- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
válasz
binko #103695 üzenetére
Philips egy jobb tévé, ha nem csak szigorúan a fényerőt nézed. Nekem egy 55-ös volt, eladtam, de annyira bejött, hogy visszavettem inkább egy 65-ösben. Volt LG C2, S90C, de összességében, nekem a Philips sokkal jobban bejön. A mozgásmegjeleníatés, és az interpoláció messze jobb, mint a másik két cégnél, tehát ha tv-t nézel, sportokat is mondjuk, akkor ez jobb választás. Arról nem beszélve, hogy Android rendszerű, ami sokkal jobban testre szabható, sokkal több az app hozzá + bónusz: az Ambilight, amit nagyon könnyű megszokni, de utána nem tudsz nélküle élni :D
-
Ébri
senior tag
Kábelek bedugásánál észleltem, hogy (szerintem ) jól becsavart talp-csavarokkal a G4 egész nagy oldalirányú mozgásokat produkál, ez normális a nagy méret miatt? Nem nézegettem hol mozog, meg feszegetni se nagyon akaratm. Előző Sonynk stabilabb volt jóval, de ott nem is közepén fogta négy csavar. Szóval nem tudom, hogy aggódjak, meg próbáljam nézegetni, vagy ez normális.
-
belan
addikt
válasz
binko #103695 üzenetére
Mini led tcl c765 2024 modell ajánlom 400 ezer ! nekem volt Philips 718 /12 is nagyon szép képe van filmre jó mozgásmegjelenítés is jó benne ! Játékra nem igazán jó sok a válasz ideje , lg b4 vedd ha oledet választasz ! Samsung QD-oled 65s90c meg már sajnos nincs ez torony magasan legjobb választás lenne főleg 65 460 volt a telekomba . Zoli ennyiért visszautasíthatatlan ajánlat vegyél kettő is .
-
válasz
Vhiktor #103676 üzenetére
Ja alternatíva lenne, ha lehetne valahol még kapni, és most nem az ilyen outletes meg himi humi boltokra gondolok...de ha tudsz G3-at 65 vagy 77"-ost hivatalos 5 év LG garanciásat bontatlanul, kérlek linkeld már be, vagy jöhet privatban is, köszi 👍
Ja, és nem 2M-ért, mert eMAG láttam ennyiért 😂 😂 😂
-
binko
újonc
Sziasztok, mivel a milyen tv-t vegyek topicban elkallódott, itt is megkérdezem:
Lg B4 vagy Philips 718/12 -t vennétek inkább? Belépő szintű OLED mind a kettő, de jelenleg 500e alatt meg tudnám venni őket újonnan 65" méretben. Esetleg egyik sem ajánlott és nézzek egy olcsóbb MiniLED-et?
-
Csabi1984
addikt
válasz
undercover #103684 üzenetére
köszi az infót
-
Csabi1984
addikt
válasz
Swami #103669 üzenetére
Teljesen megértelek! Basszus nem 4-5 éves Tv-ről beszélünk hanem azért 0-3 év közti ha jól sejtem főleg a garanciára hivatkozás is.
Egy dolog az ha te okozol kárt benne mert figyelmetlen vagy de basszus itt egy olyan személy okozta aki nem a tárgy tulajdonosa azaz Ő kárt okozott. Csak egy kis karc, kösz szépen. Jó ne fizesse ki a TV-t akkor csak az esztétikai hibáz hozassa helyre
Ez mit jelent összegbe az egy másik tényező. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Nem tudok ranagyitani a tablazatra, de mintha már ezt küldte volna nekem valaki, ha az amelyikre gondolok akkor annyit is ér
Hozzateszem hogy samsung esetében is sokszor lehetett olvasni hogy le vettek a fenyerjet vagy éppen adtak rá fw frissítették során
Ehhez képest én akármikor kalibraltam samsungot hajszál pontosan ugyanannyit mertem mindig fw-től függetlenül.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Hunspikey azt írta hogy az már ez az fw volt, de akkor deritsuk már ki valahogy
-
KubanitoS
veterán
válasz
szkutyi #103685 üzenetére
Kicsit kutakodva azt már látom, hogy a C széria az arany középút, a G széria meg a csúcs. Én teljesen átlag user vagyok, nagyrészt menne a Telekom tévé, meg a streaming rajta.
Szerintem elmegyek majd Media Marktba, aztán élőben megnézem őket, de jelenleg nem érzem azt, hogy számomra megérne másfélszer akkora árért a G szériát választanon a C-vel szemben.
-
undercover
őstag
válasz
Csabi1984 #103637 üzenetére
Webos24-nél 23.20.50 a verzió szám.
Meg a TV információnál van, hogy webOS24/9.2.0-26.
Vhiktor: A fórumtársnál még nem webos24 volt akkor. De igazából már elvesztettem a vonalat jobb lett-e vagy sem. De én láttam olyan fórumokat, ahol javulásról számoltak be.
Én amugy követtek egy patreont, ez alapján szoktam beállítani a TV-t.
Itt van: [link] -
KubanitoS
veterán
válasz
szkutyi #103682 üzenetére
Bocsi, nem a G3-ról beszélek, azt nem találtam első nekifutásra készleten.
A C3-ról van szó.
Ehhez képest van a 300k árelőny.
-
szkutyi
addikt
válasz
KubanitoS #103681 üzenetére
Nem nekem szólt a kérdésed de:
[link]
Szabad szemmel?vak teszten szerintem csak kivetelesek mindanák meg...
Áh bakker most hogy újra össze néztem a kettőt..hát vicc baszki..és ezt így megcsinálta az LG..gyakorlatilag ugyan az a kettő tv, csak kapott 144hz-et a 120 helyett...még van ahol roszabb is egy hangyaf...nyit a fényerőben .....színfényerők kotta ugyan az..+-2nit talán..xd -
szkutyi
addikt
válasz
KubanitoS #103678 üzenetére
Kurva jó készülék.! A g4 szerintem csak egy facelift...kicsit többet tud fényerőben, és 144hz...ennyi...szerintem csak szoftveresen van tovább húzva azt csa...jól megoldotta az LG..
Én nyugodt szívvel engedném el a g4et a G3 és +300k miatt
UI. Legtöbb anyag még a g3at sem használja ki -
ρσгτσ
addikt
válasz
Swami #103669 üzenetére
Tegyük fel találsz egy figurát, aki kifizeti a piaci ár felét. Megegyezel a károkozóval, hogy ő kifizeti a másik felét. Aztán amikor eladnád, megjelenik néhány érdekes "anomália" a kijelzőn, ami miatt eláll a vevőjelölt a vásárlástól. Akkor mit csinálsz? Mennyit ér a TV?
Szerintem nem neked kell foglalkozni a TV értékével és az eladással. Vagy térítse meg a károd, ami a javítási költség, vagy fizesse ki a TV -t és vigye el.
-
-
Swami
senior tag
válasz
ρσгτσ #103656 üzenetére
Igen én is valahogy így gondolkodom, csak próbálok nem kizárni más megoldást is, de valahogy mindig visszatérek oda, hogy egy kifogástalan tv volt, most meg nem az és benne vagyok a javításban is, de a technológiából következően nem lehet javítani, a panelcsere pedig még drágább, mint egy új tv. Remélem most már ideér a szervizes és ad egy szakvéleményt, amiben leírja, hogy nem zárható ki a sérülés miatti meghibásodás a jövőre való tekintettel, (és ez igaz is). Utána meg, ha nem együttműködő, pereskedhetünkn is....
Sajnálom az egészet, mert odafigyeléssel elkerülhető lett volna.
Két hét múlva jönnek tetőablakokat cserélni. Az biztos, hogy minden is be lesz hordva egy biztonságos szobába. 😄 -
Vismajor01
addikt
válasz
szkutyi #103664 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van, a készülék sérülése nem jelent garanciavesztest. A gyarto/forgalmazó felelőssége bebizonyitani, hogy a sérüléséből ered a probléma. Garis autot megkoccolok a parkoloban akkor ha beszrik a váltó szted megtagadjak a garanciát? Na ugye, ez nem csak kocsiknal van így hanem mindenhol.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Vhiktor #103663 üzenetére
Ami most van LG tévé, annak már azért kicsit elavult a lejátszórendszere, valami "képek és videók vannak" azt hiszem és úgy lehet kiválasztani a csatlakoztatott eszközöket, ahol ha lejátssza a tévé a filmet kb 3 almenüből kell kiválasztani a másik nyelvet, vagy feliratot stb... Kényelmetlen, egy VLC meg nem. Ennyi...
Szóval akkor erről a tévéről lenne szó?
Ennek van alternatívája, vagy ne is nézzek mást, mert ez most a best buy?
Képbeégéssel mi a helyzet? A mai újakat is érinti, vagy azóta kitaláltak már valami új technológiát, ami azért segíthet a helyzeten? Nyilván nem 8 órán át menne ugyanaz a csatorna nálunk sem.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Quadgame94 #103661 üzenetére
Köszi, random rákerestem és elég jókat látok róla. Ez high end kategóriás LG tévé a jelenlegi piacon?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Szeretném karácsonyra meglepni a családot egy OLED tévével. Az elsődleges célpont az LG lenne (a Magic Remote is nagy kedvenc), de szóba jöhet esetleg Philips is.
Méret 65-70", de ahogy látom (lehet rosszul) a 70" nem igazán van, 77 viszont már nagy méretileg meg árkategóriában is. Azért 1 misi alatt maradjunk, de láttam 600 körül is 65-ös LG oledet.
Sajnos még nem mélyedtem el az oled témában, így gondoltam itt kezdenék, hátha van itt a topikban valami titkos best buy, esetleg egy csúcskategóriás kifutó TV, amit jó áron el lehet csípni, ilyesmi...
Ami még fontos, hogy HBO Max, Netflix, Disney legyen rajta, meg esetleg menjen a VLC is (utóbbi esetében vannak kétségeim, de nem kizáró ok, ha ez nincs). 2.1 hangprojektorom van, azt szeretném használni.
Jelenleg egy 6 éves sima LED LG tévém van 65"-es, azt váltaná.
Van valami javaslatotok?
-
Celtis
veterán
válasz
Swami #103651 üzenetére
Mi lesz, ha el akarnád adni...? Rossz kérdés. És ha holnap véletlenül betöröd a kijelzőt, akkor mennyivel fog kevesebbet érni a karc miatt a roncs?
100 ezerért zavar. karc, 150-ért meg nem fog zavarni? Ezt csak te tudod eldönteni.Én lehet elfogadnám és megpróbálnám eltüntetni valahogy. Segítettem?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Swami #103654 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, hogy így mennyit ér. Az a lényeg, hogy előtte egy jó állapotú TV volt. Így számodra a TV ára az akkori értéke, mielőtt a sérülés történt...
Hogy ez majd később, a készülék rendes használata mellett, normál üzemi hőmérsékleten mennyire lesz rosszabb, azt te sem tudhatod. Lehet évekig használható a TV, és esztétikai hibán kívül semmi gond nem lesz vele. Vagy lehet 2-3 hét múlva jönnek majd elő a problémák és használhatatlan lesz.
-
Swami
senior tag
válasz
Vhiktor #103653 üzenetére
Biztosítás nincsen rajta, a házbiztosítás nem fizet, mert nem biztosítási esemény.
Az rendben, hogy a felét buknám, de ezt akkor is, ha nem lenne karcos. Itt az a kérdés, hogy az amúgy megkapható összegből mennyit alkudna a vevő, még mennyit kellene engedjek a karc miatt, mert az lesz itt az értékvesztés, amit mindenféleképpen ki akarok fizettetni a fickóval.Többkörös fűtési rendszer van, elég bonyolult, de amúgy persze azzal engem sem etetett meg. 😄
-
Swami
senior tag
Sziasztok,
van egy 65 S90C-m, amit megkaristolt a szerelő, aki a kezdeti együttműködés után most már nem annyira akar új TV-t venni helyette, meg kijelzőt cserélni sem; a kijelző csere munkadíjjal bruttó 470.380.-ft.
A fotókon, amik nem túl jók, mert képtelenség fotózni a TV-t, látszik, hogy elvileg nem sérültek a pixelek, csak a bevonat. Viszont senki se tudja nekem garantálni, hogy a későbbiekben sem lesz gond velük. Namindegy.
A manus most fizetne 100 ezer pénzt, plusz a ház fűtési rendszerét optimalizálná, beállítaná ingyen. Nem vagyok meggyőzve ezzel egy pillanatra sem.
Mert mi van, ha el akarom adni? A vevőnek mennyit kell engedjék a "kis" sérülés miatt? Szerintetek mennyiben lehet forintosítani az értékvesztést???
Köszi!
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Ébri
senior tag
válasz
Újbeszálló #103647 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, a 4. sarkán végül megadta magát. Nem is látszott, hogy van rajta valami. Most már a beállításokat kell megkeresnem és használni
.
-
Ébri
senior tag
válasz
Daryl Dixon #103645 üzenetére
Köszi, hogyan tudnám akkor leszedni?
Most elindítottam, de sokáig nem merem használni, nehogy ráolvadjon.
-
-
Ébri
senior tag
Sziasztok! Vettünk egy G4-et, összeraktuk, viszont a végn mikor a fóliát kéne lehúzni, a lehúzást mutató műanyag lejött, de úgy tűnik, fólia nincs alatta. Látványosan fóliának kéne lennie? A csomagok nem nagyon kibontottnak tűntek, szóval nem visszaküldöttnek tűnik.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #103639 üzenetére
Szombatom már vastagon 13.40.76 volt.
De a német gyökér még a 13.40.75-re hazudta hogy +100nit FMM-ban.
De kamu, fotók alapján is már látni lehetett, illetve te aztán méréssel megerősítetted.
Azt hogy utána kellene állítani csak kérdezte valaki.
Én írtam neki hogy kizárt mert van EOTF görbe ami miatt még ha +500 nit jött volna (0 helyett
) akkor sem kellett volna semmit utána állítani.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
undercover #103635 üzenetére
Amúgy ez az infó honnan van hogy emelkedik a fényerő es hogy utána kell állítgatni? Abból a semmitmondó videóból amit egyszer linkelt valaki? Mert az nem releváns.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Na most mocsy fórumtárs G3-án már ez a fw volt vagy sem (én nem néztem meg a verziót)?
Azon a szombati napon elérhető legújjabb fw volt. -
szkutyi
addikt
válasz
Utána állítani?mint pl??
-
Csabi1984
addikt
válasz
Végülis akkor a Webos24 milyen verzió számot kap?
-
-
undercover
őstag
válasz
Csabi1984 #103625 üzenetére
Nos a menü nem változott, bejött néhány új funkció. Ilyen chatbot meg nem tudom mi még. De 99%-ban ugyanúgy nézz ki.
Viszont elvileg az elmúlt hetek frissítése után szebb lett a kép. Csak utána kell állítgatni mert a régi beállítások már nem 100%-ban jók az új frissítés után.
A hátrány, hogy a képernyőkímélő nem kapcsol be csak 30 perc után azt hiszem. Kivéve a kezdőlapon ott bejön 3 perc után. -
-
makoss
veterán
válasz
Daryl Dixon #103615 üzenetére
Én 500eFt-tól többet nem fogok tévére áldozni, mint ahogy vga-ra sem költöttem ennél többet.
-
válasz
undercover #103629 üzenetére
A G széria EVO paneljét is elég hamar megkapta, de a remény hal meg utoljára.
-
Sziasztok! Várható esetleg a LG OLED C5 vonalban az MLA panel megjelenése?
-
Celtis
veterán
A 77G4-nek van hagyományos VESA felfogatási lehetősége is, ugye jól látom?
Hajlok rá, hogy a balul elsült TCL kaland után vegyek egy rendes tv-t. -
Csabi1984
addikt
Aki megkapta az os24-et van kulonbsega os23-hoz képest? Értem ezelőtt pl menü változás stb?
-
Calogero
addikt
válasz
Daryl Dixon #103610 üzenetére
A gyári talp egy picit hátrafelé dönti a panelt.
-
undercover
őstag
Hali!
Ma már nekem a C3-ra kijött a Webos24 frissítés.
Igazából nagy különbséget nem vettem észre.
Csináltam pár képet bár nálam a C3-ba nincs annyi kakaó a fekete részekhez. Meg lehet a fényviszonyokat se voltak ideálisak a TV-n szebb a végeredmény mint a képeken...
Nekem ez filmaker HDR mód. -
Quadgame94
őstag
Sziasztok! 42C2-hez vennék egy monitor vagy tv tartó állványt vagy fali kozolt. Olyat keresek amivel le fel mozgathatnám, mert állva is akarok dolgozni. Tudtok esetleg ilyet ajánlani?
-
dropi
senior tag
válasz
HUTCHDB #103443 üzenetére
Szia, bocs, hogy csak így később, de ahogy látom, hasonló tv nézési szokásaid vannak, mint nekem. Én is minden tévémen fullra felhúzom az interpolációt (szappanopera hatást), én is sok tv adást nézek, sportokat leginkább. Nekem sokáig volt egy LG C2-esem, aztán gondoltam, rendelek egy Samsung S90C-t, ha már mindenki nagyon odavan érte. Na az pont a tv adások felskálázásában es a mozgás kisimításában volt a leggyengébb. Ezekben az LG is elmaradt a Philipstől. Nekem most egy 65 colos 718-asom van, és ezek ráadásul egymás mellett is megvoltak, szóval össze tudtam hasonlítani ugyanazzal az adással, és messze a Philips nyert nálam ebben két tényezőben, ami nekem a legfontosabb volt.
Ha esetleg gondolod, valamikor átszaladsz és meg tudod nézni itt, hogy ilyesmire gondoltál-e. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vismajor01 #103616 üzenetére
Na pont ilyenre gondoltam.
Így valóban jobban adja a nézés, tehát "elhiteti" úgy, mintha szemmagasságban lenne?
-
Sasi001
senior tag
válasz
Vismajor01 #103616 üzenetére
Kihúzható a tartó? Mintha gond lett volna vele ha jól emlékszem. Megoldódott?
-
válasz
makoss #103614 üzenetére
Jelenleg egy 65"-os C1-et nyúzok már 3 éve és imádom, és tökéletes minden tekintetben, egyszóval annyira nem hajt a tatár, és ha már váltanék akkor nem C szériára és nem 65", mert szerintem akkora előrelépés nem lenne...igen drága, én is várok egy nagyobb leárazást, ha a 77"G4 lemenne 1M alá azt már megvenném!
-
makoss
veterán
válasz
Daryl Dixon #103610 üzenetére
Nekem is bosszantó miért van így
De jelenleg egy C4 is megfelelne, a G4 nagyon drága -
válasz
makoss #103607 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de az eredeti talp hozzá közel 100K, és ha vennék hozzá, akkor kizárólag gyárit! Kivárom amíg lesz talpas változatú, ha nem akkor majd akkor veszek G szériás LG-t ha csomagolják hozzá! Tudom elég gáz a gondolat menetem, de ha már több mint 1 millát kiadnék egy tévéért, adjanak már egy rohadt talpat hozzá 😳 És nem, nem a 100K,csak egyszerűen elvi kérdés nálam az ilyesmi, nem tehetek róla, ilyen vagyok...
-
Sasi001
senior tag
válasz
Atomgeszi #103587 üzenetére
“Most ugye a TV állvány magassága miatt kérdéses, hogyha vajon dönthető falitartót veszek, akkor az valóban javít-e a látószögön, hogy mintha szemmagasságból lenne nézve.”
Kérdés, hogy milyen távolságból nézed. Nálam a nézési távolság kb. 6 méter. Ahogy elnézem ennél a távolságnál és magasságnál szerintem nem igazán számítana ha megdöntve lenne. -
makoss
veterán
válasz
Daryl Dixon #103586 üzenetére
A talp nélkülihez is lehet talpat venni.
-
hunspikey
őstag
válasz
M@trixfan #103588 üzenetére
János666 kalibrálta és kiváló munkát végzett.
Azt gyűlöltem és semmivel nem lehetett segíteni rajta hogy minden sötét alapon mozgó világos felület színhibával, utóhúzással mozgott.
Pl Walter Mitti titkos élete, még az eleje felé amikor utazik el a repülővel jelenet, fentről mutatják a felszállópályát, és a hatalmas fehér felfestés ordenáré sárgás zöldes utó csíkkal lett megtoldva a plazmán.
OLEDen hibátlan. - nekem ez a szubjektív véleményem
-
Atomgeszi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest