Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
Lehet hülye kérdés de profi tv kijelző tisztító emberek lehetnek ? Akik pénzt kérnek érte .
-
Atomgeszi
nagyúr
Most néztem, hogy a (LG) TV beállításaiban ki lehet kapcsolni minden reklámot, amik most az új frissítéssel jöttek.
Ez jó, mert úgyis utálom a focit, és , ha néha pihenőre megy, akkor nem focis reklámot akarok nézni -
Sasi001
senior tag
Szerintetek mennyire lenne zavaró ha falra raknám a tévét? Oldalt a kiállás a falnál 37cm. Nem tudom, hogy mennyire világítaná be oldalt. Csak szemből nézzük.
-
Pro Koryak
addikt
Bezzeg a Pana szutyok/fapados oprendszere, nincs légegér, meg csillivill ikonok, menü, app-ok...mennyire lenézték itt régebben...
... mondjuk idegesítő reklámok, eltűnő képernyővédő, anomáliák sincsenek, meg frissítések 2-3havonta.
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech #103386 üzenetére
Hát ez így leírva logikus, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy ugyan az az app ami eddig megfelelően hívta az eljárást most miért nem hívja. A válasz is logikus: igen is hívja, de a TV azt sajnos ignorálja, illetve máshogy kezeli.
Ez szerintem úgy megy, hogy van egy procedúra hívás az app irányából, ezt a TV fogadja, de az új firmware szerint a számláló 30 percről indul.... Na és innen fogva vagyunk rendesen Torrentésen megbaszódva, mert nincs az a panelhűtés ami 30 percnyi Dolby Vision módban ábrázolt kotta fehér kontúros tartalmat tudna úgy hűteni, hogy ne kokszoljon oda. Nem egy G3-on ami 1400 nittel világít... Nagyon kíváncsian várom, hogy hányan lesznek úgy, hogy szarnak bele, beégetik és cseréltetik a panelt, mert a G szériánál bizony benne van a panel csere okok közt a beégés és még a legbalfékebb ügyvédbojtár is 3 femtoszekundum alatt viszi át a fogyasztóvédelemmel együtt karöltve a bíróságon, hogy kizárólag az LG-nek felróható okból (szándékos firmware módosítás, folytatólagosan, több ízbeni, csoportos panasz tétel ellenére tanúsított tudatosan fenntartott magatartással ráadásul) kifolyólag történt a TV paneldegradációja... Amikor majd pár ezer panelt cserélnek és lesz párszáz perük, szerintem csak szólnak Kimcsi Kim Dzsongnak, hogy írd már vissza tesa 1 percre az a kikúrt screensavert...
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #103379 üzenetére
Sajnos mester ez nem megy. Amit a gyík mutat a vidijóban annak homlok egyenest az ellenkezője történik. Amikor én röviden nyomom a mikrofon gombot nem az asszisztens jön fel, hanem felszólít, hogy beszéljek. Ha hosszan nyomom úgy se jó. Ha nyomom és beszélek, pl "képernyő ki" akkor meg rákeres youtubon ahelyett hogy végrehajtaná, pedig egyértelműen felismeri amit dörmögök, mert szépen kiírja.... Fos-szar-köd az egész - komolyan kezd kiborítani.
-
Kickass
őstag
Sziasztok!
500k alatt van OLED fronton alternatíva Philips 65oled718-n kívül? LG B3? Ha még lehet kapni.
Köszönöm!
-
belan
addikt
válasz
Swami #103362 üzenetére
Sajnálom de nagyon érzékeny ez gagyi műanyag bevonat rajta nekem is ez típus van és most rendeltem vastagabb mikro szálas törölt hozza mert vonza micro karcokat és hajszál karcokat is tv ha nem vigyáz rá a ember . A foltokkal meg meg kell birkózni rendesen drága alaves fórumtárs sokat segített benne
! A fehér az csak folt szerintem az le jön ! De el hiszem bosszant !
-
umek
tag
válasz
Vismajor01 #103373 üzenetére
S95B-n is van, de időszakos. Van, hogy hónapokig semmi, aztán egy rövid ideig valami sorozat, legutóbb asszem a Tulsa királya volt, előtte talán amazon prime sorozatok, most a Merci, de semmi ilyen gagyi fossal nem találkoztam az elmúlt több mint két évben.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Vismajor01 #103373 üzenetére
A képernyő védő nem reklámos, de a menüben vagy főképernyő mindegy minek nevezzük nálam nincs reklám. 77S95D
-
szkutyi
addikt
Egyébként milyen reklám?hogy kell elképzelni?
-
undercover
őstag
Majd otthon megnézzem már nálam milyen. De amugy max, ameddig lestoppolod átnyomod a homescreenre.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #103372 üzenetére
sehogy. Az egész lófasz csak a homescreen-nél maradt TV-t védi meg valamennyire, ha bent vagy egy appban akkor nem indul. Erre mit válaszolt valami kinti usernek az LG: Az annak a szoftvernek a baja, mert nem kompatibilis az új ökoszisztémával... Lehet ez volt az utolsó LG tv-m ??
-
hunspikey
őstag
válasz
undercover #103347 üzenetére
Igen, csak az a baj, hogy kizárólag a home-screen-en működik, egy TV-s appban, pl Apple TV már nem, tehát ha ott a Dolby Vision filmre nyomok egy pause-t akkor annak világos részei bizony úgy oda kokszolnak mint az állat...
-
blakey
titán
válasz
Swami #103368 üzenetére
Ha a teraszajtón történik a közlekedés és a TV vagy bármi, ami "kényes", a közelében van, akkor azt érdemes biztosítani. Egy ártatlannak tűnő mérés egy fémházas mérővel vagy bármi, aminek súlya van, sajnos problémát okozhat. Kihívód az internetszolgáltatód szerelőjét, és megnézed, hogy miként szerel, azonnal elgondolkodsz azon, hogy legközelebb mit és hogyan biztosítasz, az emberek másképp gondolkodnak, más a számukra fontos, és más e jelentéktelen. Gondolom a szerelőnek fel sem merült az, hogy a kár, amit okozott az 2-300e Ft és nem 20-30e.
Látom az emberek mozdulatait, gyakorlatilag kiszámolom a lehetséges mozdulatok hatásait és előre megtervezem, hogy mit hogyan biztosítok, de én ilyen vagyok. A kiszámíthatatlannal meg nem tudunk mit kezdeni, az általában elkerülhetetlen.
Nagyon szomorú és sajnálatos dolog, de ilyenek az emberek, amíg én mindent kesztyűvel fogok meg, addig más le sem sz@rja, ha zsíros lesz és megindokolja azzal., hogy az eszköz van érte, de ehhez nekem csak annyi a hozzáfűzni valóm, hogy egy minimális odafigyeléssel szinte minden tökéletes maradhat és még csak erőfeszítésbe sem kerül. -
-
Swami
senior tag
válasz
Quadgame94 #103363 üzenetére
Az A fehér a karcolás. Végigszántotta a kijelző külső részét. A 20000- csak úgy megemlítettem; ilyeneket szoktak mondani, nem? "Adok egy huszast, azt jóvan."
Amúgy van felelősségbiztosítása, elismeri a károkozást. Csak nem tudom hogy megy ilyenkor, mert nyilván az egész panelt ki kell cserélni. Samsunggal beszéltem, adtak szerviz elérhetőséget, de éppen ebédidő van.
-
blakey
titán
válasz
krx21 #103364 üzenetére
Amikor tudjátok, hogy valamilyen szerelés, szállítás, bármilyen munka folyik az adott helyiségben, akkor miért nem "biztosítjátok" a terepet? Nálam, ha TV közelében történik valamilyen szerelés, akkor elviszem onnan, vagy jól becsomagolom, hangfalakat szintén. Egyrészt nekem se okozzon kárt és jó, ha a szerelőnek teret adok, mert a munka ilyen, egy apró figyelmetlenség, "lazább" mozdulat és azonnal megvan a baj. Lehetőleg mindig kerülöm az ilyen helyzeteteket, persze vannak kivédhetetlenek is.
#103362Swami
Ez nagyon sajnálatos dolog, és a lehető legbosszantóbb, hogy ez elkerülhető lett volna. Nálam a vízszerelő parkolt neki az autómnak, én "legomboltam" róla a javítási költséget. Én valamilyen módon cseréltetném a kijelzőt, vagy ha van biztosítás, akkor annak terhére tenném. a szerelőt meg rád bízom. -
Swami
senior tag
Sziasztok!
20 perccel ezelőtt a fűtés szerelő ahogy bejött a teraszról, beleakasztotta a radiátormosdóját a tv- be, ezt a szép kis karcot hagyva maga után.
Sajnos a felületi sérülés megmarad, de szerencsére a fekete kávában I'll annak határán van. Nézegettem de nem láttam, hogy a pixelek sérültek volna, youtube color teszteket, 4, 8 K tartalmakat néztem; nem látok semmi hibát azon a részen, viszont lett egy folt ott, ami kikapcsolt állapotban látszik. Lehet, hogy csak valami zsíros szar a gépről, de nem nagyon mertem, csak mikroszálassal törölni.
Ti mit csinálnátok? Figyelmetlen volt a csávó, meg felajánlotta, hogy kifizeti a kárt, de mégis mit akar kifizetni? Ad 20000 forintot? Hát marhára nem leszek előrébb vele.
Azt sem tudom, hogy mennyi egy kijelzőt cseréltetni teljes áron, mert nyilván ezt gariban nem fogják cserélni.
Nagyon mérges és szomorú vagyok.
Legutóbb egy antik lámpát törtek el a zongoraszállítók. Mindig más okozza a károkat, a F@szom ki van ezekkel az emberekkel, hogy nem lehet odafigyelni.
Most mit mondjak neki, hogy fizesse ki a cserét? Úgysem fogja...
Samsung 65 S90 -
Latency
senior tag
válasz
Vismajor01 #103326 üzenetére
Már az előző belépő kategóriás Samsung TV-men is így használtam, ezek szerint ez csak a Tizenes Youtube app-al működik így. Ha Androidos tableten nézem akkor ott én is rendszeresen is belefutok ebbe a problémába.
-
Yodamest
veterán
válasz
mcwolf79 #103336 üzenetére
Ez a villogás, voltaképpen jelszakadozás, egy teljesen szokványosnak mondható hiba, olyan esetekben jön elő amikor PC van összekötve OLED TV-vel. Nálam is ugyan ez volt, majd meg őrültem, hogy mi a fene romlott el, de hosszas utánajárás és try and error után kiderült, hogy ez:
1. Egyfelől egy elkerülhetetlen hibajelenség, egész egyszerűen nincsenek felkészítve tökéletesen egymás fogadására ezek az eszközök, nem tudni pontosan a TV vagy a VGA vagy a driverek a ludasok ebben.
2. Mindazonáltal javítható és élhető mértékűre csökkenthető a dolog, nálam az "oldotta meg", hogy lecseréltem a 3M HDMI kábelemet egy 1.5M-re. Így már csak elvétve és csak bizonyos napokon villog be párszor, ez így már elfogadható teljesen.Én alza power hitelesített 2.1 kábeleket használok, teljesen meg vagyok velük elégedve, ilyen fut az apple tv 4k-ból is a filmezős tv-be, az is 1.5M és most már ugyanekkora megy a PC-ből is a játszós tv-be. Minőségi a kábel bevonata, szép egyszerű fém csatlakozófeje van, én ezeknél drágábbat nem vennék mai fejjel már.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #103355 üzenetére
A Philips-nél értelmesek az fw tervezők, készítők: HDMI forrás esetén is van képernyőkímélő (ASBL-en túlmenően), mégpedig 15 perc múlva kapcsol be az ugráló Philips logó (ha esetleg a külső forráson nem lenne beállítva vagy lefagyna, pl. PC-n). LG-nél nincs, Samsung-on még nem néztem, Sony/Panasonic-nál nem tudom.
-
szkutyi
addikt
válasz
Nem sok az a 3 perc is?:/
-
undercover
őstag
válasz
Csandi #103349 üzenetére
zenit73 írta még le korábban a választ.
"Szemét LG hivatalos válasza:
"Köszönettel megkaptuk az OLED televízióval kapcsolatos észrevételét. Tájékoztatjuk, hogy az OLED TV képernyővédő 30 perc állókép után lép működésbe a webOS23 szeptemberi frissitése után.
A képernyőkímélő promóció bekapcsolásával az üzemmód 3 percre módosítható.
Ezt a funkciót az Általános - Rendszer - További beállítások - Képernyőkímélő promóció menüpont alatt találja." -
Csandi
őstag
válasz
Azt hogy is lehet bekapcsolni? Nekem a reklámos is jó csak mozogjon valami a képen az álló helyet ha épp pauseolva lenne vmi sokáig
-
Csabi1984
addikt
válasz
Jó dolog a képernyőkimélő csak egy a baj, hogy kizárólag saját felületén aktiválódik. Pl nem aktiválódik Vodafone box eszköz esetén ha éppen pause-on van a műsor.
-
undercover
őstag
válasz
OPiiPO #103340 üzenetére
OPiiPO: Ez a frissítés nem régen jött ki. Miért probléma ha megkérdezzem? Szerintem még nem beszéltek itt róla korábban...
Van amugy screen saver, az a reklámos amit mondtam. Ha az aktív akkor 3 perc után bejön. Anélkül nem fog működni a screen saver. Ez nem hiba az LG döntött így.
-
belan
addikt
Megvan hardveraprón második 77s95c 850 ezerért jó üzlet
.
-
Ronam
addikt
Van ennél egy újabb fw is, abban sem működik a screensaver.
Én átmenetileg a képernyő ki funkciót használom, amíg nem javítják. -
hunspikey
őstag
válasz
undercover #103338 üzenetére
Én feltettem mert gondoltam hátha javult a screen saver de nem.
Ez a frissítés konkrétan fogalmam sincs mit hozott mert változni semmi se változott.
Ha fent van már a 13.40.75 akkor nyugodtan rakd fel. Ha még 3.x.x-en vagy akkor skippeld!
-
válasz
undercover #103338 üzenetére
-
alaves
addikt
válasz
mcwolf79 #103336 üzenetére
Szívesen. Ali-ról nem biztos, hogy jó ötlet a HDMI. HDMI 2.1 esetén 1,5-2m-eshez is jó minőségű kell már. 3m-től pedig inkább optikait vennék. HDMI-DP-t csak kizárásra javasolnám, használatra csak akkor, ha nem lenne HDMI 2.1 a vga-n (pl. hangkimaradás + egyéb hibák lehetnek). Win-t SDR-ben is próbáld ki.
-
undercover
őstag
Mit tudtok az új LG frissítésről?
13.40.76-ról?
-
makoss
veterán
-
mcwolf79
veterán
válasz
alaves #103334 üzenetére
TV-t azért zárnám ki , mert a PS5 és XSX hibátlanul ment ezekben a HDMI portokban .
Amúgy találtam a neten ilyen eseteket , ott tuti megoldást nem írtak .
Írták a kábelt , valamint hogy a kábel közeléből el kell rakni a zavaró eszközöket (router, másik kábel ), mert azt írták hogy a HDMI kábel nagyon érzékeny az elektromos interferenciàra.
Kábelt kipróbáltam 2 félét, valamint csak a szükséges kábeleket hagytam a TV-ben. Rendeltem Aliról új kábelt , valamint 90 •-os adaptert , hogy ne kelljen annyira meghajlítano a kábelt . Ezek érkeznek valszeg 2 héten belül .
Amúgy mintha javult volna a helyzet. Mintha már a böngészés közben sem lenne annyi , sőt délután egyszer sem fordult elő.
Még majd tesztelem , megnézem monitor módban előjön e a hibajelenség.
Még amit gondoltam , hogy egy HDMI-DP adaptert kipróbálnék, hogy kizárjam a VGA HDMI port hibát . Annyi, hogy nem tudom azzal mennyire romlik a minőség . Gondolom annyira lesz gyenge a minőség , mint a leggyengébb láncszem , ez esetben a HdMi kábel , de próbának megteszi .
Köszönöm a tippeket -
alaves
addikt
válasz
mcwolf79 #103331 üzenetére
Alap esetben PC-vel a monitor képmód a jó, de jó lehet a HDR játék is próbálgatni kell (nem tudom melyik enged szélesebb teret a jelnek, illetve full chroma, talán csak monitor képmódnál van). TV-n is legyen a legújabb fw. Főként a kábelre gyanakszom. Win11 SDR-ben is van pillanatnyi fekete képernyő?
-
alaves
addikt
válasz
mcwolf79 #103329 üzenetére
Jó sok minden lehet. HDMI kábel hossza, típusa?
- HDMI kábel csatlakozási elégtelenség ellenőrzése mindkét oldalon (porosodás is)
-TV: monitor képmód
- nvidia vezérlőpult: felbontásnál ne az 'UHD, HD, SD'-nél, hanem a PC-nél: 3840x2160/120Hz/10bpc/RGB/Teljes/VRR, Video színbeállításainak megadása > Nvidia beállításokkal > Speciális > Dinamikatartomány: Teljes (0-255)
- próba 12 bpc-vel is
- próba: nvidia vezérlőpult: 'Asztali színbeállítások módosítása' > 'A megj.jelentett tartalomtípus' > 'teljes képernyős videók'
- TV kikényszerített újraindítás: ha még működik Philips-nél: üzem közben 2 percre kihúzni az áramból
- TV factory reset -
mcwolf79
veterán
Sziasztok !
Hátha itt tud valami megoldást valaki:
[link]
Azóta kicsit rendezgettem a HDMI kábelt , át dugtam másikba , mintha ritkábban villogna.
Valamint ha átdugtam a 3-as HDMI port-ba , ott így tűnik megszűnik a hiba , csak az ugye 2.0 HDMI , szóval 4K/60 hz a maximum .
Köszi -
Vismajor01
addikt
válasz
Latency #103325 üzenetére
Sajnos ez nem így van, pont tegnap nálam is egy 4 részes jutyub videót néztünk, ahol a harmadik rész dogshit minőségben indult el, előtte meg jó volt 1080p. Átállítottam 1080pre és onnantól jó volt, de valamiért 360pben indult el. Az a helyzet h nem hiszem h ez TV gond, mert gépen is elő szokott fordulni és valóban elég idegesítő. Csomószor nézem a videót 1080pn mert elég jó a kép, és full random jut eszembe megnézni és van bizony 4K is... Csomószor nem a legjobb felbontásra rakja és nem tudom miért :/
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey #103323 üzenetére
A prémium fióknál van olyan a felbontás választásnál, hogy 'legjobb'?
PC YT is, LG YT app. is, Samsung YT app. is időnként rosszabb felbontást indít, mert csak 'aut.' és 'konkrét felb.' kiválasztása lehetőség van. Talán olyan van, hogy ha egy csatornához tartozó videónál felraktad max-ra, akkor megjegyzi.
Android YT-nál van 'jobb minőség' lehetőség, de nem teszteltem, hogy mindig a legjobbat választja-e. -
lapoe
csendes tag
Sziasztok!
LG G3 youtube-on néha nagyon gagyi felbontást "választ magának".
Van ötletetek, hogy hogy tudom úgy beállítani, hogy mindig az aktuális videón elérhető max. felbontást priorizálja? (net sávszélesség rendben van)
Előre is köszönöm! -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #103319 üzenetére
Na, akkor feltételezve, hogy a két Samsung Galaxy S hasonló fénymérővel rendelkezik, az én általam látott 1928 nitet elosztom a te telód által látott 1225-el, ez 1,574 azaz 57,5%-al fényesebb a G3 - és ezzel leszorzom a Viktor által nálad kalibráltan mért 822 nittel, és kapok 1294 nitet, ami tekintve, hogy nem mérőábra hanem csak egy Apple TV jelenet csúcsfénye, még reális is lehet.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ #103206 üzenetére
Elküldtem a javítási igényem az LG -hez. Kíváncsi vagyok tényleg olyan jó -e az LG, ahogy sokan mondják. Remélem én sem fogok csalódni.
Mondjuk nekem a Samsung -gal sem volt különösebb problémám azon kívül, hogy baromira be vannak lassulva. De azt tudom, hogy vannak bajok náluk.
-
alaves
addikt
válasz
dzsóbácsi #103310 üzenetére
Samsung: streaming-nél kiválasztja a legjobb megjelenítést HDR10 vagy HDR10+.
Videófájlnál mkv-ból is a jobbat jeleníti meg a belső lejátszó (HDR10 vagy HDR10+).
Vannak olyan mp4 fájlok (Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.05.06, BL+RPU), amelyet nem is indít el (de ezek helyett mind van mkv). Az AMZ, IT, MA esetén az új filmek már leggyakrabban tartalmaznak HDR10+ metaadatot is. -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #103309 üzenetére
Bocsi én fotós vagyok szóval van egy kis előnyöm az ügyben.
A lux az egy felületi megvilágítottság a nit meg kibocsájtott fényforrás fényárama. 1000 lux 1m2 felületen pont 1000 nites forrást igényel. Ha a telót pofával a képernyőre tesszük akkor az szerintem egyezik!
-
dzsóbácsi
aktív tag
Akik Samsung-ot használnak azok hogyan tudják megnézni a DV anyagokat??Mármint ami csak ebben a formátumbn jön ki..
??
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
Segitséget szerertnék kérni olyantól, akinek lenne elfekvőbe és nem fogja használni a jövőben egy 55" c1-hez komplett talpa.
Sajnos az enyémnek nincs meg
Sokáig falon is volt használva, igy nem is volt ezzel gond, csak most meg nagyon kellene ezen része, mert pár évig talpra kellene tennem... -
szkutyi
addikt
válasz
krx21 #103303 üzenetére
Semennyire viszont nekem kalibralt...lux méterrel rá nézek a 822nit hány lux-nak felel meg a telefonomon...így kapok egy arányszámot...egyébként s23 ultra
UI. Mikor megkaptam az arany számot és különböző nagyságú nit-eket ellenőriztem, az igazolta a pontosságot ..szóval így nálam nagyságrendileg pontos. -
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egérpad topik
- eBay
- sziku69: Szólánc.
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ASUS Vivobook 15 X1504 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 2 év gari - MAGYAR
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest