Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolcsy94
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
És méretben szerintetek mi lenne a megfelelő? 65 vagy 77 (kb 2,7-2,8 méterről nézve)
-
belan
addikt
válasz
Scholes9
üzenetére
En általában midig újat vetem életembe telefon tv-ból is , 2x volt használt tv egyik 2 hetes volt full hd oled tv volt patika állapotban volt meg ez Philips volt használ de makulátlan volt . Sok tv-m volt több mint 7 éve oled felhasználó vagyok , soha nem volt semmi gond még a első oled tv-m ívelt volt de a srác akitől vettem itt apron még 450
ezerért vettem de azt telibe ki cserélte a lg miden új volt rajta én húztam le a fóliát róla .
Legelső full hd oled tv-m ps4 nyomtam már rajta 😄. Első 4K oledem b7 volt de jó volt de full hd filmek sokkal
szebbek voltak a full hd oled TV-n . Régi szép idők . Ez még 3D full hd volt . -
belan
addikt
válasz
Scholes9
üzenetére
Ez így van holnap beugrok egy két euronics-ba mert elég sok lángelme dogozik ott sajnos telefont nem veszik fel
20 percig hívtam őket chat az katasztrófa meg írtam nekik csoda létezik még ez a üzletlánc , fél nap amire válaszolnak és mindig mást mondanak , miért kapjátok pénzt csak ültők ott és ennyi katasztrófa meg írtam nekik nagy nehezen vissza írtak 65 ,55 col modellek ki vannak bontva valószínű mind kiállított darab de holnap meg győződök róla mert teli árba nem akarok kialittot darabot venni kitudja mióta áll kint ez nem lg meg veszem azt kijön a lg ki cserélni a panelt , alza egyből értelmesen válaszol de ott meg csak 55 van és 20 ezerrel drágább . Szóval 1,2 nap és el dől c4 vagy s90c lesz befutó . Aztán végén egy jó crt tv lesz ps5 slimet majd rá teszem dísznek 😂. 65 c9 volt legjobb tv eddig cx nél is jobban szeretem valamiért lehet mert cx csak 55 col volt . De utoljára a Philips oled jó volt mozgásba kitűnő filmre szép de játékra nem a igazi volt sajnos azért adtam el pedig bejött . -
belan
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
A konyhába ami van az is bírja de ha jól bele gondolok több mint tíz éves samsungnak legelső hd ready tv-je még médiába vettük . Anno minőségibb termékeket csinált a Samsung szerintem de sajnos ma már nem szerintem el szállt velük a ló . Persze vannak kivételek s90c
. Köszi Viktor mester
. -
belan
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Hát ja de ez a QD-oled jó húzás volt részükről . Családba anyunak csak Samsung tv voltak van egy led LCD 10 éves igaz van benne pixel csík de konyhába jó ami szobába van az 3 éve nyúzza napi 8,10 óra és semmi baja szóval szerencse kell ki fogj egy jó tv-t is ami nem hibásodik meg sokáig .
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
, Sylex :Pablo ok
. -
belan
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
És c4 vagy s90c te melyiket választanád ? Kb egy árba lenne a két tv .
-
gerii
addikt
válasz
rolcsy94
üzenetére
Ilyen távolságból kifolyik a szemed a fényerőtől szerintem. 65 még talán élvezhető.
G3-on megnéztem tök sötétben az Alient, hát ezt a filmet még nem láttam. Olyan színek és részletek vannak a hajón amiket soha nem láttam meg az elmúlt évtizedekben. Ráadásul a xenot ahogy ott lóg a láncok között még soha nem vettem észre.
Emlékszem hogy VHS -en egy Videoton 12 csatornás tévén láttam először, kb semmit nem lehetett kivenni a filmből. Érdekes , hogy ugyanaz az anyag most ilyen minőségben is elérhető. -
-
beverly
tag
válasz
undercover
üzenetére
Nem hiszem fel se raktam!egyszer csak nem kapcsolt be pár perc után!tegnap meg elkezdett újra működni!g3!
-
rolcsy94
tag
Sziasztok!
Nézegetem, hogy veszek egy OLED tv-t. 77"-os lenne a cél. Jelenleg kifutóban jó áron lehet találni (amennyiben van készleten) LG G2/ LG C3/ LG B4 vagy Samsung S90C modelleket. Ti melyiket ajánlanátok leginkább?
Amugy a 65"-ba is gondolkodtam mert kb 2,7-2,8 méterről fogom nézni. De úgy gondolom ott már a 77" kéne a WOW élményhez
-
beverly
tag
Vissza jött a tüzijátékos fekete képernyő!érdekes!
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
Bár esélyt nem látok rá,de esetleg van valakinek Samsung 48S90D típusú tv-je?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Meglátjuk.
Most is sok tv gyárilag deltaE 6 felé van a legjobb képmódban.
Illetve nem szabad elfelejteni azt sem, hogy azok a tesztelők akiknek nincs megfelelő műszerezettségük, azoknak a tesztje teljesen félrevezető, mert mér gyárilag deltaE 1.5 körül ami valójában viszont 4. Sok helyen még spektrofotométert sem használnak tesztekhez, csak a legolcsóbb xrite colorimetert és teljesen hibásak a mérések.Meg legalább annyi projektort kalibrálok mint tvt, na azok gyári kalibrációja a béka segge alatt van.
-
undercover
őstag
Valami megoldás lesz a jelenlegi rossz LG frissítésre? Meg kell várni ameddig az LG kiad egy normálisat?

-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Lehetséges.. de én akkor is látok egy trendet az egészben ami nem neki kedvez hosszú távon sajnos.
Valószínűleg a G3 azért lett bravúros mert első generációs MLA lévén még az eredeti nagy koponyák dolgoztak rajta, míg a későbbi facelifteket már kiadják a kiscsíráknak míg a nagy koponyák átmennek fejleszteni a következő valós generációs lépcsőt.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem az az idő fog eljönni, hanem az, amikor iszonyat drága berendezéssel kéne már dolgozni, mivel az újabb panelek ezt fogják megkövetelni, ez viszont egyenes arányban fogja növelni a kalibrációs szolgáltatás árát (hiszen a sok sok milliós cuccot nem ajándékba kapod te sem) , miközben ezzel párhozamosan fog még drasztikusabban javulni a gyári filmmaker színhelyessége EOTF stb paramétere. Kvázi gyárilag majdnem hibátlan TV-n tudnál majd a jövőben iszonyú keveset javítani iszonyú sok pénzért.
Ez pár év után már nem az lesz mint a régi arany korszakban, hogy volt egy általános DeltaE > 4 értékű plazma TV és 30 rongyért jelentősen szebb lett illetve a 30 pénz lófasz volt a 1.5 millás TV árához képest és ahhoz képest, hogy ténylegesen mennyit javult!
Egy G3/G3 esetén már kérdőjeles hogy az átlag ember egyáltalán látja-e a különbséget és ha a trend folytatódik akkor DeltaE < 1.5 TV-k fognak jönni amit őszintén, minek kalibrálni??
Aggódom, csak azért vezettem le!
-
junkpod
nagyúr
válasz
donjohnson
üzenetére
Azért mielőtt eldöntöd, hogy avtv vagy3az erősítő a központ, érdemes a forrásokat, azok képességeit, és a tv és erősítő képességeit is összevetni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
belan
üzenetére
A konzolt legtöbben úgyis auto HDR -ben fogják használni. Pedig szerintem jobb nem erőltetni ott, ahol nincs rendes HDR. Néha akkor sem érdemes, ha amúgy HDR lenne.
Ezt csak azert írom, mert tudom konzolozol.
Ettől függetlenül persze igaz, hogy HDR alatt is van élet, és úgyis jobb.
-
alaves
addikt
válasz
belan
üzenetére
Elvi információval rendelkezünk: a gyári garancia érvényes a beégésre és a zéró pixelhibára. Gyakorlatban nem tudjuk, mert itt a topic-ban még nem jelzett vissza senki (USA-ban kb. olyan garanciát biztosítanak, mint az LG, mindent a vásárlóért alapon).
A QD-OLED képe SDR-ben is szebb, a színelosztás, stb. miatt. Nagyobb SDR fényerőnél pedig már a színfényerő különbség is kijön, nemcsak HDR-ben.
De nem ég és föld, nem fényévekkel jobb, nem mérföldekkel jobb... csak egy kicsivel jobb. -
ρσгτσ
addikt
válasz
belan
üzenetére
Nem tudom, itt napokban egymással ellentétes infók keringtek a beégéssel kapcsolatban.
Nekem egyszer volt szervizelési igényem a Samsung -gal, de az nem OLED volt. Azon kívül, hogy be voltak lassulva (de nagyon) nem volt gondom velük. Mert panel sem volt már hozzá, így új TV -t kellett néznem.
-
belan
addikt
Új oled tv gondolkodom
. Samsung s90c nagyon teszik a képe de felek garanciától látom jó pár ember használja itt ,nekem játékra kellene főleg , aki ezt típust használja meg van vele elégedve ? Másik ki szemeltem egy c4 van is nálam egy bontatlan példány garancia miatt jó lg , de viszont s90c szebb a képe . Ki mit ajánlana ? Philips oledet ma adtam el . -
válasz
Matuka1990
üzenetére
Az a baj, hogy ez mindennél így van, amiből több darabot eladnak, egyértelműen nagyobb is a meghibásodási lehetőség, vagy is több elégedetlen embert fogsz látni ilyen fórumokon, de ettől függetlenül, mert te láttál kb öt embert itt, akinek beszart a C1 mondjuk , ettől függetlenül világ szinten több millióan használják a mai napig nagy megelégedéssel
Köztük én is, nekem 3 éve van meg a C1, és az első naptól kezdve tökéletes minden tekintetben, és én aztán használom pedig rendesen! 10000 üzem óra biztos van már benne, de szerintem keveset írok! És szeretném még minimum ennyi ideig használni, tehát még 3 évig 👍 Ha esetleg még is elromlik garancia időn túl, hát így jártam, de akkor is több éven át kihasználtam, és számomra teljesen megérte az árát, és utána is kizárólag Oled tévét fogok venni és LG-t, mert ez vált be! -
bigdigit
addikt
Feltettem pendrive-ról S95B új szoftvert. Azóta minden bekapcsoláskor új szoftvert keres és persze nem talál. Ennél is bosszantóbb le is kell okézni mert addig nem lép ki belőle. Mit rontottam el?
-
Laraxior
titán
Van fent youtubeon olyan video ahol egymás mellett megy két oled tv, kalibrált és nem kelibrált, hogy látni lehessen a különbséget.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
M@trixfan
üzenetére
Egy baj van, hogy az árukat ki tudja mikor hozzák vissza. Lehet soha.

De eljön hamarosan az az idő amikor mással nem lehet majd kalibrálni csak félre. Illetve ha van 2 nm-es jetid akkor lehet trukkozni olcsóbb spektroval is mellette, de ehhez a trükközéshez rendelkezned kell 2 nm-el is. 5 nm is kevés, így a colorimetry research műszerek sem játszanak. -
alaves
addikt
válasz
Matuka1990
üzenetére
powerup2 fórumtársnak írtam (ha jobban megnézed a #102618 hsz-t), hogy ingyen használta, mert csereutalványra visszakapta a vételárat, csakúgy mint én a B7-nél.
Ez a fogyasztói társadalom, arra ösztönöz, hogy vegyél újat minél hamarabb, ezt akartuk. ...vagy inkább nem... A 3 év gyári gari sem sokat segít a helyzeten. (A 910v időszakában még valóban prémium termék volt az OLED) -
Gicz
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Ha egyszerűen lehet rendezni a problémát, akkor engem sem zavar az ilyen. Nekem a Mini LED Samsung -om 2 év után ment tönkre. Elvitte a szerviz és 2 nap után szóltak, hogy kiküldik nekem a csereutalványt, vagy be is mehetek érte, ha szeretnék hamarabb hozzájutni.
A gond inkább abban volt, hogy a bejelentés és a szervizes kiérkezése között eltelt közel 3 hét. Ami annyira engem nem zavart, mert van otthon elég TV. De lehet ez másnak nagyobb probléma. Ahogy az is, ha többször kell szervizelni egy készüléket.
Szóval nekem nem feltétlen gond, ha két a 3 éves garancián belül megmakkan a TV.
Szerk.:
Ezt persze így általánosságban írtam a témára. Nem kifejezetten az LG -re. -
Matuka1990
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Ezt most nem ertem . Mi ez a matek nalad hogy ingyen hasznaltam ?
Max akkor beszelhetunk errol ha vissza adnak a vetel arat , vagy kapnek ra ujjab 3 ev garit, ai szerintem egyikse fog bekovetkezni.
Gondolom ki jon a szerelo fog benne cserelni egy alkatreszt ami pont nem nem lesz nàla , es ha szerencsem van megint fog mukodni 2 evig. Ha csak nem fog beszarni hamarabb a kijelzol mivel nem epp energiatakarekos modban hasznalom.
En tudom hogy a forint a segge alatt van es hogy az afa meg logisztika , de baszotul nem ernek ezek a tevek 6-700 ezer forintot hogyha 2-3 ev alatt javitani kell. Teljesen mindegy hogy garancias.
Es ez nem egyedi eset tobb forumtars irt nekem hogy a C seria (1) mar javitani kellett nekik is. Volt akinek 3 honapot birt.Samsungrol valtottam bar ott inkabb a kijelzo technologia miatt , de most erosen gondolkodok philips oled ambilight on.
Ami erdekes hogy van egy masik lg oled tevem sokkal regebbi azthiszem 910v vagy valami hasonlo es semmi baja. Pedig azt is kinzom . -
alaves
addikt
válasz
dropi
üzenetére
"Valamiért olyan fátyolosnak tűnt rajta a kép az oledhez képest"
Régebben egy fórumtárs ezt úgy fogalmazta meg sarkosan, hogy az LCD olyan, mintha pausz papíron keresztül nézné a kijelzőt (OLED-hez viszonyítva). De ilyet már csak ilyen OLED-es idióták mondanak, mint én is.
-
alaves
addikt
válasz
Matuka1990
üzenetére
Vedd figyelembe, hogy garancia időn belül vagy (gondolom 3 év van rá). Otthonodban javítják, bármelyik alkatrészt is kell cserélni. A 150 eFt-os TV-t pedig kb. dobhatnád ki.
-
undercover
őstag
Hali! A C3-ra még nem érdemes felrakni az új frissítést igaz?
-
powerup2
addikt
válasz
Matuka1990
üzenetére
Mi történt most mindenkinek megy tönkre a c1 ??? nekem juliusba egy másik fórumtársnak most a napokba...
-
Matuka1990
csendes tag
LG OLED C1 65 col 2022.04 ben vasaroltam .
2.5ev utan be se kapcsol. Gratulalok 650.000 forintos tv ennyit bir. Direkt valtottam LG re mert mindenki dicseri.Ennyit még egy also katekorias tv is kibir ami került volna 100-150 be. Hatalmas csalodas. -
Mikor jönnek már a 4k 240hz 42-48" panelek ????
-
Partz
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Koreaiak rettegnek teljesen jogosan, az itt fórumozóknak még lehet nem egyértelmű, de Kína átvette oled fejlesztésekben a vezető szerepet.
Amíg LG-Samsung vonalon arról megy a diskurzus mikor vezetik be 2. generációs (pholed) kék anyagokat, addig kínában pl. a BOE 95%-os bt.2020 rgb oled panelt mutatott be, köztük 4. generációs (hyperfluorescence) zöld oled sub-pixelt alkalmazva.
2030-ig teljesen átfog rendeződni oled panel gyártásban az erőviszony eloszlás. 1-2 év is itt lesznek kínai paneles oled-tv-k és már most olyan gyártósorokkal rendelkeznek (TCL- CSOT, BOE), hogy pl egy Samsung Display nem biztos, hogy labdába rúg mellettük nagy volumenben.
-
hunspikey
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Hát nagyon remélem, hogy van valami a tarsolyban. Ebből a szempontból örökre hálásak kell lennünk Sammy nagybácsinak aki végül a QD-OLEDdel megindította a fejlesztést a LG-nél. Nélkülük egy átcímkézett CX lenne a G4 is kb...
Samsung mondjuk kicsit hülye, kéne nekik is egy prémium line
Mondjuk az S megmaradna átlag QD Oled-nek, lenne belőle 90E és 95E jövőre, de mindemellett kihozhatnának egy X90E-t is, ez lenne a top szériás, full prémim belső alkatrészes, fémből gyártott über TV és aki ilyet vesz az kaphatna LG módra 5 év kérdés és fasztorlaszolás mentes azonnali garis panel cserét ha bármi gond van.
Szerintem ez számos user szemében megérne tetemes lóvét...
-
Partz
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Maradnak az oled a vonalon, nagyon durva fejlesztések mennek az elmúlt egy évben a színfalak mögött. Ha jövőre még nem is, de 2026-ban szinte biztos, hogy átállnak vmi rgb oled megoldásra esetleg maradnak woled-nél, akkor viszont a fényerőt többszörözhetik meg. 2025-ös CES érdekesnek ígérkezik, ha bepillantást engednek miben gondolkodnak pontosan.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem tudod véletlenül mivel készül az LG 2025-re?
Marad minden a régi, emelünk szoftverben 10%-ot a fényerőn, ezt persze bekamuzzuk 5000 nitre, nem hozzátéve, hogy 1 másodpercig, a képernyő közepén max egy pixel területen és 50.000 kelvinen

Szóval engem az érdekelne, hogy érzi-e már az LG hogy a WOLEDnek kampec? És lesz-e rá megoldásuk, vagy igazából ez a tech MLA-val kifut 25/26-ig, aztán meg majd a miniled tricsillió zónás verzióját fogjánk ránk tukmálni?
Hogy látod?
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Egy a lényeg, egy G3;G4 / S95D mellett szerintem az itteni közönség nagy többsége valamelyik oled mellett voksolna.
Én nálam a oldal betekintési szög növekedése okozta fakulás / hue shift veri ki a biztosítékot és minél nagyobb egy TV annál komolyabb probléma ez hiszen nem tudsz minden rész előtt lenni egyszerre...
-
dropi
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Nem csak olyat, mint a G. Nekem nincs olyan brutál durva TV-m, de mikor pár hete elcseréltem az 55-ös 718-ast egy 845-re és hazavittem, először jónak tűnt, A hatalom gyűrűi kiégették a szemem, de azért már akkor láttam, hogy valami nagyon hiányzik belőle. Valamiért olyan fátyolosnak tűnt rajta a kép az oledhez képest (Vhiktor 835-ös beállításaival is kipróbáltam, de meg a DV tartalomnál is zavart valami). Aztan jött a tv meg a sport.
Viccen kívül mondom, ennyire borzasztó képmegjelenítést én még nem láttam. Én elég sokat nézek sima tévét, interpoláció nálam minden tévén minden képmódban a maxon van, én a sima képet szeretem, sportnál meg főleg. Hat itt a felskálázás nulla volt, a labda nemhogy egy de két csíkot húzott, a mozgásmegjelenítés katasztrofális volt, úgy kockásodott a kép, hogy el se akartam hinni. Tettem is fel azonnal hirdetni, addig meg bent van a hálóban, de csak mert nem tudom hová tenni, de egyszerűen nem tudok mondani olyan tartalmat, amin azon szívesebben néznék, mert élvezetesebb azon nézni mint az újra megvett 718-ason. Bárki átjöhet megnézni, szívesen egymás mellé teszem a kettőt. Vagy ha Vhiktor akar tesztet róla odaadom, ha kell.
Nálam a miniled most nagyon lejáratta magát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Legelső full hd oled tv-m ps4 nyomtam már rajta 😄. Első 4K oledem b7 volt de jó volt de full hd filmek sokkal
. Köszi Viktor mester
.
.S90c régóta szemezek nagyon bejön a képe én is garancia-tol tartok de biztos nem annyira gáz .
.

. Samsung s90c nagyon teszik a képe de felek garanciától látom jó pár ember használja itt ,nekem játékra kellene főleg , aki ezt típust használja meg van vele elégedve ? Másik ki szemeltem egy c4 van is nálam egy bontatlan példány garancia miatt jó lg , de viszont s90c szebb a képe . Ki mit ajánlana ? Philips oledet ma adtam el .