- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Vettem ma az Aldiba egy bazinagy (750g) fahéjas gabonapelyhet.Mondván annyira nem lehet másabb mint a Ciniminis,mivel fajéj az fahéj.Hát de! Most ehetem jó sokáig.Többet nem spórolok.
-
Mawyx
őstag
2és fél k-t akkor is pillanatok alatt ott tudok hagyni a boltban amikor van itthon sör
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #19396 üzenetére
-
válasz
kételkedem #19395 üzenetére
Lehet hogy az anafilaxiás sokkra gondolt a doki, bár akkor adrenalint szúrnak iv., persze ha időben kiérnek a helyszínre... Bár örüljünk hogy nem történt baj.
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #19395 üzenetére
A lényeg, hogy nem szedte be.
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #19394 üzenetére
Ez jó irány, ezután dalszövegeken keresztül kövessük a napi eseményeket!
Még nyáron anyámat "megcsípte" egy kullancs, majd később egy másik valami, amit sajnos nem is láttunk, így nem tudjuk, hogy pontosan mi. A két rovar közül az egyik Lyme kórral fertőzött lehetett, legalábbis minden jel erre utal. A háziorvos Amoxicilint írt fel. Anyám nem különösebben bírja a gyógyszereket, a betegtájékoztatón felsorolt mellékhatásokból neki több is jelentkezni szokott általában. Most is rosszul érezte magát, de már meg sem lepődött rajta. Azonban rövid idő után annyira rosszul lett, hogy felhívta a háziorvost, hogy ezt a gyógyszert nem bírja szedni, írjon neki másikat. Ma a doki azt mondta, hogy ha akár még 1 szem Amoxicilint bevett volna, belehalhatott volna!
Mit mondjak, kissé le esett az állam! Filmekben láttam már olyat, hogy gyógyszerre vagy kajára annyira érzékeny valaki, hogy belehalhat, de ugyan ezt a családban megtapasztalni? -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #18990 üzenetére
Nincs baj, bébi, a bizonyítványt senki se kéri.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19392 üzenetére
Tegyük kötelezővé?
-
Winner_hun
félisten
válasz
philoxenia #19390 üzenetére
Ezért kell csak Firefoxot használni, nem minden böngészőt
-
BlacKSouL
addikt
Incredimail 2.0 -hoz lehet külön magyar nyelvi fájlt feltenni, vagy egy magyar verziót kell telepíteni? Mert a sima angol telepítőfájl 10 MB, a magyarnak mondott verzió meg 30 MB. Nincs olyan hogy egy .lang fájlt bemásolok és azt használja?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19389 üzenetére
Azt a részét értem én, de nekem az előbb az jött le, hogy létezik olyan, hogy a kiegészítővel platformfüggetlenül mindenkinél linkesedne az aláírás, azt furcsáltam...
-
Winner_hun
félisten
válasz
philoxenia #19386 üzenetére
Az egy dolog hogy azt írja hogy újabb verziókhoz nincs, attól még lehet használni, csak egy kicsit meg kell buherálni
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19387 üzenetére
De ez a fogadó oldalon működik.... Ha kijelölöd, jobb gombbal így is megy...
-
Winner_hun
félisten
válasz
philoxenia #19386 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19384 üzenetére
Az mi is? Nem ismerem?
Megnéztem, 9.01-hez nincs... -
ToBeY
nagyúr
válasz
philoxenia #19383 üzenetére
Mind ez is jó lesz
-
Winner_hun
félisten
válasz
philoxenia #19383 üzenetére
Jah, kiterjesztés nélküli böngészővel valóban ez a helyzet. Linkification rulz.
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehet alírásba betenni a linket ami kilistázza az eladó cuccaimat?
-
vikvuk
senior tag
válasz
kételkedem #19368 üzenetére
47.000 se ritka [link]
-
vikvuk
senior tag
válasz
Tothgera30 #19379 üzenetére
nem is tudom milyen az kb. ébr+1 óráig hullaság van...
-
Jó reggelt. Eh, de jó mikor kialszom magam és reggel fitten ébredek.
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #19296 üzenetére
el is vártam egy minimum 1 perces néma vigyázzállást.
-
kenwood3
addikt
válasz
Ez is a felüljáró alatt volt? Ott gyakori az ilyesmi. Hiába csinálják meg a kerítést, a következő napon szét is szedik
-
kicsit megkésve, de megjött a jézuska jeee
-
válasz
Ez már így elég durva.
-
kételkedem
addikt
Halálra gázolt egy mozdony egy férfit Kisvárdán Tény, hogy gyakran van vonatgázolás Kisvárdán, de két nap alatt kettő?
-
ToBeY
nagyúr
Alf avatar van a PF-n?Ha nincs lehet lecserélem a mostanit
-
válasz
neduddki #19361 üzenetére
Nekem valahogy még mindig jobban fekszik az eredeti Kispálos jelleggel...
Mondjuk én úgy vagyok vele hogy Csík zenekar/Tankcsapda/30Y/stb. ne nagyon játsszon együtt, abból olyan jó sohasem szokott kisülni. Minden zenekarnak/előadónak megvan a maga egyénisége, úgy mondva zeneisége, amitől ha meghallom az adott zenekar számát, felismerem, hogy "...igen, ez xy...", ha pedig együtt játszanak, nincs meg az a plusz, csak inkább egymáshoz viszonyulnak, és előadják az adott számot egy lightosabb/felfoghatóbb/könnyebben értelmezhető valamiként, amit én már úgy nem értek. Remélem érthető amit írok, bár ez tényleg csak magánvélemény, lehet hogy csak én vagyok így ezzel.
-
Mawyx
őstag
Rémes napom volt, de leszálltam a Nagyvárad téren és elgyalogoltam a Budafoki útig, kellett a kis séta. A Nagyvárad téren meg utamba került egy olyan patika, ahol akciós volt a Panadol, de nem ez a lényeg, hanem annyira kedves volt a csajszi, jólesett a mosoly meg a kedvessége
-
neduddki
nagyúr
HI!
Elvtarsak a francia nyalv ismerata nagy elony, de majd Setit megmongya az igassagot:- )))
udv
neduddki
-
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun #19357 üzenetére
-
lorcsi
veterán
válasz
Winner_hun #19351 üzenetére
mi az új nickje ?
-
FehérHolló
veterán
Mindenki fektessen be. Most!!! [link]
(Régi cikk, a most érkezett ajánlat gazdáját direkt nem linkelem.)
-
ToBeY
nagyúr
Beleraktam egy nagyobb ventit a plexibe,sajnos a plexi vágása nem lett valami igényes...[link]
Ki kell találnom valami hálós megoldást -
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #19344 üzenetére
Ja, hogy félisten lettél..! Grat!
Ui. Te rohadt stréber
-
lorcsi
veterán
válasz
és ez:
ismerős ?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
gratula
-
fokukac
nagyúr
válasz
Jajjmár, ezek az önkényuralmi jelképek...
-
Winner_hun
félisten
-
pohár
félisten
válasz
Winner_hun #19342 üzenetére
PPPFFFF
-
Winner_hun
félisten
Attól hogy újonc vagyok, voltam már az oldalon regisztrálva.
forrás -
Pontosan nem tudtam behatárolni, de valamikor 2010. december 30. körül, én akkor gratuláltam miatta.
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #19338 üzenetére
Bocs, hogy hiperaktív vagyok, de nemrég szabadultam a beágyazott rendszertervezés jegyzetből.
Csak egy gondolatkísérlet:
1. Rengeteg orvos és rezidens beadja felmondását. (Vagy egyszerűen az orvosok megtagadják a napi 12 óra feletti ügyeletet, amire egyébként az új munkatörvénykönyv kötelezi őket (hogy megtagadják).)
2. A kormány/parlament (ugyanaz jelenleg) kihasználja a tavaly (2011) szilveszterkor elfogadott vízközüzemi törvénybe foglalt módosítást, hogy az egészségügyi ellátást minimális szinten biztosítani tudja. Magyarul elrendeli a szükségállapotot.
3. Ekkor az előbb hivatkozott "sorozási" törvény értelmében a (potenciális) hadköteles állománynak be kell vonulnia, mert szükségállapot van. Ezek az emberek pont jók rendfenntartásra. Morál körülbelül nuku, kapnak kis hatalmat, aztán elszabadul a pokol.Paranoia. Csak nehogy igazam legyen, mint anno a svájci frankos hitellel kapcsolatban. (Most kivételesen tényleg remélem, hogy csak agyfasz az, amit írtam.)
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #19334 üzenetére
Valószínűleg az állomásra befelé sikerült valakit elkapni, nem onnét indulva. Mondjuk az állomás közelségének köszönheti a nő az életét, mert nem 80-nal "száguldott" a vonat.
Abban egyet értek veled, hogy jobb, ha az ilyen nem hoz világra túl sok gyereket.
Abba meg már veszélyes belegondolni, hogy a műveletlenségével hány ember idejét rabolta el és mennyi anyagi kárt okozott.
-
Storms
őstag
szép estét!
Ez mit is jelent pontosan? Link Valaki elmagyarázná? -
válasz
kételkedem #19333 üzenetére
ja, hát aki sorompót kerülget...
nameg ha áll is egy szerelvény, a vonat nem 6 mp alatt van 100on, bizony bazilassna indul el. nem tudom elképzelni, hogy ehhez milyen mértékű emberi butaság és figyelmetlenség kell, szóval bocsásson meg mindenki, de az ilyeneket nem tudom sajnálni.
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #19332 üzenetére
Ebben a két átjáróban sportot űznek abból, hogy a sorompót megkerülve átmennek a síneken. Ennek az is oka lehet, hogy a két vasúti átjáró egy vasúti megállóhelyet fog közre. Tehát gyakran előfordul, hogy a sorompó le van engedve, de a vonat áll.
google térkép -
válasz
kételkedem #19322 üzenetére
én nem tudom elképzelni, hogy nem lehet észrevenni, hogy jön egy baszottnagy kék valami, 3 lámpával az elején...
-
ToBeY
nagyúr
Meglehet nézni mikor léptem rangot?Mert ma privátba kérdőre vontak,de nekem fogalmam sincs mivel nem figyelem soha.
-
nike_
addikt
válasz
Brown ügynök #19328 üzenetére
gugli: [link]
-
Brown ügynök
senior tag
Üdv!
Valószínűleg lesz egy állásinterjúm Ausztriában (Salzburg) és az interjú első része "Logiktest" azaz logikai teszt lesz. Tudnátok nekem linkelni tesztet / topikot / oldalt ahol megnézhetném mire is kellene készülnöm? Egy pár példát jó lenne látni, milyen feladatok vannak egy ilyen tesztben. Németül, magyarul is jó.
Előre is kösz.
-
Apika
addikt
válasz
kételkedem #19325 üzenetére
Csoda, hogy túlélte, legközelebb biztosan gondosabb lesz...
-
válasz
kételkedem #19325 üzenetére
Elég veszélyes a hármas úti átjáró, főleg hogy általában nem használják az aluljárót. Bár attól függetlenül még történnek balesetek, más ok miatt is.
-
kételkedem
addikt
válasz
Tothgera30 #19324 üzenetére
Sajnos a kis állomásnál mindkét átjáróban történik évente legalább 1 baleset. Légvonalban pár száz méterre lakom, ha hosszan dudálnak a vonatok, mindig össze ugrik a gyomrom!
szerk: egy nőt gázolt a vonat, szerencsére nem halt meg!
-
válasz
kételkedem #19322 üzenetére
Sajnos nem az első és utolsó haláleset. Sajnos ez nagyon sok kellemetlenséget okoz, főleg az elhunyt családtagjai részére.
-
kételkedem
addikt
Szolgálati közlemény:
A Záhony Nyíregyháza vonalon késnek a vonatok, Kisvárdán a Hármasútnál az átjáróban gázolt a Záhony felől érkező szerelvény! -
tbs
addikt
válasz
venember83 #19319 üzenetére
Fosol..?
-
venember83
nagyúr
Kamillatea power!
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #19306 üzenetére
Szerintem legalább egy nagyságrenddel több alkatrészre van szükség, mint ahány jármű végleg meghal.
bandus: Ellenőrző rendszer egyszer rengeteg pénz, humán megoldás pedig sokszor kevés pénz. Ráadásul jelentősen növelné a munkanélküliségi rátát, ha átállnának.
-
válasz
kételkedem #19313 üzenetére
ezzel kapcoslatban lehet írni az indexnek
szerintem fogok is egy rövid szösszenetet.
-
kételkedem
addikt
A vidéki Volán társaságoknál jobb a helyzet, mint a BKV-nél. Én a Szabolcs Volánt ismerem egy kicsit belülről is. Nem dúskálnak a javakban, de igyekeznek új buszokat szerezni, illetve a régieket működőképes állapotban tartani.
Szerintem a vidéki társaságoknál sokkal kevesebb bliccelő van, átláthatóbb a gazdálkodás és nem utolsó sorban nem politikai ejtőernyősökkel van feltöltve a vezérkar.
Persze itt is vannak gondok. A sofőrök trükköznek az üzemanyaggal vagy a jeggyel, az utasok jó része kedvezményesen utazik, drága az üzemanyag és az alkatrész stb stb. -
válasz
kételkedem #19309 üzenetére
Itt nálunk egész jól megy a Jászkun Volánnak, legalábbis elég modern a buszsereg, illetve 4 helyen kiépítettek Buszfigyelőt (bemondja hol jár az oda érkező busz), GPS-ekkel van felszerelve majd mind, interneten nyomonkövethető hol járnak...
Szép napot mindenkinek, igaz elég ramaty idő van
-
kételkedem
addikt
válasz
bandus #19307 üzenetére
A tömegközlekedés szerintem sehol sem nyereséges, mindenhol kapnak valamilyen normatív támogatást a cégek. A támogatás mértéke pedig nyilván függ egy város vagy ország gazdasági helyzetétől.
Természetesen ettől függetlenül a mondanivalód másik részével teljesen egyet értek.
#19308) Dylen vagy lehet, hogy nem iszik rendesen!
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #19292 üzenetére
Kimerültek a vitamintartalékaid és a tested éhség formájában adja tudtodra, hogy sürgősen pótold.
-
válasz
kételkedem #19306 üzenetére
ehhez szerintem semmi köze az ország gazdagságának. ennek ahhoz van köze, hogy képtelenek nyereségesen üzemeltetni egy céget, emellett pedig félévente vezérigazgató váltások vannak, akik a szar munkájukért is milliós prémiumokat kapnak...
annyira szar az egész, hogy már fáj. ha bevezetnének egy normális jegyellenőrző rendszert, akkor ez emberek kénytelenek lennének jegyet vásárolni a metrónál is. tavaly volt egy időszak, hogy napi szinten, majd 4 hónapon keresztül kellett metróznom, szerinted ki vette észre, hogy nem érvényes a bérletem? 3 hónapig fel sem tűnt senkinek... (persze minden hónapban veszek bérletet, direkt mutattam nekik a lejártat, kíváncsiságból, hogy mikor veszi észre valaki, de ez nem történt meg).
tegnap kiszámoltam, hogy ha állomásonként 4 jegyellenőrel számolunk, akkor kb 40 millióba kerülnek ők a bkv-nak havonta. namost szerintem egy automatikus jegyellenőrző rendszer kiépítése állomásonként bőven ki kellene, hogy jöjjön ennyiből. sajnos nem vagyok egy világot látott ember, de legutóbb amikor varsóban jártam, ott csak úgy engedett át a forgóvilla, ha volt érvényes jegyed. és ekkor kell alkalmazni egy db biztonsági őrt aki figyeli, hogy ne ugorják át az emberek és kész... ennek néhány éven belül meg kellene térülni, nem számítva a plusz jegyekből befolyó extra bevételt, amit a bliccelés kiszorítása okoz.
és ez csak egy példa, szerintem számtalan ilyen lehetőség lenne még, de ismét inkompetens emberek kerülnek olyan helyre, ahova nem kellene... -
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #19304 üzenetére
A szervizelés a közlekedési társaságoknál donor járművekből történik. A végképp lerohadt járműben számtalan alkatrész van, amit fel lehet használni a még üzemképes járművek foltozására.
Egyébként tényleg a garázsokban dolgozó szerelők és a gépjárművezetők leleménye kell ahhoz, hogy a 30 éves buszok, 40 éves villamosok, 50 éves trolik még mindig futnak.Egy gazdag országban, ahol a járművek átlag életkora 5 év és a futásteljesítmény töredéke az itthoniakénak valamint új gyári alkatrésszel javítanak, ott nagyságrendekkel könnyebb működtetni a tömegközlekedést!
-
FehérHolló
veterán
Pedig most lett kinyilatkoztatva, hogy a jelenlegi költségvetés mellett a BKV nem (fog) tud(ni) alkatrészeket vásárolni a karbantartáshoz. Amíg mennek a buszok, villamosok, metrók, trolik, addig mennek. A szervizelés pedig az orosz módszerrel fog zajlani (nem megy? rúgj bele!). Az utasok biztonsága meg már egy ideje veszélyben van, az nem újdonság.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Milyen autót vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Új Dell 7340 Latitude 13.3 WUXGA Touch i7-1365U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest