Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz SaitoX #24195 üzenetére
Videón látszik B8 -nál pl. bekapcsol a képernyővédő !
Szerintem ez C7 -nél is ugyan így van megoldva, ha nincs mozgás a képernyőn !
szerk.
Milyen Qled TV -ről váltottal ha szabad tudni ?
Nekem az LG Oled B8 lett volna a legjobb de lemaradtam az 5 év garanciáról és emiatt Qled -t rendeltem, nagyon remélem hogy nem fogom megbánni !
Illetve nálam sokat megy a TV így a 2 év garanciával nem mertem bevállalni !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Batyops
aktív tag
Szia! A fényerő sötét szobában szerintem olyan 25-30 körül SDR játék módban. Egyébként már 20-25 körül is jó. Sokáig ne legyen kint a tv-n statikus tartalom ezt kerülni kell. A Ps 4 menüben be tudod állítani ha otthagyod és nem piszkálod akkor bekapcsol a képernyővédő és visszaveszi a fényerőt a menüben , de ha hosszabb időre otthagyod akkor inkább tedd pihenő módba vagy kapcsold ki a tv-t . Én van hogy otthagyom a menüben 20-30 percre is nekem még nem volt gond igy hogy visszaveszi a fényerőt a menüben. Fóliát szerintem le kell venni mert az nem tesz jót a képernyőnek ha rajta hagyod.
-
yodamastah
őstag
Ne hagyd ott 10 percet. Kapcsold le a tv-t (sajnos mute nincs). A PS4 képernyővédőt bekapcsolhatod, de az csak sötétítit a képet. PS4et én 50-60as oled fényerővel tolom game módban (ps4). De ilyenkor általában nincs sötét a szobában. Töksötétben filmhez 25-30 fényerő bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz SaitoX #24200 üzenetére
Ahogy előttem is írták, a képernyővédő nem kapcsol be külső forrásnál, csak belsőnél (médialejátszó, Youtube). Nálam az Xbox 5-10 percet szokott állni a menüben, de az 2 perc után nagyon sötétít ugye. Ha hosszabb szünet lenne, akkor kikapcsolom a tévét. Nálam 30-50 fényerő van kedvtől függően.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #82959 üzenetére
C2.
Az A83J-nek jóval kisebb a maximális fényereje.A Reality Creation csak akkor fontos, ha nem ragaszkodsz az érintetlen képhez, ha az eredeti anyag kell akkor kikapcsolod.
Az igaz, hogy nagyon erős a Sony a képjavítókban de én pl azonnal látom a hibáit is, így én magamnak kikapcsolom.
De aki szeret képjavítót használni, annak kiváló választás mert nagyon szépen végzi a Sony a dolgát ezen a téren.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #82963 üzenetére
HDR-nél és Dolby Vision-él kell a max fényerő, persze ha nem szereted az más kérdés.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
SaitoX
tag
válasz SaitoX #82971 üzenetére
A kép széle egyébként mindenhol "sárgás", meg fekete pöttyök is vannak, de ezek nem különösebben vehetőek észre normál használat során, ha nem figyel rá az ember.
A fenti sárga csík az viszont eléggé zavaró, főleg sötét szobában / sötét tartalomnál.4 éves egyébként, napi szinten pár órát szoktam használni általában, hétvégén többet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz SaitoX #82972 üzenetére
Ritkán látni ennyire ronda (hibás?) kijelzőt. Ennek annyi.
De hadd mondjak egy teljesen saját véleményt... a 60-as sdr oledfény rettentően sok. Kalibrált állapotban is 20-25 környéke is bőven elegendő lenne a kiváló képi élményhez. Csak remélni tudom, hogy a C2-t nem így szeretnéd használni, bár semmi közöm hozzá, csak egy ötlet részemről, hogy hogyan (is) lehet hosszabbítani a kijelző élettartamát és jobb képet nézni/látni, mint amit eddig néztél."csak a zene van"
-
Skylukos
tag
-
alaves
addikt
válasz SaitoX #82991 üzenetére
WBC kijelzőknél sajnos előfordulnak ilyen hibák. WBE kijelzők esetén valószínűleg már megoldották. Ettől az évtől a 2021-es és a későbbi modellek vonatkozásában csere esetén is WBE kijelzőre lehet számítani (C1-ben most cseréltettem, mert a WBC fekete közeli inhomogenitása nekem már zavaró volt). Van rá esély, hogy a korábbi modellek is WBE-t kapnak csere esetén. Szerintem az LG, az ilyen jellegű hibákat garancia időn kívül is elismeri és ingyen cserél.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Farkassacred
őstag
válasz SaitoX #83037 üzenetére
55' A80k van nekem és most jelenleg a Hogwarts megy rajta, de eddig még nem találkoztam ilyesmi jelenséggel. Lehet, hogy ez az Evo panellel szerelt sony tévéknél fordul elő?
Bár gondolom akkor tele lenne ezzel az internet..[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Matt89
junior tag
válasz SaitoX #83037 üzenetére
Ha jól rémlik Vincent videóiból akkor az agresszívabb ABL jelenlség a beállításokkal kezelhető (pl lehet bejátszik az eco meg hasonló téma), de nem 100%, fejből nem tudom.
Elvileg ott nem lenne szabad ilyen különbségnek lenni, hogy evo vagy nem evo.
(Ha mégis, akkor tökön szúrom magam mert kb pár hét és végre nálam lesz az evos 77a80k)[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #83049 üzenetére
Az összes OLED-nél valós probléma.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #83052 üzenetére
Ha ilyen szintű amit írsz, akkor az szoftveres probléma lehet, egy fw frissítés megoldhatja, márha foglalkoznak vele egyáltalán....
Az, hogy a PS is Sony, semmit nem jelent, a VRR támogatásra is rengeteget kellett várni.
-
Matt89
junior tag
válasz SaitoX #83084 üzenetére
Ezt már én is néztem korábban.
Ekkora különbség nincs azért a Sony javára képben. (mint ahogy "érződik" ez alapján)
Mondjuk nekem is a Sony jön be ebből a párosból több egyéb ok miatt is, de a videót most sajnos nem tudom hanggal nézni - nem tudom milyen beállítások/kalibráció van ott a videóban.Ami biztos, hogy én abszolút nem bántam meg eddig az 55A83J-t. Ha van még ebből akkor ez nagyon jó áron van most. Azt nem tudom első kézből, hogy konzolon milyen, mert még nem használtam hozzá. Filmek (hdr/dv) / kezelhetőség / motion / felskálázás.. nekem mind nagyon kielégítő eddig vele, főleg ebben az árban.
u.i. most nézem, hogy 'out of the box', gondolom filmmaker az LG, a Sony meg custom
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #83552 üzenetére
Igen, lehet. Egyszer kalibraltam egy c1-et panelcsere után. Egyszerűen förtelmes volt, semmi köze nem volt a szinvilagnak ahhoz mint amikor megvette a tulaj.
Dobozból kivéve filmmmaker kepmodban 3 körül mozog a deltaE, ez panel csere után 10 felett volt...ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #83644 üzenetére
Igen.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #83646 üzenetére
Én arra gondolok hogy már nem gyártanak a wbe-nél régebbi panelt. De nem tudom ez csak tipp.
Lépj be a szervizbmenube és kiderul.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz SaitoX #83646 üzenetére
Valamilyen egyszerű áthidaló megoldás van, pl. erre, hogy a B7-ekbe is későbbi kijelzőket raknak. Egyébként valóban kifogyhatott a WBC vagy már nem akarnak arra cserélni, mert jóval nagyobb eséllyel az is hibás lenne. Esetemben a WBE-s C1-nél tavaly WBC-re cseréltek, idén pedig "visszakaptam" egy WBE-t.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz SaitoX #83912 üzenetére
[link] Valószínűleg nem fogod tudni megállapítani, mert nincs 'OLED cell info' bejegyzés, a 'Module info'-ból pedig nemigen lehet. A 2021-es modelleknél azért volt cell info, mert vegyes kijelzőkkel szerelték. A C8-ba valószínűleg nem is lehet WBE kijelzőt tenni. A C2-nél sincs már cell info, mert már kizárólag WBE kijelzőt használnak.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #83922 üzenetére
Véleményem szerint ha kifutottak a régi legyartott darabok akkor már evot tesznek bele, erre utal a lilás szín is.
-
blakey
titán
válasz SaitoX #83980 üzenetére
Igen, én váltottam, de nekem szerencsém lehet, mert nem lilásodik, lehet azért, mert EX?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz SaitoX #84376 üzenetére
Ez hogy a francba lehet? - egyszerű a TV készülteokr az elektronika az akkor panelhez volt "igazítva", most, 4 év után olyan panel került bele, amit már nem ugyanúgy kezel, de ezek szerint, szerencsédre, megtaláltad a megfelelő beállítást. ehTát neked nem azért lett rossz, mert rossz panel került bele, hanem azért, mert a vezérlés a régihez volt igazítva.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz SaitoX #84384 üzenetére
Valószínűleg azért van, mert a WBC pixelstruktúrája 3s3c, a WBE-é pedig 3s4c és ezért a vezérlés is más. Ezt valamiért kihagyták a szerviz eljárásból, hogy a c8 elektronika nem ismeri a WBE kijelzőt. C1-be mindkét fajta helyesen működik, mert eleve kétféle kijelzővel készültek.
-
esicyhun
tag
válasz SaitoX #84548 üzenetére
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy azt honnan lehet tudni, hogy WBE panelt kaptam? Egy C8 a szerviz menüben még nem írja ezt ki, mint az újabb modellek.
Nekem is mondta a szerelő, hogy újfajta panelt kaptam, más volt a csatlakozója és az elektronika elrendezése is, de bővebb infóm nincs. Amúgy én meg vagyok vele elégedve, a C8-as régi menüje nekem jobban is tetszik, mint az újabbaké (48C1 is van a hálóban). Nyilván a régi webOS veruió egy idő után hátrány (lesz).
-
blakey
titán
válasz SaitoX #84909 üzenetére
Egyik fehér, másik fekete.
-
blakey
titán
válasz SaitoX #85033 üzenetére
Korábban írtam, hogy mi lehet az oka. Az előző évi modellek már az új modellekhez szánt paneleket is megkaphatják, mivel a régit már nem gyártják, tehát C2 esetében, az idén gyártott példányok az új panelt kapják, ezért fordulhat elő az, hogy nem ugyanazt a hibát produkálják, mint az 1 évvel ezelőtt gyártottak, enyém is WBE EX és nincs rózsaszínes átmenet.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #85040 üzenetére
Sdr esetében nem igazán.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #85086 üzenetére
1: azért van mert nagyon instabil az oled panel, össze vissza ingadozik a fényerő, attól fuggoen mennyi ideig van kint rajta az adott kép, egy ideig megy feljebb folyamatosan majd egy idő után elkezd csökkenni. Gondolom nem hajszál pontosan ugyanannyi idő után történt a mérés.
2: nagyjából igen
3: igen. De a c2-nek is nagyon jó a betekintési szöge.
4: akkora szórás van a panelek között hogy ez nem releváns, attól függ éppen milyet fogsz ki. Erre ne alapozz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mazda topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest