Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyppo!
aktív tag
Nem azért, hogy sértödésemnek hangot adjak, de amikor én megvettem a Samsung 77S95c-t senki nem gratulált. Egy jó tanácsot sem kaptam, de még egy biztató szót sem.
Nem érzitek , hogy kicsit elfogult a topic az LG irányába? -
Peace
nagyúr
válasz
krx21 #104195 üzenetére
Pontosan.
Én is tökéletesen látom ilyen távolságból a 65-ösön, hogy 4K-t nézek vagy 1080p-t, de kb. pár képkockán át érdekes, hogy wow de részletes, mert utána úgyis elveszek a filmben vagy sorozatban. Az igazi lényeg mindig is inkább a HDR volt nekem, nem is a felbontás. De nyilván főleg 4K-s HDR tartalmakat néz az ember.
Nagyon izgatott vagyok, elvileg csütörtökön érkezik a 65G4!!!Az már más kérdés, hogy el is jönnek-e aznap megvenni a mostanit és segítenek felpattintani a falra az újat. De remélhetőleg mihamarabb be lesz üzemelve, aztán jövök majd kérdezni sokat. A beállítás és finomhangolás mindig kényes téma.
-
krx21
nagyúr
válasz
szkutyi #104182 üzenetére
A részlet észlelési távolság és a személyes ergonómia két különböző dolog…
Valamint azok a táblázatok, amire utalsz, kifejezetten csak álló képekre igaz. A valóságban egy mozgó akció filmben még fullhd részlet sincs…
A méret megválasztása alapvetően személyes igény, látószög kérdése.
Itt is jól látszik, valakinek 2,3m-re még a 77”-sem elég, míg másnak 2,8m-re még a 65” is elég… -
hunspikey
őstag
válasz
KTTech #104191 üzenetére
Ehhez képest a 2.3-as nézési távolságomból ordít ha 4k megy vagy ha FHD. Szerintem egy kiváló szem majdnem de tényleg majdnem látja a 4k minden részletét, kb 90%-ra tippelem, mert játszottam órákat azzal, hogy lepausoltam egy tesztábrát és kicsit előrehajolva kerestem a pontot ahonnan már nincs több részlet, majd vissza, ahol eltűnik a részlet.
Ez persze egy csipet sóval értendő - illetve lényegesen jobb a helyzet a valóságban - ugyanis a fogyasztásra kiadott 4k anyag nem tartalmaz 4k információt!!! Messze nem ,mivel akkor moiré jelenség lépne fel és undorító lenne. Nincs olyan, hogy valós 1 pixeles vonal... Tehát még a legélesebb 4k is tökéletesen fogyasztható, látni fog mindent. Más kérdés, hogy egy 4k tesztábrát valóban nem látod, szerintem erre vonatkozik a THX megállapítása, de a valós tartalmakat igen is látod!
-
hunspikey
őstag
válasz
plus44 #104190 üzenetére
Fain!
Meglásd imádni fogjátok!
Vagy beüzemeléskor belököd minden egyes bemenetnll "filmmaker" módra, vagy ha nem tetszik (mert pl sötét) akkor válassz másikat, de minden profilnál győződj meg róla, hogy a fehéregyensúly (szín menü) minden esetben "Meleg 50"-re lesz általad állítva.
Élesség normál esetben pont 0, fekete szint mindig kötelezően 50. A többit tekergesd kedvedre, annyi a lényeg, hogy HDR illetve dolby vision módok esetén a OLED pixel fényerő csak 100 esetén helyes, kontraszt is 100!
SDR, tehát normál nem HDR és nem DV 4k-s anyagok, normál TV adás stb, a fényerő 35 alatt kéne, hogy tetszen. Én 20-on tolom mostanság.
Utosó tipp: első 100 órában fos a képe - sávos is lehet, teljesen normális. Egyedüli azonnali hiba ha a kép széle am blokk más színű, általában lilás. Ha ilyet látsz, és jelentős, tehát látod tartalom közben is, nem csak slide-on - akkor TV csere.
Kellemes használatot.
-
KTTech
veterán
válasz
Elektrosokk #104189 üzenetére
Ez a helyes számítási mód, a THX recommended távolságok. A 4K felbontás nem fog látszódni még így se... mert annak a határa 1.5m, 77"-os képátlónál, tökéletes szemet (20/20) feltételezve, de a FullHD tökéletes lesz (annak 3.1m a határa 77" esetén).
-
plus44
veterán
válasz
Elektrosokk #104189 üzenetére
Kozelebb ulunk inkabb ha kell, ennel nagyobbat nem veszek.
szerk.: koszi mindenkinek a segitseget, egy 77G4 lett.
-
Peace
nagyúr
válasz
plus44 #104184 üzenetére
Vállaljátok be a 77-est, tuti megszokható. Én pár alkalommal néztem 77-est kedves barátomnál, mocskos nagynak tűnt, pedig hatalmas a nappalijuk és kellemes távolságra van a kanapé. Én a kis lakásunkban úgy 2,8-ról nézem a 65-öst, de így is bőven megvan az ütős filmélmény és játékoknál is tökéletes. Ennél nagyobbnál már tényleg golyózna a szemem. Főleg játék közben! 3,5 méterről már simán jöhetne nekem is.
De ez tényleg abszolút egyéne válogatja és a személyes preferenciákon múlik.
szerk.: Látod itt a kolléga is 2,3 méterről nézi a 77-est és kicsinek érzi, a "szakik" meg 54"-t ajánlanak erre a távra. Ezért is mondhat bárki bármit, ezt Nektek kell látnotok és érzékelnetek. Én 55-öst terveztem ide először, majd odatartattam a mérőszalagot (képátló) a párommal a falhoz és egyből mondtam, hogy ide bizony márpedig kell a 65.
-
Ébri
senior tag
válasz
szkutyi #104182 üzenetére
Felbontás csak egy szempont a sok közül, úgyhogy bedobok még egyet.
Mondjuk nálunk nem túl régen, de a 65" 2,3-2,8 m-re elégnek tűnik (ez a kanapén ülök vagy előtte), ha feelségem vasal közelebbről nézi, én is ha szobabicajozok, akkor majdnem az egész látómezőm betölti, szóval az is kérdés, hogy mennyire egy helyről nézős. (Viszont a falon a 77" úgyis messzebb van, mint a talpon a 65".)
-
hunspikey
őstag
válasz
plus44 #104171 üzenetére
Egyértelmű : 77 G4
Én 2.3 méterről nézek 77G3-at és kajak kicsi...
Felejtsd el hogy a Sony jobb. Ici picit jobb lenne egymás mellett ha mindkettő 65 colos lenne és ha olyan demo anyagot nézel ami kihozza az előnyét (ezt kb keresni kell)
De egy 77-es mindig jobb mert egyszerűen győz a felület, jobban benne vagy a filmben.
-
szkutyi
addikt
65" 200cm
75" 230cm..efölött csak fullhd-t lát az ember ..
Nincs túl nagy tv.... -
plus44
veterán
Na igen, a nezesi tavolsag teljesen jogos felvetes. Az mondjuk cirka 2,5-3m maximum.
-
jlaci74
senior tag
Áruljátok már el hogy miért csípőből a nagyobbat ajánlja mindenki?
A nézési távolság az smafu?
Ha pl. 2,5m -ről nézi akkor már a 65 is határeset, de pont elég...
Nem? De! -
plus44
veterán
Sziasztok!
Igyekszem teljesen egyszeruve tenni a kerdest. Minimalis konzol jatekra (10%) es minosegi filmnezesre (90%) keresek TV-t. Noncs semmi mas kitetel, csak hogy minden alkalommal leessen az allunk.
LG77G4vs.
Sony65A95L
Arban kb. egy kutya. Tesztek alapjan a Sony azert brutalisabb kepmonisegben, de mivel jelenleg nem tudom oket sajat szemmel megnezni, hatha vannak itt olyanok, akik tudnak ebben is segiteni. Tudom altalaban a nagyobbat szoktak javasolni, igazsag szerint mar a 65 is nagyobb lenne a mostani LG55C3-nal, amit cserelnek. Egy a kritera, essen le az allunk minden este.
-
amdboy
senior tag
Jelentem meglett az új szerzemény egy QE55S90CATXXH személyében. Köszi a tippeket, csupa happy vagyok
-
hunspikey
őstag
**** ördögszekér ****
-
Vhiktor
Topikgazda
Kedves Samsung S90D tulajok.
Megtudnátok nézni, hogy woled vagy qd oled panel van a tévétekben?
Telefonnal a mikroszkóp appal a pixeleket lefényképezve egyből kiderül. -
szkutyi
addikt
Valaki tudja erősíteni vagy cáfolni?
Csodálatos egyébként LG C3-on lett egy "szuper" WebOS frissítés, na azóta nem játssza le az mp4-ből sem a Dolby Vision tartalmakat...
-
-
elefant
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz
agressor12 #104150 üzenetére
Nézegesd aprót. 65G3 most láttam 500 ezerért, igaz már jegelve van.
-
agressor12
senior tag
Túl szép volt, hogy igaz legyen 😀
-
ρσгτσ
addikt
válasz
agressor12 #104145 üzenetére
Bolti garancia van az ott vásárolt termékekre, ahogy felettem is írták. Refurbished cuccok vannak náluk.
De amúgy volt már róluk szó korábban is. Többször is.
-
válasz
Hivatalosan tesztelt és újracsomagolt termék = használtnak minősül szerintem,de nem ismerem a jogszabályokat.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Újracsomagolt termékekről van szó.ezek már használatban voltak, csomagolás sérültek és egyéb huncutságok voltak vele. A weboldal címében is benne van, hogy Refurbished.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
agressor12 #104143 üzenetére
Garit nézted? 12 vagy 24 hónap
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
Ez valós lehet ennyiért?
[link] LG OLED evo G3, 65 col -
Peace
nagyúr
Köszi még1szer mindenki, megrendeltem.
Hamarosan átélhetem én is mindazt, amiről évek óta csak áradoznak. Csak legyen rendben és ne kelljen egyből szervizeltetni!
-
Peace
nagyúr
Köszi mindenki, akkor én az alap LG garival teljesen megelégszem. Gondolom 99%, hogy a panelnak lesz baja, nem másnak.
-
Peace
nagyúr
válasz
Quadgame94 #104134 üzenetére
Hol lehet olyat venni? Az lenne a legjobb egyébként, simán +2-3 év. Ez tűz eset, baleset, lopás, amit ad.
-
so_ha
senior tag
válasz
Peace #104132 üzenetére
"Ez az 5 év panel garancia vonatkozik a 65G4-re is és érvényesíthető idehaza?"
Igen, automatikus a panelra: LG65G4 => A lenti képen lévő garancia 2-es kitétel a weboldalról. "A törvény által biztosított jótállás ideje alatt a jótállás kiterjed a munkadíjra is. A törvényes jótállás lejártát követően, a vásárlás időpontjától számított legfeljebb 5 évig a jótállás csak a panelra terjed ki."
-
Peace
nagyúr
Ez az 5 év panel garancia vonatkozik a 65G4-re is és érvényesíthető idehaza? Mert most tartok ott, hogy havi 2k-ért lehet Telekom biztosítást, ami 60 hónapra tolja ki a "garit". Nem tudom érdemes-e.....5 év alatt kicsengetsz rá 120-at, de ha a 4. évben hal meg a tv, akkor legalább nem kell 0-ról újat venni.....
-
balinthun
tag
Sziasztok,
LG C3-nál megoldható az, hogy amikor bekapcsolom a TV-t akkor ne a HUB/dashboard/főképernyő induljon el, hanem rögtön a TV adás? ( A beállítások között nem találtam...) köszi
-
Csandi
őstag
válasz
Vismajor01 #104126 üzenetére
Ez a G széria sajátossága. Más nyilván nem fog így felsimulnk, de a G a saját konzolával így lett tervezve. Azért lett G mert Gallery series
-
Vismajor01
addikt
válasz
Csandi #104107 üzenetére
Jo is lenne. Nekem Samsung van, sajnos nem tud rasimulni mert míg Q900R-nel megoldottak a kabel "beolvasztasat" a hatfalba igy el lehet rejteni, addig S95C-nel nem, hiaba csinaltam kabelvezetest a falban elrejtve. Jo lenne ha lenne erre szakerto aki ezzel foglalkozik es fel rakja nekem a falra full rasimulva vizszintben
-
Peace
nagyúr
Kábel elrejtésre vagy esztétikusabbá tételére ötletek esetleg? A mostani tv-nél ilyen volt egy felragasztva a falra: [link] De ugye ennek majdnem az oldalánál ment és csak az áram kábelt kellett eldugnom, mert a másik oldalon a többi a PS5 mögött futott és nem volt zavaró. Itt viszont ahogy nézem minden középen lenn fog kijönni. És van egy jó 60 cm a médiaszekrény és a tv alja között......
-
BZsBP
csendes tag
Hello,
Hibátlan Philips 65 OLED 707 vagy 807 nincs valakinek eladó?
Budapest előnyben.Köszi!
-
freemail.hu
csendes tag
-
Vhiktor
Topikgazda
Lassacskán készül a C4 teszt. Kicsomagolás megvolt
-
KubanitoS
veterán
válasz
Peace #104106 üzenetére
Valszeg nem lesz jó, mert ahogy néztem a fali rész kialakítása nem ilyen. Nézz videót és látni fogod.
A rendelés kor a típusszám a végén LW az a falra való, LS meg a talpas (engem is itt világosítottak fel), de utóbbit kb sehol sem kapni. De amúgy a képen is látod, hogy van-e rajta talp, vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Subaru topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Jogász topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- LG 42" C4 OLED EVO 4K HDR 144HZ 0.1MS SMART GAMING TV
- LG OLED 55 B2 TV - 4k, 120Hz, 140 cm, 2 év gari
- LG 65" OLED65C31LA 4K UHD OLED evo TV! G-Sync / 100Hz
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest