- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasi001
senior tag
válasz
dgyuri0123 #82998 üzenetére
Valószínűleg neki a csúcsfényerő nincs maximumon. Úgy azért más.
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #82979 üzenetére
Hogy mi?
Nekem SDR Sport mod 100. Szabványos 80, HDR 100 a default érték a tévé beállításaiban alapból, megy mindig
Bár lehet más az elosztás. de nekem ennél alacsonyabb módon nem is tetszik
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
papi77 #82993 üzenetére
Csak egy tipp, be van kapcsolva ez a menüben, vagy alapból tudnia kellene a VRR-t?
Mert, pl Panasonic Lz2000-en a VRR alapból ki van kapcsolva és addig a Ps5 azt írta, hogy a tv nem támogatja. nem tudom, nem ismerem a Philips rendszerét, csak egy tipp volt.
Sony A95K meg alapból be van kapcsolva, viszont ott meg minden más fontos dolog ki van kapcsolva. Pl a DTS-t külön kell bekapcsolni, meg az eArc-ot is. Komolyan, agyvelőgyulladások kódoljak ezeket a rendszereket. -
Sziasztok!
Az létezik,hogy a philips 806 nem támogatja a VRR-t?
PS5 el próbáltam,és nem működik! -
alaves
addikt
válasz
SaitoX #82991 üzenetére
WBC kijelzőknél sajnos előfordulnak ilyen hibák. WBE kijelzők esetén valószínűleg már megoldották. Ettől az évtől a 2021-es és a későbbi modellek vonatkozásában csere esetén is WBE kijelzőre lehet számítani (C1-ben most cseréltettem, mert a WBC fekete közeli inhomogenitása nekem már zavaró volt). Van rá esély, hogy a korábbi modellek is WBE-t kapnak csere esetén. Szerintem az LG, az ilyen jellegű hibákat garancia időn kívül is elismeri és ingyen cserél.
-
SaitoX
tag
Ez pl. 100%-ban ugyanaz a jelenség, ami nekem is van.
Egyébként ha nem nézegeti az ember, szinte észre sem lehet venni normális távolságról / normális használat mellett, de úgy látszik tényleg sok embernél előfordul.Ami számomra jobban zavaró, hogy tegnap a képernyő tetején egy csíkban erősen elkezdett világítani, és ezt mindig látni, messziről is (kb olyan, mintha 100% fényerő lenne mindig azon a részen). Illetve bal oldalt egy kis piros rész is van. Ez egyébként egy ki, majd fél órával később bekapcsolás után tök hirtelenül jött elő.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82988 üzenetére
Sajnos nem. Ha keresed a neten, bizony nagyon sok, a széleken elszaporodó pixel hibás panel. [link]
Egybecseng az állítással, leginkább a széleken romlik…
De legyen neked igazad, én örülnék neki. -
-
SaitoX
tag
A C2-ben található LG α9 Gen 5 AI processzor hasonló, mint a Sonynál a "Reality Creation"? Vagy ez inkább csak egy jó marketing?
A C8 óta az LG sokat fejlődött a képminőség feljavításában?
-
dgyuri0123
nagyúr
Kb. 15 évig plazmáztam. Ott is előfordult 5-10 évesen is szép kijelző, meg volt 2 év után szénné égett is és nem feltétlenül egy tv logó volt beleégve. Sajnos az oled sem más, vagy jobb e tekintetben. Ha nem vigyázol rá (értsd, ahogy szeretnéd) akkor idő előtt "tönkremehet".
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82981 üzenetére
Ha azon nem folyton csak tv csatornák mennek, még akkor sem lehet gond.
Ez egyszerűen kijelzőhiba, nem pedig a fényerő miatt van. Manapság nem lehet ezeket a tévéket a fényerővel tönkretenni, csak akkor ha direkt ez a cél. Pl ugyanaz a statikus tartalom 5-8 órán keresztül látszik, akkor igen. -
-
Skylukos
tag
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82976 üzenetére
Én 15-30-cal sdr-hdr használom de még így is van, hogy kisül a szemem...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SaitoX #82972 üzenetére
Ritkán látni ennyire ronda (hibás?) kijelzőt. Ennek annyi.
De hadd mondjak egy teljesen saját véleményt... a 60-as sdr oledfény rettentően sok. Kalibrált állapotban is 20-25 környéke is bőven elegendő lenne a kiváló képi élményhez. Csak remélni tudom, hogy a C2-t nem így szeretnéd használni, bár semmi közöm hozzá, csak egy ötlet részemről, hogy hogyan (is) lehet hosszabbítani a kijelző élettartamát és jobb képet nézni/látni, mint amit eddig néztél. -
turika86
aktív tag
Sziasztok!
Most akadtam rá az interneten, hogy a 65b8pla as tv-met egy alaplap cserével fel tudom pimpelni 65c9pla-ra... esetleg volt már közöttettek valaki aki ilyet elkövetett?! (örülnék a 120hz es támogatásnak illetve a 2.1hdmi nek a ps5 höz)
Tényleg csak elég kicserélni az alaplapot+wifi modult+távirányítót?!Köszönöm
-
SaitoX
tag
válasz
SaitoX #82971 üzenetére
A kép széle egyébként mindenhol "sárgás", meg fekete pöttyök is vannak, de ezek nem különösebben vehetőek észre normál használat során, ha nem figyel rá az ember.
A fenti sárga csík az viszont eléggé zavaró, főleg sötét szobában / sötét tartalomnál.4 éves egyébként, napi szinten pár órát szoktam használni általában, hétvégén többet.
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip #82956 üzenetére
A HDMI gittegylet pont az egyszerű fogyasztók miatt hozta be ezeket az elnevezéseket, de szerintem is egy jó nagy öngólt rúgtak.
A számozás sokkal egyértelműbb és úgy tűnik a legtöbben - akik tesznek a tanúsítványra - rá is álltak.Not all 48Gbps cables include or require the certification, and many reputable brands have offerings that save on the cost of certification to offer a better price point. So long as you trust the brand, the certification is not essential to achieving 48Gbps.
-
sakal83
addikt
válasz
blakey #82965 üzenetére
Erre nem figyeltem, kezdo vagyok ezen a teren. Annyit csinaltam hogy kabel bedug 4k/30hz volt a maximum beallithato, majd regi kabel vissza 4k/60hz. Ez 2x hatha
, de nem. De erdekes mert 2x vmiert kepet sem adott bekapcsolaskor. Lehet hibas volt a kabel.
De annyi biztos, hogy az oled monitor tobb mint parádés. Nem célszerű kipróbálni, mert nehez lesz a visszaszokas. En 2 honapon belül eladom, mert nyarra minek, illetve 32es jobb lenne meretileg, de brutal egy ips/va utan.
-
blakey
titán
válasz
sakal83 #82950 üzenetére
Pont ilyet vettem és teljesen rendben van, a hdmi.org címke szerint is Ultra High speed. Viszont gondolom arra figyeltél, hogy 8 bit 4K 60Hz 444, vagy 12 bit 4K 60Hz 422, stb., mert nem mindegy.
#82954 Dreimus
Ultra High Speed a kábel, nálam jól működnek. A név nem túl szerencsés, de az nem a kábel minőségét jelöli. Címke szerint rendben van és nálam is jók. -
SaitoX
tag
válasz
Vhiktor #82960 üzenetére
Köszi a választ, az LG C8-at 60-as fényerővel használtam, ennél több az már nekem túl világos, és nem szeretem, így a nagyobb fényerő, nem biztos, hogy sokat számítana. Alapjaiban sötét a szobám, nem süt a TV-re a nap.
Én is jobban szeretem a természetes képet, főleg ha 4K felbontás mellett van az input, de 720p, vagy 1080p-nél úgy gondolom talán jó lenne a Reality Creation, csak emiatt viszont nem biztos, hogy a Sony-t választanám, ha egyébként az LG jobb.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Zsömica #82961 üzenetére
Neked elég lesz.
Már leírtam nem egyszer, hogy a saját gyártású tartalmakat maximum sávszélllel, csak az Apple TV4k hardveren küldi az Apple (átlagban 40M felett), semmi máson nem, talán még a fele sincs. Ha ez nem számít, akkor a tv saját applikációja is jó. Ez rendesen látszik a (kép)minőségen. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
SaitoX #82959 üzenetére
C2.
Az A83J-nek jóval kisebb a maximális fényereje.A Reality Creation csak akkor fontos, ha nem ragaszkodsz az érintetlen képhez, ha az eredeti anyag kell akkor kikapcsolod.
Az igaz, hogy nagyon erős a Sony a képjavítókban de én pl azonnal látom a hibáit is, így én magamnak kikapcsolom.
De aki szeret képjavítót használni, annak kiváló választás mert nagyon szépen végzi a Sony a dolgát ezen a téren. -
SaitoX
tag
Sziasztok,
Sony Bravia XR-55A83J vs LG OLED55C21LA között melyiket ajánlanátok?
Képminőségre, színekre, élességre, stb mindkettő kb ugyanaz?Elvileg az LG glossy, a Sony pedig semi-gloss / "slightly" matt, ami azt jelenti van rajta valamennyi AR réteg, ez általában egy kicsit homályosabb képet eredményez, mint egy glossy, nem? Vagy nem észrevehető?
Azt olvastam, Sonynál nagyon jó alacsonyabb felbontású tartalmak esetén a Reality Creation, és egyéb képjavítási lehetőségek (ez pl. 1080p PS4 játékoknál, vagy Nintendo Switch-nél valószínűleg jó lenne).
Eddig LG C8 volt és szerettem, nehezen tudok dönteni hogy melyik lenne a jobb
Alapjaiban azt írják, hogy a Google TV is jó, de a Web OS-el is teljesen elégedett vagyok. Appoknál nekem annyi a lényeg, hogy a Plex és a Netflix menjenek rendesen.
-
junkpod
veterán
Sziasztok, Sony oledekrol van valahol típus összehasonlítás 20-21-22-es modellekről?
Mit vesztenék egy A85-tel az újabb modellekhez képest? -
ricsip
addikt
válasz
Dreimus #82954 üzenetére
Mondjuk a hdmi idióta istenbarma gittegylet baszta el ezeket az elnevezéseket elsősorban. Laikus millióktól nem volt reális elvárni, hogy különbséget tudjanak tenni highspeed, ultrahighspeed, meg hiperszuperspeed és hiperszuper ultramegagigahighspeed között. Ha már a kibaszott HDMI 1.4, 1.5, 2.0, 2.1, 2.2, 9.99 verziószámokat nem lehet ráírni arra a rohadt madzagra.
-
m@xsys
senior tag
Szerintetek érdemes várni májusig az új LG oledekre? Vagy magas áron nyitnak? Már rég óta szeretnék egy jó OLED készüléket. LG OLED65C21LA és a Samsung QE65S95BATXXH QD-OLED tv-t is megnéztem élőben 65" és az 55" változatot. Sony LCD-ről nagy előrelépés lenne így is bármit veszek. Még a két méret között is nehezen döntök jelenleg. Rendelkezek Apple 4K TV-el, gondolom egy ilyen TV mellett erre sem lenne szükségem. A promoterek inkább összezavartak a napokba. Philips 55OLED707 és Sony XR-55A83JAEP Android GoogleTV mennyire versenyképes ebbe a mezőnyben? Aki segít, megköszönném.
Rendelkezem tv szolgáltatásokkal, viszont senki nem nézi, így le is fogom mondani őket hamarosan. Eddig volt a Netflix, HBO Max. Na meg a You Tube-ot nézte a család. Playstation is van, de ritkán használják. HBO marad és előfizetünk a Disney+ és megnézzük milyen a Prime Video, meg a Skyshowtime.
HDR10, HLG, Dolby Vision szabványok miatt LG felé húz a szívem, de a Samsung is tetszik. -
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy C2t kötnék össze egy 6800xtvel.
Fontos lenne a 4k 120hz es a hdr.
Tudtok olcsóbb HDMI kábelt ajánlani?
Ez a Gembird kabel megfelelő?
-
Ronam
addikt
Ha nem szeretném használni a HGIG-t, akkor mi lenne a legjobb beállítás a konzolokon (PS5/Series X)? A HDR beállításokat állítsam vissza alap értékekre? Vagy ugyanúgy be kell állítani, mint a HGIG esetén? (S95B)
-
Sasi001
senior tag
Szerintem nem általános ez a hiba csak valami miatt előszeretettel kivesézik ha valami Samsung hiba van. Mindegyik tévének van jó és rossz tulajdonsága, kinek mi a megfelelő. Nálam a Tinting mentesség volt a lényeg. Egyébként nem tapasztaltam a rendszerben akadást vagy hasonló hibákat még áramtalanítanom sem kellett soha.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Celtis #82900 üzenetére
A Sony-nál is volt zöld képernyő hiba és? Nálam nem jelentkezett hiba nem úgy mint az előző tévémnél. Tökéletes gyönyörű képpel. Beírt pár ember egyébként hónapokkal ezelőtt csak most fújták fel. Az 1Tb 14 pro max-om drágább mint a tv, írtak rá sok hibát amit szintén nem tapasztaltam ezért az sem érdekel. Ha hibás lessz majd jelzem, de addig sem nézegetem a tinting banding és társait. Egyébként lala666 kipróbálta és nincs vele gond. Szívesen megnéztem volna de nem játszom és nincs Xbox-om.
-
TJ2
csendes tag
válasz
bigdigit #82919 üzenetére
Bigdigit, tudod mi a kisiskolás szórakozás? Ez a béna trollkodás, amit itt előadsz.
Azt se tudod, hogy a célzássegítés a legtöbb konzolos játéknál kikapcsolható? Az már elég hardcore akkor?
Egy Last of us, God of war, Horizon Zero Dawn, Detroit, Elden Ring ezek neked gyorsan nyomjunk valamit szórakozások? Meg ez a primitív PC fanboykodás hogy jön egyáltalán az oled tv topicba? -
Sasi001
senior tag
Anno Sony A80j nél is volt zöld képernyő hiba. Ha jól értettem ott fw frissítés után jelentkezett. A Samsung-nál is pár ember írt de talán a 1420.9 fw. után jelentkezett. Lehet, hogy nem véletlenül lehet az utolsó fw-t csak külső eszközről telepíteni.
-
Gicz
addikt
-
törölt tag
Nem lehet ezt megszokni, ahogy többet használod? Nekem 144 Hz-es monitorra váltva a simán futó FPS játékokkal volt rosszullét az első napokban, aztán semmi.
VR jópofa és egyben elég komoly is. Kipróbálva engem az zavart, hogy beleizzadok, meg általában hogy van egy sisak (tudom, HMD) a fejemen amitől nem látom-hallom a környezetem.
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #82925 üzenetére
Pontosan, amint mozog a karakter, jön a róka. Szerintem tele lesz vele a használtpiac rövid időn belül. Lehet még adok esélyt valami autóssal, és utána adom csak el... pedig annyira vártam, és szerettem volna ha nem hányok be tőle. És igen, 4K felbontás szemenként, ez még kicsit kevés, 8K-val már jó lenne. A szem követés viszont szintén jól működik benne. Tényleg azt hittem, hogy majd kicsit igy lesz rosz, meg úgy lesz kicsit más stb, de nem, atomjó a fej követés, atomjó a kontroller követés, atomjó a szemkövetés, semmi olyan érzésem nincs vele, hogy ezeknek fejlődni kellene. Csak a felbontásnak. Persze szemenkénti 8K, 120hz, az ahol tartanak hardverben a konzolok, majd PS10 környékére várható
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #82922 üzenetére
Ez volt nekem is annó a terv, amikor elszálltak a GPU árak, veszek egy PS-t és eger+bill és mehet a cod. Viszont szeretem pl a Horizon Zero Dawn játékot, és az nem támogatja, csak a nyomoruságos kontrollert. 2 napja van VR-em is, kép VR-hez kést kjó, a kontrollerek követése, minden 100%-os, esküszöm atomjó, de kb 20-30 perc után olyan hányingerem van, hogy utána még fél óra mire kifekszem a kanapén
Levettem a siakot, lefeküdtem, elővettem a telefonomat, hogy megírjam haveroknak h mennyire szarul vagyok tőle, és azt éreztem a telefon nyomkodása közben h "hú ki kell lépni ebből a VR-ből mert nem látom jól a telefont" csak innen már nem volt hova kilépni
-
Vhiktor
Topikgazda
Fps játékokkal egyet értek, de konzolok is támogatják a billentyűzet + egér kombot. Persze fps szam kisebb. Illetve pcn sokan 2 millás gépen is leveszik a legalacsonyabbra a grafikát, hogy távolabbra lássanak
Általában konzolok esetében vannak a magyar technológia újítás grafika téren, pl naughty dog és az ice team. A játék fejlesztésben dolgozó grafikusok és engine programozók is sokszor csak csodálkoznak, hogy ezt hogyan
-
törölt tag
válasz
bigdigit #82919 üzenetére
Tévére nem is kell akkora részletesség, mert jellemzően sokkal kisebb a látószög, mint asztalnál ülve egy monitoron. OLED tévén viszont van olyan dinamika, amilyenre kevés monitor képes. Ez, és a nagy méret sokat hozzátesz a grafikához. Próbáltam időről időre egy korrekt 30" körüli játékos monitort nézni a géphez, de banyek az IPS-es ipari hulladékok mindenütt, néhány Samsung VA, és pár szuperniche mini LED a kínálat. Most már szerencsére lesznek OLED monitorok is.
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor #82918 üzenetére
Szerintem multira gondol, pl cod hardcore mode, imadom mikor ps meg xbox jatekosokkal rak ossze, es kb 30 oleshez 2x halok meg ők meg jelentenek mint csalót
a ko troller egy hulladék eszkoz fps lovoldéhez. Kanapérol fifazni valo
no offense
egyébként igen, minőségben is jobb a pc. A konzolokban egy 2. Genes ryzen van, meg egy 5700xt.
-
bigdigit
addikt
válasz
bigdigit #82917 üzenetére
Már kicsúsztam az időből.
Azt se árt megnézni azonos játékok hogy néznek ki különböző periférián. Van némi különbség amihez egy konzol mindig csak gyorsan nyomjunk valamit játékszer lesz. Ha nem bírja a vas ez van. Szebb játékokat a konzol nem is tudja natív 4k-ban csak felskálázva maradjon valami használható fps.Pont itt akár még aktuális is lehetne a téma amikor aztán tényleg a bolha tökén is a pattanást keresik egyesek látszik vagy nem látszik.
De nincs ebben semmi meglepő pár 100k géptől ne várjuk egy ma már 2 millás PC teljesítményét.Hardcore mondjuk az amihez a konzol nem ad célzás rásegítést....
-
paatrick
őstag
válasz
bigdigit #82901 üzenetére
Nap kommentje
végülis csak 4 évet kellett várni hogy a világ egyik legjobb játékának tartott God of Wart PC-n is játszhasd, a most kijött Ragnarököt is biztos átnyomják vagy 2027-re... Last of us is csak 10 éves csúszással jön PC-re
A temérdek PC-re meg se jelent Pokémon, Zelda stb játékot már meg se említem. -
Matt89
junior tag
válasz
Sasi001 #82908 üzenetére
Ez rendben van, de mégis csak olyan hibákról van itt szó (és ugyanúgy az említett LG vonalon is), ami az adott márkának a 'flagship' TV-jével, azaz a legjobbnak titulált termékével történik meg, és a reddit kommenteket tuti nem botok írták, tehát nem elenyésző a darabszám.
Sok a kapkodás szerintem a verseny miatt fejlesztésnél, ebből ez jön ki ennyi...majd kisimul. -
-
Sasi001
senior tag
Még jó, hogy egyáltalán nem játszom.
-
Matt89
junior tag
válasz
bigdigit #82901 üzenetére
Ez olyan mintha azt mondanád, hogy oled tv-t is csak valami looser használhat, mert aki ad valamit valamire az csinál magának egy 40 millás mozitermet.
szép hozzáállás...
Nem kevés játék van direkt úgy legyártva XXX millió dollárokból, hogy TV képernyőn és konzolon sokkal élvezetesebb legyen játszani, mint PC-n, de biztos jó érzés ilyen különlegesnek lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ingatlanos topic!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest