Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNgabus
senior tag
üdv Mindenkinek
nem teljesen témába vágó, de talán mégis...
Tervezek venni egy Sony 77A95L vagy Panasonic 77MZ2000 OLED TV.
Kimondottan csak a "aMag"-ról származó DoVi HDR 4k filmekhet, sorozatokhoz, néha kis F1, olimpia, streaming.
Vagyis (talán) semmi ami megoldhatatlan probléma ezen csúcs OLEDek számára, legalábbis ami a képi résztét illeti.Hang még tervezés alatt...
Kérdésem :
Ki mivel játssza le ezeket a többnyire .mkv vagy .ts, .m2ts, stb file-okat?
Azt látom/olvasom sok helyen a belső lejátszó nem az igazi, ami így hirtelen beugrik :
- nem kezeli, látja a file-t
- akadozik a lejátszás, akár LAN akár külső merevlemez, USB-ről
- csak az első Audio / Felirat megy, nem látja a többit, vagy csak 1 részét
- stb...Ezért kérdezem, hogy mi a legjobb megoldás.
Van itthon 2 Zidoo, meg 1 nVidia Shield TV 2022.
Van ezeknél "jobb"?
Egyenlőre tekintsünk el az "ártól" a elérhető legjobb megoldás érdekelne, ami mindent IS visz, ismer minden Audio, Videó, HDR, file-t/formátumot, tud kandencia helyesen lejátszani mindent IS.
Hát egyenlőre ennyi, köszi mindenkinek aki megosztja velem a tapasztalatát.
Szép estét
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Arra lenne valakinek tippje, hogy a G4 miért felejti el időnként a telekom set up box-ot univerzális távirányítóként?
-
szakavatott
csendes újonc
Igen. Ikonként mutatja a házikót. Egyébként minden gombot végigzongoráztam már. Pedig érzékeli (villog a zöld led), és ugye, hogy jutottam volna eddig?
Próbáltam a három gombot egyszerre amit egyébként a párosítás menüben kellene, de semmi.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szakavatott
üzenetére
Jó gombot nyomsz?
-
szakavatott
csendes újonc
Üdv!
Üzemelném be az új Pana tévét, bekapcs, nyelv kiválaszt továbblép - nyomja meg a házikót a távirányító párosításhoz. Nem történik semmi. TV-t áramtalanít, elemet cserél. semmi... Tud valaki javasolni valamit?
Köszi!
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
szukjozsef
üzenetére
javító algoritmus pl a mozgásjavitás, nem sok köze van ahhoz hogy kapcsold ki a fényérzékelőt, és tedd maxra a fényerő növelést mert különben korlátozod a tv maximális fényerejét,mint amire képes. hdr is nagyon kevés lesz ha nem maxon van, stb. aztán sdr fényerőt belövöd 50 re, hdr 100 és kész.
-
-
ndomokos
tag
Sziasztok!
LG G4-nél több helyen is olvastam Xbox használat közben feketére vált a kép vagy no signalt mutat és csak akkor jön helyre ha kihúzod bedugod.
Rtings-en is említik a hibát a videós tesztben, a vrr kikapcsolásával lehetett orvosolni csak, ezt azóta javították már? Vagy ez különleges LG-Xbox hiba lehet?
Tapasztalt valakit hasonlót az idei szériás LG oledekkel? Köszi! -
2boy
újonc
Ok köszi
-
2boy
újonc
Sziasztok Lg oled g4 hez szeretnèk kèp beàllítàst kérni sdr hdr10 ès dv tartalomra köszi
-
Krissz80
senior tag
válasz
zsistvan7
üzenetére
Itt vettem a PH-n tavaly, csak 1 évet adtak rá most fog lejárni.
Nem tudtam, hogy C27 lesz, csak annyit írtak, hogy C2, de kellemes meglepetés volt amikor rájöttem.Viszont van benne egy kis tinting, lehet még cseréltetnem kéne. Nem annyira vészes csak ha nagyon figyelek akkor látszik, a kép bal széle pirosasabb egy 10 cm-es csíkban. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy ilyen marad?
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Krissz80
üzenetére
Egyébként Magyarországi vásárlás?
A Magyar webshopokban nem nagyon találkoztam még dupla tuneres verzióval.
Kár hogy a CI modul miatt nem lehet egyszerre kettő felvenni/nézni, ez azért elégé betesz a funkciónak (személy szerint kb. évente kétszer nézek a szabad csatornákon valamit, nem az én világom), a mi szolgáltatónknál is csak a szabadon nézhetők mennek kártya nélkül. -
RockCNC
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
UFO971 mp4-ből, most próbálkozik pl. itt egy átala készitett mp4-es DV demo anyag. , ami megy a G4-en.
Pl. a Blade Runner-Papita mp4 az nem támogatott formátum a tv-nek. -
Krissz80
senior tag
válasz
zsistvan7
üzenetére
Dupla tunerrel tud olyat, nekem C27 van, de pl a Vodánál, csak akkor tudok más csatornát nézni, ha M1-M5 ig + DUNA-t veszek fel és akkor a többi csatorna megy, vagy ha mást veszek fel akkor csak az M1-M5 +DUNA megy.
Valsz azért van így mert az M1-M5 csatármák nem kódoltak, a többi igen, és csak 1 C+ kártyahely van benne.
Diginél lehet menne, mert tudtommal ott kártya nélkül is mennek a csatornák.
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
AZ LG OLED tulajokat kérdezném aki szokott Dolby Visiont nézni a TV-jén, hogy a C3 típusukon kívül másikaknál is megszűnt a DV P8 támogatás?
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
szukjozsef
üzenetére
maximumon kell, fényérzékelő kikapcs mellett.
-
matex
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
PS5-ön a képernyő és video menüponton belül, a videokimenetnél van olyan lehetőség, hogy a videoátviteli sebességet lehet két lépcsőben csökkenteni. Mind a -1, mind a -2 opciónál tökéletes a kép, nem esik szét mozgás közben.
A villódzást még nem tudtam tesztelni, de szerintem így az is megszűnhetett.
Mivel a The Last Of Us 2 Remastered verzióját játszom, így nem akartam lemondani a jobb kéminőség melletti képkockaszám növelés opcióról, ahol a VRR segítségével 30 helyett nagyobb fps-sel, jóval simábban fut a játék.Nagyon köszönöm a segítségedet, és a többiek tanácsait is!
-
ArGab
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
A 2 pontost már próbálgattam, és ha lejjebb veszem a zöldet, kéket mintha javulna. Vagy legalábbis az általam megszokotthoz közelebb kerül.
De mondom, én színek terén aztán főleg nem vagyok biztos magamban. Piros-zöld színtévesztő vagyok (deuteranópia), úgyhogy olyan vad színeket tudok egymás mellé tenni majdnem egyezőként, hogy mások el sem hiszik, hogy nem csak hülyítem őket. Máskor meg olyanokat tudok más színűnek mondani amik szinte megegyező árnyalatok. Úgyhogy azt már eldöntöttem, hogy Viktor jöjjön ránézni ha megvan a 100 óra. Már csak azért is mert kíváncsi vagyok profibb véleményre és mérésre, hogy a panellottó ment ennyire félre, vagy az én látásom/megszokásaim ennyire rosszak. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Én szemre inkább csak a 2 pontos állítást ajánlom, mert 22 potnossal nagyon el tudja rontani és még banding is lehet a vége.
Köszi az ajnálást.
Beszéltünk telefonon, majd ha meglesz 100 óra megyek

Ha valamikor erre jársz a múltkori demo felvetésedre, szívesen várlak és megmutatom a mozi szobát.
-
hunspikey
őstag
válasz
ArGab
üzenetére
Ki kell hívni Viktort majd belövi neked, de addig meg nyugodtan lehet vacakolni a 2 pontos kalibrációval (szín menü) mert a felső értéknél ha pl zöldből elveszel kicsit akkor máris javul ez a jelenség amit írsz.
Ha még menőbb vagy bátrabb vagy akkor meg a 22 pontossal játsszál, ehhez adok neked egy 20 pontos rámpát, nyilván az IRE értékek lesznek a dobozkák, sajnos a videó készítője volt olyan gyökér, hogy nem írta ki melyik melyik, így sajnos keresni kell állítás közben.
Szemre amúgy lehetetlen ezt jól belőni, mivel nem abszolút a látásod. Attól függ milyennek látod hogy előtte mit láttál, kintről jöttél be, köd volt, napsütés volt akármi volt?!
Szóval a dobozkák közül a legjobb ha csak kiszúrod a kajak szart és azon tekersz.
De mondom: Viktor!!! Ő megcsinálja faszán SDR + HDR + DV minden fain lesz.
-
ArGab
őstag
válasz
RockCNC
üzenetére
Attól függ. HDR-nél és DV-nél nem igazán tűnik fel, ha nagyobb fényerejű tartalom. De ha alacsonyabb, vagy ha SDR anyag, jelenetenként változik mennyire veszem észre. És sokszor olyan mintha rideg lenne a képi világ még W50 mellett is, mintha valami kórházi neoncső világítaná meg a dolgokat.
alaves: Ez is megfordult a fejemben nekem is, hogy mivel máshogy látom a színeket mint a többség, lehet az zavarna be? Már állítgattam mindenfelé, és W0-án nem tűnik fel és nem zavar annyira, de ott meg már túl kékesnek és hidegnek érzem. A korábbi Sony is melegebb irányba volt állítva (Egyedi/Cinema és profi színhőmérséklet), annál így egyértelműen kékesebb, hidegebb érzete van. -
RockCNC
őstag
válasz
szukjozsef
üzenetére
Nincs eco üzemmód bekapcsolva?
-
szukjozsef
csendes tag
Philips oled tv tulajdonosoktól kérdeznék : van egy olyan képi beáliitás hogy fényerő növelése.Ez a funkció ha ki van kapcsolva akkor nagyom sötétnek érzem a tv képét még úgy is ha feljebb tolom az oled kontrasztot azaz a fényerőt.Viszont ha be van kapcsolva, közepes beállitásnál észrevehetően kapcsolgatja a fényerőt a jelenet fényességétől függően elég nagy fázis késéssel ami elég zavaró.Ti hogy hasznaljatok ezeket a beállításokat?
-
alaves
addikt
válasz
ArGab
üzenetére
Ez érdekes kérdés, elképzelhető, hogy összefüggés van a WOLED oldalirányú zöld/piros jelenség és a színtévesztés között, lehet hogy szemből is látod. W0-án is olyannak látod?
Kalibráció után kiderül, de gyanús, hogy az a fehér amelyet keresel, azt egy jó miniLED fogja teljesíteni (talán QD-OLED). -
ArGab
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Ez a bajom nekem is, hogy nem tudom eldönteni most minek higgyek. Azt tudom, hogy a szemem szar, tinédzserkorom óta papírom van róla, hogy durván piros-zöld színtévesztő vagyok. Tegnap este is a netet túrtam, és találtam pár hasonló problémafelvetést itt-ott másoktól, de általában az a reakció, hogy a G sorozat milyen pontosan kalibrált gyárilag, vagy hozzászoktál a hibás képhez és azért furcsa, vagy hogy OLED soha nem fog olyan szép fehéret adni teljes képernyőn mint egy LCD és szokj hozzá. De mindezek ellenére durván másnak látom a fehéret amit ad, nem csak teljes képernyőn hanem kisebb méretben is, mint a 2 laptop LCD, 1 LCD monitor, 1 OLED telefon és a régi Sony LCD TV képe amivel itt helyben összehasonlíthattam.
Szóval azt hiszem marad a kalibráltatás, akkor legalább egy profi is ránéz és kiderül, hogy tényleg velem van-e a hiba. -
matex
aktív tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ArGab
üzenetére
Kalibralni kell. De a g3 gyárilag filmmaker kepmodban nagyon jó volt.
Laptophoz ne hasonlítsd mert annak a szinhelyessege a nullához közelít, általában túltólt kék hideg fénnyel.Illetve teljes képernyőn nem tud a g4 350 nitet fehér esetében, sokkal kevesebbett,.ezért tűnik szürkének a laptop mellett.
-
ArGab
őstag
Egy LG G4 esetén az mennyire normális, hogy a fehér nem fehérnek látszódik? Emiatt mintha folyamatosan egy fátyol lenne a képen, a bőrszínek betegesek és minden ami világos olyan piszkosnak tűnik. Én zöldesnek éreztem pár nap után a színét, de színtévesztő vagyok. HDR-nél és főleg magasabb fényerőnél jónak tűnik, de SDR-nél és alacsony fényerőnél sokkal jobban kitűnik.
Vhiktornak már írtam tegnap, mert első gondolatom a kalibrálás volt. De ma reggel megpróbáltam lefotózni és vannak kétségeim, hogy nem eleve a panellal vannak-e nagyobb problémák. Mellette egy elvileg ~350 nites laptop látható teljes fényerőn, a tévé isf Bright, 60 OLED fény és W50: [kép]
Bár kamerán keresztül ki tudja mennyire pontos, de pixel checker szerint a fehér szín amit a tévé ad világos szürke, rgba(216,216,216,255) körüli értékeket hoz ki. Míg a laptop fehér színe rgba(252,238,235,255) körül van. -
matex
aktív tag
S95D-nél másnak is van VRR problémája PS vagy XBOX használata közben? Bármelyik HDMI portot használva ugyanaz a helyzet. Halványan vibrál a kép, valamint többször szétesik a kép mozgás közben. A TV-n a legújabb driver van fent (1201), és a konzolok frissítései is naprakészek. QN95A-ról váltottam, ott nem volt ilyen problémám.
-
hunspikey
őstag
FOMO_videójában érdekes, hogy azt mondja a 21:00 percnél, hogy 1000 nites valós tartalom mellett a G2 veri az MLA paneles G3/G4-eket, mert szerinte jobb a színvisszaadása, precízebb - de én ezt nem értem, hiszen az MLA nem csak a W pixelt fényesíti, hanem az összeset nem? Akkor az MLA miatt elvileg növekednie kellett volna a szín volumennek - mintha RTINGS ki is mérte volna.
Viktor FOMO hülységet beszél? Te mit mértél G2 vs G3 esetében?
-
KubanitoS
veterán
-
hunspikey
őstag
válasz
balazsovics
üzenetére
Én ezt használom 77 collal és tökéletes. Ez vastag, rendes durraluminium szelvényes, masszív. Dönthető és forgatható, ráadásul falhoz kötő drótköteles biztonsági huzalt is adnak hozzá - biztos ami biztos.
-
balazsovics
tag
Tegnap megrendeltem a C4-et, de kellene valamilyen dönthető fali tartó hozzá. Van esetleg bevált márka? Vagy ami kerülendő...
-
Tyrone89
senior tag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Ez igaz
bár szerintem alacsony/alacsonyabb oled fénnyel SDR-ben nem probléma ha csak alacsony állásban van (direkt nem azt írom hogy normális oled fénnyel, mert nyilván helység függő is hol van a tv, hisz egy fénygazdag helyen szükséges lehet a nagy oled fény, vagy csak a felhasználási szokás miatt, mert nem mindenki tudja alacsony fénnyel nézni a tv-t mert úgy nem tetszik neki ) -
Tyrone89
senior tag
Ha nem játszol napi több órát sok statikus elemet tartalmazó játékkal és/vagy nem nézel naponta rikító logóval ellátott tv csatornákat hosszan nagy SDR fénnyel, akkor szerintem nem indokolt a magas opció
-
-
ndomokos
tag
Estét, cikkszám alapján megtudjátok mondani ez QD-OLED paneles-e? Megnevezésben “DAT” van, viszont a link vége már “DAE”, elvileg az meg a WOLED
. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Kasga
üzenetére
Ezt mondjuk egy hasonló helyzetben lévő vásárló tudná megmondani, mert tényleg nem ismerem a Telekomot. Van olyan szolgáltató, aki a 3 napos cserénél sztornóz. Tehát nem cserél, hanem törli a rendelést és a kiállított számlát/számlákat. Így újra meg kell rendelni a készüléket, amint lezajlik náluk ez a folyamat.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Kasga
üzenetére
Az azonnali csere nem valószínű, hogy megoldható. Legalábbis nem hiszem, hogy bármelyik Telekom üzletben lenne raktáron TV. Vagy ha van is, tuti nem minden típus és méret. Nem igazán ismerem hogy működik náluk, de ahhoz nagyobb raktár kellene.
Az viszont biztos, hogy tudják intézni a cserét.
-
Sziasztok!
Vettem ma reggel egy Samsung 65S95D-t és mielőtt beüzemelem (munka előtt csak kibontottam és a talpat feltettem) kérdeznék, hogy mit érdemes rajta beállítani. Melyik profil áll a legközelebb a valósághoz, milyen beállításokat érdemes már az elején elvégezni, bármi tipp érdekel :) Köszi!
Első körben a márka topikjában érdeklődtem, de onnan át lettem irányítva ide - légyszi ne irányítsatok vissza
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Kasga
üzenetére
"Az értékesítést (online vásárlás esetén a kézhezvételt) követő 3 munkanapon belül tapasztalt, rendeltetésszerű használatot akadályozó meghibásodás esetén a kötelező jótállás hatálya alá tartozó készülék cseréje kérhető, elsődlegesen abban a Telekom üzletben, ahol vásároltad azt. Amennyiben a telekom.hu-n keresztül vásároltál online, akkor bármelyik Telekom üzletben kérheted a kézhezvételtől számított 3 munkanapon belüli cserét."
Mindegy mit mondanak, így kell eljárniuk, és ezt a saját oldalukon is pontosan leírják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

.