Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Latency
üzenetére
Köszönöm, megnézem majd.
DLNA lejátszást sem találom, mármint, hogy a hálózaton elérhető NAS-ról tudjak filmet lejátszani. Ez is valami applikációból megy?
Vezetékes netet adtam a tévének, nem wifit. A miracast-os kivetítást kipróbáltam, az működik. Kodi-t lehet rá telepíteni? (most nézi a feleségem, nem tudom nyomkodni.)
-
hunspikey
őstag
válasz
tipcsi72
üzenetére
Mert lehetetlen volt belőle 4k-sat csinálni a fogyasztása miatt, illetve a hdr-hez sincs köze sem. A foszfor azonnal károsodott volna ilyen fényerő szinteken.
Ahogy mondtam bármelyik oled jó lenne.
Ennek ellenére én lg c4-et vennék, az igazán jól belőhető plazmásra! G4 még jobb de nem kell ha nem hdr - ezel.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tipcsi72
üzenetére
LG -nél van Dolby Vision, DTS, ha ez fontos. Illetve G szériában az alap 3 éven felül ad még 2 év gyártói garanciát csak a panelre.
Az LG mellett általában az szól, hogy rugalmas és nagyjából könnyűnek mondható a garanciális ügyintézés. Szemben például a Samsung -gal.
Ha a 600 ezres keret tartható számodra a tervezett 55 colhoz, akkor szerintem jelenleg S95D vagy G4 a legjobb választás.
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
65" ban, 700k körül, mik most a bestbuy tv-k?
Dolby Visionnal, DTS-el, Dolby Atmossal, leginkább eredeti nyelven nézek filmeket, Plexről, MAX, Disney Plus, Skyshowtime, Netflix, Apple TV+, Prime
Köszönöm szépen!
-
hunspikey
őstag
válasz
tipcsi72
üzenetére
Plazkásoknak nagyon nehéz tanácsot adni mivel alapvetően totál rá vannak kattanva a plazma mozgásra amihez fogható sincs ma már. Az oled brutálisan keményen mozog, elsőre szokni kell. Félre ne érts nem hibásan mozog csak a látásunknak nem olyan kényelmes módon mint az inpulzusos plazma belövések. Az oled kint tartja végig a frame - et a 1/FPS ideig és utána azonnal vált nincs átmenet. Általában a 24p 5:5 pulldownban megy hibátlanul de mint mondtam : frame hold van ezért bizony ugrálni fog elsőre. De simán szokható.
A g20 egy jó öreg panasonic jó szar (0.04 nit) feketével 90 nit alatti csúcsfénnyel, 10 körüli szintenkénti delta E értékekkel szóval naa... harmat. A mai oledek bármelyike keresztbe nyeli.
Kérdés csak az hogy meg tudod e szokni hogy vége a plazmás - sajátos és nagyon szerethető képi világnak. Nekem könnyű volt pedig VT60-ról jöttem.
-
-
Csandi
addikt
válasz
Cs.Tamás
üzenetére
A80L régi, nem ajánlott a másik kettőhöz képest.
C4 - én ezt venném
S90D - ez a modell csak 65 colos méretben QD-OLED itthon, a többi csak WOLED tehát ugyanolyan technológiás mint az LG, cserébe abban az LG jobb. Vagy S95D-t nézz 55-ösben és akkor a Samut javasolnánk, vagy 65-ös S90D-t. -
Cs.Tamás
friss újonc
Sziasztok!
Első oled tv vásárlása előtt állok és nem tudok dönteni 3 tv között.
Fele-fele arányban nézek sima tv és streaming tartalmakat letöltött filmeket.
55 colban gondolkodom.
Sony XR55-A80L
Lg Oled 55 C4
Samsung QE55S90D
Melyik a 3 közül? -
tipcsi72
csendes tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi, most már kezdem vágni.
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ok. Oled, 55"-ban melyik hasonló mint a panasonic G20-asom?
-
Csandi
addikt
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Na igen ez lutri.
De ha most vesztek egy 83G4-et az is álleejtős lenne nem kicsit, és nagyon sokáig maximálisan kiszolgálna. De ugyanez 77 Samsura is igaz
LG-t már ismered, bár C-nél jobb a G, Samunak vannak dolgai amit én nem szeretek, de szigorúan a képet nézve jobb mint az LG. -
Fr3eWar
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Köszi, nem most-azonnal téma, legnagyobb gyerek 9 éves lesz, még nintendo switch szinten van, szóval nagyon nem számít a game mode egyelőre, de 1-2éven belül lesz gondolom valami komolyabb konzol neki.
Rákerestem és lesz a 2025 lineup-ban 83 QD, csak kérdés, hogy EU-is kap belőle vagy csak WOLED paneles jön, legalábbis ami cikket olvastam erről szólt. -
bacus
őstag
Megvettem, felszereltem, behangoltam a ma vásárolt samsung S90D tévét.
Két dolgot szeretnék:
1. engedni a rögzitést. Ezen leírás szerint próbálkoznék, be is tudok lépni a hospitality menübe, de ott nem tudok tovább menni. A hospitality-re beenged at is tudnám állítani, onnan vissza tudok menni, de a menüből nem tudom mivel kéne kilépni (csak kikapcsolással tudok), illetve az 1234 gombokat megnyomom, de nem jön fel a service menü..
Valamit biztos rosszul csinálok, van ötlet?
2. digi a szolgáltató, végig ment a hangolás, a kedvenceket be tudom sorrendezni, de rettenetesen zavar, hogy a csatornák sorrendje 2,4,6 stb (egyébként helyesen, letiltja a m1 nem hd-t, az lenne az 1-en, stb), de az első 10 csatornát szeretem átrakni, hogy a gyakran nézetteket közvetlenül tudjuk hivni. (megtanulhatnánk, de jobb lenne, ha nem ilyen össze vissza lenne.Közben ezt találtam:
"Samsung has deployed new service remotes for those TV with the new update.. you wont be able to access the legitimate service menu from end user remotes anymore, only Samsung authorized repair center will have access to the service remotes and they wont be sold... unless if someone tries to sell it on black market or something but thats incredibly unlikely."Ezek szerint ezen a tévén már az új firmware van, nem fogom tudni ezt megoldani.
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok
Felmerült a TV csere így kari előtt - mit kérsz karácsonyra - kérdéssort követően.
Most egy 2018 csúcs 65-ös samu van a nappaliban, (hálóba kis 48-as C-s lg oled).
Jó az LG képe, de valahogy vonzana a QD OLED, viszont abból csak 77-es érhető el.
Szobaméret falszakasz alapján jól állna neki egy 83"-os.
Kérdés így most, hogy LG 83G4 vagy Samu 77S95 vagy várjak még pár hónapot, hátha befut a Samsungnak 83"-ban a QD panelja? -
Laraxior
titán
Nem tudjátok, ha a mediamarkt weboldalán beteszek egy hamarosan elérhető terméket a figyelőlistába, akkor küld értesítést, ha ténylegesen is elérhető lesz, vagy figyelnem kell minden 5 percben az oldalt?
-
Csabi1984
addikt
Nekem 55C3 és egy 42C3 teljesen elégedett vagyok. Egyes filmek ilyenek hatásailag mások olyanok ha látványos a DV akkor teljesen elégedett vagyok
Ha meg maga a tartalom silány DV látványban az meg nem a kijelző "kevéssége". Azért megnéznék egy G4-et előben mennyire más a dv feeling. -
Peace
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Én is néztem pár filmet az elmúlt hetekben, amiben olyan stroboszkóp villogások és egyéb fényeffektek voltak, hogy majdnem be kellett csuknom a szemem. Brutál ez a G4. Azért gondolom, hogy a C4-el is bőven el lehet érni azt a HDR hatást, ami egy kellemes mozizáshoz kell. Játék módban be is nyomtam a dark room opciót, hogy kicsit visszavegyen a fényerőből, mert ott meg végképp durva lenne folyamatosan a max fényerejével. De gondolkodom azon is, hogy lehet HDR és DV tartalmaknál is belövöm, hogy a peak brightness ne high legyen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Peace
üzenetére
Én simán a nagyobbat választanám. Főleg, hogy mi sötétítünk is.
133" 16 fl-en moziztunk. Világos jeleneteknél ott is hunyorogtunk... Pedig a 16fl hol volt akár egy sima első OLED-hez képest is.

Most 77" C4. És bőven elégnek érezzük a fényerőt.
Értem persze, hogy vannak napkitörés videók, ahol tök jó, hogy hegeszteni lehet a fény mellett, de nem tudom. Szerintem ez nem arról szól. A Napba sem szeretek belenézni, mert feleslegesen terhelőnek érzem.Euronicsban kiállítva is volt egymás mellett WOLED és QDOLED. (jó, most nem pont ez volt a kérdés)
Egy picit érzékelhető volt, hogy nagyobb fényerő és színfényerő, de ezzel együtt olyan művibb is volt a kép. (Persze direkt biztos el is volt állítva, hogy mindegyik szarnak nézzen ki)
De párom ennyit mondott: "Jó, szép, színes, erős(ebb) a fényerő, de nem érzem azt az igazi OLED mélységet, hogy mélysége van a képnek"De én mindig azt mondom, hogy mindegy, hogy OLED vagy QDOLED vagy MLA... bármelyiket is teszi be a hálószobába/nappaliba, mindegyiknek kibeba.. jó képe lesz.
Ha meg valaki azon gondolkodik, hogy jaj hát hú az biztos még jobb lett volna, akkor lemarad az életről, mert mindig ezen fog gondolkodni, hogy mi hogy lehetne jobb és közben elfelejti élvezni azt, ami van neki.
(Mondom ezt én, akiben 2-3 évente elindul a hifibogár/képbogár, miközben már az előző rendszerre is az emberek 99%-a azt mondja, hogy hova ennél jobb?
) -
Peace
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Én is így gondolom.
Nálam pár 1000 Ft volt havonta a törlesztőben a difi, ezért lett G a C helyett. De ha 77 vs 83 a kérdés és bőven elfér a nagyobb tv, akkor szerintem érdemes a nagyobbat választani, még ha alacsonyabb is a fényerő. Vagy közelebb húzni a kanapét és akkor mehet a 77-es G4, nem? -
hunspikey
őstag
Srácok én nem tudom ti hogy vagytok vele de én mostanában folyamatosan veszem el az SDR fényerőt, mert sok.
Jelenleg 14-es értéknél szép világos és mozis.
Ezt 5 perce lőttem, tv mellett jobbra egy 3 x 1.75 méteres ablak nyitott függönnyel és teljesen felhúzott redőnnyel.
Iszonyú szépen beért egy év alatt a cucc!
14-es oled pixel fényerő és minden dinamikus fisz fasz kikapcsova: (skyshowtime: alkonyattól pirkadatig 12. perc környéke LG 77G3)
-
hunspikey
őstag
válasz
hello28
üzenetére
A 77 vs 83 esetében nem éri meg eldobni az MLA-t. Tehát a g4-et.
Az MLA iszonyú szép síneket ad hiszen sokkal nagyobb a szín volumen kicsit félúton van a QD oled felé.
Számomra (nálam g3 77 col dolgozik) a hdr végre valós hdr tud lenni, előtte c9-em volt sosem éreztem hdr - nek, inkább egy emelet csúcsfényű sdr érzésem volt mindig is.
Szóval szerintem 77g4
-
imre2016
csendes tag
Üdv! LG S95tr soundbart néztem ki, Logi Z906 váltására LG G3 TV-hez. Mi a véleményetek? Milyenek a soundbárok? Soha nem volt még nekem. Milyen térhangzással bírnak a külön hangszórósakhoz képest?
-
törölt tag
Sziasztok!
Halott pixel teszten kívül mit érdemes még futtatni egy új Samsung 65" S90D-n?
És halott pixelekre melyik youtube videó a legjobb?
-
tipcsi72
csendes tag
Üdv tagok. Panasonic g20 50" plazma tv van. Ami már több mint 15 éves, viszont már egyszer volt javítva olyan hibakód miatt amikor 4x villogott a led elől, azt javították vagy 10 éve. Namost ugyanez van, állítólag sok minden lehet, da ha kuka akkor milyen led tv-t ajánlanátok márkában és képernyőben. Oled-et javasoltak. Hirtelen néztem is egyet, iugyanis panasonic vagy samsungba gondolkodok, de lg is jó lehet? Samsung QE50Q60DAUXXH QLED 4K UHD Smart TV szürke - Telekom
-
Bati0501
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Köszi az infókat, jól hangzik!
Fantomas80: a futárszolgálatok is már elkezdtek csúcs közelében pörögni, ez is akár közre játszhat (pluszba).
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
Fantomas80
üzenetére
megeshet,mivel egyik legjobb tv, meg lg tv márka a legnépszerűbb tv itthon (is).
-
Peace
nagyúr
válasz
Fantomas80
üzenetére
Teljesen jó az a csóró 65-ös, mi is azt élvezzük már pár hete. Akinek akkora lakása van, hogy 65 feletti kelljen a nappaliba, azoknak legyen is pénze nagyobbra!
-
Peace
nagyúr
válasz
Fantomas80
üzenetére
Mégsem volt hazugság a kormánypropaganda, mindenkinek ge*i jól megy és G4-eket vásárol nyakra-főre.
-
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Az mennyirre lehet valós hogy a LG G4 hiánycikk?
Kifizetve az ára a tvnek aztán persze nagy csend rákérdezve hogy miujság mikor jön a futár stb, azt válaszolta a webshop hogy kb decemberre számoljak csak
kb. addigra fog megérkezik a készülék. Egy nagyobb webshopból rendelve F...zz től -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Jó választás! Bitang nagy lesz, meg nehéz, meg nincs rajta fogás, de nem hiszem,hogy meg fogjátok bánni.
-
-
Peace
nagyúr
válasz
hello28
üzenetére
Ha a 83-as röhögve elfér és kellően messziről tudjátok nézni, akkor szerintem simán mehet a C4 a 77G4 helyett. Ha a méret számított volna, akkor én is a 77C4-et vettem volna a 65G4 helyett, de nekünk tökéletes a 65-ös, mert a 77 már olyan irreálisan nagy lenne, hogy az egészségtelen a mi nappalinkba.
-
hello28
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Tehát inkább a 77 G4 lenne jobb deal?
-
hello28
aktív tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
robi-k
üzenetére
Én továbbra is úgy vagyok vele, hogy várom. Ugyanakkor saját tapasztalat és több modell után az a véleményem, hogy ebben a kategóriában már lehet inkább olyan gyártót választanék, ahol kevesebb a szoftveres anomália. Vagy kisebb a gyártási hiba a leszállított készülékek között.
Akár drágábban is, mert valószínűleg jó áron lesznek (egyszer majd...) a TCL OLED -ek.
-
robi-k
őstag
A TCL is megkezdte az OLED panelek gyártását, nyomtatási (ikjet) eljárással, igaz, egyelőre 21.6" 4K OLED monitor panel kivitelében.
Valószínű, hogy nem is olyan sokára lesz majd TCL-es saját penales OLED TV, kezdhet izgulni az LG és a Samsung
. -
Celtis
veterán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Így van, a terheléstől függ(het) a kapcsolóüzemű táp zajának erőssége, nem pedig valami kitalált kondenzátor feltöltöttségtől. És jellemzően nem a kondik ciripelnek, hanem a tekercsek.
Itt esetleg olyan probléma lehet, hogy kikapcsolva a készüléket nem olyan készenléti üzemmódba kerül, mint áramszünet után. Érdemes lenne összehasonlítani az áramfelvételt kikapcsolt és tápelvétel utáni állapotban. -
hunspikey
őstag
válasz
fenergie84
üzenetére
Szerintem jó lesz nagyon hiszen akkora méretben már nagyon szépen mutat még a picivel visszafogottabb fénysűrűség is, hiszen maga a fény mennyiség nő ahogy a képméret nő!
YouTubeon nézd meg Vhiktor videóját a beállításról aztán hagy szóljon (tökéletes kép névre keress).
Ha Dolby vision tartalom személy szerint neked túl sötét pl apple tv néhány gyöngyszeme, akkor nyugodtan eltérhetsz a Filmmaker módtól, első körben az otthoni mozi ajánlott.. De ha minden kötél szakad akkor tudd hogy az EOTF görbe alját (is) jelentősen megtolja a Vivid mód, ezt használom én pl extrém sötét anyagok nézhetővé tételére, de mindenképp vegyél el a színtelítettségből, 46 vagy alá! Warm 50 kötelező és összes képjavítót (tehát dinamikus kontraszt, kifejezés fokozó stb) kapcsold ki ennél is. Sharpening 0 összes zajszűrő off, minden off, mozgás egyéni ízlés kérdése én kikapcsolom természetesen azt is, menjen csak szépen 5:5 pulldownban ahogy kell.
-
fenergie84
addikt
Na, megrendeltem az Lg 83C4-et.. kiváncsi vagyok rá, mit fog mutatni.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Más stabilizáló folyamatok vannak bekapcsolt(terheléses) állapotban, amikor az áramkör többi része stabilizálja a kimeneti feszültségeket, meg akkor is, amikor semmi nincs bekapcsolva, csak úgymond áram alatt van készenléti módban.
Találkoztam fordított esettel is, amikor a ledszalag tápegysége bekapcsolt állapotban sípolt, lekapcsolt ledszalaggal nem.
-
bogabi
őstag
válasz
bogabi
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Még egy kérdésem lenne (mivel eddig a HDR témában nem voltam érintett): mennyire gáz, ha egy TV nem támogatja a DoVi-t? Döntő többség a Samu S90D-t ajánlotta, ez viszont nem DoVi képes... vajon mennyire lesz ez probléma (ha egyáltalán) a jelenben/jövőben?
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Arra is keresném a választ, hogy ha kikapcsolom az OLED718-at nekem ilyen halk zugó / sistergő hang jobb belőle változó időközönként. Ez nem múlik el reggelig sem, folyamatosan csinálja akkor múlik el, ha kihúzom a tápkábelt majd visszadugom akkor már nincs ez a sistergés. Ez mitől lehet? Normális dolog? -
Olvastam a topic összefoglalót, és a QD-OLED felé tendálok. 55 collban melyik a Samu QD OLED-je? S90D, vagy csak az S95D? Mi a különbség a 90/95 között? Mikor jön az új széria?
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Hol láttál 1700 nites fényerőt S90D-nél?
Én ezt találtam hirtelen Rtingsen.
Tudom, hogy színfényerőben remekelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

LG-t már ismered, bár C-nél jobb a G, Samunak vannak dolgai amit én nem szeretek, de szigorúan a képet nézve jobb mint az LG.
kb. addigra fog megérkezik a készülék. Egy nagyobb webshopból rendelve F...zz től
.