Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Dettó.
Én is hétfőn írtam, de azóta sem reagáltak semmit.
-
ZeroX92P
tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
"Az ajánlat 2021. június 7-től – 2021. szeptember 30-ig, de legfeljebb a készlet erejéig (maximum 200 db)"
Én most vasárnap írtam nekik, hétfőn feladták, keddre megérkezett. -
Az LG - MediaMarkt HBS-FN6 Bluetooth fülhallgató promóció él még?
3 napja írtam emailt a jatekertesito@maxxonreklam.hu címre, elküldtem a számlát, de eddig válaszra se méltattak.
-
salapp
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Hát igen. Kétféle kisgyermekes szülő van. Az egyik mindent feljebb pakol és retteg, a másik megtanítja a gyereket viselkedni, a tárgyakra vigyázni. Négyéves fiam kezelte a teljes házimozit, amikor nagyival rajzfilmet akart nézni. Ennek 15 éve és bizonyos készülékek még megvannak az akkori szettből, természetesen karcmentes állapotban.
-
Lackooo84
nagyúr
Most nincs időm visszaolvasni, de van valakinek infoja, mérése, hogy ezek az oled tévék hogy viszonyulnak fogyasztásban az lcd társaikhoz (azonos méretben)?
-
poli27
veterán
Felhívtam a szervizes emberkét aki kint volt 2x panelt cserelni a b7v ben, azt mondta ne hagyjam rajta, mert nem tud hulni es levegőzni a panel.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Értem, igen lehet igazad van. Pedig én ilyen "beteg" vagyok semmiről nem szedem le a fóliát ha nem muszáj, telómon is elöl hátul rajta van még.
Na mindegy a tévéről már levettem elöl hátul szóval engem már nem érint. 
Kérdeztem már, de nem jött rá válasz: ha netán csatorna logó ég be az is garis csere? Csak mert akkor nem 4 irányú zoomban tévézek.

-
blakey
titán
válasz
Lackooo84
üzenetére
A fólia nem véd a tapogatás ellen, sőt maga az OLED panel jobban tisztítható, valamint más termékekre, gondolom telefon, tablet, stb-re gondolsz, külön arra a célra szánt fóliáról beszélünk, TV-re nem készül olyan fólia ami nem rontana a kép minőségén, azért látni fogod a különbséget levétel után. Nem károsodik a fóliától a TV, de ez a fólia nem azt a célt szolgálja. Hátlapokra is néha kerül fólia, az viszont káros lehet ha fent marad.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Hát nem nekem jó, csak a gyerek tapogatás ellen védett volna...
Bár mondjuk nem értem akkor más oled termékeken miért nem baj a fólia, vagy üveg fólia, azok nem károsodnak csak a tvk... De akkor leveszem. -
Anti-Hero
aktív tag
Azért a napi szintű àrvàltozàs az 55" LG C1-nél vicces.
Ma màr megint van 400k alatt is..tegnap csak mediàban volt 407..többi helyen 450k.
Jó nem nagy összeg mondjuk..de nem is kevés.
-
poli27
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Ez le van írva hogy kötelező leszedni ? :)
-
blakey
titán
válasz
Lackooo84
üzenetére
A fóliát le kell venni vagy ahogy korábban írtam, a dobozból sem kell kivenni a TV-t, elég ha vágsz neki egy ablakot és a csatlakozóknál is megoldod, eladásnál + pont jár érte.

Semmi pozitív hatása nincs a fóliának felhasználás szempontjából, szállításnál van szerepe, pl. Philipseken nincs fólia cserébe egy nagy méretű hullámkarton van az elején amitől a TV fogása is jobb. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Hát nem tudom, de én sdr 30 hdr 50 oled fénnyel használom a tvt, és eddig akár mikor megérintettem elöl vagy hátul teljesen hűvös volt a panel.
-
salapp
addikt
Ha valaki 48"-ast keres, ez most megint egész jó áron van 400-ért.
-
rtibi
tag
Jól felmentek az Oled árak legyen miből akciózni karácsony előtt
-
krx21
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Az jó kell, hogy legyen…
-
-
Lackooo84
nagyúr
-
gulyasa
őstag
LG OLED48C11LB
Azt nem tudjátok, miért felejti el a tévé kikapcsolás és újra bekapcsolás után, hogy melyik csatornákat állítottam be "Átugrás"-ra a csatornakezelőben?A DIGI-nél (is) rengeteg csatornának van SD és HD változata. Ilyenkor az SD változatokat skippeltetni szoktam (a régi tévén), hogy P+/P- gomboknál nem lépkedjen rájuk. De a tévé újra bekapcsolásakor megint aktívakká válnak, mintha semmit sem csináltam volna a csatornakezelőben...
-
moland007
tag
Szerintetek Sony A8-nál pl hdmi-n kiküldi az többcsatonás (atmos,5.1) hangot pl netflixről vagy usb-s vinyóról ?
-
krx21
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
"HDR 100 SDR 80 OLED fényerőnél"
Gamma mire van állítva??? -
poli27
veterán
Oldalról belenézve mindegyik oledtv hullámos a szélén?

-
CSD-Man
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy írták itt korábban többen is, a Sony A80J ára most egészen közelített az LG C1-hez, én is a két TV között vacillálok. 55"-os méretben venném. PS5 lenne csak rákötve, szóval a 2.1-es HDMI-k száma nekem mindegy, hogy 2 v 4.
Olvasgatom a fórumot egy ideje, panellottó, alapbeállítások helyessége miatt inkább a Sony felé húzok, illteve azért is mert több Sony cuccom van, szubjektíven szimplán szívesebben látnék egy Sonyt a lakásban mint LG-t. Viszont olvastam azt is, hogy az LG-nél már megy a VRR pl, Sony meg csak ígérget... (bár talán még azt is bevállalnám, elvileg a PS5 sem tudja még, szóval hiába kötném egyelőre az LG-re)
Viszont amivel meggyőzne az A80Jvel szemben a C1, az az LG szervíz. Ahogy olvasgattam a fórumokat, elég rugalmasak, házhoz jönnek stb.
LG-vel szemben milyenek a szervíztapasztalatok a Sonynál? Mennyire rugalmasak, ők is házhoz jönnek vagy vissza kell küldeni a TV-t? Ez is szempont sajnos, mert autóval nem tudnám megoldani a szállítást ha bármi gáz van.Illetve van-e valami olyan szempont ami esetleg döntő lehet és elkerülte a figyelmem?
Köszi előre is!
-
FingR86
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
nekem PC-s használatnál játék módban a gamma állítás oldotta meg a túl alacsony fényerőt.
SDR-ben 80as oled fényerő mellett is olyan sötét volt minden, hogy kb alig láttam a dolgokat.
azóta bőven elég SDR-ben az 50-es oled fényerő is. (65CX) [link] -
törölt tag
válasz
ricsip
üzenetére
Gyakran csak egy kontextus nélküli XML-t küldenek át a fordítóirodáknak, akik jellemzően egy normális terminológiát sem tudnak belőle fölállítani a TM-ben. Ebből vannak aztán a mindenféle magyartalan fordítások. Aztán ez ki is megy, mert olyan embert nem szoktak tartani, aki ismeri a célnyelvet és a terméket is, és ráér (határidőre) átnézni a végeredményt.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Sidorovich
üzenetére
1) A C1 magyar menüjében ezek a menü-magyarázatok valami katasztrófa minőségűek, egyértelműen robot fordította, nem hús-vér ember.
2) Még mindig C1. Az létezik, hogy a MAGAS logóvedelem bekapcsolásától a felíratos filmeknél a felírat megjelenése mintha 1 képkocka dropot okozna (azaz olyan mintha 1 szempillantásra megmeredne a kép)?
3) Más, de még mindig C1. Milyen referencia/teszt videókkal kell megnézni ezt a csíkozódást/foltozódást? Találtam jutubon párat ("szürke ezer árnyalata" oled témában korlátlan találat van), de mint tudjuk a jutub agyontömörít, ilyen teszt videókban nem pont ez okoz fals eredményt? Valami profibb kalibrátor lemezt használt bárki is otthon, mindenféle referencia képek, sdr, hdr10, dolby vision leellenőrzésére?
Amazonon ilyesmit találtam: https://www.amazon.co.uk/Spears-Munsil-Benchmark-Blu-ray-Disc/dp/B07Q2KBDKV/ref=mp_s_a_1_3?crid=23N909NWQR6D4&dchild=1&keywords=hdr+calibration+disc&qid=1631092298&sprefix=hdr+calibrat&sr=8-3
jó drágan, és mellécsomagolt instrukciók nélkül a laikusnak semmit nem ér
-
válasz
gulyasa
üzenetére
Hát én úgy értelmeztem, hogy maga a védelem mennyire agresszív, magasnál jobban veszi le a detektált logók fényerejét. Szabad szemmel is észrevehető volt amikor átállítottam, néztem Gears of Warban a fix fegyver ikont a jobb felső sarokban, picit kevésbé víritott a magas értéknél.

Kíváncsi leszek hosszú távon a beégés parára, sokat filóztam én is, hogy QLED vagy a C11 legyen, de bevállaltam a rizkiót és eddig nem bántam meg (2 hét alatt
) .
HDR 100 SDR 80 OLED fényerőnél nekem már bőven elég világos nappal is, a játékos funkciók nagyon tetszenek meg a 4 db HDMI 2.1 (mindkét új konzolt használom). A Samsungon csak az egyik volt 2.1-es. -
gulyasa
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Eléggé félreértelmezhető ennek a funkciónak a beállítása.

Magyar fordításban a "Magas" az most úgy értendő, hogy a csatornalogónál a fényerőcsökkentés után a logó fényereje csak kicsit fog csökkenni, vagy ott lesz a legsötétebb?
Néhány óra használat után, találtam még egy-két fordítási gubancot, de hozzá lehet szokni.

-
demeterf2
tag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Szia!
Szerintem valami nem jól van beállítva a játékban/tv-n.
Ebben a videóban igaz Xbox-on mutatja be a dolgokat, de hasonló lehet Pc/Ps is. -
válasz
MultiDoodad
üzenetére
SDR-ben én is 80-as OLED fényerőn használom. Nem tudom, mennyire gyorsítja a beégést, de 80-as alatt egyszerűen túl sötét és jobban tükröződik nekem.
Logó védelmet high-ra tettem, meg a többi védelem is be van kapcsolva, meg a tartalom elég változatos, aztán majd az idő eldönti.
Ha ilyen használat mellett is beég akkor elfogadom, hogy nem nekem való az OLED, de egyelőre bízom a szerencsémben.
-
wallace 234
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Sdr be vedd lentebb az oled fényerejét! Vagy tedd automatikusra az energia gazdálkodást! Akkor kisebb lesz az esélye a beégésnek.
-
MultiDoodad
aktív tag
Sziasztok, egy kis információra lenne szükségem. Elég sokat játszom az LG CX-n már hónapok óta és eddig hibátlan a tévé viszont egy két játékban van egy apró zavaró elem, a játékban lévő HUD mint az életerő csík a célzás segítő irányzék halvány de olyan zavaróan halvány és csak az segít ha SDR-ben játszom. Ilyen például a The division 2.. a kérdésem az ha inkább csak SDR-ben játszom mennyivel jobban kockáztatnom a beégés veszélyét? Jelenleg a beállítás SDR-ben oled fényerő 80 kontraszt 85
-
Lackooo84
nagyúr
Nem tudom mi történt, kb. január óta követem a CX árazását, de elég szépen felkúszott 400k fölé (igaz most épp alig kapni valahol). Van, ahol a BX most drágább, mint tavasszal a CX volt, vicc...
Amúgy ha mondjuk a csatorna logó ég be akkor is cserélik gariban a panelt?
-
Dreamie
őstag
Halihó!
Azt tudom, hogy lg oled cx48-ast sokan használknak monitorként, én is azt szerettem volna, de már az újabb modellt venném, van ezzel esetleg valami tapasztalat? Esetleg van valami különbség a kettő között? Erre gondoltam [link]
-
norbertoth
senior tag
Simán cserélik, nekem ugyanez volt CX-el 2 hete, leadtam fotóval számlával az LG-nek, aztán a szerelő is kérte emailben a számlát meg erről a képet, megrendelte a panelt, 3 nap múlva jött házhoz panelt cserélni, hamar megvolt a panel rendelés is és a csere is, utóbbi kb fél óra, sztem mindenképp cseréltesd!
ui: ránézett mondta aha látja h csík van itt ott, vagyis nekem vastagabb sávok voltak de a tiéd szerintem vészesebb sokkal mint az enyém volt.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
daytonka1
üzenetére
Szerviz táv app - "in start" gomb (infrás teló kell hozzá). Kód 0413.
-
mcmike
őstag
Hát most én is gondolkodóba estem, hogy 65" LG C1 vagy Sony A80J legyen. Nem szeretem a panel lottót, viszont sokat játszanék rajta (PS5).
OS-t tekintve WebOS vs. Android mik a vélemények?
-
chris0000
őstag
hi. azt, h lehet megnézni a C1-en, h megy a G-Sync játék alatt PC-n vagy PS5-ön a 120Hz/fps? aki játszik rajta, írjon please.. thx. üdv.
-
Scholes9
nagyúr
-
moland007
tag
és a Sony AG8 most nagyon jó áron van (350). Vélemény ? ratings alapján gyengébb mint a C1 persze legalább 2 év a lemaradás
-
noblem1983
senior tag
válasz
Anti-Hero
üzenetére
Simán megérne annyi felárat az A80J 55"-os méretben ha tényleg jobb a panel minősége mert amit látok a fórumban, hogy nem ritka a panel cserélgetés Lg-nél az kicsit elszomorító. Viszont játékhoz annyiban jobb a C1, hogy ott van ALLM( Auto Low Latency Mode) és VRR(Variable Refresh Rate) míg a Sonynál ígéret van rá decemberig. Az input lagg kérdésben kb 5ms difi van az Lg javára ahogy olvastam és Lg C1-nél a Game Optimiser funkció is hasznos.
-
tothl
addikt
Vajon egy B7V -t még érdemes lehet bejelenteni ?
Igazából elégedett vagyok vele soha nem vettem észre semmi hibáját, viszont a múltkor megnéztem ezt a teszt videót...bár ne tettem volna.. 
-
YxVs
senior tag
válasz
demeterf2
üzenetére
Köszi!
Cserére cserét lehet egyébként kérni az LG-nél?
Ha rosszabbul járnék...
Nem tudom mennyire kell nekik megindokolni.
Ami nekem zavaró, az szerintük lehet hibahatáron belüli?Tudom normális hozzáállásuk van, de azért egy sorozatos cserebere játékba gondolom ők sem mennek bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na mindegy a tévéről már levettem elöl hátul szóval engem már nem érint. 

Kérünk majd részletes véleményt a B7-hez viszonyítva. Ha játék is van, akkor arról is.

Vhiktor