Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz California1 #46500 üzenetére
2017-ben szerintem az alapban 10Gb lenne az ideális.
Szerinted.
Az igen alapos felhasználói szokások elemzése,teljesen mást mutat.
Biztos van néhány ember akinek szükséges,de igen kevés ahhoz,hogy erre alap csomagot építsenek.
"Aki ad,az nyer"
-
addikt
válasz California1 #46505 üzenetére
Én nekem most, hogy anyáméknál lett internet, így képtelen vagyok az 5 gigámat elhasználni, bár igaz, hogy az egyetemen van wifi, csak utazás közben használom a mobilnetet.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Bozek
nagyúr
válasz Daffni2 #46502 üzenetére
Az a baj ezzel az "alapos felhasználói szokások elemzése" dologgal, hogy nem feltétlenül a valóságot mutatja. Nekem itthon és a melóhelyen is van WiFi, szóval elég az 1 GB adatforgalom is. De nem azért, mert valójában is elég lenne, hanem inkább azért, mert inkább spórolok vele. Lehet, hogy korlátlan mobilnettel azért néha a buszon hazafelé mondjuk belenéznék egy-egy meccsbe. Persze előfordulna ebben az esetben is olyan hónap, hogy 1 GB alatt maradnék.
Vehetnék 20 GB-ot, de úgy azért nem éri meg, ha nincs rá szükségem minden hónapban.
-
Bozek
nagyúr
válasz 4Grider #46508 üzenetére
"mindenki elkezdené úgy pazarolni, ahogy te is szeretnéd"
Miből olvastad ki, hogy pazarolni szeretném? Néha 1-1 meccsbe belenézni még nem pazarlás. Nagyjából 15 perc a hazaút és általában akkor, amikor vagy kezdődik, vagy vége van a meccseknek. Ez úgy havonta max. 1-2 alkalommal 5-10 perc TV-zés lenne.
Egyébként írtam is, hogy azért nem veszek 20 GB-ot, mert nem minden hónapban használnám ki. Akkor azt miért is árulják, ha korlátlan nem lehet? Legyen plusz 6 ezer a korlátlan és meg is van oldva a probléma.
Amúgy anno a 8 GB-os mobilnetet használtam mobiltévézéshez is, egy-két alkalommal végig is néztem a meccset (épp akkor volt egy-egy számomra fontos találkozó, amikor épp NB II-es mérkőzésen voltam kint a helyszínen), mégis elég volt.
[ Szerkesztve ]
-
bucihost
senior tag
Sziasztok. Nemrég (1hete) tarifát váltottam Red - re, készülék nélkül. Most mégis lehet kellene telefon. Utólag lehet igényelni?
-
TomPack
őstag
Másik szolgáltató hálózata az ingyenes napokon mégsem térdel le. Pedig olyankor mindenki töltöget ha kell ha nem, mert ugye ingyen van.
Amennyi pénzt mi már otthagytunk a mobilszolgáltatóknál, simán telepíthetnének akár minden utcasarokra egy bázisállomást.
De a jelen állapot jobban megéri nekik. Lehet aranyáron adni a netet, mindenkinek a net kell, és így is visszük mint a cukrot, és még a rendszert sem kell fejleszteni. -
törölt tag
A Tnorra gondolt.
Más.
Tegnap valami érthetetlen dolog tört rám: tnor hálót teszteltem megint/sokadszorra egy LG G6-tal.
M0-áson haladva, M3-astól M31-ig 4-szer ment el a "hiperszuper" net, fb messenger beszédhívás közben.
Aztán visszafele megálltam a Késmárk utcai aldinàl: kültéren leváltott 3G-re, 15 perc fb messenger hívás alatt nem váltott vissza 4g-re, és folyamatosan szaggatott a hang.Tudom-tudom: sz@r a telefonom (bár ilyen hibám soha nincs piros sim-mel, de akkor is én vagyok a láma) ...de hogy 3 év alatt mind a 9 telefonom sz@r volt....
Néha kell egy ilyen sz@pás, hogy tudjam miért vagyok vodafone-os.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
A Telekom/Telenor letérdeléseit egyszer sem túlterhelés okozta.
Nyáron és télen a tengerpartokon járva látszik meg nagyon a különbség. A horvátoknál pl. 3 szolgáltató van, ezek közül a Telekom kínál heti 3400 Ft-ért korlátlan mobilnetet, a Vip napi 480 Ft-ért 1 GB lassítós mobilnetet, és a Tele2 havi 10 GB-ot ad túlforgalmazási díjjal egy hónapra 2400 Ft-ért. Annak ellenére, hogy a Telekom rendelkezik a legtöbb toronnyal és frekvenciával, mégis az ő hálózatuk térdel meg július-augusztus hónapban. Ez 4G-n csúcsidőszakban 0.2-2 Mbps közötti letöltési sebességet jelent. Ahol (Vip) csak napi 1 GB-ot lehet lassítatlanul forgalmazni, ott csúcsidőszakban azért meg szokott lenni az 5-10 Mbps 4G-n. A Tele2-nél meg nyáron is simán megvan a 10-20 Mbps.
Mostanában meg mindegyik 50-70 Mbps-al megy. -
4Grider
nagyúr
-
törölt tag
Távozik a Vodafone Magyarország vezérigazgatója...
-
asdf_
veterán
válasz California1 #46522 üzenetére
Karacsonykor ugyanez van, a 60-80-100-as letoltesekbol lesz 10-20, es mindig akad olyan is, akinel a hasznalhatatlansagig lassul es nullas screenshotokat mutat.
-
California1
őstag
válasz California1 #46525 üzenetére
Hülyeséget írtam bocs ! :-)
-
szabacsik
őstag
Helló!
Vodafone Red előfizetést kötöttem kb fél éve az én nevemre mert az egyik rokonnak szüksége volt rá de egyéb okok miatt nem kell neki. Mindegy is. A kérdésem az lenne, hogy lehet valami kissebb díjcsomagra váltani amíg tart a hűség vagy buktam és viseljem el a hátralevő időben a 10ezres havi számlát?
/\____/\
-
szabacsik
őstag
Köszi a választ. Ez van.
/\____/\
-
jgreg
csendes tag
válasz szabacsik #46527 üzenetére
Szia! Tudtommal nem lehet kisebb csomagra váltani hűség alatt csak nagyobbra. Ha viszont nem kell az előfizú és nem tudod másnak elsózni akkor kérd a felmondását kötbér ellenében. Na most hogy az mennyi azt a Voda ki tudja számolni. Aztán eldöntöd hogy megéri e vagy sem felmondani.
-
DrBubo77
veterán
Az, hogy belassul a hálózat, nem egyenlő azzal, hogy letérdel.
Ha mindenki eszetlenül elkezd töltögetni, jó hogy belassul, hiszen egy sávszélességen osztoznak a felhasználók egy cellán belül. De attól még a hálózat működik.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
thomas77
senior tag
válasz szabacsik #46530 üzenetére
A Telekomnál már van egy ideje a feltöltösnek is korlátlan hívás. Igaz 15 ropi 30 napra, de akár 1 hónapra is megrendelhető az opció (a neve domino M), mindenféle hűség nélkül. És persze az eu-ban is felhasználható.
Tudom, ez rajtad most nem segít, de hátha valakinek hasznos infó... -
dz1989
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni.
Van olyan tényállás hogy
-Vodafone 3g(umts)hálozatom a Régi Symbianos mobiljaim újranidúlnak.
Pontosabban Nokia E90 N71 N80 N90 N95.
Gsm beállításban nem, de gsm/umts és umts beállításban igen.
-Egyszerre 5 telefonon nem romolhat el.
-Sim kártya sere megvolt. Nem segitett.
-Valamint 1 adott területen jelentkezik a hiba.
Róbert Károly körúton a Honvéd kórház és a Lehel út között a Róbert Károly körúttól északra.
-T-mobile kártyával nem csinálja.
Volt valami változás a Vodafone hálozatán?
Bárki bármi információval tudna szólgálni azt megköszönném.Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
Diák66
őstag
válasz dz1989 #46537 üzenetére
Szerintem próbálkozz egy régi SIM kártyával, ami még működik és biztosan legalább 5, de inkább 10 évnél idősebb. Persze ilyet nehéz lesz beszerezni, de nagyszülőknél, idős embereknél, akik egyszerű telefont használnak, van rá esély.
Ezek a telefonok legalább 10 évesek, nem kizárt, hogy az újfajta SIM kártyák okozzák a jelenséget. Továbbá, ha jól nézem, csak 2100 MHz-en képesek a 3G-t kezelni. Budapesten van 900 MHz-en is 3G a Vodának szerintem, ahhoz hogy a beltéri lefedettség is megfelelő legyen. Telekomnak úgy tudom nincs. (Telenornak lehet hogy van)
Ezekre az S60-as Symbianos telefonokra talán találsz valami hálózat monitorozó alkalmazást, az lehet segít beazonosítani a problémát. Talán ha valahogy tudnád logolni az újraindulás előtti pár percet... az elárulná az okot.
De ezt döntsd el Te, hogy mennyi időt szánsz rá.... én hagynám 2G-ben, a 3G esetén amúgy is csak alacsony sebességet tudnál elérni.
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
2016.06. hó óta vagyok a vodafone-nál egy céges flottában. Ez havi kb 5K. 2 éves hűséggel.
Kérdésem: Szeretnék új telefont vásárolni akár kezdőrészlet befizetéssel, majd havi törlesztéssel amit ugye a havi díjamhoz írnak. Lehetséges ez ezen feltételek mellet? Hűség hosszabbításra is hajlandó lennék.
Gondoltam rákérdezek itt mielőtt bemennék és esetleg kiröhögnek. -
dz1989
senior tag
válasz Diák66 #46538 üzenetére
A Köszönöm. A Simet azért is zárnám ki mert. Az előző Sim kátyával ment hibátlanul. 3 esetből 2x az E90 A 3x már nem azért gondoltam a Simkára mert a sok cserebere a 3 év alatt. Vagyis Elben volt olyan Sim benne amivel már működdött. Sőt ezelőtt amig az előző a Sim volt 2x N95be 2x legalább az N80ban és 3x az N71be.
Ezt a Hálózat Monitort minden képp megprobálom. Nagyon jó tipp.
A Voda frekiket még pontosan kinyomozom.
Időben pedig sokat.
Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
Diák66
őstag
válasz dz1989 #46542 üzenetére
2G 900/1800 MHz
3G 900/2100 MHz
4G 800/1800/2600 MHzEz igaz mindegyik szolgáltatóra, csak területileg lehetnek eltérések. Nem minden esetben használják egy adott területen mindegyiket. Az alacsonyabb sávok főleg vidékre jók, vagy városi környezetben a lefedettség (beltéri) javítása lehet a cél. A magasabb frekvenciákon viszont nagyobb sávszélesség érhető el. Ezért inkább sűrűn lakott területen használatos.
-
Caranita
aktív tag
válasz dz1989 #46537 üzenetére
Szia
Bizonyos régebbi telefonoknál előfordul, hogy nem megy az újfajta NFC-s simekkel. (nem megy alatt azt értem, hogy gyakran ledobál, időnként el sem indul vele, amelyiknél a sim feltétel stb stb)
Teszteld le egy régivel, ha azzal jó, akkor jelezd az ügyfélszolgálatnak, és elintézik, hogy kapj egy ilyen kártyát
[ Szerkesztve ]
-
Caranita
aktív tag
-
dz1989
senior tag
válasz Diák66 #46544 üzenetére
Rendben köszönöm. Annyi már világosssá vált hogy umts 2100Mhz nincs jelen és azért indúlgat újra. Akkor elvileg pont elönytelen lenne pont a 2100Mhz-le lőni.
Amúgy sürűn lakott területen lakom.
A jelölt rész ahol jártam
A Piros az újraindulós zóna.
A Zöld a Stabilan müködő zóna. Valamint sehol máshol nem tapasztaltam az újraindulást csak is itt.
Amúgy próbáltam más direkt 2100Mhz 3g mobillal de a videó hívás sem jött össze.Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
dz1989
senior tag
válasz Caranita #46545 üzenetére
Szia
Elvileg nem az NFC sim a ludas sajnos. Mert már lassan egy hónapja megtörtént sim csere elött kezte el. Az elött ugyan ott a régi simmel ugyan azok a mobilok nem csináltâk majtd 2 évig. Hibátlanul működött. Elsőre azért gondoltam a simre mert mindegyik elkezdett újraindúlgatni.
KösziHáromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
4Grider
nagyúr
válasz dz1989 #46547 üzenetére
Az üteg/gomb/kartács utcák közös szakaszán pont nincs 3G cella. A legközelebbi cellák a Róbert Károly túlsó oldalán, a Béke térnél és a Petneházy utcai lakótelepnél vannak. Meg a kórháznál. A pirossal jelzett terület 80%-án ezért nincs beltéri HSPA 2100 MHz-es lefedettség, csak UMTS van. De ez alapján másutt is ahol ez a helyzet, a készülékeidnek ugyanúgy újra kellene indulnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest