- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pohár
félisten
válasz
bandus #16498 üzenetére
főzni tudok/szeretek, előbb a melót kapjam meg...
de pl Kecsón megvoltam egy heti tizesből, amiben a keddi bulik is benne voltak, meg egy kis fogadás is, meg ezmegaz, de félretenni tényleg nem könnyű a maradékból
akkor kérek 130-at, az még tűrhető remélemzolynet.. nyáron néztem albérleteket Pesten, egész jó lakások voltak 50+rezsiért, nem egy szoba csak
de hát ha minden jól megy, akkor egy ismerősöm költözik majd fel Pestre, jövőre fősuli/egyetem neki, aztán ha úgy adódna, akkor összerámolnánk, ha nem, akkor meg keresnem kell valakit magam mellé, de megint jól a dolgok elé szaladtamBudaörsre milyen nehéz eljutni reggelente amúgy? pl a belvárosból, de mindenképp Budáról
-
zolynet
veterán
hát ez az ... én a két kezemet összeteszem mert találtam egy jó, korrekt áron
alberletpont.hu -> én itt találtam, nézz rá ha még nem tetted, hátha -
zolynet
veterán
elég karcsú, bár gondolom az albirezsi alatt egy szobát bérelnél ki
nem tudom hogy kajálsz, de arra megy el a legtöbb meg ugye a bulikra
ha csak napi 1500öt szánsz kajára az is egy hónapban ~45k, elég karcsú bulik lesznekMawyx: mekkora, milyen albérletben laksz? 60-70k rezsistől egy albi nagyon jó ár, ha nincs szétlakva, ledurranva...
-
pohár
félisten
válasz
FehérHolló #16488 üzenetére
hajaj, tudom nagyon jól, 3 éve szinte csak Pestre járok bulizni
nyaranta 2-3x a jellemző, meg ritkán évközben is, drága mulatság a pösti életegyszer pont szülinapozni voltunk fent a RIO-ban, 2 üveg Bacardit benyaltunk a Margit-szigeten hárman, úgy estem fel a villamosra kb
utána még kb 15 ezret úgy vertem el bent, hogy kb azt se tudom mit ittam, de hogy kurva sok cuba librét, az hót ziher...
a vonaton meg is volt a böjtje, a villamosról is majdnem leugrottam nehogy ott sétáltassam meg vukot -
pohár
félisten
Bp-en mennyire lehet kijönni 120k nettóból egyedül? esetleg még cafetéria mellé
jól számoltam hogy 60k elmegy az albi+rezsire, a maradékból pedig eszem-iszom-bulizok-vásárlok ami kell?erre akarok jelentkezni, a fizetési igénynél kicsit gondolkodóba estem... nehéz megtalálni az arany középutat
szerintetek a nettó 120k középút? se nem kevés, se nem sok, Pesten kb itt van az átlagfizu az ilyesmi munkáért, nem? -
kételkedem
addikt
Nincs olyan profitorientált tevékenység, aminek ne a maximális profit elérése lenne a célja. A bankok és a multik elképesztően hatalmas profitja szépen lassan eltűnik és már csak a politikusok populista szövegeiben létezik. Persze a profitéhség nem jó, tényleg jobb lenne, ha a bankok, az üzletláncok vagy a gyártók kisebb haszonnal is megelégednének. A válságot azonban nem/nemcsak ők okozzák, hanem az alkalmatlan, önző, gerinctelen politikusok! A politika mindig is kiszolgálta a különböző lobbi érdekeket. Aztán mikor kipukkannak a légvárak, akkor jön egy csinos válság, esetleg egy világméretű háború.
-
Mert a bankok csak úgy adnak hitelt, hogy ha megvan rá a pénzed (értéked), azaz, a semmire nem adnak, csak akkor, ha van lakásod, házad, amire jelzálogot tesznek ezáltal, így ha fizetni nem is tudsz, még mindig ott a lakás, ház ... ami az övék ezáltal.
Azt nem is mondom, de megteszem, nekem van 1 olyan befektetésem, ami fix 30%-ot ad, és eddig 2 egymást követő évben meg is adta a pénzt, szóval a bankok a 7%-ukkal elmehetnek a sunyiba, mert sz@rr@ keresik magukat rajtunk.
-
degu
senior tag
válasz
kételkedem #16481 üzenetére
Csak az a problema ebben az egeszben,hogy a bankok akkor hogyan,mibol,es miert tudnak ilyen horribilis profitot produkalni?/Egyebkent a multikkal is ugyan ez a baj,hogy alaptezis,kiindulo feltetel,hogy a profit maximalis legyen,azutan a maximalist is haladja meg a kovetkezo evben,es az azt koveto evben is...stb.
Ha az alapra /bazissevre/ vetitenenk vissza,akkor a profit indoklatlanul,es szedito modon novekedne,ezert az emberek egyre szarabbul elnek,es -szerintem- es is a periodikusan visszatero valsagok oka,hogy a multik /legyen az autoipar,vagy bankbiznisz,vagy akarmi/ SOHA nem mondanak le a maximalis profitrol,csak azert,hogy elkeruljek/juk a valsagokat!
Es ezert sziv az egesz emberiseg!
Akkor ne rizsazzunk itt THM-rol,meg ilyen-olyan kamatlabrol,mert ez mind a maximalis profit erdekeben,agyafurt modon kitervelt parasztvakitas,rendszer!
De hihetetlen modon,ezt az egesz emberiseg elfogadta,hiszen ok/az emberiseg/ mukodtetik a gazdasagot.De ez egy q*va nagy ongol volt,mert a PENZ gyakorlatilag atvette az uralmat,az iranyitast az emberiseg felett! -
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #16479 üzenetére
Hitelezői oldalról van olyan termék, ami ilyen alacsony thm-ből nem nagyon hozható ki. A klasszikus kézizálog pl pont ilyen. Nagy az élőmunka igénye, kockázatos és időben hosszú a megtérülése, a hitel fedezete egy értéktárban porosodik hónapokig, mire kiváltják, vagy értékesíthető.
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #16475 üzenetére
Az ilyen emberektől kellene törvényileg megtagadni a hitelt.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #16478 üzenetére
azt mondod, lenne igény nagyobb thm-re is?
Na, bájdövéj, volt egy kis időm, és
megcsináltam a végleges statisztikát a
lakáshitelemről, háát, elég durva számok jöttek ki…A lényeg, hogy a felvett 3,5 milla helyett, 4,5 év alatt kamatostul összesen 5,1 milliót fizettem vissza, és ebben már benne van a kedvezményes árfolyam is, meg itt tényleg csak 5,7% volt a THM, nem 12%, mint a forinthiteleknél... Elég durva. Amúgy azt is kiszámoltam, hogy pontosan mekkora összeget fizettem be az államkasszába az elmúlt 5 évben, és hát abból is símán vehetnék egy szép, a mostaninál nagyobb és jobb lakást. (és persze most abba ne is menjünk bele, hogy mi, nettó befizetők mit kapunk a befizetéseinkért cserébe, szvsz konkrétan semmit) És akkor csoda, hogy nem igazán tudtam felhalmozni az elmúlt években..?
-
Winner_hun
félisten
Na ilyennel se találkoztam még. Nézem a számlát, nem küldött senki pénzt. Vettem valamit, nézem hogy mennyi maradt (83 Ft az össz vagyon
) és akkor látom hogy valakitől jött pénz. Na mondom akkor épp most fizette be. Mai nap számlatörténet: semmi. Tegnap jött a pénz de csak most jelent meg a számlán. Ha valaki utalt és másnapra ért ide akkor mindig reggel volt ott a pénz. Ezt most nem igazán értem...
Ráadásul kp befizetés, így meg pláne nem értem hogy tegnap miért nem láttam az összeget amikor én is fizettem be, azt viszont láttam. -
zolynet
veterán
válasz
kételkedem #16475 üzenetére
0%thm biztos játszik
-
kételkedem
addikt
Bankban voltam, a mellettem levő ablaknál egy 50 év körüli férfi beszélt a pénztárossal:
- Azt mondják, hogy lehet még hitelt felvenni, mert amit felvettünk, az már elfogyott!
- Van most pénz a számláján?
- Á, nincsen!
- ???Vajon milyen fedezetre és milyen kondíciókkal tudnak egy ilyen ügyfélnek hitelt ajánlani a bankok?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30 #16473 üzenetére
Ami eddig lement rész a 7évadból,szerintem fent van torrenten.
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
lujó55 #16400 üzenetére
Ez az eset megérdemel egy apa-fia képregényt.
Mi - igaz nem házilag - nemrég jártunk így a 2010-es Bock Portugieserrel. 6 palackból 5 ecetes volt.Más: Múlt hét csütörtökön volt lomtalanítás. Azóta a szomszéd házból (a már említett család tagjai) kihordtak az utcára 20 méter hosszan, átlag 1 méter magasan lomokat, építési törmeléket és kis rész háztartási hulladékot. Készítettünk videót róla, a környező 3 ház lakóközössége együttesen ír a jegyzőnek egy panaszt.
Eddig is volt már olyan, hogy az önkormányzat iderendelt konténereket a szemét elhordása érdekében, de ez inkább bátorítja őket, minthogy elrettentené. -
ToBeY
nagyúr
Így jártam anyátokkal 6.évad done
-
Mawyx
őstag
despejado 0mm 24°
despejado 0mm 24°
intervalos nubosos 0mm 25°
despejado 0mm 25°
despejado 0mm 27°
megártott a sör
jó éjt
-
fokukac
nagyúr
amúgy a nap vicce:
„Lehetőségeink:
Gyurcsány: Ha nem tetszik, el lehet menni!
Orbán: Ha itt maradsz, megdöglesz!" -
Mawyx
őstag
citromos gösser 190ft volt
-
tildy
nagyúr
Igen, mert tok mas a szamozas itt, mint a tengerentulon, de orszagon belul mar egyseges , igaz kulon kulon nemek szerint
.
Tudni kell , honnet erkezne a cipo, csak igy lehet biztosat mondani.Iscariah: Pedig ott van. KB 10-10.5 , de az a lebiztosabb , ha a cipod hosszat centivel lemered, es atszamitod ez alapjan.
Nekem odahaza 40-41-es labam volt, de volt, mikor csak a 42es cipo volt kenyelmes.
Itt a 7-es cipo (41es) neha szuk, de a 7.5 (41.5) - 8 (42) - assal meg nem lottem nagyon melle.
-
Apollyon
Korrektor
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #16452 üzenetére
Mi munkahellyel kapcsolatban használtuk többet az autót az előző években. Nem tudom most fejből, de szerintem 2006-ban dupla annyit mentünk, mint 2011-ben!
A 400 Ft-os benya nem él sokáig, januárban lesz az 430-is!
Bár ezt csak a jövendőmondók, táltosok, látnokok tudják! Aztán ha szerencsénk van, akkor ismét felállítják a tervhivatalt, ahol 100 nagyszerű koponya fog agyalni azon, hogy mi lesz holnap....
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #16447 üzenetére
Most, hogy beszéltetek róla, megnéztem.
Korábban általában évi 12-15 ezret mentem (taval kb. 14 ezret), de az elmúlt 12 hónapban csak 9200 km lett.
Válság van.... Éjjen soká a 400 ft-os benya. -
zoltanz
nagyúr
Cserénél (vagy beszámításnál) kell adót fizetnem, ha mondjuk nincs bizonylatom róla, és 200 000 Ft maghaladja (mondjuk egy laptopot kerékpárra)? Köszi.
-
Mawyx
őstag
válasz
5ezret írtam be, 300-ra laknak anyuék oda-vissza, havi egy alkalom, plussz Bp-Szigetszentmiklós néha. Most több lesz, mert lejárt a diákom
Milyen parasztok, nem írták hogy várnak, ez illetlenség, mellesleg nekem ez a dilim, miért nem lehet leírni, hogy várnak
-
zolynet
veterán
válasz
170600km-nél járok
én sem megyek többet évi 8-10ekm-nél -
Mawyx
őstag
Mennyi a gépjármű 1 éves becsült futásteljesítménye?
A jelenleginél a legolcsóbb, 8280Ft/év újrakötve, újrakötés nélkül 11.760Ft
-
neduddki
nagyúr
válasz
kételkedem #16442 üzenetére
HI!
probald ki kh es posta /ne kerj semmifek kedvezmenyt itt, mert van 33%om/ es signal sajatjat kivancsi vagyok:- )
amugy kobe 13-16-26 /clb-bizotostas-netrisk: sorrnd nem ez/ koze lovo be magat de en veluk nem bulizok
keth fog nyerni ugy tunik:- )udv
neduddki
-
ToBeY
nagyúr
Külföldi cipőméretet hol tudnék európaira átváltani?Eddig találtam vagy 3 ilyen táblázatot,de mindegyiknél teljesen más volt a számozás.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ahany onlinye piortal annyifel ar jon ki, ill. a sajat honlapokon is tok mas, tavajj nem vol tennyire kobor:- )))
udv
neduddki
-
Mawyx
őstag
részben felhős 0mm
felhős 0mm
felhős, szitálás 0.9mm
részben felhős, szitálás 0.8mm
részben felhős 0.4mm
nem-nem-nem, nap kell, nem is nézem inkább, úgyse tudok vele mit csinálni(#16438) bobsys: itt meg nemsoká 3 hónapra tél lesz
-
Mawyx
őstag
Olyan tavasz hangulatom van.
-
kraftxld
félisten
válasz
fokukac #16429 üzenetére
Hetfon beszeltem egy ide szakadt hazank fiaval, mondta, hogy 2007 ota teljesen bedurvult a helyet, o is felszamolt meg eladott mindent (vagy epp felszamolas alatt van), aztan jon ide nyugiba
Pedig eleg sok es jol meno valalkozasa volt, csak a korbetartozasok, APEH afa leveresi proceduraja, valamint a jopar ki nem fizetett munka utan neki is tele lett a toke. -
neduddki
nagyúr
HI!
esmeros meseli: a szomszedja akinek egy igen jolmeno cege van meghallgata "Akienk nem teccik elemhet kulfoldre" neezetu mondatot es mult hetenatpakolta a vallakozast a felvidejrem aszonta elge van eddgig birta anyagilag es fejben is feladta:- (((
udv
neduddki
-
Mawyx
őstag
Fáj a pocim, folyton azon vagyok, hogy enni kéne valamit, de nem azért fáj, mert éhes vagyok, mert most jöttem rá, hogy túl sokat ettem. Sült csirkeszárny, 4db, 1 szelet hús, sárgaborsó főzelék, zúzapörkölt tésztával, 1 teljes fritőznyi krumpli és most sül a másik adag teljes fritőznyi krumpli
-
Érdekes levél jött ma. Szóval az eltűnt csomagom ügyében. Végül is tényleg eltűnt, amit a Magyar Posta 3 hét alatt megállapított, (oh, mily meglepő) persze ezt el is ismerik a 2003.évi CI. 20-23. § értelmezése alapján. Viszont eddig csak a feladási díjtat fogom megkapni, ahhoz hogy megkapjam legalább a feladott csomag értékének felét vagy negyedét, ahhoz be kell vonulnom egy postahivatalba és érvényesíteni a kártérítési igényemet. Úgy érzem holnap érdekesen fognak rám nézni a falusi postások hogy bekajtatok egy levéllel és mint egy behajtó, kérem a papírokat és a megfelelő tudakozványt. Régen ez nem így volt, talán a feladási díj 15*-ét adták ajánlott levél esetén, és itt 960Ft volt a feladási díj. Szóval kicsit mrár ki vagyok ettől az egésztől, pedig hányszor megfogadtam hogy köpök az egész cégre, de más megoldás nem nagyon van. Inkább megyek és nosztalgiázok, megnézem a Sin City-t háromezredjére.
-
Mawyx
őstag
El Tiempo predicción
intervalos nubosos 24° 0 mm 29 km/h
despejado 25° 0 mm 29 km/h
despejado 25° 0 mm 25 km/h
despejado 26° 0 mm 32 km/h
despejado 24° 0.1 mm 36 km/h
de óránként változik, jeleztek már mindenfélét -
Winner_hun
félisten
válasz
kételkedem #16423 üzenetére
Adásvételit elő kéne ásni, forgalmit már néztem, azon ugyan nincs rajta. Nem emlékszek már hogy amikor azt írtam akkor hoztam haza vagy akkor lettek-e meg a papírok. Előbb nálam volt 2 vagy 3 nappal.
-
kételkedem
addikt
válasz
Winner_hun #16415 üzenetére
adásvételi, forgalmi, egyébként meg: [link]
-
tildy
nagyúr
johetne mar a fizum
KEne hazautalnom, ha mar ilyen jol all a gazdasag
-
Lortech
addikt
válasz
lujó55 #16402 üzenetére
Ecetesedés akkor jellemző, ha lassan lett feldolgozva a szőlő, meleg érte, az erjesztési hőmérséklet túl magas volt, ha nem volt feltöltve rendesen a hordó és túl sok levegő érte, nem volt kotyogó a hordón, nem volt megfelelő higiénia, nem volt egészséges a szőlő, illetve ezek kombinációja. A kevesebb borkén önmagában nem kéne gond legyen megfelelő minőségű alapanyag mellett, ha minden más tényező rendben volt. Az ecetesedés elején lehet még segíteni rajta borkénnel, a leírásod alapján már legfeljebb csak borpárlatnak jó, csak ahhoz kevés.
kukac: próbálkozni szabad, nem?
-
fokukac
nagyúr
gyerekek, kaptam levelet az aegontól, hogy mivel nem okoztam balesetet, évi 53 ezerről 52 ezerre csökkentik a díjam.
hurrá.most lekérdeztem a netrisken, és ilyen évi 20-25-ért kínálnak biztosítást, de van olyan az uniqua-nál, hogy évi 14k (!), ha egyben kifizetem.
szerintetek kurva anyját-e az aegonnak? -
degu
senior tag
válasz
kételkedem #16394 üzenetére
Rosszul ertelmezed az egeszet!Tulkombinalod!
Benne van a nevukben,hogy *biztosito*!
Ez azt jelenti,hogy biztosan at*bsznak,mert erre torvenyesitett jogaik vannak!
A kotelezo annyiban kulonbozik,hogy -kotelezo at*bszni az ugyfeleket!
Te /mint sokan masok/ nem vagy ugyved,nem vagy biztositasi szakember,nincsenek jogaid a szerzodesben,csak kotelessegeid,es kizaro *kitetelek*...
Hat akkor nem ez a magyar Klondike nekik?
Beszeltel Te mar a piros lampanal koldulo,vagy az aluljaro *papundekli szallodajaban* tonkrement,lecsuszott biztositasi ugynokkel?
En nem vergodok vele,mert sejtem,hogy ugy van a konstrukcio kitalalva,hogy mire rajossz,hogy hol,mivel b*sztak at,mar nem tehetsz semmit! /Es sajnos erre legtobbszor akkor jossz ra,amikor beledrohan egy reszeg,lejart muszakival,esetleg jogsi nelkul,es a Biztositod mossa a kezeit./
Es egyet mondjal meg meg!
Ha *kotelezo* -akkor miert ne emeljenek? /Indokot en ot perc alatt kitalalok 10-et! Ott pedig jol fizetett,magasan kvalifikalt fehergallerosok vannak - 100- ugyveddel a hatuk megett!/
Olyan szellemi kapacitas van ott,hogy a nagy gondolkodok /Newton,Albert Einstein,Max Planck,stb./rogton elmennenek krumplit arulni,mert ezekkel meg Ok sem tudnanak versenyezni! -
Tim82
félisten
Reggeli kávéba bedobni egy darabka narancsos étcsokit - az (íz-)élmény megfizethetetlen.
-
kételkedem
addikt
Tulajdonképpen a lustaságot büntetik. Most már a kalkulátor oldalak segítségével könnyű és kifizetődő összehasonlítani az árakat. Én mindenkit arra biztatok, hogy szánjon rá fél órát és csináljon egy díjszámítást!
Most csináltam meg a szüleimnek, nekik az idei díj 10944 Ft. Ha maradnak akkor 14280 Ft a díj, ha ugyan ott újrakötik, akkor 8784 Ft, de a legolcsóbb ajánlat 6500 Ft!
#16412) Mawyx különös konstelláció!
-
válasz
kételkedem #16411 üzenetére
Hát az ilyenért büntetném az összes biztosítót, hogyha csak simám marad az ember nem lesz ugyanannyi mintha újraköti.
Mawyx: Egyél valami finomat, jó étvágyat hozzá
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #16411 üzenetére
Én netriskes vagyok, most meg éhes
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #16397 üzenetére
Én is. Már lehet nézni az árakat? Jó lenne emlékezni rá mi a belépési nevem meg jelszavam
Más: remélem ma nem voltunk nyitva, mert nem mentem dolgozni
-
vikvuk
senior tag
látszik a hozzászólások számából h ez a hétfő nem valami melós
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #16401 üzenetére
így csináltam a szüret előtt.
mármint a kifertőtlenítést, nem a berugást. eddig mindig jól ment a dolog, most viszont híg, világos, ecetes az egész. szerintem valami belekerült a préseléskor. vagy kevés borként raktam hozzá
mindenesetre hordót szétvágom, jó lesz virágládának. van aki megveszi az ecetet? ez meglepett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Filmvilág
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ingatlanos topic!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Utolsó 4 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest