sütit, ki tudjuk szolgálni magunkat, és ne tolja a pofánkba a kaját, akkor egyszer sem. Lehet nemcsak a szemével, de a fülével is baj van. ) -
lujó55
addikt
E örö i bódottá!
Ma meg kell enni mindent ami megmaradt az ünnepekről.
Túlkészültek a háziasszonyok, pedig világosan fogalmaztam, hogy fogyókúrán vagyok. -
Mawyx
őstag
termékfotózás angolul?
utazásszervezés angolul?
autószalon angolul?
A fordító hülyeségeket írkál. -
kételkedem
addikt
Vagy valamelyik külső particio manager programmal, vagy szerintem legegyszerűbben egy xp telepítő cd-vel. Tedd be a merevlemezt a gépbe, a többit húzd le. Indítsd a gépedet cd-ről, majd az xp telepítő segítségével töröld a felesleges particiokat.
-
ToBeY
nagyúr
Volna egy balga kérdésem.Hogyan kéne leszedni a particiót a HDD-ról?Kaptam egy régi 120GB HDD-t ami sok kis partició van.
-
pohár
félisten
válasz
philoxenia #18530 üzenetére
szerintem a kocsi alatt is kéne lennie egy kevéskének, na de mindegy is, tuti fake
ezen de jót nevettem
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #18528 üzenetére
ja, az, jobb első keréknél nem passzol valami, meg árnyék sincs alatta
-
kételkedem
addikt
Ezt a képet fotóbolttal csinálták?
Egy ilyen autót két kerékre kapni kb lehetetlen!Szerk: alaposabban megnézve, sajnos fotóbolt! Kár....
-
Mawyx
őstag
Otthon töltöd a szabadságot?
Anyuéknál is fehér volt minden. Félre kellett állni hazafele ment Pesten a kocsival és felrakni a napszemüveget meg sapit, mert annyira vakított a nap, sütött rendesen és pont szembe, jó idő volt, aztán mentem 50km-t és arra már csupa hó volt minden meg be volt borulva.
-
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia #18524 üzenetére
Fakkamakka. Fehér volt. Túl közel van a "v" a "b"-hez.
Egyébként hazajöttem, meg is fáztam. De már jól vagyok. De soha többé idehaza karácsony, annyi kiló vagyok, mint még soha....minimum 5 kiló rám jött 10 nap alatt.
-
Sajnos, de hát ilyen az élet, valamiből meg kell élni. Én mondjuk ma még itthon vagyok, így belefér egy kis filmezés, N570-es CPU-val szerelt netbook böngészés és zenélés is. Az erő legyen veled, kitartást!
#18521 vikvuk: Én is erre gondoltam először, de tavaly Szoboszlón voltam tél felé...
-
vikvuk
senior tag
válasz
Tothgera30 #18519 üzenetére
tavaly ilyenkor nagy hó volt biza még pesten is
-
Mawyx
őstag
válasz
Tothgera30 #18519 üzenetére
Menni kell dolgozni, ennek örülök is meg nem is
-
Jó reggelt. Gondolom mindenki kipihente magát az ünnep után. Én tegnap a kisvárdai várfürdőben áztattam magam. Jól esett a -2 fokban ott ülni a gőzölgő termálvízben, persze az akkor lett volna hangulatos, mint anno pár éve, mikor hó is esett és esés közben szépen elolvadt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pisztillus #18515 üzenetére
Nagybátony? Az hogy jön képbe?
Ha már itt van pár km-re.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
BlacKSouL #18512 üzenetére
Gondolom megspékelve azzal, hogy tanítási szünet is van.
De a Borsod Volán is kitett magáért: képes volt a tegnap (12. 26.) 16.00 órakor Ózdról induló busz esetén elhagyni a harmadrészt - tanítási szünetre hivatkozva. Pedig utas lett volna bőven, Nagybátonyban ezért utaslemaradás is volt (csak állóhely lett volna, ám árkedvezmény nem). Remélem a döntéshozó egy héten keresztül fog farfekvéses tarajos sült kakálni... -
degu
senior tag
válasz
bandus #18476 üzenetére
A valaszaim egy csomo,itt elhangzott kerdesre,kijelentesre:
Barmit gondolsz,teszel,nem teszel...az biztos,hogy fizetned kell erte!
A *karacsonyi vacsorahoz* csak annyit,hogy ez a pali szorakozik Veled,vagy olyan gyoker,hogy nem tudja mit akar.
Az ajpod-temahoz annyit,hogy nem mindig talal celba az ajandek! Nagybetegnek koszorut venni ajandekba-lehet,de nem biztos,hogy jo otlet...
Hat a 25.-e nekem sem a nyero napom volt! Fuvaroztam a banyat /anyos/ a lanyaihoz,
osszeveszett velem a sogorom,meg a sogornom,es anyuci ugy dontott,hogy mindez az en hibam,es...megerdemeltem...
/Olyan ritkan van szokonap...karacsony miert van minden evben?/ -
BlacKSouL
addikt
hát, a NÓGRÁD VOLÁN szerint ma karácsony másnapján, hivatalos ünnepnapon nem vasárnapi, azaz nem munkaszüneti, hanem szabadnap, azaz szombati menetrend szerint járnak a buszok. ugyanis a szabadnapi menetrend szerint közlekedtek a buszok...ma...hétfőn...vicces...lehet rájuk számítani
-
NoLF
veterán
itt meg halászlé otthoni halból, úgyhogy uccuneki
-
Mawyx
őstag
válasz
philoxenia #18501 üzenetére
Az eredeti méretet nem tudom belinkelni, mérges vagyok, hogy flashes lett a picasa, azon látszik, hogy a mintája nem karácsonyi és nekem fel se tűnt, hogy valóban karácsonyi színe van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged