Hirdetés
- N€T0X|N: Poloskahegy
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Én is, de ha egyszer napi 14 órában sport megy nálam?
Van olyan előfizum, amiben van 4k sportcsatorna is, az oké is, de főleg most a magyarokról beszélek, azoknál néha tényleg borzalom a minőség. KD6-3.7:
A sporton kívül amúgy nálunk legtöbbet a saját gyártású realityk mennek, Házasság első látásra, Kísértés, Árulók ilyenek de azok Kodin keresztül, minőségben nincs romlás, de a felület kezelhetőbb. Azoknak a minősége konstans, megszoktam
De a sportban egy csatornaváltással óriási különbségek tudnak lenni.Pro Koryak:
Régen valóban jobb volt a One, de még mindig messze a legjobb minőséget náluk lehet megtalálni a három nagy szolgáltató közül. -
james008bond
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Viszont meglepetésemre már több magyar szinkronos Atmos hanggal találkoztam, talán Netflixen, főleg azt nézem, meg a remuxokat ;-), viszont egy kőzépkategóriás Lg Atmos sounbarral hallgatva nem vág földhöz a filmek "térhangzása" korábbi 5.1 EX erősítőhöz képest nagy előrelépést nem hallok, sőt...
-
blakey
titán
válasz
eL Geri
üzenetére
Ez van a streaming-nél a fullos csomag nem azt jelenti, hogy minden full-os, hanem akadnak olyanok is.
- ez rendben is van, de nem ilyen formában. Azért az új anyagokat maximális minőségben várnám, de nem, vagy úgy jön, hogy vegyes az epizódok minősége, vagy eleve alap felbontású. Magával a minőséggel kibékülnék, csak a szolgáltatásért kért árral már kevésbé. Épp ezért csökkentettem a Disney+ minőségen, és előfizetek az Apple TV-re, ahol 6 hónapig 1290 Ft a havidíj és ott nagyrészt 4K HDR (DV). Megnézem a sorozataim folytatásait aztán megint lemondom. -
-
Gicz
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Azt kihagytad, hogy végre a fekete tényleg fekete. Nekem ez nagyon sokat számított. 50St60 plazmám volt. sokkal jobb volt mint a legjobb LCD, de azért a fekete a plazmán is szürke.
Amit Pro listához írnék:
-valós fekete
-nincs rainbow effekt gyors szemmozgásnál
-nincs dithering. (nagyon közelről bizonyos típusoknál van, de az is csak monduk 5%-a egy plazmához képest.
-sokkal nagyobb fényerő
-sokkal kevésbé érzékeny a beégésre.50ST60-on egy óra natgeó nézés után még 10 percig látszódott a sárga logo helye a sarokban, pedig nem full félnyerőn ment.
-
Tyrone89
senior tag
-
KTTech
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Sajnos az ár az sok... én monitort keresek, de le kell tennem az OLED-ről, mert elég gyorsan beégnek (Lightroom és DaVinci interface)... pedig ez erős versenyző volt, hogy leváltsa a Dell 2709W-t amiben LED-et csak a gombok kaptak 😃 (cserébe aRGB színtér megy neki és VA panel miatt a sötétszürkéi is tűrhetőek, de tartok tőle - bár még simán kalibrálható 120cd/m2, L* gamma 5800K-re, a dupla U alakú CCFL csövek nem sokáig fogják húzni már).Viszont olyat nem nagyon találok, ami megfelelne minden követelményemnek és elérhető áron van...
-
KTTech
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Van OLED ekkora méretben csak Samsung monitornak hívják... rendes Tizen fut rajta, QD-Oled panellel, nem olyan rossz HDR-el (2% peak 950cd/m2). Mellé még kapsz a TV-knél jóval nagyobb frissítési frekit is. Tuner viszont ha jól rémlik nincs benne.
Samsung 32 G80SD a típusszám. -
Tyrone89
senior tag
-
alaves
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Esélyes, hogy másik gyártósoron készül, hiszen sima ex kijelzőt is gyártanak, ráadásul jóval nagyobb mennyiségben. Olykor a gyártósor egyszerű lassítása is megoldás technológia hibák kiküszöbölésére, de nyilván lehet alapanyagváltás, technikai megvalósítás továbbfejlesztése, stb. is.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
nekem szerencsére nem volt probléma megszokni, kb 2 perc alatt teljesen hozzáállt az agyam és szemem. Ettől függetlenü valóban fura volt először, de inkább néznék így filmet már mint darabosan remegősen. Egyébként 120 fps-ben lett rögzítve a Gemini man, 4K blu ray-en pedig 60 fps-el jelent meg
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Nállam lg g4-nél is előfordul ha este be kapcsolom és játszok rajta 1-2 órát akkor miután ki kapcsolom szokott 1-2 kattanni de semmi több ,de az is lehet hogy inkább a ps-t hallom ami azért sokkal jobban melegszik mint a tv.
Mikor be kapcsolom nem szokott vagyis nem hallottam soha .
Szerintem ez még teljesen normális nem kell vele foglalkozni . -
ricpet
tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Azokat amiket eddig nem játszott le továbbra sem viszi. Legalább is én nem találkoztam ilyennel. De a lényeg, hogy sokat, amivel eddig nem volt probléma már nem tudsz lejátszani. Kifejtették már többiek, hogy mi miatt.
Nálam itt érkezett el a médialejátszó ideje, eddig is szívás volt DV-vel, de a HDR is szép volt, így eddig nem nagyon foglalkoztam vele.Igen, van képernyő kímélő. Kafa kis tüzijáték. Nem nagyon nézegettem még a beállításokat, de pár perc után elindul.
-
ricpet
tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Igen, ahogy nézem az ilyeneket nem játsza le, ahol Blu-ray / HDR10 van.
Úgyhogy van jó pár ami eddig problémamentes volt, most már kakukk. TS-be átmuxolom, úgy ok, de azért ez nagyon nem kényelmes, meg bukom vele a szépen megszerkesztett több hangsáv, feliratok lejátszását...
Ezt nézegetem, elvileg ennek jónak kellene lennie: Dune Pro Vision 4K
-
Peace
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Tyrone89 segítségével megnéztük és szépen viszi most már mkv-ből is a DV-t az új 25-ös software. Én pont kifogtam két rosszul feltöltött sorozat epizódot, amiben helytelenül volt megadva az alsó-felső fekete sáv pozíciója. Én itt ijedtem meg, hogy valamit elbaltázott az LG. De azóta megnéztünk 2-3 DV filmet és ott minden rendben volt Plex-el és G4-el.
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Üdv
Nekem tp-link routerem van és ott én úgy állítottam be ugyanígy g4 esetén hogy a parenterel control ( szülői felügyeletbe ) be írtam a tv-m mac címét és be írtam ezeket az url-eket de figyelj arra hogy van olyan opció amiben lehet korlátozni az internet elérést , szerintem a te esetedbe le is lett kapcsolva a készüléknek az internet elérés .
Ha ott minden kapcsoló fel van kapcsolva csak ezek a url-ek vannak szűrve akkor elvileg működnie kell .
Nálam mióta ezt bekapcsoltam egyszer sem dobta fel és mindenféle internetes opció működik ( youtube airplay netflix )
Remélem tudtam segíteni ha mégsem sikerült dobj egy üzenetet esetleg
-
robber4
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Én is filmakert használok sdr ,hd tartalmakhoz tv adásokhoz viszont én jól kiszúrom az ilyet hogy a tisztaságnál nekem viktor javaslatától eltérően a truemotionnél nem a moziszerű mozgás vagy a kikapcsolt állapot a jobb.
Nálam pl olyan kicsit hogy is mondjam nem olyan simás a mozgás.
Moziszerű,sima mozgás vagy terémészetesnél olyan nagyon Motion blur szerű a kép mint játékokban.Ha meg kikapcsolom akkor meg darabosÉn azt csináltam tesztképpen és neten is olvastam hogy a felhasználói választéknál a De blur és a de judder-t álitottam. egyik képmódot sport/foci másik képmódot lekopiztam filmaker beálitásokhoz a másiakt pedig filmekhez tv adásoknál.
Egyiknél a felső filmek:5-2 a másik foci: 2-7.
Esetleg valakinek van ennél jobb beálitása is amit kitapasztalt? LG Oled C5 48col az én tvm
-
Tyrone89
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Ezt nem tudom, azt nem gondolnám hogy így gondolta a rendező, mert teljesen más stílusú filmek készülnek szinte koppra egyformán így, tehát még a látványra kihegyezett filmek között is van sok ami HDR téren gyenge. Pl az Avatar 1-2 is 200 nit körül van...vagy a Deadpool legutóbbi része is.. De pl a Transformersek meg nagyon jók HDR-ben. Inkább az adott stúdiónál az utómunkát végző embereken múlik ez, lehet hogy ennyire nem érdekli őket..mondom ezt laikusként.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Yodamest
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Én úgy vagyok vele, - most a filmezős tévéről beszélve - ha nem tűnik fel magától, én nem fogok egy eizo színtesztet végigpörgetni rajta, mert mi van ha találok valamit, ami amúgy sose tűnt volna fel? Onnantól kezdve a képernyőnek csak arra a pontjára fogok fókuszálni, mindig azt fogom nézni, hogy látszik-e az a valami. Előrébb nem leszek, mert pl. ezt a 77" tévét én egész biztos nem fogom mondjuk egy pixel miatt szervizeltetni, le-fel teszegetni a komódra, több kára lesz a mozgatásból, mint maga az az egy pixelnyi hiba.
Szóval hasznát nem látom annak vagy előnyét, hogy ha találnék pixelhibát akkor jól járnék, azzal csak mindenképpen rosszabb lenne. Garidőn belül pedig végétre is bőven ráérek még hibákat keresgélni, egy panelcsere inkább 2 év múlva legyen, mint most 2 hetesen, addig meg nem bosszantom magam ilyenekkel, az esélyét sem adom meg.
A monitornak használt tévénél azért más egy kicsit, ott eleve sokkal feltűnőbb bármi, azon fogok nézni azért egy eizot, meg az abból a szempontból is más, hogy csak 55", szóval nem akkora stressz esetleg lefektetni az ágyra meg ilyenek.
-
John D'oh
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Nem panelt cserélték. Vettem egy A80L-t, megnéztem, tinting miatt visszaküldtem és ahogy lebeszéltem a MM ügyfélszolgálattal cserébe újat kértem. Majd ami jött szintén visszaküldtem. Ezt mind a 14 elállás keretein belül, ugyanis újra indul amikor megjött a csere. Ott és akkor lett elegem a woledből (pedig hogy szerettem az első C7-esemet) és váltottam QD-re elsősorban a tinting lottó miatt de végül maradtam is egyéb dolgok miatt, és ezert vettem egy év 65" S95D után egy 77 S95D-t is. (A kisebbiket eladtam)
-
alaves
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
A gyártás során (különösen ha tömeggyártás) különböző minőségű termék keletkezik a gyártósoron. Minőségi osztályozást vagy végeznek, vagy nem (valószínűleg inkább igen). A gyártási hatékonyság gyorsabb gyártást igényel, amely LG WOLED kijelző esetében pl. az előírt hűlési időn spórolható. Ennek következménye lett pl. a téglalap hiba (az ablakban futtatott tesztelő szotfver felület beégése). Egyéb gyártási gyorsító tényező is lehet. Több, mint valószínű, hogy a szerviz kijelzők alacsonyabb minőségi osztályba soroltak (nálam is 4 hibás szerviz kijelző járt, de lehet véletlen is...).
Ha Philips OLED kijelzőhibából esetleg kevesebb van, az nem biztos, hogy kizárólag a jóval kevesebb eladás miatt van. Az LG és a Philips régen közös kijelzőgyárat üzemeltetett... -
Yodamest
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Á jogos el is felejtettem, hogy az tavalyi model. Tyú akkor itt már egy szinten vannak, látom a samu is hatalmasat lépett előre fényerőben, erre nem számítottam bevallom, hogy technológiai váltás nélkül ennyit kitudnak még hozni ebből. Aztán persze lehet majd firmware update formájában szépen ezt leviszik a D szintjére 1 év alatt.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Törékenyebb persze, mert hát azért kijelző, csak hát egy sub-on semmi fogás nem volt, és olyan pici gumilábai voltak, hogy még az ujjad sem fér be alá. És mivel 14 napos elállással küldtem vissza(csak próba volt a 12 - 15 között) gyakorlatilag egy karcot sem akartam rajta ejteni.
-
Yodamest
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Azt tudom, hogy a 3m kábelemmel már szakadozás volt, ez után biztosra akartam menni és áttértem 1,5m-re. Utána olvasgattam, hivatalosan 1,8m a teljesen tuti távolság, szóval nem csóróságból adnak a legtöbb konzolhoz 1,5-1,6m-es kábelt (a Switches is ilyen volt), hanem mert ez a tuti hossz.
-
Sasi001
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
A c2-g2 szériát már elérte a panelrothadás de a g-széria jobban bírja. Sokkal több c2-t lehet találni ezzel a hibával a neten mint g2-t, mondjuk a c-szériából többet is adtak el. Érdekes, hogy nem oldották meg ezt a hibát. Valószínűleg nem megfelelően van lezárva a panel.
-
Laraxior
titán
-
KTTech
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Ha lett volna 77-es méretben a G3-asnak megfelelő Panasonic, biztosan azt vettem volna, de sajnos csak 65-ös volt a legnagyobb... a színkezelése, feldolgozórendszere a Panának áll legközelebb az ízlésemhez. Most meg még nem érzem, hogy bármiben is korlátozna a G3-as.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
eL Geri
üzenetére
En szoktam irni mindket markarol, csak hát sokaknál kiveri a biztosítékot ha nem azt irom amit ők gondolnak. Mindkettő rettentően túlarzott. Egyebkent pananal meg jobban megertem az arazast a gyari kalibracio minosege miatt, de a csapnivaló gyari sony kalibricional viszont nem. Kb a legrosszabb a szinhelyessege a piacon gyarilag, szakmai szemmmel nézhetetlen képpel, persze kalibralas utan top.
A 2 markanal csak a márkanév van megfizetve, ugyanolyan hibákkal rendelkeznek. Panara es sonyra is jellemző volt anno a panel rothadas. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
eL Geri
üzenetére
Fulll kamu a g5 ilyen szintű lehúzása. Dobozból kivéve sdr eseteben szinte tokeletes gyari kalibracoval rendlekezik, erre itt kap egy shit pontszámot.

Csak gratulálni tudok a Value Electronics "szakertelmének"
Hdr esetében meg a qd oled fölénye vitathatatlan, ott nincs mit tenni.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Nem vagyok profi, nem stúdióban dolgozom de igyekszem a lehetőségeimhez és az eddigi tapasztalataim alapján a gyárinál látványosabb HDR-t kreálni. Szándékosan, a fentebb említettek miatt nem azt írom hogy jobbat. Akiknek tetszik(szerencsére vannak jó páran) örülök. Akiknek nem, őket is teljes mértékben megértem. Forrástól is függ(esetemben) de elég "jók" tudnak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- LG OLED 65 C4 okos TV 4k, 144Hz, 164cm garis, dobozában
- Samsung QE65S90DAT 4K OLED 65"
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Van olyan előfizum, amiben van 4k sportcsatorna is, az oké is, de főleg most a magyarokról beszélek, azoknál néha tényleg borzalom a minőség.

(Bocsánat az off-ért és természetesen senkit sem buzdítok semmire
)

ez pedig a saját verzióm:

Vhiktor