Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
os!
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Kikapcsolva nem látni, inkább fehérnél szembetűnőbb. Mintha darabokból állna a panel és ez lenne a perforáció.
Néztem hétvégén féléves 42C4-et de nem vettem meg pont ezért, gondolván egyedi gond, aztán elmentem MediaMarktba és a kiállítotton nem látni annyira mert vegyes képet mutat, meg is vettem a 42C5 -öt, nem gondoltam volna hogy ez is...aztán itthon nézem ugyan az

C2-nél semmi ilyesmi. C3-hoz nem volt szerencsém.A használt C4 ment kb ezer órát, de kétezret nem, és nem húzta ki az áramból használat után és ugye ott is csont ugyanez volt mint ezen új C5-nél ami nálam van.
Full fehér képnél kb 30cm-ről a fejem balra-jobbra mozgatom és jól látni a dolgot.
-
eL Geri
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Én úgy értettem, de nem én teszteltem, hogy visszakerült a DV lejátszás az MKV-k esetén is.
Viszont P7-es DV-t semmiből nem játszik le, eddig se, most se. Ez eddig nem volt akkora gond az MKV-k esetén, mert mindenféleképpen HDR-re fallback-elt. Most viszont nem fallback-el HDR-re, hisz tud DV-t MKV-ből... csak épp a P7-el nem tud mit kezdeni, és itt a kis buta már megáll. -
Tyrone89
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Kiderült, hogy nem a plex a probléma oka, jól sejtettem hogy a dolby vision van elcseszve. Két sorozat egy egy epizódját megnéztem aminél látta ezt a sáv anomáliát, és egyikben sem volt jól megadva az rpu-ban az active area érték. Javítottam és gond nélkül megjelenítette neki utána
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Régebbi szériás lg oledeken gyakori probléma volt, hogy 1d lut feltöltés után rengeteg hiba lett, többek között poszterizáció és jobb volt a gyárinál maradni, igaz a gyárival is lehettek problémák, near black chrominance overshoot és egyéb finomságok. A mai lg-k ebben már nagyon jók, G5-el volt HDR esetében megint probléma, de fw frissítésekkel szépen kijavították, kb 98%-ban (majd ha végre elkészül a tesztem abban lesznek felvételek dolby vison vs hdr összehasonlítás miatt).
-
Yodamest
veterán
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
"A teszt időtartama alatt minden tévét az adott modellhez ajánlott előkalibrációs beállítások szerint állítunk be, de maximális fényerővel. Minden tévé napi 20 vagy 15,5 órán át, összesen heti 126 órán át fog működni, naponta nyolcszor kikapcsolva"
A kiragadott idézet miatt az eredmény részigazságokat tartalmazhat csak. Ezt az igénybevételt semelyik technikával rendelkező (edge/direkt/miniLED-LCD, WOLED, QD-OLED) normál konzum televízió nem bírja sokáig. A grafikonokat átnézve látszik, hogy általában az alacsony fényerejű (LCD pl. Hisense A6H és OLED is, pl. LG A1) TV-k bírják fényerő csökkenés nélkül (vagy csak kismértékű csökkenéssel). Ebből is arra a következtetésre lehet jutni, hogy "értelmes" fényerővel jóval hosszabb ideig bírják a kijelzők. Pl. az A1 SDR 100%-os ablakban ~17000 üzemóra elteltével sem veszített a ~130 nit-ből.
Az SDR (eredeti) szabvány szerinti 100 (120) nit-en üzemeltetve az OLED TV-t (HDR/DV teljes fényerő) fényerőcsökkenési, beégési problémával nemigen kell szembenézni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
C1 -et fényes nappaliban használtam WBE -vel, ami 3 évig volt a készülékben. Oké, nem volt egy magas nites Mini LED, de azért kiszolgált. Fényerő csökkenést én nem vettem észre, ha volt is, akkor nem jelentős.
Mellette QD OLED -volt, nagyjából állandónak tűnt a különbség a két TV között.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Csak erről az 1 dbrol tudok nyilatkozni, nem szoktam ennyit hajtott tvvel találkozni. A sok pixeltisztitas utan nem mgelepo hogy elobb utobb elkezd csökkenni a fényerő, degradalja a képet, ezért sem ajánlja a sony orrba szájba futtatni. De valószínűleg ez a qd oledre is igaz, meg úgy általában az összes megjelenitore. Nekem a sima va paneles tv is vesztett a fenyerejebol jócskán az ido előrehaladtával, felet sem tudja mint új korában.
-
Yodamest
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
De ha csak simán a brightnesst veszem lejjebb 50-ról 35-re, az is ugyanezt csinálja nem? Csökkenti a csúcs fényeket és csökkenti az általános egyébkénti fényerőt.
Na de igazából mindegy is, csak azért hoztam fel, hátha valaki szerint van lényegi különbség és mondjuk tilos a csúcsfényekhez nyúlni vagy ilyesmi. Mert én pl. mindig úgy állítom be az optimál fényerőt, hogy a csúcsfényeket lejjebb veszem, a fényerőcsúszkát pedig érintetlenül hagyom.
-
-
blakey
titán
-
Rogiii
aktív tag
válasz
szkutyi
üzenetére
[kép]
Élőben sokkal markánsabban jelentkezik. Ha nem egyszínű képet nézek, hanem filmet vagy videót akkor is simán látható.
A telekom előtt pedig le a kalappal, mert tegnap délután jeleztem nekik a hibát és még tengap este átadták a futárnak a másik készüléket. Nagyon segítőkészek voltak. -
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
A Telekom SEI800DT box-ban elvileg ugyan olyan hardver van (SoC: Amlogic S905X4, CPU: ARM Cortex-A55), mint a Dune HD Homatics Box R 4K Plus-ban. Elvileg 5, 7 (FEL, MEL), 8 DV profilok is kijönnek belőle.
A box-ra telepített Vimu player 5, 7, 8 DV profilokat is lejátszik (FEL-t úgy tudom nem). Coreelec/Kodi-val talán sikerülhet a FEL is.
Hogy ténylegesen milyen jel jön ki, azt 6 öregasszony sem tudná megmondani, illetve Vhiktor igen, ha tudná tesztelni
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Lutal jobb eredményt lehet elérni (leegyeszerűsítve sokkal több, több 1000 ponton lehet korrigálni), leginkább profi helyeken számít, van aki direkt ez miatt vesz/vett LG oledet, mert támogatja. Consumer szinten Pisti bácsinak nem annyira számít
, mert annyira jók az LG-k, hogy megfelelő manuális kalibrációval is hasonlóan jó eredményt lehet elérni, LG esetében pl Te nem látnád a különbséget a 2 között (sokan nem, még akár profik sem), még akkor sem ha egymás mellé vannak téve.Lényegében minden tv gyárilag lutot tartalmaz, ez adja a kalibráció alapját, erre jön rá a felhasználói menuben állított érték, de az már lényegében csak ezt korrigálja, ha vacak a gyári lut akkor probléma lehet, ebben az esetben a gyári lutot felülírva sokkal jobb eredmény érhető el.
De valahol a LUT kalibráció követlemény.
Jelenleg az LG és TCL támogat 1D és 3D LUT kalibrációt, a többiek nem. Philips pl csak 1D lutot (azt sem acélosan).
Szóval a lényeg, hogy consumer tvknél ritka a LUT feltöltésének lehetősge, professzionális kijelzők kiváltásága volt ez jó ideig, ezért amikor az LG elérhetőve tette a LUT kalibrációt az nagyon nagy fegyvertény volt a kezében, sok filmesnek, coloristnak jóval olcsóbb alternatívát jelentett a profi grading monitorok árához képest, hasonlóan jó végeredménnyel.Az is hiba amikor sokan a LUT-ra kb megváltóként tekintenek, mert ez sem igaz, mert ne tud megoldani midnen probléámat, ugyanis egy igazán jó kijelző lineárisan reagál, akkor akár egy sima 2 pontos fehéregyensúly beállítással jobb eredményt ér el mint egy nem lineráisan reagáló de 3d lut képes megejelnítő. De ez már más téma.
A lényeg, hogy ez fegyvertény volt az LG kezében, ami most meg már nincs meg, ráadásul úgy, hogy ez nincs kommunikálva a vevő felé.
Kicsit olyan mint amikor a samsung ugyanazt a modelt egyszer ips máskor meg va panellel szereli, vagy qd oled helyett woleddel, amivel nem lenne baj, ha tákékoztatva lenne a vásárló. Tehát ugyanazért a pénzért nem uyganazt a minőséget kapja röviden.Én ezt most csak leegyszerűsítettem, nem szakmai írás, csak az érthetőséget akartam elérni.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
És az a röhej, hogy nem az alap kotta 0 nites fekete villog, hanem egy elég szép láthatóan szürke "fekete" az alap és ez emelkedik tovább villanásszerűen. Szemre kb olyan a fekete, mint a legutolsó gen pana plazma fekete - tehát olyan 0,003 magassága, ami sötét, de a szélesvásznú területen kívüli valós 0 nithez képest nagyon könnyen meglátható.
Szóval van egy video anyag, mely 50-es fekete szint mellett nem tud 0 nites feketét és ez villog. De ha beteszem "vivid"-be akkor meg jó - szerintem ez óriási baki.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez nem ennyire egyszerű.
Ugyanis a gond az hogy vannak filmek és jelenetek ahol csak bizonyos képi módokban villog a fekete.
És ez már gond, mert ha van olyan profil ahol minden fekete részlet meg van de mégse villog akkor értelemszerűen a villogó profil hibás.
A netflix Kavos sorozatának alvilági jelenete pl ilyen.
És a mostani firmware előtt bizony a Filmmaker hibás volt mértem villogott míg az élénk meg nem.
-
alaves
addikt
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Nálam nem villog . Csillagok között BR ben , Batman filmjei BR ben meg virágboltiban is megvannak. Philips 706 és Lg C2, mindkettőn megnéztem pár jelenetet most erre figyelve,de alapból sem tűnt fel.
Oppenheimert nem tudom, elég volt egyszer végigszenvednem moziban, ott mintha valóban valami lett volna a pécsi moziban. -
Aurig@
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Igaza van John D'oh-nak.
Nolan film a: Csillagok között, Eredet, /ezt a két filmet többször láttam, többféle verzióban: Blu-ray lemez, Blu-ray remux illetve UHD Blu-ray remux/ Tenet, a Dunkirk stb., de nekem egyik sem villog.
Elég jó még a szemem se közelről, se távolról nem látok villogást. Mindegyiket láttam többször is.
(Az, hogy sokan írják, még nem biztos, hogy úgy is van. Sajnos sokan a tömegnek hisznek, én mindig annak, amit látok.
Ha 100 emberből 95-nek nem ízlik egy étel, akkor onnantól kezdve rossz és ehetetlen, mert többen így gondolják? Akkor a maradék 5% ki tudja mit evett, mert összességében rossznak kell lennie, hiszen többen alátámasztották, hogy nem jó.)
Nem szabadna ilyen állításokból kiindulni. -
John D'oh
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Elhiszem neked, én csak azt mondtom, hogy ÉN nem vettem észre. Az Oppenheimert mondjuk kihagytam pont, de szó szerint az összes többi Nolen filmet néztem pedig.
A bizonyos sötét jeleneteket érintő flickering mint jelenség attól még létezik ezt már sok forrásból megerősítették, erről szeretnék többet megtudni, hogy van e rá valami beállítás vagy valami amivel kiküszöbölhető ha ilyenbe szalad az ember.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Azért mert ez egy részlet észlelési távolság, tökéletes szemet és képminőséget (teszt ábrát) feltételezve. Ráadásul állókép esetén! A mozgósor felbontás egy akció film esetében viccesen alacsony. De leginkább azért, mert nem ezen szempontok alapján választ nézési távolságot az ember, hanem a betekintési szög, vagyis a személyes ergonómia alapján…
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Játékhoz addig jó közel ülni nagy képernyőnél, amíg nem kell folyamatosan belátni a képernyő távoli pontjait. Mert ahol folyamatosan be kell látni, pásztázni a képernyőt, az hosszútávon elég fárasztó tud lenni, és szerintem nem is igazán egészséges.
Célzás/középpont, térkép, skillek, csapattársak...stb.
Főleg, ha pörgős játékról vagy játékmódról van szó.
Szerk.:
Nyilván ez játéktól is függ, de ott azért ez a mozis "főszabály" nem feltétlen érvényes.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Bomba ár! HP Elite X2 1013 G3 - i7-8650U I 16GB I 512SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Az már az F-nél jár...

77S95D -n... De a többi tvn is. Van LG Oled Samsung alacsonyabb kategóriájú, TCL...

Vhiktor