Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
alaves
üzenetére
nem Tőled, de azért köszi a választ!

A hálóban szeretnénk a jelenlegi 55 qledet 65 oledre cserélni, a mostani készülék egy 10 bites panellel szerelt, nagyon szeretjük és csak a méret miatt váltanánk, akkor meg már gondoltunk az oledre. Nagyon ritkán töltünk le filmet, apple tv lejátszót használunk amazon prime , netflix és apple tv+ előfizetéssel.
Gondoltam inkább kérdezek és megfontoltan döntök, mert ekkora készüléket nem szívesen vinnék vagy küldenék vissza.
A "color banding" (gradient) pedig nemcsak OLED jelenség, LCD-n is gyakori.
Köszi, akkor nem rémisztgetem magam.
-
alaves
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ha tőlem kérdezed (én írtam amelyet idéztél), akkor igen. A "raised black" is előfordult régebbi modelleken is, az éppen aktuális fw és megjelenített forrás függvényében. A "color banding" (gradient) pedig nemcsak OLED jelenség, LCD-n is gyakori.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
blakey
üzenetére
"A zajosodás problémája minden gyártónál előjön mert az OLED kijelzőt nehéz vezérelni abban a tartományban, szerintem az A8 fw-jét is fogják még finomhangolni emiatt. A tömörített filmeknél (még remux tömörítés is) a Philips-nél is (szabálytalan gamma tracking + kontraszt vágási hiány) előjöhetnek megjelenítési problémák a codec paraméterezéstől függően. Pl. netflix régebbi valamilyen tömörítési beállítás Philips-en color banding formájában jelentkezett, viszont a 2021-es filmeknél már nem."
ilyet tapasztaltál Te is? Korábbi oleddel is ?
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
üzenetére
Jaajaa jogos, Oleden belül akkor valószínűleg igen, nem is kell csodalkozni epp emiatt, hogy panelesek lesznek mondjuk a 85%nak a 10%a, akkor nyilván soknak tűnik, de a többi márkához pedig annyit adnak el amennyi hibás az Lgnek(kb).
Ezt Android-Iphoneal tudnám hasonlítani. Csak ott fordítva van. -
Abel-0101
aktív tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Ez igy ahogy van jogos, mindenhol irkodják, hogy az Lg nek a panelhiba a betegsége minden szériában...
Aláírom, vannak szériák, ahol ténylegesen több paneles szokott visszamenni a szervizbe, de ez is csak egy általánosítás.Írtad hogy sokkal többet adnak el, szerintem az a 85% elég erős, alapból a Samsung eladások vetekszenek az Lgvel, (sajnos) pedig nem érdemelné meg.
-
GalaHU
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Hónapok óta mondogatjuk ezt, de vannak akik nem tudják elfogadni ezt az egyszerű magyarázatot…

Nyilván aki éppen kifog egy gyengébb példányt annak nem őszinte a mosolya, érthető. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
A válogatott panelra reagálnék:
nem gondolom, hogy az LG rosszabb lenne, egyszerűen azért volt szó sokkal több problémás panelről, mert sokkal többet ad el az LG OLED TV-ből: nézd meg az itteni összefoglalót: 85% LG, a maradék 15%-on osztozik másik 3 gyártó.
Az Amazon-on lévő több ezer értékelésből ha megnézem az OLED TV-k közül a 4-5 csillagos értékeléseket, az LG áll az egyik legjobban, nem igazolja semmi azt, hogy kicsivel is problémásabb lenne. Egyszerűen brutálisan többet adnak el, nyilván több a probléma. -
Laca19 (a)
aktív tag
Persze, előtte néztem unboxing videókat.
Visszaolvasva, szó esett, hogy a Sony-nál rögtön kattan a relé kikapcsoláskor, akkor mikor végzi el a pixelfrissítést...
kikapcsolás után, amikor nincs használva a TV, akkor vár másfél-két órát és akkor végzi el. Szóval megcsinálja az, csak nem azonnal. -
Mizurichi
tag
Beruháztam egy Sony 83a90j oled tvre
Jövő héten érkezik, kiváncsian várom. Remélem jó panelt kapok.
Most egy kalibrált Panasonic 65fz950 oled tv van szolgálatban, aminek kiváló a panelje.
Remélem a Sony eléri, vagy meghaladja ezt a szintet
-
blakey
titán
válasz
alaves
üzenetére
+1, kiváló minőség, hozza a régi Philips eszközeim "érzést", kiváló anyaghasználat. A Sony is csak 2-3 éve vezette be a csúsztatható lábakat, addig náluk is csavarozni kellett, sok Sonym volt, mint csavaroztam. De el tudom képzelni, hogy van 1-1 gyengébb modell/típus/példány.
-
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Philips 55OLED754 egyáltalán nem recseg-ropog mozgatáskor, csomagoláskor, nagyon jó minőségű a műanyag is. A lábát csavarozni kell, de így biztosan nem esik ki bármilyen mozgatáskor sem, nálam ez inkább előny. A hátoldalon lévő hangszórók valóban javítanak kicsit az általános "TV dobozhangon".
A zajosodás problémája minden gyártónál előjön mert az OLED kijelzőt nehéz vezérelni abban a tartományban, szerintem az A8 fw-jét is fogják még finomhangolni emiatt. A tömörített filmeknél (még remux tömörítés is) a Philips-nél is (szabálytalan gamma tracking + kontraszt vágási hiány) előjöhetnek megjelenítési problémák a codec paraméterezéstől függően. Pl. netflix régebbi valamilyen tömörítési beállítás Philips-en color banding formájában jelentkezett, viszont a 2021-es filmeknél már nem. -
salapp
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Köszi, ez így nagyon érdekes volt. Remélem, lesz több Philips OLED tulaj a topikban és jönnek még tapasztalatok.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
salapp
üzenetére
Írok néhány dolgot, amit tapasztaltam.
Philips 65OLED804:
- ami nem tetszett, hogy kicsomagoláskor, illetve sajnos visszacsomagoláskor brutálisan recseg-ropog. Voltak olyan pillanatok, hogy unokaöcsémmel félbe hagytuk a kibontást, annyira durva hangokat adott ki, szóval anyaghasználat nem valami jó. Ráadásul csavarozni kell a lábát, nem csak becsúsztatni, mint a Sonynál. Sony-nál anyaghasználat csillagos ötös, egy recsegő hangot nem adott ki a TV.
- ami még nem tetszett, hogy ugye sajnos elromlott. Ez minden negatívum a Philipsről. Persze ez utóbbi elég nagy
Jöjjön az, ami tetszett a Philipsben, de igazából nem fontos:
- Ambilight, nekem bejön, én horroros vagyok, sötét filmekhez meg nem nagyon illik, csak néha használtam emiatt, szóval tartalom függő.
- A TV hangszórója nagyon jó. Ha az ember nem akarja bekapcsolni hirtelen valami miatt a h.mozirendszerét, nagyon korrekt, Sony elbújhat mellette.
- Nagyon gyors a rendszer. A Sony A8 sem lassú, de a Philips azonnal reagál mindenre.Ami már fontosabb, képminőség:
- A Philips sokkal jobban kezeli, ha egy filmet csak gyengébb minőségben játszok le: például a 4-5-6 GB-os "virágboltban" lévő WEB-DL-es horrorok. Néhol a Sony brutálisan betud zajosodni, ilyet a Philips nem csinál, de amúgy az 55EG910V full HD-s LG sem. Ha nem láttam volna a Philipset, akkor a Sony-n lévő jelenséget betudnám annak, hogy hát persze 4k panelen egy 5 GB-os WEB-DL-es horror...nem erre tervezték. Ezt alá is írom. De a Philips megoldotta, ez van.
- Philips nagyon tiszta, homogén panel. Persze ez változó is lehet gondolom, de teljes hibamentes panel. A Sony-nál először úgy voltam visszaküldöm, volt egy kis banding, de aztán idővel egész jó lett, nem tökéletes, de igazából semmi gond.És igazából, ami miatt a Philipshez húz vissza a szívem, hogy összességében nem tudom megmondani miért, jobb volt ránézni arra a TV-re. Ha arra ránéztem, valahogy látványosabb volt, minden pillanatban éreztem, hogy na, ez egy OLED TV. Valahogy olyan látványos az egész képi világ, ez az érzés Sonynál nincs meg, pedig sokat állítgattam. Persze nem azt mondom, hogy csúnya a képe, ne legyen félreértés...de az a hatás elmarad.
-
alaves
addikt
válasz
Per Degaton
üzenetére
Javaslatom (az általad leírtak alapján) monitornak (és egyébként is): Philips 55OLED706.
Leírásod alapján extrém üzemórával számolhatsz, így hetenkénti-kéthetenkénti kézi pixelfrissítő futtatását javaslom, ennek okát már számtalanszor leírtam itt a fórumon is. (Nálunk napi 14-16 üzemóra: PC monitor+PC játék+film+TV).
PC monitorként ASBL csak akkor kapcsol be, ha nem észlel semmilyen tevékenységet, ha pl. photoshop-al dolgozol, biztosan nem fog bekapcsolni (ASBL nem kapcsolható ki). -
Abel-0101
aktív tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
Kössünk bele olyanba, amiben nincs is op rendszer.
Jogos egyébként, monitor nem csinál ilyet magában, de ha hozzákötsz egy gépet, abban már lesz tulfutási idő, és kifogja írni. -
Abel-0101
aktív tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
Mindegyik Tv be van ilyen funkció, telefonodon is van, csak ott nem pont ilyen időkkel, funkciókkal.
(Nem ajánlom, de majd ha egyszer napon vagy jó pár órát, vagy telo a munkas zsebbe, mellette nyomatod az ipart.
Hasonló üzenetet fog dobni, hogy kikapcsol a telo 1percen belül.. -
blakey
titán
válasz
Per Degaton
üzenetére
Csak ha folyamatosan megy olyan hosszú időn át, ha időközben van kikapcsolás akkor nem fogsz látni semmilyen üzenetet.
-
kircsi21
tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
"...esetleg tudja valaki, hogy a Philipsnél sincs ilyen kikapcsolás kikényszerítése dolog, ugye?"
OLED705-nél van és akkor gondolom a többinél is. 10 órányi folyamatos üzem után kapsz egy szép figyelmeztető táblát a képernyő közepére, hogy (aszem') 30 másodpercen belül kikapcsol és megcsinálja a pixelfrissítést. Ki tudod nyomni, de megjegyzi, ha így teszel és gondolom egy esetleges garanciális ügyintézésnél figyelembe veszik, hogy hányszor játszottad ezt el...
-
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
A tesztek majd megmutatják, hogy van-e fényerő különbség a 706 és 806 között, csak valószínűsítem az OLED754 vs. 804 alapján.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
Megmondom őszintén nem olvastam el első bekezdés utáni részt, ha az miatt félsz, hogy befog égni a kijelző, akkor inkább ne is vegyél semmilyen kijelzős eszközt, mindegyik be tud égni, de vannak széria hibák, illetve altalános betegségei, minden gyártónak, cégnek.
Ez ugyanolyan felvetés, mint az Lg-nél a Panel hiba.
Mivel a Samsungon kívül 'általaban' normálisak szoktak lenni az ügyfélszolgálatisok, szerelők simán bejavítják garanciába (általában).
Ha megy egésznap a Tv-100%fényerőn, a hét mindennapján, elképzelhető lesz a probléma. -
Per Degaton
tag
Sziasztok!
Látom mostanában többször téma itt a Philips és én is ezzel kapcsolatban kérdeznék.
Évek óta gondolkozom már oleden, de eddig mindig a beégés veszélye tartott vissza attól, hogy beleugorjak. De pár hete megint rámjött, hogy jó lenne egy oled tv monitornak és játékra használva.
Elolvastam az utolsó kb 6000 hozzászólást és egyrészt okosabb is lettem, másrészt el is borzadtam azon, hogy milyen minőségellenőrzési problémák vannak ezeknél az egyáltalán nem olcsó cuccoknál is. Viszont úgy látom a beégés már sokkal kisebb probléma mint pár éve, szóval lehet mégis belevágnék.
A használat nálam kb 50% desktop és 50% játék lenne (illetve ha lenyűgöz a kép akkor lehet átszokok erre filmet nézni is a nappaliban lévő 65-ös lcd helyett, ez még kérdéses
), mindenképp hdmi 2.1-es kellene és nyilván olyan, ami ár-érték arányban a legjobb.
Szóval az LG CX/C1 és az új Philips 706/806-ok azok amik között vacillálok (az még nem tudom 48-as, vagy 55-ös lesz-e, az 55-ös felé hajlok, de lehet az már túl nagy desktopnak). Sony-ban és Panasonicban nem gondolkodom, annyival számomra nem tudnak többet mint amennyivel drágábbak, hiába azoknak a legjobb a képük.Leírom szerintem mik az előnyei és a hátrányai a két márkának az én szempontomból.
LG:
+ játékra talán a legtutibb, 4 hdmi 2.1-es porttal, 120hz, vrr, g-sync és minden ilyen nyalánkság
+ korrekt szervíz, akik elismerik a hibákat és akik kijönnek és akár helyben cserélnek panelt
+ ASBL kikapcsolható, bár elvileg(?) garancia vesztéssel járhat
+ Mivel a fél világnak ilyen van, ezért iszonyat nagy a tudásanyag, fórumokon szinte bármi problémára lehet megoldást találni
- a korrekt szervízre leginkább azért van szükség mert erős panellottó van sajnos
- állítólag képre gyengébb mint a PhilipsPhilips:
+ szebb képe van elvileg mint az LG-nek, még ha kicsik is a különbségek
+ válogatott panelok(?). mindenesetre kisebb az esélye, hogy elsőre rosszat kap az ember és nagyon nincs kedvem cserélgetni
+ 706 és 806-on már van hdmi 2.1, plusz 120hz, vrr, bfi, alacsony input lag, majdnem ugyanaz mint az LG, g-sync elvileg érkezik
+ ambilight: kis túlzással ez a fő ok a Philips mellett, a mostani tévémen is van és nagyon bejött, közel sem használom mindig, de nagyon tetszik, hogy van, nem szívesen vennék tévét enélkül
- csak két hdmi 2.1 port, ez most még nem hátrány, mert pc és ps5 van itthon, de később lehet lesz xbox is, akkor már jó lenne három. de ez talán nem nagy gond
- interneten elenyésző számban vannak ilyen tévék, usában tudtommal nem is forgalmazzák, így az esetleges problémákra nehezebb rákeresni (pl redditen, meg avsforumon alig van Philips)
- szervíz nem tudom mennyire korrekt, olyan-e mint az LG, vagy olyan-e mint a Samsung
- ASBL vajon mennyire agresszív és nem tudom ki lehet-e kapcsolniUtóbbi kettővel kapcsolatban lenne is kérdésem.
- A Philips garanciális ügyintézése tévéknél milyen? Ők is kijönnek panelt cserélni? Elismerik a hibákat? Van velük tapasztalat? Nekem csak annyi, hogy a mostani tévémnél a távirányító volt rossz még az elején, azt kellett cserélni, ez végülis viszonylag simán ment, de azért gördülékenynek nem mondanám (Azt hiszem háromszor beszéltem velük, mindig egy olyan fickóval aki úgy beszélt mintha szláv lenne, aki fél éve kezdett magyarul tanulni...) De ez még sokat nem jelent.
- Az ASBL mennyire durva a Philipsnél, illetve ki lehet kapcsolni valahogy? Ez az amitől a legjobban tartok olednél, főleg mivel desktopon is használom. Az biztosan nagyon idegesítene ha sdr módban, alacsony fényerőnél net, vagy photoshop, vagy bármi hasonló, akár sötét program közben fogná magát és csak úgy változtatgatná a fényerőt. ez abszolút kizáró ok lenne nálam, ha gyakran előjön
- Illetve még annyi ha esetleg tudja valaki, hogy a Philipsnél sincs ilyen kikapcsolás kikényszerítése dolog, ugye? Hogy megy mondjuk folyamatban 6-8 órát a tv és akkor most ki kell kapcsolni pixelfrissítés miatt és nem mondhatod azt, hogy később. mondjuk már eleve az is marhára idegesítene, hogy ha film vagy játék közben kiírná, hogy "hé, ideje lenne kicsit kikapcsolni!"
- Monitornak ti melyiket választanátok? LG vagy Philips?Bocs a hosszú szövegért, de gondoltam ha ezt kiírom magamból az segít dönteni, meg úgy láttam azért itt van némi tapasztalat Philipsekkel is. Előre is köszi ha valaki tud segíteni
-
salapp
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Írtál már korábban róla, vagy ha nem, írsz kicsit, hogy miben tetszik jobban a Philips képi világa, mint a Sony?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Egyik helyen HDMI 2.0-t, más helyen HDMI 2.1-es csatlakozót írnak...hivatalos oldal szerint HDMI 2.1-es csatlakozókat tartalmaz: 3x HDMI2.1 (ALLM, VRR), 1x HDMI2.1 (eARC, ALLM, VRR).
290-ért jó vétel lenne(értelmét vesztené alsókategórián kívül LCD TV-t venni), de elég magas a nyitóár. LG 55C1 vagy Philips 55OLED706-os olcsóbban beszerezhető.Azt hol olvastad, hogy a 7-es szériás Philipseknek kisebb a fényereje a 8-asokhoz képest? Több oldalt is megnéztem, de nem találtam erről infót: távirányító különbséget olvastam, illetve a 3 és 4 oldalas Ambilight amiben különböznek, illetve valahol olvastam, hogy a 8-asban van valami fejlettebb beégésgátló....korábban pedig a 7-es széria nem kapta meg az Androidot, de az utóbbi években már ez is megkapja. De ilyenről, hogy kissebb a fényerő, nem olvastam.
Azért érdeklődök, mert korábban vásároltam 65OLED804-est, ami sajnos 2 hónapot bírt ki, becsíkozódott a panel. Jelenleg Sony 65-ös A8-ast használok, de a Philips képi világa jobban bejön. Mivel 55-ös méretben egész jó áron nyitott a 706-os, erősen gondolkodom, hogy visszatérek Philips OLED vonalra. A Sony-t ha nem tudom megfelelő áron eladni, akkor megy a kisebb szobába, de szeretnék visszatérni Philips-re. -
alaves
addikt
Azért erre kíváncsi leszek, hogy ezzel [link] (HDMI 2.0) majd alacsony áron (pl. 290 eFt körül) tudnak-e olyan sikert aratni, mint LCD vonalon.
-
sub71
senior tag
Sziasztok! Megjelent az Emag kínálatában a Philips 55OLED706/12 és 55OLED806/12 modellek. Nem találok olyan leírást, ahol írnak róla van e hardveres különbség a kettő között, mint pl az LG A,B és C szériája között. Valakinek van konkrét infója? Köszi
-
ForRedGlory
félisten
Egyelőre 50 cm, de majd ha lesz fali konzol. Vogel THIN 550 lesz szerintem. Sokkal feljebb akkor sem kerül, max 10-15cm, de mivel a kanapé viszonylag alacsony, jó lesz. Még így is rendesen felfelé kell nézni, ha a tetejét akarom látni, mert az 150+ cm-re van. Az is eldőlt, hogy 77"-nél nagyobb TV nem fér be ide, a párom legnagyobb örömére.
A 65-ös "elveszett" benne. -
no!smak3r
kezdő
Nálunk is kb. 150cm~ a magasság a földtől, 4-4.5 méterről nezzük, nekünk bejön.
-
Rogiii
aktív tag
-
salapp
addikt
válasz
Rogiii
üzenetére
Nekünk is van olyan barátunk, ahol egy ideig, amíg nőtt a gyerekük, egyre magasabbra rakták a holmikat (szó szerint üresek voltak a polcok alul), sőt, elkerítették a tévéállványt is.
Mi meg - az elején picivel több energiabefektetéssel - megtanítottuk a sajátunkat, mihez ne nyúljon. Négy évesen már ő kezelte a bluray lejátszót, erősítőt, mindent, amikor nagyi vigyázott rá és mesét nézett volna. -
Celtis
veterán
Mindegy, hogy milen magasan van a tv-n a konzol felfogatás. Ha végül maga a tv ugyanolyan magasra kerül mint az előző, akkor továbbra sem fog kilátszani a korábbi lyuk.
Nekem is ementáli sajt a fal a TV mögött.Amúgy egy kis glettelésel és foltban festéssel gyönyörűan eltünthető a régi lyuk.
-
Köszönöm a sok hasznos tanácsot . Van még tartalékba egy mozgásérzékelős mennyezeti lámpám ha más nem megy oda és leszedem telibe a kapcsolót . Calogero tanácsa is nagyon jó volt megjegyzem azt is .

Azt hogy dugaljt vinni a tv mögé nem teljesen jó mert G1 ugye rafekszik a falra . ( Az más kérdés hogy 2 dugalj mire lesz elég )

Emlékszem Strezi ezekre a tvkre nagyon tetszettek akkoriban de sajnos ennek is oda mint a 3D nek nekem még az is bejött.

-
Gtaati
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
Helló!
Nem veszem belekötésnek, sőt tanácsokat szívesen fogadok! Nem rég költöztünk, kb. 3 hete, és hát sok dolog van ami nem ideális, rengeteg az üres falfelület, nincs függöny stb stb. Kb. az egész fal 4,5 széles, így a frontok kb. 4 méterre vannak egymástól, nem tudom hogy ez soknak számít-e?... Majd még variálok és probálgatom, hogy lenne a jobb és többször be is mérem majd. Véleményed szerint jobb lenne ha az állvány két oldalához kerülnének a frontok és kimenne az egész szélére a sub? Köszi!

-
-
törölt tag
válasz
DamianB
üzenetére
Okosizzóval nem kell hozzányúlni a kapcsolóhoz.
Konzolra teszitek ha jól értem, ahhoz szerintem egy konnektort is érdemes tenni a tévé mögé, a jelkábelekhez pedig becsatornázni a falat. Fehéret könnyű javítani.
Nálam a másik véglet volt, üvegszálas tapéta + metallic festék. Fájó szívvel, de le is szedtem végül, mert azon aztán tényleg minden meglátszott. -
Gtaati
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez igaz, vagyis nem egészen, mert épp a kedvenc tvénk(OLED) elhelyezését és az optimális-ideális nézési dolgait tárgyaljuk
-
Pro Koryak
addikt
Mondjuk ezeknek a ki milyen falra, helyiségbe, mennyire magasra megint semmi köze az oledhez.
-
Rogiii
aktív tag
válasz
Gtaati
üzenetére
Nekem is annyira van az alja a tv-nek és gyerek is van. Mikor kisebb volt, ezt tanulta meg először hogy konnektorba nem nyúlunk és a falat és a tv-t nem tapperoljuk. Soha nem is volt ilyen jellegű gond, persze azért volt mindegyik dugaljba gyerekzár a biztonság kedvéért.

Este én is csatlakozom egy fotóval. -
daneel_hu
addikt
LG 65E8.
45 cm-re van a TV alja.... a padlótól.
(nem falra szerelve) -
-
Rogiii
aktív tag
Dettó ugyanígy jártam.
Nappaliban van egy 65q80r a falon. Ennek a helyére kellene feltennem az oledet, és azon jóval lejjebb vannak a furatok.
Nem értem a francért nem lehet valami szabvány nem csak a lyuktávolságra, hanem a tv hátulján való elhelyezkedésre is.
Minket szivatnak a gyártók, hogy ahány tv annyi féle magasságban van a hátulján a csavarhely.
Még nem furtam át a konzolt, de sajnos kénytelen leszek.
Nem létezik valami olyan kiegészítő amivel fúrás nélkül lejjebb lehetne varázsolni?DamianB
Ha még festés előtt vagy semmiből nem áll a kapcsolót arréb tenni vagy tetetni.
-
törölt tag
Nálam most az 50 centis médiabútoron áll a 65C8, így tűnik ideálisnak. Sajnos, ahogy a centersugárzót a helyére teszem, feljebb kell emelni a tévét, ráadásul jóval nagyobbat is szeretnék már. Valamelyik ujjamba mindenképpen beleharapok.
Lehet, hogy majd egy sokkal alacsonyabb médiabútor mellett kötök ki egyszer, de az meg hülyén nézne ki és nem tudnám elrakni benne a mindenféle routert, szünetmentest, játékkonzolt és a többi bizét.

A 110 centivel tényleg jól fölélőttetek, de több is veszett Mohácsnál. Megesik az ilyen, amikor először van benne az ember.
-
BaLee
addikt
Én is megszívtam. Egy Panasonic tv volt előtte aminek a hátulján közepén voltak a furatok, az LG CX Olednek meg az alján vannak a furatok. Így a legalsó állásban is jó 10-15 centivel feljebb került a tv.
Mondjuk dönthető az állvány, lehet, megszokom, mert elég szívás volt felfúrni (panel, beton) ill. egyenesbe hozni anno. -
Peace
nagyúr
válasz
DamianB
üzenetére
Az volt a **ar, hogy full üres volt a nappali, nem tudtuk milyen magas lesz a kanapé és csak úgy szemre próbáltuk belőni a konzol helyét és ez hülyeség volt, mert nagyon magasra került sajnos. Figyelembe kell venni hol vannak a furatok a tv-n és hogy mennyit lehet játszani a konzollal (ugye kell lennie jó sok lyuknak, hogy azért adjon mozgási teret valamennyire).
-
Peace
nagyúr
válasz
DamianB
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 110 cm körül volt a tv alja. A fali konzolnál lett két újabb lyuk fúrva lenti irányban, így lejjebb került 16-17 cm-el. Ez sem az igazi, de mégis sokkal jobb érzetre. Nincs ugye pont szemmagasságban kanapéról a képernyő közepe, így felfelé kell nézni kicsit. A tv ugye megbillen előre a konzolnak köszönhetően 10-15 fokot. Megszokja az ember amúgy, meg ad neki némi mozi feelinget, de játéknál nekem kényelmesebb lenne azért még 15-20 centivel lejjebb........
-
Ez jó hogy mondod mert nálam meg az építettőnek sikerült a tv falra rakni a terasz világítás kapcsolót
. Pont oda ahová ment volna a tv így egy kicsit magasabbra kell raknom a tvt várhatóan vagy kitalálok valami más poziciót.Nálad mit jelentett hogy magasan van ? Mennyire ?
-
Peace
nagyúr
válasz
DamianB
üzenetére
Nekem az a problémám, hogy irreálisan magasra pattintottuk fel a Qled-et, mikor beköltöztünk. Majd 2 évig idegesített, mire végre megkértem egy kedves barátom, hogy jöjjön már át a fúróval és tegyük lejjebb. Viszont a CX-en természetesen sokkal lejjebb van a 4 furat, mint a Q70R-en, úgyhogy valószínű megint lejjebb kell majd fúrni a tetves fali konzolt.
És attól tartok, hogy az eredeti fenti két tiplis lyuk így már ki fog kandikálni a tv fölött és nem takarja majd el a tv.......
-
Félreérthető volt elnézést semmi gubanc nincs a cx is megy falra . Nem tudom már hol itt a topikban vagy egy barátom ajánlotta e a falra szerelhetőséget (amikor kezdtem a tervezést a lakás berendezésénél) és ez annyira benne maradt a gondolataimban hogy úgy voltam vele ha falra megy akkor G széria év végére remélem 500 alatt lesz és nekem az már patika .
A másik ok hogy mikor néztem teszteket róla akkor a tesztelők is erre jutottak hogy falra inkább G ajánlanak de ár érték arányban C1.
A saját véleményen hogy 350 k ért 55 CX kihagyhatatlan aki oledet akar venni ,de én még nem vagyok otthon úgy hogy nekem rá ér még.
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jogos. Vette. Vitte. Bekapcsolja. Tetszik, örül.
The End.
Vagy folytatás: Idegbajt kap valamelyik tipikus panel problémától, ami esetleg érinti a tévéjét, eláll. Újratervez. -
Abel-0101
aktív tag
válasz
dodoroli
üzenetére
Szia
Mennyibe sikerült megvenni?, Illetve honnan?
A Tv, nem rossz választás 65CX lehet jobb vétel lett volna, de a részleteket, illetve azt, hogy pontosan milyen extrákat részleteket szeretnél, azt te tudod, így a végső döntés evidens szerűen mindig a vásárlóé.
Ha neked ez megfelelő, (már pedig általában az szokott lenni ez a Tv)akkor semmi kétség.
Sok sikert a Tvhez,.
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Erről vélemény LG OLED65G13LA ?
Köszönöm! -
wallace 234
őstag
válasz
üzenetére
Igen azt mondja, hogy át lehet nevezni a C1 et G1 re és akkor meg kapja a G1 tulajdonságait. Csak nem tesz neki jót! Túl melegedhet a panel és a többi alkatrész se örül neki ha át van állítva a profil. Lehet, hogy a 85 ös be Evo panel van. Érdekes dolog ezek, mókolnak mindig valamit.
-
válasz
wallace 234
üzenetére
De ez azért van, mert az LG korlátozza a C1-ben a panel képességét. Ettől még nagy eséllyel aki ma vesz C1-et, evo panelest kap.
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Én is belefutottam ebbe de néhány c1 megkapta a panelt . De ők az Rtings videóban is mondják hogy amivel ők teszteltek az nem pl.
-
törölt tag
válasz
wallace 234
üzenetére
De, C1-eket szerelnek az új panellal is, a vezérlés profilját pedig a szervizmenüben lehet átállítani (saját felelősségre). 83"-os méretben pl. eleve nincs is régi panel, csak új. Fun fact, hogy ezt LG-n belül csak a C1-gyel lehet megvenni, a G1-ből nincs ekkora.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Haha, ez ugyan így volt Sony Bravia 75" után egy 43"as Samsungról nézni egy filmet...
Olyan siralmasan picinek tűnt... Ez valami tudat alatti dolog lehet, otpikai csalódás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"
A

(nem falra szerelve)
. Pont oda ahová ment volna a tv így egy kicsit magasabbra kell raknom a tvt várhatóan vagy kitalálok valami más poziciót.
Vhiktor