Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adams84
tag
válasz Lackooo84 #77903 üzenetére
Nálam sajnos nem működik megfelelően. Sejtem, hogy mi lenne a megfelelő működés, de mégsem így történik
Az is lehet, hogy ez iOS specifikus hiba, amit idővel javítani fognak.
Érdekelne a többi fórumtárs tapasztalata is, akik szintén iOS 17.0 bétát használnak…[ Szerkesztve ]
-
closer
csendes tag
Sziasztok!
Céges telefonra+előfizetésre váltanék a jelenlegi privát, Telekomos helyett.
Váratlanul ért, hogy a Vodafone a mai napig függő készülékeket értékesít (iPhone), tehát nem tudom a saját SIM kártyámat használni az új készülékben.
Amire szükségem van: korlátlan hívás + korlátan net (sebességben is).
Amit a céges flotta ad: korlátlan hívás + 30 GB netVan megoldás arra, hogy a céges telefont korlátlan nettel használjam?
Eddig jutottam a lehetséges workaroundokkal:- kiegészítő mobilnetet tudok egyedileg (mondjuk appon keresztül, saját bankkártyával fizetve) venni a céges előfizetséhez?
- eSIM-ként tudok használni egy csak adatkártyát a normál flottás SIM mellett, ahonnan automatikusan csak a netet használja a telefon, vagy ez túl komplex működés?
- bármi egyéb lehetőség, vagy engedjem el?
(Maradnék egyébként a Telekomnál, de Magenta1 előfizetés mellé sem adnak értelmezhető készülékkedvezményt.)[ Szerkesztve ]
-
vasskos
csendes tag
válasz Marcsello31 #77753 üzenetére
Képzeld, pár nap alatt rendbejött (kb tegnapra). Újra van 4G max térerőn. Közben be is jelentettem, de annyi választ kaptam, hogy "nem tudtuk az előfizetésedet azonosítani".
-
SztiviVander
őstag
válasz closer #77907 üzenetére
Fuggo ajfonokhoz sajna nem tudok hozzaszolni, en kb husz eve vettem utoljara szolgaltatotol telefont. Behordozod a sajat szamod a telekomtol a ceges voda flottaba? Ha igen akkor masodik simnek azt hasznalsz amit akarsz, akar feltoltost akar csak adatra egy xxl elofizetest, fizikai vagy esim-el. Samsungon (es ha jol emlekszem a xiaomin is) kulon lehet alliitani hogy hivasra, sms-re es netre melyik kartyat hasznalja alapertelmezettkent. Ajfont passzolom. Ceges elofizetest nem fogsz tudni hozzadni a sajat profilodhoz az appban, igy kezelni se tudod, arra plusz netcsomagot a flotta kezeloje tud neked igenyelni. De az meg a cegnek lesz szamlazva mivel voda egy ideje mar megszuntette a szamlabontas lehetoseget, azaz nem tudod te fizetni direktben vodanak a plusz dolgokat,.max a ceg tudja tovabbszamlazni neked (de azzal nem nagyon szeret egy ceg se foglalkozni). Nalunk legalabbis igy van.
-
closer
csendes tag
válasz SztiviVander #77911 üzenetére
Igen, bevinném a saját számomat, Telekom előfizetést felmondanám.
A függő készülék miatt viszont csak vodás SIM jöhetne a másik slotba is.Ezek alapján az iPhone is tudja a data only SIM beállítást.
Köszi a többi részét is a válasznak, így kerek a kép.
Átgondolom, mert a függőség miatt az egész túl lenne bonyolítva. -
p2pp
őstag
válasz closer #77913 üzenetére
Max 1-2 évre gondolkodok 1 telóban.
Ugyanígy kezdtem a gondolatmenetet, ahogyan Te is.
Mivel a Vodás sokkal olcsóbb lett volna.
De a környezetemben mindenki Magentás és a
Vodafone sajnálatos módon csak Függő Iphone árul.
Így Magentás lett eSim-el és mellé ment be a Netfone,
amit a megörökölt Digis Sim váltott, ami közben Vodafone lett.
(Melóban csak Vodafone van, ami nagy szégyen a többieknek!)
(De Pajkaszegen csak az nincsen sajnos!)
Így ugyan drága volt, de cserébe minden működik szépen.
Ja és nem lesz gond, ha megunom vagy változás áll be
a Fizikai Sim Szolgáltatójánál estleg, mert nem tudni mit hoz a jövő.
Mellesleg nem kell mondjam h egy Független telót sokkal könnyebb eladni, lecserélni!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
ledgeri
nagyúr
Kell valami extra, ha feltöltőst íratnék át más nevére, vagy adategyeztetéskor mást adok meg és kész...?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
zelikocc
senior tag
válasz Adams84 #77905 üzenetére
Szia! Én 1-2 hete bétázok iOS 17-el és román Digivel folyamatosan megy a VoWiFi úgy hogy Magyarországon vagyok, nem dobál le. Eddig 1 hívással teszteltem, ott kicsit akadozott a hang, de majd tesztelem még jobban...
Más: valaki külföldi WiFi-re csatlakozva tudja esetleg tesztelni, hogy külföldön is megy a vodafone VoWiFi, vagy csak magyar IP-vel?
-
donjohnson
addikt
válasz zelikocc #77920 üzenetére
ha külföldön vagy és VPN-re csatlakozol magyarországi szervert kiválasztva akkor kapsz egy magyarországi ip címet, hogy bizonyos alkalmazások azt higgyék, hogy magyarországon vagy.
ilyen alkalmazás példul a nordVPN.de mivel a vowifi is egyfajta vpn-t használ a honos szolgáltató felé, így a vowifi vpn-jét nem tudod belekényszeríteni egy másik vpn-be ezért nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
zelikocc
senior tag
válasz donjohnson #77921 üzenetére
Én tudom mi az a VPN, de hogy jön ez ide?
Én azt kérdeztem, hogy a Vodafone VoWiFi-je megy-e külföldön is, vagy csak Magyarországon? (mint ahogyan a Telekom is magyar IP-re korlátozza, vagy mint ahogy a Digié hogy bárhol a világon megy)
Az utolsó mondatodat pedig cáfolnám.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Èszrevettem egy kis èrdekessèget: 700/800/900mhzen is találkoztam
4g Voda hálózattal útközben, az is fura volt hogy gyors volt,
Egy ève ilyet nem tapasztaltam, nem hogy útközben.
Gondolom nem lètezik olyan megoldás hogy egy előfizetèst
Kèt kártyán használhassunk, nincs kedvem kártyát ki be cserèlgetni.
No mindegy. Csak gondoltam megosztom. -
4Grider
nagyúr
válasz csaszi75 #77926 üzenetére
Nyilván úgy menni fog, ha nincs semmi mobil lefedettség, de magyar ip-jű wifi van. De roaming közben elég nehéz ilyet megoldani.
Az 5G routerem így van konfigurálva, hogy alapból az otthoni Telekom előfizetésem routerjének vpn-jére mászik, vagyis mindig magyar ip címmel lépek ki a netre akkor is, ha nem hazai simmel roamingolok. (Mondjuk most éppen nem.)
-
anglergab
addikt
válasz 4Grider #77923 üzenetére
Álljunk csak meg. Akkor magyar IP-t kapsz, ahogy írtad. Azon miért ne menne?! Honnan tudnák, hogy hol vagy? Értsd egy pincében, vagy repülő módban, mobilhálózat nélkül!
A hotspot/mobil is olyan mint egy VPN. Minden APN egy VPN valójában. Azaz ha földrajzilag korlátozott is egy VoWiFi vagy bármi más szolgáltatás, az működni fog mobilnettel, ahogy más VPN-nel is.
Igen, a VoWiFi is VPN. Azaz mehet VPN a VPN-ben ami APN is lehet.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
A hol van VoWiFi, hol nincs témához:
A készüléken múlik.
Először is, van egy preferencia sorrend a készülékben, ez tartalmazza a 2G, 3G, VoLTE, VoWiFi prioritási sorrendjét.
És vannak határértékek is ezekre.
A fenti paraméterek alapján kapcsol a wifi és a mobilhálózat között IMS regisztráció szempontjából.
Azaz attól függ hogy van-e VoWiFi ikon, vagy sem éppen.
Ezek a paraméterek készülék gyártónként és szolgáltatónként eltérőek!
Sőt azt is a gyártó és a szolgáltató határozza meg többek között, hogy repülő módban működjön-e a VoWiFi és hogy legyen-e VoWiFi ikon a készülékeden aktív regisztráció esetén. Általában igen.
Szóval úgy érdemes tesztelni, mert akkor ki van kényszerítve a VoWiFi - már ha akkor engedélyezte a gyártó és a szolgáltató a készülékedre.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz donjohnson #77932 üzenetére
Nem. A route tábládon múlik, hogy mi hova megy, ez általában konfigurálható PC-n vagy routeren (a router is egy "PC").
Mehet VPN a VPN-ben.[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz anglergab #77933 üzenetére
azt értem, hogy mehet, de engedik-e mobilszolgáltatói oldalon a vowifi esetén? mert ez egy biztonsági veszély, ha te eltereled a forgalmukat egy általuk ellenőrizhetetlen vpn-be, hijacking vagy minek nevezik, bár nem vagyok IT biztonsági szakember.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
closer
csendes tag
Belementünk a részletekbe, válaszolva mindenkinek:
- rá kellene fizetnem a készülékre, mert a 14 Pronál kisebb kategóriás modell 'jár', de így is messze a Vodás opció lenne a legolcsóbb
- pontosan ezt az 5k HUF/hó korlátlan csomagot néztem ki
- átpörgettem a 'külső' flotta opciókat is, de túl kényelmetlen az egész folyamat
- a jelenlegi tendenciát nézve 2 évente cserélek készüléket (mondjuk ha megfelelő akkut használna az Apple, nem kellene ennyire gyakran, de ez másik téma). Eladáskor a Vodás függetlenítése megint csak kényelmetlen. -
anglergab
addikt
válasz donjohnson #77934 üzenetére
Ha csinálsz egy VPN szervert a routereden, akkor a szolgáltató nem tudja megkülönböztetni hogy a routereden lévő wifiről vagy egy távoli kliens routeren lévő wifiről csatlakozol VoWiFi-re, mert pontosan ugyanúgy néz ki a forgalom.
-
csaszi75
senior tag
válasz Marcsello31 #77927 üzenetére
Nincs olyan, hogy egy előfizetés két kártyán.. Kivéve a Telekom MultiSim megoldása..
Gondolom azért csak áthangolták már az egész országot, miután lekapcsolták a 3G-t.. biztos ennek tudható be. Vagy az újabb készülékednek -
zelikocc
senior tag
válasz anglergab #77936 üzenetére
Így van.
A VPN a VPN-ben szituációra pedig még jó példa a Tor hálózata és a darkweb..4GRider: és előtte működött a VoWiFi Magyarországon? VPN-el is mennie kellene simán, az nem befolyásol... esetleg a roaming hálózat, de az se ha repülő módban vagy.
Neked nem Samsungod van? Azokon úgy tudom még nem megy a vodás VoWiFi -
zelikocc
senior tag
válasz donjohnson #77940 üzenetére
Én is erre vagyok kíváncsi, meg hogy akkor most működött már itthon és aztuán ment ki, vagy alapból nem megy.
De gondolom nyaral ha horvátban van (vagy másnál láttam hogy ott van? már én is fáradt vagyok..), szóval majd ha lesz ideje biztosan megosztja velünk[ Szerkesztve ]
-
jimmy5
aktív tag
Lehet rázni !!!
Van 50 MB , akit érdekel.Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest