- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
-
Madwe
nagyúr
válasz
chris0000 #61585 üzenetére
De miért pont ezt az ipari hulladékot nézed vele? Hdrben van? Csak mert az kamu hdr. Sdr kódolás széttolva, szétcseszi az egészet. S hdr esetén valóban fakó fos lesz minden, ott trükközni kell. De ez csak azért van mert a cdpr egy ipari hulladékot adott ki s használhatatlanul szar képet ad a hdr…
mellesleg itt is látszik h rengeteg részlet veszik el dinamikus kontraszttal… nézd meg az eget pl…
-
krx21
nagyúr
válasz
chris0000 #61575 üzenetére
Szokd meg az eredetit.
Hidd el, idővel tetszeni fog, sőt az élénkebb túlzó beállításokat ki fogod szúrni, hogy mennyire nem természetesek...
Adj időt a szemednek, agyadnak, hogy meggyógyuljon a rossz beállításokból fakadó, igényekből.Nézd helyen 2 hétig és meglátod...
Ha rock zene szól, ne akard, hogy disco hangzása legyen és fordítva... -
Madwe
nagyúr
válasz
chris0000 #61575 üzenetére
Persze, egyéni ízlés kérdése. Van aki a samsung telefonok túltolt túlszaturált poppoló megjelenítését látta s azt keresi. Más meg azt ami színhelyes s olyan a kép amilyennek a rendezője megálmodta. Nincs ezzel gond, nyilván azért vannak benne ezen opciók h mindenki a saját ízlésének s preferrenciáinak megfelelőt beállíthassa.
-
krx21
nagyúr
válasz
chris0000 #61554 üzenetére
“az automatikus dinamikus kontraszt nekem olyan mélységet ad a képnek és nem vmi mű sz@rt nyom rá, hanem úgy helyreigazítja az egész megjelenítést..”
Annyit azért tudj, hogy megváltoztatja az eredeti képet, mint minden más hasonló beállítás… Az egyébként lágy textúrákat és kontúrokat is élesíti… Tehát soha nem az eredeti képet látod.Egy képi tartalomnak ott kell kontrasztosnak lenni, ahol tényleg az és lágynak is tudni kell maradni…
-
Madwe
nagyúr
válasz
chris0000 #61538 üzenetére
Miért eco?
én isf expert dark s bright-ot kalibráltam be…
nekem darknál oled fény 0, brightnál 30
ok, ha nagyon világos van felviszem 60ra de ez ritka…dinamikus kontrasztot én hanyagolom meg minden mesterséges képjavítót, jobb szeretem a természetesnek megálmodottat. De kinek mi… ok, interpolációt bfi-t bekapcsolom, de kb ennyi amit engedek belenyúlni.
-
alaves
addikt
válasz
chris0000 #61128 üzenetére
Sajnos, - mint ahogy azt fórumtársunk is írta - a 2017-es modellekben még nem volt logó védelem algoritmus (statikus elem fényesség csökkentése egy konkrét kijelző területen), viszont pixeleltolás, ABL, ASBL az van.
Az új kódolású és/vagy 'dual layer' (DV+HDR adatsáv) lejátszásával lehet probléma, de más TV-ken is. -
-
so_ha
senior tag
válasz
chris0000 #58339 üzenetére
"G1-hez nincs talp"
Miután a "G" jelzésű LG Oled "Gallery Design", amit eredetileg fali rögzítéshez terveztek "csak" egy profi fali konzol van az árában/csomagolásában, de külön vásárolható hozzá klasszikus talp, vagy "festményállvány" szerű tartó is.LG Oled "G" series Gallery Wall Mount
LG Oled "G" series Gallery Stand
-
krx21
nagyúr
válasz
chris0000 #58177 üzenetére
Ha jól tudom PS5-ön még firmware frissítésre vár a VRR funkció, de lesz...
A VRR 40-120Hz között működik, legalább is XSX-en, de sztem a PS5-is úgy fog...
A lényege, hogy nem kell várni a TV szinkronizálására, kevesebbet fog akadni, jót tesz a mozgásnak és még az input-lag-nak is... -
GalaHU
addikt
válasz
chris0000 #50480 üzenetére
A teszt az megvolt, de egyelőre fél siker: ki tudja tolni a 4k120 fps-t, de sajna nincs g-sync (fekete képernyő) csak v-syncet kapcsolhatsz.
Ráadásul a HDR sem működik, “szétesős”, fakó lesz a kép...
Egy hónapja várjuk az új firmware-t a tv-hez, legutóbb linkeltek egy tesztet ahol a béta már jól működött, de még nem publikus...
-
janos666
nagyúr
válasz
chris0000 #34099 üzenetére
HDMI 2.0b-s VGA-ból HDMI-n tudtommal nem fog menni a 2160p120 (se AMD, se nVidia, a legújabb kártyáikkal sem). YCC 4:2:0-al beleférne a sávszélbe, de valamiért nem működik a gyakorlatban (gondolom nincs rá felkészítve a GPU-k HDMI interfésze, vagy legalább is mikrokódja/driver-e, szóval "valami", de lehet, hogy a TV EDID-je nem jelzi HDMI 2.0-ás eszköz felé, és ezért nem engedi a VGA). Aktív DisplayPort 1.4 -> HDMI 2.0 adapterrel elvileg ez is működik, bár olyankor a VRR / G-Sync nem fog menni.
Viszont az 1440p120 már használható (C8-on még nem, C9-en már igen, de ez csak az LG hülyesége, a Sony OLED-eken pl. már rég működött ez) a natív HDMI portból, ahogy az 1080p120 is.
A magas fps és frekvencia pedig ott jön még számításba, hogy most LG-nél van G-Sync VRR, tehát 40-120 közt ugrálhat szabadon az fps, nem kell eldobni a 60 feletti képkockákat, és nem akadozik, vagy törik a kép akkor sem, ha lemegy 60 alá (de még 40 fölé). Szóval kapsz egy egész szép kis sávot, amin belül minden képkocka optimálisan hasznosítható, amit ki tud köpni a VGA (legalább is elvileg).
Persze lesz játék, ami 1080p-ben is alig tud stabilan 40 felett maradni, de olyan is, ami akár 2160p-ben is menne 100 felett. Attól is függ, hogy régi/új, milyen jól optimalizált, milyen képminőség kategória, stb.
Én mindenféle játékot elindítok, ha megtetszik, akkor is ha gagyi a grafika és 300fps-el hasít. -
alaves
addikt
válasz
chris0000 #30676 üzenetére
Nekem is ugyanaz a vétel volt a B7 (450eFt+50eFt ajándékkártya), és már sajnálom, hogy nem vettem +3évet (két kijelzőcsere után).
Mindenkinek ajánlom, hogy ekkora értékhez feltétlenül vegyen kiterjesztett garanciát!
Alakul a 77C9 ára és még csak szeptember van: www.mydealz.de/deals/expert-lg-77-c9-4kuhd-oled-fernseher-1440010
Ha marad belőle simán lemehet 1 milla környékére nálunk is (habár...az EUR árf...) -
-
-
törölt tag
válasz
chris0000 #16932 üzenetére
Kék Domestos, aztán alaposan átsikálom újságpapírral.
Bár, újabban inkább szemüvegtörlővel szoktam áttörölni. Azzal a zsírfoltokat is le lehet szedni, ha valamiért ujjlenyomatos vagy pörköltszaftos lett a tévé. Puha mikroszálas kendővel is szoktam finoman portalanítani, de erre van ez a Pronto Duster, az is tök jó.
(Nekem a 7-es sorozat kimaradt, de a komoly része a tévékre nálam bevált.)
-
-
Joshi
titán
válasz
chris0000 #15997 üzenetére
A DV-nek nincs számottevő adatátviteli sávszélességre szüksége, egyszerűen a küldő és fogadó eszközöknek kell tudnia kezelni a formátumot. A Sony A1 OLED tévék csak az olyan DV jelet fogadják HDMI-n keresztül, amik elődekódoltak. A Sony azért választotta ezt az utat, mert így lejátszás közben a TV SoC erőforrást spórol. Valami ilyesmi áll a történet hátterében.
Csak az LG tulajoknak van lehetősége DV-t lejátszani, de nekik is csak eredeti lemezről ami DV-t tartalmaz. ELACielvtárs most vett egy CA UHD lejátszót ami elvileg kezeli a DV-t. Hiába a DV releasekkel, azok is nagy eséllyel sima HDR10-sek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged