Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héliosz
tag
válasz
Methox91
üzenetére
Sziasztok!
Panasonic GZ1500 ajánlott vétel még mindig? Akinek van, megosztaná a tapasztalatát vele? CX/C1, vagy a Sony oledeken gondolkoztam még... 2.1 hdmi-re nincs szükségem, nem fogok túl sokat játszani vele. Filmezésre lenne használva első sorban. Ha szimplán a képminőséget nézzük, felveszi a versenyt akár az új LG OLED-ekkel? JZ szériát nem szeretném megvárni, a HZ "matt" kijelzője pedig nem jön be.
-
Methox91
junior tag
131 óra warzone hdr játékidő mellett nincs nyoma beégésnek lg oled b7en.
-
ricsip
addikt
LG Könyves Kálmán körúti központjában működik még bemutatóterem? Ha igen, ott ki lehet próbálni ezeket a TV-ket saját BR / UHD 4k filmmel / HDR mód tesztelésére nem-demo módban beállított hanem filmmaker mód és tsai valós felhasználáshoz közelebbi körülmények között? Mert h. Médiában és tsaiban nem kötnek rá BR playert a szépen kiépített ál-fali setup-jukra... a G1-nél legalábbis biztos nem, westendben jártam és itt mondták.
-
Jim-X
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
A mai napig hasznalatban van a Pana G30-am, es semmi nyoma beegesnek... Nem mondom ha reggeltol estig megy a HUD vagy a CNN akkor van esely, de normal valtakozo tartalomnal nem nagyon tudom elkepzelni a maiaknal...
-
wallace 234
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Szerintem is ki indulási alapnak jó! A fényerőt, azért nem írják mert az egyrészt, szubjektív ki mit szeret. Ill hdr nél adott a 100as oled fény. Sony az lehet másképp kezeli ezeket a dolgokat, így náluk ezért írják, hogy csak évente egyszer futtassák a pixel frissítést.
Jim-X #60995
Kicsit túl van reagálva ez a beégés, de azért előfordulnak egyéni esetek, ahol pl pár száz óra alatt beéghet. Van aki találkozik ilyennel és van aki nem. Plazma korszakban is volt ilyen, hogy van akinek 10 év után is hibátlan a plazma tvje! -
alaves
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Kiindulási alapnak jó, azonban a beégés megelőzését szolgáló opciók használatát az egyéni felhasználási szokásokhoz célszerű igazítani. Pl. belan fórumtárs C9-e 30 OLED fény/500 üzemóra alatt beégett, valószínűleg egyik fő oka a "logó fényesség: ki". Valószínűleg sokaknál így sem égett be, mert más beállításokkal, más időrendben, stb. használták.
Másik pl. az OLED754-emen 1 év alatt 3-szor futott volna le automatikusan a 2000 üzemóránkénti 1 órás pixelfrissítés (kézi indítás:43). A Sony iránymutatása e tekintetben féligazság, hiszen magas üzemóraszámnál eleve többször fut le egy éven belül (mondjuk ők saját TV-ikre vonatkoztatják, amelyeken nem kikapcsolható a statikus elem fényesség csökkentő algoritmus).
Ha jól láttam a fényerő beállításról nem is ír, pedig fontos tényező lehet.
Véleményem szerint játékoknál is: pixeleltolás:be (persze ha valakit nem zavar hogy kicsit lelóg a képről valami) + logó fényesség: legalább alacsony. Ha az input lag növekedés nem zavaró, akkor inkább a beégés megelőzés lehet fontosabb (pl. más képüzemmód alkalmazása, ha a 'játék' beállításnál kikapcsolódik a pixeleltolás). -
wallace 234
őstag
Itt egy kis hasznos cikk, akik a beégés ill a pixel frissítéssekkel kapcsolatban szeretnének információkat. Hogyan lehet meg előzni a beégést! [link]
-
magnum81
csendes tag
Akkor marad a dobozban és majd ott felpattintjuk a hátuljára a konzolt mert ott megáll.Nagyon köszönöm a válaszod segítő kész voltál
.További szép estét neked -
adm
őstag
-
magnum81
csendes tag
Szia.Az alpesi igen olyan mint a tető tér alapjáraton megvan döntve ezért kérdezem nem lesz -e baj.Most váltja az lcd tv-t 6 éve van fent az oled megy a helyére.Csak nem tudom hogy fektethetem-e a tv-t míg rá pattintom a konzolt.Persze óvatosan húzom meg a csavarokat ahogy írod.
-
adm
őstag
válasz
magnum81
üzenetére
tetőtér?
nekem az átlagnál magasabban és 5 fokban megdöntve van most a tv. ezzel kapcsolatban átnéztem minden lg anyagot, de semmit sem találtam benne ami ellene szólna.
5fokos billentést a ötezres konzolok is tudnak, így nem gondolom hogy gond lehetne vele.ha a tv-nek nem is lenne baja, a konzolokat tuti nem készítik fel 25fokos negatív dőlésre. az akasztó lemezeknél elég kis karmok vannak általában, az alaplemezről tuti lefordul, plusz alul is van általában fixáló csavar, annál mondjuk esélyed sincs becsavarni.
emellett a rögzítésnél belép a húzási igénybevétel, aminél már elég körültekintően kell eljárni.
nincs a ferde fal mellett egy függőleges? egy ilyen konzolt felfúrnék a függőleges falra és kihajtanám a tv-t a ferde elé. ez most itthon 20-25e.
-
magnum81
csendes tag
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne felétek hogy oled tv-t fel lehet szerelni a falra alpesiben lakunk tehát durván 20-25 fokban van megdöntve a fal.Későbbiekben nem lehet baja nem romolhat a kép vagy más.Vagy inkább marad a polc.Még annyit,hogy ha még is falra megy melyik fali konzolt ajánlanátok.Sony a9j 55. Mert a sony ragaszkodik a ő saját falikonzoljához de Hamák is jók szerintem.Az ágyra fektethetem-e addig míg rá rakom a falikonzol részét vagy inkább ne mert csak bajt csinálok vele.Arra is gondoltam,hogy keresek valakit aki felrakja.Válaszotokat előre is köszönöm.Attila
-
alaves
addikt
Átnéztem a Hisense topic-ot, a szervizháttér egyelőre nem biztos hogy kielégítő. Az A9G vásárlása ennyivel több kockázatot rejt magában.
-
alaves
addikt
válasz
Sidorovich
üzenetére
7500 üzemóránál járok PC monitor+ PC játék (SDR) + film + TV: napi 12+ üzemóra extrém sok statikus elemmel. Ezt azért érdemes fontolóra venni: [link]
-
Dani0504
tag
Philips 55oled805 amit most nagyon nézegetek, de egyre kevesebb helyen van, ahogy látom lévén, hogy kifutó széria. Mostani legjobb ára 360eFt eMAG -on.
Viszont ahogy nézem erőteljesen jönnek az új típusok, pl. a 706-os ami ahogy nézem tudásban jobbnak ígérkezik, viszont még 416eFt az ára az Alzánál.Javarészt filmezésre és TV adás nézésére/TelekomIP/ abból is HD-ra használnánk. Játszani nem tervezek rajta, így a HDMI 2.1 annyira nem fontos.
Ami érdekes lehet azaz eARC hiánya, de szerintem azt sem használnám ki, egy Denon x1600 erősítőm van.
Mi a véleményetek? -
freddirty
senior tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
kb. 4-5 éve vettem egy LG55EG910V-t, most is használom. Steam link/xbox, kábeltv, mediaplayer/netflix ment rajta kb. 1:1:1 arányban. Fényerőre a régebbi oledek még nem tudtak sokat (400nit max?, hdr meg akkor még nem volt), de beégés nincs. Near black banding van, de hozzászoktam. Fényereje bőven elég a mostani is nekem, váltogatok is nappali és éjszakai fényerő között, mert úgy kellemesebb a szemnek.
Én is c1-re fogom cserélni majd és elshiftelni a mostani oledet a hálóba. Biztos van az oledek nagy részén mindenféle artifact, de a beégés az utolsó amiatt aggódnék. Kivéve ha monitornak van soksok órában használva, de azért azt a használatot nem mondanám mindennaposnak egy TV esetén. -
törölt tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Párszáz órával eddig semmi bajom nem volt, egy SpaceChemet azért már nem az OLED-en tolnék.
-
wallace 234
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Nyugodtan vedd meg! C1 röl itt írnak mint játékra való tv! [link]
Amúgy is 3 év garancia van rá! De ha jó a panel akkor kisebb az esélye a beégésnek. Többen is játszanak oled tvn, de eddig nem nagyon volt gond. -
jookomak
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Witcher 3 100 óra körül, persona 5 szintén, lg b8-on játszom, 2 éves a tv, beégés nincs.
Ezek voltak a leghosszabb játékok, amikkel egyhuzamban játszottam. Persze közben váltakozva ment film, netflix stb. -
Sziasztok!
Új játékkonzolokkal való használatra keresek TV-t, és az OLED felé hajlok a képminőség és az alacsony válaszidő/input lag miatt.
Az LG OLED C1 különösen szimpatikus a sok játékos funkció (120 Hz, VRR, FreeSync, G-Sync) és a 4db HDMI 2.1 miatt, viszont egy dolog aggaszt: a beégés problémája. Főleg mivel hosszú távra (5+ év) tervezek a TV-vel, és általában egyszerre csak egy játékkal játszom amíg a végére nem érek, de max néhány havonta cserélődnek azért a játékok.Vannak itt régi motoros OLED használók, akik napi több órát játszanak ugyanazzal a játékkal hetekig/hónapokig? Mik a személyes tapasztalataitok az OLED beégéssel kapcsolatban?
-
-
junior19
senior tag
válasz
coyotex
üzenetére
Ha arra vagy kíváncsi, milyen kalibráltan a kijelződ, akkor kalibráltasd be. Ha innen-onnan kapsz kalibrált kijelzőkről értékeket, nagyobb az esély rá, hogy rosszabb eredményt hozz, ha más értékeit másolod a tiedre.
S arra is nagy az esély, hogy minél több helyről szedsz ilyen "kalibrált" értékeket, azok között is egyre nagyobb eltérés lesz. -
coyotex
tag
Üdv mindenkinek. Erre a típusra tud valaki küldeni egy kèpbeàllìtàst? PANASONIC TX-55HZ980E. Így is frankò de kivàncsi lennèk egy bekalibràlt kijelzővel mennyivel màsabb.
-
alaves
addikt
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Beégés esélye elenyésző (akár monitorként is) SDR-ben és HDR/DV-ben egyaránt feltéve hogy: logó védelem: be (legalább alacsony) + pixeleltolás: be + SDR: 100-120 nit (28-33 OLED fény) + 4 üzemóránkénti aut.komp (10 perces) azért általában le tudjon futni + 12+napi üzemóra esetén 200-300 üzemóránként (hetente-kéthetente) a kézi 1 órás pixelfrissítő futtatása. HDR mehet 100 OLED fényen, de ha elegendő akkor inkább 75-80.
-
adm
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
nagyon nagyban függ attól mennyi időn keresztül és mire használod;
- ha hobbi pc gaming, amiben a látvány az elsődleges, akkor mehet a hdr azokban a játékokban amiben van értelme. csak tartsd be a hud-ra vonatkozó tanácsokat. e-sport-ban eleve csökkenteni kell az információ mennyiségét, szóval az tárgytalan.
- ha egész napos és összetettebb irodai, grafikai vagy mérnöki munka az sdr, egyrészt ezek a programok nincsenek felkészítve erre - sötét alapon fehér betűk világítanak mintha kötelező lenne. szerintem kimondottan fárasztó hdr-ben a panelek megjelenése és 120 cd/m2 fénysűrűség bőven elegendő a szemnek hosszútávon. szerencsére pwm mentes és bekapcsolható a kék-szűrő, szóval sdr-ben ha megtalálod a komfortos távolságot akkor használható.1 hétig használtam kb 1,5 méterről monitornak a 65c1-et, játékra brutál azt biztos fogom még, de munkára a két 2719d sokkal alkalmasabb.
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok,
Az utolsó frissítés (5.30.20) óta az 55B8PLA tv-n a YouTube videók hangja nincsen szinkronban a képpel. A tv saját hangszóróján és arc-ot használva is (itt nagyon a delay). 5v adás és egyéb pl Twitch teljesen jó
Más is tapasztalja ezt? -
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Alapvetően az általános fényerőtől és a statikus elemektől függ.
A HDR magasabb csúcsfényeket enged meg, de azért ne SDR-ben játszál… -
MultiDoodad
aktív tag
Sziasztok egy LG CX-t szeretnek monitorként használni és az lenne a kérdésem, hogy HDR-Ben vagy SDR-ben van kevesebb esély a beégésre? Csak mert akkor úgy használnám. A válaszokat előre is köszönöm.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
55C1 már megjelent 4 hónapja. Majd a Hisense árait is nézd meg 4 hónap múlva.
"a Sony képi világa pontosabb, a Philips-é látványosabb"
Mind a kettő be van kalibrálva? Ha nem, talán a Philips színei harsányabbak, pont annyival, hogy: ez de menő oled tévé
... a többi meg sz.r. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az LG 55C1-es idei modell is már 420.000 Ft-nál tart...szóval egy Hisense-től ezek szerintem nem olyan jó árak...
Ok, hogy esni fog az ára, muszáj lesz, de az LG és Philipsnek is.
Hisense-nél valami kavarás van a HDMI körül, mert a gyári oldal HDMI 2.1-et ír, de sok helyen meg 2.0-t írnak, szóval ez még nem teljesen tiszta.
Amúgy nem olyan rosszak ezek a Philips-ek(csak azért írom, mert meglepően alacsony árról indulnak idén, pontosabban az 55-ös modellek), sajnos az enyém elromlott(65OLED804) és most Sony A8-asom van: "alaves" szokta mondogatni, hogy a Sony képi világa pontosabb, a Philips-é látványosabb. Ezt alá tudom támasztani, legalábbis utóbbi részét, hogy a Philips képi világa látványosabb. A Philipsnél mindig éreztem azt, nem tudom megmondani miért, hogy ez egy OLED TV. Tehát nemcsak sötét, színes, kontrasztos stb...jeleneteknél, hanem mindig olyan ütős TV-nek tűnt. A Sony-nak is gyönyörű képe van, de az a kicsi plusz, ezt az ütős képi világot nem érzem. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Kicsit érdekesek ezek az emag-os "nyitóárak". Tavalyi 7/8-as széria nem kicsit drágábban nyitott.
Pl. 55oled805 700e FtItt valami nem frankó...
-
Laca19 (a)
aktív tag
Panasonic TX-55JZ1500E
55JZ1500
Panasonic TX-65JZ1500E
65JZ1500#60962 wallace 234
55-ös változatban egy 8-as szériás Philips 15.000 Ft-al drágább, (ami Ambilight-os is), de a 7-es szériás Philips 75.000 Ft-al olcsóbb (emag-os árak), és ezek szintén nyitóárak.
Tavalyi modellel pedig nem teljesen korrekt összehasonlítani, de akkor meg még rosszabb a helyzet, de nagyon....
Én is vártam ezeket a Hisense OLED-eket, de sajnos ezek nagyon rossz árak lettek, nagyon sokat kell esni, hogy vegyék az emberek. -
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jól néznek ki, tetszetősek. BF-en majd jól megkavarják az árakat reméljük.
Panasonic JZ1500-ról tudni már itthoni kezdő árat? Panasonic-ra, Sony-ra fájna a fogam, csak kellene valami fajin akció is hozzá, hogy beleférjen a büdzsébe.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Akkor ez még nem az. Ez az a típus ami a Sony típus névvel, hasonlít. Volt is ebből valami kavarodás.
Rogiii #60960
Nyitó ára jóval alacsonyabb, mint az Lg é és ebből fog esni, míg a jóval magasabb nyitó áras esni kezd, Hisense már jóval lentebb lehet. Ami év vége felé érdekes helyzetet hozhat az oled piacon. -
Rogiii
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az lg 65c1 628e volt hétvégén az MM-ben és az idei modell.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Rogiii
üzenetére
Hát, eléggé alááraztak a konkurenciának. Ne az akciós vagy éppen a tavalyi modellek kifutó árait vedd alapul! Ezek pár napja jelentek meg itthon!
Pl. LG 65BX/CX 800-900e-en nyitott.#60945 wallace 234
Passz, de van náluk 48X8F is, lehet ez lesz a saját panel, az A9G meg LGD. -
GuruZone
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
szia, nyisd meg ugyanazt a videót mobilon, vagy pc-n és erősítsd meg az életkorodat.
ezeréves a Google fiókom, de nekem is kellett erősítenem egy [Back4Blood] trailernél.
Opciók:
• Bankkártya adatok megadása, átfutási idő: azonnal,
• vagy személyi igazolvány feltöltésével, 3-5 nap az elbírálás -
alaves
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Alaposan meg kell vizsgálni ezt a Hisense A9G dolgot. Majdnem biztos, hogy LGD kijelző van benne, viszont ravasz módon van belőle HDMI 2.0 és HDMI 2.1 is.
-
alaves
addikt
válasz
Dani0504
üzenetére
OLED705 gyengébb hardvert kapott: pl. kisebb csúcsfények, kisebb színtér lefedés, gyengébb mozgásjavítás (csak 'natural motion' van, 805-ben Perfect Natural Motion /de-judder/ és Perfect Clear Motion /de-blur/ is van). A 705-ben mozgásjavításban visszaléptek, gyengébb a 754-nél.
-
RazoR
veterán
CX 2020-as modell
C1 (ami valójában C11) 2021-es model, ami a CX-et váltja
B1 2021-es olcsóbb modell
A1 felejtsd el... OLED panel de vicc kategória hardver van mögötte
Z1 passz
G1 2021-es modell EVO panellal, ami az általam olvasott, nézett tesztek alapján nagyon nem éri meg a felárat, gyakorlatilag a fényereje nagyobb (ha nagyobb) cserébe más tulajdonságokban rosszabb lehet mint a C1, egyes országokban van fehér hátlapos C1 amiben szintén EVO panel van -
adm
őstag
a legolcsóbb és a legdrágább között lehet egy 7-7,5x az árkülönbség...
de! gyorsan lehet takarítani a listát. rting.com-on tudsz összehasonlítani modelleket pontról pontra.
méret:55/65/77, modellcsalád:a/b/c, generáció: 9/x(valójában10)/1(valójában11)77a1 egy elméleti modell, nagyon kevés országban kapható, itt nem.
77b1 drágább mint a 77c1, egyszerűen nincs értelme
77c1 egy jó mindenes tv, talán csak játékban kiemelkedő egyébként egy jó csomag.
77cx széleskörben ismert (megbízható) boltban már nem kapható, de eleve ugyanabban az árban van mint a 77c1
77g1szintén nincs,
77z1 7M ft lenne ha lenne
-
rtibi
tag
Sziasztok!
77" OLED TV szeretnék venni.Főleg filmek ,sorozatok,Youtube videók netezgetésre nagyon ritkán fps játékokra használnám.
Lg pf1000u projektort váltana ami se 4k-t se uhd-t nem tud
amúgy nincs bajom vele szép képe van,de mégse oled ugye
Elvesztem a típusokba cx,c1,b1,a1,z1,g1,stb.Melyik mit tud melyiket ajánlanátok szívesen tapasztalatból?Vagy esetleg tud valaki valami összehasonlító táblázatot?Én nem találtam.Előre is köszi a segítséget. -
IntelKiller7
nagyúr
Mi állhat a YT korhatáros videó nem lejátszása mögött? Eddig jó volt. Kb 4-5 napja viszont hibát dob.
Haver is próbálta, és nála is.
LG CX55 mindkettő TV. -
Dani0504
tag
Sziasztok!
A Philips Oled 705 és 805 között mi a különbség?
Ahogy nézem jelenleg nagyon jó áron mozog ez a két TV 55"-ban. -
chris0000
őstag
#60801 lehet félreérthető volt, de igazából azt akartam megtudni, h az .mp4 formátumu (Dolby Vision fileok lejátszásával, a TV belső lejátszóján, külső vinyoról) nincs senkinek se gondja mostanában?
új frissítés kell esetleg ami majd a közeljövőben lesz...?
thx. üdv.
-
aDtG
tag
Sziasztok!
65-ös OLED tv-t szeretnék vásárolni PS5-höz, filmezéshez, illetve néha PC játékhoz.
Mi az amit érdemes megnézni és mi az amit a leginkább ajánlanátok?Köszönöm szépen!
-
Rogiii
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ezek szerintem nem túl jó árak, ha azt veszzük hogy most szeretnének betörni az Oled piacra és senkinek semmi tapasztalatuk nincs még ezekkel a panelekkel.
Akkor lenne szerintem sikerük ha a konkurencia alá áraznának. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én bevállalnám , de mán van egy óledem , szerintem jó kis tévék ezek (a kínaiak már a spájzban vannak)
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
-
Mizurichi
tag
Hello!
Megérkezett a 83a90j oled tvm, már a falon vigyorog
Semmi tintin, egyelőre, remélem marad is így. Dobozból a képe szinte tökéletes, IMAX ,és Netflix módban. A tvadást pedig szépen kalibrálja az érzékelője, ugye itt már nem csak a fényt állítja, hanem a fehér egyensúlyt, szineket is, kontrasztot is.
A hdr pedig nagyon látványos. A sötét jelenetekben pedig minden csodásan kirajzolódik.
Egy panasonic 65Fz950-et váltott, ami kalibrálva volt. Annak is nagyon jó panelja volt, egy minimális, alig észre vehető, rozsaszín elszineződésel. A Sonynál semmit nem látok fehér képen.
Egyelőre nagyon megvagyok elégedve vele, jó választás volt.
Üdv: Mizurichi -
Kevin82
friss újonc
Sziasztok! LG tulajoktól kérdem, hogy hogyan lehet (ha lehet) képernyővédő témát választani? Jelenleg egy analóg óra jelenik meg időjárás adatokkal. Lehet ezen változtatni valamire? Ha igen, akkor hol?
-
-
darvin555
tag
Sziasztok! LG CX55 PS5-el használva, én sima normál gyári módban használom asszem a gyári az az ECO mód, de amint a PS bekapcsol már automatikusan HDR 100 OLED-en pörög a TV.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes használni a GAME módot? Mivel nyújt ez többet? Csak Single Playerben játszom, online játékokkal egyáltalán nem! Gondolom az input lag csak ott fontos nem?
Illetve a másik kérdésem hogy a HDMI bemeneteknél a beállításokban a PS5-öt be lehet állítani konzolnak vagy amit többször is olvastam PC-nek állítják be mert így 4:4:4 kódolás van, ezt részletezné valaki, hogy mit takar? Érdemes beállítani PC-re vagy maradhat nyugodtan simán játékkonzol beállításon?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Rogiii
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot.
Akkor megpróbálok arra figyelni, hogy a játékok is változatosak legyenek, ne menjen sokáig csak 1 játék. -
válasz
Rogiii
üzenetére
Így van, a vegyes tartalom segít alapból kiegyenlíteni a pixelek eltérő terhelését (mindegyik átlagban kb ugyanazt kapja hosszútávon, amennyire csak lehet).
Persze nem úgy értve hogy játszottál, akkor azonnal meg kell nézni egy filmet vagy sorozatot utána.
Csak törekedni kell arra, hogy ne mindig hasonló/ugyanaz a tartalom menjen.És ahogy írták előttem, csak akkor van ezzel gond, ha valamivel hosszú hónapokig, évekig játszol "folyamatosan". Minden más esetben nem kell vele foglalkozni, csak használni és kész.
-
alaves
addikt
válasz
Rogiii
üzenetére
Statikus elem (pl. logó) védelem van a Sony-ban és a Philips-ben is csak nem kapcsolható ki. Ha egy ideig statikus elemet jelenítesz meg és utána kiteszel pl. egy 2%-os szürkét a kijelzőre, akkor látni fogod, hogy a statikus elem helyén egy sötétebb szürke folt van még egy kis ideig (nem 'image retention'), ott volt aktív a logó védelem.
A fórumon egyedül én szoktam javasolni még: napi sok órás (12+) statikus elem megjelenítése esetén a kézi 1 órás pixelfrissítő futtatását hetente-kéthetente (~200-300 üzemóránként). -
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Átraktam a régi tv-ről a Xbox SX-et, a Sony A8-ra.
Több olyan játékkal is játszom aminek sajnos nem tudom a Hud részét kikapcsolni és folyamatosan ott van a bal alsó sarokban.
Kerestem a menüben, de a Sonynál nem találtam olyan funkciót hogy a logót elhalványítsa.
Csak a pixel eltolást találtam meg a beállításokban, az természetesen be is van kapcsolva.
Tudok ezen kívül bármit állítani vagy csinálni hogy védjem a tv-t?
Mire kell figyelni ha ilyen játékkal játszom? Olvastam itt talán olyat, hogy játék után érdemes valami változatos tartalmat futtatni, akár egy filmet vagy sorozatot, mert az segít a panelnek. Nem tudom ez tényleg így van? -
demeterf2
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Hdr tartalom alatt semmi baja nem lesz 100-on. Van aki nagyon félti vagy sok neki egy picit, ezért lentebb veszi.
A videó készítője eléggé ért az Oled tv-hez, ha ő így állítja be akkor nem lehet nagy probléma. Én is így használom november óta. Semmi baja nincs neki. 65Cx.Ha nem hdr tartalmat nézel ne legyen 80-100 körül. Én pl.: 60-ra állítottam. A szememnek túl sötét volt 30-40-en.
Ha nem kapcsolod ki a védelmeket, akkor ne parázz tőle, mert nagyon jó élményt ad az Oled!
Ha baja lenne, akkor meg ott a garancia. Lg nagyon segítőkész mindenben. -
törölt tag
Egy ilyen beállítással ami a videoban van rövidül az élete ennek a modellnek LG OLED55CX3LA ? Mert ahogy így olvasgattam, hogy nem nagyon szabad őket kihajtani nem tudom egy ilyen beállítás mennyire veszi igénybe. Játékra használnám a tv-t.
[link] -
Kevin82
friss újonc
Sziasztok! LG tulajoktól kérdem, hogy hogyan lehet (ha lehet) képernyővédő témát választani? Jelenleg egy analóg óra jelenik meg időjárás adatokkal. Lehet ezen változtatni valamire? Ha igen, akkor hol?
-
alaves
addikt
Logo fényesség: magas állásban véd a legjobban, de már alacsony állásban is megfelelő lehet. Felhasználástól függ, hogy mikor válik zavaróvá. Szerintem nézd meg magas állásban, ha túlzottnak látod a sötétítést a statikus elem környezetében, akkor indulj el a közepes, majd az alacsony irányába.
-
wallace 234
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Közbe meg találtam, az egyik cikket. Ügyesen vitorlázik a Samsung. Mi lesz a qleddel? Quantum Dot OLED TV -ket a Samsung zászlóshajója, a QLED vonalak, például az idén piacra dobott NEO QLED mini LED TV -k és az ultra prémium MicroLED panelek között helyezik el, és ezért hozzájuk tartozó prémium árat vonzanak. Olcsó nem lesz. [link]
-
quint
aktív tag
válasz
üzenetére
Biztos van jobb, de ennyiért a közelében sem (szerintem persze). Ha az LG dedikált Youtube alkalmazása tudna kezelni billentyűzetet, akkor nem tudnék belekötni. Meg ha a Horizonnak megfelelne az a böngésző, amiben simán működik a Youtube (igen, igen, mert annyira érdekel a tévé, hogy a nappaliból sosem fogok átkábelezni a hálószobámba, most viszont megnéztem volna pár hajnali döntőt...).
-
viera
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ja nem is az árakra várok hanem a legalább 77-es méretre.Azt csak mellékesen jegyeztem meg,hogy talán olcsóbb lesz.De meglátjuk mennyi lesz az árkülönbség az 1500 meg a 2000 között.
Ha nem sok akkor 2000,mondjuk nekem felesleges az a hangrendszer mert nem nagyon használnám. 
krx21: Jó páros az biztos,meg nem semmi lejátszó.Anno nézegettem a 900-ast is de aztán elmaradt így a 9000 maradt.
-
wallace 234
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ha Samsungnak netán jól sikerülne, ez a QD-oled, és jobb képminőséget, ill jobb színek lesznek, ahogy mondták. Akkor az lg fel kötheti azt bizonyost. Több cikk is van már, hogy jövőre jön a tv.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
alaves
üzenetére
A Pana és az LG féle evo panelt azért ne említsük egy lapon. Ami valóban egy komolyabb fejlesztés. Így a HZ2000 folyamatosan tudja az 1000nit max fényerőt, nem csak 1-2másodpercig, mint a többi gyártónál pl. Sony A90J, aztán közbelép az ABL!
#60901 viera
Nem hiszem, hogy sokkal jobb/olcsóbb ára lesz, mint idén a HZ szériának. Szóval a jó Pana árakra várhatsz...
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Az AVS OLED Technology Advancements Thread alatt indult róla diskurzus.
-
Samsung 55- & 65-inch OLED TV Confirmed for 2022 Launch, But What about Burn-In? (+Other Questions)
Mi lesz így a kúleddel, ha a Samsung szerint se elég jó prémiumnak?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve, nagyon kíváncsi leszek mit alkotnak ezzel a QD-OLED technológiával.
-
törölt tag
Érdeklődni szeretnék, hogy akkor így összegezve a hozzászólásokat ez a Tv jó választásnak minősül csak játékra ps 5 -el ?
[link] LG OLED55CX3LA
Vagy érdemesebb várni az utódjára ? Lesz az is ilyen áron ilyen méretben vagy drágább lesz ? A keret amit rászánok az max 350 ezer.
-
törölt tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Úgy van
-
viera
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jövőre ha nem lesz 77-es Panasonic akkor marad a 65-ös JZ1500.Addigra az ára is alacsonyabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év ÁRGARANCIA
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG 55" B1 OLED hibátlan!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Dji Osmo Pocket 3 Creator combo
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.További szép estét neked

amúgy nincs bajom vele szép képe van,de mégse oled ugye

Vhiktor