- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
makoss #112202 üzenetére
Nem véletlenül kérdeztem, hogy milyen hangformátum? Az új Denon AVR-ek, eARC Atmos esetén akadoztak. Azóta az új firmware megoldotta ezeket.
Az új firmware az esetek 90%-ban leginkább hiba javítások, így mindig érdemes felrakni őket. Az, hogy volt már a történelemben olyan, hogy egy új firmware-ben elrontottak valamit, ne tántorítson el… Javítják azt is… -
hunspikey
őstag
válasz
makoss #109855 üzenetére
Denon 1700x nálam és ugyan ezt csinálta. Van nálam 30 perces inaktivitás timer, na ha ebből kapcsoltam vissza az eőrsítőt akkor mindig a forrás a CBL/SAT lett. Agyfaszt kaptam tőle és végül úgy tudtam megoldani, hogy bementem a webes interface-re és letiltottam ezt a bemenetet. Most már mindig TV-vel kezd akár hogy is volt kikapcsolva vagy bekapcsolva.
-
Laraxior
titán
válasz
makoss #109857 üzenetére
Gondold el, nekem kábeles TVm sincsen, csak a TV-s appon akartam netflixezni.
Biztos, hogy a TV a gondja egyébként, mert régebbiekkel működik, mintha csak oledekkel olvastam volna a gondot.
Ilyeneket dobált fel:
[link]
Próbáltam mindenféle kábellel is, de aztán feladtam, lemondtam a netflix előfizetést, maradt monitorként. -
Laraxior
titán
válasz
makoss #109855 üzenetére
Én ezzel sz*ptam jópár hetet.
Az lett a megoldás, hogy nem használom a TV-t, csak monitorként.
Senki sem tudott rá semmit se mondani, más fórumon sem találtam megoldást, csak a problémát, de Samsung TV-vel.
Ha nincs rajta más, csak a VGA, akkor nincs gond, de mihelyst a TV appos Netflixre váltottam, totál eltűnt a számítógép. Kipróbáltam mindent.
Azóta jött frissítés a TVhez, de már ki sem merem próbálni, hogy javult-e olyan gyomorgörcsöm volt miatta, amikor megvettem a házimozi szettet a TVhez.
X2800H - 77" S90C - RTX 4090. -
KTTech
veterán
válasz
makoss #108884 üzenetére
Nekem 3 NAS van otthon, összesen több mint 38TB tárhellyel, ráadásul RAIDz-ben mind, tehát 1-1 merevlemez halála esetén megmaradnak az adatok a NAS-okon. Debian Linux, ZFS filerendszerrel, az egyiken MariaDB adatbázissal a Kodinak + Samba. (Ha valaki nem akar ilyennel szórakozni van pár ingyenes és jó NAS szoftver, pl. XigmaNAS, ha nem kell extra).
Senkivel nincs megosztva az adat, szigorúan belső hálózaton van, csak a GoogleTV with Cromecast-ok, nVidia Shield TV (Kodi-n NAS-on tárolt adatbázissal, és az összes eszköz tudja mit nézek és hol tartok épp benne), valamint a PC-k (3 laptop és egy rendes nagy PC) kapcsolódnak hozzájuk. Egészen pontosan 0Mbit/s-es net kell hozzá
Ja, és mindez egy 2 fős háztartásban. Természetesen ezen felül Premium előfizetés van Netflixre, Disney+-ra, Youtube-ra és Amazon Prime-ra, hogy ne teljesen a sötét zónában legyek.
-
Biga123
addikt
válasz
makoss #108884 üzenetére
"Szerintem csak otthoni hálózatra NAS luxus.."
Szerintem meg borzasztó kényelmes, nem kell filmezés előtt benyomni a gépet h legyen honnan felvenni a tartalmat, mert a nas 24/7 ben elketyeg a szekrényben minimális áramfelvétellel. És nem kell 100K ra gondolni, belső hálóra simán elég egy akármilyen használt alsópolcos pártízezres cucc ami nincs kiengedve netre , DLNA szerverrel , esetleg plex és jóvilág , de amíg nem használtál nast addig ezt nem fogod átérezniÉn már nem tudnék meglenni nélküle.
hunspikey : röpködnek a milliós oledek de a nas luxus
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #108854 üzenetére
csak egy kérdés, miért a pc-ről akarsz filmeket, videókat lejátszani a tv-n? Annyit szívtál már ezzel a 24p darabossággal, miért nem próbálod meg a serviio-t amit ajánlottunk?
Feltelepíted, betallózod és megosztod a filmeket, videókat és a tv látni fogja megosztást és amit kiválasztasz azt le fogja játszani. Igen oleden darabos a 24p de így ebben a formában a trumotion-t tudnád állítani és hidd el megszűnne a problémád, mert ezt használva nem lenne akadozás és darabosság. Nem fog bezavarni a házimoziba sem mert a serviio nem lejátszó hanem csak egy szerver. Ha a tv-n nézed a megosztást, a tv lesz a lejátszó, ha a zidoo-n keresed meg hálózati forrásnál a serviio-s megosztást akkor a zidoo lesz a lejátszó.
-
törölt tag
válasz
makoss #108849 üzenetére
Az OLED tv-k mind ilyenek (a szaggatást, ha eddig nem szoktad meg, akkor már nem is fogod), a technológiából fakad.
Szerintem a frissen vett tv-t add el, és vegyél egy mini LED-est (például Sony Bravia XR-65X95L - ha belefér anyagilag, vagy egy X93L-t).
És vásárlás előtt mindig ki kell próbálni a tévéket, nem a demók alapján dönteni. És persze a rtings-en is el kell tölteni pár órát, hogy ne ilyen keserű tapasztalatot szerezzen az ember, ha már ennyit kiad egy tv-re.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #108833 üzenetére
de hát a serviio az egy média szerver, a pc-re feltelepítve betallózhatod az összes vinyón,ssd-n lévő filmed majd megosztod. Ezt a megosztást látja a tv, és mivel ez csak szerver, a tv saját lejátszója fogja vinni a filmeket ezért tudnád állítani a trumotion-t is. Nem értem hogy hogy nem lehetett a házimozival összehozni. Ezt kifejtenéd? A Dune lejátszóm is látja a serviio megosztásom...arról is simán mennek a filmek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
makoss #108821 üzenetére
Semmi szukseg ilyen lejatszokra, meg folmezeshez pcre sem, csak s gond van vele és dolby vision sincs. Ott a tv beepitett lejátszója vagy ha az nem tetszik akkor kodi vagy plex. Vagy pcn mpcbe esetleg madvral. De felesleges pc filmlejatszashoz. Ha meg streaming akkor a tv neepitett appja tokeletes.
-
szkutyi
addikt
válasz
makoss #108813 üzenetére
Könyörgöm értsd meg pc esetében NINCS LEHETOSEG TRUMOTION ÁLLITÁSRA A TV-N.
Kérlek oszd meg a pc-s tartalmat és a tv médialejátszó látni fogja és ott KAPCSOLD BE AZT A .... TRUMOTIONT és nyugodj le.komolyan bakker szét nyaggattál itt mindenkit már kitudja hány hónapja a tv-kell.kapcsolatban, már lassan azt is tudni akartad hány amper hány watt és most jössz rá milyen is a 24p mozgás?????
-
powerup2
addikt
válasz
makoss #108447 üzenetére
Hát minden generációnak voltak hibái az eArc kb olyan nem volt olyan oledem amin ne lett volna azzal gond. Wifi hibák is voltak modult kellett cserélni stb tényleg sok . Egy oled van még használatban ami mindent bir az egy B7 oled. Volt egy oled amit eladtam kitudja azzal mi történt a másik három meghalt. Ez nem jó arány. Én elég sokáig kitartottam az lg mellett. De én más vizekre evezek miniled microled és persze rgb lézer projektor. Projektor esetén olyan ami 0/24-es.
-
Csandi
őstag
válasz
makoss #108390 üzenetére
Legalább 30fps tartalmat kell nézni, játszani meg ugy ideális esetben 120fps+ al. Aztán ha van olyan film vagy bármi tartalom ami 30 alatti, annál meg el kell fogadni, hogy az oled ilyen, túl jó és pontos amihez ha az anyag nem ér fel nem dőlök a kardomba, nézek mást
. Plex amúgy jó, adj neki mégegy esélyt szerintem.
-
alaves
addikt
válasz
makoss #108386 üzenetére
Film nézéshez addig átállítod a HDMI-t alapra (vagy blu-ray-re) és Játékoptimalizálót is kikapcsolod, akkor lesz más képmód (filmmaker) és trumotion.
De egyszerűbb (nem kell ide-oda állítgatni), ha a PC-re médiaszervert telepítesz (serviio, plex, stb.) és a TV belső lejátszójával DLNA-n keresztül (5 GHz wifi) nézed a filmeket. PC kép pedig megy HDMI-ről. -
PTM
aktív tag
válasz
makoss #108314 üzenetére
Full HD-nél esetleg kipróbálhatrod az integer scalinget, hogy pixelpontos legyen a kép és ne a tévé skálázzon 4K-ra. Szerintem az a régebbi appokkal is rendben lesz. Az Nvidia control panelben tudod beállítani. Magyarul nem tudom, nálam a Display > Adjust desktop size and position alatt van, 2. blokk Scaling fül, és a legalsó opció. (Kép.)
szerk: Az előző képedből nálad az "Asztal méretének és helyzetének beállítása" alatt lesz.
-
PTM
aktív tag
válasz
makoss #108310 üzenetére
Nekem egy WQHD kijelzőnyi információ azért kell már, így 4K monitoroknál nem megyek 150% fölé, de ez szubjektív dolog. Meg hát mekkora kijelző és ki milyen messziről nézi. Én PC-vel hagyományos monitorokat nézek, 27-32" és 60-80 centiről, hogy lehessen viszonyítani a betekintési szögeket.
-
PTM
aktív tag
válasz
makoss #108307 üzenetére
A skálázást állítsd magasabbra, bár elég fura hogy a 200%-ot kevésnek találod. Ezzel annyi információ fér csak ki, mint egy full HD kijelzőre.
Régi alkalmazásokban viszont, ha csak azokkal van gond, nem biztos, hogy szép lesz vagy jól működik a skálázott felület. Azokkal nem lehet mit kezdeni. -
hunspikey
őstag
válasz
makoss #107677 üzenetére
Tudod mit mondanak mi a drága? Amire nincs pénzed...
A C4 most már teljesen kedvező áron van, hiszen kifutó életciklusát megkezdte. Innen fogva ha ez is sok akkor a baj nem az LG házatáján van sajnos.
Jelenleg 580e a 65 colos - ez nem nagyon fog lejjebb menni attól tartok várnod nagyjából felesleges. Bontott visszaküldött, ilyen olyan gonddal rendelkező példányok kezdik meg a boltok közti kerigést innen fogva és így vált haláltusába az egész projekt.
A TV-k esetén talán a nyár végén érdemes vásárolni, ha még tényleg frisset és ropogósat akarsz az életciklus közepén, így kapsz is fél év technikai előnyt a piachoz képest hiszen neked lesz a csúcs TV-d.
Másik strategy: Ha csóróság van akkor decemberben kell vásárolni, még a kifutó de nem a legvégén agonizáló készletből.
Rossz ötlet: Ezt csinálod most: Aki következő év Q1re hagyja az inkább lottózik mint TV-t vásárol szerintem...
-
Csandi
őstag
válasz
makoss #107676 üzenetére
Revolut -> Disposable Virtual Card -> hasznalat utan atirja az adatait így nem lehet mégegyszer azt hasznalni, ergo védve vagy az internetes csalás ellen. Tessék megoldva.
De ahogy írták is, ez az LG oldala nem lesz semmi. Same energy mint, hogy ne lépj ki az ajtón mert elüthetnek/rádeshet egy meteor. -
Quadgame94
őstag
válasz
makoss #107676 üzenetére
Wow ki gondolta volna rólad hogy félsz az online vásárlástól, mert egyismerősődnek így nullázták le. Nem akarlak megsérteni, de aki anekdótákra alapozva állít valamit tényszerűen az khm... mondjuk szépen nem rendelkezik valami magas IQ-val. Persze az ismerősődnek meg Pali bácsinak lenyulták a pénzét = mindenkinek lenyulják. Aha.
A másik: Nem igazán értem milyen tanácsra van még szükséged. Itt senki sem tudja mikor minek mennyi lesz az ára. Én azt gondolom minden releváns kérdésre kaptál már valamilyen választ. Az EUR is emelkedik... mitől lenne hírtelen a 77C4 650K? Zárjuk le ezt a témát.
-
nickjames
tag
válasz
makoss #107676 üzenetére
OMG! Kártya limit, virtuális kártya, kétfaktoros azonosítás, stb. Ne győzz már meg mindenkit, hogy egy odafigyelős vásárlással lenulláznak, egy man in the middle támadással, vagy más okossággal. Te tényleg ennyire parázol a világ rezdüléseitől? Ugye nem kp-val fizetnél ki legszívesebben párszázezer forintot? Azért figyelj már oda, kikre mosolyogsz lenézően a kései posztodban. Nyilván mindenki hülye, csak te vagy helikopter....
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #107676 üzenetére
ott a paypal opció is.. annál nem kell féltened az adataid. de már kezdek kételkedni én is abban hogy valóban akarnál Te tv-t venni. Ne haragudj hogy ezt írom de ez már csak szenvedésnek tűnik a részedről. Először az volt a baj mennyit fogyaszt stb..nagy nehezen eljutottál oda hogy rámenj valamelyikre mert kezdesz kifutni az időből..most meg a fizetési lehetőségekkel van gondod. Szerintem belül Te is érzed hogy ezek már csak kifogások. Aki szeretne az vásárol tv-t.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #107667 üzenetére
nézd, a világért sem akarlak megbántani, és van valóságalapja a "félelmednek" de ez az LG webáruháza nem valami noname hirdető. ez tényleg kezd már kínos lenni. Én úgyérzem már csak magadnak generálsz valami kifogást hogy miért nem akarod vagy miért nem tudod megvenni éppen. A futárnál is kártyával tudnál csak fizetni..
-
válasz
makoss #107667 üzenetére
Ember ez az LG webshopja, nem a jófogás apróhírdetési oldala. Hol élsz?Komolyan már elfáradok ettől amit művelsz.
Mindíg benézek ide, de lassan kitörlöm a kedvencekből a topikot( pedig sajnálom) mert ez makoss TV vételi fóruma lesz lassan 1 éve és még további pár hónapig, napi x hozzászólásban... kezd egy kicsit elegem lenni ebből, minden jószándékom ellenére is. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #107643 üzenetére
Itt Neked kell tudnod mennyire akarod a tv-t(igen nyilvánvaló hogy a pénztárca szabja meg) de tényleg valid az a helyzet, hogy bár 77est szeretnél de lehet hogy mire össze tudod rakni rá a pénzt addigra vagy nem lesz, vagy lesz, de akkor meg esetleg már magasabb áron ami miatt megint lecsúszol róla, hiszen említetted hogy ez a 800 amit max rááldoznál. Ugyanez a 65 esetében is..és ha megnézed a grafikont a 77c3 és a 65c3 is kb a mostani 77 és 65 c4 árakon futott ki. Szóval a mostani áraknál olcsóbb már nem lesz igazán egyik sem..de drágább még lehet..az idő pedig fogy, ahogy jönnek az új modellek azok megint magas áron fognak nyitni és kezdődik előröl a mókuskerék effektus.
-
-
nickjames
tag
válasz
makoss #107630 üzenetére
A 43 csak a 41 legolcsóbb áránál drágább, a 41-et is adják jóval drágábban. A "gyári oldalak" (márpedig a 43-at csak az LG árulja, és az árgörbe alapján ez korábban sem volt máshogy) általában drágábbak, mint az online műszaki boltok. Cserébe ők bátrabban akcióznak 10-15 5-os kuponokkal.
-
nickjames
tag
válasz
makoss #107639 üzenetére
Nézd meg pár "árfigyelős" oldalt, hogyan alakult a C3 ára. Nem garancia az sem semmire, hogy a C4 esetében mi lesz a helyzet, de esetleg adhat támpontot.
LG OLED77C31LA TV - Árak, olcsó OLED 77 C 31 LA TV vásárlás - TV boltok, tévé akciók
LG OLED65C31LA TV - Árak, olcsó OLED 65 C 31 LA TV vásárlás - TV boltok, tévé akciókDe ha csak az MM oldalát nézed, akkor a 77C4-ről ezt mondja:
Ez a termék webáruházunkban elfogyott, kérjük, válasszon egy áruházat! Azaz ami készleten van, viheted a boltból, de új neki vélhetően nem lesz. Bár ez csak tipp, nem ismerem a nagy műszaki áruházak üzletpolitikáját. -
nickjames
tag
válasz
makoss #107626 üzenetére
Szerintem is van kockázata, hogy nem lesz 77C4, vagy ha lesz is, drágábban. Én még decemberben rendeltem a "43-as végű" típust az LG-től, nem tudom miben más, mint a 41, de ezt csak náluk lehet kapni. Lehet, hogy tényleg a hátlap színe a difi, de az kit érdekel. Pár napja (a 15%-os akció előtt) 840 e volt az ára, és úgy lehetett 15%-ot elérni, hogy két akciós terméket rendeltél. Én akkor még egy 27-es Smart monitort rendeltem a lányomnak karácsonyra (60e a listaára, ehhez képest igen jó termék), így akkor 714 e Ft-ra jött ki. Elképzelhető, hogy a hétvégi akció után "visszahozzák" a régi akciót, mert az még elvileg még január 13-ig él. Alternatíva lett volna még egy Samsung "kuponozós" oled, de az nem volt 77-es méretben. Ha valahogy belefér a budgetbe, most ez nem rossz vétel. Nagyon klassz képe van, és a hangja is meglepően jó, bár azért egy SB dukál hozzá.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
makoss #107504 üzenetére
Nyilván a 77 jóval nagyobb ugrás az 55-hoz képest, de a 65 is nagyobbnak fog érződni ha végül az lesz ne aggódj...már a 65 is 40%-al nagyobb képernyőterület az 55-hoz viszonyítva. Annyi hogy így nem 3 hanem kb 2 hétig éreznéd max nagynak. Én is 55-ről váltottam 65-re. Nézés közben összemegy a tv. A 77-et sem éreznéd nagynak 1 hónap után.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged