Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
beverly
tag
Hova tűnt a G3-ról a tüzijáték?még nem is frissítettem az új fw-re!
-
Huha81
tag
Szaisztok,
adott egy LG C1, ami valamilyen oknál fogva beadta a kulcsot. Rá volt kötve egy Mac mini és egy PS5. Vajon lehetséges az, hogy a TV kinyírta mindkettőt szimplán csak a HDMI porton keresztül? Vihar nem volt, külön aljzatokon voltak, szóval nem értem teljesen, hogy mi a fene lehetett. Minden más eszközöm, működik.
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
WOLED-nél jó amit írtál. Samsung QD-OLED (egyes QLED és miniLED modellek is, Samsung WOLED-et nem tudni) esetében más. Csekély mennyiségű zsiradékot tartalmazó szennyeződést (pl. tüsszentés pötty, ujjnyom) száraz vagy nedves mikroszálassal tisztítva kékes foltot hagy a tükröződésgátló rétegen, amely csak akkor látszik, amikor a bíbor szerű réteget látjuk pl. oldalról beeső fénynél (optikai tul változás). Ha már ott a folt, akkor akár 2x-3x is át kell törölni 70%-os gyógyszertári adalékmentes etanollal amíg eltűnik. Ezért alapból is azzal tisztítsuk [link]
Először én is a vizes tisztítást próbáltam az S90-nél. Eredmény: gyerek tüsszentés pöttyök után 3 db 5 cm átmérőjű kékes folt, amelyet 3x-i etanolos tisztítás tudott csak maradéktalanul megoldani. -
123xyz
aktív tag
-
greyslay
aktív tag
Próbáltam olvasgatni vissza de nem találtam konkrétan, hogy ki mit ajánl kijelző tisztításra. A gyerek össze tapicskolta természetesen és nem igazán sikerül megtisztítani
-
alaves
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
A Samsung zero pixelhiba garanciának egyértelműnek kellene lenni, mert azt a Samsung vezette be anno egyes monitorok kapcsán. Központilag kell, hogy legyen a beégés vonatkozásában is "parancs".
Ha ellentétes válaszokat adnak, az tisztességtelen és nem korrekt üzleti magatartás. Az USA-ban az avsforum alapján a legkisebb hibát, eltérést is javít a Samsung, illetve visszatéríti a vásárlás összegét.
Egyet megígérhetek, ha valakinél előfordul, hogy beégés vagy pixelhiba miatt nem cserélnek legalább kijelzőt (és ide beír) mindenkit lebeszélek a vásárlásról. Szerintem ez korrekt és tisztességes. -
-
Steady74
addikt
Samsung ügyfélszolgálat (online chat) alapján:
Nem, sajnos beégésre egyik gyártó sem vállal garanciát.
van valami kiterjesztett garancia-féleség, hogy az esetleges beégés esetén élhessek javítási/csere igénnyel? Köszönöm.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Elméletileg igen. De itt közbe szólhat az erősítő HDMI CEC passthrough képessége. Ez is olyan hiba forrása amit nem érdemes elkezdeni.
Illetve ilyenkor az erősítőnek mind két végén lévő készülék kép és hang formátum képességeivel egyformaán kell képesnek lenni megbirkózni.
Tapasztalatom szerint erősítőt inkább csak hang és ár alapján vesznek, és ráadásul az erősítők pár évvel el vannak maradva a TV elvarasaitol. -
junkpod
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Azért mert a TV -nek NINCS HDMI kimenente, csak HDMI bemenetek vannak rajta. Ezért is írtam, hogy a TV eARC bemenetet kell összekötni az erősítő eARC kimenettel. Ezen tud visszafelé haladni a hang a TV felől az erősítő felé.
Optikai plusz tv belső általában szokott együtt menni, HDMI eARC és TV belső soha. -
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984
üzenetére
És mivel játszod le a filmeket? A tv mediaplayerével? Mert elvileg az lg nem sok hangformatumot támogat. Épp ezen elgondolásból vettem hdmi-s qnapot. De elszoktam tőle, hogy itt kerreg a nappaliban, most zavar. Ha száműzöm innen és tv-n játszom le, átmegy az előfokba minden hangformátum rendes nagy sávszélességgel?
-
Squirrel
őstag
válasz
Csabi1984
üzenetére
És a firestick hova volt bedugva? Nekem most az anthembe van. Az earc-on minden hang átmegy a tv-ből? Erősen gondolkodok rajta, hogy a nas-t leköltöztetem a pincébe. Még jó, hogy hdmi kimenetűt vettem, hogy jól összekötöm az erősítővel, milyen klasszul fog szólni. Most üzemelem be, 5400-as hdd-k ide vagy oda, van hangja. Csak nem tudom, hogyha a tv-n kezelem a nas-t wifin keresztül, akkor az az earc-on átküld minden hang formátumot vagy csak amit a tv kezel?
-
Csabi1984
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Elmondok neked valamit

Korábbi TV-m egy Sony 55XH9096-volt a jelenlegi AVR egy Denon X550Bt. Azzal tökéletes volt az ARC működés aztán meg lett az LG C3 semmilyen eszköz nem változott előfordultak anomáliák Firestick 4K max le van húzva és azóta is minden működik feltételezem, hogy mivel az nem egy On/off készülék valahogy bekavart. -
alaves
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Igen, tájékoztatás jelleggel. De szerintem, mi fórumozó TV bolondok, el tudjuk dönteni, hogy 400 nites csúcsfényt látunk (pl. Q60), vagy pl. az S90-en én 1000-et. A két rilíznél is látom, hogy az egyik ~400 nit, a másikat pedig 1000-ig látom nyilván, de a fórumtárs láthatja 1500-ig a G3-on. Amiket én eddig megnéztem csúcsfényeket a metaadatból, az nagyjából tükrözte is a valóságot, az esetek többségében. SDR-ben sem nagy kunszt eldönteni, hogy éppen 100 nit-en megy, vagy 200 niten.
-
Celtis
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Az ARC bekötés nem denon specifikus. Minden AVR-re igaz.
Megszámoltam, csak magam ötször írtam le ebben a topikban, hogy az erősítő kimenete az ARC port.Lényegtelen. Most már tudod hogy kell bekötni és csak élvezned kell a jobb hangminőséget és a kényelmesebb használatot. Remélhetőleg ez kárpótolni fog a kis idegeskedésért.
-
Csabi1984
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Lényeg, hogy arc/earc csatlakozó kétirányu küld és fogad. Nem akarlak megkavarni de az avr-t kötheted bármelyik HDMI-re de ahhoz, hogy a TV-re csatlakoztatott eszközök (egyéb hdmi eszközök usb, youtube) hangot eljuttasák az avr felé arra az úgy nevezett ARC/E-Arc hdmi port képes illetve optikai kimenettel is küldheted a hangot de készülékenként változó, hogy 5.1-et tud-e viszont ebben az esetben a hangerőt az avr szabályzójával tudod állítani.
-
PTM
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Ha az erősítő egy bemenetére kötöd a tévét, és azután az erősítő egy másik bemenetére kötsz egy médialejátszót vagy mást, akkor annak a médialejátszónak a képe nem jutna el így a tévébe.

A tévé ezért amúgy is a kimenetre megy, és logikus, hogy akkor már ugyanazon a kábelen jusson vissza is az audio, ha az (e)ARC engedélyezett.
-
-
hunspikey
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Itt élem az életemet a fórumon és az kurva ég, hogy denon erősítő g3-ra kötése nem volt eddig.
Az audio return channelből értem én a returnt - már a jedi is returnolt, de azt kb úgy értelmeztem, hogy és amennyiben pl egy playstation képet beviszed a TV-be valamelyik hdmi portra, akkor ezen a kettes számú eARC hdmi porton tér vissza a hang az erősítőhöz. Tehát a TV oldali részt komprende totálban. A Denon oldalon nem értem és ezt mondjuk elmagyarázhatnád, hogy miért nem valamelyik BEmeneti portra kell dugni? (egyébként valóban oda van írva a kimeneti porthoz, hogy eARC de ettől még nem értem)
-
Squirrel
őstag
Hülye kérdés, hdmi stick-ek, kábelek dugdosása előtt továbbra is teljesen kikapcsolni/áramtalanítani kell/ajánlott mindent?
-
Celtis
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
ARC: Audio Return Channel. Vagy úgy gondoltad, hogy két HDMI kábelt is kihúzol a tv és az erősítő közé egyet a képnek előre- egy másikat a hangnak hátrafelé?
Te most leírtad egy posztban, hogy más nehogy úgy járjon mint te. De ezt már más is megtette számtalanszor. Olvasni is kéne.

-
hunspikey
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Akkor a fulcrum elbaszta - mert soha semmilyen egyéb anyag nem volt még ennyire fényes / plasztikus mint ez - kajak lemászik a képernyőről és sosem látott csúcsfények vannak.
Mondjuk AppleTV-n is meg van az új kedvencem képminőséget tekintve: Bad Monkey. Állat. És a szotori is imádni való.
-
hunspikey
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Nincs oda írva. Ezen a foson kerettel el van választva három csoport HDMI dugalj. Kb 4 db 4k IN tehát bemenet, 3 db 8k IN, szintén bemenet és 1 darab 8k OUT azaz kimenet. Na ez utóbbira kell kötni a TV-t - ami számomra teljesen felfoghatatlan, hiszen ez az erősítőnek a kimenete akkor miért fogad? Bocs, biztos velem van a baj, de nem értem. A TV-n ott egyértelműen jelölt az eARC port (ez a hdmi 2) tehát ott nem kellett agyalni semmit. De hogy az erősítő miért kimeneten fogad?
Számomra az lenne a logikus ha a sok sok IN nevű portra kéne dugni a különféle eszközök hdmi kábeljét és csak a videót vinné vissza ezen az egy darab 8k-s kimeneten a TV felé. Kvázi még az is logikusabb lenne a mostani működésnél, ha a TV hdmi 2 portját (eARC) rá kellett volna dugni pl aux1-re, majd azt kiválasztani mint TV forrás imput aljzatot, és emelett visszahúzni a 8k OUT portból a TV felé egy hdmi kábelt, hogy visszamenjen az egyéb eszközök pl playstation képe a TV-be.
Jó én annyira hülye vagyok hozzá, hogy azt feltételeztem, hogy egy HDMI port az egy irányú, miközben pontosan látom, hogy a TV-n ki tudom választani mint video forrást - így látom az erősítő menüt, de emellett visszafelé is megy adat, mert szól a zene amit a TV ad - szóval számomra káosz
bocsiMindenkinek nagy respekt aki érti / tudja
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
A 'Tökéletes pár' fulcrum release-ében fele annyi csúcsfény sincs, mint amelyet írtál.
Nem is a demo-val való összehasonlítás a probléma, mert azok azért vannak, hogy max.-ra hajtsák a TV-t. Már az a nevetséges inkább, hogy megfordult a világ. Régen az amatőr videófelvételek voltak sokkal gyengébbek (8mm, VHS) a profinál (35mm, beta max), most meg már szinte az amatőr felvételek a jobbak. Egy kiragadott példa a kismillió hasonló közül [link] (az "amatőr" 8k/HDR drónos felvételekről ne is beszéljünk) -
Celtis
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Az erősítőbe közvetlenül kötött lejátszó eszközöket ugyanúgy tudja kezelni a CEC. A tv-n a források között meg kell jelennie az erősítőre kötött lejátszó nevének és a tv-n azt a bemenetet választva az erősítő tudni fogja, hogy nem az (e)ARC-ot, hanem az adott bemenet hangját kell "megjelenítenie"
Különösen sima ARC esetén lehet erre szükség, ahol a támogatott hangformátum limitált. -
PTM
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
De hát rá van írva a HDMI-portokra, hogy melyik az ARC, meg amúgy ezek a dolgok a kézikönyvben is bennvannak.

Olyat az erősítők sem tudnak, hogy a HDMI-n kapott hangot továbbküldik és mellette a hangszórókon vagy valamelyik analóg zónán is kiadják. Régen valamelyik fórumon licenszeléssel indokolták, én nem tudom, ez okozza-e vagy más. Mindenesetre HDMI-n ezek nem működnek így sajnos.
-
hunspikey
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
Pont tegnap küzdöttem Denon kontra LG G3 felállásban, ugye a többiek tanácsára váltottam az optikai hang összeköttetést HDMI-vel.
Hát én azt hittem szétverem az egészet....
Fél órán keresztül képtelen voltam elérni, hogy a Denon felfogja végre, hogy nem optikán kapja, persze az LG menüje is felvet súlyos kérdéseket, mivel azt gondolom nem tudja a TV azt, hogy egyszerre TV belső hangszóró + eARC kimenet.
Persze belső + optika ment neki, miért csak az??
Ha kábeles összeköttetést választok (mert stupid módon így hívják a HDMI kimenetet) akkor meg látszólag semmit sem csinál a digitális hangformátum opció..
Na mindegy fél óra össze-vissza dugdosás után egyszer csak csoda történt és a video out kimenetre dugott HDMI kábelen hajlandó volt az erősítő venni a jelet, előtte folyamatosan dugtam mindenféle AUX, meg Game stb nevű bemenetekre, ott persze néma csend volt., nem fogadott semmit.
Csak azért írom le, hogy más már ne cumizza be, tehát TV-n kábeles hangszóró, alul CEC bekapcsolva, erősítőn meg 8k video kimeneti portra - aztán grafikus menü és bemenet konfig. Valahogy így..
Viszont a hang az tényleg 5000x jobb - köszi utólag mindenkinek - végre minden csatorna a helyén, kristály tiszta a párbeszéd, váltja az erősítő a hang módokat, megy a TV vezérelt ki/bekapcs gond nélkül illetve hangosítás is sokkal jobb mint régen a C9-el - az valamiért rettenetes lassan hangosított/halkított.
-------------------------------------
PS:Aki G3/G4/S95D TV-jét szeretné megnézni, hogy mit tud élő, valós anyaggal, tehát nem YouTube demoval, az a Netflixről indítsa el a "Tökéletes pár" című egyébként rettentő szórakoztató TV sorit - sosem láttam ennyire szép anyagot streamingről, ja és DV és mégis 1000+ nit ránézésre!
-
hunspikey
őstag
-
junkpod
nagyúr
válasz
Squirrel
üzenetére
De lehet. A mai modern TV -k teljesen alkalmasak központi szerepre, mivel tőlük függ a cec funkcionalitás leginkább én ezt javaslom.
Nálam minden a TV -be van kötve, az erősítőbe csak a HDMI eARC megy. Így az erősítő csak hangkeltő eszköz, hang kimenet. A TV -n fut a tuner, a streaming appok, oda van bekötve a coreelec lejátszó is.
Egyetlen távirányítóval megy a lejátszás és hangosítás.
Ha az erősítőbe dugod közvetlenül a tartalom küldő kütyüket az sok bosszúságot okozhat: a sok féle változatos kepjelet kell továbbítani, a cec jelet kell továbbítani... -
törölt tag
Az Lg C41LA és a C31La között mi a különbség? Gyártási év?
Illetve szerintetek milyen árra lehet számítani BF kor a 77colos Cés oledeknél?
Árukereső szerint most 879900ft a C31LA. -
DeV-O-6
csendes tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi a válaszokat, az AEXX elvileg a WOLED, az ATXX pedig a QD OLED. Annyit sikerült kideríteni, hogy az "E" mindíg WOLED-et jelent, még a T, F, W amik régióként eltérnek - QD OLED-et jelentenek. Mindegy, kihozom a 65"-os S95C-t (QE65S95CATXXH) ami tutira qd oled
-
hyppo!
aktív tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Van minden méretben 90/95D
-
Squirrel
őstag
Köszönöm a válaszokat és tanácsokat. Előfok és tv is earc-kal rendelkezik es köztük ez az egy kábel van. A tv-be ezen kívül a tv szolgáltató (sunrise) stick-je van beledugva, az anthemben meg az amazon firestick illetve a qnap nas hdmi kimenete. A tv saját appjait használom netflix/disney/amazon prime streamre (ezek hangjait szeretem napközben mozik esetén az anthemre küldeni), a firestick-re meg sikerült ráapplikálni az otthoni skyshowtime-ot, de ehhez vpn kell. Pont emiatt vannak külön a streamek, mert a többi nem megy vpn-nel, a skyshowtime meg nem megy anélkül. És sajna nem elég a cyberghostot ki/be kapcsolgatni, sokszor kell a cache-t törölni, hogy ne érzékeljék az app-ok, hogy korábban ment. Bonyolult helyzet ... Kipróbálom akkor a hétvégén, hogy átdugom a szolgáltató stickjét is az anthembe passthrough-val. Nem értem, miért nem lehet a tv-ből egy sima hdmi-t audio kimenetnek használni.....
-
dodoroli
aktív tag
Mai nap felkerült a falra ez a szörnyeteg lg 77 g4
-
DeV-O-6
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, holnap hoznék ki a telekomtól egy samsung 55" S90D-t, de még mindíg nem tudom hogy QD OLED vagy WOLED van benne.
Ez a típus: QE55S90DAEXXH Rtings.com szerint QD OLED, ebben a topikban viszont WOLED-et olvastam több helyen is... Nagyon köszönöm ha valaki válaszol!
-
junkpod
nagyúr
válasz
Squirrel
üzenetére
A hangerőt nem a 7.2, sokkal inkább a .2, azaz a mélynyomó adja.
Az erősítőkön létezik egy autó hang mód beállítás, ami a sok.1 esetén sok.1 módban fog működni, minden más esetben az utoljára használt hangkeppel.
Ha mondjuk az utolsó hangkep Dolby surround volt, akkor a sztereó is sok.1 lesz és a natív formátumok is.
Gondolom azon már túl vagy, hogy mind a tv és az erősítő is earc kompatibilis, arc-earc már nem működik jól együtt, ilyenkor a TV -t vissza kell butitani arc -ra.
Fontos a bekötés is, a tv és az erősítő között csak egy HDMI lehet, az erősítő eARC képes kimenete és a tv eARC képes bemenete között. Csak azért írom, mert volt már olyan, hogy az erősítő oldalán logikusnak tűnt a bemenetbe dugni a Tv-bol jövő kábelt, de az nem fog működni.
Sajnos az egésznek a kerete, a cec minden gyártónál különbözik valamennyire, ezért a legszerencsésebb eset az azonos márkájú cuccok. Minden más esetben lehetnek működési hibák a vezérlésben.
A TV és az erősítő menüben is sajnos szét vannak szórva a beállítások: arc, HDMI, cec... Igyekezni kell mind kettő esetén azonos beállításokat használni.
Látva a buktatókat én direkt a tv -vel azonos márkájú erősítőt vettem. Sajnos ez csak kb egyetlen márka esetén lehetséges, a Sony esetében. Amíg ez nem teljesült, mindig kellett kompromisszumot kötni -
junior19
senior tag
válasz
Squirrel
üzenetére
De neked ott az előfok, ami mindent kezel. Miért viszed a jeled a tévére, azután vissza az előfokra?
Minden külső eszközt csatlakoztatnál az előfokra, egy hdmi kábel menne a tévébe.
Szerintem annak az előfoknak már minden jelet át kell engednie kikapcsolt állapotban is. Így esti tévézéshez nem kell hangrendszert kapcsolni, s csak akkor kapcsolod, ha azon keresztül szeretnéd használni.A HDMI CEC egy elég instabil, kiszámíthatatlanul működő rendszer. Elég ha egy eszköz bekavar, s megbolondítja az egész működést.
Én nem venném biztosra, hogy az LG vagy az előfok hibája, ki kellene zárni. A fire stick például mindig bekapcsolva van, azt nem lehet kikapcsolni. Bizonyos idő eltelte után megy készenlétbe, s lehet ez kavar be.Én kikapcsolnék minden eszközön a HDMI CEC kommunikációt, csak a tévén és az előfokon hagynám engedélyezve. Ha normálisan működik a rendszer így, akkor nem ezekkel van a baj. Ezután egyenként kapcsolnám vissza a rendszerbe a különböző külső eszközöket, így kiszűrve, melyik okozza a galibát.
-
Squirrel
őstag
Ugyanaz a problémám, mint hunspikey írta. Este én sem akarok 7.2-ben hallgatni falat remegtető effekteket, mert asszony lecsesz és nem lesz sz.. hancúrozás.
Ha bármelyik másik hdmi-t használom, a streaming hangja nem jön ki az anthemre. Ha optikait használnék, nem lenne atmos és társai. Megjött végre a szűrős elosztó, ma beröffentem a nas-t és megnézem arról passtrough-val mit lát a tv. Gyanítom ahogy átváltok rá, ugyanúgy bekapcsolja az anthemet, mint az anthembe dugott firesticknél. Nem tudom, mi a gyenge láncszem, az anthem vagy az lg. Lehet mindkettő, bár mint írtam több fórumon olvastam hasonló problémát lg/sonoff párossal. -
Kaba
veterán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Kicsi és bizonytalan piac. Más termékek pl. telefonok sincsenek többször készleten és kisebb a szinválaszték is más országokhoz képest. Galaxy Ring sem jött stb.
-
Laraxior
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Mindegyik kábel tudja a 120Hz-et.
Ez 100%, ha bekapcsolom a TVn a kiterjesztett bemeneti jelet, akkor válthatok is 120/144Hz-re. (S90C tudja a 144Hz-et is) 10bit is megy, de felajánlja a 12bitet is.
3m-es tesztelve, és az 5m-es kábel is. Erősítő nélkül, simán a TVt használva kijelzőként.
Megjegyzem, hogy a Samsung G9 monitorhoz kapott DP-DP kábelem sem tudja ezt kisebb (5120x1440) felbontáson.
Szóval a kábel biztosan jó, de azért ma jön egy itteni kollega által ajánlott méregdrága audioquest kábel. [link]
Most pl. belőttem, fogalmam sincsen hogyan, de elindult végre. Tettem fel régebbi drivert a videokártyához. De ha kikapcsolok mindent, mert nem megy éjjel nappal folyamatosan semmi, akkor pl másnap már nem megy a kijelzőváltás. Hol ebben a logika?
Azért nézem gépről a filmeket, mert ott van a sok tárhely amiről elérem őket. Nekem ez így kényelmes és bevált. Eddig.
Van esetleg valami sorrend az indításhoz? Vicc, de nem nagyon tudok másra gondolni. Először az erősítőt bekapcsolni, aztán a TV és végül a számítógép, vagy tudomisén.
Az erősítő jó a TVvel, Netflix, meg a többi vacak simán megy.
Ekkora szívás nem létezik, ráadásul nem is valami használt olcsó vackok...
-
ImpersonatoR
addikt
Többen is írták már, hogy a Samsung weboldalán nem lesz már idén 77" -es S95D
Van róla infó, hogy miért ?
Túl sokat levonna a kupon az árából ?Egyébként a Samsung HW-Q990D sincs már jó ideje ott meg szoktam nézni poénból

-
parts
tag
Ha már eARC, én is kérdeznék. C4-et használ valaki Marantz NR 1200 erősítővel? Működik az ARC rendesen? Ilyen erősítőt használok és jövőre cserélném a TV-t 65C4 OLED-re.
-
PTM
senior tag
Ha már eARC, akkor van aki használ esetleg LG C4-et vagy G4-et Denon X4800H-val? Ez az összeállítás működik?
Én beleszaladtam abba, hogy több korábbi LG modell, beleértve a G3-at ami nekem is van, és X4800H között gyakorlatilag használhatatlan, mert folyton szakadozik a hang. (Elvileg vagy fél éve a Denonnál pattog a labda. "Olyan jól" sikerült implementálniuk a jitterszűrőt, hogy a rendes jelet is szakadozva engedi át.)
-
hunspikey
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Igazából annyi lenne a lényeg, hogy a TV-n futó appok filmjeinek hangcsatornái egy/egyben menjen át a Denonra, amennyiben van olyan hangfal csatlakoztatva, az AVR-en ne legyen semmiféle virtuálizásás meg kevergetés, hanem egy az egyben tegye ki a hangfalakra.
Én csak és kizárólag streaminget nézek, nincs semmiféle külső forrás.
Szóval: ha a film 5.1 akkor 5.1-ben menjen ki, ha 7.1 akkor menjen 7.1-ben anélkül, hogy lenne 7.1 hangfal szettem, magyarul a +2 oldalsó csatornát végül is nem létező hangfalra küldje. Lehet ilyet csinálni, vagy a Denon mindig is mixelni akar, mert tudja, hogy hány hangfalra van konfigurálva és ezért a 7.1, 9.1 stb jelek miatt mindig mixelni fog?
Nekem egyébként szándékosan 3.1-es hangfal rendszer van, tehát két front, egy center és egy aktív mély a sub csatornán és tökéletesen boldog lennék a többi csatorna megszólaltatása nélkül, ahhoz viszont ragaszkodnék, hogy a párbeszéd menjen a centerre és csakis oda, stb.
-
junior19
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Vagy HDMI EARC-ot használni a tévé és az AVR között.
Vagy amit én jobban preferálok, külső eszköz használata az AVR-re csatlakoztatva. A mai AVR-k már kikapcsolt állapotban is átengedik a hangot, ha pedig az AVR-t szeretné használni a felhasználó, akkor az AVR-en választja ki az adott eszközt.
Lehet, hogy kényelmetlenebb, de sok bosszúságtól megkíméli a felhasználót. -
Csabi1984
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Azért korrigáltam mert amit írtál az általánosítás. Csak akkor szűnik meg az ARC ha arra a kábelre rakod a cec less adaptert ami a az úgy nevezett ARC összekötő kábel.
Példával: LG-n a HDMi2 az ARC ha erre tennénk a CEC less adaptert akkor valószínű hang nem menne. De CEC ugyan úgy van HDMI1, HDMI3, HDMI4-en és bármelyikre rakod a CEC less adaptert vígan átmegy a hang.Lényeg mindegyik HDMI-n kiprobaltam HDMi2 kivételével és ment az adott eszközön az ARC hang de készülék vezérlés már természetesen nem.
-
Ronam
addikt
Elvileg jött egy új FW LG G3-hoz (13.40.75), ne tegyétek fel, ha bedobja, állítólag bugos, nem jön be a screensaver..
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de jót nevettem ..tisztesség és korrektség egy mondatban a samsunggal.

szinten denon.