Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Teljesen normálisan működik a Denon. Sztereo jel esetén abban a hangzásmódban fog üzemelni, ami legutoljára lett kiválasztva, hisz ezek virtuális hangzásképek, 2 csatorna jeléből az AVR kever a kiválasztott hangzásmódnak megfelelően hangképet.
Amikor az erősítőnek váltania kell, azok a natív hangformátumok, Dolby, Dts. Ezek még átmennek optikai átvitelen. S vannak ezeknek a nagyobb adatinformációval megfelelőik, a Dolby TrueHD, DTS master, Dolby Atmos,DTS-X. Ezek viszont már nem mennek át az optikai jelátvitelen, illetve a többcsatornás pcm sem, ilyenkor vagy csend van, vagy pedig csak 2 csatornás jelként kerül továbbításra, így megint csak egy hangzásmódban lehet hallgatni.Ezt úgy képzeld el, mint a tévéknél a képmódokat. Amilyen jelet kap, olyan módban kapcsol a megjelenítő, amit tud kezelni.
De sdr jel esetén nincs olyan, hogy ez film, ez sport, ez színház. A gyártók különböző profilokat adnak meg, amik közül a felhasználó dönt. A gyártóknak nem is egyezik meg a képmód elnevezésük, illetve van aki több profilt ad meg, van aki kevesebbet.A megjelenítőben a kimenetnél Bitstream kimenetet kell beállítani, s akkor az AVR ha natív audio információt kap, abba kapcsol. Minden más esetben, amit a felhasználó választ ki.
-
hunspikey
őstag
Ha már audió, abban tudna valaki segíteni, hogy igazából, hogy a brébe kell tisztességesen beállítani a G3 audio kimenetét - formátum, stb - illetve van a másik oldalon egy optikai kábellel kötött Denon 1700X - ezt milyen formátumba kéne tenni, hogy az 5.1 jöjjön?
Sajnos arra már rájöttem, hogy a Denon nem kap vezérlő jelet a TV-től és nem váltogat az üzemmódjai között, tehát, ha pl youtube sztereo szól akkor is DD Sur-ban marad, ha épp ott hagytam.
A TV-n most nekem TV belső + optikai kimenet van - ez azért kívánatos, mivel nem mindig akarom az AVR-t használni, hiszen este ha már asszonyka alszik akkor elég a TV saját hangja, így meg nem kell állítgatni semmit, csak kikapcsolom az AVR-t és felhangosítom a TV-t. Fordítva meg lehalkítom a TV-t és bekapcsolom az AVR-t. De nem vált formátumot, vannak ezek a számomra teljesen semmitmondó nevek, hogy DTS-X meg DTS-Virtual, meg DDsur, stb van vagy 7 féle marhaság, de fogalmam sincs, hogy mikor egyezik a forrás anyagban lévő audió csatorna a hangrendszerrel, magyarul mikor lesz keverés nélkül a közép közép a bal a bal, a jobb a jobb stb stb.
-
Celtis
veterán
válasz
krx21
üzenetére
Az eredmény ugyanaz lesz.
Tisztázzuk. Squirrel baja, hogy az erősítője lépten nyomon bekapcsol, hiába tiltja a CEC power-on-t az erősítő beállításaiban. Erre javasolta valaki neki a CEC-LESS adaptert, hogy akkor működni fog az ARC meg minden, csak nem fog bekapcsolgatni az erősítő.Nos nem. CEC-LESS adapterrel vagy a CEC tiltásával nem fog működni az ARC.
-
lala666
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Számodra nincs értelme, inkább azt mond. Van akinek meg jó!
-
alaves
addikt
válasz
powerup2
üzenetére
"HDR terén a miniled sokkal jobb volt"
Ha már OLED topic-ban vagyunk, azért célszerű lesz megnézni elállási időn belül (ha x955 lesz), hogy a zónaátmeneteknél milyen és mennyi hibát vét a zónavezérlés, valamint hogy milyen bug-ok vannak az fw-ben, továbbá mekkora a DSE és a blooming. (+ az EOTF mennyire van távol a jótól) -
Celtis
veterán
válasz
Squirrel
üzenetére
A tv-n tudod nézni az erősítőbe dugott HDMI eszközök képét és az erősítőn szól a hangjuk. Persze kézzel kell a tv-n és az erősítőn is a megfelelő bemenetet kiválasztani. Viszont a tv HDMI bementeire kapcsolt eszközök, illetve a tv-n futó alkalmazások és a tuner hangja nem fog visszamenni eARC-on az erősítőbe. Csak a tv hangszóróján tudod hallgatni vagy esetleg optikai kimeneten tudod az erősítőre kötni.
Amúgy nem értem miért baj, ha mindig az erősítő szól. Engem az zavar, ha a vacak tv hangszóró szólal meg.
-
Squirrel
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
De a hang átmegy? Illetve a tv látja az erősítőbe dugott firestick/nas passtrough képét? A cél az, ha azt szeretném, hogy a stream az erősítőn szóljon, bekapcsolom azt a távirányítójával, a tv-n kiválasztom az earc audio kimenetet és szóljon. Na ezt most sehogy nem tudom elérni. A buzi lg bekapcsolja állandóan az erősítőt, akár akarom, akár nem.
-
Squirrel
őstag
válasz
powerup2
üzenetére
Én a vt60-as plazmát cseréltem g4-re. Meglepően nagy volt az ugras fényerő, képminőség tekintetében. Ennek ellenére folyamatosan motoszkált a fejemben, hogy tényleg megérte-e ennyit kiadni rá (ugye 83 coll), nem lett volna-e elég egy minled, áruházakban demókon azok is szépek (mondjuk a 80 coll feletti csucs miniledek nem olyan sokkal olcsóbbak a g4-nél). Múlt héten Anyukámnál néztem otthoni környezetben egy Sony-t, azért oled után elég gyatra volt
úgyhogy megnyugodtam. -
-
powerup2
addikt
Juliusba bemondta az unalmast az Lg c1 oled tv kemény 1500 órával !!! Cseréltek benne alaplapot meg tápot de sehogy nem lett az igazi. És ma jött az infó cserélhetem is a tv-t egy másikra a szerviz az LG részéről még mindig példás. A szerelő srác az kifejezetten jó fej volt és örülök hogy ezt elintézte. Az Lg pedig a minőségre igen csak ráfeküdhetne mert ez igy eléggé minőségtelen főleg ha a használat időtartalmát nézzük ami 1500 óra !!!
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Na, rákeresek!!! Másoknak is volt hasonló gondja, külföldi fórumon olvastam, lg hivatalos válasza az volt, hogy ez ilyen, nincs rá megoldás, earc a priority kimenet, ha valami rá van dugva, bekapcsolja. Hat b...szák meg

És ez mit csinál? Ha bekapcsolom az erősítőt, jön a hang, ha nem kapcsolom be, a tv szól?
-
Squirrel
őstag
Tegnap az earc-on ugy felhuztam magam, hogy a földhöz b..sztam az egyik távirányítót. A hülye LG vagy Anthem eljutott oda, hogy 1 hétig ment az, ha a tv-t bekapcsoltam, végre nem kapcsolta be a procit. Ha hdmi bemenetet váltottam a tv-n, akkor igen, ezen is b.sztam az agyam, de mindegy. Tegnap ez a szutyadék eljutott oda. Hogy mar a tv kib.szott főmenüjében is állandóan bekapcsolta a procit. Kimenetet atállítottam tv-re, alkalmazas minden bemenetre ok (bár minek, ugyis visszaállitja a bunko LG), erősítő kikapcs. Erre azonnal visszakapcsol. Megint kikapcs, vissza. Futottam így 4-5 kört, gyerek mar fogta a fülét ugy szidtam a kibasz..tt LG-t. Aztán földhözvagtam a távirányítót. Vagyis szőnyeghez. De nem tört szét. Szerintetek mi a franc baja van ennek az earc-nak???
-
krx21
nagyúr
65G4 panel csere:
-
Sasi001
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Az s90d és s95d között minimális az árkülönbség. Rendeltem egy 77 s95d-t. Elvileg csütörtökön hozzák, majd meglátom, hogy összebarátkozunk vagy nem. Szerettem az s95b-t, semmi bajom nem volt vele.
-
alaves
addikt
válasz
vata666
üzenetére
Igen, az S90C-nek is van ~4 cm széles hely az alján, nyilván számít. Lehet hogy a 95C/D-nél nem igazán jó megoldást választottak a hangkeltésre. Nálam nincs olyan jellegű zajkeltő, amely zavarná az adaptív algoritmust, úgyhogy jól tud működni. Érdekes, hogy a C1-nél jobban szól az S90C, pedig a C1 alja még szélesebb.
-
vata666
tag
válasz
alaves
üzenetére
Ehhez nem kellett "jó" hallás. Konkrétan az új modell asszem 1.1cm mindenhol. Ahogy írtad... fizikai korlátok. S95B -nek van alsó részén konkrét vastagsága 4+cm. Oda fér azért normálisabb hangkeltő. Amit nagyon lehet hallani. Az egyikből nulla mély jött ki. Míg pl a napokban néztük a Gru 4et S95B-n. nCore töltés. És konkrétan a tv úgy szólt, mintha egy kisebb hangprojektor be lett volna kapcsolva. De a differencia máskor is érezhető. Az intelligens részét pedig nem erőltetem. Volt amikor bejött a robot porszívó a nappaliba vagy egy erősebb zaj valahonnan és a tv üvölt 🙂. Azért köszönöm a jó tanácsokat.
-
alaves
addikt
válasz
vata666
üzenetére
Jó a hallásod. Az rtings mérése szerint valóban jobb kicsivel az S95B hangja az S95D-nél. Az rtings táblázata szerint TV-hez mérten a Sony-knak és a G3/G4-nek van a legjobb hangja.
Samsung-nál ezt [link] javaslom a "dobozhang" javítására. Lineáris beállítással a TV-k hangja a korlátozott hardver (hangszóró és elhelyezése) miatt nem jó, mert ezek messze vannak egy jó hi-fi eszköztől. -
-
alaves
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Miért vennél WOLED-es Samsung-ot, amikor ott a C4, nem drágább és jobb, mint az S90D, kivéve a Gyevi bírót (65"-QD-OLED). Pl. 77S90D: 1000000-77000 (készülékbesz.)-15%= 785 eFt. A 77C4 is kb. ennyi lesz, ha pl. lesz 15%-os hétvégi meglepetéskupon rajta az lg webshop-ban (most a 65"-ösön van éppen), legkésőbb novemberben.
-
hyppo!
aktív tag
Samsung.hu-n van 77" és 83" 90D, kuponozva egész elfgadható ára van.
-
vata666
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Másfél hétig volt meg. Amúgy jó áron (816 volt kuponokkal, plusz aktualis kedvezmény) vettem. Nagyon egyszerű összerakni és szétszedni. Nekem is 65s95b van. Méretben azért lehetett látni a különbséget, de a hangja nagyon gáz, full doboz, semmi mély. S95B jóval jobb. Közben azt sem akarta senki megvenni. Pedig már 350 alatt árultam Vhiktor által kalibrált is. És így inkább visszaküldtem. A kép jó volt, de nem volt hűha érzés. A matt kijelző érdekes látvány. A hangja meg egyenesen ciki volt. Így együtt nem érte meg.
-
Steady74
addikt
-
törölt tag
válasz
alaves
üzenetére
Nekem gyanus hogy szoftverfrissítés óta csinálja ezt. Mert régebben nekem kellett bepötyögnöm auto keresésnél a voda számait, de frissítés óta választhatok a szolgáltatók között ami ki is tölti a kellő adatokat automatikusan.
Igen koax és kártya van a tv ben. Lehet azzal van a bibi mert a kábellel eddig semmi gond nem volt. Voda telepítette. Kiveszem, kicsit megtisztogatom a kártyát csinálok egy gyári visszaállítást aztán hívom a vodát nézzen rá.
-
hyppo!
aktív tag
Valaki gondolkodik, hogy mostanság vesz LG 77G4 akkor a MM-ben 1.160.000Ft.
-
alaves
addikt
válasz
üzenetére
Ha koax-os a jel és gyengébb valamelyik csatornán, akkor nem biztos, hogy megtalálja, illetve határesetnél "elfelejheti". Nálam is volt ilyen, amikor még kábeltévé volt. Fali csatlakozó javítás vagy csere és/vagy másik koax kábel.
Ha a koax jel jó, akkor factory reset a TVn. -
alaves
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Ezért írtam, hogy adaptív HDR beállítással, amely csak akkor kapcsol HDR-re, ha ténylegesen HDR a forrás, pl. YT vagy HDR film lejátszás pl. Vimu-val. Az SD és HD adások így SDR-ben mennek.
-
Sasi001
őstag
Nem igazán követtem a fejleményeket. A Samsung s90d QD-oled paneles?
-
törölt tag
Minden kikapcsolás után újra kell kerestetni a csatornákat mert jó pár csatorna nem jelenik meg. Szolgáltatónál vagy az Lg nél érdeklődjek?
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Tegnap néztem a magyar meccset és feltűnt hogy a közeli képek gyönyörű élesek amikor viszont távolról mutatják egyben a pályát és a játékosokat akkor homályos lesz.
Meg ami még feltűnt hogy a nézőtéri résznél mintha villogott volna a kép.
Amikor viszont átvettem egy másik csatornára ott ez a villogás elmosódás nem volt jelen.
Ez mitől lehet?
1080i a boxnak a felbontása Telekomosok vagyunk.
Koax kábel van nálunk.
Gondolom náluk gyenge vagy rossz a jel én legalábbis erre tippeltek. -
Csandi
addikt
Sziasztok, megjött a C4, csinálom Vhiktor beállításait yt-ról, de a képarány menüpont ki van szürkézve, így nem tudom a “levágás nélkül”-t beállítani. Erre vmi tipp?
-
belan
addikt
Az normális jelenség ha ki kapcsolom a tv-t és utána ambilightvilágítás 2,3 másodperc múlva kapcsol ki ?
-
Latyaa
tag
Sziasztok,
Voltam ma egyet körbe nézni. Most olyan opcióim lennének, hogy vagy LG C3 - 65" vagy LG G2 - 65". Nagyjából 30 eFt-al több a G2. Sajnos a C3 és a G3 volt csak kiállítva. A G3-nak viszont szignifikánsan jobb volt a megjelenítése. G2 vs C3 - al kapcsolatban van tapasztalata valakinek esetleg? Mit javasolnátok inkább? Köszönöm előre is!
-
greenw88
csendes tag
Sziasztok!
A hálómban lévő LG C1 októberben lesz 3 éves, így a jótállási idő a végéhez közeledik.
Van esetleg valakinek egy erre preferált és általa ismert YT video a "halott pixelek" teszteléséhez vagy bármelyik random oled teszt video alapján ugyanazt az eredményt fogom kapni?
Előre is köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

egyébként streamingeken és youtuben ez nem gond.
Vhiktor