Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
A c8at vagy a panat vennem ha a kepminoseg az elso. A c8ban alpha9es proci van es jo a szervizhatter. A panasonic is nagyon jo tv de a szervizhattere nem az igazi. Nekem a pana kepe egyebkent jobban bejon de ez szubjektiv. Szerintem logikusan a c8 a jobb deal.
A b8 c8 viszonya az alpha 9es prociban ter el ami fejlettebb mint a b8ban. Ha 50knal kevesebb az arkulonbseg akkor c8 szerintem. De az 5 ev gari viszont erosen plusz pont a b8 mellett. Nagyon erosen. Nekem ugydonto lenne
[ Szerkesztve ]
-
-
janos666
nagyúr
HDR-ben igen. Ezt én se tudtam, míg le nem futtattam a CalMAN-t a B8-on, és arccal konstatáltam, hogy nem segített a C7-ről megszokott "problémán" (HDR-ben a sötét szaturált színek kicsit sötétebbek, mint kéne).
Mint kiderült ([link]), ezt nem tudja átparaméterezni a CalMAN sem (nem a programozható LUT-okkal van megoldva), hanem az LG processzor függvénye (vagy teljesen fix-funkciós lehet, bár ezt kétlem, vagy firmware szinten döntött így az LG, hogy a B8 megörökli a régi programkódot, amit látatlanban nem így vártam volna, mert általában "funkcionálisan egyenértékű" működésre szoktak törekedni akkor is, ha mindenféle más gyártóktól vesznek különbféle chipset-eket, ez pedig mind LG SoC).
Bár ezt mondjuk szerintem az emberek nagy észre sem veszi, a maradékból többség csak akkor, ha néz egymás mellett/után B8-at és C8-at is. Viszont ennyit így már szerintem megér a C8 felára (ha tényleg használja valaki a HDR-t, bár most már van azért tartalom).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
MrBazsi
senior tag
mivel szinte napi szinten látom a c8at is, bátran kijelentem h szemmel látható különbség nincs a két tv közt. az elején nagyon sokat próbálgattuk. a saját B8am és a haver c8a is ugyanolyan jó, mind a kettő. műszeres mérés biztos kimutatna valamit, de nincs az h én azt mondom havernál filmet nézve h te ez jobb mint az enyém, és ő sem mondja h az enyém rosszabb lenne. ha nem lenne ilyen nagy egyszer tuti egymás mellé tenném a kettőt, nem fogsz csalódni a b8ban sem. én nem bántam meg h annó nem költöttem 75k-val többet.
-
Partizan182
senior tag
Egyenlőre nulla HDR10+ formátumú anyag van, mindenki csatlakozik hozzá (mert kb ingyenes) de nincs mit nézni.
Elvileg van pár Amazonos sorozat ami HDR10+ (Grand Tour pl) , de lejátszáskor sehol se derül ki és nincs különbség a HDR10 verzióhoz képest. Szal egyenlőre a HDR10+ csak papíron létezik.
-
Madwe
nagyúr
-
-
renatto
őstag
-
renatto
őstag
Annak ehhez sok köze nincs. Ettől függetlenül egy 200-300k lejátszót amúgy sem engedhet meg magának a nagy többség...
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
IMAX eddig is volt a mozikban mégsem váltotta meg a világot. Amit az IMAX enhancedről lehet tudni az vajmi kevés, ahogy a hozzá tartozó DTS fejlesztésről is. IMAX-ban egyelőre a teljes képernyős megoldás ami fix. De ez miért IMAX kiváltság az rejély. A többi "lehet", meg más marketing duma. Egyelőre.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
Azért csaknem. A kép legyen csak fullos. Nekem mind1 lenne hogy a mostani tévén lenne teljes képernyőn vagy lenne 21:9-es tévé, de jó lenne ha nem ők döntenék el...hogy ezen - 16:9 - fogom, azt - 21:9 - nézni.
-
McKalton
tag
igen, ezek nagyrésze már "kölcsönözhető" is.
pont minap néztem hdr10+-ban bohém rapszódiát, akkor a nyughatatlan özvegyeket (widows), illetve a két imax enhanced film is megvan.oppo már frissúlt cfw-vel, így hdr10+ támogatás is megvan
Pana 65FZ800-on meg van hdr10+
szerintem egyre több film jön ki hdr10+-al idén, ebben biztos vagyok. Hamar beérik azt a kb 100 db Dolby Vision filmet.
Hardwired!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem lesz, sajnos. Megkérdeztem, így marad a JZ2000 65-ös-ben.
Nekem van már egy 65-ös HZ2000 tévém (is), annak megdöbbentő a képminősége, én nem hinném, hogy ezt a JZ2000 brutálisan túl tudja, vagy fogja szárnyalni, sőt megkockáztattom, hogy szemre alig lesz különbség, szóval túl jó tv lett a hz2000. A 83-as Aj90 tévét sem tudtam, még kalibrálással sem legalább hasonló, vagy valamelyest hasonlító szintre hozni, mint amit a HZ2000 tud.Egyszerűen megdöbbentő, hogy 4K dolby vision/hdr-ben mekkorát domborít a panasonic képminőségben, főleg egy cx mellett. Jz2000, nekem a vendégszobában lévő (amióta megjött a sony 83-as tévéje, azóta nem használt) 77-es cx-et váltja, ami a sony-tól is elmarad. A cx egyetlen előnye, hogy a menüje sokkal jobban átlátható és több mindent tud, mint a sony, vagy a fapados panasonic-é. De hát nem a menü a lényeg, hanem a kép(minőség).
-
Mankó
veterán
Köszi szépen a garis ötletet. Mindjárt utána is járok.
Ha van LG CX-ed és Pana FZ800-ad is írhatnál egy kis összehasonlítást kép minőség és mozgás megjelenítéssel kapcsolatban! Nagyon érdekelne a különbség egy tulaj szemszögéből.
Sony LCD után a Samsung Q80-as Qledjét állítgattam 3 hónapig, aztán csere Panasonic Oled. Nem bántam meg. Bár mozgás megjelenítésben még mindig visszasírom a Sony-t. Nálad hogy van beállítva a mozgás?
Nálam Mpeg, Zajszűrés, Felbontás javítás KI, IFC Egyedi 5, 8Pro Koryak nem lesz csere, kiderült hogy tartozás van az utód CX-re, ebben a mai világban pedig meg nem játszunk ilyennel.
BaLee: Dinamikus kontrasztot OFF-old ki!
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
ha jol latom akkor egy 3 ev garancias TV eseten meg lehet kötni a kiterjesztett garanciat a vasarlast követő 2év 10. hónapjáig? Mondjuk 2és fél éves korában már látod hogy még megtartod a tévét pár évig vagy eladod hamar igy el lehet dönteni hogy akarsz-e +2évet kötni rá. Meg olyan 19k az 55"-s OLEDre a +2év annyit megérhet.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
P1eTr0
aktív tag
Az a bajom, hogy már most "butítottak" egy-két tavalyi modellen. Sajnos. Szerintem ez a tendencia nem fog megállni, és mindig lesz valami, ami lemaradna az típusból. Idén ügyben kiadtak 75"-os TV-t, de az meg nem OLED.
Ezért is kacsingatok az LG felé...
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
Sza_Sa
senior tag
Szia Zsolt,
kicsi a világ, újra összefutottunk
Basszus, de régen volt már mikor elhoztam a Panát tőled, azóta sokat használtuk, de mostanra nekem is el kellett engednem a kezét... de szerintem nagyon jó helyre került, fogják értékelni.
Mennyire össze tud nőni az ember a tárgyakkal, hihetetlen."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Partz
senior tag
Panasonic 77" LZ2000 (woled panel + heatsink)
És végre eltűnt az a randa kör talp is! -
Partz
senior tag
Gyakorlatilag egy alu-tálca a panel mögött, hőelvezetés miatt építik be. így tudják az oled panelek fényerejét-tartósságát növelni.
Panasonic alkalmazta először 2019-ben a GZ2000 szériában, majd követte a HZ2000, tavaly a JZ1500, JZ2000. Sony tavaly az A90J-ben, idén az A95K-ban. Idén végre az LG is beszáll a buliba a G2-vel.
Végül a Pana is megkapja az LGD féle új woled panelt, magasabb fényerőt ígérnek idén.
emre33
"De élettartama tuti kisebb lehet. Vagy tévedek?"
Röviden tévedsz, heatsinkkel a csúcs fényt tudják kicsit kitolni. Viszont általános használat mellett jobban kíméli a panelt. Pl. az így szerelt panelek kevésbé érzékenyek image-retentionra.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest