Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11001) sericata válasza lacika23 (#10992) üzenetére


sericata
csendes tag

Nálam is ugyanaz van, bár én csak szobaantennát használok. Nehéz úgy belőni, hogy mindet fogja megfelelően, ezt már akkor is megfigyeltem, mikor csak az ingyeneseket tudtam nézni. Egyik pozícióban a közszolgálatiak jöttek be erősebben, másikban a többi. Ez persze azóta se változott, hogy előfizettem, csak az arányok. Egyik helyzetben néhány jön be jobban, másikban a többi. De nem nagyon zavar, legfeljebb mozdítani kell egy kicsit a karnyújtásra lévő antennán. Más lenne a helyzet, ha emiatt padlásra kéne mászkálni, az már igencsak idegesítő volna.

(#11002) varmi2 válasza Kezdő vagyok (#10999) üzenetére


varmi2
nagyúr

Én másfél éve használom a mindigtv extra családi csomagját tokaji adóról fogva, sosem tapasztaltam semmi olyan hibát, amiket ide írtok. Bár lehet, hogy azért, mert nem külső vevőt használok, hanem a tv beépített tunerét ci modullal.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#11003) Kezdő vagyok válasza varmi2 (#11002) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Itt nálunk sajnos a TV-nél is jelentkezik a hiba,de abban nincsen kártya.(Sony KDL-37EX720).

(#11004) varmi2 válasza Kezdő vagyok (#11003) üzenetére


varmi2
nagyúr

Igaz, azt nem írtam, hogy tetőtéri antennával, bár van már vagy 20 éves is az antenna.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#11005) Kezdő vagyok válasza varmi2 (#11004) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Én se írtam a lényeget:Tecatel Mandarine kb.18 dB erősítést írnak a felső sávon.
És nem a padláson van,hanem a tetőn,az adótól kb.20 km-re.

(#11006) varmi2 válasza Kezdő vagyok (#11005) üzenetére


varmi2
nagyúr

Én meg tokajtól kb 32km légvonalba. De közvetlenül rá lehet látni.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#11007) sericata válasza varmi2 (#11006) üzenetére


sericata
csendes tag

Azért gondolom, az se mindegy, hogy valaki egy hegyen lévő adó vételkörzetében van-e, vagy az Alföld közepén.

(#11008) frovery válasza Kezdő vagyok (#11005) üzenetére


frovery
senior tag

18dB a nyeresége, nem az erősítése.
Ez az antenna pedig ha neked 20Km-ről ilyen gyatra, akkor nincs jól beállítva. Ezeket az antennákat nagyon profin, lehetőleg műszerrel illik beállítani, mert nagyon irányérzékeny. Kicsi a nyílásszöge, ezért érzékeny.

(#11009) Kezdő vagyok válasza frovery (#11008) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Értem,persze.
Úgy rakta fel a szerelő,műszerrel.
Továbbra is kérdés marad,hogy a többi,ugyanezt az adót vevő ismerőseimnél is miért van az,hogy elmegy a jel?
Persze ugyanabban az időben?

(#11010) Keem1


Keem1
addikt

Hali emberek. Nem tudom, ki hogy van vele, de pl. a Mindig TV Extrában kicsit másabb jellegű potenciált látnék, mint amit maga a szolgáltató. Az az érzésem, hogy már nem sokban különbözik egy átlag kábelszolgáltatótól. Nos, régóta vagyok júzer, de sose fizettem rá elő. Nem azért, mert fogamhoz verem a garast, hanem mert nem szeretek olyanért fizetni, amire nincs szükségem (ezért se volt sose kábeltévém).

A Mindig TV Extrában én olyan irányt látnék jónak, hogy van 7 ingyenes meg kb. 26 fizetős csatorna (HBO-t nem számolom ide). Az ingyenes 7-et mindenki megkapná, ahogy eddig, míg lenne 1-2 fizetős csomag is, melyben a csatornák száma lenne limitálva. Alap csomag +10 fizetős, közepes csomag 16, míg a családi pedig az összes fizetős csatornát tartalmazná. A nem mindegyik csatornát magába foglaló csomagok esetén a limitált számig én dönteném el, hogy mit akarok nézni úgy, hogy a fizetős csatornák közül a limitem erejéig én pakolnám be a nekem tetsző adókat.
Na ezért hajlandó lennék fizetni. Ez miért nem jut senkinek az eszébe? Tuti olyan emberek is átpártolnának a fizetős Mindig TV-re, akik eddig egy fillért se fizettek ilyesmiért, de talán még a kábelszolgáltatóktól is át lehetne csábítani pár ezer ügyfelet.

Amúgy nem túlzottan sokat tévézek, most egyszerűen nincs mit nézni, ha meg egy 60-70 csatornás tévére fizetek elő, úgy 50-et sose néznék. Ez a bajom ezzel. Na mindegy, ez csak egy eszmefuttatás akart lenni, bocs a sok rizsáért :)

[ Szerkesztve ]

(#11011) frovery válasza Keem1 (#11010) üzenetére


frovery
senior tag

Magyarországon és sok másik országban is a csatona tulajdonosok csomagban értékesítenek. Tehát csak akkor kapsz rtl+-t, ha berakod az rtlklubot, sorozat+-t és ..... Tehát a szolgáltatók csak így kapnak csatornákat. Megszabják azt is, hogy melyik csomagba rakhatják a szolgáltatók. Pl. alapcsomagba nem, kiegészítő csomagba nem.
Amíg a kábel lobbyk és a csatornákat értékesítő vállalkozások ilyen szempontok alapján adnak el csatornákat, addig a szolgáltatók nemigen tehetnek semmit. Ezek nagyon szigorú üzletpolitikai dolgok. Ők vannak fölényben a szolgáltatókkal szemben, ők dirigálnak, mégha sokszor nem vallják be de így van sajnos. :U

(#11012) unravel válasza Keem1 (#11010) üzenetére


unravel
őstag

Ez nem ilyen egyszerű, sok szereplő szól bele ebbe (műsorkészítő, reklámozó, műsortovábbító, előfizető stbstb) és mindegyiknek más az érdeke.
Több lenne a havidíjad ha személyre szabott csomagot szeretnél. Más az ár ha egy csatorna egy másik csomagban van. Olcsóbb ha kéred a nézhetetlen töltelékcsatornákat is.

¯\_(ツ)_/¯

(#11013) Keem1


Keem1
addikt

unravel + frovery (válasz akart lenni, de elszúrtam)

Értem, köszönöm a felvilágosítást. Sajnos ennyire nem ismertem ezt, de szomorúan konstatáltam, hogy nem lehetséges az, ami nekem jó lenne. :U
Akkor marad az ingyenes csomag, a hiénák meg várhatják, hogy a számomra felesleges csatornákért fizessek. Nem fogok. De talán majd egyszer, tudjátok, szép új világ.
Ki a biliből a kezem, de rögtön!

[ Szerkesztve ]

(#11014) sericata válasza Keem1 (#11013) üzenetére


sericata
csendes tag

Nyilván olyan csomag nincs, amiben minden csatorna érdekelné az előfizetőt. A MinDig tv-nél sem, a hangzatos szlogen ellenére. De én úgy fogom fel, hogy azokért fizetek, amiket nézek is. Ha ezeket egyenként válogatnám össze, úgy meg valószínűleg sokkal többe kerülne, ahogy Unrevel írja. A kevésbé nézettek meg meg elmennek tölteléknek az ingyenesekkel együtt. Nem azért vettem tévét, hogy az RTL klub-TV2-közmédia szentháromságot nézzem, amik műsorai 99%-ban nem érdekelnek.
Amúgy van (vagyis lesz) példa a személyre szabható csomagokra is, múltkor olvastam, hogy Kanadában akarnak ilyesmit bevezetni decembertől. Majd meglátjuk, mik lesznek a tapasztalataik, de az az egy biztos, hogy a kanadai fecske nem egyhamar fog itt nyarat csinálni.

(#11015) azbest


azbest
félisten

Újabban a cartoon network éjszaka is megy? Előbb kapcsoltam oda és nem Turner Classis Movies-t adnak, az epg szerint még annak kéne lennie.

(#11016) Voice24


Voice24
őstag

Kíváncsi leszek a holnapi napra, az új csomagok indulására. Azért az érdekes, hogy holnap már elvileg menni fognak, de megrendelni még sehol nem lehet. Akkor kinél fog ez holnap működni? Én múltkor email-ben érdeklődtem az új csomagok megrendelhetősége után (csak azt kérdeztem tőlük, hol és hogyan lehet majd rendelni), erre azt válaszolták, hogy rögzítették a megrendelésemet(?), de majd telefonon hívnak, és úgy fogják véglegesíteni.
Mivel még mindig nem hívtak, ma telefonon megkérdeztem a 1211-et, mi a helyzet. Az volt a válasz, hogy legyek türelemmel, pár nap, és hívni fognak. Hát ez tök jó! Holnap is nézném a Digisport2-t a BL miatt, de így valószínűleg nem fogom látni... Megszervezték ezt rendesen :U

(#11017) azbest válasza Voice24 (#11016) üzenetére


azbest
félisten

Főleg azért vicces, mert úgy hallottam az előfizetői azonosító már 5 jegyű. Igaz ebben valsz benne vannak a már nem aktív előfizetők is. De még, ha csak a 100.000 töredéke akar változtatni, akkor is kegyetlen sok. Az ügyfélkapu szerződésmódosítás részen beírt kérésre is a visszahívnak választ küldték. Gondolom hangosan kell kimondani az igent, meg megpróbálnak hűségre rábeszélni.

Nem irígylem az ügyfélszolgálatukat. Ellenben a weblapon múltkor belebotlottam egy olyan szövegbe, hogy állítólag 2013 óta már van a telefonszámukon automata alapról családi csomagra váltási hangosmenü. Nem tudom, hogy ilyen van-e a kiegészítő csomagokra. Egy tájékoztatót igazán kiadhattak volna, nekik is jobb lenne, ha az általuk preferált módon / automatizált módon lehetne intézni a többségnek.

Minden esetre felkészültem a változásra, bár jobban örültem volna, ha hétvégén már megtörténik, hogy anyukámnál is beállítsam a boxot.

[ Szerkesztve ]

(#11018) varmi2 válasza Voice24 (#11016) üzenetére


varmi2
nagyúr

Én múlt hét pénteken hívtam őket ugyan ezért a 1211-n. Azt a választ kaptam, hogy rögzítették a kérésem, és majd telefonon vissza hívnak...

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#11019) sericata


sericata
csendes tag

Ezek a kiegészítő csomagok mind az E mux-on lesznek? Mert lefedettség szempontjából az még elég gyengusz. Szobaantennások úgyszólván kilőve. Bár "vak tyúk is talál szemet" módjára sikerült olyan helyre és olyan szögbe helyezni az antennát, aminél bejön "E" multi, de azért egy plusz előfizetésbe így nem ugranék bele.

(#11020) varmi2 válasza sericata (#11019) üzenetére


varmi2
nagyúr

Igen a kiegészítő csomagok csak is az e-muxon lesznek.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#11021) juhasz22 válasza sericata (#11019) üzenetére


juhasz22
aktív tag

Nekem szobaantennával is jön az E mux. Csak úgy mondom.

[ Szerkesztve ]

 iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED

(#11022) Ryder1


Ryder1
senior tag

Srácok, hogy tudom csekkolni, hogy nálam melyik mux milyen minőségben/erősséggel jön be? Samsung UE32F4000 TV-m van CA modulos előfizetéssel. Köszi :D

(#11023) Kommy válasza Ryder1 (#11022) üzenetére


Kommy
veterán

Próbáld meg az információk gombot, hosszan nyomni az adott cstornán és kiírja a jel szintet az adott csatornán.

(#11024) Ryder1 válasza Kommy (#11023) üzenetére


Ryder1
senior tag

Nem nyert. :D Néztem mindenhol menüben is, de sehol sem találtam ilyesmit.

Egyébként ha egy adott muxon jelenleg szépen mennek a csatornák, akkor a többi is menni fog ami arra a muxra kerül? Egyszer mintha láttam volna itt egy táblázatot arról, hogy melyik csatorna melyik muxon van. Azt el tudná küldeni valaki?

(#11025) _BM_


_BM_
senior tag

Nálam szaggat az összes csatorna. Másnál is?

(#11026) darvinya válasza Ryder1 (#11022) üzenetére


darvinya
titán

Menü-Terméktámogatás-Öndiagnosztika

(#11025) _BM_

De hol, és melyik torony?

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#11027) sericata válasza juhasz22 (#11021) üzenetére


sericata
csendes tag

Nálam is, de kismillió állítgatásból csak egy helyzetben jó a vétel, ha máshová teszem, már semmi sincs, max. félóránként bevillan egy pixeles kép egy hangfoszlánnyal kísérve.

(#11028) kammler


kammler
senior tag

Ha notebookba rakok conax modult azt akkor úgy általában a dvb-s szoftverek tudják használni? Mert pl. a homesys az bármilyen USB-s kártyaolvasót tud használni, mert ugye maga a homessys csinál belőle conax kártyaolvasót. De ha rendes conax modult rakok a laptopba azt pl. vajon a windows media center tudná használni, dekodolná az adást?

(#11029) Ryder1 válasza darvinya (#11026) üzenetére


Ryder1
senior tag

Köszi, király. :D Minden csatorna 100/100%. Kiegészítő csomagokat így nyugodt szívvel rendelhetem majd?

(#11030) darvinya válasza Ryder1 (#11029) üzenetére


darvinya
titán

Ha az össze mux ennyi, akkor igen.
De éjfél után kiderül. :D

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#11031) juhasz22


juhasz22
aktív tag

Szerinted éjfélkor már beteszik a csatornákat?

 iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED

(#11032) Ryder1 válasza darvinya (#11030) üzenetére


Ryder1
senior tag

Remek. :)

Szerintem sem éjfélkor váltanak, mert amikor eddig bekerült 1-1 csatorna, akkor is dél volt megadva, ha jól emlékszem.

(#11033) darvinya válasza juhasz22 (#11031) üzenetére


darvinya
titán

Már miért ne, okt. 1-je akkor kezdődik. :D

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#11034) juhasz22 válasza darvinya (#11033) üzenetére


juhasz22
aktív tag

Legyen úgy :D

[ Szerkesztve ]

 iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED

(#11035) szabogabor10 válasza darvinya (#11033) üzenetére


szabogabor10
veterán

Reménykedjünk. Csak nehogy a holnapi BL meccseket a nagy állítgatások miatt ne lássam. :U

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#11036) Bozek válasza darvinya (#11030) üzenetére


Bozek
nagyúr

Egyelőre semmi. :) Majd reggel korábban kelek és megnézem fél 7-kor. Bár nem hinném, hogy elsietnék a dolgokat.

(#11037) darvinya válasza Bozek (#11036) üzenetére


darvinya
titán

Még mindig semmi.
Nagyon alszanak. :D

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#11038) doc


doc
nagyúr

reggel en is raneztem indulas elott :D
na majd este
de gondolom megrendelni mar most is lehet, nem?
a "Teszt E" csatornat megneztem, teljesen jol jon akkor gondolom az uj csatornakkal sem lesz baj, ugye?

(#11039) frovery válasza Ryder1 (#11022) üzenetére


frovery
senior tag

Ha jól emlékszem, akkor Menü-Terméktámogatás-Öndiagnosztika.

Ups: Már látom közben leírták. :U

[ Szerkesztve ]

(#11040) Bozek válasza darvinya (#11037) üzenetére


Bozek
nagyúr

Jah, én is néztem 6:45-kor, de a vasvári torony változatlan volt. Majd este BL közbe variálnak, de akkor felmegyek Pestre az irodába és kiherélek valakit. :D

(#11038) doc: Dehogy lehet. A MindigTV Extra weboldalán még a régi csomagok vannak fenn, szóval vicces ez így. Inkább csúsztatták volna 1 hetet, de csinálják meg normálisan az átállást.

[ Szerkesztve ]

(#11041) p2pp


p2pp
őstag

Ezidáig semmi új. Minden a régi!

Iphone 14 Pro 17.4.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#11042) doc válasza Bozek (#11040) üzenetére


doc
nagyúr

A weboldal nem jelent semmit, multkor is bejelentkeztem a weboldalukon az ugyfelszolgalati reszbe hogy megrendeljem a csaladi csomagot. Irtak mailt kb. egy nappal kesobb hogy ilyen meg olyan feltetelekkel lehet, ha erdekel akkor valaszuzenetben jelezzem. Irtam nekik vissza, aztan nem tortent SEMMI napokig.
Vegul felhivtam oket telefonon es 2 perc alatt elinteztuk...

(#11043) Bozek válasza doc (#11042) üzenetére


Bozek
nagyúr

Egy webshop arra való, hogy megrendeld és ne kelljen felesleges plusz köröket futni. Meg az aztán nagyon ügyfélbarát egy húzás, hogy percenként 49 Ft-ért felhívhatom őket mobilról... Főleg ha még zenél is egy keveset, akkor többet fizetek, mint egy havi előfizetés. :D

(#11044) doc válasza Bozek (#11043) üzenetére


doc
nagyúr

arra LENNE valo...
sajna a MindigTV meg mindig a mult szazadban el ahogy latom :(
ugyhogy ma mar nem is probalkozom a webshoppal, felhivom oket aztan kesz...

(#11045) lacika23


lacika23
csendes tag

Azért az tényleg elszomorító, hogy hónapok óta írogatják, hogy október elsejétől változások lesznek, de a weblapjuk és a shopjuk az nagyon le van maradva. 2014-ben ez elég szánalmas. Pedig már a Digitv lemondó nyilatkozatát is letöltöttem.

(#11046) lacika23


lacika23
csendes tag

Webshop szünet(0)
Kedves Látogató!
Elnézését kérjük, webshopunk a délutáni órákban lesz ismét elérhető.
Köszönjük megértésüket.

Ez látható már a webshopjuknál....valami kezdődik...

(#11047) sericata


sericata
csendes tag

Echo TV és Da Vinci Learning már van, Universal már nincs. Egyelőre ennyi változást vettem észre.

(#11048) ΞΔGLΞ válasza sericata (#11047) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Igen és a STV2 ment a p..ba?
A mai nap szerintem én lemondom ezt az egészet, de megvárom mi lesz ebből. Az echo minősége vetekszik egy két napos hányással konkrétan.

(#11049) cs-robert válasza ΞΔGLΞ (#11048) üzenetére


cs-robert
csendes tag

A SuperTV2 majd átkerül a D-mux-ra még a mai nap.

(#11050) ΞΔGLΞ válasza cs-robert (#11049) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

van már, meg sláger és discovery is, de szemmel láthatóan ennek is romlott a minősége.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.