- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #102498 üzenetére
Ez érdekes: na, mondom archiválom a The Greatest Showman-t (etalonnak is), ezért megnézem a 4k/remux/HDR rilízeket is (2 is van). A 1080p/HDR trinity rilíznél a mastering display luminance 4000 nit, a 4k remuxoknál pedig 1000 nit (trinity és gs88 is). Látványra a 4000 nites anyagban a fehér- és a színfényerő is szétcsapja a kijelzőt (pezsgőspoháron megcsillanó fény, fáklya, tűz, Jackman színpadi ruhája, stb.). A 4k/remuxok is rendben vannak, de közel sem olyanok, mint a 4000 nites. Streaming-en nem tudom milyen lehet.
-
belan
addikt
500 van meg euroncsba ha valaki akar 65s90c én lehet be ruházok egyre .
-
StLui
veterán
válasz
Pro Koryak #102473 üzenetére
tehetem, már évek óta szeretnék oled-et, de pár éve is egy sony led lett végül (ár miatt)
Bár valószínű digi-nél nem lesz olcsóbb, ezek a szolgáltatós árak régen mikor néztem még telefonok miatt nem nagyon változtak kifutásig (itt pedig van kamatmentes) ha viszont máshol olcsóbb akkor már nem is kamatmentes a kamatmentes -
ρσгτσ
addikt
válasz
junkpod #102486 üzenetére
Ez mondjuk valóban tartalom függő. Én például rendesen láttam a különbséget HDR gaming -nél S90C és C3 között.
Persze az is igaz, legalábbis én egyetértek, hogy aki már eljut az OLED -ig, az jó képminőséget választ.
Szerk.:
Egyébként engem például évekig zavart a Philips túlvezérelt képe, ami most már elvileg nincs jelen. Csak hogy egy kicsit magam ellen is beszéljek. Lehetnek azért különbségek képminőségben. -
junkpod
veterán
válasz
Sasi001 #102470 üzenetére
Értsd jól! Azonos kategóriában, azaz egyik gyártó top tv-je és másik gyártó top tv-je, vagy közép vagy belépő kategóriában is ugyanigy.
Lehet itt nitek, vélt megbízhatóság... alapján választani, de amikor bekapcsolod és állandóan eldobja az erősítőt, lejátszót hálózatot... majd olvasgathatod a sok pórul járt tulajdonos beszámolóját.
Szerintem ha már odáig eljutottal, hogy OLED, akkor az már szuper képminőség. Amíg nincs BD lejatszod, nem kalibraltatod a tv-t , nem kalibralid a környezet fényeket, hanem torrenteol és streamingrol és lineáris adásból nézed a filmeket, addig pont jó bármilyen OLED. A teszt videókon kívül nem fogsz a mindennapi használatban képminőség különbségből eredő hiányosságok tapasztalni.
Annál inkább abban, hogy jól illeszkedik -e az otthoni ökoszisztémaba, ha gondod van mit reagál a szerviz... -
-
belan
addikt
válasz
alaves #102478 üzenetére
Akkor nektek is szépen bírja b7 ha egy évben 4000-5000 óra kb bele megy . Gondolom már 30000 óra lehet benne jól bírja na tessék oled panelok 20 ,30 órát is kibírnak . Nekem 65 c9 4,5 évig meg volt kb elsőnek beéget amúgy nem volt vele gondom második panel hibás lett harmadik meg több kint két évig meg volt kb 4500 5000 óra utolsó panelba és szerintem simán menni fog évekig , electronika meg benne 4,5 éves volt majdnem és semmi baja nem volt soha neki . Szóval összeségében szerintem jó lg és kell kötni rá biztosítást is 5 évre be vagy biztosítva akkor . Jók amúgy ezek Mini ledek de közelről azért lehet látni nem oled és betekintést szög sz@ar , én vissza vallottam oledre , nálam egy évbe max 2500 órát mehet de lehet még annyit se egy tv . Nem tvzke csak film meg játék ennyi .
-
-
Sasi001
senior tag
válasz
Pro Koryak #102473 üzenetére
Ha az tetszik akkor hajrá!
Szerintem az idén nem lesznek nagy mértékű áresések bár ne legyen igazam. Nekem már mindegy -
StLui
veterán
Sziasztok!
Digi kínálatában két oled van 65-ös méretben:
LG OLED65C41LA 660eFt
Samsung QE65S90DATXXH 730eFt
LG-t látom, hogy normálisabb árban van (a nem DIGI árakhoz képest) Samu kicsit túlárazva
Ettől eltekintve ajánlott vétel a kettő közül bármelyik egy kezdő OLED érdeklődőnek? -
Sasi001
senior tag
válasz
junkpod #102469 üzenetére
“A ma kapható OLED TV -k minősége nem mutat akkora szórást, hogy a képi jellemzők alapján válasszunk.”
Már hogyne mutatna nagy szórást még márkán belül is de nézd meg például a woled és QD oled közötti különbségeket. Számomra az elsődleges szempont egy megjelenítőnél pont a képminőség. -
junkpod
veterán
válasz
Pro Koryak #102464 üzenetére
A ma kapható OLED TV -k minősége nem mutat akkora szórást, hogy a képi jellemzők alapján válasszunk.
Lehet, hogy inkább a meglévő kiegészítőkkel való, bizonyított kompatibilitás fontosabb.
Lásd erősítő és tv együttműködés. -
hunspikey
őstag
Hunspikey mai tippje otthon TV-t tekergetőknek (én is ilyen vagyok): (Viktortól előre is elnézést kérek)
Szóval aki dolby vision RGB tracking helyesre húzásához keres segítséget és nem áll módjában rendes kalibrálást végeztetni (ami erősen javasolt) és ezen felül nincs meg neki a S&M kalibráló lemez annak ajánlom figyelmébe a Netflix Kaos című meglehetősen szórakoztató sorozatát ugyanis azon ritka képi kincsek egyike ahol van hosszan látható, szép gradációval rendelkező igazi nem szépiás, illetve egyéb color castos, fekete fehér anyag. Itt ordít ha elkúrtad valamelyik IRE értéknél a megfelelő RGB komponens arányt illetve az is ha mondjuk gyárilag vacak.
Hatodik, hetedik és kicsit a nyolcadik részben található az említett jóság. A hatodik különösen ajánlott black crush diagnosztizálásra is.
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #102463 üzenetére
Legalábbis szemre nem vettünk észre semmit. Persze tény, hogy Lg-nek magasabb az eladása, de nagyon sokan veszik már a Samsung-ot is a vásárlás növekedésével viszont nem tapasztalható a hiba bejelentések növekedése. Mindenki azt szajkózta, hogy majd az idő de lassan már cserélgetik le az első generációs (QD-oled) tévéket a felhasználók probléma nélkül.
-
szkutyi
addikt
válasz
Pro Koryak #102459 üzenetére
Igen láttam. És? Lehet akármilyen prémium termék előfordul hiba nem? tömeg gyártás....ne vonjunk már le következtetést 1 darabról.
-
szkutyi
addikt
válasz
powerup2 #102452 üzenetére
Várjuk csak ki a qd oledek.5-10 000 órás futását..lassan oda érnek az elsö mindennapi használók...rtingsen furcsa hogy az összes qd oled fenyereje drasztikusan csökken az idő előre haladtával....mondanám hogy akár szoftveres, de két márkánál is? Nem hiába lép tovább a Samsung....
Kíváncsi lennék Vhiktor rá mérne egy 10 000órás panelre, mennyi lenne valós használat mellett.
Szóval igen lehet volt egy roszabb széria(cx-c1 stb) az is lehet hogy a c3 lessz egy hatalmas bukta idővel, de akár a fordítottja is lehet..ezt az idő dönti el... -
zsero
aktív tag
Mit lehet csinálni ha LG C3 összeakad az Telekom média boxxal? Kicsit részletesebben: édesanyám használja a TV-t és most is hívott hogy a média box távirányítóját használva mindenféle hülyeséget csinál a TV, most pl. elment a hangja és nehéz volt visszahozni.
Van mód arra hogy a teljes HDMI CEC meg hasonló kommunikációt kikapcsoljam egy portra? Úgy értem szeretném hogy ne legyen semmi összeköttetés a két készülék között, csak a kép + hang. Ha nem lehet portonként akkor inkább kikapcsolnám globálisan a teljes TVn.
-
Sasi001
senior tag
válasz
powerup2 #102452 üzenetére
Az a baj, hogy a panel nem megfelelő lezárása miatt fellép az úgynevezett panel rothadás, szinte mindegyik típusnál előfordul a Tinting, banding, de ugye ez a panel sajátossága. Nem kétlem, ha valaki kifog egy hibátlan példányt, hogy imádja de sajnos ezek jellemző hibák melyet évek alatt sem küszöböltek ki. Nem csoda, hogy szinte szó nélkül cserélik a paneleket legalább ezzel megpróbálják megfogni az ügyfeleket.
-
powerup2
addikt
válasz
szkutyi #102449 üzenetére
Pl a g4-et láttam az alzába nekem tetszett de ott pl a samsungot jobbnak véltem. Ebben a kategóriába mindegyik tv jó, lehet miniled lehet oled, hanem maga az hogy mennyi tv romlott el egy adott márkából. Ami jelen esetben az lg-t nézve nem jó reklám. De az biztos oled terén LG-ből adnak el a legtöbbet igy abból is kerül ki a legtöbb hibás.
-
Daert
őstag
Szép estét mindenkinek!
Remélem valaki tud segíteni,sajnos megfeleő topikot nem találtam.Egy LG 65CX3LA készülékem van és sajnos a Streaming applikációk hol betöltenek,de leginkább nem.Vagy teljes fekete képernyő fogad az indítás után,vagy hibaüzenettel küld el hogy nincs Internet kapcsolat,próbáljam meg később.App. újratelepítés sem igazán segít vagy csak ideig-óráig. A FW:04.50.90
ezzel egy időben a PC-n és telefonon is probléma mentesen futnak a Streaming oldalak.Szóval Wifi és vezetékes net probléma kilőve. -
szkutyi
addikt
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #102429 üzenetére
Nálad a samsung nem jön be másnak az Lg. Van ilyen. Én is kifogtam nekem sem kellene Lg emiatt. Bár most a 77s95D előtt megfordult a fejemben az Lg. de hamar elvetettem a gondolatot. Nem bírom a rózsaszín tintinget és még a mai napig jellemző rá. Marad a homogén QD-oled.
-
Sasi001
senior tag
-
powerup2
addikt
válasz
Sasi001 #102425 üzenetére
Nekem is először ez volt mondtam a bandingot igaz ebbe még szerencsés volt a panel. De nekem is azonnal azt mondták ez ilyen el kell fogadni. C1 kálvária ott indult hogy nem kapcsolt be. Aztán kijött a szerelő hozott alaplapot és tápot. A táp az új a csere darab ketté volt törve
hogy a szerelőt idézzem derékszögbe állt
. Aztán 2 hét után jött másik táp azzal ment a tv. De a kép ocsmány lett. Aztán a távirányító hol működött hol nem mindig fel kellett ismertetni a tv-vel. Aztán pl a hangot sem akarta átvinni az erősítőre. És ezen felül néha gondolt kettőt film közbe és eldobta a képet majd visszajött. De velem az lg mindig rendes volt a szerelő srác szintén. Magára a szervizre meg a szerelőre nem lehet egy rossz szavam sem.
Ez a tv minőségi felépítése..
Ez pedig a táp ami kicsit eltört. -
szkutyi
addikt
válasz
powerup2 #102420 üzenetére
Ne legyen igazam de szét fog vágni az ideg a rengeteg bugtól, attól hogy van 5000 zóna mégsem kapcsolja le amit le kellene, attól hogy a panel nem olyan pro mint a sony-n hogy nincs átvilágítás....:/
oled után biztos nem vennék mást meg ha 20. Csere is ....miért nem adsz esélyt c3-g3 nak?
Üdvözlettel egy ex tcl-es....
Sony xh900 VS tcl c835: [kép] -
powerup2
addikt
válasz
alaves #102417 üzenetére
Nem tartom visszalépésnek mert ezekbe elég jól működnek a zónák főleg hogy több mint 1000 darab van belőlük. Amit meg kinéztem abba több mint 5000 zóna van. Oled számomra mindig kedvenc lesz csak 3 tv csere után már nem olyan .... Meg ha jól megnézed ennek a c855-nek is kiváló a képminősége.
-
powerup2
addikt
válasz
Sasi001 #102416 üzenetére
TCL-t ( c855 )vettünk a pesti lakásba párommal teljesen jó készülék hdr-bevan bőven fényerő. C1 esetében volt sokszor hogy hiányzott. De majd a mozi szobába is kell egy tv nah ezen vacilálok mert nagyobb kijelző jobb lenne. Samsung képe tényleg jó volt. De kacsingatok a 85" felé. Amit néztem az az x955 tcl ez a plafon ilyen tv-knél. Megnézni kb sehol nem tudom de jobb biztosan mint a c855.
Itt egy kép milyen a c855 -
Sasi001
senior tag
válasz
powerup2 #102412 üzenetére
Nekem tegnap jött meg a 77S95D, az s95b-nél sem hiányoltam a fényerőt de látható a különbség. A DV-vel már rég nem foglalkozom nem is hiányzik számomra nincs különbség a Samsung HDR és más típusoknál a DV között. Tartottam a matt kijelzőtől de az a legjobb az egészben. Valóban nem vagy alig látható az egyéb fényforrások visszatükröződése, vagy a félig leengedett redőny pöttyöződése. A képe gyönyörű, gyári filmmaker módban hagytam, nekem megfelelő. Előttem is írták valamilyen okból kifolyólag valóban nem látja a nas-t a hálózaton, de nekem lényegtelen mert AppleTv 4K + Infuse app-ot használok, az megy tökéletesen. Kijelzőről az ujjlenyomat pillanatok alatt eltávolítható sima szemüvegtörlő kendővel szárazon, nem maszatolódik, kenődik. Úgy néz ki, hogy szeretni fogom.
Távirányítónál nincs várakozás mint néha az s95b-nél.
-
eL Geri
őstag
A képernyőkép védőről jut eszembe: Az LG-nél nincs olyan menőpont, ahol le lehet kapcsolni a képernyőt?
A Panasonic plazmámban, ugyan pár menőmélységben, de van egy menüpont, ami nem lekapcsolja a tévét, csak a képet kapcsolja le. Ezt mi itthon rendszeresen használjuk, ha pl. pause-olunk egy filmet és kiugrunk mosdóra vagy csinálni egy italt, ilyesmi. Vigyázunk a plazmára -
alaves
addikt
válasz
Csandi #102408 üzenetére
Igen, az S95D az matt, de van akinek az is, vagy éppen pont az jó. Egyébként én is a fényeset preferálom. Igazából nekem érthetetlen, hogy a 'The Frame' széria réteget kapta meg az S95D. Egy Samsung QD-OLED TV maradt, amelynek kijelzője fényes: 65S90D. 55", 77"-ben fényes QD-OLED csak a Sony maradt.
-
powerup2
addikt
Ma reggel el is vitték a C1-et
. Cserepapír viszont van
-
hunspikey
őstag
Új infók a C3/G3 13.40.75-ös firmwarejével kapcsolatban:
állítólag a probléma abból adódik, hogy valamelyik fejlesztő átírva felejtette a screen saver időt, és a screen saver ugyan ott van és működik, csak éppen a késleltetés lett 30 perc - gondolom idegesítette őket fejlesztés közben, hogy 5 percenként jött és átírták, csak éppen úgy maradt.
Azért 30 perc alatt egy világos statikus tartalom egy C3-nál már lehet oda kokszol...
g3 még talán megússza a hűtésének köszönhetően - de ebben sem vagyok biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest