- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laca19 (a) #67210 üzenetére
Így van, kb össze is foglaltad .
nem csak a hátsó hangokat nem hallod egy 7.1 True HD - Atmos hanganyagnál, de igazából ez mellékes, plusz az erősítő ugye külön crossoverezi ezeket a hangokat a magassági hangszorókra amíg egy sztereo rendszernél ezeket ömlesztve kapod a frontokra, ( DTS, Dolby dekóder már talán nem is divat )külön vágás nélkül max 2.1 nél a mély tartomány kerül 80 Hz alatt a subra. Az persze tény hogy minőségre jobb így is, de itt nem is ez volt a kérdés, és erre meg is írtad a magyarázatot, egyetértek.
-
blakey
titán
válasz
Laca19 (a) #67174 üzenetére
Mások sokszor leírtak, hogy miért van így, pl. @alaves. Az LG rengeteg sz@rt is elad, teljesen mindegy, hogy mennyit, arányaiban nagyobb a hibás eszközök száma és ez nem zárja ki, hogy más gyártónak nincs hibás készüléke, van, mindegyiknek, Philipsnek, Sonynak, Panasonicnak mind van sz@r terméke.
-
válasz
Laca19 (a) #67009 üzenetére
Én is így gondolom, hogy évente jönnék a fejlesztések. Addig meg tudnám már élvezni a nagyobb és jobb kijelzőt.Maradok akkor a 706 nál.
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #66867 üzenetére
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Laca19 (a) #66616 üzenetére
Az teljesen irreleváns filmek szempontjából hogy 100% kijelzo lefedettség esetén teljesen fekete hatterrel lekapcsolja a hattervilagitast, amint van egy pici tartalom a kepen ezt nem teheti meg.
Max ez egy idegesítő dolog, amikor vannak fekete képernyős vagasok, de ez nem fog black crusht okozni.
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #66616 üzenetére
Hmm, én csak PC-ről használtam, úgy próbáltam mindenféle képmódot, beállítást, de nem lett megoldás rá.
-
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a) #61293 üzenetére
Így van, létezik HDMI 2.0 és HDMI 2.1-vel szerelt egyaránt, ezért vásárlásnál alaposan meg kell nézni, hogy melyik.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Laca19 (a) #60966 üzenetére
55C1 már megjelent 4 hónapja. Majd a Hisense árait is nézd meg 4 hónap múlva.
"a Sony képi világa pontosabb, a Philips-é látványosabb"
Mind a kettő be van kalibrálva? Ha nem, talán a Philips színei harsányabbak, pont annyival, hogy: ez de menő oled tévé... a többi meg sz.r.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Laca19 (a) #60964 üzenetére
Kicsit érdekesek ezek az emag-os "nyitóárak". Tavalyi 7/8-as széria nem kicsit drágábban nyitott.
Pl. 55oled805 700e FtItt valami nem frankó...
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #60735 üzenetére
A Sony A90J-ról tudom, hogy azon kettő darab 2.1-es port van, amelyikből az egyik az eARC port is. Illetve nincs VRR. (Elvileg majd lesz, de én nem számolok vele. Az X90H-hoz és a PS5-höz is a megjelenés óta igérik.)
Panát és Philipset nem tudom. Az adatlapon feltüntetnek valamit, de sok szerencsét ha utána szeretne nézni az ember, hogy a valóságban mi hogyan működik. Gyakorlatilag nincs közösség, ahol ezekről érdemben írnak. De nálam eleve kiestek, mert nincs 65" fölötti OLED-jük.
-
krx21
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #60593 üzenetére
A válogatott paneleket 100%-ban elvetni ugyan nem tudom, de nagyon valószínűtlennek tartom én is. Már csupán azért is, mert ha erre lenne is lehetőség, miért lenne jó az LG-nek?
Biztos belemenne az LG egy olyan válogatósdiba, aminek az lenne az eredménye, hogy a saját brand-jét csökkenti a konkurenciával szemben?
Csupán csak hangosan gondolkodom…
Az, hogy mondjuk a Panasonic nagyobb hangsúlyt fektet az elektronika finomhangolására, már sokkal hihetőbb… -
Abel-0101
aktív tag
válasz
Ez igy ahogy van jogos, mindenhol irkodják, hogy az Lg nek a panelhiba a betegsége minden szériában...
Aláírom, vannak szériák, ahol ténylegesen több paneles szokott visszamenni a szervizbe, de ez is csak egy általánosítás.Írtad hogy sokkal többet adnak el, szerintem az a 85% elég erős, alapból a Samsung eladások vetekszenek az Lgvel, (sajnos) pedig nem érdemelné meg.
-
GalaHU
addikt
válasz
Hónapok óta mondogatjuk ezt, de vannak akik nem tudják elfogadni ezt az egyszerű magyarázatot…
Nyilván aki éppen kifog egy gyengébb példányt annak nem őszinte a mosolya, érthető. -
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a) #60585 üzenetére
Philips 55OLED754 egyáltalán nem recseg-ropog mozgatáskor, csomagoláskor, nagyon jó minőségű a műanyag is. A lábát csavarozni kell, de így biztosan nem esik ki bármilyen mozgatáskor sem, nálam ez inkább előny. A hátoldalon lévő hangszórók valóban javítanak kicsit az általános "TV dobozhangon".
A zajosodás problémája minden gyártónál előjön mert az OLED kijelzőt nehéz vezérelni abban a tartományban, szerintem az A8 fw-jét is fogják még finomhangolni emiatt. A tömörített filmeknél (még remux tömörítés is) a Philips-nél is (szabálytalan gamma tracking + kontraszt vágási hiány) előjöhetnek megjelenítési problémák a codec paraméterezéstől függően. Pl. netflix régebbi valamilyen tömörítési beállítás Philips-en color banding formájában jelentkezett, viszont a 2021-es filmeknél már nem. -
salapp
addikt
válasz
Laca19 (a) #60585 üzenetére
Köszi, ez így nagyon érdekes volt. Remélem, lesz több Philips OLED tulaj a topikban és jönnek még tapasztalatok.
-
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a) #60566 üzenetére
A tesztek majd megmutatják, hogy van-e fényerő különbség a 706 és 806 között, csak valószínűsítem az OLED754 vs. 804 alapján.
-
salapp
addikt
válasz
Laca19 (a) #60566 üzenetére
Írtál már korábban róla, vagy ha nem, írsz kicsit, hogy miben tetszik jobban a Philips képi világa, mint a Sony?
-
wallace 234
őstag
válasz
Laca19 (a) #60221 üzenetére
Samsung D 5000 re emlékszem, nekem az elődje volt a C 5000 res. Annak is egész jó volt a képe! Betekintési szög is érdekes,mert valóban voltak korábbi tvk amiknek jobb volt a betekintési szöge. QN90 e tekintetben hát, nem éppen csúcs. Szemből viszont elég jó teszi a dolgát! Panasonic ki tudja honnan vett panelt és hát Panasonicot sose vennék. Napozni a tv előtt! Hát azért nem észnélküli fényerőn kell használni a tvt! Hdr be meg van az oka miért húzzák fel a fényerőt! Annak úgy kell lennie! Akit zavar a fényerő, volt aki napszemüveget is huzna, annak ajánlom az Lg55A1 nah ott már garantáltan nem lesz gond! Már olyan kevés a fényereje. De persze kinek mi a jó!
Pro Koryak #60222
Biztos az oledet is be lehet állítani, hogy kicsit emelsz a fényerőn és már más a kép! Ezt nem is vitatom. De gondolom a tesztet úgy alakították, hogy kb hasonló értékek vannak be állítva! Jó lenne egymás mellé tenni a 2 tvt és szabad szemmel látni, hogy mi a helyzet. Fényerőt megemeled a QN90 nél ott se szürkül, elég jó a local dimming, precízebb lett. Persze aki saját szemével nem látja, otthoni körülmények között, nehezen hiszi el. -
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a) #58688 üzenetére
Minden LCD (Q, nano, Sony) jobban felhősödik mostanában, az oldalsó bevilágítás is erősebb lett, a black/grey uniformity is lesújtóan rossz. Még az XH95 is egy kategóriával gyengébb képminőséget produkál, mint az OLED804. Jól választottál
-
Bugarov
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #58510 üzenetére
Jaja vágom kompromisszumos : a tv- röl kivezetos megoldásnál jobb a passthrough-s erositosnel gyengébb.
-
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a) #58457 üzenetére
Én is üdvözöllek a Philips OLED-esek táborában
Hát igen, az ambilight a "gyakorlatban" mutatja ki foga fehérjét, én már csak nagyon színvonalas HDR/DV filmnél kapcsolom ki, ahol sok a sötét jelenet és minden részlet számít (amúgy nálunk: SDR 25 / HDR 70-80 OLED fényekhez: ambilight fényerő 5 - video követése: természetes).
-
anrab
addikt
válasz
Laca19 (a) #58457 üzenetére
Gratulálok. Jó választás, nem fogod megbánni.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Laca19 (a) #3372 üzenetére
Haladó 1/2-re vagy Movie módba érdemes elsőre rakni a default Normal képbeállítás borzasztó pontatlan meg tele van alapból utólagos kép"javító" funkciókkal.
Majd szólj hogy hogy sikerült.
-
envagyok
veterán
válasz
Laca19 (a) #3369 üzenetére
Én is 4k lcdről váltottam fhd oledre.
Nem bántam meg. A 4k tesztvideókon sem láttam a felbontás különbséget normál nézési távolságból 55-ös tv-n (2.5-3m)
Tényleg parasztvakítás. -
Partizan182
senior tag
válasz
Gratula, lesz benne sok örömöd, nekem is ilyen van
Milyen beállításokkal tolod?
-
krx21
nagyúr
válasz
Nem kérdés...
Gratulálok, használd egészséggel!
IPS után most megláttad, hogy mit jelent a kontraszt fogalma... -
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #8 üzenetére
Hát az áresésre még várhatunk, most 770k-tól 7 milkáig terjednek az árak. OLED TV- árak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged