Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Amilo02
aktív tag
Egy jó router és stabil WIFI kapcsolat, aztán nincs probléma (Nálam [ilyen] router adja a netet).
Mostanában úgy csinálom, h letöltöm notebookra a Dolby Vision 4K-s filmeket, és onnan streamelem TV-re (LG C2). Eddig egyetlen egyszer sem akadt meg vagy esett volna szét a kép
-
blakey
titán
válasz
aram01
üzenetére
A LAN (Local Area Network) része a Wifi is. A vezetékes kapcsolat mindig stabilabb, teljesen mindegy, hogy milyen évszámot írunk. Egyébként, ha eszerint gondolkodunk, akkor már régóta minimum gigabites vezetékes kapcsolatnak kéne lennie a TV-kben és a routerek minimum 2,5G ethernet csatlakozóval kéne, hogy rendelkezzenek, de nem így van.
-
Hmmm1
aktív tag
Aki érdeklődött annak ment privi.
Egyik se rossz valszeg, de nagy árkülönbségek vannak, 707 és 807 között.
A 707-et a 706-al kell összevetni, a 806-t a 807-el. -
Gtaati
őstag
Helló!
LG honlapon beregisztrálod a készüléket, számlát feltöltöd, ezt követően indítasz egy garanciális ügyet, ahol csatolod a képet a problémáról. Ezt követően Lg ügyfélszolgálat keresni fog és elmondják a továbbiakat. És kiküldik a lakcímed szerinti partnernek a problémát, megrendelik az új panelt és egyszercsak érkezik a szerelő az új panellal. B verzió a csere utalvány.
-
Rekro
aktív tag
válasz
NoMagix
üzenetére
Köszi a választ sajnos gondoltam, hogy ez lesz!
Gariztatással kapcsolatban kérnék még tanácsot. 2021.11-én vásároltam emagnál a honlapukon ott van a letölthető emagos számla/emagos garijegy, de előszedtem a "fizikai" papírokat és ott csak egy garanciakártyás kis füzetet találtam amibe másik 15 ország garanciális javítás leírása van, de külön magyar jótállásijegy nincs.
Ezen idegeskedek tegnep este óta, hogy kéne benne lennie vagy az emag/extreme digital letölthető jótállásijegye ?Ill. még korábban olvastam olyat, hogy az lg kimegy panelt cserélni az oled tvkhez nem kell elvinni a tv-t, ez valós dolog? Vagy ezt csak az emagom keresztül, tv elszállíttatva tudom intézni?
Köszi!
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG Oled65c tvm és ma megjelent egy fekete csík a tv alsó harmadában.
Amit még tapasztaltam mintha felvillana valami az alsó részen amikor bekapcsolom a tv-t. És mintha bekapcsolt állapotban is érzékelnék villódzást a fekete vonal alatti részen.(mellékelek párképet a hibáról)
Esetleg valaki találkozott már ilyennel és esetleg javítható otthoni körülmények között vagy ez panelhiba és gariztatnom kell?
Nagyon köszi, ha valaki tud segíteni!
-
BoneDragon
veterán
Valaki használ itt 5 méteres hdmi 2.1 4k/120Hz-es kábelt? Melyik tipus ajánlott? Köszi.
-
proly01
őstag
Olyan kérdésem lenne,hogy vásároltam váltottam egy lg oled C8 ról egy C21 re.
Tök rendben is volt minden saját szájíz és Rthings alapján beállítottam a képet bemenetek alapján.
1 hét elteltével azt vettem észre hogy sötét majd világos környezet között vált a TV. sötétből kivilágosít világosból sötétít.
Főleg PC és Dolby vision tartalmaknál.
Ez normális?
Eddig nem csinálta.Semmilyen beállítás nem módosult szoftver nem frissült.
Elég zavaró. -
truefx
aktív tag
válasz
Matt89
üzenetére
Sajnos nekem az elsődleges szempont a praktikum, avagy go full wireless. Nem vagyok audiofil/hifista, inkább az vezérel, hogy minél kevesebb kábelben kelljen bukdácsolni. Ezen szempontok alapján marad a JBL Bar 800/1000, ill. a HT-A5000. Az ilyen youtube-os reviewkkal meg az a problémám, hogy legtöbbször félő, hogy ők csak apró különbségekről beszélnek, és nekem ezek a soundbarok is meghozzák az immersive moziélményt. Azért megnézem mindegyik reviewt amit ajánlottál, aztán választok. Köszi!
-
Matt89
junior tag
válasz
truefx
üzenetére
Közben pontosítok, nekem nem az 5.1 volt, hanem az annál eggyel korábbi, ahol szétszedhető akksis volt a 2 sorrund, mind1, jó volt nagyon szerintem.
Review-erek közül én Andrew Robinson-t néztem többször, ő elég meggyőző minden téren.
Itt egy pozitív tőle a JBL-re, igaz ez csak a kisebbik bar.
Itt szintén ő elmondja 11 perc után, hogy nagyon nem jött be neki az A7000 (és gondolom ez ugyanúgy igaz az A5000-re is)
Még a NeverEnoughTech csatornán van a Sony-król nagyobb review. Itt megint meggyőző az infók alapján a HT-A9, főleg mert saját használatra is azt tartja meg a figura. Itt van tőle a 9.1-esről info.
Az 1000-esről még nem láttam ilyen mélységű videókat, de egy-két helyen ráolvastam, hogy sokban nem tér el a 9.1-től / 800-astól és inkább azt ajánlják, mert jobb áron/érték szinten van. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
truefx
üzenetére
Nem vagyok Samsung fan, de a Q990B-nek a közelében sincs, sem a 9.1, sem az 1000 térhangzásban. Mindhármat hallottam több film alatt. Tehát térben! Ha valaki "bassgay", akkor JBL, de teljesen egyértelműen hallható, hogy a Harman gárdája most(nyilván parancsra) a samsung-nak dolgoztak, ha már megvette őket hóbelevancostól. A Samsung mélyládája meg valóban akkor szólal meg, amikor kell, de akkor mellbe vágja a hallgatót.
-
truefx
aktív tag
válasz
Matt89
üzenetére
Tudsz ilyen videót linkelni esetleg? Amúgy rtings-en elég közepes kritikát kapott, de eddig úgy voltam vele, hogy a Sony integráció, illetve a sokoldalúság miatt ez lenne a befutó. Én nüansznyi dolgokon nem fogok fennakadni. De ha pl. a JBL Bar 1000 markánsan - tehát az én botfülem által is hallhatóan - veri, akkor természetesen lemondok róla.
-
truefx
aktív tag
válasz
aram01
üzenetére
Hasonló cipőben járok én is, praktikum szempontjából a JBL 800 v JBL 1000 lenne a befutó, de azért egy Sony OLED-hez már Sony hang is dukálna... A Sony HT-A5000-et néztem ki, de hogy ugyanannyit tudjon, mint pl a JBL 800, tehát ha subwooferrel, és akksis szatellit sugárzóval veszem meg, akkor nagyjából kétszer annyit kell kifizetni.

-
bnorci71
addikt
válasz
aram01
üzenetére
persze egy Soundbarhoz képest igen.
A Yamaha Soundbar is jobban szólt, de felesleges volt nálam a Tv beszédhangját normálisan érthetően hozza az RTL reklám dörrenéséhez meg felesleges volt.Valahogy úgy lehetne mondani ha bérházban/társasházban laksz a soundbart úgy se nagyon tudod kihasználni akkor felesleges mellé ha családiházban és szólhat ahogy tetszik akkor meg ízlés/pénztárca kérdése, hogy Sb vagy 5.1/7.1 stb nagy mozi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sony A95K (meg nyilván a többi sony tv is) így írja ki az infót Dolby Vision/ atmos, HDR etc... de csak külső media lejátszónál, Apple tv, vagy Shield Pro etc...
Viszont saját applikációknál lfszt nem ír ki, ez engem továbbra is zavar, holott tudod, hogy az adott tartalom milyen, hiszen egyből látható. Nem tudom miért, de engem egyszerűen zavar, hogy ez a ki...ott tv semmiről nem informál. Amúgy a képe továbbra is lehengerlő számomra... -
jbnd-007
tag
Egy videót linkeltek itt korábban, amiben kiválóan elmagyarázzák, hogy bár soknak tűnik az az egymilliárd szín, egy ködös vagy sötét jelenetnél mindjárt csak a szürke/barna 50 árnyalata marad.
Ha még a tömörítés ennek is elviszi a felét (blu-ray kb. 25-30 GB/óra, stream 8-12 GB/óra), mindjárt ott a csíkozás meg a mocorgás. -
Exodion
senior tag
válasz
Exodion
üzenetére
Nos kicsit megkesve de torve nem:

OLED65G23LA felszerelve a kartonra
. A korabbiaktol elteroen, a 4 kulso sarokban fogja 4db M6-os Fischer Molly, belol 4db 12.9-es M6-os csavar a betonba ragasztott belso menetes horgonyokban. M6-tol nagyobb nem fert at a furatokon sajnos a belso meret 6.25mm.
Kicsit tartottam tole, hogy valami gond lesz vele, mert eleg sok helyen olvasni lehet tomenytelen mennyisegu gondrol a 65-os G2-ekrol, de szerencsere teljesen jo. Kep homogen, coil whine nulla, a hangja az a tipikus TV hang. Elvileg a G2-nek van a legjobb hangszoroja de a C1-tol szerintem kicsit roszabb. Meglatjuk hogy mit tud majd az S90-es hangprojektorral. Legalabb torlesztek a szomszedoknak
. -
dropi
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Azért én nem látom ilyen drasztikusnak a helyzetet, de tény, hogy vannak tényleg szarul kinéző cuccok is. De jellemzően a DV meg a HDR10+ anyagok azért nekem tetszenek. De én nem vagyok ez a színhelyes eredetiben nézzünk mindent, ahogy a rendező megálmodta szintű csávó. Én felkúrom a színt is meg az interpolációt a jó magasra minden beállításnál

-
Andoid alapú tv-ken biztos elérhető lesz nálunk is a Skyshowtime Február 14-tő.Egyelőre csak FHD stream lesz.
-
paatrick
őstag
Nekem 2 éve van kártya eddig egyszer se írt ki olyan hibát ami miatt embert kellett volna hívni, volt hogy kiírta hogy nem érzékel kártyát a TV, de kikapcs bekapcs után meg már ment. Mondjuk a csatornaváltás nem túl sebes, családban van box is azon gyorsabb. LG BX.
Hogy legyen horror sztori a boxról is, mamámnál a boxhoz kapott HDMI kábel konkrétan leolvadt 1 hét alatt, azt hívott hogy nem megy a TV
visszavittem a vodába ott is csak néztek hogy WTF, adtak másikat azzal azóta megy. -
Hmmm1
aktív tag
Ami jobban idegesít és nem csak kis megcsapás volt, új bizsergetés, mint egy gyújtónál...,
az az hogy hogy tudott ráadásul megrázni ez a vacak (ha a SAT-ba is probaltam volna elsőre tenni. Nem az a kis normális "szikra" volt ami kontaknál van és folytatod tovább a műveletet.
Behúzott, szerintem szívemig lejött, főeg hogy bal kézzel érintettem hozzá, stressz ide vagy oda, középen is rotty még kicsit mellkasom:s (Alapból érzékenyebb vagyok ilyenekre, és elviekben gyenge az Ohm-os ellenállásom)A koax kábel igy néz ki egyébként: loáál!
https://drive.google.com/file/d/1D5AdW7bldvJ0e2Msc58v8Y4vomi1sXd5/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1yYnCnJgq-dtNZ4sZ7mH3ZR6fzH2R091j/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1lm-Nd-sunM-YgtaA-3KOYI7lQbE10kfj/view?usp=sharing(mekkora egy retek ultragáz...., nyilván nem nyúltam a lyukas részbe, de hogy ez igy adhatott neki extra töbletet? Nem tudom...
-
Hmmm1
aktív tag
Ja köszi. Közben utána az hamar leesett, a Voda most kb hamar lebeszélt volna róla... hobabejelentös nő "háát azzal mondjuk csak az a baj, ha sokáig nem használja a ember nem nézi épp, akkor mindneféle hibakódot szokott kiírni" úgyhogyinkább a Voda set topboxot javasolná az újat" pfff
Annyira gázak, amúgy is alig néz a ember tvt, és még körülményes is. árat nem tudtak mondani még a MediaCardra persze XD - Ja és üvegszlas optika jön a házig de azon belül coax. Spórolós suttyók, meg a UPC hálózatát megvették, az meg szeretett koaxozni régen (annyit én is tudok).:/
-
válasz
Malfroy
üzenetére
Nekem nagyon világos a nappalim. Ablakok és teraszajtó veszi körbe a Tv-t.
60- 65 SDR -ben,Videó kontraszt 100, gamma :1, feketeszint 50,Tökéletes természetes valóság: Ki,,Tökéletes kontraszt : Ki,Fast motion Clarity :ki.
kb így használom.
ISF éjszakai az alap beállítás a színekhez , nekem az természetesnek tűnik,de kalibráltattam is, este már úgy használom. -
válasz
aram01
üzenetére
sajnos nehezen tudom megítélni mert házimozizok és nem használom a Tv hangszóróit Más az értékítéletem ( Számomra "jó "nem igen van Tv ben) de általánosan az a vélemény hogy a TV-k között jó hangja van, beépített kis mélysugárzóval. Nekem 706 van nem igen változtattak rajt az újban sem, ahogy néztem. Ezt igazából majd te tudod megítélni magadnak. szerintem.
-
Celtis
veterán
A koax földelt, a tv nem. A tv tápja miatt pedig egy bizonyos feszültség jelenik meg a tv testjén. Ez kapcsolóüzemű tápoknál teljesen normális. A kettőt egyszerre érintve kicst kellemetlen, de egyáltalán nem veszélyes. Szerintem kikapcsolt tv-nél is ugyanez lett volna.
Viszont a kábeltv koax csatlakozóját a DVB-C és nem a sat (DVB-S) csatlakozóta kell kötni.
-
válasz
aram01
üzenetére
Én elfogult vagyok a Philipssel kapcsolatban mert nekem is az van.
Szerintem a képben észrevehető különbséget nem igen fogsz látni. Rosszabb minőségű anyagnál a Philipsnél a poszterezés jobban előjöhet, cserébe a képfeljavítása és mozgásmegjelenítése első osztályú. A panel általánosan jobb minőségű amit a Philips kap, de itt is előfordulhat rózsaszínesedés, de kisebb eséllyel.
LG-n 4 darab HDMI 2.1 van itt csak kettő, cserébe van DTS, HDR 10+ és Dolby vision támogatás. Imax is és még sorolhatnám teljes körüen támogat szinte mindent.
na és a plusz az ambilight.
Szerintem gyönyörű képe van, látványos az Android és nagyon gyors. Én maradok a márkánál legközelebb is, mert bizonyított. -
Hmmm1
aktív tag
Off: Na bazz. Ne szidjatok pls. Minap felbuzdultam itt olvasva, hogy set top boxot meg lehetne szüntenti, és lehetne a tv távr.-val irányíitani a tv-t. Neki is esve laikusként nem jól sült el a dolog.
A coax-ot kitekertem a a set top boxból, hogy átrakom a tv-be először is. A coax csatlakozó fejénél kábel megvan törve, kicsit kilóg belőle pár szár drót, ahhoz nem nyúltam nyilván. Tv-t kikapcsoltam. És úgy voltam vele, hogy betekerem a SAT aljzatba-ba a kábelt.
El se kezdődött nagyon a folyamat, odaraktam hátul, próbáltam hozzáigazítani coax fejét és megvágott a áram... ami kicsit para most. Nem értem, és nem is értek hozzá. Nem rohant végig rajtam, vagy hát pont bal kézzel volt alameddig feljött az biztos, de megcsapta a ujjam és némi zsibbadást, meg hogy vmi nem oké, azt éreztem a rá fél órában, meg talán most is. Rá is pánikoltam
Most mi van már?:/ Coaxba mi megy, mi mehet? Vodának amúgy is ki kell jönnie, mert gané az egész bekötés. Ott gagyrásztak vmi 100-120 voltot telefonba (az kicsit sok nem?
) A technikus call centeresnek fogalma se volt, de vkitöl tán kérdezett valamit. A tv-ből mennyi jöhetett ki? Mennyit kaphattam maximum és miért?: S Egy szaros coaxot csak úgy lehet betekerni a tv-be, hogy standby-ba se legyen?A coaxba elvileg nincs sok, azt olvastam, hogy és bár főleg a régebbi tv-knél lehetett ütközés, vagy hogy felerősödött ilyenkor a dolog... de hogy most a Philips Oled 806 - ott a csati része, mit tolt rá, mennyit erősített rá? Nem értek hozzá egyáltalán. A coax fejet fogtam, nem értem a tühöz belül, de a kifoszló dolgokhoz sem és egyből durr.
-
anrab
addikt
-
válasz
Malfroy
üzenetére
szia! linkeltem már feljebb ezt az oldalt [link] ez részletesen segít a beállítások végrehajtásában.
Wz csak egy iránymutató, de nagyon hasznos leírás és részletes is. Ezen belül állítsd személyes preferenciára, magyarul ha ezen beállításokban valami nem tetszik akkor térj el tőle, nem szentírás. egyedül ami mindenképpen fontos a fényszenzort kötelező kikapcsolni és a light boost opciót ( fényerő kiemelés? most hirtelen ne ugrik be magyarul) érdemes SDR nél médiumra HDR és DV anyagnál magasra/ maximumra tenni. -
Itachi82
aktív tag
Csá all!
LG C2 vásárlás előtt vagyok, lenne pár kérdésem:
Gondolom a 2022-es OLED modelleknél is ajánlot az a 100-200 óra bejáratás, a HDR tartalmak hanyagolása!? Napi 5-6 órát menne, ha 200 óra akaor 1.5 hónap meg is lenne.
A másik meg a felíratok, minden nap nézek Animét és havi párszor filmet is, fehér vagy formázott felírattal. PC-ről menne az egész, TV adás és más stream nem lesz.
(Olvastam vissza ezekkel kapcsolatban, de azok már 1-2 éves hsz.-ok, csak szeretnék friss vissza jelzéseket kapni és megerősítést.)Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
tudod, nehogy már egyszerű legyen az élet

Ha mindenképpen társasház.