Hirdetés
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"A Sony, Philips, Panasonic OLED-ek homogenitásával nem szokott probléma lenni.
"Gondolom a smiley alapján ez vicc akart lenni.

AWFORUMS-on kicsit több Pana, Sony és Philips user van, és bizony akadnak problémák bőven.
Még a legdrágább készülékeknél is előfordul tinting és banding. -
esicyhun
tag
Ugyanígy vettem, áruhitellel a C8-at, semmi probléma nem volt, és tényleg nem volt plusz költsége. Sőt lehetett szerezni 10000 Ft-os ajándékkártyát is. Kissé papírozni kellett az áruházban, rá kell szánni az időt. Ha letelik, lemondani kissé problémás a vele járó hitelkártyát, mindenáron szeretnének ugyanis megtartani.

-
wallace 234
őstag
Előbb láttam, hogy az LG 5 garanciát ad a G1 re! Kijelzőre ill beégésre. Ha normál használat esetén bekövetezne! [link] mindenesetre bátor az Lg, hogy ezt meg teszi.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az idén kb ez az első.... tavaly karácsony előtt volt új ha jól emlékszem.
Tudom h képesek elcseszni, azért kérdezem. -
MrBazsi
senior tag
Sziasztok. B9re feldobott frissítést a tv, 05.10.04. verziószámmal.
Valaki tette már fel? Tapasztalatok?
Én azon LG tulajok közé tartozok akinek jó a tv minden rendben van, nem szeretném ha rosszabb lenne az uj szoftal. Néha megdöbbenek h mennyien panaszkodtok itt az idei szériás lgkre... -
Celtis
veterán
válasz
Fandango
üzenetére
Nem írtam le, mert nem gondoltam volna, hogy magyarázatra szorul. Természetesen ha megvan a pénz a tv-re és nem zavar a hitellel járó hercehurca, akkor megéri a 0%-os THM.
Viszont a kérdező mondandójából azt szűrtem le, hogy csak hitellel tud a tv-hez jutni, tehát teljesen más az alapállás.
-
Sziasztok!
Segédkezek egy oled tv vásárlásban 3-4 kiszemeltig jutottunk 800-1200e ársávban:
Panasonic VIERA TX-65HZ2000E
Sony Bravia XR-65A90J
Sony Bravia XR-77A80J
Sony Bravia KD-77AG9Tipikus használat:
50% sport
45% film (tv is, nem csak házimozi)
5% egyébMelyiket ajánlanátok?
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
LG CX-hez van valakinek valami tuti hangbeállítása? Egy LG SN5Y soundbarral használom (ARC-on keresztül) de a dialógusokat halknak érzem, ezt legfőképp Netflixen/Prime-on és sima TV adás közben is szoktam észlelni. Ha pl egy streamet nézek ott nincs probléma. A soundbaron nincs sok állítási lehetőség (standard, AI Sound Pro, Bass Boost, DTS surround), nagy különbséget nem igazán érzek közöttük, ezért gondoltam arra hogy esetleg valami beállítás lehet a TV-n a probléma. Az AI Sound Pro felelne elvileg a hangerőkiegyenlítésért de valamikor a dialógusok iszonyúan halkak, cserébe a robbanások ledöntik a falat.
Beállítások:
Digit TV hang: automatikus, LG Sound Sync kikapcsolva, eARC kikapcsolva, Digit hangkimenet: áthaladás, ez eddig PCM-en volt de az előbbinél mintha hangosabbak lennének a dialógusok így azon maradt.A TV hangszóróinak a hangja szerintem valami borzalom, olyan szinten van dobozhangja hogy fáj hallgatni, azokat inkább nem is erőltetném.
-
alaves
addikt
válasz
sirály69
üzenetére
Ezeknél a TV szoftvereknél már idejét múlta a csatornaszerkesztő program, csak kárt tesz, az amúgy is bonyolult szoftver-rendszerben. Félórát-órát ne sajnálj rá, nem minden nap kell megcsinálni. Utána mented a listát, aztán legközelebb ha a szolgáltató változtat, akkor már csak módosítanod kell.
-
sirály69
őstag
Vagy én fogtam ki valami hibás darabot, vagy csak tele van hibával a tv szoftvere...
A delikvens LG 55GX3LA.
A jelenségek:
-Chansort progival megszerkesztettem a csatornalistát. Amikor feltöltöttem a tvre minden rendben volt. Pár perc múlva azt vettem észre, hogy a 8. programhelytől 96-ig eltűntek a csatornák és áthelyeződtek vegyesen a 100 feletti csatornahelyekre, össze-vissza.
Ezt próbáltam több alkalommal is, és minden próbálkozás után pontosan ugyan az történt.- Tegnap kipróbáltam, hogy a tv által lekeresett csatornák közül a tv-n rejtem az első 5 nem HD tvadókat. Meg is csinálta, de ezek után nem volt hangja az M4 HD-adásnak és csak annak. Ha visszaraktam az M4 SD adást lett hangja megint a HD-nek is....
Ez egyedi tv hiba lenne (szerviz) vagy szoftveres BUG? -
vilga
tag
Tudom hogy nem ide való de lehet hogy így lesz csak oled-em: erről van valakinek tapasztalata? egyelőre még keresem az "apróbetűs cselt" /márha van/
Köszönöm -
Migee
tag
Sziasztok.
Az A80j, A90J-vel kapcsolatban olvastam, hogy bizonyos körülmények között szaggat a mozgásmegjelenítés (Stutter) az LG c1- hez képest.
Esetleg lehet erről tudni valamit, hogy orvosolták-e már a problémát szoftveresen ?
Sony a piacvezető mozgásmegjelenítésről volt híres, és épp emiatt is váltanék majd Sonyra. -
salapp
addikt
válasz
Halihólaci
üzenetére
Köszi!
-
Halihólaci
tag
válasz
salapp
üzenetére
Motoros fali tartó:
https://www.emag.hu/a-b-fali-tv-konzol-allithato-32-70-motoros-fekete-smo3/pd/D7N76KBBM/
Rá lehet programozni 2 pozíciót, amihez hozzárendelhetsz a TV távvezérlőjén eseteleg nem használt gombot, ötletes!
Tegnap fel is raktam, masszív darab! A hozzá adott tipli ideális esetet feltételez, én vettem Fischer 8x150-es lamellás tiplit. Én mindig úgy tesztelem,hogy ha engem elbír, akkor jó. Kivételesen mázlim volt, a 6db-ból 5 tégla volt, simán elbírta a 65kilómat... -
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Philips-es terméktámogatásnál olvastam valahol, hogy ez másmilyen újraindítást produkál, mint kikapcsolás után kihúzni (LG-nél nem tudom). Elvileg az áramellátás bármikor megszakadhat, tehát a készülékeknek védettnek kell lenniük ez ellen.
Ui: érdekes ez az USB-s funkcióprobléma a fórumtársnál, nálam a 3-as és a 4-es webOS is atomstabil volt. -
Brave_86
aktív tag
MM-ban kalibrálnak 20k-ért. Láttam volt már téma ez a kérdés itt.
Aki végülis csináltatott velük ilyet, mi a tapasztalata? Jó volt a panel, nem kellett ennek ellenére cserélni beüzemelés után? (Vagyis a szart nem kalibrálják be?)
Megéri kalibráltatni egyébként? -
spartan44
tag
Hellósztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A héten vásároltam egy 55 inches LG C1 OLED 4K TV-t és eddig, ha a külső merevlemezt csatlakoztattam, tökéletesen tudtam filmeket/sorozatokat lejátszani róla.
Ma viszont egyszerűen nem akar összejönni a dolog.Két, 1 TB-os, 2,5"-es Western Digital külső merevlemezt (HDD) használtam. Eddig mind a kettő tökéletesen működött a TV-vel. Ma akármelyiket csatlakoztatom, az hagyján, hogy az egyiket nehezen is akarja felismerni, de ha fel is ismeri, az adott tartalmat elindítva csak pörög és a végén kiírja, hogy nem játszható le. A másikkal is ugyanez a helyzet, csak ott "még" nem tartunk ott, hogy alig ismeri fel, de tartalmat ott sem játszik le.
Megpróbáltam kábelt cserélni, TV-t ki/bekapcsolni, de semmi nem működik.
Valaki tudja, mi lehet erre a megoldás?Legfrissebb rendszerszoftveren van az eszköz.
Köszönöm előre is!
-
salapp
addikt
válasz
Halihólaci
üzenetére
Linkelnéd a motoros konzolt? Hátha mást is érdekel.
-
Halihólaci
tag
válasz
Halihólaci
üzenetére
Nos nálam a Sony A8 -on újraindított tv-nél nem használt (tényleg, ki a manó használja még?) teletext-el is van minden M4HD-ra való kapcsoláskor felirat, ez nem jött be. Marad a Sony hivatalos támogatásásnak az üzenet, és drukkolni,h esetleg találjanak rá megoldást! Esetleg szervízkóddal kikapcsolni a teletext-et?
Közben megjött a motoros fali tartó, 90'-ot tud, egyszerűen ez a tv a vékony káva miatt nem mozgatható kézzel. Masszív szerkezet, de nálunk nem lesz egyszerű felfúrni. A házban az összes tv fali konzolon van. A felújítás alatt fúrtam fel őket, amikor még látszottak a téglák, stabil is lett az összes. Most kicsit nehezebb lesz... -
knorbi90
csendes tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Köszönöm a segítséget. C1 lesz végül.
Annyit még tudtok nekem mondani hogy ha meglesz a tv akkor az elején ne nagyon erőltesek rajta HDR gaminget?
Olvastam az összefoglalót, a bejáratásról de nagyon kíváncsi vagyok mit tud a tv. Ha nem tesz neki jót akkor azért kivárom azt a pár órát. -
Halihólaci
tag
válasz
wrathchild
üzenetére
Ma több Sony támogatással is beszéltem a Sony A8 miatt, nagyon szimpatikusak és segítőkészek voltak. Tudnak az M4-ről, mondtam a Kodi-t is. Kértek videót, kérték írjam le az M4-et is. Egy észrevétel, mondták ha a tv-t újraindítom és nem kapcsolom be egy pillanatra sem a teletext-et nincs felirat!
Este próbálom! -
s_henderson
csendes tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Ezek szerint igen. Most ez a szivárványszínű téglalap megy OLED felirattal. De legalább megy vmi.
-
wallace 234
őstag
válasz
s_henderson
üzenetére
Oda lett a tüzijátekos képernyővédő? Pedig az jól mutatott.
-
Brave_86
aktív tag
-
knorbi90
csendes tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Köszi! És a kettő 48C12LA és a 48C11LB között van érdemi különbség?
-
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Elvileg ugyanaz, csak az új energiacímkézés miatt lett a D-ből E.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
... vagy KE-48A9B, ez eggyel újabb + több helyen kapni.
-
knorbi90
csendes tag
Srácok vennék egy 48-as OLED-et (csak ez fér el). Viszont bajba vagyok eddig csak a LG OLED48CX3LB volt ahogy most nézem már van a LG OLED48C12LA és a LG OLED48C11LB is.
A három tv kb. egy árban van most. Melyik lenne a jó választás? PS5 és Netflix ami sokat menne rajta.
Köszi! -
s_henderson
csendes tag
-
Brave_86
aktív tag
MM 65CX - 550k
[link] -
wrathchild
tag
válasz
Halihólaci
üzenetére
Üdv! Nekem is A8+CI kártya: M4-nél felirat szintén mindig "on", de tegnap TV2-nél is bekapcsolta. Annyiból nálam jobb a helyzet, hogy ha beállításokban ránézek, bekapcsoltnak mutatja, tehát csupán ki kell kapcsolnom. De valóban minden nap újra bekapcsolja magát
Az energia cuccról valahol azt olvastam, hogy Uniós előírás a figyelmeztetés megjelenítése.
Ha így van, fura, hogy más típusnál nem olvastam ilyen panaszról... -
anrab
addikt
válasz
Halihólaci
üzenetére
Kedves nézők, következő műsorunkat a teletext 888. oldalán feliratozva is nézheti!
Beállítások. -
daneel_hu
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
"Én régóta olvasom a topikot megértem abszolút a problémáit az embereknek ha végre megveszem a tvt lecsekolom de én mindenképpen LG G1 veszek mivel falra megy és játékra kell főleg. Nem tántorított el az itt leírtak sem de ettől függetlenül olvasom."
Az egyik legszebb modell.
-
daneel_hu
addikt
válasz
tamassneff
üzenetére
"Valószínűleg annak adják a legjobb panelt aki többet fizet érte (ha van ilyen) de én is azt gondolom az LG által megvett paneleket a többi TV-s cég még módosítja valahogy."
Nem nagyon tudnak mit módosítani rajta.
Ami fontos lehet esetleg az a pixelfrissítő rutin, a végleges bevonat (LG-n túl fényes) és a panel hátsó hűtése. (pl GZ, HZ2000-esen állítólag elég jó)Azt el tudom képzelni, hogy a tinting függ egy kicsit a bevonattól.
Nálam pl ha középen nézem a tévét, akkor minimális, ha oldalról akkor megjelenik bal oldalt egy kis sárgás szín. (napszaktól is függ, tehát a nappali fényviszonyaitól) -
BearZak
csendes tag
válasz
s_henderson
üzenetére
Köszi a tippet
, már egy ideje gondolkoztam, hogy veszek egy dedikált lejátszót a Dolby Vision filmek miatt. Jól néz ki ez a Real Vision 4K és az ára is baráti annyi kérdésem lenne vele kapcsolatban, hogy látom a gyártó oldalán a leírásában, hogy elviszi az androidos alkalmazásokat a play storeból, de az apk file is telepíthető. Így akkor valószínűleg használható rajta a Vanced android adblockos + sponsorblockos youtube applikáció? Illetve, hogy akkor így már nem kell majd attól tartani, hogy akadozni fognak a Dolby Visionös filmek? -
Halihólaci
tag
válasz
tamassneff
üzenetére
Igen, CI kártyám van!
Nagyon köszi az ötletet, próbálok cserét! Eszembe nem jutott volna...
-
tamassneff
kezdő
válasz
Halihólaci
üzenetére
Hm nekem UPC boxom van és HDMI-n megyek a TV-re így csak képet meg hangot kap tőle semmi mást a TV feliratok mindegy egyéb kezelése a box végzi. Gondolom akkor CI kártyád van? Akkor TV-bug vagy próbaként kártya csere ha belemegy a szolgáltató.
-
Halihólaci
tag
válasz
tamassneff
üzenetére
A SonyA8-on a Kodi19 nekem most csak az sd felbontású sorozatnál csinálja, a manó sem érti, ez van. Amin szaggat-ugrik azt a saját média lejátszójával nézzük.
De persze vannak még UFÓ szintű dolgai, pl csak és kizárolag az M4HD-n mindegy mit csinálok minden alkalommal ahányszor csak rákapcsolok kirakja a feliratot. Persze felirat kikapcsolva. Már mindent próbáltam, az elsődleges és másodlagos felirat nyelvét áttettem oroszra, de mindegy mit teszek, csak az M4HD-n mindig kiteszi. Ha ez is egy bug azért kezdek elszomorodni, főleg mert pont az M4-et nézem a legtöbbet.
Aztán szerintem őrjítő,h minden kép üzemmód, fényerő változtatáskor kiírja,hogy ez magasabb energia fogyastást eredményezhet, akkor is,ha pl éppen csökkentem a fényerőt, egyszerűen nem értem. Illetve értem, oké, írja ki, de mindig rá is kell klikkelni,hogy megértettem...
Ha esetleg van ötlet,h ezek orvosolhatók megköszönném! -
tamassneff
kezdő
válasz
Halihólaci
üzenetére
Nekem teljesen jól megy a KODI a TV-n, igaz ritkán használom de imádom én is mint lejátszó programot. Én vettem TV média boxot is.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én régóta olvasom a topikot megértem abszolút a problémáit az embereknek ha végre megveszem a tvt lecsekolom de én mindenképpen LG G1 veszek mivel falra megy és játékra kell főleg. Nem tántorított el az itt leírtak sem de ettől függetlenül olvasom.
-
alaves
addikt
válasz
no!smak3r
üzenetére
Odaírtam, hogy "összeesküvés elmélet".
A Philips (TPVision európában) és az LG speciális üzleti kapcsolatban áll/állt: közös fejlesztések, beruházások. Továbbá a 2018 tavaszán megjelent B8-at, C8-at, E8-at 65%-al megnövelt piros alpixelű kijelzőkkel szerelték. Az OLED803 2018 nyarán már a 103%-al megnövelt piros alpixelű 2019-es kijelzőt kapta (sok fw módosítás kellet mire rendesen beállították a képvezérlést). -
alaves
addikt
válasz
coleen
üzenetére
Azt mondanám, hogy azt kell venni, amelyik az akciósabb a vétel pillanatában. Valószínűleg azonos kijelzővel szerelt mindkettő. Pl. egy MM-ben megnézed, hogy melyik képalkotás tetszik jobban. Sony-é pontosabb, Philips-é látványosabb. Mindkettő androidos. Összeesküvés elmélet, avagy mégsem?: a Philips veszi át a legjobb minőségű kijelzőket.
-
alaves
addikt
-
coleen
aktív tag
válasz
s_henderson
üzenetére
Köszi, ez jó hír. A fényerő csökkenés az évek múltával mennyire szembetűnő?
-
adm
őstag
Benézett több helyen 650e alá a 65c1, van már vele tapasztalat? A panel lottóban ez is részt vesz?
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Eljutottam oda, hogy talán talán venném a bátorságot egy OLED tv megvételéhez.
Eddig hosszú évek óta FALD rendszerű VA paneles TV-im voltak.
A kiszemelt modell: Sony 77A80JHasználat: 60% youtube és 20% Netflix nézés, 20% gaming. Közepesen világos szobában, bár amikor hétvégén pl. nappal TV-zek, mindig besötétítek. Ezt leszámítva csak este nézek TV-t.
Hétköznapi 3-4 órát üzemelne, hétvégén napi 12-14 órát.
Egyetlen félelmem van (a szokásos): beégés.
Esténként sokszor alszom el a TV előtt és arra ébredek, hogy órák óta egyetlen képen áll
a mostani Sony XF90-nél ez nem okozott eddig semmi gondot, de az OLED-nél kérdéses.Mi a véleményetek, mennyire legyek bátor OLED-re váltani?
Illetve melyik a jobb vétel: Sony A80J vagy LG C1?Köszönöm és üdv,
Coleen -
s_henderson
csendes tag
válasz
BearZak
üzenetére
Hát, a TV-k lejátszója soha meg sem fogja közelíteni egy jó médiaplaya képességeit. Ha ajánlhatok egyet, a Dune HD új Real Vision 4K lejátszóját nyugodt szívvel ajánlhatom. Mindent visz, HDR10+, Dolby Vision képes, DSD-t is visz ISO-ból ha valaki szeretne SACD-t hallgatni. A Jukebox-a pedig remek.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Halihólaci
üzenetére
Az pont nem jó. Olyankor a kijelző frekihez igazítja a lejatszast, itt még a hangfokyamot is átkódolja.
Ellenkezőleg, a tv frekit kell a filmhez igazítani. -
Halihólaci
tag
válasz
junkpod
üzenetére
junkpod:
A Kodi-ban megtaláltam a kijelző frekvencájához való igazítást, nem változott semmi.Celtis:
Ezt este ha hazaérek kipróbálom, bár a saját média lejátszója is a általam beállított kép móddal ment.Alaves:
Hálózatról játszok mindent, és a legszebb, ez most egy sd sorozat. Hogy még szebb legyen az elsó évad hibátlan. Ha a Sony belső lejátszója nem játszaná le hibátlanul simán elfogadnám,h a film rossz.Beírtam a gondom a Kodi fórumba is, szerintem a Kodi-val lesz gond.
Nagyon zavaró, most először működött igazán úgy itthon nálam a Kodi,h 4-5 film kivételével mindent felismert, nagyon tetszett a páromnak. Erre ugrik a kép. Vmit tudom,h annak idején ki kellett kapcsolnom rajta, de az a beállítás itt meg sem jelenik...
A váltott soros-t már kikapcsoltam, és volt vmi képskálázás , talán legközelebbi szomszéd lett beállítva.. -
SoundBox
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Próbáltam WiFi, Illetve kábeles kapcsolaton is nem jó
Megnéztem Tv plex alkalmazassal illetve DLNA-isMondjuk HDD-vel nem próbáltam akkor ez lesz a következő, ha jól tudom a legjobb egy Média lejátszó lenne, de ezekben nem nagyon vagyok naprakész
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
"
Tehát, "szórakoztató" tv műsorok, híradó, koncertfelvételek
Vhiktor