- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoZo
lelkes újonc
válasz
Pro Koryak #80197 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy ez hiba/nem hiba, azt írtam volt már ilyen hozzászólás/probléma új LG-nél és az megjavult. Neki nem Panaja van.
-
ribarszki
őstag
válasz
ImpersonatoR #80195 üzenetére
A HDR 10+ gaming legyen kikapcsolva, a Game HDR pedig be.
Ezen kívül így állítsd be, a játék módot, miközben HDR játék fut. (Ne csak a játékmenü, mert z olykor még sdr.., hanem a játék alatt, hogy a képmód váltson át HDR-re.): (Vhiktor, csukd be a szemed)
Brightness50
Contrast47
Sharpness2
Color15
Peak BrightnessHigh
Contrast EnhancerOff
Color ToneWarm2
Gamma-1
Shadow Detail0
Color SpaceCustom/ BT.2020Game
HDREnabledFehéregyensúly:
R-Gain-1 G-Gain0 B-Gain-11 R-Offset-7. G-Offset-10. B-Offset-15 -
Kolbi_30
őstag
Sziasztok!
Márciusban vásároltam egy lg 48 colos C1 tvt..
A kérdésem a következő lenne..van benne jatekoptimalizalo rész ahol van/volt tobb elore beallitott preset. Na most eltűntek csak FPS preset van amibe nem nagyon tudok belenyúlni, mert inaktív a lehetőség.(kerdes hova lett a tobbi preset, es miert lett inaktív a megmaradt egy ben az állítás lehetősége..)
A masik kérdés filmezéskor lehetett választani szinten módot(pl mozi mód, dolby vision...stb.) Most van szemkimelo valami gyermekbiztonsági es ennyi.
Valamint eltűnt a manuálisan beállítható, fényerő, kontraszt stb pedig lenne ra igényem.Valami ötlet információ akármi hasonlo tapasztalat? Esetleg a jatekoptimalizalonal megoldás?
-
Volt már topicban szó róla de most a keresőt használva sem találom.
Samsung S95B nél mit kellene beállítani, hogy ps5 -el ne legyen ennyire természetellenessen világos a kép?Játék üzemmódban van a tv HDR beállítással.
50 es fényerőt levettem 15 re így most jó ajánlott még vele valamit csinálni ?
-
ribarszki
őstag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez így ment át az LG minőségellenőrzésén, vagy állás közben jöttek elő ezek a csíkok?
Lehet a nagyobb eladott darabszám csal meg, de mintha az LG nagyvonalúbban kezelné a minőségellenőrzést a saját tévéinél, mint azoknál a paneleknél amit elad a Philips/Sony/Panasonic triónak. Vagy ők kezelik szigorúbban, s visszaküldik a selejtet.. -
sub71
aktív tag
válasz
#72042496 #80191 üzenetére
Nem az a bajom, hogy a TSMC gyártja mivel ez a legnagyobb gyártó, a Snapdragon és az Apple, Samsung, Mediatek is partnerei között van. Az a gondom, hogy egyik tévé gyártó sem árul el semmit a processzoraikról, mindenhol csak a marketing dumákat lehet olvasni, semmi konkrét dolgot.... egy benchmark teszten mindegyik gyászosan elhasalna szerintem, még a 10 évvel ezelötti mobil procik szintjét sem érik el, de ha lesz időm lefuttatom a tévémen (androidos), meglátom végigfut e egyáltalán...
-
törölt tag
Lehet, hogy a TSMC gyártja, de az LG és Samsung saját tervezésű. A harmadik nagy szereplő a Mediatek. Kínai tévékben is lehet saját, azt nem tudom.
Azért egy A15 + tvOS kombót (lényegében egy Apple TV-t) szívesen látnék a tévékben. Csak tolják meg azzal, hogy támogatják a filmeken levő Dolby és DTS hangformátumokat.
-
sub71
aktív tag
válasz
ricsip #80179 üzenetére
A tévék pocesszora kemény dió. Szerintem az összes gyártó a TSMC-től veszi a legalsó polcról, majd ad neki egy hangzatos nevet és ír hozzá egy szoftvert és ezt csiszolgatja hosszú évekeig, csak a tipusszám változik gen1-ről gen 2-re stb..., de ez csak marketing bullshit. Szóval nem egy Snapdragon 8 gen1 vagy Apple A16 Bionic...Nagy különbség nincs egyik tv gyártóé között sem, ezzel is spórolnak, mint a 100 mb lan csatlakozóval...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
a.sebi #80180 üzenetére
Gratulálok, ez is érdemi válasz volt...
De kértem, csak az válaszoljon, aki érti a kérdést. Nem a kérdést kértem kritizálni.
Ha senki nem érti, akkor marad a saját elképzelésem. Nem látok én itt semmilyen lázadást.Aki C-t vett, annak biztosan megvolt rá az oka, bár nyugodtan az orromra lehetne kötni, mert abból okulhatnék is akár, de a beszólásokból senkinek semmi haszna.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Celtis #80172 üzenetére
Szerintem az IFA jóval többet eszik :-)) , amúgy városban nem jövök ki 25 liter alatt, de egyáltalán nem érdekel a fogyasztása. Nem szeretem leírni az autóm típusát, mert utána közutálatnak örvendek, vagyis inkább brutális irigység, ami jellemző erre az országra. De itt egyszer írtam róla... [link]
Szerencsére a külföldi fórumokon "kiszabott" nagy dicséreteket kapok érte, nem irigységet.
----------------
Amúgy továbbra is fenntartom, amit írtam, ha van rá pénz, akkor két tévét kell venni és az egyik legyen a Panasonic LZ2000. Aztán megtartani, amelyik jobban tetszik. -
a.sebi
őstag
válasz
dgyuri0123 #80178 üzenetére
Miért teszel fel egy topicban egy kérdést , mikor te már olvasstad a cikket ?
azt vártad hogy mindenki megerősít ? Ha meg ez nem következik be akkor lázadás van ? -
ricsip
addikt
válasz
#72042496 #80177 üzenetére
Az a baj h. tökéletesen megértem, és minden szempontból tudok hasonulni dgyuri dilemmájával. Ami ha kicsit jobban belegondolunk, a vásárlók általános dilemmája. Van valami funkció vagy képesség, amiről nem árulnak el többet a tetű szemét szarházi mocsok moslék gyártók (és itt most nem csak az LG v. Samsung-ra kell gondolni, hanem nagyjából a világ bármely vállalatára). Mert nincsenek az impotens fogy.védelem által kényszerítve, hogy valódi, őszinte, egyenes, és segítőkész választ adjanak ezekre a kérdésekre. Van viszont titkolózás, meg kutyafasza NDA. A marketing bullshit meg csak a pszichológiai hadviselés része, keltsünk kétséget a fogyasztóban, hogy ha nem a drágábbat veszi, akkor silányabb terméket fog kapni. Ugyanakkor ne is hazudjunk akkorát, amiért utána a GVH b@sz meg sóderes ph@sszal + 200 milliós büntivel.
Így marad az h. vagy 1) megvesszük mindkettőt, oszt saját zsebből bétatesztelünk otthon. Aztán vagy ki tudjuk hozni h. mi a különbség, és ez alapján döntünk a 2 között.
Vagy 2) ha nincs rá annyi időlegesen leköthető pénzünk meg szabadidőnk, akkor vakon bemondásra elhisszük a fórumban valakiknek az egyszavas-2szavas sommás ítéletét (vankülönbség alfa1-2-3-199 között, vagy nincskülönbség közöttük, csak az alfa199ben 1 gigával több ramot pakoltak mellé). Nem túl rózsás állapot. Ennyike. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lala666 #80176 üzenetére
Ja, értem. De akkor minek válaszoltál, ha el sem olvastad a "cikket"? Én korrekt véleményre lettem volna kíváncsi, nem erőből származó kijelentéseket szerettem volna olvasni..
Arról szólna az iromány (egyébként), hogy az LG olyan dolgokat magyaráz bele az A9-es processzorba, ami nem is a processzor érdeme, mert nem azon múlik és egyébként az A7 is pont azt tudja -1GB rammal.Más:
A ficsörök nem érdekelnek, sem a fényerő, sem a dizájn, kizárólag a kezehetőség és képminőség, ami nálam nem = a nagyobb fényerővel. Mindkét processzor 1 GHz-en ketyeg és 4 magos, ergo ez nem befolyásoló tényező ha választanom kell. A +1 GB RAM okozhat gyorsabb navigálást pl. a menüben és persze gyorsabb működést úgy általában, de mivel nem nálam az oled nem lóversenypálya, így az sem zavar túlzottan, ha picit lassabban reagál bonyolultabb helyzetekben. A lényeg, hogy megér-e +100 ezret a C, a B-hez képest, ha kizárólag a kép minőségét szeretném megítélni.Kérem szépen, csak az írjon, aki érti mire gondolok.
Egyébként most is LG oledem van, csak már 5 éves elmúlt, (amúgy meg 2015-ös modell) de a mai napig is imádom a képminőségét. Csak hogy értsétek... nem az LG ellen vagyok, hanem a semmire nem szeretnék áldozni +100 ezret, ha esetleg nem jár konkrét képminőség javulással az A9-es processzor megléte. De, ahogy olvasgatom az RTings oldalát, ott pl. van amiben picit jobb a B, mint a C. Vegyes pontozásban a B 9.0, a C meg 8.9, de nem akarok számokon lovagolni, mert a valóság érdekelne. A mostani 910V is nagyon-nagyon jó nekem, csak lassú, de kb. ennyi ami zavar. Lehet, ennyire igénytelen vagyok, de ez van.
Kösz, ha valaki érdemben válaszol.
Nem kardozni jöttem, hanem kérdezni, srácok... -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #80175 üzenetére
Emlékszem olyanra, hogy az A9-re hatékonyabb interpolációt (amit én pl. használok) és felskálázást írtak. Ill. az is könnyen lehet, hogy a SoC érdemben nem tér el, de a tévék szoftvere igen. (De különösebben nem foglalkoztam vele, mert a magasabb fényerő és a dizájn miatt is engem alapvetően a G érdekel.)
-
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #80175 üzenetére
Feltettél egy kérdést, egyszerűen válaszoltam rá. A cikk rohadtul nem érdekel mivel használtam őket hosszabb ideig, ennyi.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lala666 #80174 üzenetére
Nem győztem meg magam, csak nem vagyok a pénzem ellensége. A cikkből az derül ki, hogy az A9 kizárólag RAM-ban tér el az A7-től. Az összes többi állítólagos "képi" előny csak hamuka, mert nem a processzoron múlik, hanem a programon és az semmiben nem különbözik az A7 procival szerelt oledekhez képest. Ha elolvasnád, legalább értenéd a kérdésem lényegét. Az állítólagos feljettebbség kimerül a + 1GB RAM-ban. Sem magban, sem sebességben, sem semmi egyébben nem tud többet az Alpha 9. Ennek a valóságalapjára lennék kiváncsi....
-
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #80173 üzenetére
Nem kell végig olvasnom, volt ebből is abból is. Fejlettebb az alpha9. De te már meg győzted magad, mindegy is....
-
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #80170 üzenetére
Tömören van.
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló!
Itt: [link] azt írják, hogy A7 és A9 proci között csak a 2 GB vs 3 GB RAM a különbség. Ha ez igaz, akkor is van értelme A9-re gyúrni? Szerintem semmi értelme, de kiváncsi lennék pár véleményre.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem érted, hogy miről beszélek. HA megvan rá a pénz, akkor adj egy esélyt neki, aztán visszaküldöd, ha még is úgy döntesz, hogy szerinted, amit a Panasonic tud KÉPMINŐSÉGBEN
(direkt nagybetűvel írtam), nyújtani, az neked nem elegendő, akkor visszaküldöd.
Mit vesztesz vele? Semmit.
Anno írtam, hogy amikor a Hz2000 és akkor a Cx volt egymás mellett, akkor még a CX volt az LG aktuális tévéje, szóval egymás mellett ugyanannál a tartalomnál az LG mintha FHD-ban ment volna. Egyszerűen elképesztő volt, hogy mit tud csinálni a Panasonic a panellal. Mert valamit nagyon tudnak, amit más nem. És azt is leírtam már többször, hogy én egy márkát sem fogok bevédeni, utálom a Pana menüjét, és az új távirányítóját, de a képe mindenért kárpótol. Láttam a C2-es képét sokszor, semmivel nem láttam jobbnak, mint a CX-et. -
törölt tag
válasz
a.sebi #80145 üzenetére
Nem tudom, olvasol-e AVS Forumot, de aszerint koránt sem magától értetődő, hogy az LG (vagy más cég) csak úgy cseréli a gyenge minőségű paneleket. Technikailag fejlettebb és jobb is amúgy a QD-OLED, általában sokkal homogénebbnek is mondják. Ha elég a 65" akkor szerintem az S95B talán a legerősebb ajánlat most, biztosan tetszeni fog. Viszont javaslom, hogy majd kalibráltasd is be.
szerk: Hupsz, az S95B-ről szóló részt Gicznek akartam írni, csak megtévesztett az ugyanolyan avatar.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Fox Mulder #80163 üzenetére
Dehogynem! Támogatnak majd nagy bőszen. A válladra tett kézzel és részvétnyilvánító nézéssel.
-
-
Sliderxy
senior tag
Az összefoglalóban a C1-hez tartozó youtube videókban látható beállítási paraméterek megfelelőek a C2-höz is?
-
ricsip
addikt
Amúgy a C1 firmware apdétekkel nagyon látványosan leállt az LG pár hónapja, szóval nagyjából itt van vége ennek a szériának szoftvertámogatásilag.
-
Gicz
addikt
Az a baj, hogy az LZ2000 jóval drágább, beleférne pénzbe (eredetileg 77" C2-t szerettem volna az is ennyibe kerül - de barátnőmnek sajnos igaza van, agyonnyomná a szobát, hiába lenne mozi feeling cserébe), de pszichológiailag nem fér bele. Nem akarok annyit fizetni egy 65"-es TV-ért, 77-esért simán. Jelenleg egy 55EC930V van, már 7 éves. Erről a c2 is brutál ugrás meg a az s95 is.
Az S95-ről érdekelnének friss firmware-es tesztek, de nem találok olyanokat, mindenki a megjelenéskori problémás firmware-rel tesztelt, nyilván, hiszen akkor az volt.
-
Gicz
addikt
Én azzal tudok tenni ennek érdekében, hogy elmegyek szavazni, de ezek leválthatatlanok, úgy alakítják a törvényt, szavaszókat buszoztatnak (igen saját szememmel láttam) stb. Szerintem ez rég kimeríti a csalás fogalmát. Nem akarok ebbe az országba befizetni több pénzt. Omoljanak rájuk a nyugdíjas szavazóik GDP termelő adózók nélkül.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
blakey #80152 üzenetére
Igen ezt kell csinálni, ahogy leírtad.
Én, komolyan, egyszerűen nem vagyok ehhez hozzászokva. Mármint, hogy az emberek így viszonyulnak egymáshoz és beletörődnek mindenbe. Kint szinte mindenki boldog és örül a másik sikerének, sőt tanulni szeretne tőle, hogyan lehetne ő is sikeresebb. És ezek az apró dolgok, amik óriásiak egy ország és ember életében. -
bigdigit
addikt
Annyira nem pont ide tartozik de ha már szóba került.
Ugye 0%THM-re vettem a tévét.A bank az üzletnek utalja a pénzt.
De mi van ha bármi okból fogva elállok a vásárlástól?Megkapom az üzlettől a pénzt és vagy fizetem tovább a hitelt vagy befizetem egybe?Vagy az üzlet a banknak küldi vissza?Itt gondolom azért lenne némi veszteség mert pár napig csak pörgött már a hitel. -
blakey
titán
Elsősorban nem kiköltözni kell, hanem normálisabban hozzáállni a dolgokhoz és ehhez nem másnak kell, hanem minden egyénnek egyesével, neked is, nekem is és a többieknek is. Azzal, hogy valami elől elmenekülünk, még nem oldjuk meg a problémát. Ha te normálisan állsz a dolgokhoz, ha én normálisan állok hozzá, akkor a harmadik, negyedik ember is látja és talán is megpróbálja. Azzal, hogy mindig csak a rosszat keressük, nem oldjuk meg a dolgokat. Nem neked szól, hanem a hsz-re reagáltam.
-
Lujo123
junior tag
válasz
ribarszki #80115 üzenetére
Már szerintem egyik új OLEDnél sem valós a beégés veszélye, ha nem kapcsolod ki a beégés elleni funkciókat . Viszont akkor is csak kb 3/4 éve van piacon ez a panel. Én tartottam attól, hogy mi van ha 2 év után előjön valami nyűgje, pixel hiba, vagy akármi amire elhajtanak. Ha jó lenne a support akkor simán bevállalnám, de így nem. Valószínű minimális a kockázat, de én ilyenben erősen kockázatkerülő vagyok. Remélhetőleg minden frankó lesz vele.
-
Gicz
addikt
Na hát ezért szeretnék én is kiköltözni bárhova máshova... A munkámért külföldön 3x ennyi pénzt is kapnék, még drága külföldi albérlettel is megéri bőven. Most szerzek ebben a munkakörben pár év tapasztalatot (van mögöttem 6-7 év mobil cellatarvezés, 1 év core network, most fél éve optimalizáló vagyok, ebben is lesz 2-3 év az egy elég jó átfogó tudás lesz) Aztán lelépés.
BTW, megrendeltem az s95-öt, pénteken megjön, megnézem milyen, ha nem jön be, zavaró a kikapcsolhatatlan túlélesítés, vagy nappal nagyon zavaró, hogy hiányzik a fekete polarizáló réteg C2-höz képest, akkor élek majd az elállással, és rendelek egy C2-t. Bár arra is gondoltam, hogy rendelek most egy C2-t is és egyszerre megnézem őket, és az egyiktől elállok. -
alaves
addikt
válasz
ribarszki #80142 üzenetére
Boltban (erős fény) néztem sokáig, hogy mi lehet ez a jelenség, inkább akkor látszott, ha nem merőlegesen néztem. Egyébként nem biztos hogy zavaró, körülményektől függ. Akkor látszik inkább, ha van mellette összehasonlítási alap (többi WOLED).
Ha lesz jövőre pl. 808-as QD-OLED kb. S95B (vagy utódja) áron, akkor talán kiderül és akkor nem kötelező Samsungot venni (Sony az ugye másik árkategória). -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
a.sebi #80145 üzenetére
Itt írtam erről, 2 napja beszéltem vele, azóta a srác beperelte őket.
[link]
Hozzáteszem, ez is csak Magyarországon lehetséges, mert Németországban (ahol laktam) és jelenleg Spanyolországban (ahol lakom, főleg itt) kb villás reggelivel rohannak ki a gyártók, illetve a szervizesek, hogy megoldják a problémát és azonnal. Már írtam, hogy jelenleg Magyarországon vagyok a sok rokon miatt és a december mindig ilyen, de kérdezem én, hogy mi a f...sz történik ebben az országban?Itt nem látok egy boldog embert, kb azt látom, hogy mindenki annak örül, ha a másiknak szarabb. A múltkori benzin mizériával megmondtam a páromnak és a lányomnak, hogy elgondolkoztam rajta, hogy többet nem teszem ebbe az országnak nevezett izébe a lábamat.
Porszáraz volt már tartályom mire végre egy elcseszett kis faluban tudtam tankolni és az én autóm 20 liter eszik minimum. És nem azért, mert valami régi lerobbant gagyi lenne.
Egyszerűen itt én is depressziós leszek már a többi emberrel együtt. A nép meg eltűr mindent.
Ok mindegy is, mert ez már nem ide tartozik.
A samsung oled tévéje legutóbb egy akció keretében 999 euró volt az egyik műszaki üzletben.De ott egy átlagfizetés 3000-4000 euró...(Martorell, ahol lakom)
-
válasz
a.sebi #80145 üzenetére
Ilyen garanciális szempontból talán a Philips a legkiegyensúlyozottabb. Szervíz Kft. ( mint LG-nek) Hozza viszi a tv-t ingyen, szervízbe cserélnek panelt de a panel amit használnak LG-től már jobb minőségű, , kevesebb eséllyel cserélni való,de vannak már kikötéseik nem annyira egyértelmű náluk a csere , mint LG-nél, akik szinte 100% hogy megoldják.
Samsungról én eddig szinte csak rossz véleményt olvastam, de nem ismerem őket., lehet vannak elégedettek akik nem írnak be fórumra mert minek .
Párom S20 -2 hónapos- telóját nem akarták megjavítani azt tudom anno,( kifagyott állandóan) azt mondták( 30 nap szervíz után)hogy beázott, alaplapcsere.
pedig úgy vigyáz a cuccaira minta hímestojásra.
Soha nem érte víz, tokban volt első perctől kezdve. Még 10 éves telefonja is megvannak a fiókban gyönyörű állapotban. -
a.sebi
őstag
Nem olvastunk support hozzáállásról negativ tapasztalatot a samu új oled tv-vel kapcsolatban .
Csak azt veszem észre hogy mindenki elolvad mert az LG kicseréli a hibás paneleket . Itt olvastam ezt a kifejezést ,, panellottó,, . Az jobb volna ?
Kapsz egy 700 ezres LG tvt és az az első dolga az embernek hogy megnézed , hogy jó e ? Ha szar cseréli az LG ? Én ettől nem esek hasra .
Szerintem túl misztifikáljuk itt a dolgokat .
Ekkora gyártóknál minimális a hiba , ha meg az van biztosan lehet érdeket évényesíteni .
Mondjuk én nem is keresem nagyítóval a hibákat , ha valami feltűnik azt jelezni fogom . Pici kanyar van az én TV mben is csak bevettem rá egy leszarom tablettát mert használat közben nem zavar . -
alaves
addikt
Eszement tervezés: környezeti fényerő növekedésre - válasz - fekete szint emelés
A fekete közeli megjelenítéssel már a C1-nél sincs probléma, nemhogy a C2-nél. Azért érdekes lehet, hogy HDR tesztvideóban a 0,0005 cd/m2-es négyzet vajon látszik-e az S95B-n? ...mert a C1-en igen... -
ribarszki
őstag
válasz
Pro Koryak #80132 üzenetére
Semennyire.
-
Gicz
addikt
válasz
Pro Koryak #80132 üzenetére
Igen, MM-ben látszott a neonok alatt is. Igazából ez a barátnőmet zavarja max majd, ő szokott inkább netflixezni világosban.
filmezéshez be szoktunk sötétíteni, vagy eleve este nézzük.
btw most nézem van valami telós kalibrálós cucc, gondolom gimmick kategória. Vagy érdemes vele foglalkozni?
-
Gicz
addikt
Vége a vergődésnek, megrendeltem a samut. Az is benne van, hogy sok eve LG-t nézek, kíváncsi vagyok a másik oldalra is
majd meglatjuk mennyire kapok görbe panelt XD
-
HWSW
tag
-
Andy975
csendes tag
-
ricsip
addikt
válasz
ribarszki #80122 üzenetére
azt a 0% thm-est is azoknak adják meg, akik amúgy is ki tudnák fizetni a teljes árat ott helyben.
Egyszer akartam mm-ban 0%-osra venni egy TV-t, mert úgy voltam vele miért ne. Rá is kérdeztem, hát pont beszoptam mert 2 napig élt még az akció, nekem meg még 2hét volt hátra a próbaidőmből. Az mm-ben oda lerakott hitelügyintézős tyúkot pont nem érdekelte, h. 1 havimból kifizetem a teljes árát 2x. Mondtam akkor basszátok meg, és nem vettem meg.
-
bigdigit
addikt
Elmentem emagba...megnéztem..leültem...20havi 0%THM--re megvettem a 65 S95-öt. Csak nem tudtam elhozni.
Most várhatok pár napot.
-
Gicz
addikt
Voltam az MM-ben, a tukrozodes mentes bevonat szerintem jobb az LG-n, a samu panelje brutal hajlott volt, de gondolom a bolti ide oda rakodás benne lehet a dologban. Konkrétan 5 percenként változik melyiket szeretném megrendelni.
-
Celtis
veterán
válasz
Hauserjoci #80112 üzenetére
Valószínűelg azért mert feltekerted a "Képernyő-fényerőt" Állítsd vissza 50-re.
-
Hauserjoci
csendes tag
Sziasztok. Lg oled c1em van, nem találtam erről semmit, így rákérdezek. Az miért van, hogy ami nem hdr vagy dolbys tartalom, ott a fekete ugyanúgy szürke, mint bármelyik másik nem oled tv-n nézném? Hdr-nél, pcnél nincs gond, ott jó a kép, de pl sima tv adásoknál, youtube videóknál, telefon tükrözésnél még rosszabb a fekete, mintha valami gagyi lcd tv-n nézném.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ribarszki #80107 üzenetére
Az is nyilvánvaló hogy a streaming féle Dolby Vision nem tartalmaz enhancement layert, ami ugye jobb színátmeneteket jelentene, de én is azt mondom hogy egy DV(akár van javító réteg benne akár nincs) egymás után nézve szinte lehetetlen megmondani, hogy most épp DV vagy HDR verziót nézek. Ahogy írtad is, egymás mellett látni talán különbséget, de nem ég és föld..sőt inkább alig észrevehető. Szóval ha valaki "csak" HDR-ben látja a filmet, ne vágjon eret..úgy is az emberi szem a limitáció hogy látjuk e különbséget. Nekem LG 65C9 van ami még lejátssza a dual layer DV filmeket, de meg nem mondanám szemre hogy az jobb mint a "csak" HDR sávot és RPU-t tartalmazó single layer DV
-
ricsip
addikt
válasz
Yodamest #80106 üzenetére
Nem streaming 10-15MBps filmeknél fog előjönni.
Hanem pl. Apokalipszis Most, 4k UHD lemezes kiadás. Utolsó jelenet, mikor Martin Sheen kinyírta Marlon Brando-t, és jön ki a templomból. Sötét éjszakai jelenet. Dolby Vision kikapcsolva, csak HDR10 módban: koromsötét, black crush, szinte alig látszik valami ahogy kijön a templom bejáratán, ahol már várják a bennszülöttek, azokat is alig lehet kivenni a képen. Kb csak sejteni lehet mi történik. Dolby Vision bekapcsolva ugyanaz a jelenet: teljesen tisztán kivehetők az árnyékok, Sheem is, a bennszülöttek is, a templom fala is, nem kell vakoskodni.A dolby vision-t pusztán a fényerősség variálására találtak ki (azaz magától csinálja, nem neked kell jelenetenként világosítani sötétíteni). Hogy egy sötét jelenet jól láthatósága miatt ne kelljen az összes többi világosabb jelenetnél a fekete helyett szürkét bámulni. Nyilván akkor van értelme, ha össze tudod hasonlítani egy DV képes eszközön a ki- és a bekapcsolt állapotot. Meg persze kell hozzá olyan néznivaló, ahol jól megcsinálták a HDR10 anyag DV-sítését. Igen, 1000-ből 999 ember nyilván HDR10 módban is végignézné a filmet vidáman úgy, h. még áradozna is róla mekkora szuper a képminőség. De az ember azért veszi a drága oled tv-t, meg a DV-s filmeket, hogy az ilyen extrákat is megkapja. Lehet élni nélküle, hogyne!
Embere válogatja, h. ki mennyire látja meg a különbséget. De kerekperec azt mondani h. semmit nem számít, azért az butaság. -
ribarszki
őstag
válasz
Yodamest #80102 üzenetére
Ezt írtam a fórumra július 22-én, amikor LG Oledet és Samu S95-öt hasonlítottam össze itthon, sötét szobában. Netflix és HBO tartalommal. Egészen konkrétan egymás mellett volt a két tévé, és egyszerre indítottam a jeleneteket. Ugye az LG DV-ben futott, az S95 HDR-ben.
"A másik érdekesség a DolbyVision hiánya. Direkt belenéztem 15-20 DV filmbe Netflixen és HBO Maxon. A DV és a HDR képi világa a két tv-n 99%-ban kopp ugyan az volt. Streaming szinten egészen biztos, hogy nem mondod meg melyik DV és melyik HDR. 1-1 jelentben előfordult, hogy világosabb, szebb volt az arc túnusa DV módban, de a következő jelenetnél pedig a HDR volt természetesebb. Nekem ez teljesen 50-50."
Ugyan erre jutottam amire te is. Bár még mindig nehezen hiszik el nekem..
-
Yodamest
veterán
válasz
bigdigit #80104 üzenetére
HDR-ben fogja lejátszani a DV-t és konkrétan semmi különbség nem lesz köztük, mert annyira szép a HDR rajta. Tehát úgy kell elképzelni, hogy a C2 lehet tud DV-t, de mégis az S95B-n a "sima" HDR is szebb lesz annál, szimplán a hardveres tudása miatt, amit semmilyen szoftveres licensszel meg magiccal nem lehet kompenzálni.
-
bigdigit
addikt
válasz
Yodamest #80102 üzenetére
Én Himedia lejátszót használok jelenleg filmekre ami lehet szintén nem tudja a DV-t.A kérdés még mindig annyi ha a egy virágboltos DV filmet néznék rajta akkor sima HDR-ben fogja megjeleníteni vagy továbbra is vadásznom kell a HDR filmeket?
Mondjuk pont a lejátszórol indított filmeknél nincs jelentősége mert van ilyen meg olyan formátumban is.Ezért is írtam pl a netflixet mert ott DV alap. -
Yodamest
veterán
válasz
bigdigit #80096 üzenetére
DV - én is sokáig abban voltam, hogy fú hát ez nagy érvágás és emiatt felejtő a samu, de a valóság az, hogy olyan képminősége van mintha minden mindig DV-ben lenne... Illetve összehasonlító videókat is néztem azóta és totál nincs jelentősége a sima HDR-hez képest.... túl van reagálva az egész, de ugyan ez a HDR10+ is csak az nincs túlreagálva.
Szóval: TV hardveres képminőség > DV képességA tizen meg hát olyan amilyen, alap dolgokra tökéletesen használható, én rendeltem pl. a tv-hez egy apple tv-t és ezzel aprobléma le is tudva. (infuse saját lejátszó miatt mindenképp hasznos plexxel használva)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K OLED TV!
- SAMSUNG (QE55S95DAT )140CM 4K OLED 120HZ CSÚCS TV ! UJ MODELL!
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming OLED TV!
- LG OLED55B4 Oled TV! 55"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/VRR/Gaming TV
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest