Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Van olyan funkció valamelyik gyártónál, hogy kikapcsolt kijelző mellett működjön mondjuk a youtube? Elég sok beszélgetős tartalmat nézek youtube ról, ahol a háttér statikus és elgondolkodtam, hogy ez okozhat e a jövőben károsodást. Jelenleg még nincs OLED tévém, de szemezek egy SONY A8 al vagy egy A9 el.
-
alaves
addikt
Valószínűleg azért van 100-as hálókártya a TV-ben, mert a wi-fi-n keresztüli média lejátszás a TV hardverét terheli. A 100 Mbps-hez közeli nagyságú bitrátájú anyagot már amúgy sem képes akadozás nélkül lejátszani a belső lejátszó vagy akár androidon pl. a VLC.
Akinek van USB-s gigabites ethernet eszköze, annak le tud játszani a TV-je pl. egy 85 Mbps bitrátájú 4kHDR filmet akadozás nélkül? (pl. nálam már egy ilyen film OLED754 belső lejátszó egy WD Elements Portable WDBU6Y0020BBK HDD-ről USB 2-ről és USB 3-ról is akadozik, bár hozzá kell tenni, hogy műszaki adatoknál max. 50 Mbps bitrátájú anyag lejátszását garantálja). -
allein
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm szépen

Azt már kiderítettem hogy a tavalyi modellekben még mindig 100 Megabites ethernet port van, mi van az idei modellekkel? Nem beszélve a szutyok ócska műanyag tàvkapcsolóról
A Philips eljutott màr legalàbb oda, hogy minősègibb tàvkapcsolót kínàl ami vilàgít is. -
alaves
addikt
-
allein
addikt
Sziasztok, azt tudja esetleg valaki mi a különbsèg az LG CX modellek között? CX3, CX9, nem tudom van-e màs. Van CX6 is.
-
still2
tag
Köszönöm a hozzászólásokat. Alapjában véve megnyugtattatok. Egyébként erre készített tesztvideókkal ellenőriztem a tévét.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
De hát ez a hiba csak azoknál jön elő akik csak 16:9 filmet néznék, ott viszont ez nem látszik.
Szóval mindegy. Nem? -
Monngoose
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A nem 16:9-es filmekkel (ha állandóan ilyeneket néz rajta az ember) az a fő gond, hogy a sávok pixelei nem öregszenek és egy idő után (jó sok idő után) a sávok eltérő fényessége láthatóvá válik ("negatív beégés"), ha teljes képernyős tartalmat nézel rajta.
Régen a plazmáknál is gondot jelentettek az akkor még gyakori 4:3-as TV csatornák. Ha jól emlékszem a Pana használta ez ellen azt a módszert, hogy az oldalsó sávoknál választható volt a fekete helyett a szürke szín. -
still2
tag
Sziasztok,
Nemrég vásároltam egy LG OLED65BX tévét.Azóta olvasgatom ezt a fórumot. Tudom ez a legalsó szint de az LCD tévé után nekem ez nagy ugrás és elégedett vagyok mindennel. Fényerő, színek kontraszt stb. A képernyőn hiba jelenséget nem tapasztaltam. Viszont itt azt olvasgattam hogy érdemes plusz garanciát kérni. Én nem kértem. Esténként nézek filmeket és ennyi. Se TV adás se játék. Ilyen használat mellett mennyit bírnak ezek a panelek? Nem esne jól egy gyári garancián túli panel vagy tévé csere. Köszi! -
#gab_
őstag
Nextgen konzolok, és hdmi 2.1el kapcsolatban, mindig a 120hz kerül szóba... pedig pl a PS5 hdmi 2.1 tvre. 4k 60hz 12bit RGB jelet küld. 2.0sra 4k 60hz yuv4:2:2 10bitet... CX en az elöbbi: élesebb+ teltebb Színek...
-
salapp
addikt
válasz
s_henderson
üzenetére
Hát, úgy vagyok vele, hogy az 55GZ950 tuti ajánlat volt 400K-ért a végén.
Én biztos, hogy nem vennék HZ980-at, inkább Sony 55A8-at 400K-ért kifutóban. -
anrab
addikt
válasz
allein
üzenetére
"Egyèrtelműen a webos jobb az androiddal szemben, ahogy nèztem a 805-ön még mindig jelen van a pixel eltolódàs ami làtható, engem ez zavart de nyílvàn idővel hozzà lehet szokni"
Szerintem és nekem a Google ökoszisztémájánál nem lehet jobb semmi sem. Teljes szabadságot ad és gond nélkül fut minden. Legyen az torrent vagy app. Google fotók, drive, térkép stb.
A pixel eltolást még nem vettem észre. Nov. óta van meg a 855 ami a talpban különbözik. -
s_henderson
csendes tag
-
salapp
addikt
válasz
s_henderson
üzenetére
Csak annyival tud többet a HZ1000? Akkor van a HZ980-ban BFI végül?
-
s_henderson
csendes tag
válasz
wyll358
üzenetére
Nem mondanám alsóbb kategóriásnak. Ugyan belépő szintűnek aposztrofálják, de láttam együtt HZ1000-rel, nincs észrevehető különbség, hiába Master HD OLED a másik. A 980-tól egyedül ez és a Netflix Calibrated Mode különbözteti meg, anélkül meg lehet élni és az meg azért valljuk be, nem ér meg +260k-t.
-
ribarszki
őstag
Egyébként miért létszükséglet a nextgen konzolok mellett a hdmi 2.1? Jó ha nagyon maximum 4k 60fps-t ki tud préselni a konzol. 4k120fps kb a ps6-nál lesz realitás. De ha rosszul gondolom, javítsatok ki kérlek

-
allein
addikt
válasz
allein
üzenetére
Sziasztok, nagyon húz vissza a szívem a Philips felé. A 65” 805-ön gondolkodom, a 2.1 hdmi hiànya nem annyira vèszes, hàlóban lèvő E9 tudja. Iszonyat jó az ambilight, van itt valakinek esetleg 805 TV-je?
Egyèrtelműen a webos jobb az androiddal szemben, ahogy nèztem a 805-ön még mindig jelen van a pixel eltolódàs ami làtható, engem ez zavart de nyílvàn idővel hozzà lehet szokni. -
wyll358
tag
válasz
Angelo69
üzenetére
Ahogy itt is elhangzott már sokszor a HZ980 az kb. LG BX-el tehető párba, "alsóbb kategóriás" oled szint, ettől persze még akár tökéletes is lehet adott személy számára, de azért az általad felsorolt versenyzőkkel ne soroljuk már egy szintre...
Ha valaki azt érzi neki mindenképp kell a hdmi 2.1, akkor cx, ha nem akkor sony vagy philips jobb választás, vagy hz1000-től felfelé a panák is, csak azokon ott már van egy szép felár ahol tényleg top-ot nyújtanak... -
Angelo69
senior tag
válasz
s_henderson
üzenetére
Ez most bonyolított a dolgokon…
A garanciális szervizel van valami tapasztalatot? -
s_henderson
csendes tag
válasz
Angelo69
üzenetére
Egyértelműen Panasonic TX-65HZ980E. OLED, Dolby Vision IQ, HDR10+, Atmos, Filmkészítő üzemmód, Netflix ajánlású TV, HDMI ugyan csak 2.0b, de eARC-t és ALLM-t tudja, és ha nem konzolozol annyira nem kell a 2.1. Olvastam pár rewiev-t, igen csak jókat írnak róla. Tesztelték a panelt Calman-nel, perfekt a gyári beállítás. MM-ban most 589k.
-
allein
addikt
válasz
gertitorpe
üzenetére
-
gertitorpe
tag
válasz
allein
üzenetére
Nem tudom, az viszont biztos hogy nem ebben a topicban kellene kiderítened mert itt a tapasztalatokról folyik a beszélgetés
Lehet hogy TV-kre van-e árazós topic a fórumban, de a legegyszerűbb ha csinálsz egy hirdetést hardverapro-n egy olyan árral ami boldoggá tesz és várod a reakciókat. -
törölt tag
Ezt inkább az LG LCD tévék topikjában kérdezd.

-
daneel_hu
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
LG-s szerviztávirányító kell hozzá.
Pl ez.:
[link] -
Üdv.
Mi a véleményetek erről, hogyha kifejezetten PC+PS4 játékokhoz és filmekhez szeretném csak használni? Tehát tévézéshez NEM.
[LG 75UN71003LC] -
Angelo69
senior tag
Melyik lenne jó vétel, hosszabb távon?
100%-ban filmre, tvzésre lenne használva.
A op rendszert nem használnám, mert Apple TV 4K-ról futna minden alkalmazás.
A garanciális ügyintézés is fontos lenne, az LG-t ismerem, de nem tudom a Sony, és a Phillips mennyire “ügyfélbarát” kijelző hibák esetén.A jelöltek,
Philips 65OLED805
Sony A8 65”
LG CX 65” -
Grawens
senior tag
válasz
Monngoose
üzenetére
Elírás.
Hatályos rendelet 1. § (1) -
Monngoose
aktív tag
Nem értem mi folyik az Euronics-nál garancia terén.
65CX - 36 hónap, 55CX - 24 hónap, 55C1 - 12 hónap (gyári(!) garancia).
What the fck?!#59224 Kartos75
A Philips 65OLED805 remek vétel ennyiért, a garanciára viszont kérdezz rá, az Euronics elvileg csak 24 hónapot ad rá (ami egy vicc lenne a kötelező 36 helyett). -
IntelKiller7
nagyúr
Sziasztok!
Penteken sikerult emagrol 1 ujracsomagolt LG CX55 TV-t jo arasitva megvasarolni.
ma jott meg. Probalgattam, eddig jonak tunik. Az oldalon csak a dobozon talalhato serules volt feljegyezve, meg a bontott tartozekok. A talhoz 3 csavar feje volt elnyorva, tobbi patika. Kep hiba sincs.
viszont a fene tudja, hogy most ez valakir volt, vagy a boltban rohadt.
11/2020-as kiadas.
Secret menut, hogy tudom elovarazsolni? Talaltam 1 videot amin androidon service remote appal megnyitja, viszont a csaladban csak iPhoneok vannak.
Valaki tud ra valamit?
-
Rogiii
aktív tag
válasz
gyuromoj
üzenetére
Ugyanez nekem is a dilemmám. Nagyon vonzó áron van most a Philips oled805, de én is elég sokat játszok és nincs rajta ugye hdmi2.1.
Két dolgot tudsz tenni.
Vagy megveszed az Lg Cx-et vagy megvárod az idei modelleket. Azokon nagy valószínűséggel minden márkánál megjelenik már a hdmi 2.1 támogatás. Csak ugye az induló ára mindegyiknek magasabb lesz mint a most kifutó szériának. -
gyuromoj
veterán
55” méretben mindenes tvnek, C9/CX a legjobb választás?
Telekom TV, YT, Netflix, 2160p remux, ps5 menne rajta. -
-
alaves
addikt
válasz
Kratos75
üzenetére
A Philips 65OLED805 ennyiért ár/érték arányban a legjobb TV, elvileg nem kiállított darabok, de ilyenkor kifutó időszakban már minden megtörténhet (persze előtte is). OLED TV-k között elenyésző különbség van, így az SD, HD TV adások megjelenítésében is. Ezen túlmenően Philips OLED-eken elég jók a zajszűrők, így szükség esetén bekapcsolhatók.
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Kratos75
üzenetére
Az is jó tv, felkonvertálásban is az egyik legjobb + mozgásmegjelenítése is. Nyugodtan veheted, ennyiért meg főleg csak nehogy bolti bemutató darab legyen!
Sőt, most 363e a Philips 55oled705, ennyiért az is jó vétel.
JZ széria, már amelyiket érdemes megvenni szerintem krva drága lesz.
-
allein
addikt
válasz
Czimby
üzenetére
Szia, én majdnem mindig a MM-ban vásárolok TV-t, volt egy két eset amikor Euronics. Alza, Emag nem magyar garis. Hiába olcsóbb, akkor sem veszek olyan boltból ha nem magyar garis. MM-ban helyben van lehetőség biztosítás kötésre is. De gondolom ez máshol is megoldott. Részemről MM.
A kiterjesztett garanciáról, biztosításról, Gold-Platina, szerintem érdemes megvásárolni. Pár 10.000 ft. összeg, több százezres ft TV-nél szerintem ezen ha lehet az ember ne spóroljon. A garancia előnyei itt, link [link]
-
Kratos75
csendes újonc
Sziasztok! Vágom hogy a legjobban 4k forrásnál mutatja be egy oled tv a tudását! Nálam is Netflix 4k filmek és blu ray filmek fognak rajta megjelenni majd. Viszont tv-t is nézünk jócskán a Telekom felkonvertált HD adásait illetve egy két SD tartalmat! Nyilván Panasonic JZ szériát vennék vagy Hz-t..De egyelőre annyi pénzem mist nncs. LG kizárva, viszont most baromi jó akció van a 65" Philips 805-re! Fél Milka az euronicsba! Valami vélemény a tv ről, valakinek? Az a lényeg hogy a ,,sima,, HD adásoknál se vérezzen el a tv, bár tudom hogy ez jelfüggő... Szóval Philips lenne...vagy várják a JZ szériára? Köszönöm
-
Czimby
addikt
Most szeretnék venni LG OLED tv-t, melyik boltból érdemes vásárolni ahol vehetek hozzá plusz garanciát vagy valamit, hogy 5évig nyugodtan lehessek.
Vagy ezek az utólagos garanciák/biztosítások inkább csak lehúzás kategória?
A Tv nálam kb heti 6-8órát menne, csak este, kis fényerőn.
(Most egy gagyi uj630-as IPS LG van és azt is csak 40/45 háttér és fényerőn használom.)
Mennyire jellemző, hogy elromlanak ezek a Tv-k?
Azért egy nem kis összegről beszélünk és szeretném, hosszabb távon használni a készüléket. -
wallace 234
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
Azért mert mindkét technológiának, van előnye és hátránya! Oled se hibátlan, és sok tesztben is össze vannak vetve! Itt egy példa! [link] ennek akkor lesz vége, ha lesz egy olyan kijelző ami mindenbe tökéletes lesz! De ez még nem jött el! Így maradnak ezek az össze vetések! Ez a mind nézhetetlen, így lenne akkor egy darabot se adtak volna el ! Az egy más kérdés, hogy kinek mi jön be és mire adja a voksát!
tamassneff #59218
Valóban elérte a határai a jelenlegi, oled technológia! Ezért jön az Evo ami módosított panel! Elvileg jobb fényerővel! De majd kiderül év közbe, hogy mit is tudnak!
alaves#59219Szerintem nem kozmetikáznak, minek is tennék, a hiteleségük teszik kockára! Akkor semmi értelme nem lenne a teszteknek. Ha egy technológia jobb, az úgy is utat tör magának, hiába pontoznak alul,aminek amúgy se lenne értelme! Amerikába meg ugye kapnak ultra betekintési bevonatot, így valóban egész jók a betekintési szögeik. De annak ára is van! Kontraszt jóval gyengébb! Míg az olednél ez nem gond! Ott a kontraszt továbbra is végtelen!
-
tamassneff
kezdő
válasz
wallace 234
üzenetére
valószínűleg az oled TV technológia is elérte (már pár éve) a határait, de persze attól évről évre valamit fel kéne mutatni a gyártóknak, hogy el tudják adni az új TV-ket. Nyilván sztem semmi nem indokolja a 100K-200K ár különbséget pl a CX - C1 között. Ezért én is arra jutottam semmi értelme várni amíg az új modell ára lemegy. Akkor kell venni mikor modell típust váltanak. Kíváncsian várom mi lesz az új technológiai ugrás az oled után. De az LCD-t én is átugrottam sztem monitornak való nem tv-nek.
-
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Valóban C1 kapott frissítést és egy kicsit jobb lett a fényerő! Ugyan az a panel van C8 ba és a C9. de a tükrözödési elleni bevonat más! De ezek apró dolgok! Panáknál jóval több a fényerő, jobb hűtés miatt. Inkább vastagabb a ház mint a papír vékony lg nél. Hütést feláldozva a dizájn miatt.
-
junkpod
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Majd megkérdezem, valami 21-es modell. De nem értem miért említitek összehasonlításban a qled tv-t az oled tv-vel. Ég és föld. Nem egy liga. A qled az egy LCD tv, annak minden hátrányával. Szerintem mind nézhetetlen.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Amióta az rtings megállapította pl., hogy a C9 betekintési szöge rosszabb mint a C8-é (ha jól emlékszem a típusokra) vegyes érzelmeim vannak a tesztjeikkel kapcsolatban (ugyanaz a panel van mindkettőben).
A C1 első példányainak valóban volt fényerő problémája, de - ha hinni lehet Vincent-nek - ezt azóta egy firmware frissítéssel helyretették.
Ha mostanában vennék tévét, megvárnám a JZ1500-at, kiváncsi vagyok, hogy sikerült az új hűtött panellel. Mindig is szerettem a panát. 
-
wallace 234
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Úgy tűnik, javítottak pár dolgot a tavalyi, modellekhez képest, de el is vettek. CX fényerőbe többet tudott, mint a C1! Bár este a sötétbe, lehet nem annyira vészes a helyzet! Mint nappali körülmények között! Így van nem árt, hogy több irányból ismerjék meg a dolgokat, vásárlás előtt! Kár, hogy itthon nincs rtings hez hasonló teszt labor. Mert ami itthon van inkább copy+paste cikk. Persze tisztelet a kivételnek!
-
Monngoose
aktív tag
válasz
wyll358
üzenetére
Az egész eszmefuttatás azzal az állítással kezdődött, hogy az OLED panelek évről évre egyre rosszabbak és a C1 sem kivétel, a külföldi tesztek is ezt bizonyítják. Ezért linkeltem az AVForums tesztjét, mely szerint - ami a C1-et illeti ("Best Buy" minősítés) - ez nem feltétlenül van így.
Senki nem várt "massive upgrade"-et, annak viszont pl., hogy "The just above black performance and floating blacks were an issue in Dolby Vision and HDR10 on the CX last year, but I can report no issues at all with the C1. Even the torture test clip from Stranger Things with Eleven in the Upside-Down was displayed with no flashing or floating blacks. We also didn’t notice any issues with low-level black dithering when watching from our usual viewing distances, with a fade to and from blacks looking superb with no signs of gradational breakups." biztosan sokan fognak örülni.
Félreértés ne essék, nem vagyok nagy LG fan, de ha valaki vásárlás előtt áll, nem árt, ha több irányból tájékozódik. -
allein
addikt
Sziasztok, 2019.06. vàsàrolt C8-nak, +3 èv Gold garival, kalibràlt kèpernyővel, mi a reàlis àra amit el lehet kèrni? Minden tartozékkal, doboz, doksik, stb. MM vásárlás.
-
wallace 234
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
Ahogy írtam is sajnos vannak, szórások melyik típus volt? Mert nálam járt jó pár, de ilyen jellegű probléma nem volt. Egy biztos nincs hibátlan tv. Mondjuk az idei neoqled hát, nah az tényleg vicc lett. Míg tavalyi azért volt, egy két jó darab. Ahogy a C9 is jól sikerült, úgy a CX nél sok negatív tapasztalat volt.( Másik topikba is írtam is ha CX akarja akkor ne várjon.). C1 még ettől is gyengébb, fényerőbe. Így jobban el lehet adni a G1 et evo panelal.
-
junkpod
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Természetesen saját szememmel láttam. Nem áruházban ahol a bemutató módban tolják a tv-ket.
Kb 2,5-3m távolságból, szemben ülve, homogén színes felületen is látszott a szélek más árnyalata. Oldalról nézve pedig egyre többet vesztett a kontrasztból, kifeheredett minden, élvezhetetlen volt. Visszavitték. Vették OLED-et amit elsőre is javasoltam. Ezt a szomszéd lakásból is nézheted akkor sincs változás a képben.
A Samsung qled csak szemből volt alkalmas tv nezesre. (Színei amúgy szépek, élethűek voltak.) -
wallace 234
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
Gondolom van otthon Qled tvd, és saját tapasztalat! Bár valóban vannak szórások a panelok közt, de ilyet írni fo@s. Kicsit erős! Mert ahogy az oledek közt is ki lehet fogni, bengás panelt, mégse írjuk, hogy Fo@s és ne vegyen! Q80T közt is van szórás de a betekintési szögével nincsen ilyen,gond amit írtál! Persze olednek a technológiájából adódóan valóban, jobb a betekintési szöge! Bár ott is van valami az új tükrözödés védelem, talán kicsit rontott, a betekintési szögén. Pro és kontra és elődönti milyen tvt vesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GTA VI
- További aktív témák...
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hát ezek meg mikor?
65” méret, füst és állatszőr mentes lakásból.
Vhiktor