- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemtom, amikor 91050 forintot kerestem hivatalosan (magyar állami doktori ösztöndíj, azert persze némi mellekessel kiegészítve), akkor voltunk Indiában három es fél hetet. Persze nem ötcsillagos szálloda, hanem ukrán légitársaság, olcsó vonatok, satöbbi. Meg csalad mellett biztos nem menne ennyiből, tudom, hogy extrem példa, de ha nem autóra, tévére költöd, akkor sok minden lehetséges.
Csak az utazásról a legtobb embernek a szervezett utak meg a szálloda jut eszébe, az nyilvan nem fer bele. -
-
rushty
őstag
-
Tim82
félisten
-
tbs
addikt
Ennél durvábbak mostanság: gyártanak egy kurvára korrekt mélszervert vmi felhőben, megszórják a népet, majd ha már túl sok a visszapattanó aldomént váltanak és kopizzák a cuccot egy másik "gépre". Gecók rendesen.
Spammer reneszánsz van ~3 hónapja. Erre még nincs jó ellenszer...
-
Ez egy másik téma. Szoc. munkásoknak eleve alig van gyakorlatuk, én már 300 óra gyakorlaton túl vagyok, ők meg 120-150 órát töltenek le. Az hogy kakit pucolnak az azért van mert 1. - e.ü.-ben ált mindenki kakit pucol, ha szükséges, ha nem akkor rangsor van. 2. - szerinted egy szoc. munkás nélkülözhetetlen, mikor ápoló/mentő ápoló, -tiszt hallgatók és dogozók többfunkciósak? 3. - Hivatás igen, itthon sajnos nem fizetik meg, eléggé rossz helyzet van, néha nekem és elborul az agyam emiatt.
Mellékesen jegyzem meg hogy a kaki pucolás a legenyhébb meló, mert Clostris, Macis, AIDS-es 65-70 éves (hátrányos helyzetű és családi életű) nőbeteget az intenzíven kezelni nem játék, miközben hiányos felszerelések és védőöltözet van, tehát gumikesztyű vagy maszk sincs, ha lenne rá szükség.
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
-
Mawyx
őstag
Baconszalonnával müködik, igazi szalonnával nem az igazi. Májat csak baconbe tekerve lehet megenni szerintem. [link]
A rendes szalonnát mivel vastag lett, tovább kellett sütni, a baconnek elég kicsi idö, a májnak se kell sok és akkor finom a máj, amikor még nem kemény, amikor még rózsaszínes a közepe és szinte krémes, hát ez most nem olyan lett. Anyukám mindig keményre sütötte a májat, amíg nem én csináltam, addig nem szerettem. Legközelebb venni kell bacont, csak olyan drága, nem akartam még azt is. -
Mawyx
őstag
Ez most nem olyan jó, mert nincs bacon, hanem kaptam házi szalonnát. Ehhez vettem fél kg csirkemájat, baconbe tekert csirkemáj akart lenni, de jobban megsült így, nem tudtam anynira vékonyra szelni meg nem olyan ez a szalonna, fele szétesett. Azért egyszer meg lehet enni. Meg lencseleves lesz hozzá, az még nincs kész.
-
EQMontoya
veterán
Ugyan, ugyan, ugyan. A rezsicsokkentessel a lakossagi szolgaltatas boven veszteseges, eddig sem abbol eltek. Nem tudom, mi a problemad, mi draga? 40-bol kijon az 52nm-es (nem uj epitesu) lakas teljes rezsije, beleertve netet es tvt, telen. Meghozza ugy, hogy a melegvizet villanybojler adja, az pedig nem olcso, meg amugy sem szokasunk sporolni.
Egyedul a tavho pofatlanul draga, ami pedig a legnagyobb hatekonysaggal mukodhetne. De az az egy meg mindig allami tulajdonban van. Na, olyan is.
-
BlacKSouL
addikt
Van egy tábla. Előtte 50-el, utána 90-el lehet menni. Ami nem azt jelenti, hogy előtte felgyorsulhatsz annyira, hogy a táblától már éppen pont 90-el haladhass. A tábla előtt 1 méterre még csak 50-el mehetsz. Pont. Ez a törvény, a szabály. Nincs megengedő része, hogy ha az a szokás alakult ki, hogy mindenki gyorsabban megy mert úgyis faluvége, akkor nekem is lehet, és akkor a szabályok automatikusan felülíródnak. És ha egy úton 70-el mehetsz, de 18%-os lejtő van, az nem mentesít az alól, hogy simán lehetne menni 90-el, egyrészt mert lejt, úgyis gurul az autó, a féket is jobb nem koptatni, meg senki nem jött arra, csak te vagy az úton. Egyszerűen nem kell annyival menni.
Ha a járdán nem szabad parkolni, attól még lehet, de nem szabad. Ha mindenki ott parkol, de senkit nem büntetnek meg csak téged, akkor igazságtalanság ugyan, de téged mások f.szsága nem mentesíthet a szabályok betartása alól.Svájcban nyílegyenes, 6 km hosszú, 2x3 sávos autópályán verőfényes napsütésben kihalt úton senki nem megy 120-nál gyorsabban, mert nem szabad. A helyiek sem. Miért?
-
Tim82
félisten
Nem, ez leginkább demagóg érvelés. Nem véletlenül hoztad fel a zsidótörvényeket, és próbálod egy kategóriába tenni a közlekedés szabályzásával. Ha azt akarnám érzékeltetni, hogy mindkettő értelmetlen és/vagy zsarnoki, én is így tenném a helyedben. A peched az, hogy a közlekedésszabályozásban legfeljebb a büntetés mértéke kifogásolható, ellentétben a zsidótörvényekkel.
-
BlacKSouL
addikt
A törvényt, szabályokat nem szeretni kell, hanem betartani. Vagy lázadni ellene, nem betartani de vállalva a következményeit.
Vannak ésszerű, logikus, a többség számára elfogadható törvények? Igen. Mindenki elfogadja őket? Nem. Van aki direkt szembemegy vele? Igen.
Vannak ésszerűtlen, logikátlan, sokak számára elfogadhatatlan törvények? Igen. Be kell tartani őket? Igen. Lehet lázadni ellenük? Igen.
De amíg nem vagyunk törvényhozók, addig két dolgot tehetünk. Elfogadjuk vagy nem. Előbbinek nincs retorziója, utóbbinak meg sokszor igen. -
Viszlát
addikt
Mekkora demagóg duma ez már, hihetetlen.
Mind a három általad felsorolt eset olyan szabályok és törvények megszegéséről szól, ami kifejezetten a közösség érdekét szolgálja. Mert mindenki a járdára állna hülyébbnél hülyébb indoklásokkal, meg száguldozna a városban, és az egészet a lejtőkre fogná. Ja meg arra, hogy már úgy is a pusztában vagyunk.
Legközelebb ha tilosban parkolsz, figyelj jó erősen, nehogy kiirtsanak.
-
Viszlát
addikt
Ne haragudj meg, de az annyira tipikus mentalitás. Minden példa amit felsoroltál, a te hibád, de ezt az életben nem fogod belátni valószínűleg.
Járdára nem állunk, ez a törvény, kivéve ha azt kiegészítő tábla engedélyezi illetve fel van festve a parkolást engedélyező csík. Az úttest hibái nem tartoznak a kivételre feljogosító körülmények közé. A kicsit begyorsult a kocsi nem éppen hivatalos fogalom a közlekedésjogban, ha nem lépted át a sebességhatárt, akkor nem vagy büntethető, ha átlépted, akkor meg igen, ilyen egyszerű (a lejtőn egyébként hajlamos ilyesmire a jármű, többek között ezért van felszerelve fékkel). A közhiedelemmel ellentétben a lakott terület nem addig tart, ameddig az autós gondolja, hanem ameddig a tábla le nem zárja azt.
Mind a három olyan eset, amikor te hibáztál, illetve vétettél a hatályos jogszabályok ellen. A büntetési tételek mértéke már más kérdés, de aki szabályosan közlekedik, annak nincs oka ezek miatt aggódni.
-
troland26
őstag
Kapunk , de szerintem ezeknek a dolgoknak nem sok köze van ahhoz , hogy a saját ingatlanodon vagy előtte hogyan és miképp parkolsz . A dohányzás tilalma közterületen bizonyos helyeken meg érthető és jogos , mondom ezt úgy , hogy én is dohányzom . A kisebbségről lehet beszélni , csak a hangnem és a stílus nem mindegy . Kocsiba nem értem miért nem mersz ülni ... nem fog a rend őre kirántani belőle , ha leállít és nem a kormányon tartod a kezed amíg oda ér hozzád és nem fog azért sem megbüntetni , ha pl látható helyen van akár bontatlan alkohol tartalmú ital az autódban . Az itthon tapasztalt "szabályok" szerintem sokkal toleránsabbak és szabadabbak az ottaniaknál ...
-
Tim82
félisten
szerintem a rosszfiúk már tüdják,hogy hogyan lehet lenyúlni.
Ha ellopják a telefonodat (nem épp hekkerkedés-kategóriába eső bűncselekmény) vagy feltörik a bank rendszerét és belenyúlnak az ügyféladataidba (ha ezt meg tudják tenni, akkor jóval egyszerűbb módszerekkel is meg tudják oldani a számlád tisztára söprését).
Alapvetően a rosszfiúk akkor tudják lenyúlni, hogy ha tudják az azonosítódat, felhasználónevedet, jelszavadat és mellesleg náluk van a telefonod, ez meg általában ügyfélhiba (hadd fogalmazzam meg ilyen finoman) miatt lehetséges.
-
Lortech
addikt
Nekem nem tűnik úgy, hogy az olcsó EU-s vagy EU-n kívüli lőrék nagyon nyomnák a piacot. Fogyasztóként és hobbitermelőként is nagyjából versenyképeseknek látom a magyar borokat belföldön az itt megvásárolható nem magyar borok ellenében, főleg ha hozzáadjuk vagy hozzáadhatnánk azt a pluszt, hogy ezen a piacon tudatosan a hazai termelőket részesítjük részesítenénk előnyben, persze ~azonos ár/értéket tekintve. A saját tágabb környezetemben gyakorlatilag elenyésző a külföldi borok fogyasztása (pezsgőnél már más a helyzet, alsó és felső kategóriában is). Az utóbbi néhány évben felfutott néhány nagy termelő, akik képesek viszonylag alacsonyan tartani az áraikat és stabil minőséget produkálni megfelelő mennyiségben. Ehhez tudatos, hosszútávú stratégia szükséges, hogy ezen a változatos éghajlaton az évjáratok közötti különbségeket csökkenteni tudják, mind minőség, mind mennyiség tekintetében.
Azzal pedig nem lehet versenyezni, amikor a termelőtől folyóbort vásárlunk. (Más kérdés, hogy ebből mennyi adózik.)
Én magam is kacérkodok a gondolattal, hogy csinálok egy borász-mérnöki másoddiplomát, már csak az érdeklődés miatt is, de egy későbbi vállalkozás indítás is lehetne belőle, ha már nincs kedvem a biteket görbíteni.
Viszont vállalkozó kedvemet szegi sok dolog. Egyrészt van egy nagyon komoly tőkeigény. Ahhoz hogy kicsiben csinálva tisztességesen meg lehessen belőle élni, ahhoz nagyon különleges minőséget kell produkálni, ezt minden évben megcsinálni nehéz, tízévek tapasztalata szükséges hozzá, nem elég tanulni róla. Az a szőlő, amely ilyen minőséget képes produkálni, nem olcsó. A másik komoly tényező a végtelen bürökrácia, ha valaki mindent szabályosan akar csinálni az utolsó apróságig - még akkor is, ha az nem logikus, vagy épp a bevétel nagy részét elveszi-, akkor rájön, hogy embert próbáló, több kapcsolódó területen komoly szakértelmet igénylő, drága játékról van szó. Ilyen adottságok mellett nem lehet kitermelni hasznot a költséget mellett, kicsiben. Persze a valóságban ez nem így történik, eltitkolják a mennyiséget, nem adóznak csak az eladások töredéke után, és egyéb trükközések sora mellett lehet megélni belőle kicsiben (néhány 10-100 hektoliter). -
parandroid
félisten
Valakik igen, csak a valakik nem faji, vallási, vagy nemzeti alapon szerveződtek, hanem egyszerűen a pillanatnyi haszon érdekében hosszú távon fenntarthatatlan irányba vezető döntéseket hoztak a döntési helyzetben lévő vezetők. Mielőtt még sikerülne egy zs-kategóriás vita irányába elindulnunk...
Ehhez egyébként még összeesküvés-elmélet sem kell, egyszerűen az emberi természet ilyen: ha én azért kapok egyéves fizetésemnek megfelelő prémiumot (amiből mehet a gyerek még két évre magániskolába, vagy felsőkategóriás egyetemre, vagy befogja az asszony a száját, mert végre meg tudjuk venni a házat a hegyoldalban), meg esetleg még egy előléptetést, mert csinálok egy olyan tranzakciót, ami most marha jól mutat a könyvekben, de egyébként bedöntök vele egy kisebb bankot (ami majd másikakat ránt magával), akkor megteszem.
És itt ezt nem egy-egy ember csinálta, hanem egész vezetői szintek, meg igazgatói tanácsok, teljes egyetértésben, csak alulról ez akkor még nem látszott - bár kiszámíthatónak éppen kiszámítható lett volna a rendszer működésének ismeretében. Csak ahogy az idézetekben is olvasható volt, mindenkinek tetszett a rendszer, és mindenki hajlamos volt örülni a jó oldalának, és szemet hunyni a veszélyek felett.
Az, hogy most elölről kezdik az egészet, megint csak azért van, mert az egyének a boldogulásuk érdekében megint ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. A bankárok mindneáron hitelezni akarnak, az emberek meg mindenáron mindenből újabbat, jobbat, nagyobbat. Akár hitelre. Kis túlzással senki nem tanult semmiből...
p
-
lujó55
addikt
Na, most akkor nem fogunk egyet érteni.
Nem feltétlenül olcsóbb a műanyag alkatrész, elhiheted, mert ezzel foglalkozom. Ha van benne üvegszál erősítés akor drága, ráadásul a fröccsöntő szerszámot is erősen kikezdi és annak a költségét is be kell építeni a végső árba. Ez a tengely ami nekem van, nem kivitelezhető másból csak műanyagból. Cső, amelynek a külső palástja körkeresztmetszetű, hogy csapágyazható legyen, belül pedig négyzet, hogy átvigye a nyomatékot. Na forgácsolj ki egy ilyet nekem. Az egész konstrukció szar. Nem igénylem, hogy a külső-belső levegő irányítása gombnyomásra történjen, el tudok húzni egy kart mechanikusan. -
Lortech
addikt
Az aktuálpolitika az, amibe nem szivesen megyek bele, főleg fórumos keretek között.
Te magad mondod, hogy azóta is csak szörnyülködünk, akkor azt gondolom, hogy a 2/3-ot megszavazók nem ezt akarták. Akkor talán nincs minden veszve, talán csak félig hülyék, amiért reménykedtek valami jobban. Nem hiszem, hogy emiatt olyanok lennénk, ahogy leírtam. Úgy általában nem a politikán kéne siránkoznia az embereknek, mert az semennyire se segít az egyén boldogulásán, nem az határozza meg. -
lujó55
addikt
Nálunk meg a szomszéd elkezdett tatarozni. Felvonultak, hoztak mindent ami kell, többek között Toi-Toi WC-t is a mestereknek, hogy ne járkáljanak be bakancsban a házba pipilni.
Namármost a sztori a következő: tegnap a szél felborította a budit, a szarlé meg valahogy kiömlött. Isteni volt.A nyugati oldalon minden ablak bezárva, pedig ott a terazs és ki kellett volna teregetni a ruhát.
-
lujó55
addikt
valahol olvastam, hogy a világon bekövetkezett infarktusok mindössze 4%-a tehető a koszorúér betegségek és a magas kolesztrinszint számlájára. A többi stressztől, vagy túlerőltetéstől következett be. mindenesetre jó üzlet a gyógyszercégeknek.
tényleg, benzin. ma meg kell tankolni
-
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
múltkor átjött a szomszéd, hogy lesz egy kis zaj, legyünk már türelemmel, úgy néz ki a padlófűtés cső ereszt, mert a nappaliban a fuga tiszta víz.
mondtam, hogy csak egész nyugodtan, nem fog zavarni.
elvoltunk, vártuk a nagy zajt, felkészülve mindenre.
kb. egy óra múlva megy el a mester, viszi a kofferos hiltit.
kérdezem, nem sikerült megcsinálni? azt mondják, de sikerült, fel kellett bontani 2 járolapot, megnézték hol engedett el a padlóban a csatlakozás, megcsinálták, egy kicsit még várni kell, míg megköt az aljzatbeton és utána jöhet a burkoló.
még duruzsolást se hallottunk -
lujó55
addikt
Vagy pisztollyal mennek iskolába, vagy másokat terorizálnak.
Én nem vagyok maradi felfogású, de esküszöm ennyi bőven elég volt ebből a fajta "demokráciából". A gyerek feljelenti a szüleit, ha a seggére vágnak? Jó, hogy a kutyák nem sétáltatnak bennünket...
Amikor én voltam gyerek, nem így volt. Ha a gyerek visszaszólt a tanárnak, ellenőrzőbe beírás, a szülő meg otthon elverhette a gyereket ahogy jónak látta. Ha pedig a szülő nekiment volna a tanárnak, kimentek volna a rendőrök, bekopogtatnak és másnap a szülők mehettek volna a fogorvoshoz. Én csak a rendszerváltás óta látok összefirkált középületeket.
Egyébként túl vagyunk rajta, tegnap kitárgyaltuk a történteket itthon. Csendben és észrevétlenül felnőtt két nemzedék amelyre semmi szüksége a társadalomnak. Az egyik az, amelyik egyáltalán nem becsüli az életet, nem foglalkozik a megteremtett értékekkel, buták, érdektelenek és közveszélyesek. Hátrányos helyzetűek és esélyük sincs ebből kikerülni, mert fogalmuk sincs mi a helyes út. Képesek erdőket kivágni, állatokat kínozni, mint az ősemberek. A másik réteg meg az, akinek akkora vagyoni előnye van, hogy semmi sem drága, minden pótolható, csak a pillanatnyi jókedv nem. Bármit megenged magának, nyugodtan lehet parkolni a Q7-tel a villamospályán, mert úgy tetszik,ha megbüntetik úgyis kifizeti és elfelejti. És ami a legszörnyűbb, hogy szaporodnak. Mindkét réteg. Egyre többen vannak és a maradék néhány millió tartja el őket, mert az adófizetést valahogy nem ismerik. Szerencsére a természet megalkotta a szelekciót. Az első réteg levadássza egymást a falusi bálban, a második réteg meg kokaintúladagolástól, vagy extrém sporttól hullik el. Én meg az idegtől. -
-
Mawyx
őstag
Nálunk odahaza vidéken anyuéknál van egy bácsi, aki megnyerte a lottót pár évvel ezelőtt. Nem tudom mennyit nyert, de nem okoztt neki nagy törést. A fia nem foglalkozott vele, a nyeremény után persze jött tartani a markát, elzavarta az öreg a picsba. Vett magának egy 125-ös kis choppert, azzal krúzol szép lassan a szokásos útvonalán és vett egy gyönyörű kertes házat. Anno jártam nála, megmutatta a kertet meg a motort (mert én voltam az "ismer engem, én vagyok a motoros lány"
). A kertet kertészmérnökkel terveztette és építtette és az valami fantasztikus amilyen parkot hozott létre, tavakkal, kis romantikus híddal,a növények ízlésesen elrendezve, rendben tartva. Belül nem jártam, de gondolom minden kényelmi dolgot megvett magának, pl masszázsfotel, látszik hogy a nyugalmi öregkor volt a célja. Amíg élt az anyukája mindig az utcánkon járt hozzá, most nem tudom mi van.
Én nagyon sokat utazok, de én nem nyereménnyel, hanem így nem tudom teljesen élvezni az utakat, mert lelkem mélyén tudom, hogy ezt nem engedhetem meg magamnak és sokszor kérdezem a faxt keresek én itt?! Húzom a szám minden kiadott filléren. 2éve könnyebben ment, mert egyetemista koromban q jól éltem, volt bőven lóvé és tudtam van még tartalék, nem okozott lelkiismeretfurdalást. Ma már nehezebb, mert idegesít az életem, hogy hogy lesz lakásom, hogy lesz nyugdíjam, hogy segítsek anyuékon stb. Ha tudod van bőven, akkor nem nyomaszt, legalábbis ez a része és tudsz pihenni, kikapcsolódni, ami jó dolog.
-
concret_hp
addikt
azért azt nem mondanám, hogy nem lehet hozzászokni a pénzszóráshoz, szerintem az emberek túlnyomó része lehet hogy lassan "venné fel ritmust", de biztosan megszűnnének azok a dolgok amiket mondasz és valószínűleg az sem véletlen van, hogy a nagy nertesek többsége pár év alatt elszegényedik.
félig ide kapcsolódóan viszont sokkal jobb szerintem, ha az ember saját maga építi fel a "jólétet", úgy sokkal kisebb eséllyel történnek oylan dolgok, mint a lottómilliomosokkal.
-
-
lujó55
addikt
Vakondok az nincs, ellenben sok szemét kismadár. Ásáskor, vetéskor mindig megjelennek és csivitelnek, kicsipkedik a magokat, vagy a palántát. Rohadékok
A telek lejt. Nem is tudom vízszintesre munkálniMondjuk a göröngyöket, barázdákat elsimítom, de ennél több nem fog menni. Talaj: homokos, de benne van már jó néhány humuszos réteg, viszont a nap állandóan sütni fogja. Szomszéd azt mondta, hogy ő mikor csinálta vegyesen szórta el a fűmagot, ilyet is olyat is alapon. Minden szépen alakult amíg el nem mentek két hétre nyaralni. Mire hazajöttek nem volt fű csak perzselő szahara. Szóval locsolni állandóan kell majd, mert errefelé ritkán esik eső.
Jó reggelt mindenkinek! Hol a beígért napsütés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest