Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunspikey
őstag
-
alaves
addikt
válasz
Feenyx
üzenetére
Valószínűleg 'image retention' vagy egyéb átmeneti kijelző vezérlési hiba okozta, az automata kompenzáció (4 üzemóránként) javította. Így már nem kell indítani a maradékkép törlést. A fényerő Philips-en 'OLED kontraszt'.
- Beállítások > Általános beállítások > Javított > OLED képernyő-beállítások
> Helyi kép védelme legyen 'magas'-ra állítva.
Ha esetleg szükség lesz rá és az automata kompenzáció nem javít, akkor:
Maradékkép törlése: Beállítások > Általános beállítások > Javított >
OLED képernyő-beállítások > Maradékkép törlése. -
Feenyx
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Ezt az SDR fényerőt hol tudom megnézni?
A God of war ment több időt, de max 3-4 órát egyszerre, de a legtöbbszőr kevesebbet. Ott van a bal alsó sarokban a health bar, de nem ennyire hosszan felfele, mint a képen. De például a héten még nem volt időm rá, így az elmúlt napokban max sorozat vagy film ment rajta.Megnéztem a youtube videót a tv-n, ezek lettek az eredmények:
[kép] - 5%
[kép] - 15%
[kép] - 30%
Most viszont a képeken nem látszik, és én sem láttam élőben a tv-ben a foltot.
Sőt, ma reggelre a menüben sem: [kép]Ezt maradékkép törlés funkciót nem találtam a tv-ben, vagy ehhez hasonlót. Hogy/hol érdemes keresni Philips tv-nél?
-
alaves
addikt
válasz
Feenyx
üzenetére
SDR-ben a fényerő mekkorára van állítva? Van-e olyan játék, ami nagyon sokat ment és azon helyen van olyan formájú statikus elem? [link] Ezen, hogy néz ki pl. 5, 15, 30 %-on?
Indíts 2-3x 1 órás 'maradékkép törlése'-t. Ha valamilyen inhomogenitás, akkor van egy kis esély, hogy jobb legyen. Ha beégés, akkor ez így marad, nem lehet javítani. -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
kb. 1 éves Philips 65Oled807 tv-nél a képen látható folt jelent meg egy ideje az ilyen szürke homogén háttérnél a bal alsó részen. Képen rosszabnak tűnik, élőben kb. fele ennyire látszik. Mi lehet ez? Van erre valami megoldás? Máshol, tévézés vagy film vagy konzolozás alatt nem látszik egyáltalán csak az ilyen sötétségű szürkénél.
[kép] -
makoss
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
A win és a böngésző 2 külön dolog, viszont ami nekem kellene az csak win 10-en működik, 11-re még nem találtam StrokesPlus a neve, írtó hasznos progi sok időt meg lehet vele spórolni
Lapozásnál segít, de makrózható egérre is be lehetne állítani, de nekem progiban jobb
-
KubanitoS
veterán
LG webshop 12%-os kupon: rtlplusz12
Elvileg tévékre működik. A G4-re próbáltam, arra működött. -
Vhiktor
Topikgazda
Törölve, mert nem oled volt, félre néztem.
-
Vhiktor
Topikgazda
LG EP5G broadcast oled monitor spectruma.
-
makoss
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
ismerem, de a wint is be lehet már állítani sötétre
-
Thom!
veterán
Pc serviio majd oled lg c2 beépített lejátszóval SDR tartalom esetén A videó tartomány teljes vagy korlátozottnak kell hogy legyen?
-
Squirrel
őstag
Ez a fostalicska LG mi a fenéért dobja a wifi jelet? Kb minden második bekapcsoláskor jelentkezhetek be a wifire. A 10 eves panasonic sose csinált ilyet.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
G4-es LG tévéhez akkor most van a dobozban asztali tartókonzol, vagy nincs? Találtam egy unboxing videót, abban volt hozzá és a tévé magasságát is lehetett állítani.
Valaki ezt volna kedves megerősíteni?
szerk: 65"
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Hol lehet ezt a feketét beállítani?🤔
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Az az ASBL, amelyik percek múlva csökkenti a fényerőt, az ABL azonnal lehúzza.
-
RockCNC
őstag
Csatorna lista mentése és visszatöltése az usb-re müködik?
Ha pl. módositom a csatornaszámokat (mondjuk M1 lenne a 30-as csatornán), lementem egy usbre és idővel frissül a csatorna, (visszakerül az M1 egyes csatornára) mert a szolgáltató meg is teszi, akkor vissza tudom másolni a mentett csatornaszámokat?
Az előző led tv-nél ez nem igazán működött. -
amdboy
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Jaaa, hogy ez az összes oldalra is lehetséges? Ezt nem tudtam
Köszönöm
-
amdboy
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nem élek halok érte, viszont nem csak a hardverapróból áll az internet. Egyébként itt szinte nincs változás. Amikor olyan oldalt keresek fel ahol a nagyja fehér, vagy a háttér fehér akkor " szürkül" be és olyan mint ha visszavenne a fényerőből. És ez az ami zavaró a szememnek. De hát ha ez van, akkor ez van. Ha az Oled ilyen, akkor ilyen elfogadom.
-
amdboy
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat
-
alaves
addikt
válasz
amdboy
üzenetére
Az OLED-ek nagyobb fehér ablakban kisebb fényerőt produkálnak (agresszív ABL, mint ahogy a fórumtárs is linkelte). Aki 100-as (Samsung: 50) SDR fényerőn szeretné használni a TV-t (különösen PC monitorként), oly módon, hogy a teljes ablakos fényerő is nagyobb legyen, annak tényleg miniLED a megoldás. Ha ennyire zavar, akkor állj el a vásárlástól és vegyél pl. TCL 55C765-öt, QN95-öt vagy bravia 9-et. Ezeknek a nagy fehér ablakos fényereje 2x-3x nagyobb, mint az OLED-eké.
ABL nem kikapcsolható (csak az ASBL). -
amdboy
senior tag
Sziasztok! LG 55b26LA tv-n 2. nap használat után továbbra is küzdök azzal, hogy ha pc hozzá van csatlakoztatva akkor van, hogy chrome google oldalát megnyitva szürke a fehér. Aztán rájöttem, hogy ha egyes lapokat megnyitok, olyan mint ha visszavenne a fényerőből, főleg ahol sok a fehér háttér, de közben pedig nem. ( mint ha " tompulna" a kép) . Szemkímélő kikapcsolva, energiatakarékosság kikapcsolva, oled pixelek 100%-on, színhőmérséklet 0. És itt elfogyott az ötletem. Esetleg valakinek más tippje?
-
Tyrone89
senior tag
Parancsoljatok:
https://drive.google.com/file/d/1YU5Pey7YgnHVI_X0cJwg-ZAIe6GuRTrv/view?usp=sharing
Remélem tetszeni fog és jól fog kinézni minden Oleden
(vagy legalább a hivatalos kiadáshoz képest jobban) kérlek privátban jelezzetek vissza milyen találjátok, köszönöm.Jó szórakozást!

-
Tyrone89
senior tag
Elkészült a film, viszont csak magyar hangsávot és a magyar forced feliratot muxoltam bele. Ha így megfelel Nektek vagy hozzá tudjátok magatoknak rakni az angol szinkront is, akkor feltöltöm drive-ba és beszúrom majd ide a linket.
-
alaves
addikt
-
RockCNC
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Akármit csinálok nálam nem jön át az Atmos a plexen.
-
bigdigit
addikt
Samsung S95B. Mostanában vettem észre youtube nézés után ha vissza váltok tv adásra addig nem akar bejönni a csatorna képe míg nem nyomok egy epg-t. Korábban ilyen gond nem volt.
-
haarmaan
tag
Sziasztok próbálgatom az új LG G4-et beállítani. Még nincs igazán bejáratva majd utánna beállítom az itt többször is belinkelt video alapján. Addig is volna egy kérdésem hogy a képprofiloknál az OLED pixelek fényereje nagyon sok profilnál 100-as max értékre van beállítva. Nem károsítja ez a tv-t ha ilyen magas értéken használom? Milyen értéktartományra érdemest ezt beállítani bemenetenként (PS5, Apple TV 4k, Telekom beltéri) a streamingek (Netflix, Disney, Max,) az Apple TV-röl mennének, én úgy vettem észre hogy valamivel jobb a képminőség.
Előre is köszönöm a gyors válaszokat. -
Tyrone89
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Nem reklám, de talán sikerül készítenem az Alien Romulusból egy a hivatalosnál normálisabb HDR verziót, ami talán már élvezhető ezeken az Oled tévéken.
@hunspikey fórumtársnak küldtem belőle egy minta videót, és elmondása szerint a G3-on is nagyon jól néz ki.(nekem is tetszett a C9en) Szóval ha valakit még esetleg érdekelne a film ilyen formában, jelezzen nyugodtan.
-
hunspikey
őstag
Van itt olyan G3 tulaj aki megkapta a 23.x.x firmware-t?
Nekem egyszerűen nem hoz semmit pedig többet írtak hogy már kint van a 13.40.76 utódja
-
hpé
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nekem ez az Innovision kar van 42C3-hoz. Nagyon stabilan tartja, bár én sokat nem mozgatom. Ne felejtsd el, hogy kell még egy vesa 300x200-ra átalakító is plusszba.
Így 14cm-re áll el a faltól. -
alaves
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Már hogy a kézigránátba ne lenne előnye, minél többet használod annál nagyobbá válik az előnye. Már ha csak azt vesszük, hogy nincs PWM, már megérte, kevésbé rongálja a szemet (elég volt 20 év CRT monitor/40 év CRT TV). Nem csapatom szét saját és a gyerekem szemét sem miniLED-el. Nálunk univerzális kijelzőnek van "kinevezve" (az OLED meg is érdemli
). Napi 16+ óra vegyes használat (PC munka/film/TV/PC játék, évi ~5000 üzemóra szokott lenni). Ezek közötti üzemidő arány is teljesen változó. Munka főként word, excel, powerpoint (+pl. "hobbymunka" mikor egy rilíznél hangcsúszási problémák vannak, pláne mikor jelenetenként eltérő: mkvtoolnix+audacity, és még rengeteg egyéb dolog). -
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
"Aki statikus elemekkel dolgozik napi 8+ órát annak pedig nem ajánlom az OLED-et."
100 nit-en nyugodtan mehet 12+-ban is. Képernyőkímélő 1 perc. Nálam statikus háttétkép van, igaz a kép brightness-ét és kontrasztját irfanview-val negyedeltem
-
amdboy
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Jatszok leginkább pc-n illetve filmezek. Ritka a böngészés. Illetve ha nem használom, akkor általában alvó állapotra rakom. Ez még az elöző nem Oled tv-n is így volt.
-
Quadgame94
őstag
válasz
amdboy
üzenetére
Mondjuk OLED alá alapból sötét mód ajánlott mindnehova, ha monitornak akarod használni.
OLED óvintézkedések azoknak akik monitorként használnák:
- Fekete téma, ahol csak lehet: Windows, böngésző és amiket sokat használsz
- Tálca elrejtése. Windows gomb-al előjön, szóval szerintem nem nagy dolog.
- Ikonokat a startmenübe rakni, ne a főoldalra. Windows gomb-al előjön ez is, ahogy a tálca és ott vannak a programok, ikonok és játékok.
- dinamikus háttérkép. Nekem kb 400 nagyonszép háttérkép van letöltve. Itt bármi mehet, nem kell sötétet beállítani, mert 5 perc után ugy is vált.
- Képernyőkímélő beállítása.
- Ha csak böngészel akkor fényerő 30-40 körül legyen. Minden más esetben mehet feljebb. HDR esetében pedig a maxon menjen nyugodtan.Ezeket az csinálja meg, aki sokat használná monitorként. Aki csak ráköti a PC-re és néha néha böngészik csak annak nem kell lényegében semmit. Aki viszont naponta már több órát használja annak ajánlott.
Aki statkus elmekkel dolgozik napi 8+ órát annak pedig nem ajánlom az OLED-et.
-
alaves
addikt
Köszönöm a tájékoztatást! Nem értek hozzá, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy csak olyan változtatásokat végeznek el az fw-ben, amely feltétlenül szükséges. Jelen esetben a 2023-as TV-knél tizen 7.0 > tizen 8.0, illetve webOS23 > webOS24. Nem gondolnám, hogy pl. a webOS23 beállításait használná a webOS24.
De szerintem Vhiktor-nál (és az avs forum-on) hamarosan kiderül, hogy a 2023-as TV-ken az új OS-okkal milyen fényerőértékek mérhetők. -
amdboy
senior tag
Köszönöm a segítséget. Vhiktor youtubeos video alapján nagyjából sikerült a képet beállítanom. Viszont ami valahogy nem sikerül az az, hogy én számítógéppel is használom a tv-t, és igazából ami zavar, hogy a fehér az szürke. Akárhogy állítom, akármit csinálok egyszerüen világos szürke a fehér, pl a böngésző. Esetleg erre valakinek valami ötlete?
-
TJ2
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Az OS és a beállitások két teljesen külön kezelt téma, más emberek foglalkoznak vele. Buildeltél már fw-ert valaha bármilyen eszközre? Az összes variáció paraméterei szépen külön kezelve vannak és csak a végén áll össze egy fw az általános részekből (boot loader, OS) és a specifikus paramétertáblákból, amikor buildelik. Ez nem olyan, mint a windows ami mindenen fut, ez egy célhardver. Mint pl ps4 vagy ps5, xbox összes variánsára külön fw készül.
-
makoss
veterán
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Végülis. Egyébként én a filmmaker SDR/filmmaker HDR-t használom mindenhez (kivéve PC, mert ott Játék SDR/Játék HDR, ezt külön megjegyzi, mert Játék mód: be). De a Játék képmódot is azonosra állítottam a filmmakerrel.
Milyen esetben kellene olyan, hogy az ATV megy filmmaker SDR-ben, utána pedig indul valamilyen HDR anyag és ott pedig film HDR-re vált? A filmmaker HDR-t beállítod, olyanra amilyenre akarod.
-
Update jelent meg LG OLED tévéhez. (55C9PLA)
v05.40.61.Lehet tudni mit tartalmaz?
-
-
RockCNC
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Közben utánaolvastam valahol az írják, hogy csak a TrueHD Dolby Atmos ami nem támogatott, a DD+ Atmos viszont igen.
Valahol meg azt olvaom, hogy mindkettő támogatott,.
Na még futok egy kört vele.. -
alaves
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Samsung: Forráson belül ugyan azt kép üzemmódot használja (SDR/HDR10/HDR10+), amelyet beállítottál. Másik forrásnál állíthatsz be másik kép üzemmódot (Képbeáll. alk. > Aktuális forrás), de ott is akkor az marad SDR/HDR10/HDR10+ vonatkozásában.
(A gyorsbeáll. sávban ott a kép üzemmód is ha kell) -
RockCNC
őstag
Vhiktornak én is nagyon köszönöm.

Beállitottam a Youtube videód alapján a G4-et, szuper lett!
Synology nasra és a Tv Webosra telepitet Plexet is kipróbáltam és viszi a Dolby Visiont, viszont az Atmos hangot nem adja át a Denon házimozira , de az is lehet, hogy az már fizetős lenne a Plexnél.
A Tv media lejátszója viszont átadja az Atmost, csak találtam egy-két filmet amit nem támogat.
Arra ott a a Zidoo, vagy a Plex.
Amivel küzdök még a tv távirányitót hozzárendeltem a Denon erősitőhőz, de egyenlőre nem müködik vele. (A régi LG tv-m müködött)
Hozzárendelésnél ki is kapcsolt a Denon, szóval sikeres a tv távirányitó kapcsolat az erősitóvel, csak éppen a hangot nem tudom szabályozni vele. -
Vhiktor
Topikgazda
-
Sasi001
őstag
Eddig nem figyeltem, mert mindig a filmmaker módot használtam de létezhet, hogy Samsung s95d-n sdr módra beállítom a film módot HDR-re a filmmakert és nem kapcsol át magától?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Arc Raiders
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lapozásnál segít, de makrózható egérre is be lehetne állítani, de nekem progiban jobb
És gyorsan átváltottam.
Köszönöm

(vagy legalább a hivatalos kiadáshoz képest jobban) kérlek privátban jelezzetek vissza milyen találjátok, köszönöm.
Nem is értem. USB-n nem akarom frissíteni.