- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem
üzenetére
Valami kis öröm nekem is kell
jöttek a villogó autók, nínóztak 
-
Mawyx
őstag
Reggel elkéstem, kigyulladt a metró.
-
bandus
veterán
azthinné azember, hogy a két legtöbbet használt villamosmegállójának őshonos kéregetője legalább megismeri, hamár a legutóbbi alkalommal 1,5k-t adott neki, de úgylátszik mégsem

-
NoLF
veterán
katasztrofális módon nem volt ma senki, pedig monday madness=25% off from your food bill.
-
válasz
venember83
üzenetére
Szerintem normális, mert engemet is farkaséhség rohamok kaptak el. Csodálkoztam is, hogy ennyire éhes vagyok?!
Épp most múlik el a megfázásom. Nem egy szimpla nátha volt, jobban kikészített és nehezebben is döglik meg. Pedig a fehérvérsejtjeim tömegével adják az életüket a testem egészségéért.
Apró hőseim. 
Szerk.: Hiába menekül a baktérium a fehérvérsejt elől.

-
venember83
nagyúr
Az mennyire normális, hogy megfázva egyszerűen nem tudok jóllakni, egész nap csak ennék?

-
Ugyan tény, hogy nagyon nehéz munkanélkülinek lenni, de egy rossz, kizsigerelő helyen taposómalmozni még rosszabb. Nem azonnal jelentkeznek a súlyosabb lelki-testi bajok, de egyszer csak az ember belebetegszik a rossz helybe.

Muszáj kockáztatni és lépni.Ráadásnak a lelki bajoktól nagyon nehéz megszabadulni. Évekig is eltarthat a gyógyulás.
-
Apika
addikt
Látom, sorstársak vagytok...

-
Mawyx
őstag
Eddig megoldottam, eltekertem a reluxát. Ahan csak jött az egyik főnök, hogy ez így nem lesz jó, látni akar, mondom fcuk
Állítottam a dőlésszögén kicsit, úgy már jó volt mindenkinek és a főnök is csak max napi fél órát járt felém általában, első nap látta nem sörözök egész nap, aztán hagyott is békén.
Itt meg konkrétan megmondta az új főnök, aki nem is tudom új főnök-e vagy ki a fene, mert hiába kérdeztem, fél választ adott, de komolyan már több a főnök lassan mint ahényan vagyunk. Pont ma mondta a recis kolléganő, amikor írtam alá a jelenlétit kifelé, hogy már csak fél lapon vagyunk, régen lapozni kellett, hogy kikeresse a saját nevét, fogyunk rendesen, elmennek az emberek.
Szóval itt most figyelve leszek meg jegyzetelve, hogy minél többet rámsózhassanak. Csakhogy több meló mellé, főleg, hogy ennyire jelentősen, több fizu is kellene. 2 weblap helyett 17+grafikák+a vágóplotter, hát menjenek a... vagyis én megyek amint birok.
Kisfőnök volt az egyetlen normális a cégnél, ő volt a közvetlen főnököm. Most megmondták ne is találkozzak vele, időpocsékolás, majd neki is új rendszer lesz, minden nap időre összeírja mit szeretne és emailben elküldi, nem kell beszélgetni. Napi pár percet beszéltünk, az tartott életben, jó volt egy normális emberrel beszélni (beszélgetésre nem volt idő). -
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az van kérlek, hogy állam bácsi most/nemrég fagyasztotta be korlátlan időre a nyugdíjpénztáras befizetéseket. Így a mnyp helyett az államkasszába vándorol annak a pénze is, aki maradt volna a seggén (=mnyp-ban).
Ráadásul emellett az állami nyugdíj 75%-ra lesznek jogosultak tudomásom szerint. Mindezt úgy, hogy közben ugyanannyit fizetnek az államiba, mint mások. (De állam bácsi nagylelkűen még mindig visszafogadja az eltévedt barikákat, bár már lejárt a határidő.)Még mindig köcsögök?

-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
---nem warezolok---
Aszondja a híradó, aki nem lépett vissza a magánnyugdíjpénztárakból, az is kap állami nyugdíjat. IS.
Aki átlépett, mert aszondták, az meg elmehet a büdös picsába, így járt, kellett a pénz, bedőltél, odaadtad, lúúúúúzeeeeer.....hahaha. (mint pl. én) Én Dimenziós voltam, meglehetősen magas hozammal...Namost akkor ha így van, akkor
megbassza a mocskos tetű kétharmados kurva anyját az összes fideszes fasszopó buzi köcsög, orbán viktorral az élen.Remélem ezt még elbírja a fórummotor, aki nem ért egyet, és szerinte a tetű nem érdemli meg szegény hogy összehasonlítsa ezekkel a ... , az moderálja...vagy cserélje ki pc kifejezésekre.
---nem warezolok---
-
Én belém meg nem tudom, hogy mi ütött, de szilveszter óta olyan nyugalom van bennem, hogy ezt még a tüdőgyulladásom sem tudja kikezdeni, pedig az is beköszöntött január másodikán. Nem zavar a téli időjárás, a kormány ámokfutása, a munkanélküliség és elméletileg az ebből eredő totális kilátástalanság sem. Érdekes. Régen volt bennem ilyen tuti jó érzés. Nem ettem, ittam semmiféle tudatmódosítót.

Szerk.: Egyébként egyszerű oka van a nyugalmamnak, megtaláltam a benső origómat és elfogadtam hibáimat, majd megragadtam erényeimet és azok segítségével kilendültem a gödrömből. Ráadásnak megvan az életcélom.

-
Mawyx
őstag
Én is munkakeresésbe kezdek.
Hihetetlen, szóhoz se tudtam jutni, csak hümmögtem meg bólogattam.
Ami eddig melóm volt az az alap+ ehhez jönne hozzá min 15weboldal frissítése hetente (ha ebbe belejövök, akkor több)+ grafikák készítése, olyan szobába kerültem, ahol 3-an vagyunk, egyik az új főnök és nem érdekel ha azt mondjátok, hogy üldözési mánia, de nehéz nem annak venni, hogy van vagy 20szgép a cégnél, 2van amire rá lehet látni mindenhonnan, mindkét gép az enyém. A titkárnő maca holnaptól megfigyeli mit csinálok és jegyzeteli
. Fizu nettó 100. 
Hát az anyjuk picáját azt
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Ramius
üzenetére
AMi mindig is a gyenge pontom volt: angol. Hiaba jarok suliba, meg mindig nem eleg.
Szeretek kommunikalni, es rakerdezni dolgokra, nehogy elrontsam, ezert inkabb kerdezek, minthogy valami galibat csinaljak .
Es ebbol (gondolom en) azt szurtek le, hogy azert mert nem ertem a feladatot. Pedig de...
Azzal sosem volt gond, inkabb pontositani akartam jobban, ha valami nem volt pontosan megfogalmazva.Csak sok a munka, keves az ido. A munkaimmal elegedettek voltak, elmondtak az erossegeim es a gyenge pontjaim is. Rendesek voltak. Ket het felmondasi ido, nem kell bemennem.
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
Kivancsi leszek, nekem hany nap kell. Nem lett meghosszabitva a probaidom, nem a szakmai munkam miatt ....
Sokkal sokkal jobban kell kuzdenem.
-
kételkedem
addikt
Az egyik cimborám töltőállomáson volt amolyan kis főnök féle. Egyszer csak rajta kívül az összes kutast kirúgták. Ő maradt egyedül, de néhány nap alatt kiderült, hogy csak addig és csak arra kell, hogy az újakat betanítsa. Neki ezt nem vette be a gyomra és azonnal felmondott. Talán fél év munkanélküli után sikerült elhelyezkednie egy másik kúton.
-
Apika
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Én javarészt a saját példámat vittem bele. Az újak nem akarnak dolgozni, csak menedzselni a munkát...

-
Apika
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Vagy meghagy egy-két rabszolgát, aki elvégzi a munkát mindenki helyett, és még örülhetnek az illetők, hogy van munkájuk...

-
kételkedem
addikt
-
Mawyx
őstag
Az a helyzet, hogy ez egy nyilvános fórum, amíg nem warezolok, addig annyit nyafogok amennyit csak akarok, nem tesznek ki.
Mellesleg poháron is látjuk mennyire könnyű munkát találni igen, pláne ami 140fölött fizet. Exem kap annyit phd-val meg ezer év munkaviszonnyal a háta mögött.
Van itt olyan infómérnök kolléga, aki sokkal kevesebbet keres nálam.
Ma meg költözés, ez lehet a kirugásom előszele, történnek furcsaságok bent és senki nem tud semmit, mindenki csak fél, hogy új főnök új gárdát hoz. -
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
az igazság néha fáj.
-
tildy
nagyúr
válasz
zolynet
üzenetére
Akkor tenyleg szerencsenk olt, augusztusban felulvizsgalat, maradt apu amiben volt. Novemberben allapotrosszabodas, felulvizsgalat, kikertuk ot a korhazbol, kocsit szerveztunk, a vegen be sem hivtak (csak raneztek) , csak anyumat, ot kerdeztek, mikozben masoltak a papirokat, es apu igy atkerult I. csoportba. O meg addig kinn vart, azt mondtak el se kellett volna mennie oda, eleg lett volna anyumnak elutazni... pfff.
Erdekes mekkora kulonbsegek vannak.
-
BlacKSouL
addikt
-
zolynet
veterán
-
vikvuk
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
na igen, a 100 az nevetséges ilyen végzettséggel
-
FehérHolló
veterán
Most csúnya leszek, mert bizonyos mennyiségű alkohol befolyásoltsága alatt állok és alapállapotban sem vagyok kedves.
Szóval az elmúlt időszakokban olyanokért picsogtál, amiket a végzettséged alapján simán meg tudnál oldani a titkárnői szint felett is. (Az eddigiek alapján titkárnőnek használ a főnököd.)
Keress már végre egy olyan helyet, ahol értékelik a szaktudásod. Ne munkaügyi felügyelet, újságok, meg kutyafüle. Pesten azért elég sok vállalat/cég van, ami megduplázta a bevételét az elmúlt 3 évben a "válság" ellenére is, nézz utána ezeknek. Több, mint felük keres informatikust is. Linked in, profession.hu, felkapottabb állásbörzék - mind adhat valami támpontot, illetve segíthetnek. Pályakezdőként nem az a fontos, hogy értesz-e valamihez, hanem hogy mennyire vagy magabiztos.
A te végzettségeddel - még a nemedre való tekintettel is - legalább dupla ennyit ajánlanak kezdőknek, mint amennyit most keresel. Legyél már egy kicsit ambiciózus. Mindenféle képzettséget igazoló papír nélkül kerestem nettó havi 160k-t (legálisan), csak jó helyen kellett becsöngetni (lásd fenn).
Több tippet nem adok, mert valamennyire konkurenciám vagy. -
-
tildy
nagyúr
Lab nelkuliektol nem szedhetik el, leven 1.-2. rokkantsagi csoportban levoket nem bantjak,felul sem vizsgaljak , ha jol tudom. 3. csoportban levoknek kell kb. ketevente felulvizsgalat.
Ha apumtol ezek ellenere elszednek, en nem allok jot magamert.
Apunak evekig 3. csoport volt, leven nehezen jart (erelmeszesedes a labaiban) , illetve a szivenek egy jo resze elhalt infarktus miatt , bar aki elsore latta lehet tole is elszedte volna a rokkantnyugdijat. Hat most mar -sajnos- 1. csoport

Es meg varhat masfel evet, hogy automata valtoju kocsira tamogatast kapjon. Amit olyan jol megcsinalt a kormany az uj autokkal kapcsolatban, hogy csak nem automata suzuki swiftre adnak kb 1.5 milla tamogatast. Ha az aprobetut meg elolvassa az ember, akkor meg kiderul, hogy csak hitellel veheted meg, es joval tobbet fizetsz vissza...
-
-
ToBeY
nagyúr
Elég beteg film ez a fekete hattyú,de Natalie Portman alakítása ötös.
-
Mawyx
őstag
Anyámék rettegnek folyamatosan, hogy elveszik a rokkantnyugdíjukat, mert láb nélküli emberektől szedik el, 30-30ezer Ft-ot kapnak, de ha ez se lesz, akkor éhenhalnak, én 100ezerből nem tudom őket is eltartani, ők dolgozni nem birnak és munka sincs, de így is több lábuk és kezük van, mint akit visszaszázalékoltak

Szerk: mert ezektől nem meri senki visszavonni, csak olyanoktól akitől nem kell tartani. -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hát igen, nagy szegénység van feléjük, a segély, meg a lopás...
UI: Megvizsgáltatnám az összes rokkant nyugdíjas állapotát, hogy mennyire valós a helyzete, akinek nem az, nem kap nyugdíjat az életében sose már az életben
-
FehérHolló
veterán
Hátrányos helyzetű polgártársam az utcán egy akkora köteg Deák Ferencet számolt, hogy alig bírta átfogni.

-
Mawyx
őstag
Lassan odarakom az ebédet. Imádom a hétvégét amikor itthon vagyok
Nem kell muszájból felkelnem 5-kor főzni, amit úgyis hidegen eszek meg melóban, hanem elég akkor, amikor megéhezek és lehet frissen enni. És van sör. 
-
neduddki
nagyúr
HI!
mi fojjik itt a gyongyi... ize a lapon? be be szoktam nezni a miert mideatunkba, foleg ha meglatom bal oldalon, de msot mast se latok csak hogy egyfijjtaban ott vn, lassan a legnebszerubb toyik lesz???
udv
neduddki
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Még nem ismertem ki a Version Girlfriend teljes funkcionalitását.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
savanyú a ... de jó! (paradoxon)
-
Tothgera30
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
Előbbi néha jót tesz, a simogató hullámoktól szabadságon érzem magam és a munkamorált nagyon befolyásolja, a legutolsótól pedig kanos leszek.
#19222 FehérHolló: ...sajnos nagyon kevés gyümölcsöt/zöldséget eszek, narancs még elmegy mondjuk.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem
üzenetére
Egy szép lány őszinte öleléséből sohasem lehet elég.

-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Túl sok narancsot/grapefruitot ettél.
Persze az a legrosszabb, amikor keserűen indul, aztán savanyú, vagy fordítva. Ezek ilyenek. -
kételkedem
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
a friss levegőt, a napsütést, a tenger simogató hullámait, egy szép lány őszinte ölelését?
-
NoLF
veterán
válasz
vikvuk
üzenetére
őszintén? a friss levegőt, a napsütést, a tenger simogató hullámait, egy szép lány őszinte ölelését, meg még millió más dolgot... de a cukros süteményekért, csokikért, üdítőkért, és általában az édes dolgokért csöppet sem vagyok odáig, mondjuk úgy kb 14 éves korom óta (ez nyilván csak tipp, hisz nem tudatos döntés volt).
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
nem szeretem az édességeket

-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
lazítottam én már életemben eleget, koma...
valószínű most nyal vissza a fagyi. sebaj, ezzel is elbírok
-
Mawyx
őstag
Rákapcsoltam én is, erre már nincs.
Nagyon időigényes egy blogot rendben tartani, megint csak összecsaptam, bejegyzés alig került bele, pár képet belehajigáltam és így is órák mentek el vele. Utazási napló, szeretném megörökíteni milyen szép helyeken jártam, de mindig arra lyukadok ki, hogy ott kint kellene esténként minden nap vezetni, mert amikor hazaérek mindig nyakamba szakad minden és nincs rá időm rendesen, később meg már nem olyan, elvesznek a részletek....
-
ToBeY
nagyúr
Most nézem a discoveryn Keith Barry trükkjeit,hát elég kamu szaga van a műsornak
-
syler
aktív tag
Egyébként sógorom most Március 25.-én lesz kint öt éve. De ezt a bizonyított kint tartózkodást nem igazán értem. Mivel lehet jobban bizonyítani, mint 5 év bejelentett munkával? Abból rendesen adózik, ez az egy munkahely van neki 5 éve /tesco/, van a nevére a rent stb. Szerintem a bizonyítással nem lesz gond
Köszönöm a segítséged. -
syler
aktív tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem igazán tudom, hogy most ez szarkazmus vagy komoly?
Rá lehet verni ilyenkor a bankra?Szerk: szerintem sem lenne olyan egyszerű, bár úgy is menni kell még ügyvédhez, nála rákérdezek akkor.
-
syler
aktív tag
Nem is az miatt vagyok ideges, hogy nem jön meg
De meg volt igérve még múlt évre. Azért lett volna fontos, mert tesómék fizették ki, az ügyvédnél pedig volt egy adásvétel is sógorom és köztem. Mivel nem érkezett meg December 30-ig a papír, így nagyobb lesz az illeték sajnos. Na ez az ami dühít igazából! -
Tim82
félisten
de azóta még nem sikerült nekik a törlésről szóló papírt küldeni.
Rajtad kívül még pár tízezer (ha nem százezer) embernek sem sikerült még kiállítaniuk, többek között azért, mert milyen meglepő, de épp azzal foglalkoznak, hogy egyszerre oldják meg ezt és az esedékes csoportos létszámleépítést*. Úgyhogy türelem, meg fogod kapni, gondolom, valamikor most január folyamán.
* köszönet érte kormányunk bankbarát politikájának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Sony Alpha A7C eladó - GARANCIA 2027.05.10
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- ASUS Vivobook OLED S513E notebook, laptop
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
jöttek a villogó autók, nínóztak 

Apró hőseim.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Állítottam a dőlésszögén kicsit, úgy már jó volt mindenkinek és a főnök is csak max napi fél órát járt felém általában, első nap látta nem sörözök egész nap, aztán hagyott is békén.

Nem kell muszájból felkelnem 5-kor főzni, amit úgyis hidegen eszek meg melóban, hanem elég akkor, amikor megéhezek és lehet frissen enni. És van sör.
.
Egyébként sógorom most Március 25.-én lesz kint öt éve. De ezt a bizonyított kint tartózkodást nem igazán értem. Mivel lehet jobban bizonyítani, mint 5 év bejelentett munkával? Abból rendesen adózik, ez az egy munkahely van neki 5 éve /tesco/, van a nevére a rent stb. Szerintem a bizonyítással nem lesz gond