- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez igaz...
A Soundbar nem audiophile kategória, de nagy fejlődésen mentek keresztül. Egy Soundbar-t csak egy másik soundbar- ral lehet összehasonlítani. De a Samsung (nyilván a Harman fejlesztőivel mögöttük) ezt a cuccot baromi jól megcsinálta.
És egy megfelelő szobában, ahol nem csapódik össze-vissza minden hang, rendesen át is veri a füled térben.
Nekem, egy szörny Denon 6700H erősítőm van, 12 Klipsch hangszóróval, nyilván annak a közelébe nincsen, de amit tud térben nyújtani, azt a Samsung q990 k...ra tudja. -
kkp900
senior tag
válasz
Vhiktor #80887 üzenetére
Köszönöm a választ. Maximális fényerő ki van kapcsolva. Az OLed Pixel fényereje mennyin legyen? Most 40-en van. A Szervíz menübe nem is akarok bemenni mert gondolom az garancia vesztéssel is jár. Meg békén hagyom a kontraszt 100-on volt levettem 85 -re Alaves tanácsára. Akkor így ki be kapcsolgatom majd a tvt. Akkor máshoz nem kell nyúlni beállítani esetleg? A Energia takarékos mód jöhet vagy az jó ha ki van kapcsolva?
Köszi Alaves beállítottam a Mute gomb segítségével. Most annyi lett ,hogy nincs kép de a szöveg megmaradt fehér szöveg fekete háttérrel! Ezt nem lehet akkor elvenni ,hogy ne legyen a szöveg? -
Hmmm1
aktív tag
válasz
Pro Koryak #80889 üzenetére
"Persze mindenki úgy sz.patja magát, ahogyan akarja."
Na vegkepp elvesztem, haha. Hát mondjuk ha közelebbről nézed, ott akkor az a jobb, hogy jobban benne vagy a képbe, a élménybe, immerzívebb lesz a egész. És ha távolabb, akkor meg oké, jobban belátod, de mégsem teljesen...a teljeshez még távolabb kéne menned, de akkor meg úgy érzed, vagy KICSINEK látod a tv-t, fizikailag... ergo minek van nagy méretű tv-d, vagy nem tudsz/akarsz annyira távol menni, hogy belásd a egészet : D
Szal fucked up :D Ezek a dilemmák... de szerintem validak. A teret kellene szükíteni két oldalról talán, de a falakat nem tudod összenyomni.55-ös tvnél ez kellemes volt, a mostani távolság/kicsit kevesebbel. A méretet növelve nyilván sejtettem távolabbról kell picit majd nézni. Na de ki gondolta, hogy azzal a tényezővel is kell számolni hogy oké távolabb kerülsz valamitől, de bejön egy tényező, hogy távolabb kerülsz egy kijelzőtől és annak is van egy élményre gyakorolt hatása, hogy távolabbről nézel egy kijelzőt : d Na bazz... ezt most fejtettem meg és ezzel nem tudtam számolni előre : D
Ezt a távolság érzetbeli különbséget, vagy kurva nagy mérettel kompenzálod, ahol már nem zavaró, vagy megszokod, hogy a kijelzőt effektíve távolabbról nézed és nem lesz fura, hogy távolabbről nézel valamit egy otthoni környezetben (ergo nincs akkora távolságra lehetőség, mint a mozinál) (lehet megszokás kérdése. Pl kanapéről fekve, nekem fura lenne 5-6 méterről nézni egy kijelzőt, mérettől függetlenül - aztán lehet egy 77"-nál már nem lenne az: d - de most nem szeretem, ha nagy a üres tér a kanapé és a TV között és baromi messziről kellene bámulni, mert másabb a élmény)
Vagy marad az, hogy inkább közelebb ülsz, ahogy @Balika911 mondja.Közben vicces, hogy ezt a 65" 5 méterről, konyhából is kényelmesen látom, de a sweetspottal hát gondolom kisérletezni kell, mert a kényelmesen látom és jó is, nem biztos hogy akarja is úgy a ember. Szokást felül kell írni. Illetve ez a konyhából jó látni egyben... lehet azért mert álló helyzeteből látom onnan, és a TV alacsonyabban van, mint én. Ha meg kanapén ülsz, fekszel, más. Gondolom talán még a tv-t lehetne kicsit fentebb emelni. Nincs tán 50 cm a tv állvány.
Szóval van a papirforma, van hogy mit érzel és meg tudod e fogalmazni, és van a illuzió, és a lakás. Most a tv mellett kétoldalt szabad terület van többnyire, így szerintem ha távolabb mennék, méginkább kisebbnek tűnne a egész. Ha teszel mellé szekrényt, ami kicsit körbeöleli, akkor lehet jobb. Hát ez is ilyen, akkor szvsz... Egy bizonyos méret fölött, új tényezők kerülnek képbe, amiről addig nem tudod az ember...
Lásd OLED gyors válaszidejeből okozott "problémákat" sokan előre szerinte, míg bele nem ütköznek: d.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ami nem lesz, ebben az évben biztosan, mert az MZ2000 most lett bejelentve és ősszel jelenik meg (ez valami nagyon elcseszett japán felfogás) és lényegében semmi nem változik. Ugyanaz a Soc meg minden, de több fényerő, és még több marketing bullshit, ahogy olvastam. Az LZ2000 is szinte már kiégeti a szemem. Most mindenki a fényerővel próbálja (majd) eladni a "tavalyi" tévéjét...a képminőség helyett?
----más----
A Sony QD OLED-je az egyetlen igazi fejlődés. Tegnap sikerült végre tesztelnem és időm is volt rá a Samsung mellett.
Egyértelműen a Sony nyert nálam. A samsung oled tv szinei számomra túlzás, semmi köze ahhoz, amit egy rendező elképzelt, mikor leforgatta a filmet.
Dolby vision-ban, ami ugye Samsung-nál nem létezik, mert egy "fuckin'" sóher banda, ugyanaz a tartalom HDR-ben, és nem pár!!!, hanem rengeteg részlet elveszik.
A google alkalmazás kegyetlen jól fut a sony-n, a távirányítója brutálisan jól megtervezett és érezni a minőséget. A tv azonnal csinál mindent, amire nyomtam a távirányítón.
Ezzel a rendszerrel foglalkoztak! A samsung..és elöljáróban annyit, hogy mindig írtam, hogy a samu tizen rendszere nekem mindig is favorit volt, de ez nevetségesen lassú volt a sony mellett és többször laggolt is.
Ha ez a tv létezne 83-as méretben, most azonnal vennék egyet, de lehet, hogy a hálóban lévő mai napig brutális képminőséget produkáló HZ2000-et lecserélem a sony új tévéjére. Akkor pedig mindent elmondtam, mennyire jó képe van a sony-nak. A Sony Dolby Vision-ban egyszerűen elképesztő, amit a néző elé tár!
Hogy a sony kétszer drágább, mint a samu? Az, de aki vesz egy ilyen tévét, megérti miért.
------------
Viszont a Samsung Q990B Atmos suondbar-ja egy brutális fejlesztés és az általam múltkor hallott JBL9.1-et a samsung oda-vissza veri térben és minőségben is.
A kis kijelzője az egyetlen ami nem tetszett, de a térbeli hangzása az egyedülálló egy ilyen cuccnak, amit nem gondoltam volna pár éve.... -
ribarszki
őstag
válasz
adamssss #80891 üzenetére
Ha a jelenet megkívánja persze, hogy van! Pont ez a lényege! A félreértés az, hogy sokan úgy gondolják mint sdr esetében, hogy minden jelenetnél 1000 meg 1500 nit megy az arcodba. Holott maxra állított fényerőnél sem lesz több mint amennyire a jelenetet masterelték. Hiába tud a tévém 1000nitet, a Mandalorian nekem mégis sötétnek tűnik. De itt nagyon sok függ a forrástól, hogy valóban ki is tudja használni a tévé képességeit.
-
válasz
ribarszki #80854 üzenetére
Már miért ne lenne? Pont ez a HDR egyik tulajdonsága, hogy a fényerőre vonatkozó infók is tárolódnak benne ergó ha a hw tudja és olyan jelet kap bizony a szemedbe kapod az xxxx nit-et.
Pro Koryak: Én ezt arra írta, hogy egymás mellé téve biztosan van különbség de valószínűleg leülve a tv elé és berakva egy filmet nem tűnne fel a különbség. Értsd ha vennék egy új tv-t valószínűleg nem dobnék hátast a képminőségtől mert már a mostani is nagyon durva.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #80889 üzenetére
Szerintem meg ne abból indulj ki, hogy neked mi kényelmes/kellemes. Más lehet, hogy sokkal nagyobb látószög mellett dönt és nem azért, mert szopatja magát.
Disclaimer: a 40 fok számomra is sok lenne, de talán a 36 is. A magassággal van a fő gondom, mert egy szekrényt és azon a centert is alá akarom rakni.
-
Pro Koryak
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kkp900 #80881 üzenetére
A kontrasztot nem kell bántani, gyárilag jó szokott lenni.
Maximális féynerő ki van kapcsolva?Többek között az ABL, ASBL, GSR miatt sötétedik el a kép, ezt a szerviz menuben lehet kikapcsolni, de csak saját felelősségre.
Szerintem nem baj a kikapcsolás, de az sem baj ha a képernyő kimlője megy.
Többen használják itt monitorként biztos lesz pár hasznos tanácsuk
-
alaves
addikt
válasz
kkp900 #80881 üzenetére
'Kontraszt: 85'. ASBL a szerviz menüben kikapcsolható (12.OLED: TPC és GSR: off). 'Logó fényesség: magas'. 'Nincs jel' kép kikapcsolása: 'mute' menüben található: 4x gyorsan a táv. 'mute' gomb megnyomásával. A kijelzőn lévő első és hátsó fóliát feltétlenül el kell távolítani.
-
Hmmm1
aktív tag
Jeees, milyen távolról nézitek ezeket a tv-ket vagy minek ekkora?: D Mármint ez nem az a minek akkora, de uhh de jó féle kérdés : D
65-öst is néha még mindig túl nagynak érzem, és szerintem 3 méter is megvan a távolság, nem tudom egy ponton belátni a teret filmnél. Játéknál ez nem zavaró.Próbálom elképzelni a többit, vagy mekkora hodályotok van, de ha meg nagy a tér, akkor is : D vagy tényleg baromi nagynak kell lenni, hogy már annyit kompenzáljon, nem? Mintha moziba lennél és nem számít, ha távolabbról nézed, akkor is nagynak érzed ahogy kell: )
Vaaagy, pont, bele kell ülni kicsit : D Meg mondjuk, ahogy nálam is, legtöbbeknél úgy lehet, hogy falnál ott a tv, de a tv mellett még szabad fal felület, vagy bútor, tök mindegy mi van. Oldalirányban nem terjed ki a falig a kijelző : d, mint egy moziban vagy egy igy kialakitott kis teremben: d Azért ez adhat némi különbséget : D -
kkp900
senior tag
Szia kedves Vhiktor! Az lenne a kérdésem feléd , hogy vettem egy 42 LG C21 LA tv-t. Monitornak van használva Mac Minivel. Azon kívül ,hogy a HDMI 2-est átneveztem PC-nek és az Oled -pixelt levettem 40 re a Kontrasztot 81 re meg az energiatakéros módokat próbáltam kikapcsolni még mit kell beállítani illetve kikapcsolni? De még így is felerősödik és elhalványul a kijelző most is amikor gépelek (Picit zavaró) mit kell még beállítani ,hogy ez ne legyen amikor a weblap fehér háttéres? És mi van a logo megjelenítéssel vagy mi azzal mit kell esetleg milyenre kell állítani Magasra vagy alacsonyra? Plusz még jelenleg a Stream szolgáltatók vannak használva amiket Filmmaker módban használom akkor így OK? Nem szeretném kinyírni hosszú távon a tv-t.TV-nek nem lesz használva .Max később még esetleg ha veszek egy konzolt akkor meg gondolom csak a Játék mód kell neki meg egy 2.1-es HDMI kábel. Plusz még mivel erre senki se adott pontos választ de a tapasztalataim szerint a Mac mini készenlétbe helyezi magát amire állítom pld most 5 perc múlva utána kiírja a tv ,hogy nincsen jel és a saját képeit kezdi mutogatni meg egyfolytában ,hogy nincsen jel azt le lehet valahogy kapcsolni esetleg? Meg gondolom a fogyasztás miatt jobb ha ilyenkor ki is kapcsolom ,mert ugye nem lehet rövid időre állítani a kikapcsolását csak azt hiszem 2 óra a legkevesebb. Magyarán ha nem használom a Mac minit utána kikapcsolás kell. Mert ugye nem úgy viselkedik mint a monitor ,hogy fekete lesz amint nem kap jelet. Az nem baj neki naponta 5-ször 10-szer ki be van kapcsolva?
Mindenki más segítségét köszönöm ez az első OLED tv-m és LG is. Így a menüben is kell ,hogy mi merre kell keresni majd.
UI: Mi van akkor ha ezt a fóliát nem veszem le róla? Kárt okoz hosszú távon? -
bigdigit
addikt
Aki S95B-t vett volt a dobozban használati útmutató meg garancia levél?Nem csak egy összeszerelési útmutató volt benn és kész.
Emagos vásárlás amihez letölthető a számla + emagos garancia papír.Hivatalos samsung garancia papírnak nem kellene lennie? -
anrab
addikt
válasz
nokia123 #80868 üzenetére
Én azt hittem hogy az egésznapos hang miatt, este már más a fülem érzékelése.
Ezek szerint nem vagyok egyedül. Nálam nem kell a duplája de 4-8 pontot nekem is emelni kell. 10-12-vel kezdek majd jön 14-16 és van hogy 18-20. Persze csatornától is függ. Volt hogy 26-ra kellett emelnem. Csak hd csatornák.
Philips 855 -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #80872 üzenetére
Brutalis mértékben fejlődnek.
És hamarosan megkapják a teljes értékű LUT kalibráció lehetőségét is, SDR, HDR és Dolby Vision esetében is. Bár anélkül is tökéletesre kalibralhatóak már most. Dolby vision esetében meg kb maguk mögé utasítanak már most mindent pontosságan.
-
powerup2
addikt
TCL miniled tv-k sem lesznek gyengék [link]
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! lg oled48c21la ha be van állítva a hang erősség pl 20-ra napközben és tökéletesesen hallani este már a duplájára kell tenni hogy ugyan olyan legyen. Ez miért lehet? Vagy este automatikusan lejjebb venné?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
adamssss #80853 üzenetére
"a 9-es szeriaval az oled eljutott a csucsra"
Kicsit is utánanézel, rájössz, hogy elég nagy blődség!
A második részét - ami tartalmazza a bazz-t - meg úgy általában írtam, mert itt már többeknek is problémája van =
azaz nyafognak a magasabb fényerő miatt.
Na emiatt írtam amit.
-
allein
addikt
válasz
Celtis #80850 üzenetére
Vitatkozzak a szervizes emberrel? Én is elmosolyogtam magam a telefonban. Ezentúl akkor ha coresports akkor lenne mondjuk egy apple tv lejátszó a háznál. Nem tudok a lejátszóta egy böngészőt telepíteni? Sajnos a coresports nem található meg az app store-ban az apple tv-re.
-
-
alaves
addikt
válasz
ribarszki #80854 üzenetére
Egyéni, hogy kinek mi a kellemes, nálam 500-600 nit még elfogadható a szembe világító fényszóró, zseblámpa, víztükör csillogás, robbanási fény, stb. tekintetében, még ha az pár másodpercig tart is. Azért azt érdemes megjegyezni, hogy HDR/DV OLED fény csökkentés 100-ról, az általános és sötét részek fényerő csökkentésével jár, adott esetben jelentősen az SDR szint alá.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok!Szegeden valaki foglalkozik kalibrálással?55 cx-et kellene belőni.
-
törölt tag
válasz
Matt89 #80855 üzenetére
A QD-OLED-ek fényereje is nő az idén. Arról is csinált videót Vincent, de én még nem néztem meg ezeket. Viszont szerintem érdemes mindegyikből megvárni a bolti példányokat és teszteket, akkor lehet tudni, mi merre hány méter (nit). Samsungnál még akkor se.
-
Matt89
junior tag
AztamindeNIT...
Ezt láttátok már?
[link]Ennyit arról, hogy a qd-oled lekörözi gyorsan a woled-ed. (lehet, csak majd a nagyon távoli jövőben)
-
válasz
Pro Koryak #80801 üzenetére
Nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a stílust...
bazz... Akkor már írnád legalább ki, hogy bazd meg.
Minek vettünk? Mert a HDR nem a fényerő nagyságában merül csak ki. BTW mutatsz olyan OLED-et amiben nincs HDR? Köszi
Egyébként neked jól esik, hogy mondjuk 2 perc sötét kép után berobban a retinádba 1000+ nit? Nem hiszem...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
sityupityu #80781 üzenetére
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rayoliviero #80834 üzenetére
Ha online lett rendelve a tv, áruházi átvétellel, akkor ott van az email-ek közt a számla és a garancia is PDF-ben.
-
alaves
addikt
válasz
Semmiféle garanciapapír nem kell. Hiba esetén a hibáról készült fotót, hátoldali címke fotót és a számlát kell csatolni mail-ben (LG).
-
törölt tag
válasz
Szabz856 #80843 üzenetére
Volt már ugyanez:
#80809Az teljesen egyéni, hogy kinek mennyit érnek az újdonságok, és árak is csak hónapok múlva lesznek. Számomra az az érdekes, amikor jön egy új méret vagy új technológia. Idén ilyen a 77-es QD-OLED, vagy az LG-nél az MLA. De egyiktől se estem épp transzba.
-
ricsip
addikt
válasz
allein #80839 üzenetére
a kalibrálást nem fogod tudni visszaállítani. Ha valóban kalibrálva lett a kijelző. Ha csak te magad állítgattad a menüben a beallításokat fogalmatlanul, azt tudtommal nem kalibrálásnak nevezik, hanem csak gányolásnak. A valódi kalibrálás vmi rejtett fájlt tol a tv-re szervíz módban, amihez te mint laikus hozzá sem férhetsz. Viszont a factory reset kigyilkolja onnan ezt a fájlt, és elúszott a fizetős kalibrálásod. Szakik cáfolják meg ha baromságot írtam!
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Adott egy C2 és egy E9, mindkettő tv készülék böngészőjével előfordult, hogy coresports.tv oldalról élő közvetítést néztem. Állítólag nem szabad ilyen dolgokra használni a böngészőt mert megtelik tőle a memória, ezt az lg-s szervízes ember mondta, fingom nem volt róla, állítólag ez le is van írva a tv használati utasításban.
A probléma csak a C2 esetén fordul elő, tv adásról yt-ra váltok, elmegy a hang, vissza a tv-re, hang sehol nincs. Ilyenkor vagy az segít, hogy pár óráig kikapcsolom a C2-öt vagy áramtalanítás.
Augusztus óta most már lassan a 10-ik alkalom, kicsit óckodtam a gyári visszaállítástól mert kalibrálva van, nyílván vissza lehet állítani mindent mert megvannak a beállítások. El lettek mentve a beállítások a műszeres kalibrálás után.
Most ott tartok, hogy az lg szervíz alaplap cserét javasolt, várja a visszahívásomat, hogy kérek alaplap cserét vagy nem.
Amit még javasoltak, a beállításokban, kapcsoljam ki a gyors indítás lehetőséget, ha jól emlékszem akkor ez a memória ürítésben segít.
Nem tudok mit csinálni, nyomok egy gyári visszaállítást, meglátjuk mi lesz utána.
Szerintetek valóban okozhatja ezt az audió problémát az, hogy nagyon ritkán élő közvetítést nézek az említett coresports oldalon? Utoljára 5 óráig tartott az élő közvetítés amit a C2-ön néztem.
De volt olyan, hogy az E9-n néztem szintén több órán keresztül az élő közvetítést és ezen a tvn semmilyen gondom nincs a hanggal.
-
Kaba
veterán
válasz
Nincsen jelentősége. A számlát bemutatva kiállítanak egy garanciajegyet.
-
ricsip
addikt
válasz
ki se fizettem volna amíg a garanciapapírt a szemem előtt ki nem töltik
-
powerup2
addikt
Nah már az új QD Oledről már vannak infók és mérések. [link]
-
válasz
ricsip #80822 üzenetére
Én nem is tenném,
a fórumtársnak írtam akit zavar.
Szeretem a Dolby Vision anygaokat,de jó ha van választási lehetőség azért. ha nem HDR képes lejátszónak ismeri fel az eszközt Netflix akkor sima SDR tartalomnak játssza le UHD ben Igazából semmi extra ,szép a kép úgy is.
Most is van fent több ilyen film , amire írja ahogy DV+ Atmos aztán hol ez hol az hiányzik. -
rayoliviero
veterán
-
-
Kaba
veterán
válasz
Pro Koryak #80831 üzenetére
Van más is.
-
blakey
titán
Két szolgáltatás érhető el az Apple TV appban, sokan ezt félreértik, az Apple TV+ a "streaming", a kölcsönözhető, megvehető tartalmak egy másik szolgáltatás, nyilván az újaknak ez zavaros, őszintén szólva a régieknek is az lehet, csak "nekünk" annyira nem újdonság, régóta lehet kölcsönözni, megvenni a filmeket, az előfizetői rész sokkal újabb szolgáltatás, egyszer csak átláthatóbbá teszik.
-
Hmmm1
aktív tag
Btw AppleTv lehetne a legjobb streaming platform ha nem lenne fizetős, ami most kölcsönzős és vásárlós. Még ha lenne magasabb csomag az alapnál, az is jó lenne. Valahogy baromi jó válogatásban dobálja fel egymás után a filmeket, szinte csak jó filmeket látok ott, nagyon el találva a ízlésemnek, ezért olyan érzést kelt, hogy ezt is azt is megnézném, csak ezzel el van rontva, hogy még pluszba fizess : d De őket ismerve ez nem is lesz soha másképp.
-
válasz
Lehiñito #80827 üzenetére
Ahh... akkor ez lehet a gond, sose próbáltam még:
Why You May Not Be Able To Rent Or Purchase Movies Through The Apple TV App (slashgear.com)Akkor, ha tényleg akarod weben keresztül böngészőből mennie kell... appból ezek szerint nem fog.
Esetleg a régiók nem stimmelnek, címed adatok bankkártya mind magyar?
-
Lehiñito
senior tag
válasz
FollowTheORI #80826 üzenetére
A mail címemet hitelesítettem, és volt egy 0 forintos próba terhelés is mikor hozzáadtam a kártyám. Ennek ellenére nem megy a kölcsönzés.
Megnéztem xbox series x gépen is az alkalmazást, de ott sem tudtam kölcsönözni sajnos. -
-
Lehiñito
senior tag
válasz
FollowTheORI #80823 üzenetére
Szia.
Az ingyenesre értem pl, a See sorozatot. Azt minden további nélkül tudom nézni.
Gondoltam kikölcsönzöm az új Jurassic World filmet azt hiszem 990ft, de nem engedte valamiért.
80824 blakey igen, úgy értettem. Ha előfizetek, akkor plusz költség nélkül tudom nézni a sorozatot. Erre értettem, hogy ingyenes. Nyílván az előfizetésnek van havi költsége. -
válasz
Lehiñito #80821 üzenetére
Mármint fizetős tartalmakhoz (ami nem része az Apple TV szolgáltatásnak) nem férsz hozzá és nem tudsz fizetni?
Aminél azt írja hogy kölcsönzés vagy vásárlás, az nem része az előfizetős szolgáltatásnak.Vagy az "ingyenes" alatt valójában azt érted ami az Apple TV szolgáltatással elérhető, mert akkor az úgy jó. Hisz ez maga a szolgáltatás.
Ebben saját produkciós sorozatokhoz és filmekhez férsz hozzá alapból. -
ricsip
addikt
bisztos nágy élvezet lehet visszabutítani.
Stranger things 1. évadot néztük végig most karácsony környékén. Az első 5 rész hdr-ben volt, a maradék 4 viszont valamiért csak sdr. Hiába volt 4k az utolsó 4 rész is, mint az első 5, a hdr-->sdr sokkal többet rontott a minőségen, mintha a felbontás csökkent volna1080p-re. -
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Hozzájutottam egy ingyenes 3 hónapos apple tv+ előfizetéshez.
Lg C2-re le is töltöttem az apple tv alkalmazást.
Csináltam apple ID-t, mert eddig nem volt.
Az apple ID profilomhoz sikerült hozzáadnom netes felületen a bank kártyámat is.
Miután bejelentkeztem a tévén az alkalmazásba, nem tudok kölcsönözni filmet, csak az ingyenes tartalmakat tudom nézni.
Ez miért lehet, hogy hibára fut a kölcsönzés?
Miért nem tudok filmet kölcsönözni szerintetek?
Jelenleg nincs semmilyen apple termékem, ha ez számít bármit is. -
blakey
titán
válasz
Frozzy #80818 üzenetére
Ennek semmi köze az OLED-hez, de azt nem árt tudnod, hogy az ilyen kalibráció a megjelenítőn beállított képmódhoz kalibrálja, tehát ha van egy másik eszközhöz kalibrált beállításod és az ATV-n indítanád ezt a kalibrációt, akkor a referenciaértékhez (mivel kalibrált) mérten kalibrál, tehát elég pontos lesz. Ha pl. a TV-n beállított Normál képmódhoz mérten kalibrálod, akkor nem lesz pontos, csak az ATV-n, viszont így eltérést tapasztalhatsz a többi bemenethez képest. Azaz ha jól be van állítva a TV-d, akkor nem szükséges kalibrálni a lejátszót, persze kipróbálhatod, és ha nem tetszik, akkor nem használod.
-
Frozzy
őstag
Valaki hasznal OLED tv-t apple tv 4k-val parositva? van benne egy funkcio, hogy bekalibralja a tv-t a telefon kamerajaval. Mennyire jol csinalja ezt meg szerintetek? jelenleg a philips lcd-n javitott valamennyit csak kivancsi lennek milyen lesz egy oleden.
-
törölt tag
válasz
Pickle Rick #80815 üzenetére
Ha jelentősen magasabb a listaár akkor nem biztos, hogy megéri, igen. Ha úgy nézem, akkor szűk 10%-kal többről van szó de 20 hónapra bontva, hát, mindegyik mellett tudnék érvelni.
Media Marktban amúgy 2 millió forint alá esett a 83G2. Vagyis 1999999 forint. Meg 6999 forint a szállítás.
-
-
cszn
őstag
Szerintem nagyon is számít. Ez a grafikon mondjuk a felbontásra van kihegyezve, de azt mutatja, hogy a mi két pozíciónk mennyire eltérő. Egy kisebb felületen a nagyon világos nem esik jól. Ha majdnem az egész látóteredet a kép tölti ki (és az általában nem full sötét) az sokkal ideálisabb.
-
cszn
őstag
Én így OLED-del értettem meg a HDR-t, és fantasztikus. Amíg nem kalibráltam meg lőttem be a lejátszást, SDR-ben ilyen 10-15-ös OLED fénnyel néztem a filmeket, mert bántotta a szememet a fény. Aztán most meg maxon megy HDR-ben és totál el vagyok képedve, hogy milyen csodás. Jó, mondjuk kb 1 méterről nézem a 42 colos TV-t, ami nagyon nem ugyanaz mint egy 65-ös 2,5-3 méterről, meg amiket itt írtatok. Rohadtul nem mindegy honnan nézed. Messzebről sokkal zavaróbb egy erős fény a sötétben.
-
Gicz
addikt
válasz
Pro Koryak #80806 üzenetére
Az, hogy oled legyen követelmény, mert az LCD-k szürke feketéjét képtelen vagyok nézni. És mivel tökéletes feketét szeretnék, ezért sötétben a legjobb filmezni. Miért vesznének el részletek? SDR-t nézni nagyon nem ugyan az mint amikor HDR-nek veszed le a fényerejét. Az brutál sötét olyankor. Véletlen HDR-t töltöttem le star trek into darkness-ből, és pont az tűnt fel, h mitől ilyen baromi sötét a kép, és akkor látom h HDR verzió. SDR-t lejátszva már tökéletes volt.
-
törölt tag
válasz
Pickle Rick #80803 üzenetére
Május körül szoktak megjenni az első új modellek. A korábbiak ára is kb. ekkor kerül mélypontra, aztán elkezdik kifuttatni őket. Az újak pedig olcsóbbak szoktak lenni, mint az előző modellek voltak megjelenés után. De erre most nem építenék, a legtöbb dolog drágul.
Érdemes megnézni pl. a Telekom kamatmentes konstrukcióit. Ilyen pénzromlás mellett simán lehet, hogy adott modell úgy éri meg a legjobban.
Árukereső grafikonjaiból szépen látszanak amúgy a trendek.
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
Pro Koryak #80806 üzenetére
Na, ennek a 180 Hz -es PWM-jétől szerintem elég sok embernek kifolyik a szeme. Vittem már vissza hasonló Hisense-t...
-
Pro Koryak
addikt
Millióféle tévét lehet kapni.
Tessék: [link] itt nem lesz szemégető fényerő és nyugodtan nézheted sötétben a havas jelenetet + jóval több pénzed marad, amit tudsz másra fordítani.#80803 Pickle Rick
LG tavasszal már boltokba kerül. Árakat az utóbbi 2 év szutyok itthoni gazd. helyzet miatt nem nagyon, mivel emiatt eleve van, hogy jóval magasabb árról indulnak az új modellek.
Előre megyünk, nem hátra! -
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
Citroware #80794 üzenetére
Szerencsére "hányok" a HDR-től, valamint 2 méterről nem látok különbséget 4k és FHD anyag között. Ezért 1080p filmekkel (BD remux is oké) használva, max 3-as Truemotion-nal (de-judder és de-blur is) csak elvétve hibázik az LG BX. Viszont külső lejátszóval, feliratos filmeknél, sajnos beleveszi a truemotion számolásba a feliratot, és elég csúnyán rondít rajta néha, ezért inkább a belső lejátszóját használom.
-
Matt89
junior tag
Szerintem az ilyen durva "sötétítéssel" már nem kevés részlet elveszik néhány jelenetből.
Az benne van, hogy az emberek nem egyformák, de akik ebbe a szűk táborba esnek (én nem találkoztam még élőben sem olyannal, akit zavar a hdr), az szerintem nyomjon mellé háttérvilágítást és ne vaksötétben nézzen tv-t. Ez a megoldás arra, hogy ne legyen vakítóan zavaró a fénye.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Ha jól tudom CES-en most mutatják be új LG OLED családot. Azt esetleg tudja valaki mikor kerülhet ezután boltokba? Mennyivel szokta lenyomni előző szériás TV-k árát?
-
Gicz
addikt
válasz
Pro Koryak #80801 üzenetére
"Akkor minek vettek oled/HDR képes tévét?"
Mert ilyet lehet kapni? Nekem tökéletes lenne egy egy új garis, 77" es tv 24hz panellal 2db hdmi-vel HDR és DV támogatás nélkül, sőt még tuner se kéne bele.
A nagyobbik bajom az, hogy a tetvedék HDR-t nem is lehet kikapcsolni, pl beépített netflix appból.
Sötétben nézek SDR filmet, a 120cd-nél is sötét jelenet után pl havas jelenetnél arconbasz a fényerő, nem tudom miért jó ha 120 helyett mindezt 1000 nittel kapod
Esetleg ha barnulni akar az ember TV-zés közben azt látom lehetséges megfejtésnek
-
Pro Koryak
addikt
válasz
adamssss #80793 üzenetére
" lehet onigazolas de szerintem a 9-es szeriaval az oled eljutott a csucsra"
Ja, ez az. Számodra elég a B9, így felesleges váltanod, de nyugodj meg van akár sokkal jobb is.
Azt sem értem, itt sokaknak a magas fényerővel van gondja.
Akkor minek vettek oled/HDR képes tévét?
Hunyorogni kell, bazz szerintem meg minden egyes HDR film felüdülés SDR után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest