Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) Murphistic válasza darvinya (#4249) üzenetére


Murphistic
aktív tag

Köszönöm a válaszod!

Igazából azért próbáltam variálni a tápellátással, mert régen az erősítő a padláson volt és elég furán volt bekötve a 230. Aztán a lepkék lettek felszerelve, talán amikor már csak UHF sávban volt fogható TV-adás és megtetszett ez a táplálási mód az antennakábelen keresztül.

Egyébként a splittereknél meg lehet valamiből állapítani még vásárlás előtt hogy jó minőségű-e vagy sem?

(#4250) Bozek : Akkor megpróbálkozok vele, bár ha nem sikerül az se katasztrófa.

Murphistic

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#4252) darvinya válasza Murphistic (#4251) üzenetére


darvinya
titán

Én König-et vettem anno 250Ft-ért, de az már úgy 1000Ft-ba kerül.Talán ezek, kivétel ami áteresztő

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#4253) Murphistic válasza darvinya (#4252) üzenetére


Murphistic
aktív tag

Köszönöm a linket! Remélem sikerrel járok majd.
Murphistic

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#4254) csasaKKP


csasaKKP
senior tag

Na, mivel még az új antennával is nappal csak 60% a jel, ezért vettem 20m Teletronik 3x-os szigetelésű RG6-os kábelt. A régit, (ami nem olyan régi, de csak sima koax) holnap leszedem, amennyiben nem lesz sütő a padlás. :)

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4255) bolcsodal válasza Murphistic (#4251) üzenetére


bolcsodal
addikt

Nálam ezzel az antennával: Triax Yagi (Digi 10) és splitterrel működik két STB-vel két TV ráadásul fali csatlakozóról. Terveztem de nem kellett erősítő szerencsére.

3-4KM-re levő újszegedi adóra van úgy-ahogy ráfordítva. Egyébként az STB-k minőségétől is függhet az adás. A MindigTV csomagban vásárolt Telefunken egy rakás szar (akadó kép stb...). A WayteQ 95CX-el kiválóan megy az adás.

De most látom, hogy átvertek a boltban. Ennek az antennának nem is kéne tudni a 85 MHz-et... :U Ennek ellenére működik, csak a nyeresége ebben a tartományban valószínűleg nem elegendő. Szakemberek...

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#4256) Rottenbiller


Rottenbiller
csendes tag

Üdvözlet Fórumtársak! Szolnoki adótorony vételkörzetéről tud valaki pontosat?16 km vagyok keletre az adótoronytól,de semmit nem tudok fogni onnan,előtte napokig a közszolgálatik bejöttek,de napok óta semmi!Müködik ez az adó teljes kapacitással?Kékesről aránylag(98km légvonal)van vételem de bizonyos adók kihagynak,és onnan minden csatornát megtalál a tv keresője.Ügyfélszolgálat szerint minden megy!Valakinek tapasztalata? :W

(#4257) tjb007


tjb007
nagyúr

Szükségem lenne egy kis segítségre, útmutatásra.

Adott egy négy lakásos társasház (nem emeletes) egy kisváros (ami inkább egy falu, hiába rendelkezi városi címmel de ez mosta annyira nem is lényeges) központjában, ebből kettő önkormányzati tulajdonban van, a másik kettő, az utcafronti rész pedig magántulajdonban, ez a miénk. Ebből az egyik műteremként funkciónál a másik pedig lakásként amiben életvitelszerűen már senki sem lakik (a miért most nem releváns).
Eddig kábeltévére volt előfizetve, ez le lett mondva és most szerettem volna beüzemelni a MinDig TV -t. A dekóder (WayteQ HD-95CX) már adott volt, már csak egy antenna kellett, ebből sikerült itthon találni egy erősítőset így előbb ezzel próbálkoztam. Mondanom sem kell megszenvedtem vele míg megtaláltam azt a pozíciót ahol jelet talált és bejöttek az adók, igaz foghíjasan. Csak az RTL, TV2 és Euronews (meg az infó csatorna) jött be a szabadon foghatóak közük, maradék nem. Ezzel a szobaantennás megoldással az a probléma (azon kívül, hogy nem jön be minden), hogy ha elhalad egy busz vagy kamion, esetlen egy testesebb szgk előtte (ami elég sűrűn előfordul mivel főút) akkor lefagy/megakad egy pillanatra és/vagy szétesik a kép.
Ekkor jött az ötlet, hogy van nekünk egy lepke antennánk amivel elméletileg jónak kell lennie.
Megcsináltuk a kábelezést (a kábeltévéből visszamarad kábel is fel lett használva), két helyen F-toldó is használva lett majd az antennát felvittük a padlásra. Bármilyen pozícióba lett forgatva/állítva az antenna semmi sem jött be aminek három oka lehet:
1. hibás az antenna
2. hibás a kábelezés
3. le van árnyékolva az antenna, illetve ennek a háromnak a tetszőleges párosítása.

Egy egész délelőtt elment a nagy semmire. Visszaálltam a szobaantennára amivel ismételten megszenvedtem viszont most sikerült elérnem azt, hogy csak az m1, m2, Duna és Duna 2 jött be. Próbálgattam, hogy ha már bejött akkor talán bejön a maradék három is ami végül is összejött csak épp megint nem jött be más azokon kívül.

A lényeg, hogy nem szeretnénk a lepkével és a szobaantennával tovább szarakodni, helyette inkább vennénk valami új antennát.
Jó lenne ha tudnátok ajánlani valami normális antennát (konkrét márka/típus is jöhet) amivel nagyobb esélyem van mint a lepkével, illetve az el/felhelyezéssel kapcsolatos tanácsokat (illetve bármi ami ehhez a témához kötődik) is szívesen fogadom.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#4258) Gerasz


Gerasz
aktív tag

Sziasztok,
kelenföldi panelban váltanék Mindigtv-re, csak a szabadon fogható csatornákat nézném. A Széchenyi-hegy 7 km-re, a Száva utca 8 km-re van. A lakás Pest felé néz, tehát némi rálátás csak a száva utcai adóra van. Szükségem van komolyabb antennára, vagy elég lesz a kábelcsonk/botantenna?

Ha kell (remélem nem), kérlek ajánljatok egyet!

Köszönöm

(#4259) Jester01 válasza Rottenbiller (#4256) üzenetére


Jester01
veterán

Sajnos a jelenlegi állapotról nincs információm.

Újszászon rokonok kivárták a szolnoki adó indulását, de a C mux nem jött jobban mint Kékesről (A és B mindkét irányból rendben volt). Ezért aztán antenna csere lett, azzal meg Kékes is jó így az maradt mert onnan még jön analóg is a másik tévéhez.

Jester

(#4260) Watt25 válasza tjb007 (#4257) üzenetére


Watt25
veterán

Azt hiszem, azt, hogy "Ajánljatok egy jó antennát", ilyen hosszan még senkinek sem sikerült leírnia. :)
Nekem ilyen van, bár kaptam olyan hozzászólást is, hogy feleslegesen költöttem rá ennyi pénzt, elég lett volna olcsóbb is...
Viszont semmi baj nincs vele.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#4261) Watt25 válasza Gerasz (#4258) üzenetére


Watt25
veterán

Vagy, vagy! :)
Ha valóban valamennyire rálátsz a toronyra, akkor azért valszeg elég a botantenna. Ki kell próbálni. Biztosat senki nem fog fórumon keresztül írni.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#4262) ZeroCaptan válasza Watt25 (#4261) üzenetére


ZeroCaptan
tag

Hol lehet megnézni a jelerősség szintet??? Gondolom a box menüjében, valaki pontosabbat? Csak kíváncsi vagyok.

NHL, NBA, Soccer

(#4263) csasaKKP válasza tjb007 (#4257) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Szia!

Nos, épp hasonló helyzetben voltam, mint Te, nekem a padláson egy erősítős lepkeantenna volt, a kábelezés a következőképpen állt: két darab normál coax kábel volt egy F toldóval összekötve. Ebben a felállásban nem volt jel egyáltalán, és ekkor nem is törődtem vele, mivel nem volt rá szükségem. Későbbiekben újra elkezdtem próbálkozni, forgattam az antennát kivettem a toldott kábelt és egy épet raktam be, ami szintén sima coax. Nos, meg is van minden MUX, de gyenge a jel, és (ahogy nálad is) egy motor, vagy kocsi zavarta az adást, blokkosodott a kép, vagy el is ment a jel. Kérdezősködtem a fórumon, és mivel azt mondták hogy a lepkeantenna hajlamos a zavarjelek elnyelésében, új antennát vettem. Működik, jó a jelerősség, szép is (mondjuk a padláson ki nézi/látja), de egy sz*r szigetelésű motortól most is blokkosodik a kép, és ott vagyok majdnem, mint a mádi zsidó. Nem akartam ennyit fektetni a dologba, de ha új antenna, akkor új kábel: ma vettem pont 3x-os árnyékolású márkás koax kábelt, (Teletronik, 70 Ft métere) és holnap, (ha a padláson nem lesz pokol) meg is csinálom a kábelezést, csak reménykedni tudok ezek után, hogy jó lesz.

Az biztos, hogy a toldásokkal sok sokat csökken a jelerősség, nekem egy toldásnál már egyáltalán nem volt jel (hiába nem volt gány).

A Te esetedben a kábelezést kezdeném, és akkor még próbálkoznék a lepkeantennával.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4264) csasaKKP válasza csasaKKP (#4263) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Az kimaradt, hogy a kábel az ablaknál jön le a padlásról, ezért gondolom, hogy az is képes szépen összeszedni az utcáról beszűrődő zajt. Ezért ha tudom, akkor én is a kábelezéssel kezdem.

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4265) tjb007 válasza Watt25 (#4260) üzenetére


tjb007
nagyúr

Köszi, ez még bőven belefér nekem is.
Nézegettem ezeket az antennákat (illetve ilyen típusú) is. Érdemes ezekkel foglalkozni ?

(#4263) csasaKKP

Gondoltam, hogy nem tesz jót a toldás (ami nem kettő hanem három helyen is van) de nem akartunk ezért új kábelt venni de úgy néz ez elkerülhetetlen lesz. A lepkével nagyon már nem szeretnék foglalkozni de ha az új kábeltől jó lesz akkor marad.

(#4266) DuplaZso válasza tjb007 (#4265) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Heló !

Toldásokat váltsd ki egybekábellel ! Jó eséllyel a kora miatt a kábel(ek) csillapítása is nagyobb magas frekiken. A lepkeantenna az esetek döntő többségében tökéletesen megfelel, ha mégsem, akkor az erősítős, tenyérnyi szutyokantenna árának feléért alábiggyesztesz egy erősítőt a lepkének.

Az antenna sávszélességét a nagyobb frekik felé úgy tudod elhúzni (ha az A mux jó, de a C nem az igazi), hogy kicsit (bajszonként 10-15 fokot) összébb hajtod a drótszálakat, és levágsz belőlük 1-1 centit. A vágást természetesen csak a félsikert hozó próba hajtogatás után lépd meg, ha szükségesnek érzed. Ha alulemezből vannak sajtolva az X-ek, akkor érdemes inkább visszahajtani finoman a hegyüket (szintén 1-1 centi) a reflektorfallal ellentétes (tehát a torony felé néző) irányba.

(#4267) DuplaZso válasza csasaKKP (#4264) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

A koaxkábel lényege, hogy önmaga nem szed össze zajt. Minél magasabban van az antenna, illetve minél távolabb van a zavarforrástól a készülék (vagy minél jobban zavarvédett, bár utóbbira már hosszú ideje tojnak a gyártók), annál kevésbé jelenik meg a vételben Pesta bátyó 30 éves, zavarszűrő ellenállás nélküli gyújtású Babettája.

(#4268) tjb007 válasza DuplaZso (#4266) üzenetére


tjb007
nagyúr

Az újrakábelezés már biztos és szerintem az új antenna is a biztonság kedvéért.

(#4269) csasaKKP válasza DuplaZso (#4267) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Az igaz, ha olyan a motor, akkor a zavarjeleket ígyis, úgyis összeszedi az antenna. És bizony a koax kábel össze össze tud szedni (magasfrekvenciás) zajt (zaj, mint nem kívánatos "jelek"). Ha nem tudna összeszedni zajt, nem lenne szükség 3x-os árnyékolású kábelek gyártására...

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4270) darvinya válasza Gerasz (#4258) üzenetére


darvinya
titán

Szia

Budafoki úton lakom a Mazda Mírai mellett.
2-on lakom és beltéren elhelyezett lepkével 90/90-es az összes Mux.
Széchenyi-ről veszem a jelet.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#4271) Watt25 válasza ZeroCaptan (#4262) üzenetére


Watt25
veterán

Abban az eszközben tudod megnézni, amelybe az antennakábelt dugtad. (Box, vagy TV.)
Hogy pontosan hol, arról az eszközhöz (Box, vagy TV) kapott használati utasítás nyújthat segítséget. (Tudom, elő kell keresni a fiók aljából, de hát az élet nehéz...)

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#4272) cszolii


cszolii
csendes tag

Üdv fórumlakók.
Kis segítséget szeretnék kérni.
Kb. 2 hét olvasás után végig értem a hozzászólásokon, de még nem vagyok teljesen biztos a dolgomban.
"csupaszított koax" típusú antennával fogom a MUX A-t (52 csat. 722 MHz) és MUX C-t (67 csat. 842 MHz). Van kábel TV is inviteles ahol az alábbi a csatornakiosztás:

http://www.invitel.hu/sites/default/files/csatornak/siklos.pdf

Jelenleg a kihúzom-bedugom módszert alkalmazom (van ahol ez remekül beválik, de ez nem az :DD ).
A kérdésem az, hogy mivel lehetne a fenti tevékenységet kiküszöbölni. Mivel a TV egy Samu B650 ez nem ad ki 5 V-ot, így az ezzel a módszerrel működő kapcsolók nem jöhetnek szóba és a frekvenciákat összehasonlítva az alul-felül áteresztők sem. (Ha tévedek javítsatok ki!)
Ezek után csak a kézi kapcsolásúak működhetnek nálam?
Ha igen melyiket javasoljátok, ha nem akkor szintén segítséget várok!
Előre is köszönöm!

(#4273) Jester01 válasza cszolii (#4272) üzenetére


Jester01
veterán

Hű, csinálok egy kütyüt ami a tv távirányító jeleit veszi és kapcsolgat - már lenne két vásárlóm! Gazdag leszeeeeek! :C

Jester

(#4274) DuplaZso válasza csasaKKP (#4269) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Az RG6-os kábel csak mechanikailag 3x árnyékolt, elektromosan (elektronikai szempontból) mindössze szimplán.

(#4275) akom


akom
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok valami olcsó usb-s hibrid tunert ajánlani?
(Ami analóg és digitális jel vételére is alkalmas.)
:R

(#4276) Murphistic válasza akom (#4275) üzenetére


Murphistic
aktív tag

Szervusz!
Nekem ilyen tunerem van: AverTV Hybrid Volar HD. Az analóg részének minősége is sokkal jobb mint az asztali gépemben levő régi MSI tunernél és a hangot is egyben feldolgozza, így nem kell a hangkártyára kötni, ami főleg notebooknál jöhet jól.
Hátránya, hogy a csatlakozók egy átalakítón lifegnek, ami elveszhet, elromolhat, de gondolom ez az ára a kisebb méretnek. A digitális vétellel sincs gond egyébként.

Az, hogy olcsó-e vagy sem nem tudom, de az analóg rész miatt talán nem baj, ha nem a legolcsóbbat vásárlod, bár csak ennek a minőségét ismerem. A többiek valszeg ajánlanak más típust is.

Murphistic

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#4277) csasaKKP válasza DuplaZso (#4274) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Jaaa, igen. De persze nem áramot akarunk lopni a koax kábellel, hanem rádiófrekvenciás jeleket "közvetítünk" rajta. A belső rezezett érben közlekednek ezek a jelek, de más rádiófrekvenciás zaj (minden olyan jel zaj, ami nem hasznos a jelátvitel szempontjából) zavarhatja, elnyomhatja a hasznos jeleket. Ezért védik (árnyékolják) többszörösen a belső vezetőt. :)

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4278) DuplaZso válasza csasaKKP (#4277) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Rádiófrekis jelátvitelben van némi tapasztalatom, kösz !

(#4279) csasaKKP válasza DuplaZso (#4278) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Örülök! Csak nem tudom, hogy jött ide egy-két dolog.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4280) BTO válasza DuplaZso (#4278) üzenetére


BTO
őstag

na ne má !
a trischildes az mindenképpen 3x árnyékolásu.mi a cégnél a bolti video összekötö RF kábeleket szoktuk kiváltani az általunk készitettel és minjá a helyi átjátszó nem veri szét a képet.max akkor ha a bunnyák TV szerelő tunerjavitás után nem tette vissza rendesen a tunerfémdobozát.
ja és mi még a rezezett vaserüt használjuk nagyrészt.

semmi sem tökéletes

(#4281) csasaKKP


csasaKKP
senior tag

No, a minap megcsináltam a kábelezést, még hajnalban, de így is megizzadtam a padláson. Az antennát is áthelyeztük, elég rossz helyen volt, mostmár nincs útban.

És a legnehezebb az F csati felcsavarása volt, fogóval alig bírtam. Már majdnem mentem a szomszédba krimpelő szerszámért meg F csatiért. :) Ez mér biztos nem fog leesni.

Az eredmény:

[link]

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4282) vtechun


vtechun
veterán

egy ilyen régi(15-20 éves legalább) antenna van a padlásunkon, szerintetek ezzel van esély valamilyen adás befogására az 5 km-re, a nyíregyházi víztornyon lévő adóról? vagy kénytelen leszek venni valamilyen kifejezetten dvb-t antennát?

(#4283) forrest85 válasza vtechun (#4282) üzenetére


forrest85
senior tag

Van rá esély. Láttam már ilyet Sopron körül. De lehet ha kitennéd a tetőre, nagyobb esélyed volna rá.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#4284) bolcsodal válasza bolcsodal (#4255) üzenetére


bolcsodal
addikt

"Ennek az antennának nem is kéne tudni a 85 MHz-et" Miért nem szóltok, hogy baromságokat írok... :(

Más kérdés, hogy a Telefunken helyett mondjuk jobb lenne egy másik STB.

They drew first blood....

(#4285) forrest85 válasza bolcsodal (#4284) üzenetére


forrest85
senior tag

Figyu:

digiportal.hu itt találsz a Tesztek között DVB-T vevőket bőven. Itt írnak teszteket róluk.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#4286) BTO válasza vtechun (#4282) üzenetére


BTO
őstag

jó lesz az a padláson is csak cseréld ki a dipóljánál a csavarokat és a SZIM-t is ujra .kis doboz ahova bemegy a koax kábel.

[ Szerkesztve ]

semmi sem tökéletes

(#4287) BTO válasza forrest85 (#4283) üzenetére


BTO
őstag

na ne marháskodj.ekkora antennát 5km adóra kitenni???
ha bent nem jön az kint se fog sokkal jobb lenni. :(((

semmi sem tökéletes

(#4288) forrest85


forrest85
senior tag

5km-re tényleg sok ekkora antenna. eztet nem óvastam.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#4289) vtechun válasza BTO (#4286) üzenetére


vtechun
veterán

Na, ez erdekesen hangzik, mit csinaljak vele? :) van errol vmi leiras? Mi az a dipol? :B

Mod: ha sok, akkor vagjak le belole? Vagy miert baj az, ha sok? Rosszabb a vetel, mintha rovidebb lenne? Eredetileg 30 km, Tokal, analogra volt hasznalva, padlason

[ Szerkesztve ]

(#4290) BTO válasza vtechun (#4289) üzenetére


BTO
őstag

tokajon is van digitális és ha az analóg onnét jól jött akkor csak ki kéne prószálni 1 digitális vevővel,oszt nem piszkálni.
egyébként a középső rész-gerinc- az több darabból van összerakva csavarokkal.ott szét is lehet szedni ,de először prósza ki.
a mugy a dipol az a része ahol be van kötve a TV kábel az antennába-ra általában kis fekete doboz,van két müanyag fül,pöcök rajta 90fokot elforgatod és kinyilik a dobozka.

[ Szerkesztve ]

semmi sem tökéletes

(#4291) vtechun válasza BTO (#4290) üzenetére


vtechun
veterán

Tokajbol jott eddig (az analogot nem neztuk mar evek ota), csak ugy felhanyva a padlasra, erositovel, de apam nagy kegyesen elajandekozta az erositot egy haverjanak, mondvan, higy nekik sat, nekem iptv van, ugysincs ra szuksegunk, kozben megjott a nyiregyi ado is, de csak nem tudom beloni, lehet felmgyek egy kabeldarabbal, meg laptoppal, aztan megprobalom vlc-vel beloni a helyes iranyt, fixalni, aztan elvileg, ha jo a kabel akkor lent is kellene jonnie.

(#4292) BTO válasza vtechun (#4291) üzenetére


BTO
őstag

erősitő helyét az össze lehet kötni F csatival meg 1 toldóval ,aztán a lakás hálózat lesz még érdekes ,aljzat van beszerelve?hány helyre jött le a néhai erősitő után a kábel és milyen elosztás volt csinálva?
egyenesen kéne az antennától lehozni a kábelt az esetleges dbvt vevőhöz.

[ Szerkesztve ]

semmi sem tökéletes

(#4293) vtechun válasza BTO (#4292) üzenetére


vtechun
veterán

egyenesen van lehozva, direkt kábel, erősítő másik kábelen volt, abba volt betoldva a mostani teljes kábel

(#4294) DuplaZso válasza BTO (#4280) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Sosem állítottam, hogy a csatlakozókkal együtt 100 Forintos, lazán szövött harisnyájú tyúkbél - akár csak átjátszó célra is - megfelelő árnyékolást ad zajos környezetben. Csak a mítosz az RG6-os 3x-os árnyékolásával kapcsolatban már a könyökömön jön ki.

(#4295) csasaKKP válasza DuplaZso (#4294) üzenetére


csasaKKP
senior tag

De miféle "mítosz"? :)

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#4296) BTO válasza DuplaZso (#4294) üzenetére


BTO
őstag

nem mitosz.
akkor leirok neked 1 esetet.
erősitős lepkeantenna[link]
valami hasonlo,hót szar képek és különböző frekiken gerjedés található ,látható-tök fekete kép-.müszeren spektrumba látszanak is a gerjedésből eredő vivők.
lecserél upc által alkalmazott rg-6-ra,és eltünik az öszzes gerjedés.
saját levezető szar kábeljétől ,az átala kisugárzott jeltől gerjedt be az erősitő.
persze az erősitő modul nem a 20-22dB -s volt ha nem a nagyobb.

semmi sem tökéletes

(#4297) vtechun válasza vtechun (#4293) üzenetére


vtechun
veterán

ma felmentem a padlásra, laptopppal, tunerrel, aztán belőttem a pozíciót, lent kicsit még mókoltam, meg kicseréltem a toldalék kábelt, és máris jön minden, reccenésmentesen :)

(#4298) wmati


wmati
addikt

Sziasztok

Milyen beállítások szükségesek ? modulácio,frekvencia,symbol rate :F

(#4299) azbest válasza wmati (#4298) üzenetére


azbest
félisten

frekvenciatáblázat fülön nézd, ami nálad fogható.

Egyébként meg
bandwidth: 8Mhz
constellation: qam-64
transmission: 8k
guard interval: 1/8
hierarchy: none
fec hi: 3/4
fec lo: none

(#4300) wmati válasza azbest (#4299) üzenetére


wmati
addikt

:R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.