- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SafE84
tag
válasz
belan #101396 üzenetére
Ahha, pont az Euronics b@szott át tegnap... Kocsikáztam 3 órát a semmiért. Annyira van nekik készleten, hogy megveheted a kiállított darabokat...
Lehet, hogy egy ideje ennyibe került naluk, de most már nem kapható ott sem, nekem meg most kell, nem 3 héttel ezelőtt.
Szóval légyszi, fogd vissza magad. -
SafE84
tag
válasz
Quadgame94 #101351 üzenetére
Úgy néz ki "szerencsém" van, pont mától van akcióban 42C3-as 299-ért az eMag-on.
Rendeltem is egyet. -
Csabi1984
addikt
válasz
Celtis #101392 üzenetére
Két C3 van a lakásba.
1 szoba 55" C3 Denon X550Bt AVR
- AppleTV
- Amazon Firestick 4K Max!
- Ugoos (Coreelec rendszer fut, nem android)Tökre örültem mert mert a fenti két eszközzel 2 napig minden rendben ment azt hittem, hogy az Ugoos kavar be de harmadnap megint nem ment de az ugoos nem volt rácsatlakoztatva a TV-re
2. szoba
42"C3, Yamaha HTR 2071
- Apple TV
- Amazon Firestick 4K MAXAmióta beüzemeltem a TV azóta is működik.
Olyan mintha az LG és a Denon nem szeretnék egymást. De ennél már csak az izgalmasabb, hogy amikor az ARC nem is megy a TV távirányítójával az AppleTV-t tudom vezérelni tehát a CEC az működik
Én mindig úgy tudtam a CEC szokott komplikációt okozni a hangátvitel attól még működnie kellene. Bár volt olyan is, hogy TV hangszóróra kellett váltanom és azután rámentem, hogy HDMI-ARC hang módra megjött a hang.
Lehet szoftveres is, nem?
-
belan
addikt
Kedvezmény több mint 80 ezer volt az bele számít vagy csak azt nézik a vétel árát ?
-
belan
addikt
Gyors kérdése lg honlapon 36 hónap garanciát ír sorozat szám alapján lg42c2 tv-re ! De a lg kérdeztem és azt írtak vétel ár 250 ezer forint alatt lett meg vásárolva a telekomba így 2 év garancia jár ! Valójában mi a igazság ?
-
Gyereknevelési topik más fórumon van (talán az nincs itt).
Továbbra is külön értesítés nélkül törlésre kerülnek a kapcsolodó hozzászólások. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok LG tulajok ti is szenvedtek az ARC-vel
?
Van, hogy pár napig jó aztán a kapcsolat megszakad és csak a TV hangszóró illetve Optikai működik. -
Niky_92
csendes tag
válasz
Quadgame94 #101375 üzenetére
LG-től nem rendeltem még. Kissé ellentmondásos volt a telefonbeszélgetés a levéllel, amit írtak, ezért kérdeztem, hogy járt -e már így valaki és mi lett a kimenetele az eseménynek?
Úgy néz ki, hogy ma hozzák, még van 1 perc az időablakból -
vrolee79
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek pls!
Ha egy tv (pl. LG C3) alapból nem támogatja a HDR10+-ot, akkor egy tv box-val már fogja tudni, ami támogatja azt a szabványt?
Ugyanez igaz a Samsung-ra, csak ott a DV hiánya kapcsán.
Hisz ha jól értem, akkor mindkét TV fizikailag tudja mindkét szabványt, csak "szoftveresen" vannak korlátozva, ugye?
Remélem érthető volt a kérdésem!Köszi!
-
Niky_92
csendes tag
válasz
Quadgame94 #101360 üzenetére
Igazad van, nekem is nehezemre esne válaszolni, ha már lenne tapasztalatom az adott kérdésben. Biztosan az én kérdésem az egyetlen off, ami egy oled tv szállításáról szól.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Steady74 #101349 üzenetére
Hdr 10+ elég jó, ne aggódj. Ráadásul hiába van egy gyengébb tévén dolby vision támogatás, sokkal jobb lesz a hdr10+ -os tv, ha a tv maga jobb. De a rtings-en is.ez szerepel:
"Between Dolby Vision and HDR10+, there's no clear winner from a technical standpoint because they both use dynamic metadata to help improve the overall quality. HDR10+ almost matches the capabilities of Dolby Vision but is lacking in content, and not as many TVs support HDR10+ as Dolby Vision. HDR10 has the distinct advantage of having more content available and being supported by every 4k TV.
Ultimately, the difference between the three formats isn't that important. The quality of the TV itself has a much bigger impact on HDR. Both formats can produce much more dynamic images than what we used to see, and HDR delivers a more impactful movie experience as long as the TV displays it properly. There are limitations with HDR, though, because TVs can't reach the 10,000 nit peak brightness and all the colors HDR is capable of, but most TVs still deliver a satisfying HDR experience"
-
Kókuszdió
nagyúr
Tök jó ez a videó
Erre ugrálnak nekem a gyerekek ,csak be ne törjék megint a TV t.
-
Niky_92
csendes tag
válasz
Quadgame94 #101351 üzenetére
Sziasztok!
Ma hívott az lg futárszolgálata, hogy holnap hozzák a tv-t, viszont nem kaptam olyan üzenetet, amiben benne van az idő ablak.
"T.Cim! A(z) Schenker Kft küldeményt rögzitett rendszerünkbe, a kiszallitas idopontjarol késobb értesitjük.
Trans-Pack" (ez sms volt)
Kaptam egy emailt is, amiben az van, hogy "A kézbesítést megelőző este tudunk adni pontos adatot."
Nem értem az egészet.
Telefonon azt mondják, hogy holnap szállítják, az email szerint, majd akkor szállítják, ha kapok emailt az időpontról is.
Aki rendelt az LG-től el tudná mondani, hogyan történt a szállítás? -
SafE84
tag
Szerintetek van még rá esély, hogy még az idén legyen normális áron LG 42C3?
Vagy már csak C4 lesz idén? Az is jó lenne, csak a 400-at kicsit sokallom még érte. -
-
Steady74
addikt
Teoretikus kérdésem van.
Kölcsönöztem pár 4k remux-ot (Star Wars, Beauty and the Beast, Frozen) és a jelenlegi TV médialejátszója szépen lejátsza őket, egyedül a Frozen akad néha (kábeles kapcsolat, a TV egyenesen egy switch-re van dugva Cat6a kábellel és erre a switch-re van kötve a NAS is). A TV jelenleg egy Samsung QE75Q60 (azt hiszem) sima QLED TV. Jelenleg ez van, OLED TV csere előtt állok.A kérdés, hogy van-e valóban észrevehető minőségbeli különbség, ha a NAS ról a TV médialejátszójával játszom le a filmeket, vagy ha dedikált médialejátszóval? Köszönöm.
-
Ijk
nagyúr
Nem is tudom melyik topikban kellene kérdeznem. Gyerekek miatt valami védelmet szeretnék a 77" TV elé, akár képernyőre, de valami plexi lenne legjobb pár mm-el előtte, csak nem tudom milyen hatással lenne a képre. Valaki foglalkozott már ilyesmivel?
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #101335 üzenetére
Elvileg a streaming-nél a mastereléshez nem nyúlnak, azonosnak kellene lennie az UHD BD-vel (csak a tömörítés történik). Bár a FEL-el hozzá tudnak adni utólag is (pl. 1000 nit ---> 4000 nit). Másik példa, nagyjából azonos csapat készítette Mad Max 2015 (4000 nit) vs. Furiosa 2024 (900 nit). Meg lehetne vizsgálni a csúcsfényerőt 1-2 évre visszamenőleg pár filmnél a NF, AMZN vs BD50 vonatkozásában (akinek van kedve és ideje letölteni mindkét verziót néhány filmből). És még a HDR10/HDR10+/DV-nél is azonosnak kellene lennie, mert a technikai határ mindháromnál 10000 nit (csak a statikus/dinamikus metaadat különbözhetne).
-
gerii
addikt
válasz
Quadgame94 #101317 üzenetére
Most találtam egy árban 65" C4 és G3-at, melyiket érdemes?
Fali konzolja tetszik a G-nek, kicsit ki lehet húzni hogy a csatlakozókhoz hozzá lehessen férni. -
szkutyi
addikt
Ismét egy kis erdekesség.(Vagy mégse?!)
Mai nap felkerült az agymanók 2 mese . Egyenlőre webdl.(Amazon és iTunes.)
Nézem dolby Visionban, nagyon szép tényleg nagy kontraszt minden de mégis van egy kis hiányérzet...az elsőt láttam vagy 300x....
Na megnézem milyen adatokkal rendelkezik a frissen leszedett második rész....hát....400nit max.. [kép]
Nem is foglalkoztam vele hiszen így is nagyon jó, elég fényes...
De mégis van hiányérzet...
NÉZZÜK meg az első rész mit tud!
Na itt a válasz: [kép] 4000nit-es csúcs, AVG 700nit..
Kíváncsi leszek hogy bluray megjelenés mit hoz, hátha az is hasonló metaadattal fog rendelkezni...
Mégegyszer mondom nagyon szép és jó igyis, de azért az első után van hianyérzet.. -
alaves
addikt
válasz
jesszjessz #101330 üzenetére
Szobahőmérsékletű vízzel nedvesített puha mikroszálas, utána szárazra egy másikkal. Kékes foltosodásra csak a QD-OLED kijelző hajlamos, a WOLED nem. Ha a viz nem hozza le a szennyeződést, akkor 70%-os gyógyszertári etanol. [link]
-
jesszjessz
tag
Sziasztok, adott egy LG C3 és arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen szerrel tisztítja a képernyőt? A sima száraz portalanítás nem elég és nem akarok úgy járni, mint anno valaki itt, hogy lila foltot hagyott valami vegyszer.
-
-
hello28
aktív tag
válasz
Quadgame94 #101326 üzenetére
Igen sajnos..pont rossz az időzítés .
Igen talán lesz majd egy kis akció de nem sok végülis .. Igen szerintem is a C4 az esni fog jóval de G4 szerintem nem!!
-
Quadgame94
őstag
válasz
hello28 #101324 üzenetére
Sokkal olcsóbb sajnos nem lesz. Kuponozással meg mittudomén mivel talán 900 ezer lesz az alja. 820-850 szerintem esélytelen. Viszont a 77C4 szépen esni fog. Novemberre szreintem 800 ezer környékén lesz. Sajnálhatod hogy C3/G2 és G3-ról lemaradtál. Nagyon rosszkor és pont a nagy méretet akarod venni ami eleve drága szokott lenni.
-
hello28
aktív tag
Sziasztok!!
Tudtok segíteni nekem Lg Oled CX van jelenleg és szeretném frissíteni eddig mindig Oled tv-k voltak itthon! Mostani széria c4 vagy g4 típusokon gondolkodom ! Tényleg gyengébb a c4 MLA panel mint a G4-ben?
Próbáltam utánna járni TCL Mini ledes tévéknek de garancia miatt nem merek venni..Hiába jó ár értek arány …
83 méretben néztem az Lg-t de marad szerintem majd 77 ,mert 6 collért nagy a felár..
Tehát érdemes inkább kicsit várni és egy G4 venni akcióba jobban megérné!?
Köszönöm -
gerii
addikt
válasz
alaves #101285 üzenetére
Köszi a villámkáros válaszokat, bejelentettem a biztosítónak, meglátjuk mi lesz.
65"-ból B vagy C az ajánlott, illetve 3 vagy 4? Van erről valami írás a neten?
Nem tudom hogy mit csináljak, megrendeljem amíg az akció tart, és várjak a biztosító pénzére, már ha kapok valamit -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csabi1984 #101308 üzenetére
Természetesen isf világosban is használható. Nem csak a magasabb oled pixelek fenyereje miatt látod volagosabbnak, hanem az alacsonyabb gamma miatt is.
Ha 1.8-ra állítod a gammat meg több részletet látni fogsz a sötét jeleneteknel. De mint ahogy mindig mondom nem az a jó ha mindent látsz. Van amit a filmkeszitok direkt elrejtenek előled, de a videóban benne van és gamma csökkentéssel, feketeszint emeléssel erőszakkal láthatóvá tehető. -
Niky_92
csendes tag
Köszönöm nektek a segítséget, 55b4 lett a befutó 365-ért!
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok OLED C3!
Korábbi hozzászólásban felvetődött olyan, hogy lehet a készülékek maximális képessége visszább van véve - >Olyan kérdésem lenne van az ISZF világos és sötét. Jól gondolom ha ez hátrány lenne a készüléknek akkor eleve nem is lehetne használni az adott tartalomhoz?
Azt elhiszem, hogy TV adást 40-es fényerőnél lehet élvezni de, hogy SDR filmeket 50-60-on nézni is eléggé fény szegény. Azt is állítom, hogy valahol a 80-as is kevés.Ott a " Öt nap Freddy pizzájában" hát filmmaker módban a sötét jelenetek elvesznek hiába 80-as fényerő
kivéve a plázás jelenet, vagy amikor olyan helyen játszódik ahol van természetes fény.
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Niky_92 #101300 üzenetére
Egy hónapja nyúzok egy 55B42-őt. Teljesen korrekt, nem lassú.
Nem tudom mi a különbség a b42 és b43 között, de az árazásban igen nagy előnye van a 55b42-nek.
Az EB promóció alatt vettem 389e - (11%kedvezmény + még 5%, egy jó irányzott rugással)
Szerda délutáni megrendelés, péntek délutáni szállítás -
krx21
nagyúr
válasz
Vhiktor #101297 üzenetére
Mivel, hogy a Denon már egy ideje megvette a Marantz-ot. Látszik is, hogy felépítésben, szoftverben sokszor ugyan azok, csak a két márkát szándékosan máshogy kalibrálják hangaláírás szempontjából. Így gazdaságosabb, mint két teljesen független fejlesztést finanszírozni…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest