Hirdetés

2024. szeptember 13., péntek

Gyorskeresés

(#12001) Tigi válasza Watt25 (#12000) üzenetére

Tigi
őstag

Bocsi, ha nem volt érthető. :B
Na tehát, a T-nél vagyok IPTV előfizető, de mikor kötötték (4-5 éve) az IPTV-t akkor azt mondták, hogy a régi analóg koax kábelen ugyanúgy megmarad az adás arra az esetre, ha hiba miatt nem menne az IPTV szolgáltatás.
Ez az analóg szolgáltatás a mai napig megvan.
A házba mikor anno behúzták a kábelt én egy König elosztóval (padláson) szétdobtam 4 TV-re a jelet.
Na ezt a kábelt dugtam vissza az TV-be amit a héten vettem a régi helyett.
A Mindig TV lefedettsége szerint jó környéken lakom.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#12002) szacsee válasza interstate76 (#11998) üzenetére

szacsee
nagyúr

Bocs, de publikus, hogy hol rendeltél tőlük?
Webshopot nem érem el, mert nem üzemel felirat fogad, gondolom telefon, vagy helyi bolt.
Melyik megoldás a jobb?
Helyben van egy Euronics és egy eletronikai szaküzlet, akik szerződve vannak velük...

(#12003) interstate76 válasza szacsee (#12002) üzenetére

interstate76
addikt

Én a webshopon keresztül rendeltem még múlt hét pénteken (02.06.), és e hét szerdáján (02.11.) jött is a futár. Végre van Digisportom! :D

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó Teclast P20S, P30S tabletek, PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes), Lenovo 40A1 dokkoló

(#12004) Watt25 válasza Tigi (#12001) üzenetére

Watt25
veterán

Jó, de még mindig nem érthető. Ha minden kábel a helyére be van dugva, akkor nem foghatnád be a MindigTV adásait. Szóval, mit is fogtál be és mivel?

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#12005) Tigi válasza Watt25 (#12004) üzenetére

Tigi
őstag

Én nem írtam, hogy Mindig TV-t fogtam be.
Azt a koax kábelt dugtam vissza a TV-be amin jön a T analóg kábel tv-je persze nem a legjobb minőségben.
A TV-n elindítottam a Digitális csatorna keresést és elég hamar dobálta be keresés közben a csatornákat és az alapból hét ingyenes csatornán kívül mindegyik mellé kiírta, hogy kódolt.
A kábel egyik vége a TV-be a másik vége egy elosztóba vagy szűrőbe vagy mit tudom én micsodába van bedugva a padláson amibe a fő kábel csatlakozik.
Ennél jobban már nem tudom leírni.

Egyébként emeletes családi ház emeletén Pestszentimre (18. ker.) központban vagyok.

(#12006) Kernel válasza Tigi (#12001) üzenetére

Kernel
nagyúr

A kódolt és nem kódolt műsorok, frekvenciák, és a helyszín alapján be lehet azonosítani, ha a MinDigTV beszűrődő jelét fogtad (a leírtak alapján úgy tűnik):

http://mindigtv.hu/lefedettseg

http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol

Ha minden stimmel, a kódolt multiplexek jelszintje is megfelelő, akkor lehetne MinDigTV-kártyával próbálkozni.

Egyébként milyen TV, a digitális keresésnél, vagy előtte nem volt olyan választási lehetőség, hogy földi (légi) vagy kábel?

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#12007) LógaGéza

LógaGéza
addikt

DVBViewer Pro + Omnikey 3521 + MindigTV kártya - hogyan tudom életre kelteni ezt a kombót?

Csatornakeresőben beírom az E mux frekvenciáját, be van pipálva, hogy van CI kártya, mégse talál csak 1 csatornát...
Előtte ment az ingyenes csatornákkal frankón, és Homesys alatt is megvannak a csatornák, csak ott néha elmegy a hang...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#12008) Tigi válasza Kernel (#12006) üzenetére

Tigi
őstag

A lefedettségi térkép szerint piros területen vagyok.
A TV-t két napja vettem a MM-ba (akciós FINLUX 65FLHKR242BHCDN).
Automata keresésnél a választási lehetőségek a TV-n:
Digitális antenna,
Digitális kábel,
Analóg,
Digitális antenna és analóg,
Digitális kábel és analóg.

[ Szerkesztve ]

(#12009) Kernel válasza Tigi (#12008) üzenetére

Kernel
nagyúr

Digitális antenna --> ez a földi digitális adás, vagyis itt jön be a MinDigTV.

Az utolsó két sorban mintha (nem jól) keverednének a dolgok.

Inkább így szokott lenni, illetve van értelme, példa:

- Digitális antenna és kábel
- Analóg antenna és kábel

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#12010) LógaGéza válasza LógaGéza (#12007) üzenetére

LógaGéza
addikt

Na újraraktam a progit, telepítéskor felraktam az összes CI modulos cuccot. Most megtalálja a csatornákat, ott a kis kulcs a csatornanév mellett. Ha rányomok, akkor zöld nyíl lesz, de nincs se kép, se hang... Mintha nem szeretné a kártyám...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#12011) Tigi válasza Kernel (#12009) üzenetére

Tigi
őstag

Akkor a Mindig TV csatornáit fogta be mert a Digitális antenna opcióban találta a csatornákat.
Pedig ilyen a TV menüje. :F

(#12012) Kernel válasza Tigi (#12011) üzenetére

Kernel
nagyúr

Zavart okozhat néha az is, hogy a magyar menüt hülyén fordítják, ezért jobban szeretem angolra állítani a készülékeket.

(#12013) Tigi válasza Kernel (#12012) üzenetére

Tigi
őstag

Ez ilyen. :)
Ha veszek egy Mindig TV kártyát alapcsomaggal akkor jól látom, hogy a havidíja 1.300 Ft?

(#12014) Kernel válasza Tigi (#12013) üzenetére

Kernel
nagyúr

Később jöttem rá, hogy úgy is van értelme és a fordítás is valószínűleg megzavart, az előfizetést viszont passzolnám másoknak, akik jobban ismerik a témát.

(#12015) Tigi válasza Kernel (#12014) üzenetére

Tigi
őstag

Akkor majd felhívom őket.
A felirat kikapcsolásra valaki?

(#12016) Bozek válasza LógaGéza (#12010) üzenetére

Bozek
nagyúr

Milyen CI modulos cuccot raktál fel? Egyébként Oscam + ACamd kell a DVBViewer-hez, hogy kezelje a kártyát, keress rá itt a topic-ban, többször is volt róla már szól. Egyetlen olyan programot tudok, ami alapból kezeli a kártyaolvasót, az pedig a HomeSys. Csak azzal az a bajom, hogy megy folyamatosan a Timeshift, amire nincs szükségem.

(#12017) LógaGéza válasza Bozek (#12016) üzenetére

LógaGéza
addikt

Telepítéskor kiad egy csomó CI modulos opciót, azokat jelöltem be. Viszont azt nem tudtam, hogy Windows alatt is kell Oscam, de akkor mindjárt rápróbálok, köszönöm :R

(#12018) Watt25 válasza Tigi (#12005) üzenetére

Watt25
veterán

Én nem írtam, hogy Mindig TV-t fogtam be.

alapból hét ingyenes csatornán

Ez ellentmondás. A T hálózatán nincsen ingyenesen fogható digitális csatorna tudtommal. Sokat segítene, ha konkrétumokat is írnál. Pl. Milyen digitális csatornák milyen frekin jönnek be?

[ Szerkesztve ]

(#12019) Watt25 válasza Tigi (#12015) üzenetére

Watt25
veterán

A felirat kikapcsolásra valaki?
Ez eszköz függő. Ismét konkrétum kell: milyen tévé?

[ Szerkesztve ]

(#12020) Bozek válasza LógaGéza (#12017) üzenetére

Bozek
nagyúr

Igen, telepítéskor kiadja a CI modulos opciókat, de az Omnikey nincs köztük. Ha azok közül rendelkeznél valamelyikkel, akkor lehet, hogy működne Oscam nélkül is. Ezt nem próbáltam, mivel nekem sincs egyik se, így én is csak találgatni tudok.

Én is Oscam + ACamd pluginnal használom még idén, aztán végeztem a MindigTV-vel egy ideig. Nem azért, mert nem tetszik, hanem mert van itthon Tarr-os előfizetés is és januártól jön a sima kábelen a DVB-C adás. Analóggal nem akartam foglalkozni a gépen, de így már mindjárt más a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#12021) macgywer

macgywer
tag

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,ha lejár az egyéves előfizetésem nem szeretnék átállni havidijas előfizetésre,hanem feltöltősre,utána bármennyi idő mulva feltölthetem az egyenlegem,mintha csak telefont töltenék?Pl. ha egy hónap mulva töltöm fel a lejárat után,olyat lehet ?A másik kérdésem pedig hogy 1 lakcimre hány darab kártyát lehet aktiválni?Köszönöm! :)

(#12022) darvinya válasza macgywer (#12021) üzenetére

darvinya
titán

1. igen, 1 éven belül
2. Üsz jobban tudja. vagy ÁSzF-ben le van írva.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#12023) azbest válasza macgywer (#12021) üzenetére

azbest
félisten

Ha több kártyát akarsz egy lakcímen használni, akkor szerintem gondolkodj el a havidíjason, mert ott az előfizetés díján felül csak +300 a második és +400 a harmadik kártya díja, attól függetlenül, hogy melyik csomagra fizetsz elő.

(#12024) macgywer válasza darvinya (#12022) üzenetére

macgywer
tag

Köszönöm!1 év után érvényét veszti mint 1 sim kártya ha nincs feltöltve?

(#12025) macgywer válasza azbest (#12023) üzenetére

macgywer
tag

Nem akarok 2 kártyát használni 1szerre,csak költséghatékonyabb venni 1 set top boxot 1 éves csomaggal (16900ft),mint 1 pucér feltöltőkártyát 17500ft-ért(ingyenbe van 1 beltéri).Nekem amugyis szükségem van 1 set top-ra,mert nekem ez a Wayteq-95cx nem jött be,amit darvinya-val is tárgyaltunk 1 párszor 1 másik fórumon.Ezért kérdeztem a második kérdést,mert igy lesz 2 kártyám,hogy be lehet e aktiválni 1 lakcimre.

[ Szerkesztve ]

(#12026) darvinya válasza macgywer (#12024) üzenetére

darvinya
titán

Igen.

Több kártyát lehet aktíválni egy címre( ha jól emlékszem 5 v. 7 lehet feltöltősből).

Gondolom 1 éves alapot veszel, de melyik box-ot?

[ Szerkesztve ]

(#12027) macgywer válasza darvinya (#12026) üzenetére

macgywer
tag

Megpróbálom az Alcor-2800-at!Hátha! :D Most akcioba 16900ft 1 év alappal.

(#12028) darvinya válasza macgywer (#12027) üzenetére

darvinya
titán

Olvasd át a fórumát, mert hamar odébb állsz. :D

(#12029) macgywer válasza darvinya (#12028) üzenetére

macgywer
tag

Olvastam! :) Akkor lépünk tovább...Strongra,ha az se ,akkor lerobbantom az egész mindigtv-s sz@rság adót! :D Amugy faternak Alcor 2650 van,sztem sokkal jobb mint a wayteq,csak ez ugye nem kártyás.Analóggal nem volt feleennyi küszködelem se!

[ Szerkesztve ]

(#12030) darvinya válasza macgywer (#12029) üzenetére

darvinya
titán

Ha már ennyit költesz akkor inkább Amiko -t, de ebből legjobb az Alien 2.

(#12031) Tigi válasza Watt25 (#12018) üzenetére

Tigi
őstag

Hali

Én nem tudtam, hogy a hét ingyenes digitális csatorna a Mindig TV-jé.
Nem követem ezt a dolgot mindennap, nem ebben élek ezért nem vagyok képben.
A frekiket nem tudom így utólag megnézni, majd ha még egyszer beállítom a csatornákat akkor csinálok egy képet.
A csatornák:
RTLKlub
TV2
M1HD
M2HD
DunaHD
DunaWorld

Plusz a többi is bent van csak azok kódolva.
A TV tipusa: FINLUX 65FLHKR242BHCDN

[ Szerkesztve ]

(#12032) repvez

repvez
addikt

tudja valaki hogyan lehet behozni az uj csatornákat ? mert most 27.-ig a paramount cstornát lehetne szabadon fogni,de nem tudom hol lehetne befogni, amit eddig megtudtam, hogy a D multiplexen van az az én esetemben a kabhelyi adóról a 46 os csatorna és 674 mhz frekvencián jönne.De a 46 os csatornán most nekem az ORF 1 jön és frekvenciát nem tudom hogyan tudok megadni .A csatornákon nem változtattam eddig ahogy beadta az első inditáskor ugy van most is.

Egy evolve dualblade HD medialejátszóval fognám az adásokat.

(#12034) darvinya válasza repvez (#12032) üzenetére

darvinya
titán

Biztos, hogy Kabhegy felé néz az antenna?
Újra keresni a csatornákat, hátha most megtalálja.

(#12033) interstate76

Töröltesd a hsz-t, mert:
1. topikban tilos!
2. 5000Ft-ért már max. ár W95CX-ért.

(#12035) interstate76 válasza darvinya (#12034) üzenetére

interstate76
addikt

Kértem a törlést.

Amúgy tényleg csak 5e Ft-ot ér? Miért? Nem vitatkozni akarok, csak nem értem, mert zsír új és a legolcsóbb forgalmazónál is 9e Ft.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó Teclast P20S, P30S tabletek, PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes), Lenovo 40A1 dokkoló

(#12036) repvez válasza darvinya (#12034) üzenetére

repvez
addikt

itt nincs lehetőség csak egy konkrét csatornára keresni? mindig az egészet ujra kell kerestetni ujrakonfigolni?

(#12037) darvinya válasza interstate76 (#12035) üzenetére

darvinya
titán

Azért, mert már 1.5 éve kifutott modell, nincs rá egységes jó fw, és rengeteg van belőle.
A garancia, khmm…nem mondok véleményt, mert pár napig pihennék. :D

(#12036) repvez

Erre miért tőlem kérdezed?
Nem tudom milyen készülék, stb.

[ Szerkesztve ]

(#12038) interstate76 válasza darvinya (#12037) üzenetére

interstate76
addikt

Ezt értem, de ezen az áron nincs jobb - vagy csak én nem tudok róla. Na mindegy, majd meglátjuk, mennyiért megy el!

(#12039) darvinya válasza interstate76 (#12038) üzenetére

darvinya
titán

Én 1x érdeklődtem egy W95CX iránt(ami 5eFt volt/van 3betűs oldalon), már a végén 500Ft-ért is odaadta volna, hogy vigyem már el. :D

De tényleg annyiért hirdetsd amennyire gondolod, és érdeklődés után úgy is tárgyalással kialakul.

Amúgy W97CX jön, kb. 1.5 hónap múlva 10eFt-ért.

(#12040) interstate76 válasza darvinya (#12039) üzenetére

interstate76
addikt

Értem. Viszont most 6e Ft a legolcsóbb, de az használt, gari nélkül. Meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#12041) Kernel válasza repvez (#12036) üzenetére

Kernel
nagyúr

Szokott lenni manuális keresés, ahol csatornát vagy frekvenciát lehet megadni, egy-egy multiplexre ráfrissíteni.

(#12042) szabogabor10

szabogabor10
veterán

Annyit szenvedtek ezekkel a mindenféle beltérikkel. Nekem még soha nem volt bajom a CI modul+kártya kombóval. :)
Azért használtok beltérit (az olcsókra gondolok), mert a TV-tek nem DVB-T-s, vagy vannak valamilyen előnyei? No offense, csak kíváncsi vagyok.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#12043) darvinya válasza szabogabor10 (#12042) üzenetére

darvinya
titán

Felvétel miatt, média lejátszó, mivel a tv nem tudja.

(#12044) echterion válasza darvinya (#12043) üzenetére

echterion
nagyúr

Nálam is ez az ok. Amint lesz másik TV, a beltéri repül a használtpiacra.

(#12045) interstate76 válasza szabogabor10 (#12042) üzenetére

interstate76
addikt

Én személy szerint semmilyen előnyét nem látom, de nincs CI foglalat a TV-nken (egy régebbi Toshiba LCD), ezért az egyik végpontra STB-ot rendeltem. Médiaplayerként sem szeretek olyat használni, amit nem lehet rákötni a belső hálózatra, szóval nekem ez a funkciója sem jött be.

[ Szerkesztve ]

(#12046) darvinya válasza interstate76 (#12045) üzenetére

darvinya
titán

Rossz box-ot vettél.
WayteQ MédiaBox, android alapú amiben van WiFi, LAN.
De ott az Amiko amiben van LAN, Alien 2-ben WiFi, LAN.
Ezek mind tudnak hálózati lejátszást, internetezni, stb.

(#12047) interstate76 válasza darvinya (#12046) üzenetére

interstate76
addikt

2 opciót láttam magam előtt a vásárláskor:

1. Vagy egy olcsó STB (csak a TV-nézéshez) plusz egy Samsung H-5500-as BD Player, ami gyönyörűen felskálázza a DVD-imet, lejátssza a néhány blu-ray lemezemet és hálózati médiaplayerként is nagyon szépen megállja a helyét, mégpedig kadenciahelyesen megjelenítve szinte az összes létező formátumot, sok drágább asztali médiaplayert kenterbe vágva. Ez kb. 28e Ft összesen, és a TV-hez plusz a lemezeimhez is célhardverem van, továbbá mindkettő új és garanciális, és egyben vettem egy kiváló asztali médiaplayert is. Magyarán a STB-tól én nem vártam semmit, "csak" szép képet és használható EPG-t, de az sem működik rendesen. Az, hogy a feliratmegjelenítésével bajlódtam, az nem igazán volt fontos, csak ki szerettem volna próbálni, hogy tudja-e. Még majd fw-frissítéssel próbálkozom, hátha megoldja.

2. Veszek használtan egy CI foglalattal felszerelt BD Playert 30e Ft-ért (BD-E8300-as van ennyiért a vaterán, 6 hónap garival), ami mindazt tudja, mint a fent említett H-5500-as, plusz tud merevlemezre rögzíteni és nem kell mellé STB, csak egy CA Modul (és persze a Conax kártya). Ez a verzió 37e Ft-ba került volna és állandóan mennie kellett volna a BD Playernek, amit nem akartam, hanem arra gondoltam, hogy azt csak filmnézéskor izzítom majd be. Ezzel lett volna 2 helyett 1 eszközöm, de egyrészt féltem az öszvérmegoldástól, másrészt a használt cucc vásárlásától, harmadrészt még az energiafelhasználás is magasabb lett volna egy picit.

Viszont most azt látom, hogy a Samsung Monitor/TV-nken sokkal jobban kézreáll minden, pontos az EPG, és egyszerűen szebb és használhatóbb az egész menürendszer. És nem azért, mert azt már megszoktam, mert nemrég cseréltem monitort (többek között a CI foglalat kedvéért), tehát a monitoron és a stb-on egyszerre kezdtem el "mindigtévézni".

Bocs, ha hosszú lett, és persze kösz a használható STB-típusokra vonatkozó tippeket.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.